Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
jeesus188
kodustatud

|
31.10.2017 18:11:52
|
|
|
Eraklient võib ka pappi köhida ja kõik saab tehtud
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
31.10.2017 18:54:48
|
|
|
mauro kirjutas: |
Vaadates tartu kaarti ja filtreerides siis 30, 100, 500 kaupa on näha, et kogu võrguarendus toimub ainult paaris kindlas piirkonnas.
Eriti huvitav on, et mõne punase mere keskel on järsku roheline - neile nagu oli võimalik, ümber aga mitte.
Muidugi on tegu firmadega - aga kui "liin on lühike ei saa ja piirkonnas pole võimalik" - kust siis nendeni järsku 500mbit või isegi 1gbit liin ulatus?
Ebatõenäoline, et mitu kilomeetrit uut fiibrit läbi tänavate märkamatult paigaldati. |
Mis selles huvitavat on? Ma olen ka punase mere keskel, kusjuures ka minu maja peal on endiselt punane täpp, aga mul on optika toas (kuni 1G võimalik tellida).
Ei ole mul siin ettevõtet ega midagi, täiesti tavaline eraklient kes läks ja küsis tehnilised tingimused ja nende alusel pakkumise Eltelist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
31.10.2017 19:55:13
|
|
|
seal kus kaablikanal läheb kiiremini “roheliseks” ja alati ei pea ärikas olema.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
newarvuti
Kreisi kasutaja
|
01.11.2017 19:22:16
|
|
|
sakinaga kirjutas: |
rmc kirjutas: |
500/50 kiiruste suhe viitab Starmanile |
Keegi võiks sellest Starmanile ka rääkida, nende kodulehelt pakutakse ainult üle õhu. |
Sama seis. Telia pakub 60/10, kaardil väidab 500/50 võimalust kaabliga. Starman pakub ainult üle õhu ja väiksemaid kiiruseid.
|
|
Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
1 :: |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
01.11.2017 19:41:46
|
|
|
Kaua sellest kaardist jahutakse, ammu selge ju et suvalise vigase infoga kaart on see hetkel.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
01.11.2017 21:01:27
|
|
|
Äkki see on airfaiber?
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
02.11.2017 12:39:18
|
|
|
500/50 üle õhu oleks küll maagia.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
02.11.2017 13:26:44
|
|
|
mauro kirjutas: |
500/50 üle õhu oleks küll maagia. |
Miks maagia? Dedicated link otsenähtavusega - tehtav. Aga maksma läheb ka vastavalt.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri23
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
mauro
Kreisi kasutaja

|
03.11.2017 00:28:15
|
|
|
Tahaks näha stabiilset 500/50 linnasiseselt peale tööd. Eeter on juba niigi nii täis topitud igasugust andmeside. 4g juba piisavalt ebastabiilne ja andmemahu piirangud peal - lisa nüüd enamuses mobiilsetele seadmetele tuhanded ruuterid kodudes ka veel.
Ja vaevalt keegi odava hinnaga otselinki igale poole saab/hakkab pakkuma.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
03.11.2017 00:48:18
|
|
|
mulle taheti starmanist elisa ühispakkumist teha, aga loobusin, sest olen asjadega kursis, et x hulga kasutajate kontsentreerumisel
läheb liiklus umbe, ka 4G puhul, mille leviulatus on väiksem, kui 3G-l. Peale selle-olen Telias ja veidi aega veel ka tähtajaline ruuterikohustus.
Ütlesin, et kui eramupiirkondadesse oma kaablit tulete pakkuma siis võiks proovida. üle õhu netti ei taha.
sada prossa kindel, et starman ei hakka neid investeeringuid tegema, kui isegi trassi omav telia ei tee seda
(ei asenda vaskpaari võrku optikaga).
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
03.11.2017 08:20:12
|
|
|
ab79, nõnda nimetatud trasse on kahte sorti, seal kus kaabel mullas ja seal kus kaabel torus.
rahvale on mulje jäänud, et Telia käes on miljardeid väärt kaablikanalisatsiooni võrgustik ning fiibri saamne on vaid lükkamise taga.
Kahjuks see nii pole. Suures osas on kaablid mulda tõmmatud ning selle asendamine fiibriga on sisuliselt uue võrgu ehitus ja mitte nii nagu vene ajal, tehti ja pandi vaid võrgu ehitus on paberile kõige kallim, siis reaalne töö.
Ehk siis seal kus toru, pole Telia jaoks fiibri panek suur probleem kui kliente ka ikka on.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
seeru
HV veteran
|
04.11.2017 23:16:37
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Kaua sellest kaardist jahutakse, ammu selge ju et suvalise vigase infoga kaart on see hetkel. |
https://geenius.ee/uudis/netikaart-naitab-neid-andmekiiruseid-mis-ei-pruugi-inimesel-majas-olla/
tsitaat: |
Möödunud nädalal kirjutasime tehnilise järelvalve ameti Netikaardist, kust on võimalik näha, milliseid kiiruseid erinevatel aadressidel pakutakse. Mitmed inimesed on aga märganud, et nende maja puhul on kiirused justkui valed, kuid ametil on selgitus olemas.
