praegune kellaaeg 09.08.2025 10:56:04
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
erick
HV Guru

|
06.02.2018 17:41:49
|
|
|
Killer85, vaatan et sul seda huumorisoont ikka jagub. Ma võin küttepuid ka vahetada naabrimehega, kas küttepuud on uus paljulubav valuuta kohe? Äkki valuuta on ikka miski, mida võtavad vastu pangad, teenuseosutajad, riigid, poed, firmad, jne.? Kui sa mind ei usu, mine proovi küttepuudega Swedpangas kodulaenu saada.
Muidugi ma ei tea mis on "väike tehing" aga olen saatnud sõbrale 5 EURi läbi netipanga, pole tuvastanud probleeme.
|
|
tagasi üles |
|
 |
koiott
HV veteran
|
06.02.2018 17:44:32
|
|
|
erick, anna aega natuke krüptole. Krooni ajal oli kohti küll, mis alla X summa kaarti näha ei tahtnud. Ja ega praegu ka kaupmees raha kohe kätte saa, kui sa kaardiga maksad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
h3rr
HV kasutaja
|
06.02.2018 17:46:42
|
|
|
koiott kirjutas: |
erick, anna aega natuke krüptole. Krooni ajal oli kohti küll, mis alla X summa kaarti näha ei tahtnud. Ja ega praegu ka kaupmees raha kohe kätte saa, kui sa kaardiga maksad. |
Bitcoin on 10 aastat vana. Seda aega ja ressurssi on sinna alla metsikult pandud
|
|
tagasi üles |
|
 |
razor
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
Killer85
HV veteran
|
06.02.2018 17:52:09
|
|
|
erick kirjutas: |
Killer85, vaatan et sul seda huumorisoont ikka jagub. Ma võin küttepuid ka vahetada naabrimehega, kas küttepuud on uus paljulubav valuuta kohe? Äkki valuuta on ikka miski, mida võtavad vastu pangad, teenuseosutajad, riigid, poed, firmad, jne.? Kui sa mind ei usu, mine proovi küttepuudega Swedpangas kodulaenu saada.
Muidugi ma ei tea mis on "väike tehing" aga olen saatnud sõbrale 5 EURi läbi netipanga, pole tuvastanud probleeme. |
Säärase keeruka mõttekonstruktsiooni järgi on siis küttepuud ka õhk?
Ma ei ajanud siin mingisugust valuutajuttu, selle tõid sina mängu. Pigem olen seisukohal, et jupp koodi ning blokiahel võib ka rohkem väärt olla, kui 0.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 17:54:24
|
|
|
koiott kirjutas: |
erick, anna aega natuke krüptole. Krooni ajal oli kohti küll, mis alla X summa kaarti näha ei tahtnud. Ja ega praegu ka kaupmees raha kohe kätte saa, kui sa kaardiga maksad. |
See on selles mõttes tühine argument, et väga väikeste igapäevatehingute jaoks meil on ju sularaha eks. Kui mul on peenrahas kaasas paar EURi siis nendega on ju selgelt mugavam tegutseda kui mingi digiwalletiga?
See "miinimumsumma" värk on sul ka veidi üle pingutatud, sest BTC tehing on ikkagi 25 EURi tasudes. Arvan, et nii kallist kaardimaksetasu pole Maarjamaal varem nähtudki.
Killer85 kirjutas: |
Muidugi ma ei tea mis on "väike tehing" aga olen saatnud sõbrale 5 EURi läbi netipanga, pole tuvastanud probleeme. |
Säärase keeruka mõttekonstruktsiooni järgi on siis küttepuud ka õhk?
Ma ei ajanud siin mingisugust valuutajuttu, selle tõid sina mängu. Pigem olen seisukohal, et jupp koodi ning blokiahel võib ka rohkem väärt olla, kui 0. |
No alustuseks tasub ikkagi aru saada, et blockchain elab juba täiesti oma elu bitcoinist eraldi. Mulle on tekkinud arusaamine, et blockchaini peale on võimatu normaalselt valuutat üles ehitada praegustes tingimustes. Oleks vaja mingit läbimurret krüpteerimisvõimekuses, mis lööks kulud võimsalt alla, siis ehk. Hetkel seda lihtsalt ei paista kusagilt.
