Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kippadi
HV vaatleja
|
25.10.2017 20:36:16
|
|
|
jägaja kirjutas: |
Oht likvideeritud.
 |
Ei soovita siia neid oma uuendamise logide pilte postitada, sest kui juhtub olema logi vastavasse kohta keritud (eriti tõenäoline ebaõnnestunud uuenduse korral), siis on võimalik sealt välja tuletada kasutaja isikukood ja kaardi number. (See konkreetne pilt on selles mõttes OK, näha on ainult kaardi versioon.)
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
25.10.2017 20:39:07
|
|
|
Ma vaatasin sellele pildile enna postitamist otsa ja kuna ei tundunud seal delikaatset isikuinfot olevat siis söandasin selle siia postitada.
Aga soovitus on muidugi hea. Kunagi ei tea, mida sealt arvudest välja lugeda saab.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
1 :: |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
riiks
HV vaatleja
|
25.10.2017 21:07:33
|
|
|
Swebank lubas, et päeva paari pärast hakkab ID kaart ka nende lehel toimima uute sertifikaatidega - saab näha
|
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
26.10.2017 08:53:58
|
|
|
Swed töötab.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.10.2017 09:14:49
|
|
|
Paras nali ikka see sertifikaatide värk.
Aasta alguses veel nõuti kõigilt uuema ning kangema krüptograafia kasutuselevõttu, kuna olevat teoreetiline risk, et saja aasta pärast murtakse esimene lahti
Ainult mõned kuud peale sunniviisilist vahetust uuema krüptograafia vastu aga tekkis korraga "nõrkus" mis võimaldab varastada iga kaardiomaniku allkirja ja kopeerida digiallkirja umbes 10nekonna päevaga. Pole mingist tuhandest aastast enam juttu.
http://epl.delfi.ee/news/eesti/ria-kiirustab-id-kaarte-uuendama-sest-oht-on-iga-paevaga-aina-suurem?id=79953752
Just nii näeb inimene tänavalt kogu seda janti.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 26.10.2017 09:15:39, muudetud 1 kord |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
arny
Kreisi kasutaja
|
26.10.2017 09:14:49
|
|
|
veider see uuendamine jah. Mul laua arvutis eraldi multicard lugeja koos id lugejaga mis on ühendatud emaplaadile ka usb klemmide otsa. Aga selle kaudu käseb ppa minna. Proovisin selle juhtmega usb lugejaga ja sellega toimis. Kevadel sain uue kaardi ja alles jäid need koodid pähe ja nüüd hakka uuesti uusi koode õppima.
   |
9 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.10.2017 09:31:11
|
|
|
tsitaat: |
Kevadel sain uue kaardi ja alles jäid need koodid pähe ja nüüd hakka uuesti uusi koode õppima
|
Ei oska koode vahetada?
E:
Ahjusoojal ID-kaardil uuendus tehtud. Aega võttis 4min. ja palju pin1 toksimist
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
26.10.2017 09:44:32
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Kevadel sain uue kaardi ja alles jäid need koodid pähe ja nüüd hakka uuesti uusi koode õppima
|
Ei oska koode vahetada?  |
Isegi PUKi saab vahetada ja vanad pinnid tagasi panna
Aga jah, sama asi oli ju mõni aasta tagasi.
Varsti jälle
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
26.10.2017 10:50:30
|
|
|
Üks tähelepanek.
Uuendasin eile kodus ID kaardi softi ja tegin kaardile uuenduse.
Täna hommikul panin tööl ID kaardi arvutisse ja käivitasin haldusvahendi (vanem ID kaardi soft) - sain teate, et sertifikaadid vajavad uuendamist. Kui uuendamise nuppu vajutada jookseb rakendus kokku.
Kõne abiliinile ütles, et vanemad tarkvaraversioonid võivadki kuvada huvitavaid teateid uuendatud kaardi puhul.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
26.10.2017 13:55:18
|
|
|
Sai ka eile ära uuendatud aga sisse ei saa isegi eesti.ee-sse.
Sai cerdid ära kustutatud IE-st - paned kaardi sisse - käivitab ID-kaardi haldusvahend - tekitab sinna cerdid mis eilsest kehtivad.
Kui aga võtta kaart välja ja panna uuesti sisse tekivad sinna uued cerdid mille kehtivus algas siis kui ma selle ID-kaardi 17. august sain.
Seega on topelt cerdid (2 autentimise ja 2 allkirjastamise certi) - ühe kehtivuse algus 17.08 ja teisel 25.10 - valides ükskõik kumba aga sisse ikka ei saa.
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
26.10.2017 14:17:49
|
|
|
Mainitud artiklist:
Peterkop lisas, et suure tõenäosusega nende 800 000 turvariskiga kaardi sertifikaadid peatatakse novembri keskpaigast, olenemata sellest, kas kaart on uuendatud või mitte. Vaher täpsustas, et kaardid aga suletakse lõplikult järgmise aasta aprilli alguseks. |
Kas ma olen ainuke, kes loeb sellest välja, et uuenda või mitte, kinni pannakse suure tõenäosusega mu kaart nii ehk naa?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.10.2017 14:22:36
|
|
|
Draqula, ei ole ainuke.
