|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
seeru
HV veteran
|
07.11.2017 01:58:13
|
|
|
| KillFrenzy kirjutas: |
| Kunagi oli tõesti liini võimalusel 20/5 paketiga ka link speed 45/12 |
Kõige rohkem 5-7 päeva tagasi endaarust vaatasin. Siis oli veel 20/5 ühendusel pordi kiirus 45/12. Sel hetkel oli taga ka kaks digiboxi. Mingit kiiruse kadu ei olnud.
Tegelt arvan aga ei ole kindel, et minul muutus alles eile port 25/6-ks peale ruuteri resetit. Laadis vist uue tarkvara ka.
Nagu ma aru saan siis 40/10 ühenduse port on nüüd 45/12 aga mis praegu 60/10 pordi kiirus on? Mul oli see viimati 70/12. Kas see on samaks jäänud? Ma ei hakka ise hetkel proovima enam.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
07.11.2017 04:03:12
|
|
|
Optika lingid on gigased, 9 vaatajakohta vist oli max. Seega jääb su gigasest netist alles ainult SD puhul 955 mega ja HD puhul 928 mega
|
|
| Kommentaarid: 151 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.11.2017 08:50:25
|
|
|
Mõni kasutaja võiks emotsioonid endale hoida, just see tekitabki siin ka minus paksu verd ja teinekord ei saa ise ka aru mida suust välja ajan.
Kuigi numbrid on ka varem presenteeritud siis kõige viimasem ja täpsem on see, sest seal kõik kiirused olemas:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=8994872&highlight=pordikiirus#8994872
eelnevast tekstist hakkab erinema vaid see, et lubatud kiiruseid ei määrata mitte kaugusega vaid liiniparameetrite kvaliteediga reaalajas.
ehk kaugused kaovad sealt ära.
Tellid 20/5 kiiruse, konfitakse täna 25/6
Tellid 40/10 kiiruse konfitakse 45/12
Tellid 60/10 on liinil 70/12
Tellid midagi kiiremat tulevikus, sõltub juba siis profiilist.
Mis kasu on kliendile, see, et sa võid saada ka 1000M kaugusel jaamast tegelikult 40M internetti kui liin on hea parameetriga, seega tasub aegajalt pilku tv internetivalikus või iseteeninduses peale visata. (varem ei saanud)
Kui vanasti ADSL puhul muudeti lisavaatajakohaga liin kiiremaks siis kui aus olla, täna ma seda VDSL puhul ei tea, kes tahab proovib aga nagu seeru ütles, teda see ei koti.
On mõned asjad millest on täna veel vara rääkida aga eks tulevik näitab, miks oli seda tehnilist osa on vaja paindlikumaks ehitada.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Vahur
HV Guru

|
07.11.2017 10:32:06
|
|
|
| ab79, valguskaablit saad samamoodi postide vahel parandada. Võetakse jupp katkiläinud kohast maha ja keevitatakse uus jupp kaablit asemele.
|
|
| Kommentaarid: 458 loe/lisa |
   |
388 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
07.11.2017 11:07:41
|
|
|
Ma viiks teema veidi sinna, kus hakkan mõtlema selle optilise hinna ja kiiruse suhtes. Ise elan nüüd mingit aega uues mitme korruselises majas Tallinna ääres (Harku järve kõrval) ja käib tihe rebimine Telia optilise ja Starman (Elisa) optilise lahenduse vahel. Mõlemad on oma kaablid korteritesse ära vedanud ainult liitumise vaev. Vaadates Telia hindu ja kiiruse tekib küll kahtlus, et kas nad on alla andnud?
Kuna kortereid on palju ja tagaside elanikelt on suuresti Starmani poole kaldu liitusin ka ise nendega hiljuti. Näiteks 150/150 saab odavamalt ja veidi rohkem kanaleid kui Telia 100M toru + kanalite arv hinda arvestades.
Mis kõige naljakam paar nädalat tagasi käis Telia "esindaja" ja pani kõigi korterite ukselinkidele kotikesed koos shokolaadiga ja reklaamiga. Keda tõesti kotib see, kui igakuine makse ja teenus on see, mis lõpuks loeb.
Ma ei hakka siin Telia TV üldse võrdlema Starmaniga. Seda kinnitas ka Telia tehnik mulle paar kuud tagasi kui ma seda kasutasin veel, et on jah arengus kõvasti maas konkurendist.
Tekib küsimus milleks üldse kasutada Telia optilist lahendust va need kes tellisid gigase toru, kuid neid on siiski üpris vähe arvestades ka hinda.
