Sa ei ole siis kuulnud carglassi reklaami kus tehnik Harri räägib, et täkkest saab pragu? _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
sakinaga ja renx09
Mis Te talvel teete, kui talv peaks tulema? -20 kuni -30 C
Siis tuleb eelsoojendust pikemalt käimas hoida hommikuti. See ka bensu pealt, niiet keskmine küttekulu suureneb. _________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis
Peab aparaadile uued lamellid ostma. Sõitsin täna hommikul Tartusse - kippus vihmasel teel liiga palju vänderdama. Ega muster mingi vihmale sobilik pole kah (klots), eelmine omanik vist ostis sellised, mis kohe ja odavalt saada olid (miskid Yokohamad).
Tuleb miskit "kuuse" mustrit otsida...
Sellegipoolest ei ole süsivesinike põletamisel heitgaasiks vesi, vaid vesi ja süsihappegaas.
ja selles on halba mida?
Bena ja disla puhul on ju kompott tunduvalt jõhkram
Jap, gaas saastab vähem. Aga gaasi puhul on ka oluline tema puhtus. Kui väävlit ja igast muid ühendeid sees, siis on asi jama.
Üldiselt põletamine on põletamine. Põletamisel tuleb co2 ja veel palju muid ja veel kahjulikumaid aineid.
Hetkel on elekter alternatiiviks, aga otsida tasub ka teisi võimalusi.
mul keskmine 10,8
90% linn ja lühikesed otsad. See siis kompuutri järgi, webasto kulu läheb veel otsa _________________ Lexuse summutist tuleb vaid lilleõisi ja ükssarvepeeru - HV foorum M: E36 varuosad
Mazda 6 2015 skyactive mootoriga. Tõesti on nii, ei viitsi alla garaaži pilti tegema minna. Skyactive bensukas on kõrgema surveastmega kui tavamootor. Kui vahel maanteele satub ja cruisiga kulgeda näitab kulu 4-5 l vahel , samas on särtsu kui vaja möödasöita
Pole paha. Vaatasin et 21 sellise auto reaalne keskmine on ka 7.3, aga see kõik kokku.
Nujah ja siis teemasse et diisel on öko jne . Ma ise sõidan vähe igapäevaselt selle autoga(töökoha ja kodu vahet on max1km mille suudan ka jala läbida), abikaasa liikleb hommiku 5km tööle ja tagasi suurem ring vahel(pood , lapsed trenni jne) niiet traktor((diiselmootor) ei sobi
The point is if you have a car you don’t drive very often; or if you buy a car from a collection and it has low miles; or if you buy a car that has been sitting for any period of time, or used sporadically: check the tires, and change the tires. They may look like they are in good shape with not many miles on them, but if they are out of date and you don’t check, you won’t know anything’s gone wrong unless it’s too late.
Vist ikka elektriline soojendi, webasto tundub et on ainult executive varustusel.
See diislitel kütusel töötav sõidusoojendi on ikka eriline absurd muidugi. Ülikarmid nõuded on heitgaasidele kehtestatud ja siis selleks et tuba soojaks saada põletatakse plekktopsis svammi peal diislit
Kompuutris olevat kütusekulu ka ei mõjuta, range ainult automaagiliselt väheneb.
Kont on ja Webasto lisavaruna lasin paigaldada, puldiga.
Muidu praeguste ilmadega veel Webastot ei kasuta,.sellest hoolimata on Muugalt Maardusse (~5 km) sõites auto mõnusalt soe. Vana Hiacega nii polnud.
Küttekulu on kompuutri järgi 4,7-6 midagi liitrit, vana keskmine hakkas ikka 7 liitrist, muidugi, vana oli 2,5 l mootor ka. _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Pole paha. Vaatasin et 21 sellise auto reaalne keskmine on ka 7.3, aga see kõik kokku.
Nujah ja siis teemasse et diisel on öko jne . Ma ise sõidan vähe igapäevaselt selle autoga(töökoha ja kodu vahet on max1km mille suudan ka jala läbida), abikaasa liikleb hommiku 5km tööle ja tagasi suurem ring vahel(pood , lapsed trenni jne) niiet traktor((diiselmootor) ei sobi
vabalthingav kõige mõistlikum siis jah. Põlva-Tartu on pikalt 70 ala. Seal saab ökosõitu teha, kes neid hetkenumbreid vaatab.
Viimase 30 päeva kokkuvõte tankimisest kahel põhimasinal :
Disla V6&4wd&autom- 200 km maanteed + 300 km Tln linna ummikus + linnas webasto 2x päevas = selle distantsi keskmine kulu 12
Disla V6&4wd&autom- ala maanteel 450km + 200 km Tln linna (linnas enamasti ummikuvälisel ajal sõit)= selle distantsi keskmine kulu 8
Disla V6&4wd&autom- enamus maanteel kiiresti = ~7 kulu, norm tempoga sõit = 6-6.5 kulu
Bena - 250 km linn Tln ummikutes + 200 km maanteed = 9 kulu
Bena - 90% maantee + 10% linn Trt = 7,6 kulu
Bena - tln sõit ainult ummikus - 12. Diisel tln sõit ainult ummikus (olenevalt ummikust ja välis tempist) 12-35
Võta nüüd kinni, kumb säästlikum on. Dislal webasto, bensukal ei ole. Praeguste siis -2...+5 ilmadega. Aknad jääs vms, kasutan webastot, muidu mitte. Webastot mitte kasutades kütab dislal el. töötav lisa soojendus vent/radikas tare kiirelt soojaks.
