Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 501, 502, 503  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Millist panka eelistad?
Swedbank
32%
 32%  [ 20 ]
SEB Pank
21%
 21%  [ 13 ]
LHV
34%
 34%  [ 21 ]
Luminor
1%
 1%  [ 1 ]
Coop
4%
 4%  [ 3 ]
Holm Bank
0%
 0%  [ 0 ]
Bigbank
0%
 0%  [ 0 ]
Inbank
0%
 0%  [ 0 ]
Mõni muu pank
4%
 4%  [ 3 ]
hääli kokku : 61

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
arm2004
HV Guru
arm2004

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 23.09.2017 16:18:42 vasta tsitaadiga

käisin üle tüki aja SEB netipangas (äpis majandanud viimasel ajal) ja selline märkus oli kandevormi juures:
tsitaat:
Alates 15.09.2017 saate pangasisest ja riigisisest makset teha üksnes saaja IBAN-formaadis kontonumbrit kasutades. Riigisisese kontonumbri alusel IBAN-i arvutamiseks kasutage kalkulaatorit.

Swed-il ka sama teema? s.t pean ema aitama ja ta maksekorraldused üle käima, et ikka õiges formaadis nr oleks?
Kommentaarid: 110 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Hiid
HV Guru
Hiid

sõnum 23.09.2017 16:37:01 vasta tsitaadiga

swedis ei pea midagi tegema, paned väikese numbri ja kannd üle.
arm2004
HV Guru
arm2004

sõnum 23.09.2017 17:00:08 vasta tsitaadiga

ok, juu siis veel pole.
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 24.09.2017 08:10:45 vasta tsitaadiga

Minu teada toimis ka lühem. Samas hetkel kõik täispika peal - kasutan lähedastega palju viimase kande andmeid seega kõik uue koodi peal nüüd. Naine vähemalt on raha alati kätte saanud.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
Renka
HV Guru
Renka

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 24.09.2017 12:27:50 vasta tsitaadiga

Igasugu määratud maksed ja asjad - kas pank neid automaatselt pole juba ümber konvertinud?
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
bladerunner
HV Guru

sõnum 24.09.2017 13:21:37 vasta tsitaadiga

SEPA-le üleminekul konverditi, aga nüüd kui keegi vahepeal ise toksis mõne makse lühikese numbriga ja selle salvestas siis need on nii nagu sisestati.
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 24.09.2017 17:26:55 vasta tsitaadiga

arm2004 kirjutas:
käisin üle tüki aja SEB netipangas (äpis majandanud viimasel ajal)
Spoiler Spoiler Spoiler

Oot, mida sa seal majandad, vaatad kontojääki või? icon_eek.gif
Ma pole seda äppi enam kasutanus ajast, mil see panga osa sealt lahti seoti ja põmst ainult kontojääki sai vaadata.
Nüüd avan brauseris pangalehe ja sealt edasi.

Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 27.09.2017 07:28:21 vasta tsitaadiga

veidi korteriostuplaanidest:
Märkasin, et maja saab kasutusloa hiljemalt 2018 märtsi lõpuks, maja valmib jaanuaris. (4 maja projektis, kaks valmis ja elatakse sees juba)

Nüüd küsimus, pank ilmselt ei anna enne laenu, kui kasutusluba olemas? Ehk maksan 10k bronniraha ära ja siis pean ootama, kas maja ikka saab kasutusloa. Samal ajal ei saa ka ilmselt sees elada, ehk pean ootama reaalselt märtsini? Arendaja pole võibolla huvitatud, et lähen juba sisse, kui raha ei saa.
nokk kinni saba lahti jms olukord icon_smile.gif

Kellelgi kogemusi või teadmisi?
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 27.09.2017 08:14:44 vasta tsitaadiga

Vanasti sellega probleemi polnud....aga see oli vanasti.

Ses suhtes kuidagi müüakse ju paberil olevad majad maha, neil ju kasutusluba pole. Nagu ei peaks olema põhjust mitte laenu anda

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 27.09.2017 08:19:46 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
Vanasti sellega probleemi polnud....aga see oli vanasti.

Ses suhtes kuidagi müüakse ju paberil olevad majad maha, neil ju kasutusluba pole. Nagu ei peaks olema põhjust mitte laenu anda

Swedbank hakkas kohe blokkima, aga lähenesid kohe esimesena, lähipäevil peaks LHV, Nordea, SEB ka ühendust võtma.
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 27.09.2017 08:42:42 vasta tsitaadiga

Ertai kirjutas:
Märkasin, et maja saab kasutusloa hiljemalt 2018 märtsi lõpuks, maja valmib jaanuaris. (4 maja projektis, kaks valmis ja elatakse sees juba)

Nüüd küsimus, pank ilmselt ei anna enne laenu, kui kasutusluba olemas? Ehk maksan 10k bronniraha ära ja siis pean ootama, kas maja ikka saab kasutusloa. Samal ajal ei saa ka ilmselt sees elada, ehk pean ootama reaalselt märtsini? Arendaja pole võibolla huvitatud, et lähen juba sisse, kui raha ei saa.

