|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
| Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 381 ] |
| Pigem ei |
|
27% |
[ 158 ] |
| Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
| Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
| hääli kokku : 580 |
|
| autor |
|
Hiid
HV Guru

|
28.01.2018 09:29:45
|
|
|
kui tahta win10st loobuda ja panna peale win7, siis see käib valutult?
Nagu vanasti?
Installikas käima ja tuld?
Või Win 10 puikleb kuidagi vastu?
_________________ Hapud viinamarjad |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.01.2018 10:01:52
|
|
|
harakas, Jah aga erinevalt Applest kes enamasti teab mida teeb ja kelle tooted on enamus ka selge visiooni ja suunitlusega kindlale grupile ma MS'i eriti ei usu. Apple erinevalt MS'st saab aru, et PEAB olema kaks versiooni. Me kõik mäletame milline MS'i versioon välja nägi OS-st mis peaks kõigil seadmetel jooksma: Windows 8. Ja me kõik teame kui ebamugav oli seda kasutada desktop masinal koos klaviatuuri ja hiirega. 8.1 oli pmst vigadeparandus aga too little, too late ja praegu istub Win8 koos oma iteratsioonidega kuskil seal Vista turuosa kandis. Usun, et täpselt sinna maandub ka Win10 Polaris, S? misiganes selle lõppnimetus saab olema. MS ülehindab tugevalt kasutajate hulka kes tahavad ainult sisu tarbida. Kui neid kasutajaid oleks nii palju, siis oleks ~95% seadmetest praegu midagi tableti sarnast. Paraku reaalsus näitab, et olukord on vastupidine. See sihtgrupp kelle jaoks MS väidetavalt seda uut versiooni teeb ongi see ~5%.
Mis toob ming järgmise punkti juurde. Ma ei usalda MS mis puutub toodete eksisteerimisse või nende toesse. Jah MS on teatud kuupäevad välja käinud, aga kogu põhjus uue win10 versiooni või nn baasi jaoks pole see, et meie elu paremaks ja mugavamaks muuta. See on selleks, et nende (st MS töötajate) elu mugavamaks muuta. Et Q&A (kui nad seda oma majas enam üldse teevad?) teeks 10 inimese asemel 3 inimest jne (ideaalis isegi masin). Praegu võib MS väita, et ärge muretsege ja legacy win10 jääb samuti tööle. Aga kas see uuendusi kah saab?. Kui kaua saab uuendusi? 3 aastat? 5 aastat mitte rohkem? Uutest featuuridest ei tasu vist unistadagi. Tabab win7 saatus kus hambad ristis kriitiliseid turvapaiku tehakse, aga samas pakutakse "tasuta" üleminekut uuele versioonile, sest vaadake kui kiire see on (kiirus tuleneb piiratud funktsionaalsusest) ja kui vähe akut see kulutab (mis on desktop kasutajatele täiesti ebaoluline).
Ma muidugi loodan, et ma eksin aga siiski ma suhtun väga skeptiliselt sellistesse arengutesse. Raske on tänasel päeval jääda positiivseks kui iga firma või mängutootja eesmärk on panna sind ostma oma uusimat toodet sidudes sind sinna süsteemi nii, et sa ei saa oma ostetud programme/mänge mitte endale vaid rendid nende käest ja sõltud neist täielikult.
| Hiid kirjutas: |
kui tahta win10st loobuda ja panna peale win7, siis see käib valutult?
Nagu vanasti?
Installikas käima ja tuld?
Või Win 10 puikleb kuidagi vastu?  |
Kui format teed Win7 installikaga siis pole nagu võimalik vastu puigelda väga.
Muidugi sõltub kasutusel olevast rauast mis sul on. Kui kasutusel on Skylake/FX või vanem prose siis ei tohiks installeerimisega ka takistusi tekkida.
Kui uuem, siis peab USB3 draiverid integreerima installikasse, BIOS-is sisse lülitama CSM featuuri ja pärast installi modima ühte DLL faili, et saada uuendusi uuemale rauale (neid tehakse aga vaikimisi ei jagata). Lisaks tuleb kasutada eraldi graafikakaarti kuna uuemate prosede integreeritud graafika ei pruugi töötada. Kolm põhilist oleks siis sellised:
| tsitaat: |
* USB3 pordid ei tööta windowsi paigaldamisel = USB3 draiverid tuleb integreerida installimeediasse või kasutada DVD lugejat, plaati ja PS/2 klaviatuuri.
* Integreeritud graafika ei tööta Inteli prosedel = Tuleb kasutada eraldi graafikakaarti.
* Windows keeldub uuendusi paigaldamast = Vaja patchida wuaueng.dll fail. |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
28.01.2018 12:57:59
|
|
|
jutt käib monstrumist nimega dell e4310
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.01.2018 13:22:42
|
|
|
| Tomorrow kirjutas: |
Arvasite, et hullemaks ei lähe? Eksite. Läheb veel hullemaks: https://www.windowscentral.com/windows-core-polaris
Järgmine aasta vist siis "uus" Windows 10 mis hülgab suure osa legacy koodist. Kõik käib läbi UWP ja MS Store. Win32 programmid jooksevad virtualiseeritult (ilmselt siis teatud jõudlusekaoga) või ei jookse üldse.
