Krt küll ma ütlen kogu aeg peab edasi lükkama ostu. Plaanisin Ryzeni osta novembri alguses. Siis tuli info, et paari kuu pärast tuleb Coffee Lake. Nüüd on see peaaegu kohal ja nüüd tuleb info, et tuleb uus Ryzen juba novembrist ~neli kuud edasi. Vahed on kah nii väikesed, et ei kehti väga see ütlus, et võidki ootama jääda. Samas võimalik novembris AM4 platvorm ära osta ja veebruaris lihtsalt prose ära vahetada
ära unusta seda, et 2018 pidi tulema intelilt 8 tuumane z300 seeriale, seejärel 2019 zen2 7nm peal ja kuskil seal vahepeal ka Inteli 10nm prosed. Niiet jupikaupa oodates võib vabalt 2019'ni ära oodata....
eix666, 10nm lükati suht 2018 lõppu. Tõenäolisemalt isegi 2019 algusesse. 8 tuumaline Coffee Lake pidi tulema jah aga Q3 2018 ehk enamvähem samal ajal järgmine aasta. Seega Q1 ja Q3 2018 vahel ei tohiks mingeid suuri reliise olla. Threadripperit ma ei sihi niikuinii ja Ryzen 3 ja 5 jäävad minu maitsele lahjaks. Eks näis. Neli kuud planeeritud upgrade ostu ja järgmise reliisi vahel (mis on samas jõudluse ja hinnaklassis) on piisavalt väike aeg. 6+ kuud paneb jah juba käega lööma.
Tomorrow, küsimus pigem selles, et mida sul reaalselt vaja on? Kui su praegune rahuldab su vajadused siis ju ainult hea, et mingisuguse segase sahmerdamise perioodi saad üle elada ja soetada uuema alles siis kui mingi selgus ehk tekib ja tõesti endaoma otseselt jalgu hakkab jääma.
Auron, Hell no. Praegune 2500K juba läägib mängudes (4,7Ghz). Panen mängu käima ja pool minutit menüüs audio krõbiseb, kuna CPU load 100% kõigil neljal tuumal samal ajal, kui GPU load on 40% ringis ainult . Seivi laadides sama asi. Läheb veidi aega ja siis CPU kasutus kukub 70-80% peale ja GPU kasutus tõuseb 100% peale ja siis alles FPS stabiliseerub. Ma ei kahtle ka, et FPS oleks kõrgem, kui oleks parem prose. Nii, et kriitiline pole aga samas on näha, et praegune hakkab ajale jalgu jääma. Vähemalt korralik GPU on olemas ja saab selle kaevandamishulluse üle elatud.
londiste, See konkreetne kirjeldus käis Mass Effect Andromeda pihta (menüü ja MP) samas vähemal määral olen seda kogenud Quake Champions mängus. Ilmselt oleks ka teistes mängudes seda asja aga kuna ma hetkel püsivalt rohkem ei mängi, siis need kaks jäid just ette. Eks näis mis Battlefront II beta teeb 6 oktoobril.
sul on masinaga midagi muud tuksis. mul võtab see laadimine 5-10 sek. ei ole mingit audio krõbinat, pikka loadimist, anomaaliaid fpsiga või gpu loadiga. ja seda ka siis kui mängule eraldatavaid lõimi vähemaks võtta. jah, ainult 2 lõimega juba läks laadimine sekundi pikemaks aga see oli ka kogu efekt. _________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks!
2500k vs 7700k https://www.youtube.com/watch?v=D_IY7cf-znE&app=desktop _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
sul on masinaga midagi muud tuksis. mul võtab see laadimine 5-10 sek. ei ole mingit audio krõbinat, pikka loadimist, anomaaliaid fpsiga või gpu loadiga. ja seda ka siis kui mängule eraldatavaid lõimi vähemaks võtta. jah, ainult 2 lõimega juba läks laadimine sekundi pikemaks aga see oli ka kogu efekt.