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.11.2017 11:43:09
|
|
|
Zonerman, paraku turg ongi selline, et peab enda jaks tõstatama küsimuse, mida ja millist valida.
poed on kaupa täis ja on, mida võrrelda, nagu sa ise ka kirjeldad, siis on konkurents ja valikuvõimaluste laienemine ainult tervitatav.
interneti kiirus ja stabiilsus on raskesti võrreldav, mängurid ehk ainult kirjeldavad pingi ja välisvõrgu ruutinguid.
tv teenuse osa tuleb aga detailsemalt enda jaoks lahti harutada, kanalite arv või hind on pigem personaalne, see mis sisu lisaks saab ja kuidas on selle kasutajamugavus, tuleb lihtsalt prooviperioodiga selgeks saada.
alles siis saab teenustele anda adekvaatse hinnangu.
loomulikult võib vaadata foorumiteemasid mõlema pakkuja osas kuid kahjuks ei ole kummaski teemas vingumise näitaja alati adekvaatne, samal ajal on ju ka mõlemal positiivseid kommentaare.
muidugi huvitav, et sa hakkasid teemat siin Telia teemas arendama, olles ikkagi ise Starmani teenuse tarbija, ehk oleks kogemusi kasulikum ka seal teemas jagada.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
07.11.2017 11:49:43
|
|
|
| Zonerman kirjutas: |
| Mõlemad on oma kaablid korteritesse ära vedanud ainult liitumise vaev. |
Ma ei saa aru, milles probleem on? Kui on võimalus valida, siis validki selle, mis momendil kasulikum/soodsam tundub. Veidi aja pärast vajadusel vahetad. Ja siis jälle vahetad...
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
29 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
07.11.2017 12:52:24
|
|
|
| indrekp kirjutas: |
| Kui vanasti ADSL puhul muudeti lisavaatajakohaga liin kiiremaks siis kui aus olla, täna ma seda VDSL puhul ei tea, kes tahab proovib aga nagu seeru ütles, teda see ei koti. |
Mis asi mind ei koti? MinuTV lisaekraane mõtled, siis jah.
Kaks lisavaatajakohta on mul VDSL peal aktiivsed, kuid pordi kiirust need ei tõsta. See kotib. Olgu sulle teadmiseks.
Mis 10/2 ühenduse pordi kiirus on?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
07.11.2017 13:04:54
|
|
|
| JazZ kirjutas: |
Seeru: Ma olin ka pikka aega ADSL'i ja siis VDSL'i otsas. Üks digiboks peaaegu ei muuda neti kiirust, kaks juba muudavad ja nii on see koguaeg olnud.
Seda väidet "pane nii palju digibokse järgi kui tahad ja netikiirust see ei muuda" olen mina näinud ainult optika kohta ja sedagi vaid siin foorumis (Telia lehelt ma sellist infot ei leidnud, kuigi otsisin). Kes või kus seda VDSL'i kohta väitnud on? |
Digiboksid on alati sama internetiühendust kasutanud.
Mul vanasti oli Nõmmel Elioni 16/1 ühendus 3 digiboksi jaoks. Ja interneti jaoks oli eraldi Elisa 10/10 ühendus. Et ei segaks üksteist.
| mauro kirjutas: |
Mis seal posti otsas nii hullu on? Elektriliinid peavad juba üldjuhul olema oksavabad - katkestused tulevad üldjuhul alajaamadest või kõrgepingeliinidest kuskil.
Talvine külm on probleem - aga kindlasti on kaabel kas selle jaoks juba olemas.
Ei mingeid maaomanikega vaidlemisi ja kaevamisloa saamise probleeme. |
Just, sama mõte, vähem kulu ja vähem bürokraatiat.
| ab79 kirjutas: |
valguskaabel on jäik ja ei talu igasugu painutamisi. kui nüüd tuul või torm selle valguskaabli posti otsas murdunud puu tõttu
katki teeb, siis tuleb terve lõigu ulatuses uus kaabel. valguskaablit ei saa murdunud kohast jätkata ega parandada. elektriliinidega asi lihtne, sest elektriliinid on postist postini.
saab ka postide vahelisel lõigul ära parandada või asendada nt max 25-50 meetrit kaablit.
valguskaablid aga jooksevad magistraalist või sõlmpunktist kuni kapini otse.
seetõttu on valguskaabel maasse stabiilsem (odavam), kui valguskaabel õhku. Elektrilevi katab tormikahjusid aastas kümneid tuhandeid eurosid,
kujutan ette et kui Telial oleks õhukaabli võrgustik, siis oleks interneti alusühenduse tasu 10x kõrgem  |
Eestis ei ole Taifuune, erinevalt Jaapanist.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
07.11.2017 13:17:55
|
|
|
| seeru kirjutas: |
| Kaks lisavaatajakohta on mul VDSL peal aktiivsed, kuid pordi kiirust need ei tõsta. |
Mis mõte nendel lisavaatajakohtadel siis on?
