praegune kellaaeg 26.06.2025 00:28:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
raitl
HV veteran

|
24.01.2018 19:39:27
|
|
|
TheVisitor, tee whattomine.com lehel kalkulatsiooni. Võrdled hetkel kaarte mille tootlikkuse vahed (eurides siis, olenemata algost) on umbes 3x
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
24.01.2018 19:51:18
|
|
|
et keegi kuskil sai mingist kaardist, ei tähenda ju, et sina kindlasti saad. ja kui ka saab siis tulemus on umbes sama mis 1050ti'ga minedes kui praegu whattomine'st uurida. ning rahaliselt vist kuskil 1/2 rx 570/580 tulust. pealegi, ma natuke kahtlen selles pehmelt öeldes, et sealt päris 500 saadi. 470, 570, 580 saavad umbes 700-800. ilmselt kuskil 450 oleks reaalne planeerida.
aga arvestama pead 2 asjaga, resale value ja vajalik kaartide arv.mingi x poweri saavutamiseks. kui sul on mõni selline 13 või 19 kaardi mobo kuskil vedelemas siis vast why not, muidu arvesta kohe juurde topelt mobod, prosed, mälu. riserid maksavad ka midagi. resale value on seda seda madalam mida (mängimiseks) mõttetum kaart. ja seda madalam, mida suurema hulga sa neid realiseerima pead.
aga rvestades, et 570/580 tõesti kuskilt enam võtta ei ole...isegi mina ei leia siis võibolla su mõttel on jumet ka
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
24.01.2018 20:03:37
|
|
|
TheVisitor kirjutas: |
Cryptonight(monero,electroneum) |
Kui sellise hullu asja valmis ehitad, siis jaga pilti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
TheVisitor
HV vaatleja
|
24.01.2018 21:40:02
|
|
|
raitl kirjutas: |
TheVisitor, tee whattomine.com lehel kalkulatsiooni. Võrdled hetkel kaarte mille tootlikkuse vahed (eurides siis, olenemata algost) on umbes 3x |
Kasutan seda lehte.Aga seal on ju ainult 470/480 ja 570/580 ning vega kaardid.Teised mind ei huvita, sest gtx kaardid ei ole just selle jaoks,mis mind huvitab,kõige paremad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mõttetu mees
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
TheVisitor
HV vaatleja
|
24.01.2018 22:33:10
|
|
|
Wiltz kirjutas: |
et keegi kuskil sai mingist kaardist, ei tähenda ju, et sina kindlasti saad. ja kui ka saab siis tulemus on umbes sama mis 1050ti'ga minedes kui praegu whattomine'st uurida. ning rahaliselt vist kuskil 1/2 rx 570/580 tulust. pealegi, ma natuke kahtlen selles pehmelt öeldes, et sealt päris 500 saadi. 470, 570, 580 saavad umbes 700-800. ilmselt kuskil 450 oleks reaalne planeerida.
aga arvestama pead 2 asjaga, resale value ja vajalik kaartide arv.mingi x poweri saavutamiseks. kui sul on mõni selline 13 või 19 kaardi mobo kuskil vedelemas siis vast why not, muidu arvesta kohe juurde topelt mobod, prosed, mälu. riserid maksavad ka midagi. resale value on seda seda madalam mida (mängimiseks) mõttetum kaart. ja seda madalam, mida suurema hulga sa neid realiseerima pead.
aga rvestades, et 570/580 tõesti kuskilt enam võtta ei ole...isegi mina ei leia siis võibolla su mõttel on jumet ka  |
Videos on reaalselt näha,et kaart tegi 502 h/s stabiilselt ja mees ütles ka,et rohkem ei saa.Et siis hakkab juba erroreid sisse taguma.
Kui nüüd whattomine.jeejee numbreid vaadata siis 6x580 teeb 4140 h/s ning 12x560 (sinu pakutud 450h/s per kaart) 5400 h/s.
Hinnast siis,et 12 x rx560 on 1800.- ja 6 x rx580 jumalteabkuipalju,juhul,kui leiad kusagilt ja kohe kindlasti rohkem,kui 1800.- .