Ametlikult on see asendus Win10 S versioonile võistlemaks Chrome OS ja iOS-ga. Reaalselt aga ma arvan, et see on see mida MS tahab et tulevikus oleks ainus Win10.
Hetkel väidetavalt jääb see käima parallelselt "legacy" Win10-ga aga kui kauaks?
Noh kui see kunagi tõeks saab ja ainus Win10 versioon on mingi UWP mess mis Win32 programme ja mänge enam ei jooksuta, siis tuleb kõigil vist Linuxi peale kolida kes veel hoolivad töö tegemisest või mängimisest. Sest mõistlikul viisil seda sellise käkerdise peal teha ei saa.
Mis kasu on sellest aku vastupidavusest kui ainus mida mul sellega peale on hakata on youtubest kassivideoid vaadata?
Rääkimata sellest kui kasutu see desktopil ja mänguarvutitel oleks. |
see läheb ju eelkõige armi peale. teine arhitektuur tähendab, et win32 seal peal otse lihtsalt ei jooksegi. windows rt järglane.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.01.2018 13:33:32
|
|
|
jutt käib monstrumist nimega dell e4310  |
Ära võta südamesse, Dellil on olemas ametlik hiilgepikk nimekiri Delli mudelitest mis mitte kunagi ei saa Dellilt "Ametlikku Õnnistust Windows 10-e kasutamiseks".
Nii, et kui töötab 10-ga, on kõik hästi ja kui ei tööta, siis on samuti hästi.
Kui ei tööta, siis otsid peale sellise Linuxi Distro mille töölauale on antud Windows 10-e väljanägemine.
Selline isend on täiesti olemas, olen seda kunagi ka oma silmaga ära näinud. Täiesti töötas, muide.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.01.2018 13:47:45
|
|
|
| Ta tahab 7-t ju, mitte miskit, mis 10 moodi välja näeks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
28.01.2018 14:00:21
|
|
|
Miks te seda win7-t tahate ? mina küll ei suudaks seda enam kasutada see ju sõi arvuti ressursse ja riistvara veel hullemalt kui win8 ja 10. ennem kasutaks win8-t kui jälle seda seitset
|
|
| tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
28.01.2018 14:03:56
|
|
|
ei tea millest sa räägid
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
28.01.2018 14:18:36
|
|
|
mul on 30GB SSD seal sees, ja see on mu varuarvuti, kui reisil olen ja brausida tahan.
MIngi hetk toppis end win 10 peale ja see ei mahu koos uuendusetega sinna kettale ära.
Pointless on varuasrvuti jaoks uut ketast osta ainult selle pärast, et seal win10 oleks.
Kuna nüüd ta ise enam win7 pealt 10 peale ei lähe, siis oleka aeg win7 tagasi panna
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.01.2018 14:30:49
|
|
|
| 2010a masin - W7SP1 pulgale, pulk külge, boot, format, clean install, valmis! Isiklikult soovitaks kohe ka win update'i kinni keerata (kaasa arvatud service'i), aga eks see ole juba igaühe enda otsus.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
28.01.2018 15:12:19
|
|
|
| Gap, soe soovitus - osta endale w7 legaalne litsents ja jäta need piraatide ärasolgitud win versioonid juba ükskord ometigi vaenlastele. Ja kõikvõimaliku lisarämpsuga ära ka arvutit solgi. Leidub ka muudviisi väga palju head ja huvitavat.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.01.2018 15:39:49
|
|
|
mul on 30GB SSD seal sees, ja see on mu varuarvuti, kui reisil olen ja brausida tahan.
MIngi hetk toppis end win 10 peale ja see ei mahu koos uuendusetega sinna kettale ära.
Pointless on varuasrvuti jaoks uut ketast osta ainult selle pärast, et seal win10 oleks.
Kuna nüüd ta ise enam win7 pealt 10 peale ei lähe, siis oleka aeg win7 tagasi panna  |
Ma olen juhuslikult Dell E4310 omanik ja sellel on siis 64Bit Win7 Professional.
Kettal on ainult natuke väikseid tööprogramme ning kettamahust on hõivatud 24GB.
Seega, hakkab see 30GB SSD sul üsna siva karjuma, et SSD maht on täis.
------------------
Mis aga puutub Windows 7 koodi, siis see on sul masina põhja all kenasti kirjas olemas.
Minu Dellil on seal kirjas Windows 7 Proffi kood.
