praegune kellaaeg 30.06.2026 15:09:59
|
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
tomes
HV kasutaja
|
12.09.2017 12:26:32
|
|
|
| Sertifikaadi uuendamise käigus genereeritakse ka uus privaatvõti (seepärast pole peale sertifikaatide uuendamist võimalik eelmise avaliku võtmega krüpteeritud dokumente avada). Ilmselt on lahenduseks tarkvara järgmine versioon, mis annab kaardile võtme genereerimisel täiendavad parameetrid.
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.09.2017 12:32:24
|
|
|
| LKits kirjutas: |
Oot, aga ma ikka ei saa aru.
Mis asi seal siis nõrk on?
Võtme genereerimine?
Võtmed ei olegi genereeritud ID-kaardi väljastamise hetkel ID-kaardi kiibile? Iga kord genereeritakse uued võtmepaarid?
Et teatud tingimustel genereeritakse 1024bit võtmepaar? Või veel lahjem?
Kas olen tõesti valesti aru saanud, et ID-kaardi väljastamise (või loomise) hetkel genereeritakse RSA võtmepaar (eeldan, et vähemalt 2048 bit, võib-olla 4096 bit) ning salvestatakse ID-kaardile? |
Võtmepaar genereeritakse kaardi sees. Selles osas tundubki probleem olevat. Funktsioonidest on natuke http://www.id.ee/public/NDigiDoc.pdf
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 12:47:05
|
|
|
Jah, tean, et sertide uuendamise käigus tehakse uued võtmed.
Aga seda ju ei tehta ilma, et oleksid eelneva serdiga autentinud ning avalikku võtit ju ei lisata võtmete serverisse ilma, et see oleks signeeritud vana (ehk eelneva) serdiga.
See, et võtmepaari genereerimine kaardi sees toimub - täitsa äge ja turvaline.
Ehk sellest järeldan:
Ebaturvalisus seisneb siis, kui on vajalik võtmete uuendamine ning JUST SEL KONKREETSEL AJAHETKEL tehakse see toiming nii, et uus võtmepaar on aegunud tehnoloogial - rsa-1024 või vanem?
Et võtmete genereerimise ajahetkel füüsiliselt (või tehnoloogiliselt) kaaperdatakse uuendatav ID-kaart (pannakse omanikule näiteks molli) ja siis genereeritakse halvema tehnoloogiaga võtmed.
Legit.
Seda kontrollida ei saaks siis vä? Et ID-kaardi tarkvarasse paned tingimuse, et genereeritav võti peab olema vähemalt RSA-2048 ning keskserver ei võta vastu kehvemaid võtmeid?
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
12.09.2017 12:55:20
|
|
|
| Pigem on probleem kehva entroopiaga privaatvõtme genereerimisel, kuna nt nõrk RSA "paistaks" kohe välja.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.09.2017 12:58:39
|
|
|
Ehk sellest järeldan:
Ebaturvalisus seisneb siis, kui on vajalik võtmete uuendamine ning JUST SEL KONKREETSEL AJAHETKEL tehakse see toiming nii, et uus võtmepaar on aegunud tehnoloogial - rsa-1024 või vanem?
|
Veel on üks võimalus, et võtmepaari genereerimise hetkel ei anna juhuarvude generaator piisavalt erinevaid numbreid. Ehk kui peaks olema suvaline number näiteks ühest sajani, siis antakse ainult 7 või 8 või 9.
Spoiler 
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 13:05:09
|
|
|
Okei, arusaadav.
Miks peaks võtmeid kodus genereerima?
5a pole piisav aeg sertifikaadi kehtivuseks ning seda saaks teha PPA-s?
Või siis teha kontrollprogramm, mis kontrollib, kas juhtarvude generaator annab piisavalt erinevaid numbreid.
Genereerib senikaua random numbrit, kuni tuleb X vastavuses number, näiteks ühest sajani, senikaua kuni tuleb >80
Aga saan aru - see kõik toimuks kliendipoolselt. See on ka põhjus, miks mina serte ei uuendanud. Mul on lihtsam maksta 30€ ning uus ID-kaart tellida ning olen veendunud, et kaardil olevad serdid on turvaliselt genereeritud.
Mitte ei hakka seda tegema suvalises (kasvõi enda) arvutis, suvalise ID-kaardi lugejaga mille kohta mul puudub info - mine tea, äkki lugeja kiibi peal on "häkk" tehtud.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.09.2017 13:06:30
|
|
|
Ja lähed oma tellitud id kaardile järele ning aetakse sind ülekäiguraja peal alla. Parem ikka kodus teha uuendus
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
12.09.2017 13:14:35
|
|
|
| Või siis teha kontrollprogramm, mis kontrollib, kas juhtarvude generaator annab piisavalt erinevaid numbreid. |
Siinkohal on takistavaks asjaoluks see, et generaator asub kaardi kiibis ja eeldatavasti sealt neid juhuarve maha lugeda ei saa (või kui saab, siis aeglaselt).