No sul ka 6700K. Kui viitsin siis teen video ja laen ülesesse 1080p, 1440p ja 4K peal. Enne proovin veel taustal igaks juhul afterburneri, hwinfo jms kinni panna. Vb mõni neist põhjustab seda aga kahtlen.
londiste, See konkreetne kirjeldus käis Mass Effect Andromeda pihta (menüü ja MP)
MEA on arvutile täielikult optimeerimata. 3470+970 (FHD) graafika abs miinimumi peal ja vahest hakib. Mõnikord on MP mängu alguses CPU 100% ja GPU 5%, FPS on midagi 30. Viimane probleem on ka vähemalt ühel konsoolil. Bioware pidi oma 'wave' 1 koosluse üle vaatama, aga enam ei maksa seda loota. Kui nüüd alguse võimalik jama välja arvata, siis tavaliselt on FPS kusagil 90, aga tihti 'explosionite' puhul hakib. Project Cars 2 jookseb nagu siidi, vaikimis seadetel. Le Mans, 31 AI stardis, ma viimane: FPS 91, CPU 92%, GPU 76%. Olenevalt olukorrast pendeldavad nii CPU kui GPU kasutus 80-100% vahel, abs mingit hakkimist pole. Afterburnerit on mul vaja screenshottide jaoks, sellest ma ei loobu. Ja ei ole mu arvutil viga midagi, värske W7 on kevadest ja kõik muu jookseb ilusti, ainult MEA-ga on probleeme. PCARS2 seaded pildina: _________________ möhhh..
Tulin 6600k pealt Ryzen 5 1600 peale ja jõudluse kasv ikka meeletu. Suurte failide lahtipakkimine on märkimisväärselt kiirem. Ainuke miinus mida oma prosel olen täheldanud, et üle 3,8ghz peab ikka meeletult volti panema, et oleks stabiilne.
Ehk liialdasin ennist selle "meeletu voldiga" aga lootsin samu häid mälestusi nagu Phenom II 955 mida undevoltisin 1,4V pealt 1,3V peale ja sain sealjuures 500mhz juurde. Ning 1,45V sai vist 4ghz ehk 800mhz juurde. Ja seda vaid siis tsipa stock volti tõstes. Kannatas isegi inbox jahutusega siis kasutada ja toona polnud AMD inbox just hea.
Muidu Ryzen jookseb ka praegu undervolditult 3,5ghz 1,15V aga sealt edasi on kõvasti vaja volti tõsta. AMD soovitus on 1,35V ja saitide arvates normaalne veel 1,4V (vist?) ja et selle juures prose eluiga eriliselt veel ei vähene. Aga üle selle ei näe mina väga mõtet, tahaks ikka seda proset paar kolm aastat kasutada ja hiljem arvatavasti annan nooremale vennale. Oleks tore kui tal see ära ei sureks paari aasta jooksul tal kuna liialt on pinget saanud.
Aga sain täna alles korralikuma jahutuse peale (Coolermaster 212X 2xcustom vendid) seega pole proovinud veel eriti. Võibolla saab 4ghz siiski kätte 1,4V juures, mis tundub veel viisakas olevat arvestades voolukulu/perfi.
Ma ei tea paljud siin BCLKd klokivad aga palju seda kannatab ryzeni platvormil üldse klokkida 5% või isegi rohkem?
Edit: uurisin pisut, PCIe hakkab jamama üle 104.8 MHz. _________________ a.k.a Ummikummi
Muidu Ryzen jookseb ka praegu undervolditult 3,5ghz 1,15V aga sealt edasi on kõvasti vaja volti tõsta.
Hmm minul jooksis Ryzen 5 1600 1,2V ja 3,8ghz väga stabiilselt. Hetkel tiksub 3,7ghz peale seniks kuni asjalikuma jahutuse saab, aga kui õigesti mäletan siis katsetasin ka 1,15V ja 3,8ghz mis oli samuti stabiilne
Pigem on probleem mälu stabiilsusega. Üle 2934 MHz pole bootima saanud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.