Võtad ja kasutad sama koodi, milles probleem.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
28.01.2018 17:05:15
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
| Gap, soe soovitus - osta endale w7 legaalne litsents ja jäta need piraatide ärasolgitud win versioonid juba ükskord ometigi vaenlastele. Ja kõikvõimaliku lisarämpsuga ära ka arvutit solgi. Leidub ka muudviisi väga palju head ja huvitavat. |
Mida sa ajad ? purjus oled ? Kus sina tead kas mul on legaalne win 7 litsents või ei ole ja võta teadmiseks et mul vedeleb aastast 2009 siiamaani win7 home premium karbi versioon kapis Mida ma ka vahepeal kasutasin eelmisel arvutil, nüüdseks juba arvutilt maha installitud ja ei ole isu küll seda enam installida. ja muid ma pole mitte kunagi kasutanud legaalset tarkvara. ja lisarämpsuga pole ka arvutit solkinud.Ma saan aru et mõni veel kasutaks winxp heameelega aga ei maksa ilmaasjata ka süüdistama hakata.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Vondur
Kreisi kasutaja

|
28.01.2018 17:10:18
|
|
|
| tahanteada kirjutas: |
Kuna nüüd ta ise enam win7 pealt 10 peale ei lähe, siis oleka aeg win7 tagasi panna  |
Ma olen juhuslikult Dell E4310 omanik ja sellel on siis 64Bit Win7 Professional.
Kettal on ainult natuke väikseid tööprogramme ning kettamahust on hõivatud 24GB.
Seega, hakkab see 30GB SSD sul üsna siva karjuma, et SSD maht on täis.
------------------
Mis aga puutub Windows 7 koodi, siis see on sul masina põhja all kenasti kirjas olemas.
Minu Dellil on seal kirjas Windows 7 Proffi kood.
Võtad ja kasutad sama koodi, milles probleem.  |
Seitsmel on niinimetatud C kettal kaks lahmakat faili mis ruumi võtavad, HIBERFIL.SYS ja PAGEFILE.SYS. Pagefile väiksemaks või kuhugi teisele kettale, hiberfile (vastutab hibernationi eest) üldse kinni ja ruumi tuleb paarkümmend giga juurde. Läksin muide hiljuti seitsme peale tagasi... ja no on rahulikum see asi. Midagi ei muutu iseenesest, kõik on omal kohal, programmid mis peavad automaatselt käivituma teevad seda ja ilma suure nõidumiseta, pole seda jama, et järgmise uuendusega kaovad (jälle) minule vajalikud funtsioonid ära ja kogu asja peab uuesti enda järgi seadistama... Alguses mulle win 10 isegi meeldis, aga peale iga suuremat uuendust tulevad ainult halvad üllatused, see tüütas ära. Võtsin ligi seitsme litsentsi ja mul on nüüd elu palju rahulikum ja mugavam.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
28.01.2018 17:14:46
|
|
|
kettamahust on hõivatud 24GB.
|
Uuest peast peaks see võtma 10Giga, nagu öeldud pagefile ja hiberfile tõstavad seda. 16GB on ehk norm.
Vanasti mul oli ju 7 peal ja probleemi polnud.
Pealegi lisaprogesid ma ei kasuta
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.01.2018 17:17:24
|
|
|
Windowsi puhul tasub masinasse nii palju mälu panna et puudu ei jää ja pagefile üldse kinni keerata. Või kui BSOD puhul see dump oluline on, siis panna pagefile näiteks 200MB.
Win 2000 oli viimane windows mis suutis pagefilega mõistlikult toimetada ehk kasutada seda siis kui füüsiline mälu otsa saab. Alates XP-st paistab see pigem niipidi olema, et kõigepealt kasutatakse pagefile ära ja kui sellest puudu jääb, võetakse näpuotsaga füüsilist mälu ka juurde.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
28.01.2018 17:21:02
|
|
|
| kogu nõks ongi selles, et paned töötava versioon 10-st, opsüsteemiga seotud uuendused keerad kõik kinni, paar head tõrjet/tulemüüri, annad "täiskäigu" OOSU10-le ja jookseb nagu siidi...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
28.01.2018 17:35:41
|
|
|
kettamahust on hõivatud 24GB.
|
Uuest peast peaks see võtma 10Giga, nagu öeldud pagefile ja hiberfile tõstavad seda. 16GB on ehk norm.
Vanasti mul oli ju 7 peal ja probleemi polnud.
Pealegi lisaprogesid ma ei kasuta |
Sel juhul pead kasutama Windows 7 32Bit, mitte aga Windows 7 64Bit.
Vot 32Bit-ise Windowsi korral võid unistada sellest 16GB kettakasutusest.
See, kui palju Windows 7 ketast / SSD-d tarbib, sõltub ikka sellest mis vidinad on emaplaadil ning mille tarbeks kõiksugu lisadraivereid installitakse.
Ja veel, sel ajal kui E4310 toodeti, oli arvutites alles HDD ja sellega polnud kellelgi mingit ruumipuudust, et tootjad midagi "kokku oleks pidanud hoidma".
------------------
Mis aga puutub teemasse: Windows 10, siis Windows 10-ga võid vabalt E4310-e emaplaadi "surnuks keeta" kuna jahutus ei suuda maha jahutada seda kuumust mis Windows 10 tekitab.
