Prose amd ryzen 2200G - 100 umbes.
Plate miski odav AM4 - 50-70.
Mälu 8GB küll siuksele asjale - u.80.(mälu hinnad pekkis)
SSD 120/128GB - kuskil 45.
Terane ketas ka seal 45-50 kanti.
Toide u.40.
Korpus - võib suvalide odava panna a'ls 20.
Kuna üldjuhul igast dokumendid mingit megaruumi ei võta võiks vabalt ka terase ketta ärajätmist ja panna 80 eura eest 250GB SSD. Ei taha uskuda, et ruumist puudu jääks - eriti kui mingid vanad ka veel olemas.
Kui punnitada ja otsids siis vast mitme asjapealt näpistab veel kümneka siis täitsa 300 ei saa aga siuke 350 kanti on mõeldav.
Endalgi imelik seda öelda aga 2200g oleks isegi mõnes mõttes overkill ja raiskamine sellise kasutusjuhu jaoks. Läheb tublisti üle eelarve ka.
Seega midagi sellist ehk Arvutitargast:
ADATA Premier seeria DDR4 8GB 2133MHz DIMM bulk
72.90€
Olemasoleva Win7/8 saab Win10 peale UUENDADA veel tasuta. All peab ikka midagi olema, tühja kohapealt ei saa midagi. Jah, ma tean, et kui südametunnistus kannatab siis...
Oleks tarvis homme (reedel) Tallinnas või laupäeval Pärnus osta lauaarvuti.
Lauaarvuti ainsaks kasutajaks oleks ca 60-aastane naine, kes kasutaks arvutit peamiselt raamatupidamiseks (excel), ülekannete tegemiseks internetis ja muidu surfamiseks. Vana arvuti on aastast 2007 ning jäänud lootusetult aeglaseks ja buggiseks.
Minu arvates võiksid sellel arvutil olemas olla:
WIN10
128SSD + 500GB/1TB HDD + võimalus lisada 1-2 vana HDD ketast eelmisest arvutist.
RAM 8GB või 16GB
Prosede ja graafikakaartide osas mul suuremad teadmised puuduvad, niiet siinkohal ootakski nõu. Lootsin, et ehk on selline masin võimalik kokku panna ca 300€ eest. Või kui mu nõuded sellisele lauaarvutile on overkill, siis tooge mind maa peale tagasi ja teen kusagil järeleandmisi.
Soovitan NUCi või BRIXi, sai just paar kuud tagasi ühele vanemale prouale C2D torni asemel i3ga isend pandud. 8gb Ddr3L mälu ja M.2 ssdga. Kui foorumist mälu ja ssd jahtida siis saaks 300ga hakkama.
Kavas on osta1a.ee-st Westerni ssd ja AsRock AB 350M PRO 4, uue Ryzeni ootele. Mõtlesin, et võtaks juba monitori ka samast kohast.
Palun soovitage mängudeks sobivat monitori nii 200 eur piires. Mida rohkem hertze, tolle ja piksleid saab seda parem. Pilti hakkab tegema 1050Ti.
[/u]
Videotöötluse masina jaoks leitud näidisvariant:
MSI Pro Series Intel X299 sli plus
Intel Core i9-7900X
Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler
GeForce GTX 1080
HyperX Predator Black 64GB Kit 3000MHz DDR4 CL15
Intel 600p Series 256GB M.2
Intel 750 Series AIC 400GB PCI-Express 3.0 x4
Seagate BarraCuda Pro 7200RPM
Cooler Master V750 - 750W 80 PLUS Gold
Kooslus ise? Mida võiks lisada/asendada?
Mis tarkvara kasutama hakkab?
Adobe
Kristocfc kirjutas:
tr 1950x on ju sama hinnaga
tsitaat:
Whilst the 7900X has slightly higher single and quad core scores (10%-15%), the 1950X is around 35% faster for multi-core workloads. Content creators, and other core intensive task masters will not be disappointed.