Aga blockchain sobib väga hästi muudeks asjadeks, näiteks andmeturvalisuse tagamiseks. Selleks on isegi Eestis firma olemas, Guardtime. Lihtsalt bitcoinile ega teistele krüptovaluutadele see kahjuks mitte mingit väärtust ei omista, sest need lahendused eksisteerivad eraldiseisvalt.
viimati muutis erick 06.02.2018 17:58:38, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
koiott
HV veteran
|
06.02.2018 17:57:36
|
|
|
h3rr, paljud hiljem populaarsed asjad ei ole esimese 5-10a väga suurt kasutust leidnud. Eks varsti ole näha, kas krüpto on yay or nay.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 18:06:16
|
|
|
koiott, kui sa pead veel midagi vaatama siin siis sa pole oma kodutööd korralikult ära teinud. Üks asi on see, kui asi põhimõtteliselt töötab, aga on raskused kasutusse võtmisel või populariseerimisel.
Krüptovaluutad on metsikult populaarsed, aga kuna need põhimõtteliselt ei tööta sellises formaadis nagu neid promotakse (igapäevavaluuta), siis pole ka lootust helgele tulevikule. Hea märk on juba see, et kui küsitluste alusel vaid tubli 2% omanikest on proovinud seda maksevahendina kasutada, siis võid nagu aru saada, et kui see oleks reaalselt kasutatav siis oleks see % ikka kõvasti suurem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
koiott
HV veteran
|
06.02.2018 18:10:42
|
|
|
erick, ma ei räägi ainult BTCst, on odavamaid ja kiiremaid coine. Krüpto ei pea ka kohe toidupoodi jõudma. Piisab kui esialgu saad netist osta ja kui krüptokaardid lõpuks väljas on (hetkel vist kõik kinni pandud?), siis ei ole väga probleemi. Kuigi mulle meeldib, et veits sula oleks alati taskus, siis suurt vajadust selle järgi küll pole.
Praegu on kõik lihtsalt liiga aeglane ja kasutust ongi vähe. Kui internet "tuli" ja töötas, kas seal oli siis midagi teha niivõrd palju? Ja ma ütlen ausalt, et esialgu minu interneti kogemus jäi ka väheseks, kuna see oli liiga kallis (1998-2000a paiku vms).
Ja see valuuta pool on ainult üks osa krüptost. Võib-olla kõige atraktiivsem, aga mitte ainus.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.02.2018 18:12:27
|
|
|
aga sina erick ei pea enam midagi vaatama. sa oled ilmselgelt täiesti pime ja vist paraku ka natuke totu? kui räägid rusikaga rinnale tagudus mingitest täiesti pastakast imetud numbritest, õhust, küttepuudest ja kurat teab millest ning selle kõige juures üritad igal võimatul viisil põrmustada kõiki neid, kes asja vähegi ratsionaalsemalt võtavad ja sulle tegelikku elu selgitada püüavad.
oled loll või mängid lolli, selles on vast põhiküsimus. näed palun, siin on sulle tehingu hind (usdides kusjuures, mitte eurides!) https://bitcoinfees.info/
küttepuid võidki oma naabriga edasi vahetada, ja kui oled kõva mees ning teed efektiivse küttepuude vahetamise võrgustiku, mis toimib üle eesti ja on kasutajatele mugav siis oled loonud mingi väärtuse. kui sa ise selles loomingus muidugi mitte mingit väärtust näha ei oskaks, siis on see tõesti sinu jaoks null ja mull
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
Viilutaja
HV Guru

|
06.02.2018 18:12:40
|
|
|
Maja ostmine Bitcoinide eest on juba päris ammu käinud. Rääkimata autodest ja tehnikast.
Isegi viimasel ajal on maja ostmine bitcoini eest päevakohane, ajal kui BTC väärtus all on ja langeb.
http://www.businessinsider.com/bitcoin-payment-for-real-estate-listings-2018-2
Mine ürita osta küttepuude eest maja....
|
|
tagasi üles |
|
 |
coolmode
HV kasutaja

|
06.02.2018 18:22:02
|
|
|
Noname, nimeta mõni "tehniliselt parem" krüptovaluuta kui bitcoin?
Ma küsin selle pärast, et pole kuulnud ühesti coinist, mis oleks turvalisem ja vastupidavam manipuleerimisele kui bitcoin. Kiiremaid on küll jah jalaga segada, kuid eranditult tuleb see kiirus turvalisuse arvelt. Kui su krüptovaluutas on krüpto jutumärkides, siis mis point tal on üldse
Ehk tegelikult on meil selline Catch 22 olukord, kus hea krüptoga ei saa head valuutat ja hea valuutaga ei saa head krüptot. |
https://www.stellar.org/
|
|
tagasi üles |
|
 |
Rauno266
Kreisi kasutaja
|
06.02.2018 18:24:05
|
|
|
Njaa, tundub et esialgne teema on hõivatud mingite elus pettunud sellide poolt ning teema jälgimises pole enam mingit pointi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
-huviline-
HV kasutaja
|
06.02.2018 18:28:18
|
|
|
Raske on siin jah jälgida seda Spekulerimise teemat. Vahepeal tuleb natuke teemakohast juttu siin paari inimese sulest (noname, koiott, ...), aga laias laastus käib siin ikka mingi selline vaidlus - te olete lollid; ei me ei ole lollid; krüpto kasutajad on ikkagi lollid; tahaks uskuda, et me ikka ei ole lollid; jne.