Resale valuet ma ei arvesta sest ei ole plaanis neid müüma hakata.Kui nüüd mu mõte kokku võtta siis usun,et see minu 12-ne rx560 kaardiga masin tuleb soodsam ehitada,kui 6-e rx580 kaardiga masin ja ka natuke võimsam
|
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
24.01.2018 22:52:09
|
|
|
aga rvestades, et 570/580 tõesti kuskilt enam võtta ei ole...isegi mina ei leia siis võibolla su mõttel on jumet ka  |
Videos on reaalselt näha,et kaart tegi 502 h/s stabiilselt ja mees ütles ka,et rohkem ei saa.Et siis hakkab juba erroreid sisse taguma.
Kui nüüd whattomine.jeejee numbreid vaadata siis 6x580 teeb 4140 h/s ning 12x560 (sinu pakutud 450h/s per kaart) 5400 h/s.
Hinnast siis,et 12 x rx560 on 1800.- ja 6 x rx580 jumalteabkuipalju,juhul,kui leiad kusagilt ja kohe kindlasti rohkem,kui 1800.- .
Resale valuet ma ei arvesta sest ei ole plaanis neid müüma hakata.Kui nüüd mu mõte kokku võtta siis usun,et see minu 12-ne rx560 kaardiga masin tuleb soodsam ehitada,kui 6-e rx580 kaardiga masin ja ka natuke võimsam  |
Kui nüüd tohib, siis segan natukene teooriasse vahele. 12 kaardiga masina praktikas ehitamine on ikkagi sutsu teine tera kui 6 kaardise ehitamine.
Mis op süsteemiga plaanid seda teha?
...
Ja üldse, suhteliselt ajuvaba on mu meelest ehitada 12 kaardist aparaati, mille sama töö teeb ära 3 videokaarti...
|
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
24.01.2018 23:02:20
|
|
|
Ühel raamil võib ju mitu emaplaati olla, ära ole nii kastis oma mõtlemisega. Vaata mis tuleb rx560 vs vega ehitushind hashi kohta. Palju eetri ja palju cryptonightiga.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
tagasi üles |
|
 |
TheVisitor
HV vaatleja
|
24.01.2018 23:51:36
|
|
|
H110PROBTC+ plaadil on 13 pesa.Seega see sobiks ju hästi.Kindlasti on jebimist rohkem,et asi ilusti tööle saada, sest juhtmeid ja raisereid ning võimalusi,et mingi asi paneb kala on ju 2x rohkem,kui 6-e kaardiga masinal.Ja mõtlesin,et kasutan windowsit.Või ei sobi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
24.01.2018 23:53:56
|
|
|
H110PROBTC+ plaadil on 13 pesa.Seega see sobiks ju hästi.Kindlasti on jebimist rohkem,et asi ilusti tööle saada, sest juhtmeid ja raisereid ning võimalusi,et mingi asi paneb kala on ju 2x rohkem,kui 6-e kaardiga masinal.Ja mõtlesin,et kasutan windowsit.Või ei sobi? |
12 kaardiga Windows? Juba hakkab hea plaan mõranema otsast.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
25.01.2018 00:17:25
|
|
|
yerba kirjutas: |
Resale valuet ma ei arvesta sest ei ole plaanis neid müüma hakata.Kui nüüd mu mõte kokku võtta siis usun,et see minu 12-ne rx560 kaardiga masin tuleb soodsam ehitada,kui 6-e rx580 kaardiga masin ja ka natuke võimsam  |
Kui nüüd tohib, siis segan natukene teooriasse vahele. 12 kaardiga masina praktikas ehitamine on ikkagi sutsu teine tera kui 6 kaardise ehitamine.
...
Ja üldse, suhteliselt ajuvaba on mu meelest ehitada 12 kaardist aparaati, mille sama töö teeb ära 3 videokaarti... |
Emaplaat maksab, CPU maksab, RAM maksab. Mida rohkem kaarte iga MOBO/CPU/RAM kohta seda kiirem ROI. Mida vähem erinevaid süsteeme seda vähem jamamist.
AMD toetab 12 GPU win 10'ga. Nvidia 8 ikka (afaik).
GPU'ga pead vaatama hetkel saadavust. Kui GPU pole saadaval peab kasutama seda mis on.
Kui elektrit varastad või kasutad mingit head diili (elekter rendi hinna sees) siis on TDP ja efektiivsus punkt suva. 560 peaks olema 80W ja 580 170w. Erilist voolu tarbimis vahet ei tohiks olla. Peaasi et kasumit tuleb.
560'ga võibolla risk suurem. Samas kui perf p. $ on parem retailist ostes siis muudab asja.