See W10 poolt tekitatud kõva liigkuumus on ka põhjus miks ma enda E4310-e korral ei kasuta rohkem Windows 10-t, ma ei suutund seda ventilaatori tekitatud põrgulärmi välja kannatada.
Windows 7-ga on vaikne ning jahe masin, aeg-ajalt ei käi ventilaator isegi mitte ringi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
28.01.2018 17:56:08
|
|
|
Võibki vabalt 32bit 7 panna sinna netiläpakale. Vaevalt sel ka üle 4 giga rammi on.
Ma kolisin lauaka üks pool aastat tagasi lõpuks 7-lt 10-le (kohe 1709 peale) ja siiamaani kaalun vahel downgrade'i... Läpakas (T410 hetkel kasutuses) on 7.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
28.01.2018 18:19:11
|
|
|
| Gap kirjutas: |
| Gap, soe soovitus - osta endale w7 legaalne litsents ja jäta need piraatide ärasolgitud win versioonid juba ükskord ometigi vaenlastele. Ja kõikvõimaliku lisarämpsuga ära ka arvutit solgi. Leidub ka muudviisi väga palju head ja huvitavat. |
Mida sa ajad ? purjus oled ? Kus sina tead kas mul on legaalne win 7 litsents või ei ole ja võta teadmiseks et mul vedeleb aastast 2009 siiamaani win7 home premium karbi versioon kapis Mida ma ka vahepeal kasutasin eelmisel arvutil, nüüdseks juba arvutilt maha installitud ja ei ole isu küll seda enam installida. ja muid ma pole mitte kunagi kasutanud legaalset tarkvara. ja lisarämpsuga pole ka arvutit solkinud.Ma saan aru et mõni veel kasutaks winxp heameelega aga ei maksa ilmaasjata ka süüdistama hakata. |
purjus oled pidevalt ise jutuga, et win 7 mingi eriline ressursiröövel, kui just võrdlusobjektiks sul pole võetud wxp või veel vanem versioon ja seda sa sel juhul unustasid mainida
ahjaa, peale pahna arvutis võib su probleemide põhjus olla ka näiteks java/java rakendused ja siin win ei puutu siis üldse asjasse
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.01.2018 19:43:20
|
|
|
| londiste kirjutas: |
see läheb ju eelkõige armi peale. teine arhitektuur tähendab, et win32 seal peal otse lihtsalt ei jooksegi. windows rt järglane. |
Mina saan aru, et ka x86 ikka. Ega kõik nn "kerged" seamed millega sisu tarbitakse ainult siis ARMi peal ei jookse.
Win7 litsentse enam ametlikult ei müüda. Kui kellegi käest võti osta siis iseasi.
| napoleon kirjutas: |
Windowsi puhul tasub masinasse nii palju mälu panna et puudu ei jää ja pagefile üldse kinni keerata. Või kui BSOD puhul see dump oluline on, siis panna pagefile näiteks 200MB.
Win 2000 oli viimane windows mis suutis pagefilega mõistlikult toimetada ehk kasutada seda siis kui füüsiline mälu otsa saab. Alates XP-st paistab see pigem niipidi olema, et kõigepealt kasutatakse pagefile ära ja kui sellest puudu jääb, võetakse näpuotsaga füüsilist mälu ka juurde. |
Ideeliselt jah aga paraku minu kogemused näitavad, et mitte kõik programmid ja eriti mängud ei saa hästi läbi 200MB pagefilega või sellega kui see üldse kinni on keeratud. Targem tegu tegelikult (hetkel lihtsalt mitte eriti odav) on teha RAM Disk kuhu peale pagefile määrata. See on selles mõttes kaval nõks, et asi istubki mälus ja pole aeglasem kui otse mälus istuv asi. Take that MS
Lisaks see ei pea olema 32GB vms. Võib ju vabalt olla 4GB ehk ühe pulga jagu. Pagefiles ei tohiks ka olla ju midagi sellist mis peab taaskäivituse ja voolukatkestuse üle elama. Kui on, siis on valik panna emaplaadile 16GB Optane M.2 moodul mis on nn vahepeatus SSD ja RAM vahel oma kiiruselt. Igatahes kiirem kui SSD-le panna.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.01.2018 22:34:51
|
|
|
Tehniliselt küll eksisteerib Win10 versioon mis mulle sobiks, aga eraisikuna seda legaalselt hankida ei saa. Samas 90 päeva saab proovida vähemalt. Kui ma kunagi Win10 peale peaks minema (tõenäoliselt 2020 aastal samal ajal kui Win7 extended support lõppeb), siis tõenäoliselt just seda ma kasutama hakkan: https://www.howtogeek.com/273824/windows-10-without-the-cruft-windows-10-ltsb-explained/
Hetkel küll kaks nimetust sellel. LTSB ja LTSC. Järgmine aasta saab uue versiooni. Eeldusel, et MS selleks ajaks seda ära ei korista aga ma arvan, et see jääb. Tundub suht ideaalne. Muidugi ühilduvusprobleeme võib tekkida ja kuna see põhineb Enterprise versioonil võib arvata teatud jõudlusekadu nt mängudes.