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
07.11.2017 13:38:40
|
|
|
| A.S. kirjutas: |
| seeru kirjutas: |
| Kaks lisavaatajakohta on mul VDSL peal aktiivsed, kuid pordi kiirust need ei tõsta. |
Mis mõte nendel lisavaatajakohtadel siis on?
|
Ei mina tea. Neid kohti saab veel juurde tellida. Võibolla kümnes koht hakkab juba tõstma.
Aga juhul kui 10/2 pordi kiirus peaks olema 25/6 ja kasutusel pidevalt 2-3 digiboxi, siis 20/5 kiirust pole nagu mõtet tellida. Võtta kas kiirem või istuda 10/2 peal.
Telia tehniline tugi pakkus kümmekond päeva tagasi VDSL peal mingit 30 megast kiirust, ma ei tea kas kuulsin valesti ja kahjuks rohkem ei süvenenud ka kuna oli pakilisemaid teemasid. (Ma ei ajanud siis enda asju)
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Zonerman
HV veteran

|
07.11.2017 14:38:14
|
|
|
Zonerman
interneti kiirus ja stabiilsus on raskesti võrreldav, mängurid ehk ainult kirjeldavad pingi ja välisvõrgu ruutinguid.
tv teenuse osa tuleb aga detailsemalt enda jaoks lahti harutada, kanalite arv või hind on pigem personaalne, see mis sisu lisaks saab ja kuidas on selle kasutajamugavus, tuleb lihtsalt prooviperioodiga selgeks saada.
alles siis saab teenustele anda adekvaatse hinnangu.
loomulikult võib vaadata foorumiteemasid mõlema pakkuja osas kuid kahjuks ei ole kummaski teemas vingumise näitaja alati adekvaatne, samal ajal on ju ka mõlemal positiivseid kommentaare.
muidugi huvitav, et sa hakkasid teemat siin Telia teemas arendama, olles ikkagi ise Starmani teenuse tarbija, ehk oleks kogemusi kasulikum ka seal teemas jagada. |
Ma olen olnud Telia teenuse tarbija üle 10 aasta
Aga paratamatult tekkis mul endal küsimus milleks ma Teliat edasi peaks nuumama. Kunagi oli tõesti nii, et ühenduse kvaliteet ja ping olid mulle üliolulised ja on ka praegu kuigi ma mängin suht vähe online mänge viimasel ajal, kus see on ülioluline, kuid ega Telia konkurendil ei ole kehvem. See oleks muidugi argument miks eelistada Teliat. Siin pole isegi küsimus milleks teenus kasutan vaid puhtalt pakutav interneti teenuse kiiruse parameeter ja kanalid ning funktsionaalsus.
Vabandan, kuid see ei olnud mõeldud vingumisena. Ma puht ausalt tahtsin teada, mida teised arvavad OPTILISE teenuse kohapealt kellel on võimalus ka teist teenusepakkujat kasutada ja miks eelistada Teliat.
Ju siis ei tohi avalikult selliselt siin teemas küsida.
|
|
| Kommentaarid: 68 loe/lisa |
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.11.2017 16:29:27
|
|
|
Zonerman, seni ei olnud ka Starmanil optikat seega su küsimus on õigesti tõstatatud, nüüd on mõlemal sümmeetrilise kiirusega fiiber. Küll aga pole siin kasutajatel sulle ühist vastust, miks üks või teine valida.
Ma siiski usun, et Kirde saial ja Perenaise saial on peale hinna veel mingi erinevus, vahel võtan ühe või teise ja ei saa aru.
Võib-olla on siis abi soodushinnaga kampaaniatest või siis sellest, kuniks ühe retsept teeb maitse vastuvõetamatuks või on üks pehmem kui teine.
Väga raske valik.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
07.11.2017 17:02:59
|
|
|
| Igal pool ei saa sümmeetrilist. Minu praeguses kortermajas saab ainult Telia sümmeetrilist, 300/300 max, nii et seda ka kasutan. Starman pakub ainult 500/50. STV on ka valida, aga selle kohta pole täpsemalt uurinud.
|
|
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
newarvuti
Kreisi kasutaja
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
82 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
08.11.2017 10:29:38
|
|
|
400m peal parema kiiruse pakkumine ja investeermine ei aita enamus kliente - isegi suuremates linnades on liinipikkused vabalt üle 800m ja huvi liinide lühendamise vastu pole - kliendid ei avalda "soovi". Enamus ei tea/oska minna kodulehele ja id-kaariga kuskil seal soovi avaldada - saadaks telia olemasolevatele klientidele kirja või oleks tv vms reklaamis vihje sellele vähemalt - aga ei, siis ei saa enam öelda, et soovijaid pole.