TJA side- ja meediateenuste osakonna juhataja Oliver Gailan selgitas Geeniusele, et teenuse võimalus majas tähendab, et liitumisvõimalus on põhimõtteliselt olemas, näiteks tänaval asuvas sidekapis või keldris. See ei tähenda aga alati seda, et kaabel on juba kindlasti majas sees olemas.
Samuti märkis Gailan, et mitmete kasutajate poolt soovitud võimalus näha, milline firma näidatavaid ühendusi pakub, on lisandumas. Täna on see teenus aga veel häälestamisel ja muutub sisse logitud kasutajatele peagi võimalikuks.
Mitmed Geeniuse lugejad märkasid ka seda, et internetiühenduse võimalust näidatakse saunamajas või kuuris, kus seda tegelikult pole. See on TJA sõnul aga nii seetõttu, kuna kaart kõrvutab automaatselt andmeid, mis on pärit sideettevõtjatelt ning mitmetest registritest ja toetub hoone tüübi määramisel registris märgitud staatusele. “See staatus on tõenäoliselt kunagi hoone omaniku poolt deklareeritud. Süsteem arvestab andmete analüüsimisel eluhooneid ja ärihooneid, seetõttu võib ka mõni kuur või saunamaja saada kaasatud,” ütles Gailan.
Tulevikus on lisandumas ka väiksemad pakkujad
... |
|
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
04.11.2017 23:37:47
|
|
|
No hea loogika, et kui kusagil on liitumiskapp, millest sinuni kaabli toomine maksab vähemalt 3000€ siis on see sama hea, mis kaabel majas.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
05.11.2017 00:41:05
|
|
|
Ikkagi vigane kaart, ka peale selgitust. Korterid kus on aastaid telia kmi ühendus siin olemas, nende kohta info näiteks puudub.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
undo
Kreisi kasutaja

|
05.11.2017 23:12:50
|
|
|
On jah, segane kaart, minu majale pakutakse 55/40, mis ei ole mitte reaalsusega vastavuses, sama ümberkaudsetele majadele, max kasutatav ühendus on juba aastaid 12/1. Samas tänaval, kus suve algul fiiber maha pandud, on kiirused endised madalad. Arusaamatu, kust nad oma kaardile alusandmeid saavad.
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
06.11.2017 00:11:17
|
|
|
Pole midagi, selle kaardi põhjal oleme kiire netiühenduse osas maailmas esireas ja mingeid optilisi liine digimaade järellainetuse raames enam vedama ei hakata meile.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
06.11.2017 01:25:45
|
|
|
indrekp kirjutas: |
ab79, nõnda nimetatud trasse on kahte sorti, seal kus kaabel mullas ja seal kus kaabel torus.
rahvale on mulje jäänud, et Telia käes on miljardeid väärt kaablikanalisatsiooni võrgustik ning fiibri saamne on vaid lükkamise taga.
Kahjuks see nii pole. Suures osas on kaablid mulda tõmmatud ning selle asendamine fiibriga on sisuliselt uue võrgu ehitus ja mitte nii nagu vene ajal, tehti ja pandi vaid võrgu ehitus on paberile kõige kallim, siis reaalne töö.
Ehk siis seal kus toru, pole Telia jaoks fiibri panek suur probleem kui kliente ka ikka on. |
et loogiliselt võttes, aja maasse sobiv toru ja siis lükatakse fiiber sisse?
maa sisse peab nagunii panema ju., fiibrit üle õhu ju ei vea.. mina võtan asja nii, et kuna telia omab vasevõrgu
alusinfrat siis on neil seda kõige lihtsam teha ju. tänavatel jooksevad asfaldi all torudes kanalid, noh võib-olla tõesti
on ka eramupiirkondi kus kõik mullas, aga reaalselt võttes, telial on kapivõrgustik, kastid posti otsas jne- kui nende
nn"postkastide" asemel ajada püsti sobivad kapid kuhu fiibri konverterid sisse lükata, siis saab lihtsamalt-vahemaad
muutuksid ju lühemaks. Samas loomulikult ilma projektita ei tee. Ilma projektita põhimõtteliselt saab ainult oma
krundi piires teha mida tahad, aga kui juba vaja linnale kuuluval tänaval lahti kaevata siis seda juba ilma loata ei tee.
Küsimus on selles miks paberimäärimine peab olema kallim, kui reaalne töö? Riigilõivud nii kõrged või?
Projekteerija maksab 200€ tund? Kopamees tahab ka kindlasti 150 euri tunnist...?
Vaat ja seda rahvas ei mõistagi. Tundub et see kabinetitöö on üle hinnatud.
Lisaks sellele isegi kui ehitada oma raha eest välja, siis väljaehitatud võrk ei kuuluks kliendile, mis on äriloogikavastane, pleki tuhandeid
ja pärast maksa kuutasu, pole väljaehitatud võrk grammigi sinu oma- ainult krundi piirist side lõppseadmeni.