Samas see on parem kui tagantjärgi hakata asju kinni keerama ja loota, et need kinni ka jäävad.
Lihtsalt infoks teistele kes kindlasti tahavad Win10 kasutada aga Win7 või 8.1 peale tagasi minna ei taha ja viitsivad veidi nikerdada, et saada puhtam versioon.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
29.01.2018 00:19:23
|
|
|
Tehniliselt küll eksisteerib Win10 versioon mis mulle sobiks, aga eraisikuna seda legaalselt hankida ei saa. Samas 90 päeva saab proovida vähemalt. Kui ma kunagi Win10 peale peaks minema (tõenäoliselt 2020 aastal samal ajal kui Win7 extended support lõppeb), siis tõenäoliselt just seda ma kasutama hakkan: https://www.howtogeek.com/273824/windows-10-without-the-cruft-windows-10-ltsb-explained/
Hetkel küll kaks nimetust sellel. LTSB ja LTSC. Järgmine aasta saab uue versiooni. Eeldusel, et MS selleks ajaks seda ära ei korista aga ma arvan, et see jääb. Tundub suht ideaalne. Muidugi ühilduvusprobleeme võib tekkida ja kuna see põhineb Enterprise versioonil võib arvata teatud jõudlusekadu nt mängudes.
Samas see on parem kui tagantjärgi hakata asju kinni keerama ja loota, et need kinni ka jäävad.
Lihtsalt infoks teistele kes kindlasti tahavad Win10 kasutada aga Win7 või 8.1 peale tagasi minna ei taha ja viitsivad veidi nikerdada, et saada puhtam versioon. |
Võiksid panna alalaadimise lingi prooviversioonile
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
29.01.2018 01:41:32
|
|
|
Ideeliselt jah aga paraku minu kogemused näitavad, et mitte kõik programmid ja eriti mängud ei saa hästi läbi 200MB pagefilega või sellega kui see üldse kinni on keeratud. Targem tegu tegelikult (hetkel lihtsalt mitte eriti odav) on teha RAM Disk kuhu peale pagefile määrata. See on selles mõttes kaval nõks, et asi istubki mälus ja pole aeglasem kui otse mälus istuv asi. Take that MS
Lisaks see ei pea olema 32GB vms. Võib ju vabalt olla 4GB ehk ühe pulga jagu. Pagefiles ei tohiks ka olla ju midagi sellist mis peab taaskäivituse ja voolukatkestuse üle elama. |
Hmm, kuidas ma tean kas pagefiles on midagi olulist v kuskohalt seda "pagefile olulist" seadistada saab, mõni proge selleks olemas või? Kuskilt jäi silma, et pagefilet RAMDisk'i ei tohiks panna... ilmselt sellesama "oluliste failide" pärast.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
29.01.2018 02:28:53
|
|
|
| sama123 kirjutas: |
Lihtsalt infoks teistele kes kindlasti tahavad Win10 kasutada aga Win7 või 8.1 peale tagasi minna ei taha ja viitsivad veidi nikerdada, et saada puhtam versioon. |
Võiksid panna alalaadimise lingi prooviversioonile  |
https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-10-enterprise
Vali ISO - LTSB
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.01.2018 02:39:42
|
|
|
| Longero kirjutas: |
Lisaks see ei pea olema 32GB vms. Võib ju vabalt olla 4GB ehk ühe pulga jagu. Pagefiles ei tohiks ka olla ju midagi sellist mis peab taaskäivituse ja voolukatkestuse üle elama. |
Hmm, kuidas ma tean kas pagefiles on midagi olulist v kuskohalt seda "pagefile olulist" seadistada saab, mõni proge selleks olemas või? Kuskilt jäi silma, et pagefilet RAMDisk'i ei tohiks panna... ilmselt sellesama "oluliste failide" pärast. |
Pagefile ehk swap on lihtsalt üks fail kettal, mida kasutatakse mälu asemel kui mälu puudu jääb(ideaalis peaks nii olema, windows muidugi kasutab enne pagefile ära ja kui puudu jääb, siis kasutab natuke füüsilist mälu ka). Ehk siis seal ei ole midagi olulist ja võid ka ramdiskile panna kui miski seda nõuab...mina pole selle probleemi otsa veel sattunud, et mingi proge lõugama hakkaks kui pagefile keelatud on.
Aga kui ise googeldada ei oska kus pagefile seadistada, siis parem kui sa seda ei näpi.... muidu oled siin paari päeva pärast kurtmas, et proged lambist mingeid imelikke vigu loobivad
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Longero
HV veteran
|
29.01.2018 08:20:58
|
|
|
napoleon, jah tean kuskohalt pagefile suurust muuta, teisele kettale suunata vajadusel jms, olen seda ennegi teinud. Kui midagi nihu peaks minema siis saab vajadusel alati uue pagefile luua... aegajalt võiks nagunii uue pagefile teha, isegi siis kui kõik on ok.
Lugesin teist korda veel eelnevat Tomorrow juttu, minu viga, et valesti aru sain.