viimati muutis mauro 09.11.2017 12:32:59, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
08.11.2017 10:48:01
|
|
|
| 400m peal parema kiiruse pakkumineja investeermine ei aita enamus kliente - isegi suuremates linnades on liinipikkused vabalt üle 800m ja huvi liinide lühendamise vastu pole - kliendid ei avalda "soovi". Enamus ei tea/oska minna kodulehele ja id-kaariga kuskil seal soovi avaldada - saadaks telia olemasolevatele klientidele kirja või oleks tv vms reklaamis vihje sellele vähemalt - aga ei, siis ei saa enam öelda, et soovijaid pole. |
Ja nee dliinipikkused linnades on kivisse raiutud ning ei muutu eales?
Ammu on ju räägitud, et kus võimalik seal tehakse jaotuspunkte juurde, et liinipikkuseid lühemaks saada.
Ärge olge kinni minevikus või olevikus. Jutt käib siiski tulevikust.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DamienDK
HV kasutaja
|
08.11.2017 11:22:26
|
|
|
seeru, indrekp, vdsl'i pordikiiruste kohta. Pordi kiiruse muutmine alla 800m liinil 25/6 peale ei olnud nii plaanitud. Järgmine nädal peaks taastuma vana olukord, ehk need kellel enne oli pordikonf 45 mega, saavad tulevikus selle tagasi. Rõhutan, peaks.
viimati muutis DamienDK 08.11.2017 14:49:07, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
08.11.2017 11:25:16
|
|
|
Isiklikult olen konfi muutustega kursis ja oli see siis mõeldud või mitte, pole ka väga oluline.
Teades tulevikku (ka sina) võib see minna ühte või teistpidi ja kliendil pole täna väga vaja teada, mis mootor kuidas töötab. Kliendi jaoks on tähtis, et tänane teenus toimiks nii nagu lubatud.
Pikka aega oli selle sama konfimootori rikke tõttu raskendatud ka AnnexM teenuste häälestamine aga see selleks.
Tulevikus ei saa Telia kliendile ehk arvestada internetikiiruseid väljaspool TV teenust. Näitena võib tuua ainult selle, kui tarbitakse maksimaalseid internetikiiruseid liinil vms.
DamienDK, Seega Telia EI OLE lubanud, et TV teenus on väljaspool internetikiirust, seda oleme meie siin tehnikateadlikena avastanud ja märkinud, et pordikiirus on suurem kui internetiteenuse kiirus. TeliaTV on samadel põhimõtetel töötav teenus nagu Netflix kuigi jah, hetkel on Telia poolt kiirusega eelised sees.
Rõhutan seda sellepärast, et tulevikus keegi valesti aru ei saaks, nagu oleks Telia lepingutes selline klausel sees.
viimati muutis indrpo 08.11.2017 14:45:12, muudetud 2 korda |
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
08.11.2017 19:51:15
|
|
|
| DamienDK kirjutas: |
| seeru, indrekp, vdsl'i pordikiiruste kohta. Pordi kiiruse muutmine alla 800m liinil 25/6 peale ei olnud nii plaanitud. Järgmine nädal peaks taastuma vana olukord, ehk need kellel enne oli pordikonf 45 mega, saavad tulevikus selle tagasi. Rõhutan, peaks. |
Väga hea siis DamienDK Mul on sõlmpunkti kaugus 200m
indrekp -le ütlen, et ma ei ole kuskil väitnud, et Telia on mulle ametlikult lubanud mingeid pordikiiruseid.
Kuid Telia on iseteeninduses VDSL ühendustele koguaeg välja pakkunud lisavaatajakohti. Üle kolme ma ei ole proovinud tellida kuid ka sinna pakub veel lisavaatajakohta juurde. Midagi need tegelikult numbrites ei muuda.
Aga see jätab mulje, et ühenda bokse ja interneti kiirus sul arvutis ei muutu.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
08.11.2017 23:58:19
|
|
|
seeru, loogiliselt võttes ühenda bokse niikaua kuni netti enam ei jagu
Ironiseerin niisama, ärge pange tähele!