Äkki prooviks kuidagi teemas püsida ja postitada asjalikke teemakohaseid repliike.
_________________ SC: -huviline-
Steam: Huviline |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.02.2018 18:38:55
|
|
|
no offence, aga ega siia kirjutamine sellest kuidas siit enam mdiagi lugeda ei ole...ei tekita teemasse ka kohe päris kindlasti mitte rohkem reaalset väärtust vaatamata nendest pettunud trollidest on igaühel võimalus tulla ja lisada midagi asjalikku. selline lollid ja ei ole lollid vaidlus tegelikult käib taolises teemas kahjuks asja juurde. asi läheb lihtsalt käest ära siis mingid isikud hakkavad esitama täiesti suvalisi, tähenduseta, aegunud või lausa konkreetselt valesid fakte oma väidete backimiseks. see pole enam spekulatsioon ega vaidluski mitte, siis on see lihtsalt mõttetu hülgemöla ja fake news.
kui spekuleerida siis mina arvan, et bitcoin ei jõuagi kunagi mingisse "reaalsesse kasutusse" igapäevase maksevahendina, küll aga võib ta jääda veel väga pikaks ajaks nö. lipuks ja trade'mise vahendiks ning kahjuks või õnneks mõjutada suurelt ka kõigi teiste coinide hinda. aga samas tahaks loota, et näiteks ether hakkab ikkagi rohkem elama oma elu, oma hinnaga. minumeelest on neil smart contractidel täiesti reaalne kasutusvõimalus olemas ja selles osas ei ole seal mitte mingisugust mulli. kui pow-pos üleminek ka mingil hetkel toimub siis ei tohiks justkui enam tehingute arv ajaühikus ka mingi eriline takistus olla
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
06.02.2018 18:53:22
|
|
|
Selles on probleem. Et LN kasutada pead sa kulutama saatmistasu võrra raha. Raske tabla alla neelata inimesele kelle jaoks on kaupmees igasugused vahendustasud siiamaani kinni maksnud. Kaupmees võtab vastu VISA ja LN BTC, maksad sa siis VISA vahendustasu võrra vähem LN BTC'ga makstes? Sulas? Selline erisus hetkel puudub. Ainuke asi mida kohtab on AMEX'i mitte aksepteerimine.
LN makse kanalite loomine ja haldamine on too much kasutajate jaoks.
Unusta ära igapäevakasutus. Enne peab asi internetis tööle hakkama. Nagu me nägime siis plokid täis ja maksevahendina kukkus asi kokku, kaupmehed üksteise järel lõpetasid BTC vastu võtmise.
Asi algab one-off ostudega. LN sisenemis taks on liiga suur, võtab kaua, walletite tehnoloogiat kasutajad ei hooma (exchange'idel ei ole huvi inimesi harida).
Tehnoloogiliselt ei ole asi küps ja võtab aega.
|
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 18:53:25
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
aga sina erick ei pea enam midagi vaatama. sa oled ilmselgelt täiesti pime ja vist paraku ka natuke totu? kui räägid rusikaga rinnale tagudus mingitest täiesti pastakast imetud numbritest, õhust, küttepuudest ja kurat teab millest ning selle kõige juures üritad igal võimatul viisil põrmustada kõiki neid, kes asja vähegi ratsionaalsemalt võtavad ja sulle tegelikku elu selgitada püüavad.