Videotöötluse masina jaoks leitud näidisvariant:
MSI Pro Series Intel X299 sli plus
Intel Core i9-7900X
Cooler Master MasterLiquid 240 CPU Cooler
GeForce GTX 1080
HyperX Predator Black 64GB Kit 3000MHz DDR4 CL15
Intel 600p Series 256GB M.2
Intel 750 Series AIC 400GB PCI-Express 3.0 x4
Seagate BarraCuda Pro 7200RPM
Cooler Master V750 - 750W 80 PLUS Gold
Kooslus ise? Mida võiks lisada/asendada?
Mis tarkvara kasutama hakkab?
Adobe
Kristocfc kirjutas:
tr 1950x on ju sama hinnaga
tsitaat:
Whilst the 7900X has slightly higher single and quad core scores (10%-15%), the 1950X is around 35% faster for multi-core workloads. Content creators, and other core intensive task masters will not be disappointed.
selge, tänud.
Adobe tooted siis pigem Intel, 8700k@OC võib kõige mõistlikum lahendus olla.
OC-ga arvatavalt ei saa arvestada, masin firmasse. Baasandmed on võetud järgnevast videost ja viidatud inimese poolt, kes ei ole tehnika poole pealt proff, aga otsustab selle masina ostu. Ja on valmis muutma/asendama üht-teist selles komplektis:
Tänan põhjaliku analüüsi eest. Muudest poodidest pole vist paremat võtta. Või on? Äkki annad veel mõned soovitused?
Mobo suhtes arvate, et pole mõtet ette osta?
Vaata need Pugeti ülevaated üle, anna otsustajale ka edasi. Saab paremat infot kui kellegi juutuuberi arvamus.
Pugeti tüübid päriselt ka saavad aru mida nad teevad. Mitte ei arva.
Selge, tänud! Mida videokaardist arvata? Ja vaatasin just saadavust, tundub et gtx1080 suhtes on Eesti täiesti tühi, laos pole, ei saa ka tellida. Samas 1080ti on mõnes kohas märkega laos ja mujal 1-3tp tellimisega.
GTX1080 videokaart on jõudluse/säästlikkuse poolest väga hea. 1080ti veel parem. Hinnad on neil aga hullumeelsed.
Pealegi - kas need softid oskavad GPU jõudlust ka ära kasutada? Video ise ei töötle, fototöötluses on Abobe Lightroomiga näha, et videokaart (GTX970) teeb tööd küll. Aga... suurusjärgus 1-3% saab koormust. Seega kui sarnane lugu on Adobe videotöötlustarkvaraga siis sobib hästi natuke üle 100 euro maksev GTX1050.
Kas 1000-1500euriga on võimalik leida või ise kokku lasta panna mänguri arvutit, millega saaks kasutada HTC Vive-i? Palun pakkumisi, millist valmis komplekti soovitaksite või milliseid komponente.
Hetel olen vaadanud selliste näitajatega masinat. Hind 1450€.
Protsessor:
Intel Core i7-7700K
7700K protsessorit pole mõtet osta. 8700K on ainult ~50€ kallim, aga palju parem.
Ei näe seal mingit infot emaplaadi ja toiteploki kohta. Mälu, SSD ja HDD mudelid samuti puudu. _________________ Müüa igasugu asju
7700K protsessorit pole mõtet osta. 8700K on ainult ~50€ kallim, aga palju parem.
Ei näe seal mingit infot emaplaadi ja toiteploki kohta. Mälu, SSD ja HDD mudelid samuti puudu.
See sama jah, thnx info eest. Küsisin juba nende käest lisainfot.
Kas keegi oskaks soovitada 27" QHD monitori? Võiks olla IPS ja 75Hz. Hind kuni 400-450. _________________ Kui mees sööb, on ta tugev!
Kui mees joob, on ta julge!
Kas Dell SE2717H oleks väga eilne päev hetkel? Ainult FHD muidugi.
Mängimist on vähesel määral. Rohkem filmid, surfamine jne. _________________ Kui mees sööb, on ta tugev!
Kui mees joob, on ta julge!