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
09.11.2017 01:03:39
|
|
|
| Reaper kirjutas: |
| ab79 kirjutas: |
valguskaabel on jäik ja ei talu igasugu painutamisi. kui nüüd tuul või torm selle valguskaabli posti otsas murdunud puu tõttu
katki teeb, siis tuleb terve lõigu ulatuses uus kaabel. valguskaablit ei saa murdunud kohast jätkata ega parandada. elektriliinidega asi lihtne, sest elektriliinid on postist postini.
saab ka postide vahelisel lõigul ära parandada või asendada nt max 25-50 meetrit kaablit.
valguskaablid aga jooksevad magistraalist või sõlmpunktist kuni kapini otse.
seetõttu on valguskaabel maasse stabiilsem (odavam), kui valguskaabel õhku. Elektrilevi katab tormikahjusid aastas kümneid tuhandeid eurosid,
kujutan ette et kui Telial oleks õhukaabli võrgustik, siis oleks interneti alusühenduse tasu 10x kõrgem  |
Eestis ei ole Taifuune, erinevalt Jaapanist. |
Polegi vaja. Mis sa arvad et optilise toru peab paremini vastu, kui Elektrilevi õhuliinikaablid, mis on suhteliselt jämedad?
Iga suurema tuulepuhangu-Tormiga on kusagil jälle elekter ära. Samal ajal need piirkonnad mille alajaamadest tuleb kaabel maa alt-
on elektriga varustatud ka selliste iilidega.
Jah teinekord kaob ära ka nendel klientidel, aga siis sellega on tavaliselt mõni katkenud ahel, mis osales elektri edastamises
piirkonda toitvale alajaamale.
Ka kõrgepingeliinid võivad katki minna, kuigi nendes koridorides pole üldse puid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
09.11.2017 08:53:13
|
|
|
| DamienDK kirjutas: |
| seeru, indrekp, vdsl'i pordikiiruste kohta. Pordi kiiruse muutmine alla 800m liinil 25/6 peale ei olnud nii plaanitud. Järgmine nädal peaks taastuma vana olukord, ehk need kellel enne oli pordikonf 45 mega, saavad tulevikus selle tagasi. Rõhutan, peaks. |
Mingi positiivne lootusekiir vähemalt. Mul vahejaam 150m kaugusel.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
   |
6 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
09.11.2017 12:36:43
|
|
|
| Renka kirjutas: |
| 400m peal parema kiiruse pakkumineja investeermine ei aita enamus kliente - isegi suuremates linnades on liinipikkused vabalt üle 800m ja huvi liinide lühendamise vastu pole - kliendid ei avalda "soovi". Enamus ei tea/oska minna kodulehele ja id-kaariga kuskil seal soovi avaldada - saadaks telia olemasolevatele klientidele kirja või oleks tv vms reklaamis vihje sellele vähemalt - aga ei, siis ei saa enam öelda, et soovijaid pole. |
Ja nee dliinipikkused linnades on kivisse raiutud ning ei muutu eales?
Ammu on ju räägitud, et kus võimalik seal tehakse jaotuspunkte juurde, et liinipikkuseid lühemaks saada.
Ärge olge kinni minevikus või olevikus. Jutt käib siiski tulevikust. |
Räägitakse - aga ei tehta midagi. Viimati küsisin paar nädalat tagasi, et kuna sisi tartu linnas sees liinipikkusi lühendatakse - vastuseks oli, et praegu ei tehta - 2018 hakatakse katsetama ja planeerima allles uut tehnoloogiat (ja st ei öeldut, et Tartus spetsiifiliselt).
Ehk siis saab vabalt veel mitu aastat mõnes piiratud piirkonnas "katsetada" aga meedias rääkida kuidas suurelt ja laialt arendatakse tulevikuvõrku.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
merku
HV kasutaja
|
09.11.2017 15:04:16
|
|
|
Sai Telia iseteeninduses mõni aeg tagasi pordid lahti tehtud, aga nüüd tundub, et jälle kinni (EDIT: Telia iseteenindus näitas et avatud). Kas selle fiibritopsi restart võib seda mõjutada või panevad nad ise uuesti pordid kinni miskipärast?
viimati muutis merku 09.11.2017 16:04:09, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ufo56
HV Guru

|
09.11.2017 15:06:23
|
|
|
Mul on paaril korral ka juhtunud, ei tea miks. Seadmete restardist kindlasti ei olene.
   |
67 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
09.11.2017 19:27:50
|
|
|
| merku kirjutas: |
| Sai Telia iseteeninduses mõni aeg tagasi pordid lahti tehtud, aga nüüd tundub, et jälle kinni (EDIT: Telia iseteenindus näitas et avatud). Kas selle fiibritopsi restart võib seda mõjutada või panevad nad ise uuesti pordid kinni miskipärast? |
pordid kinni saavad ise minna vaid juhul kui klient on teinud tehnoloogiavahetuse vaselt fiibrile vms.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
09.11.2017 19:35:49
|
|
|
| Mul kunagi läksid mitu korda pordid ise kinni, ei tea mis moodi profiil ära käkiti, kiirus kukkus ka igakord 1 peale. Kõne, kiirust pole ja pordid kinni, oi jah midagi on nihu, kiirus 12 peale, pordid ikka kinni, uus kõne, oih jah pordid olid kinni.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Kamma
HV kasutaja

|
10.11.2017 19:41:21
|
|
|
Tere targem rahvas.