Lepingusse läheb punkt, et hiljemalt kuupäevaks X on kasutusluba olemas ja kui pole siis võib pank lepingu tühistada ja raha kohe tagasi nõuda.

Blokitakse kahtlasemate arendajatega, asjasematel pole reeglina erilist probleemi kasutusluba saada (kui projekti järgi ehitatud ja asjad ülearu ei veni).

Swed on jah... mine teise halduri juurde, tõenäoliselt teine vastus.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 27.09.2017 09:52:46 vasta tsitaadiga

ref kirjutas:
Ertai kirjutas:

Lepingusse läheb punkt, et hiljemalt kuupäevaks X on kasutusluba olemas ja kui pole siis võib pank lepingu tühistada ja raha kohe tagasi nõuda.

Blokitakse kahtlasemate arendajatega, asjasematel pole reeglina erilist probleemi kasutusluba saada (kui projekti järgi ehitatud ja asjad ülearu ei veni).

Swed on jah... mine teise halduri juurde, tõenäoliselt teine vastus.

tundub väga mõistlik ja loogiline.
Käin jah teiste juures ära, kodupank swedbank pole mitte viimasel kahel aastal head muljet jätnud, suhtlemine ka vaevaline. Viisin sealt palga pensioni jm minema.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 27.09.2017 10:04:36 vasta tsitaadiga

Sul peab arendajaga olema leping koos trahvidega, kui nad ei taga kasutusluba teatud kuupäevaks. Sisse sa kolida tegelikult ei tohi ja mõni arendaja on selle ka kliendi kahjuks keeranud st. hakkad hiljem ise luba taotlema. Loodetavasti nüüd see olukord välistatud.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 27.09.2017 11:24:26 vasta tsitaadiga

Oled majaomanik ja laenuori, säh sulle, nätaki ja nätaki, pank pole su sõber ja kindlustus samuti mitte.
http://kodustiil.postimees.ee/4254509/kaks-korda-runnanud-majavamm-ajas-eesti-pere-pankrotti

Ertai
HV veteran
Ertai

sõnum 27.09.2017 11:28:55 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:
Oled majaomanik ja laenuori, säh sulle, nätaki ja nätaki, pank pole su sõber ja kindlustus samuti mitte.
http://kodustiil.postimees.ee/4254509/kaks-korda-runnanud-majavamm-ajas-eesti-pere-pankrotti

lugesin ka, päris rets.
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 27.09.2017 11:37:43 vasta tsitaadiga

Antud teema on tegelikult ka ostu hetke suur fail. Majavamm tahab ikka teatud tingimusi ja eeldab päris suuri ehitusvigu.
Ei kasutata märgades ruumides kütet, jne. Ehk miks siis kindlustus peaks aitama.

Mul ajas ikka sitta keema kui FB kaasati raha mingi rehielamu päästmiseks. Omanik räägib, et 30K sisse ladunud, aga näe mädaneb ära...
Madal vundament, olematud kalded, põrand otse vastu maapinda lastud, jne...
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 27.09.2017 12:18:39 vasta tsitaadiga

jägaja kirjutas:

Ma kaldun rohkem panga poole paraku.
Kui ikka kaks korda tuleb vamm tagasi siis on midagi kapitaalselt valesti ehitatud juba algusest peale.

Pangal on loomulikult huvi, et laenu tagatis korras oleks ja ma ei näe ka põhjust, et miks pank ise peab peale maksma sellele.
Ainus, millest ma aru ei saa, on kuidas pank ilma lubadeta hoone tagatiseks võttis. Kas neid ei kontrollita nii karmilt?

jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 27.09.2017 13:17:59 vasta tsitaadiga

softis, enne 2010 oli pankadel täitsa savi, mis ja kuidas ostsid. Peale buumiaegset krahhi aga hakati nõudma dokumentatsiooni olemas- ja korrasolekut.
Täna nõutakse juba kasutusloa omamist ostetaval kinnisasjal

Janis
HV Guru

sõnum 27.09.2017 13:18:49 vasta tsitaadiga

3 aastat tagasi taheti vaid mõnda pilti maja väljast ja seest.
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 5 :: 175
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 28.09.2017 07:05:23 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
jägaja kirjutas:

Ma kaldun rohkem panga poole paraku.
Kui ikka kaks korda tuleb vamm tagasi siis on midagi kapitaalselt valesti ehitatud juba algusest peale.