Kas Dell SE2717H oleks väga eilne päev hetkel? Ainult FHD muidugi.
Mängimist on vähesel määral. Rohkem filmid, surfamine jne.
27'' ja fullHD on jabur kooslus, piksel karjub silma. Aga samas kui silmanägemine on kehv siis on muidugi mõistlik valik. Dellil on muidu väga häid 27'' ja 1440p monitore küll. Aga kui 75Hz ka nõudmistesse lisad siis on valik kesine ja Su hinnaklassist väljas - https://pcpartpicker.com/products/monitor/#H=75,85&r=256001440&p=1
Ei näe seal mingit infot emaplaadi ja toiteploki kohta. Mälu, SSD ja HDD mudelid samuti puudu.
See sama jah, thnx info eest. Küsisin juba nende käest lisainfot.
Nüüd pakuti sellist masinat. Kas võiks veel midagi muuta või selline võiks juba sobida HTC Vive jaoks?
Protsessor - Intel Core i7-8700, Hexa Core, 3.20GHz
Jahutus - be quiet! Pure Rock Slim CPU cooler
Emaplaat - MSI Z370-A PRO
Mälu - G.Skill Trident Z DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz
Kõvaketas - Internal HDD WD Blue 3.5'' 1TB SATA3 7200RPM 64MB
SSD - HP SSD S700 Pro 256GB, M.2 SATA, 563/509 MB/s, 3D NAND
Videokaart - GTX 1070 8GB
Toiteplokk - Corsair Power Supply CX650, 650W, 80 PLUS Bronze
Arvuti kast - NZXT computer case S340 Black-blue
Küsiti mu käest, mis "pidurdab", lugedes välise usb3 (esimene generatsioon) ketta pealt? Ma ise pakkusin usb3 ühendust ennast, mitte seal sees olevat 3 terast 7200p/min hdd.
ewur, Eeldan, et tegu mingi välise kettakarbiga. Neil enamuses aeglased kontrollerid sees mis ei anna lubatud kiirust välja. Samas võib arvuti emaplaadil olev USB 3 samuti jura olla.
Küsiks ise, kas 5400rpm ketast kannatab ilma vendita kettakarpi panna kui sinna ütleme 8 tundi jutti kirjutatakse/loetaks mingit suurt faili. Kas läheb kuumaks?
Mingit välist asjaliku karpi 7200rpm kettale mida lauale lapiti panna on üldse saada, millel hea konteoller + eSATA ja USB3 ühendus ja mille vent ennast ise reguleerib ja jahutuse pool oleks hästi korraldatud?
Üks vana video siin mis silma jäi, aga USB 3 ainult. Videos alates 1min puhub vent ainult osaliselt ketta alumise poole peale https://www.youtube.com/watch?v=P_btyPW8x7s
See kah tundub peaaegu ok, aga serviti (varem v hiljem on oht, et kukub lapiti) ja kiirused teadmata, vent ei eguleeri end, Amazon'is link
Ostke endale kõige odavam kahe kettakohaga Synology ja unustage need USB3/eSATA karbid. Palju lihtsam elada, päriselt.
Kui kodus normaalne võrk valmis ehitatud siis piisabki edaspidi arvutitesse SSDst, kogu muu kama saab rahumeeli NASis hoida, Gbit ühendus annab HDD kiiruse ilusti välja ja WiFi on meediavaatamiseks täiesti piisav.
Paremad ja suuremad kettad loevad ja kirjutavad 200 MB/s.
usb3 (gen 1) teoreetiline kiirus on natuke üle 600MB/s, praktiline ongi sinna 200MB/s kanti? Point selles, et lasin tal teha testid ja tulid samasse auku. Testis ta lauaka sisest 1 terast läpaka WD black seeria ketast vs väline 3 terane ketas (pakun et 7200p/s ketas). Kui tulemused tulid CrystalDiskMarkiga mõlemal samasse auku, siis ikkagi usb3 pidurdab? Kuna suurem ketas peaks märgatavalt kiirem olema sarnastes tingimustes (kui problee poleks usb3 gen 1-s). Synology ei tule kõne alla kahjuks, toimub mont välistelt ketastelt, mida siis suvaliselt ette tuuakse. Materiali on seal piltlikult min 500 giga kuni terades teinekord. Et mis see lahendus oleks, kas kiirema ühendusega karp (usb3 gen 2) päästaks või mitte?