Lugu järgmine.
Juuli lõpus tuli email, et 31.07 kuni 31.10 toimub meie piirkonnas 'võrgumoderniseerimise projekt'. Septembri algul siis vedasid fiibri läbi maa-aluse toru maja juurde. Nädalake hiljem tulid uuesti, puurisid seina sisse augu ja hetkel kolmnurkne karbike seina küljes kuhu oranź kaabel sisse läheb.
Meilis oli ka kirjas, et "Peale 31.10 antakse projekt üle Teliale, peale mida algab valguskaablivõrgustiku kirjeldamise etapp, mis peab hiljemalt lõppema 15.11. Peale seda on võimalik tellida kuni 1Gbps ühendust." Sellega eeldasin, et 01.11 kuni 15.11 vahemikus tuleb Telia tehnik ja ühendab selle kolmnurkse karbikese veel teisse uude karpi. Sealt siis juba edasi tuleb tavaline CAT kaabel ruuterisse.
Aga mida ei ole juhtunud siiamaani on tehniku tulek või mingigi info saamine aga noh, küsinud ka ei ole.
Peale 31.10 olen päeviti kontrollinud Telia lehte, kirjutan enda aadressi ja viimati kirjutas, et teie aadressil valmib tulevikuvõrk 31.10. Nüüd siis pool tundi tagasi vaatasin uuesti ja nüüd laseb tellida kuni 1G. Enne näitas ainult 5/1 ja 12/1 ühendusi. Läbi teleka laseb ka tellida kiiremaid.
Mind siis huvitab, et kas tehnik tuleb alles siis kui uue interneti tellime? Ja kas tehniku külastus maksab ka midagi? Senimaani juhtme vedu jms ei ole midagi maksnud.
|
|
| Kommentaarid: 66 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
PlayFriik
HV vaatleja

|
10.11.2017 19:47:00
|
|
|
| Kui olla soodushinnaga internetipaketil, siis kas võib kohe vana kiiruse tagasi tellida, et järgmine kuu uue paketi tavahinda maksma ei peaks või peab ootama praeguse kuu lõpuni ja siis vana kiiruse tagasi tellima?
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
10.11.2017 19:57:29
|
|
|
Telia tehnik tuleb ikka tõenäoliselt peale teenuse tellimist, vähemalt endal oli nii.
Aga kuna ei viitsinud oodata läksin kohe peale 1G tellimise võimalust võtsin esindusest seadmed ja ajasin ise asja korda
| Kamma kirjutas: |
Tere targem rahvas.
Lugu järgmine.
Juuli lõpus tuli email, et 31.07 kuni 31.10 toimub meie piirkonnas 'võrgumoderniseerimise projekt'. Septembri algul siis vedasid fiibri läbi maa-aluse toru maja juurde. Nädalake hiljem tulid uuesti, puurisid seina sisse augu ja hetkel kolmnurkne karbike seina küljes kuhu oranź kaabel sisse läheb.
Meilis oli ka kirjas, et "Peale 31.10 antakse projekt üle Teliale, peale mida algab valguskaablivõrgustiku kirjeldamise etapp, mis peab hiljemalt lõppema 15.11. Peale seda on võimalik tellida kuni 1Gbps ühendust." Sellega eeldasin, et 01.11 kuni 15.11 vahemikus tuleb Telia tehnik ja ühendab selle kolmnurkse karbikese veel teisse uude karpi. Sealt siis juba edasi tuleb tavaline CAT kaabel ruuterisse.
Aga mida ei ole juhtunud siiamaani on tehniku tulek või mingigi info saamine aga noh, küsinud ka ei ole.
Peale 31.10 olen päeviti kontrollinud Telia lehte, kirjutan enda aadressi ja viimati kirjutas, et teie aadressil valmib tulevikuvõrk 31.10. Nüüd siis pool tundi tagasi vaatasin uuesti ja nüüd laseb tellida kuni 1G. Enne näitas ainult 5/1 ja 12/1 ühendusi. Läbi teleka laseb ka tellida kiiremaid.
Mind siis huvitab, et kas tehnik tuleb alles siis kui uue interneti tellime? Ja kas tehniku külastus maksab ka midagi? Senimaani juhtme vedu jms ei ole midagi maksnud. |
|
|
| Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
10.11.2017 20:11:17
|
|
|
Kamma, jah, kõige kiiremini tuleb Telia tehnik siis kui tellid kiirema ühenduse. Mingil hetkel võtab Telia ka enda ülesandeks kõik kliendid läbi helistada ja üle viia uuele tehnoloogiale.