Sain asjast enne aru nagu pagefile sisaldaks vajalikke faile, sellest tekkis ka küssa.
_________________ Win ISO'd ja uuendused
Artiklid jagatud |
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.01.2018 14:50:07
|
|
|
Taas siis Microsofti uus "Idee":
keelustada kõikvõimalike 3-date osapoolte poolt kasutatavad tasuta Puhastus- ning Optimiseerimisprogrammid.
Tsitaat:
Windows Defender and other Microsoft security products will be updated to block and remove software that tries to convince Windows 10 users to purchase solutions supposed to help optimize the system.
Starting March 1, 2018, the company will no longer allow applications like system optimization tools, malware cleaners, or registry cleaners which offer free scanning capabilities but then ask for a paid license in order to complete the cleaning process.
Lugu ise:
Microsoft to Ban Free Cleaners Asking for Money to Optimize Systems
Firm declares war to apps pushing unnecessary purchases
http://news.softpedia.com/news/microsoft-to-ban-free-cleaners-asking-for-money-to-optimize-systems-519632.shtml
|
|
| tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
31.01.2018 15:09:39
|
|
|
vaatena laiemale kasutajale hulgale on tegemist täiesti õige ideega.
tasuta puhastus- ja optimeerimisprogramme ei keelustata.
hakatakse eemaldama puhastus- ja optimeerimisprogramme, mis pakuvad tasuta skänni ja peale seda liialdavad tulemustega, et suunata kasutajat programmi ostma.
a la jooksutad skänni, öeldakse, et arvutis on 348 hirmsat turvaviga (tracking cookied näiteks) ja nende eemaldamiseks palun osta $20 eest meie programm.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 15:18:26
|
|
|
Lisaks on paljud "skännerid" veel scam ehk valetavad leitud vigade kohta ja siis küsivad nende "parandamise" eest raha.
Samas M$ otsus on siiski natuke kaheldava väärtusega. Mõne tasulise utiliidi puhul on see tegelikult hea, et saad selle tasuta alla tõmmata ja veenduda, et suudab teha seda mis vaja ning alles siis ära osta ehk ei pea päris põrsast kotis ostma.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
31.01.2018 15:45:22
|
|
|
Lisaks on paljud "skännerid" veel scam ehk valetavad leitud vigade kohta ja siis küsivad nende "parandamise" eest raha.
Samas M$ otsus on siiski natuke kaheldava väärtusega. Mõne tasulise utiliidi puhul on see tegelikult hea, et saad selle tasuta alla tõmmata ja veenduda, et suudab teha seda mis vaja ning alles siis ära osta ehk ei pea päris põrsast kotis ostma. |
Eks MS "suunab" sind kasutama tema enda Sõprade, n-ö MS-i "Klubisse" kuuluvate firmade optimiseerimis- ning puhastusprogramme.
PS: Kasutan ise ühe sellise MS-i Suurima Sõbra poolt loodud puhastusprogrammi juba aastaid ning olen üsna kindel, et selle kasutamise peale ei tõsta keegi kisa ja ei keela mitte kui midagi ka tulevikus.
--------------------
Ehk siis - hakkad veel rohkem internetis istuma ning siis "tuulama", et kes on kelle sõber või kes käib kellega...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Killer85
HV veteran
|
31.01.2018 16:01:58
|
|
|
| Pisut hirmutav idee tegelikult, kus MS hakkab kohalikus masinas jooksvat tarkvara skännima. Tea, mil esimene false positive tuleb?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
31.01.2018 16:03:34
|
|
|
Samas M$ otsus on siiski natuke kaheldava väärtusega. Mõne tasulise utiliidi puhul on see tegelikult hea, et saad selle tasuta alla tõmmata ja veenduda, et suudab teha seda mis vaja ning alles siis ära osta ehk ei pea päris põrsast kotis ostma. |
Ma olen üsna kindel, et ausalt käituvaid utiliite ei hakata piirama. Rõhk on ikka vidinate peale, mis pettuse peal väljas. Ma olen mingi hädalise masinas näinud kuidas utiliit "scannis" katalooge, mida olemaski polnud.
viimati muutis sukelduja 31.01.2018 16:05:42, muudetud 1 kord |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 16:04:30
|
|
|
Oleneb kas nad teevad blacklisti või heuristilise skänni. Konkreetse blacklisti puhul ei tohiks valepositiivseid eriti olla.
tahanteada, vahet pole mis vahendid M$ ja sõpradel olemas on. Ma leian et see peaks olema ikka minu mitte M$ otsus, milliseid vahendeid kasutan
|
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
31.01.2018 16:08:46
|
|
|
Oleneb kas nad teevad blacklisti või heuristilise skänni. Konkreetse blacklisti puhul ei tohiks valepositiivseid eriti olla.