Oleneb kes sa oled, kus sa oled, mis sul plaanid on ja palju sul raha on.
H110PROBTC+ plaadil on 13 pesa.Seega see sobiks ju hästi.Kindlasti on jebimist rohkem,et asi ilusti tööle saada, sest juhtmeid ja raisereid ning võimalusi,et mingi asi paneb kala on ju 2x rohkem,kui 6-e kaardiga masinal.Ja mõtlesin,et kasutan windowsit.Või ei sobi? |
12 kaardiga Windows? Juba hakkab hea plaan mõranema otsast.  |
http://cryptomining-blog.com/9225-the-latest-amd-radeon-drivers-17-10-2-bring-up-to-12-gpu-support-under-windows-10/
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 00:22:57
|
|
|
kui miks'and'mätsida r560 ja 1050ti siis põhimõtteliselt ju why not? iseasi on see, et minuteada neid 13 pesaga plaate ei ole võimalik kuskilt osta, vist isegi mitte selle idiootse 200 eurise hinnaga samas tuleb välja, et on muidki variante ühe plaadi peal ~12 kaarti jooksutada, pole küll veel ise praktikas proovinud.
kõige lollim lugu on minumeelest hoopis poweri juhtmetega. kui kaardid on sellised, mis igaüks tahavad kasvõi ainult 1x6pin pcie power connecti siis on sisuliselt üsna pask majas. võimsuse poolest toidab 2 odava toitekaga selle 12x rigi ära, kuid sealt sa saad outtabox kätte vaid 4 pcie powerit. ülejäänusid hakka siis kuskilt mingite molexite otsa leiutama ja jälle mingit pudipadi kama juurde ostma. muidugi 1050ti ei taha mingit lisapowerit.
aga jah windows 12 kaardiga vist tööle ei hakka, vähemalt mitte 12 amd või nvidia kaardiga korraga. samas miski smos peaks nagu töötama, aga jällegi...ise pole proovinud, nii et pead ei kipu andma.
kas jagad palun selle video linki ka, kus 500 stabiilselt tehti?
..niipalju veel kommentaariks, et endal oli ka alguses plaan teha rig "väikeste" kaartidega, täpsemalt siis 1050ti. kuna aga õnnestus saada lotovõit siis hetkel jäi see plaan varrukasse. maha matnud veel ei ole sest eks teooria on õige, kui väiksem kaart maksab poole vähem, või isegi üle poole vähem ehk <50% mingi vastava vägevama hinnast ning annab >=50% selle hashist PLUSS seda kaarti on ka reaalselt täna saada siis kokkuvõttes see ei ole mitte ainult viable option, vaid võibolla the only option
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
viimati muutis Wiltz 25.01.2018 00:29:09, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
25.01.2018 00:28:43
|
|
|
Oled ise proovinud selle ära? Kommentaare asjale ka lugesid?
Franzuu kirjutas: |
...
Ja üldse, suhteliselt ajuvaba on mu meelest ehitada 12 kaardist aparaati, mille sama töö teeb ära 3 videokaarti... |
Emaplaat maksab, CPU maksab, RAM maksab. Mida rohkem kaarte iga MOBO/CPU/RAM kohta seda kiirem ROI. Mida vähem erinevaid süsteeme seda vähem jamamist.
AMD toetab 12 GPU win 10'ga. Nvidia 8 ikka (afaik).
GPU'ga pead vaatama hetkel saadavust. Kui GPU pole saadaval peab kasutama seda mis on.
Kui elektrit varastad või kasutad mingit head diili (elekter rendi hinna sees) siis on TDP ja efektiivsus punkt suva. 560 peaks olema 80W ja 580 170w. Erilist voolu tarbimis vahet ei tohiks olla. Peaasi et kasumit tuleb.
560'ga võibolla risk suurem. Samas kui perf p. $ on parem retailist ostes siis muudab asja.
Oleneb kes sa oled, kus sa oled, mis sul plaanid on ja palju sul raha on.
12 kaardiga Windows? Juba hakkab hea plaan mõranema otsast.  |
http://cryptomining-blog.com/9225-the-latest-amd-radeon-drivers-17-10-2-bring-up-to-12-gpu-support-under-windows-10/ |
|
|
tagasi üles |
|
 |
TheVisitor
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Franzuu
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 06:45:52
|
|
|
vidju tundub legit, eks peab ära proovima palju mul täpselt samade modide ja klokkidega 570 teeb seda krüptoniiti, kui 900+ siis võib see 500 seal olla isegi täitsa realistlik täpselt poole nõrgema rauaga.