IconByte, interneti hinnad on päevapõhised ja kui sul on soodushind, näiteks 50% odavam, siis peaks see jätkuma ka odavama paketiga kuni lubatud kuupäevani, kuuvahetust ootama ei pea.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
12.11.2017 00:26:11
|
|
|
| Keegi juhuslikult teab öelda, kuidas Inteno DG200A ruuteri primary DNS'i saaks ära vahetada, võiks siis äärimisel juhul kindla domeeni kindlale ip'le resolvima panna.
|
|
| Kommentaarid: 118 loe/lisa |
   |
103 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
12.11.2017 09:12:31
|
|
|
Kindla domeeni kindlale ip'le resolvima saad panna:
Network -> Services -> DHCP/DNS -> Hostname Entries
ning sisestad hosti ja ip-aadressi kuhu host suunata
| RassK kirjutas: |
| Keegi juhuslikult teab öelda, kuidas Inteno DG200A ruuteri primary DNS'i saaks ära vahetada, võiks siis äärimisel juhul kindla domeeni kindlale ip'le resolvima panna. |
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 09:24:03
|
|
|
Tulevikus ei saa Telia kliendile ehk arvestada internetikiiruseid väljaspool TV teenust. Näitena võib tuua ainult selle, kui tarbitakse maksimaalseid internetikiiruseid liinil vms.
DamienDK, Seega Telia EI OLE lubanud, et TV teenus on väljaspool internetikiirust, seda oleme meie siin tehnikateadlikena avastanud ja märkinud, et pordikiirus on suurem kui internetiteenuse kiirus. TeliaTV on samadel põhimõtetel töötav teenus nagu Netflix kuigi jah, hetkel on Telia poolt kiirusega eelised sees.
Rõhutan seda sellepärast, et tulevikus keegi valesti aru ei saaks, nagu oleks Telia lepingutes selline klausel sees. |
On küll lubanud, kui Telia müüb kahte teenust eraldiseisvalt. Tahaks näha, mis juhtub, kui ostad Tere piima ja koore ning Tere ütleb, et koor riisu piima pealt. Olen kindel, et ajab igaühe oma õigust taga nõudma.
PS: Netflixi Teliaga võrrelda on ikka väga suur möödapanek.
viimati muutis BTK0 12.11.2017 10:16:35, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 20 loe/lisa |
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Flab
HV Guru
|
12.11.2017 09:26:24
|
|
|
| Mis hinnaga seda gigabitist pakutakse?
|
|
| Kommentaarid: 992 loe/lisa |
   |
782 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.11.2017 10:38:17
|
|
|
| Flab kirjutas: |
| Mis hinnaga seda gigabitist pakutakse? |
1/1Gbit/s on 99€, ruuteri üür tasuta.. kui TV teenust tarbida siis HD kanalite pakett on ka tasuta kampaanakorras.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 11:52:16
|
|
|
| Flab kirjutas: |
| Mis hinnaga seda gigabitist pakutakse? |
1/1Gbit/s on 99€, ruuteri üür tasuta.. kui TV teenust tarbida siis HD kanalite pakett on ka tasuta kampaanakorras.
 |
Oma reha otsa on ikka valus astuda. Pildil oleval esimesel lausel on suur tähendus sõnal ja. See tähendab seda, et heausksel ostjal tekib mulje, et Telia internetile tuleb lisaks ka TV. Muidugi teatud tasu eest . Telia ei maini, et see mõjutab ostetavat interneti kiirust. Nii, et ära rõhuta enam kunagi midagi.
Telia on teinud uued https://www.telia.ee/images/documents/lepingud/lepingud-ja-tingimused/internetiuhenduse_teenuste_kasutamise_tingimused_uus_2017.pdf millest pole kliente teavitanud(mind vähemalt mitte) ja sellega on võimalik esitada nõue Telia vastu. Seoses sellega võib Teliale kaasneda suur keiss, mis võib hävitada Telia hea maine ja 50 milli investeeringu. Ma ei loe küll välja antud pildilt, et (tsitaat ühest Telia töötaja kirjast
| tsitaat: |
| Minimaalseks interneti kiiruseks on sõltuvalt tehnoloogiast, mida kasutades Telia Kliendile Internetti pakub, 20-50%-i Kliendi poolt kasutatava paketi maksimaalsest ehk Väljareklaamitud kiirusest. |
) selline pakkumine kusagil nähtaval oleks. Telia tehniku külastamisel oli tema väide, et kasutage ühte teenust korraga või keera TV SD peale, kui tahad tellitud kiirust tarbida. Mmh, et siis kahte teenust korraga samas mahus polegi võimalik kasutada? Pole ju teenuse tellimisel seda mainitud.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
12.11.2017 12:20:48
|
|
|
BTK0, mis sul nüüd siis juhtus, viimastel postituste lehtedel su suust peale pasarahe muud ei kuulegi. ma saan aru kui töö nõuab delfiiliku kommentaare aga kui see on ikka mitte midagi olulist edasi kandev siis võiks enne mõelda kui kirjutada ja kui kirjutada, tee lühidalt, konkreetselt ja faktidega mis läheks vastuollu Telia juristidearmee poolt valmis tehtud lepingute ja tingimustega.