tahanteada, vahet pole mis vahendid M$ ja sõpradel olemas on. Ma leian et see peaks olema ikka minu mitte M$ otsus, milliseid vahendeid kasutan |
Sina suudad adekvaatselt hinnata, milline vahend on töötav ja milline mitte, 98% kasutajad aga mitte. Need ülejäänud 2% suudavad exclusione ka teha vajaduse korral või real-time scanningu ajutiselt välja lülitada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
-froggy
HV kasutaja
|
31.01.2018 18:58:29
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
| -froggy kirjutas: |
| -froggy kirjutas: |
Vanema AMD AThlon 5200B Dual Core prosega peale KB4056892 uuendust jääb peale restarti Windowsi logo juurde kinni. Proovitud 2-3 korda. On parandusi ka oodata Mikisofti poolt? Seda konkreetset uuendust ei saa kinni ka keerata  |
Ei oska keegi aidata? |
Proovi BIOSis virtualiseerimine ära keelata. HPETi keelamine võib ka aidata kui selline asi BIOSis on. |
Virtualiseerimist ja HPETI pole olemas. Nii paljukest seda Win10 siis oligi, ainus lahendus downgrade Win7? Saan aru küll, et vanem lauaarvuti aga suht saast mulje Win10st. Peale restarti ülesei buudi, peab kasutama taastamist..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 22:45:50
|
|
|
| LKits kirjutas: |
Mina isiklikult ootan aega, millal MS keelab igasugu .exe-d millel pole tarkvaraarendaja allkirjastamise võtit küljes. Seda võimalust peab saama välja lülitada, aga by-default peaks sees olema.
Aeg möödas, millal suvalised .exe-d peaksid eksisteerima. Iga endast lugupidav arendaja suudab allkirjastamise sertifikaadi soetada ning sellega enda tooteid allkirjastada. |
Teen mingi kasuliku utiliidi, selle eest raha ei küsi ja peaks veel sertifikaadi eest peale maksma? Pigem vist mitte, las siis olla parem sahtlis ainult oma tarbeks
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
31.01.2018 22:54:38
|
|
|
Teen mingi kasuliku utiliidi, selle eest raha ei küsi ja peaks veel sertifikaadi eest peale maksma? Pigem vist mitte, las siis olla parem sahtlis ainult oma tarbeks ;) |
Aga mis muul (tasuta) viisil tagad, et toodetav tarkvara on see, mida välja reklaamid? Ning ei sisalda ei PUPi ega midagi vängemat?
Selles mõttes mulle igaljuhul meeldivad igasugused Play Store/App Store/MisiganesseeMicrosoftilkapole tüüpi kohad, kus käib mingisugune natukegi usaldusväärne reha üle. Aga jah, samal ajal olgu ka võimalus jooksutada kasutaja enda riskil ka signeerimata tarkvara. Kui vaid mingi poe külge kinni siduda... ei ole vaja "1984"-ja veelgi lähemale tuua.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 22:59:38
|
|
|
| Mark0, tänapäeval peaaegu iga utiliit "helistab" vahel koju olgu kasvõi uuenduste küsimiseks. Ehk kui exe/installer ise PUP ei sisalda, siis sellest veel ei järeldu, et see pärast mingit sodi alla ei sikuta. Kusjuures see PUP võib sisaldada täiesti legaalset sertifikaati, kui otseselt viirus või muu pahalane pole, siis ei tohiks sertifikaadi saamine ju probleem olla
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
31.01.2018 23:04:00
|
|
|
Mina isiklikult ootan aega, millal MS keelab igasugu .exe-d millel pole tarkvaraarendaja allkirjastamise võtit küljes. Seda võimalust peab saama välja lülitada, aga by-default peaks sees olema.
Aeg möödas, millal suvalised .exe-d peaksid eksisteerima. Iga endast lugupidav arendaja suudab allkirjastamise sertifikaadi soetada ning sellega enda tooteid allkirjastada. |
Teen mingi kasuliku utiliidi, selle eest raha ei küsi ja peaks veel sertifikaadi eest peale maksma? Pigem vist mitte, las siis olla parem sahtlis ainult oma tarbeks  |
Täpselt! Ei ole vaja igasugu suvalisi utiliite levitada - samamoodi töötavad ju ka igasugu pahavarad
Ning kui soovid tasuta levitada, siis tõenäoliselt saab allkirjastamise sertifikaate ka litsentsivabalt avatud lähtekoodiga programmidele läbi mõne usaldusväärse keskkonna haldaja (github, gitlab vms).