EDIT: mina sain 850-860. mäluklokk kõrgem samas kui venelasel ehk 2100, gpu klokk tsipa madalam ehk default 1244. samas selle h parameetriga jauramine võib ilmselt midagi veel natuke juurde anda, mina lasin mineril ise valida sest 570 puhul "400" andis vaid ~750. Ühesõnaga, teoorias vast on possible selline 500 hashrate tõesti. kuigi igasuguse loogika kohaselt ma panustaks ikkagi oma esialgse pimesi pakutud 450 peale kui hakkad rigi ehitama ja jõudlust prognoosima
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
|
tagasi üles |
|
 |
TREMAN
HV kasutaja
|
25.01.2018 11:51:06
|
|
|
Ma leidsin ühe video kus sarnane tüüp võlub ka RX550'st sama tulemuse välja: https://www.youtube.com/watch?v=dc6axIBT0OU
RX550 isegi parem selles osas, et pole eraldi voolu vaja ja hind ka 10-15% odavam.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 13:01:19
|
|
|
ilmselt kuskil on ka video, kus mingi selline tüüp võlub 550'st 1000 välja mingil hetkel peab tekkima küsimus, et huvitav miks siis ikkagi mitte keegi teine ei saa isegi 80% selle tüübi kiirusest. võimalik muidugi, et see monero ongi niii mäluspetsiifiline aga ei tahaks hästi uskuda. poole väiksem gpu jõudlus ja teeb sama hashrate'i?
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
25.01.2018 13:11:45
|
|
|
TREMAN kirjutas: |
Ma leidsin ühe video kus sarnane tüüp võlub ka RX550'st sama tulemuse välja: https://www.youtube.com/watch?v=dc6axIBT0OU
RX550 isegi parem selles osas, et pole eraldi voolu vaja ja hind ka 10-15% odavam. |
Pole eraldi voolu vaja = võtab kogu vajamineva toite vaid riseritest?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 13:22:18
|
|
|
aga kust mujalt ta seda siis võtta saaks? selle jaoks ju riseri külge ühendad a'la molexi või 6pini. samamoodi võtab ju sama kaart mobo peal kogu voolu pcie pesast, mis omakorda saab selle siis mobo "kaudu"
või olen ma millestki valesti aru saanud ja eraldi toitepistikuta kaartidega siis justkui mine'da ei olegi keegi kunagi saanud (risereid kasutades, mitte kaarti otse plaadile pannes)
|
tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
25.01.2018 13:40:43
|
|
|
aga kust mujalt ta seda siis võtta saaks? selle jaoks ju riseri külge ühendad a'la molexi või 6pini. samamoodi võtab ju sama kaart mobo peal kogu voolu pcie pesast, mis omakorda saab selle siis mobo "kaudu"
või olen ma millestki valesti aru saanud ja eraldi toitepistikuta kaartidega siis justkui mine'da ei olegi keegi kunagi saanud (risereid kasutades, mitte kaarti otse plaadile pannes)  |
Proovi ära ja anna teada, kuidas oli.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 14:05:48
|
|
|
pole millegagi proovida. paistab, et sa oled ära proovinud...kuidas siis oli?
siin üks onu ehitas, proovis. paistab, et toimis. muidugi oleksin väga huvitatud kuulmast vastuargumente
https://www.youtube.com/watch?v=574KpZdpaVE
|
tagasi üles |
|
 |
pyrex
Aeg Maha 2a

|
25.01.2018 14:25:03
|
|
|
Kuidas te seda lisa cpu toidet plokist ikkagi GPU jaoks kasutate? Proovisin üleminekuga 8pin to 6pin ja ei toiminud. Või on cpu ja pci-e kaabel erinevalt kokku pandud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
25.01.2018 14:40:50
|
|
|
ei ole. kollane soon on 12v, alati, igalpool. kui üleminek ei toimi siis ilmselt mingid sooned jooksevad valesti peale. mobo 8 pin toitest pole miskit muud keerulist või võtta 3 kollast ja 3 musta ehk plussid ühte rivisse ja miinused teise. kui nii on ja see ei toimi siis suht raske kommenteerida miks ei toimi.
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|