oled loll või mängid lolli, selles on vast põhiküsimus. näed palun, siin on sulle tehingu hind (usdides kusjuures, mitte eurides!) https://bitcoinfees.info/
küttepuid võidki oma naabriga edasi vahetada, ja kui oled kõva mees ning teed efektiivse küttepuude vahetamise võrgustiku, mis toimib üle eesti ja on kasutajatele mugav siis oled loonud mingi väärtuse. kui sa ise selles loomingus muidugi mitte mingit väärtust näha ei oskaks, siis on see tõesti sinu jaoks null ja mull  |
Ei noh, ma ei hakka ärigeenius Wiltziga vaidlema, ta on targem kui mina, kuigi ei oska omaenda lingilt lihtsat graafikutki lugeda. Kindlasti sa oled ratsionaalne ja tead tegelikust elust kõike, ega sa muidu krüptosse ju ei investeeriks
|
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
06.02.2018 18:57:24
|
|
|
litecoin
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.02.2018 18:58:18
|
|
|
eks sa loe siis sealt graafikult minu eest välja, kui suur see fee sul on kui sa praegu lähed kohvikusse bitcoiniga maksma oma kohvi eest. ja ei mingit ümmargust möla palun, loe välja ja pane kirja.
mina muide ei ole krüptosse midagi investeerinud, geenius
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 19:04:49
|
|
|
Wiltz, eks tugeva igapäevavaluuta aluseks ongi see, et täna maksab tass kohvi 1 EUR + 2.56 EUR, homme 1 EUR + 27 EUR ja ülehomme 1 EUR + 45 EUR.
|
|
tagasi üles |
|
 |
koiott
HV veteran
|
06.02.2018 19:14:27
|
|
|
https://coinmarketcap.com/currencies/e-coin/#markets
Viimane twitteri post sept 2017
Bitcointalk.org pea 0
Koduleht ei lae ära
24h + 1000%, nvm, juba 1250%...Edit..2250%. Loodan, et keegi sellega palju raha ei kaota. Volüüm on õnneks väike.
CoinExchange's ja Yobitis toimub üsna tihti selliseid asju. Peaks sinna igaks juhuks konto tegema.
viimati muutis koiott 06.02.2018 20:00:04, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.02.2018 19:17:00
|
|
|
justjust, ja eks sinusugune proff täpselt seda sealt graafikult välja lugeda oskabki?
mahuta omale pähe, et kui sa hakkad tooma mingeid totraid näiteid kohvijoomisest ja täna bitcoiniga kohvikusse selle eest maksma minekust siis võiks selle täiesti mõttetu näite toomise juures vähemalt toetuda hetkel aktuaalsetele faktidele, mille võluda kuskilt välja mingeid omale sobivaid numbreid, mida siis suvalise näite puhul suvalisel hetkel rakendada, et jätta kõigile muljet nagu sa oleksid jube kõva analüütik.
kui keegi isik usas tahab kellelegi isikule austraalias saata 10000usd'i siis ausalt öeldes pole ka 50euri teenustasu selle tehingu eest just mingi ületamatu teenustasu, eriti kui selline ülekanne reaalselt näiteks 10 minutiga tehtud on. võid nüüd hakata üritama mulle selgitama miks sinu kohviostmise näide on pädev aga minu näide ei ole...
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 19:27:35
|
|
|
Wiltz, loomulikult on kõige suurem takistus suvalise uue valuuta kasutuselevõtul see, et kui kiiresti saab 10 000 USD saata ringiga ümber maailma. See ongi see, mille üle murravad üle terve maailma igapäevaselt pead taksojuhid, kondiitrid, postiljonid ja poemüüjad. Rahulik tööinimene ei saa magadagi, sest pidevalt on vaja saata 10K USD kaupa raha ümber maailma ja veel 10 minutiga! Kui ainult leiduks lahendus sellele keskmise inimese tavalisele igapäevapangandusprobleemile, oh kui õnnelikud nad kõik oleksid!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
06.02.2018 19:40:35
|
|
|
täpselt see jutt, mida ma vastuseks ootasin...vaat, et sõna pealt
ühesõnaga, tegeliku kõige suurem takistus igasuguste valuutade kasutuselevõtul on ikka järelikult see, et kohvikus ühe eurose kohvi eest saaks ilma teenustasuta maksta. no ma tänan, et sa mind lolli selle koha pealt harisid, eks ma siis edaspidi nüüd tean ja võtan arvesse
|
tagasi üles |
|
 |
erick
HV Guru

|
06.02.2018 19:47:27
|
|
|
Üldiselt on nii, et kui on normaalne valuuta, saad sellega igas toidupoes või bensiinijaamas maksta. Muul juhul on võibolla tegu pigem varaklassiga - aktsiate, kulla ega vääriskividega ei maksta toidupoes arveid. Aga varaklass eeldab, et asjal on mingi praktiline väärtus lisaks nominaalväärtusele.
Kui meil on varaklass nimega krüptovaluuta, mille ainus praktiline väärtus oleks justkui olla valuuta, aga mis ei saa sellega kohe üldse hästi hakkama, mis väärtus tal võiks varaklassina olla, huvitav?
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|