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
31.01.2018 23:17:45
|
|
|
| Mark0, tänapäeval peaaegu iga utiliit "helistab" vahel koju olgu kasvõi uuenduste küsimiseks. Ehk kui exe/installer ise PUP ei sisalda, siis sellest veel ei järeldu, et see pärast mingit sodi alla ei sikuta. Kusjuures see PUP võib sisaldada täiesti legaalset sertifikaati, kui otseselt viirus või muu pahalane pole, siis ei tohiks sertifikaadi saamine ju probleem olla |
Väga hästi hiilisid küsimusest mööda. :)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 23:26:57
|
|
|
| Mark0 kirjutas: |
| Mark0, tänapäeval peaaegu iga utiliit "helistab" vahel koju olgu kasvõi uuenduste küsimiseks. Ehk kui exe/installer ise PUP ei sisalda, siis sellest veel ei järeldu, et see pärast mingit sodi alla ei sikuta. Kusjuures see PUP võib sisaldada täiesti legaalset sertifikaati, kui otseselt viirus või muu pahalane pole, siis ei tohiks sertifikaadi saamine ju probleem olla |
Väga hästi hiilisid küsimusest mööda.  |
Ei hiilinud mööda. Võin siis otse öelda, et ega seda tagada ei saagi ilma kasutajaid ahistamata, mu näide oli pigem selle mõttega, et sertifikaat pole ka mingi imerohi, mis kõik halva eemale hoiab. Telefon/tahvel on teine teema, need on peamiselt meelelahutuseks, aga PC on töövahend kus ei saa reegleid väga kivisse raiuda.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Killer85
HV veteran
|
31.01.2018 23:31:32
|
|
|
| See oleks küll tobe, hakka mingeid oma masinpargi jaoks tehtud exesid signeerima.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
31.01.2018 23:33:22
|
|
|
napoleon, eks see üleminekuperiood ole ikkagist aeglane, alguses hoiatatakse, siis küsitakse kasutajalt luba ning siis vaikimisi ei lubata, aga Windowsis ikkagist võimalus eksisteerib, kuidas seda blokeeringut eemaldada.
Mina igatahes pooldan seda - see välistab üpris palju igasugu pahna ning pahavara leidmisel saab sertifikaadi ilusasti musta nimekirja lisada.
PS: Kujutaksid sa ette tahvlil või telefonil verifitseerimata rakenduste kasutamist? Vaikimisi on see välja lülitatud telefonis "Unknown resources". Seetõttu ei ole ka Android seadmetel väga palju viiruseid, sest programmid vaadatakse, skänneeritakse üle ning alles siis lubatakse "turule".
EDIT:
| Killer85 kirjutas: |
| See oleks küll tobe, hakka mingeid oma masinpargi jaoks tehtud exesid signeerima. |
Enda masinates ei pea, lülitaksid selle kontrolli lihtsalt välja.
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
31.01.2018 23:43:42
|
|
|
napoleon, mida sa nüüd keerutad. Mis viisil sa plaanid tagad ja kasutajatele välja näidata, et su tarkvara on usaldusväärne? Ära hakka üksikutest sõnadest kinni, mõtle kaasa. Sellest oleme juba mitu korda aru saanud, et sertifikaat ei sobi.
Täiesti ausalt ja tagamõtteta küsin. Eks mu eriala on ka spetsiifiline aga hästi enam ei julge tänapäeval netist võtta suvalisest kohast tarka vara. Ikka tahaks mingit tagatist või usaldusväärsust kaasa saada.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
31.01.2018 23:45:56
|
|
|
Sertifikaat ei taga usaldusväärsust. Sertifikaat tagab autentsuse ehk on teada, mis asutus / progrmameerija programmi allkirjastas.
Usaldusväärsuse tagab asutus, mis sertifikaadi väljastab ning operatsioonisüsteem, mis usaldab sertifikaati väljastanud asutust.
Ehk kui sertifikaati väljastav asutus on korrupeerunud, siis esimene kaitse on murdunud. Aga teine kaitse siiski püsib - OS poolne usaldus. Kui OS ei usalda konkreetset sertifikaati väljastavat asutust, siis mitte ükski sealne väljastatud sertifikaat ei ole aksepteeritud.
Saab ju ka kategoriseerida - näiteks avatud lähtekoodiga vabavaraline, reklaami- jms pahnavaba, reklaame sisaldav, lisandprogramme (PUP) sisaldav tarkvara. Võib-olla lõpuks saab kasutaja ise valida, mis kategooriat ta enda arvutisse lubab. Loomulikult selle haldamine ja järelvalve muutub "lõbusaks", aga ehk õnnestub
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
31.01.2018 23:46:02
|
|
|
Mark0, aga kui tahaksid minu käest midagi materiaalset osta, kuidas sa tead, et ma sind üle ei lase? Vaatad varasemate tehingute kommentaare ja kui vaja teed täiendavalt taustauuringut selle info põhjal, mis sul sel hetkel on? Mõned asjad nii käivadki ehk tehniliselt ei saagi kõike viimse detailini kontrollida. Peab mingi kõhutunne ka olema a'la kui utiliidi nimes on sõna "super" "best" vms. või siis on allalaadimislink .ru domeenilt, siis peab äärmiselt ettevaatlik olema
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
01.02.2018 09:00:36
|
|
|
...
| Killer85 kirjutas: |
| See oleks küll tobe, hakka mingeid oma masinpargi jaoks tehtud exesid signeerima. |
Enda masinates ei pea, lülitaksid selle kontrolli lihtsalt välja. |
Võid mürki võtta, et enamuses arvutitest oleks see täielikult välja lülitatud
kas sa tõesti UAC olemasolust ja tavatarbijate arvamusest/reaktsioonidest selle suhtes mitte midagi ei tea???
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|