Igasuguste kliendivaidlustega on meil eestis tegelemas tarbjakaitse ning nende sõna maksab rohkem kui delfi kommentaari aur.
|
|
   |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.11.2017 14:13:43
|
|
|
BTK0, hinga sügavalt sisse ja rahune maha
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 15:52:23
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
| BTK0, hinga sügavalt sisse ja rahune maha |
Tänud, et tuletasid meelde kuhu tuleb joon tõmmata, et hea käitumistava mitte unustada. Aga kui keegi söödab ette valeinfot foorumi kasutajatele, siis teeb närvi kergelt mustaks küll. Hea et ma ei pane siia juhist, kuidas Telia internetti (kõik kiirused) saab iga klient (ka olemasolev) poole hinnaga. Selle üle peaks Telia õnnelik olema ja mulle oma kulude/kirjadega fiibri vedama.
Tõestus on siin.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.11.2017 15:53:17
|
|
|
| Mis juhist selleks vaja on, ütled et tahad lepingu lõpetada, pakuvad poole hinnaga.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 16:21:01
|
|
|
| Mis juhist selleks vaja on, ütled et tahad lepingu lõpetada, pakuvad poole hinnaga. |
Nop. Selleks ei pea kellegagi suhtlema otse. Saad ise Telia poolse pakkumise, kui teed mõningad toimingud iseteeninduses ja TV's. Aus teema, sest Telia teeb ise automaatse pakkumise.
PS: Kui Telia muutis interneti kasutustingimusi ning konfi 40/10 ühendusel aasta tagasi, siis pidin ju midagi leidma, et Telialt raha tagasi saada. Kui oled peaga mees, siis leiad, et pildil on ühenduse kiirus muutunud ja kasutad loogilist mõtlemist.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
12.11.2017 16:29:50
|
|
|
Ära tee ennast huvitavaks. Räägi siis välja mis moodi käib.
Pead ja loogilist mõtlemist mul pole.
|
|
   |
133 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 16:47:32
|
|
|
Ära tee ennast huvitavaks. Räägi siis välja mis moodi käib.
Pead ja loogilist mõtlemist mul pole. |
Ära nüüd ennast rumalaks pea. Mõnes mõttes oli Su eelmise posti lauses terake tõde. Saan aru , et süstisin siin natuke adrenaliini, aga on veel võimalus, et Telia võtab foorumi kaudu minuga ühendust ja veab fiibri ära. Tundes Teliat, siis enne kaotab miljoneid, kui seda teeb.
PS: Kui panen siia juhise, siis Telia kaotab päevaga suurema osa oma HV teenusekasutajate Telia interneti hinnast. See pole tikutopsi maksumus. VMS.
PS_2: Teeme nii, et kui Telia poolt homme fiibri vedamiseks tasuta pakkumist ei tule, siis teen samas teemas asja avalikuks ja jagan juhised.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Six
HV veteran
|
12.11.2017 16:53:46
|
|
|
| Sama hästi võid kohe neid juhiseid jagama hakata...
|
|
| Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
39 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.11.2017 16:57:12
|
|
|
BTK0, teeme nii. Ja kui ülehomseks kogu infi letile ei lao, siis rohkem sa siia ei postita
Kogu eelnev jutt lendab ka prügikasti loomulikult
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
BTK0
HV kasutaja
|
12.11.2017 17:15:54
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
BTK0, teeme nii. Ja kui ülehomseks kogu infi letile ei lao, siis rohkem sa siia ei postita
Kogu eelnev jutt lendab ka prügikasti loomulikult |
Jap. Teeme nii. Mul ei muutu midagi, kuna nüüd peale aastast Teliaga vaidlemist on teine internetiteenuse pakkuja. See pildil olev ühendus on Telia TV jaoks alles hoitud.
PS: Et täpsem olla, siis teeks miski teisipäeval 18-20:00 vahel. Seda juhul, kui Telia fiibrit ei vea. Sel juhul panen Telia pakkumise siia teemasse, et mitte oma mainele kahju teha.
|
|
   |
19 |
|
| tagasi üles |
|