Elektrileviga vähemalt on asjad selged, kui valgustuspost või elektriliin läbib sinu krunti, saad mingisugustki kompensatsiooni
ehk talumistasu. Aga Telia puhul pole midagi. Maksa oma raha eest ja põhimõtteliselt ostad võimaluse teenust tarbida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
06.11.2017 08:28:56
|
|
|
ok, täpsustan siis ka seda omandipiiri küsimust.
minu vanemate ridamajas on 4 boksi, seal tuli rohkem kui 10 aastat tagasi rajada uus elektritoide alajaamast majani. võrguettevõte on kohalik väikeoperaator.
nõudis uut liitumistasu kuna vana liin oli amortiseerunud, sai ka 4 boksi peale makstud. omand jäi võrguettevõttele kuna kaabli lõhkumise või purunemise korral tagas tema võrgu remondi ja hoolduse. nüüd annab ta võrgu üle elektrilevile ning inimesed peavad samamoodi maksma edasi võrgutasu täies mahus.
valguskaabli kiu kliendi poolsel finantseerimisel jääb omandipiiriks samamoodi kliendi krundi piir. väljaspool seda tagab operaator kaabli toimimise ning lõhkumise või rikke korral selle parandamise omal kulul. teenusepakkujal on oma trassides suuremad õigused kui suvalisel kliendil ning õigupoolest polegi kolmandal osapoolel ja erakliendil kellegi teise omandisse õigust minna, olgu siis maa või toru.
juriidiline nõue.
samas, hirm, et keegi kasutab minu paigaldatud kaablit. kui sa paigaldad 4 kiuga kaabli siis ei hakka ka operaator seda kaablit lõikuma, kui sa paigaldad suurema kaabli ja kokkuleppel naabritega seda jagad, miks mitte.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
06.11.2017 11:27:17
|
|
|
indrekp kirjutas: |
valguskaabli kiu kliendi poolsel finantseerimisel jääb omandipiiriks samamoodi kliendi krundi piir. väljaspool seda tagab operaator kaabli toimimise ning lõhkumise või rikke korral selle parandamise omal kulul. teenusepakkujal on oma trassides suuremad õigused kui suvalisel kliendil ning õigupoolest polegi kolmandal osapoolel ja erakliendil kellegi teise omandisse õigust minna, olgu siis maa või toru.
juriidiline nõue.
samas, hirm, et keegi kasutab minu paigaldatud kaablit. kui sa paigaldad 4 kiuga kaabli siis ei hakka ka operaator seda kaablit lõikuma, kui sa paigaldad suurema kaabli ja kokkuleppel naabritega seda jagad, miks mitte. |
Ei ole alati nii, vähemalt minu ühendust Telia omale ei tahtnud. Tehnilistes tingimustes on kirjas et minu kaabel on minu oma kuni Telia kaevuni ja selles osas on ka kaabli toimimine minu probleem. Hea meelega oleks selle Teliale ära andnud, aga mingil põhjusel ei tahetud seda.
|
|
tagasi üles |
|
 |
cpuboy
HV kasutaja
|
06.11.2017 12:07:28
|
|
|
Endal õnnestus ka Elteli paigaldatud optika Teliale üle anda, muidu oleks pidanud ise hakkma maanteeametile mingit igaaastast tasu maksma(võin eksida kuna on aastaid möödas aga vist oli 11.- aasta, seda). Ja see, et ma ise kutsusin maanteeameti esindaja asja ülevaatama ning kinnitasin, et uus kaabel läheb vana vase asemele samma kohta, vähendas Elteli pakkumis 1200.-(ei pidanud projekti tegem maanteeametile ja kõiki lubasid taotlema et tööd teha. Nii seda raha iga asja eest küsitakse.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
06.11.2017 12:38:13
|
|
|
ab79 kirjutas: |
maa sisse peab nagunii panema ju., fiibrit üle õhu ju ei vea..
|
Vabalt veab. Jaapanis suur osa fiibrist õhukaablitega.
Eestis ka Televõrkude kaablid on enamik õhukaablid.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.11.2017 12:40:57
|
|
|
Jaapanis on asjad põhjusega õhus. Eestis pigem on suund maasse kõik ajada.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
06.11.2017 12:43:47
|
|
|
Ja mille pärast?
Kui eramurajoonis seni on telefonikaablid õhu kaudu olnud, miks ei võiks vase asemel optikat õhust vedada?
Mina küll kaevamist kinni ei taha maksta... Telia pakkumine 12k EUR.
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.11.2017 12:49:17
|
|
|
Reaper, Ebastabiilne koht. Posti otsas olevaid asju on lihtsam ja odavam remontida.
Ma ütlesin, et eesits on suund kaablit maasse panna, kuna siin maa ei värise ja rikkekindlus suureneb.
Nõmmel mingi selline asi toimub/on kavas.
Ja kedagi ei koti need telia pakkumised. Aastaid inimesed kirjutavad siia oma ulme numbreid, mis mõte sellel on. Ja miks peaks üldse telia käest võtma pakkumise.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|