Pangal on loomulikult huvi, et laenu tagatis korras oleks ja ma ei näe ka põhjust, et miks pank ise peab peale maksma sellele.
Ainus, millest ma aru ei saa, on kuidas pank ilma lubadeta hoone tagatiseks võttis. Kas neid ei kontrollita nii karmilt?

See ei ole alati nii must-valge. Pangal on laenuklienti vähemalt samapalju või vaata, et rohkemgi vaja, kui vastupidi. Küll aga jäetakse psühholoogiliselt teine mulje. Laenuandmine on panga jaoks üks põhitegevusi, mis toob neile väga suurt tulu. Seega pangal ei maksaks tegelikkuses kliendiga niiväga ülbitseda. Klient võib panka vahetada, nagu juhtuski.

Tõenäoliselt pahandaski pank hoopis sellepeale, et nad jäid ju kõrgest renoveerimislaenu interssitulust ilma oma lolluse ja paindumatuse tõttu. Ma olen sellise filosoofiaga pankadega suhelnud küll ja jutud muutuvad väga kiiresti vastupidiseks.

Kui kodulaenu hakkasin taotlema, siis käisin igal pool pankades ja selgitasin, et minul on maksevõimekus ja mul ei ole vahet, mis pangale ma oma raha annan - annan oma raha sinna, kus on see soodsaim minu jaoks, mitte parim nende jaoks ja nemad peavad, minu kui kliendi saamiseks vaeva nägema, mitte vastupidi. Nii mõnigi lepingupunkt sai ümber vaieldud ja ära muudetud. Seega ei ole pangad nii paindumatud midagi - tuleb lihtsalt teistmoodi läheneda, mitte minna "käsi pikal" laenu "kerjama".
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.09.2017 07:48:12 vasta tsitaadiga

Paraku ei ole kõigil raha jalaga segada ja tuleb võtta sealt kust antakse, kui antakse. Ja mingitest omapoolsetest nõuetest ei taha need muidusööjstest põrsad sel puhul midagi kuulda.
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
bladerunner
HV Guru

sõnum 28.09.2017 10:58:05 vasta tsitaadiga

Miks peaksidki need "muidusööjstest põrsad" sellise suhtumisega nende juurde tulnud inimesele midagi andma? eusa_wall.gif icon_lol.gif
Rasmus
HV veteran

sõnum 29.09.2017 06:53:12 vasta tsitaadiga

pots4t4j4 kirjutas:
Paraku ei ole kõigil raha jalaga segada ja tuleb võtta sealt kust antakse, kui antakse. Ja mingitest omapoolsetest nõuetest ei taha need muidusööjstest põrsad sel puhul midagi kuulda.

Minu maksevõimekus ei tähenda seda, et mul on raha jalaga segada. Mul oli täpselt teada, kui palju ma saan laenu teenindamiseks igakuiselt välja käia ja samuti oli see teada ka pangale. See tähendaski seda, et igas pangas, kus ma käisin, selgitasin ma seda, et ma käin läbi kõik pangad, kes teenuseid pakuvad ja valin enda jaoks sobivaima ning soodsaima panga. See muutis nii mõnegi laenuhalduri suhtumist, kui saadi aru, et nad on konkurentsis ja mul on võimalus valida pakkujat, ning nad ei saagi minuga manipuleerida. Suhtumise ja suhtlemise küsimus.

Enamikele laenusaajatele serveeritakse laenutoodet, kui midagi sellist, nagu pank teeks laenusaajale mingi meeletu teene ja see oleks meeletu vastutulek, et pank annab laenu. Tegelikkuses on tegemist kasumit tootva ärivaldkonnaga ja panga jaoks on raha lihtsalt kaup, mida müüa.

Loomulikult on laenusaajal laenu vaja. Täpselt samamoodi, nagu on poest ostes süüa vaja. Miks siis toidupoes jälgitakse hindu ning vajadusel hääletatakse jalgadega ja panga puhul nii ei tehta? Pank on lihtsalt osav manipulaator tehes oma tootest hoopis teise emotsionaalse rolliga toote, kui see tegelikult on.
Kommentaarid: 49 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 47
tagasi üles
softis
HV Guru
softis

sõnum 29.09.2017 08:12:07 vasta tsitaadiga

Rasmus, täitsa mõistlik jutt.
Mul endal see tee veel ees lähiaastatel. Praegune kodupank tuletab regulaarselt meelde, et kas kodulaen ka plaanis on. Eks ole näha, mis saab kui reaalselt konsulteerima lähen.

Max Powers

sõnum 29.09.2017 08:21:08 vasta tsitaadiga

Kui üldse laenu ei pakutaks, siis oleks midagi sinuga väga valesti
Kommentaarid: 215 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 2 :: 182
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Panganduse teema (Küsitlus: Millist panka eelistad?) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 196, 197, 198 ... 501, 502, 503  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.