anubis, Täiesti nõus sinuga, et NAS võib heasi olla. Mul pole küll kogemust NAS'iga, tavakasutaja silmis jälle NAS'i puudused... vähemalt nii ma aru olen saanud.
* Võin vabalt seadistamisega hätta jääda, et asja turvaliselt toimima saada.
* NAS'i ei saa vajadusel lihtsalt kaasa võtta, nagu välist ühe kettaga karpi.
* Imimese väljavalitud backup proge ei pruugi osata NAS'i tunnistada. Ja NAS'i enda pakutud varundus rakendused ei pruugi mulle samuti meeldida.
* NAS'ist ei saa ma vajadusel ketast niisama lihtsalt välja võtta ja "lopsti" arvuti järgi panna nagu tavalist NTFS ketast.
Uurisin-pärisin NAS teemas, aga tundub, et mulle see asi ei istu. Läksin suurema korpuse teed milles osad kettad välja lülitatud (kettad millele teen aegajalt backup failidest sync'i).
samas pole kindelgi, et see 7200p/s on... Kogu eelnev probleem on sellest, et kui taoline ketas ette tuuakse, siis pole aega kogu seda materiali lauaka sisese ssd peale kopida (piltlikult kopib usb3 gen 1 otsas pool päeva) ja mondidki sellelt väliselt. Mis päästaks? Kiirema ühendusega karp? Või ainult kooslus usb3 gen2 karp + ssd selles. Kindlasti viimane oleks parim.
Ehk siis - kas usb3 gen 1 pidurdab hdd-d või mitte?
Ma pole kindel kas sellistel asjadel on mingi kontroller vahel v on võimalik SSD sellega otse USB 3 porti ühendada , ilmselt siiski on seal midagi vahel.
Spoiler
Muidu oleks hea nii testida kui eelneval jubinal mingit kontrollerit vahel poleks.
1. Ühendaks SSD selle üleminekuga arvuti USB porti ja laseks testi käima.
2. Pärast paneks SSD kettakarpi ja laseks uuesti testi käima.
Nii saaks õiglase tulemuse ja oleks näha kumb asi pidur on. _________________ Win ISO'd ja uuendused Artiklid jagatud
Arvuti USB3 tõenäoliselt pidur pole. Isegi mälupulka loeb USB 3.0 ~180+ MB/s.
Kontroller või isegi kaabel mängib rolli küll.
Hiljuti just vaatasin, et mis **** on, USB3 pesas USB2 kiirus, vahetasin odava Hiina kaabli nimega tootja kaabli vastu ja kiirus kohe korras.
Väga vabalt võib olla, et need kõvakettad ei suudagi kiiremini tegutseda, on näiteks optimeeritud vaikusele ja pikemale tööeale, mitte kiirusele.
Vaata, mis ketta mudel on ja leiad internetist kui kiire see tehaseandmetel on.
Suvalise NAS-iga ei saa sedagi kiirust kätte, Gbit võrguühendusega üle 80 MB/s on juba väga hästi.
Siinkohal küsin, kas on olemas mõistliku hinnaga NAS-i, millel 5Gbit või kiirema võrguühenduse võimekus? Või lausa optika pesa? _________________ Müüa igasugu asju
anubis, Täiesti nõus sinuga, et NAS võib heasi olla. Mul pole küll kogemust NAS'iga, tavakasutaja silmis jälle NAS'i puudused... vähemalt nii ma aru olen saanud.
* Võin vabalt seadistamisega hätta jääda, et asja turvaliselt toimima saada.
* NAS'i ei saa vajadusel lihtsalt kaasa võtta, nagu välist ühe kettaga karpi.