Aga siis ma küsin küll uue kaardi endale tasuta. Ma veel eelmine nädal küsisin neilt, et kas te väljastate mulle terve ID kaardi või vigase. Tädike naeratades vastas, et see tehakse korda üle võrgu
Asi on põhimõttes
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
viimati muutis jeesus188 26.10.2017 14:28:56, muudetud 1 kord |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
rv30
HV kasutaja
|
26.10.2017 14:26:31
|
|
|
Draqula kirjutas: |
Kas ma olen ainuke, kes loeb sellest välja, et uuenda või mitte, kinni pannakse suure tõenäosusega mu kaart nii ehk naa? |
Ma arvan, et sellest tuleb ikka aru saada nii, et peale uuendamist ei ole kaart enam turvariskiga. Kuigi sõnastus on kaheti mõistetav tõesti.
|
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
26.10.2017 15:20:59
|
|
|
https://geenius.ee/uudis/riik-palub-id-kaarti-saab-kull-uuendada-aga-arge-tehke-seda/
Kõik ID-kaardid, mida PPA praegu juba uuena väljastab, on uuendatud turvalahendusega ja seda enam kodus uuendama ei pea.
|
Bs, eile kätte saadud kaart tahtis uuendamist (8-9p tagasi tellitud)
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
26.10.2017 15:37:09
|
|
|
Enamus ametlikust jutust ongi BS, kui ridade vahelt ka lugeda
septembri uudises ju selgesõnaliselt "Riskiga kaarte on maailmas veel, sest rahvusvaheline teadlaste grupp uuris kõiki sarnaseid kaarte maailmas. Viga ilmneb kiibi ja tarkvara koostöös. Riski ei ole, kui rakenduse tarkvara kontrollib füüsilise kaardi olemasolu või kasutamist."
siis ei olnud kiiret ega paanikat. riski hinnati teoreetiliseks.
nüüd siis
"Peterkop kinnitas, et ohuhinnang ID-kaardile on võrreldes septembriga tõusnud. Põhjus on selles, et turvarisk ilmneb väga paljudes teistes toodetes üle kogu maailma. Samuti paljudes riikides. “Tähelepanu, et turvaviga ära kasutada, on oluliselt suurem,” selgitas Peterkop."
Ühest ja samast faktist kahte täiesti erinevat järeldust välja lugeda ongi ju lihtsalt hämamine ja demagoogia.
_________________ Life is a beach, Surf. |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
26.10.2017 16:24:47
|
|
|
Ma küll usun, et tšehhid andsid neile kontakti algusest peale vähemalt sama täieliku info kui see, mille nad nüüd 16. oktoobril esialgselt avalikuks tegid.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
26.10.2017 16:45:36
|
|
|
Mis on ülekoormuse sümptomid uuendamisel?
Praegu keiss, vajutad uuenda nuppu - haldusvahend sulgub lihtsalt
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
lauri
HV veteran

|
26.10.2017 16:47:53
|
|
|
Tänane limiit 15000 sai täis?
_________________ The sh*t has hit the fan. |
|
Kommentaarid: 90 loe/lisa |
   |
80 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
26.10.2017 18:05:44
|
|
|
Einoh, nad ikka tekivad ka (sel hetkel, kui neid "toodetakse") - lihtsalt avastamine toimub kunagi hiljem.
Aga eriti naljakas on see et täiesti kindlalt olemasolev auk, mille ärakasutamiseks on täiesti kindlalt teadaolevad meetodid, on meil sel sügisel leiutatud doktriini kohaselt "teoreetiline" seni kuni sinu nähes sealt kedagi läbi pugenud ei ole. Kui nad teevad seda ööpimeduse varjus ja sulle ei ütle, siis on auk endiselt täiesti teoreetiline. Nagu need Hollandi mürgimunadest valmistatud tooted, mille Eestisse importimisest keegi VTA-d teavitada ei viitsinud - kuna VTA neist midagi ei teadnud, siis olemas neid ei olnud, kuigi omlett söödi kõik ära ja tuli veel puudugi.
|
|
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
26.10.2017 18:56:56
|
|
|
LHV foorumist:
Nagu võiski arvata - uued serdid on EC võtmetega (EC-ga Infineoni kiipidel probleeme ei tuvastatud). Nende võtmetega võib kasutamise probleeme tekkida lahendustes, kus on spetsiifiliselt sisse kirjutatud, et ID-kaardiga autentimine või allkirjastamine peab tingimata RSA algoritmiga käima. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
26.10.2017 19:02:32
|
|
|
LKits kirjutas: |
jägaja, palun tee endale selgeks, mis asjad on turvaaugud.
Turvaaugud enamjaolt ei teki, vaid neid avastatakse. |
Kas ma kirjutasin enda kohta?
Üldsus, kes ei tea midagi aukudest, kuhu Alice kusagil maal kukkus, saab just aru, et reklaamitud uut ja üüberturvalist, kuid selgus, et hoopis katki läks see turvalahendus.
Kes neid targutajaid enam usub, et tuhat aastat võtab lahtihäkkimine aega
Tarkvarad on alati augulised olnud. Kui auk avalikkuseni jõuab, pannakse see kinni. Kuid see ei tähenda, et keegi muud avalikkuse eest varjul olevat auku parasjagu ära ei kasuta.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
WäntWõll
make.believe

|
|
Kommentaarid: 374 loe/lisa |
   |
2 :: |
300 |
|
tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
26.10.2017 20:04:53
|
|
|
Mul elektrirattal Infineoni kontroller. Ei tea kas peaks sellel ka firmware uuendama. Ebaturvaline sõita muidu
|
|
   |
27 |
|
tagasi üles |
|