Küsimus nendele alla 7l/100le kuluga auto omanikele - Teil ikka praeguste ilmadega masin ikka soojaks ka läheb? Mis kangema kui -10 külmaga teeb? Nt Tln linnas sõidate 10 km tööle (~15min), tööle jõudes auto ikka külm?
Muudest, nö pühapäeva autodest ja garaazi rauast ei hakka rääkimagi. Need vist ei alla 10-st kulu ei näe kuskil.
Tln linnas sees sõitmiseks peaks mingi elektrika või hübriidi või gaasika ostma parem. Tapan hetkel loodust ju.
Nädalavahetusel sai kogemata võetud perre bensukas BMW hoopis. Vaatame, kui öko või mitteöko see veel on. Pole veel teist tankimistki teinud. Eelviimase põlvkonna masin.
viimati muutis anduke88 13.11.2017 10:59:48, muudetud 2 korda
Mul 2L automaat vabahingav puhas linnakulu tuleb vast mingi 11-12 _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Volvo 2,4 diisel, automaat ja praegu linnas ~7,5 liitrit sajale keskmiselt. Eelsoojendi hakkab ise tööle, kui temperatuur langeb all 7 kraadi, seega auto suht kiirelt soe ka. _________________ Custom 3d-prinditud mATX / ITX / APU case - http://bit.ly/4kIJQZs
Škoda 2005 bensukas. Kulu 6,5L maanteel, linnas vast 7-8 kandis.
Pole väga vaadanud, tööle ja tagasi põhimarsruut (7.5 ots, peateed pidi sõit pmst koguaeg)
Väga külmade ilmade korral olen auto tööle pannud, 5-10 minuti pärast sõitu läinud.
Väga külmade ilmade korral olen auto tööle pannud, 5-10 minuti pärast sõitu läinud.
Vale tegevusviis! Külmade ilmadega peab viieks sekundiks mootori piirajasse ajama, selle tagajärjel õli jõuab igale poole ja siis tuleb kohe sõitma hakata. Kohapeal seismine rikub autot ja keskkonda.
Subsik STI. Tankisin sisse 45l ja sain lausa 275km sõidetud, kõik linnasõit. Ehk siis 16.3L keskmine _________________ Live long and prosper!
RIP, Spock. Leonard Nimoy 1931-2015
Vale tegevusviis! Külmade ilmadega peab viieks sekundiks mootori piirajasse ajama, selle tagajärjel õli jõuab igale poole ja siis tuleb kohe sõitma hakata. Kohapeal seismine rikub autot ja keskkonda.
kuidas viie sekundiga klaasidest läbi nägema hakata ilma neid lõhkumata? _________________
kuidas viie sekundiga klaasidest läbi nägema hakata ilma neid lõhkumata?
Külma mootoriga ja külma õliga mootor piirajasse? Geniaalne. _________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
Kahjuks nelivedu, see ei sünni mitte.
Saksas saaks samasuguse soodukaga, lausa kolmandiku võrra odavamalt
Pole norra asjadega kursis, kui see seal arvel on, vbl siis mingid automaksud tasutud vms.
Link _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
KillFrenzy, selle autoga küll rohkem avariisse sattuda ei tahaks, tagajärjed oleks ilmselt fataalsed... _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Ega nalja pole,selle DPF-i eluiga peaks ca 200k km olema,lõpuks saab filter lihtsalt täis(tuhk,mis eraldub tahma põletamisest) .Uus filter maksab palju,samas saab ka lasta vana filter läbi pesta,mis pole ka väga odav.Ma arvan,et ma olen ise sellega silmitsi varsti
Ei päde. Mul on auto läbisõit 330k km. Pikad otsad ainult, 180km päevas on tavaline nähtus, millest kõva 75% on maantee. Originaal filter endiselt ja suudab endiselt vägagi tühjaks põletada (tahma täituvus pärast põletust ~30% ja tuha täituvus ~45% kandis).
Sportlik huvi juba, kauaks seda filtrit veel jätkub.
No just, mingi DPF umistumine 200k pealt on pigem katkise auto tunnus või siis 5 kilti hommikul ühes sunas ja õhtul ummikutes kulgedes tagasi koju.
Janis kirjutas:
Mismõttes 20k km aastas ei tasu diisel ära? Kui sõidaksin 2x rohkem, siis kuidas olukord parem oleks? Auto kulumist ikka mõjutab läbisõit mitte aeg.
tegelikult mõlemad mõjutavad ikka, eks. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.