* Imimese väljavalitud backup proge ei pruugi osata NAS'i tunnistada. Ja NAS'i enda pakutud varundus rakendused ei pruugi mulle samuti meeldida.
* NAS'ist ei saa ma vajadusel ketast niisama lihtsalt välja võtta ja "lopsti" arvuti järgi panna nagu tavalist NTFS ketast.
Uurisin-pärisin NAS teemas, aga tundub, et mulle see asi ei istu. Läksin suurema korpuse teed milles osad kettad välja lülitatud (kettad millele teen aegajalt backup failidest sync'i).
Kindlasti aga soovin proovida kunagi NAS'i omal nahal järgi.
nas ei ole mingi müstiline imeloom, shared toimivad nagu shared ikka, kaasa võtta vajadus puudub sest saab ligi ka üle interneti
Arvuti USB3 tõenäoliselt pidur pole. Isegi mälupulka loeb USB 3.0 ~180+ MB/s.
Kontroller või isegi kaabel mängib rolli küll.
Hiljuti just vaatasin, et mis **** on, USB3 pesas USB2 kiirus, vahetasin odava Hiina kaabli nimega tootja kaabli vastu ja kiirus kohe korras.
Väga vabalt võib olla, et need kõvakettad ei suudagi kiiremini tegutseda, on näiteks optimeeritud vaikusele ja pikemale tööeale, mitte kiirusele.
Vaata, mis ketta mudel on ja leiad internetist kui kiire see tehaseandmetel on.
Suvalise NAS-iga ei saa sedagi kiirust kätte, Gbit võrguühendusega üle 80 MB/s on juba väga hästi.
Siinkohal küsin, kas on olemas mõistliku hinnaga NAS-i, millel 5Gbit või kiirema võrguühenduse võimekus? Või lausa optika pesa?
anubis kirjutas:
Lihtsam ise ehitada, saab erivajadused detailsemalt lahendada.
Ryzen 2400G build, eesmärgiks igapäevatoimetused + kergemad mängud (hetkel Sims, Roblox jm. nooremate asjad, ent ruumiga) + lihtsakoeline videomonteerimine. Overkill vast, ent kombin hetkel, mida ja kuidas.
Võib pakkuda altenatiivideid või asendada mingeid komponente, jms. Toide on hetkel jäetud ideega, et tulevikus ehk hakkab mängimine meeldima ning lisatakse dGPU, ent vb. mõistlik seda mitte arvestada. Kuigi tundub, et lahjemate hulgas midagi väga säravat ei pakuta ning hind ka nüüd nii väga hea seal all pole _________________
Kas 2400G videomonteerimiseks nõrgaks ei jää? Ryzen 1600 oleks juba palju parem. Siis muidugi eraldi videokaarti vaja. _________________ Müüa igasugu asju
See praegune videomonteerimine on lihtsalt noore klippide kokkulõikamine vast (otsin praegu Windowsi alternatiivi iMovie'le)... kui soovid arenevad, siis uus prose ja dGPU. _________________
Windowsi alternatiiv on Movie Maker, aga Microsoft on allalaadimislingid maha võtnud. Leidsin praegu ainult väga vana versiooni: https://windows-movie-maker.en.softonic.com/
Parem programm on OpenShot. Samuti tasuta ja saab installida ka eestikeelsena (e.k. Windowsi puhul läheb automaatselt) https://www.openshot.org/ _________________ Müüa igasugu asju
von Wu, tänud, leidsin DaVinci Resolve'i (https://www.youtube.com/watch?v=SWCqMgBIhYQ) ka, ent see suht advanced, OpenShot vast idekas.
Igatahes, jah. Kuivõrd 1a's on Asrock AB350M Pro 4 otsas ja müüakse vaid Asrock AB350M, siis mobo asjus ka midagi tweakida pole?
Ideaalis paneks 1x8GB alustuseks, ent iGPU puhul on see no-go ja ei tea üldse, millal sinna rami lisatakse. _________________
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.