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 13:26:24
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
Ja lähed oma tellitud id kaardile järele ning aetakse sind ülekäiguraja peal alla. Parem ikka kodus teha uuendus  |
Sellisel juhul on mul ID-kaardist täiesti pohhui - tervis on see, mille pärast tuleb siis muretseda.
Ning kodus uuendamine toob ühe lisanduva turvariski, mitte ei vähenda teist. ID-kaardi kehtivusaeg on ju ikkagi 5a ning isegi vanad sertifikaadid kehtivad 5a, lihtsalt vahepeal uuendatakse neid, sest vanad olid vist vana krüptoga (RSA-2048 ? nüüd on siis RSA-4096?)
Senimaani pole suudetud isegi RSA-1024 lahti murda (teadaolevalt) ehk üleliigne sertide uuendamine (genereerimine) suurendab lahtimurdmise protsessi ohtlikust, sest kuidagi peab info lõpptarbijani jõudma.
Kumb on ohtlikum:
1) 2015 aastal tehtud ID-kaart, kus on võtmed, mis on kaardi tootmise hetkel genereeritud;
2) 2015 aastal tehtud ID-kaart, kus olid võtmed, mis olid kaardi tootmise hetkel genereeritud, kuid nüüd on võtmed, mis on "kasutaja arvutis genereeritud";
Nr 2 variandi puhul ei kao ära nr 1 variant, vaid tekib juurde lisanduv risk, kus võtmete genereerimise käigus võib toimuda MITMA (man-in-the-middle-attack). Nakatunud arvuti, häkitud ID-kaardi lugeja - midaiganes paranoilist annab välja mõelda.
Ehk kodus võtmete uuendamise korral ei kao ära risk, et keegi võiks mind aastal 2019 PPA majast väljumisel röövida, ID-kaardi ära varastada, sest sel ajal aegub mu ID-kaart.
See risk jääb ikka alles.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
12.09.2017 13:40:43
|
|
|
LKits, võtme genereerib kaardi kiip, privaatvõti ei lahku kaardilt KUNAGI. Nr 2 stsenaarium on võimalik siis, kui keegi suudab RSA murda, vastasel juhul võib MITM käigus küll CSR-i muuta/asendada, kuid siis pole sertifikaat ja privaatvõti enam vastavuses.
Küll on aga küsimus parameetrites, mida võtme genereerimisel kaardile anda saab.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 13:47:11
|
|
|
| tomes kirjutas: |
LKits, võtme genereerib kaardi kiip, privaatvõti ei lahku kaardilt KUNAGI. Nr 2 stsenaarium on võimalik siis, kui keegi suudab RSA murda, vastasel juhul võib MITM käigus küll CSR-i muuta/asendada, kuid siis pole sertifikaat ja privaatvõti enam vastavuses.
Küll on aga küsimus parameetrites, mida võtme genereerimisel kaardile anda saab. |
Sa mõtled liiga tehnoloogiliselt.
MITM ei ole ainult tehniline MITM, vaid ka füüsiline.
Näiteks korrupeerunud politseiametnik teeb ID-kaardi ümbriku lahti, kirjuta PIN-koodid maha - see on ka MITM.
Kui sertifikaadid kehtivad nagunii terve ID-kaardi eluea vältel, siis milleks neid vahepeal uuendada, kui ei ole toimunud vanade võtmete tehnoloogia lahtimurdmist? Saaksin aru, kui RSA-1024, RSA-2048 oleks lahti murtud - aga ei ole.
Kui mul on RSA-2048 võti, mis kehtib 2a ning vahepeal on tulnud RSA-4096, siis ma ei katkesta vanat võtit ega uuenda uueks - ootan eluea ära. Vahetamine toimub ainult siis, kui vanaga on midagi juhtunud.
EDIT: Nüüd on minul ID-kaardi turvalisuse kohapealt veidi usk kadunud, kuna tean, et ka pärast ID-kaardi väljastamist on seal võimalik võtmeid uuesti genereerida. Varem arvasin, et see ei ole võimalik ning see on ühekorde protsess, mida ID-kaardi eluea jooksul korrata ei saa.
Kahju... Kohustuslik ta on, kuid laialdaselt ma seda enam ei kasuta.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.09.2017 13:55:10
|
|
|
Küll on aga küsimus parameetrites, mida võtme genereerimisel kaardile anda saab. |
Näiteks korrupeerunud politseiametnik teeb ID-kaardi ümbriku lahti, kirjuta PIN-koodid maha - see on ka MITM.
|
Tal ei ole nende PIN koodidega ilma kaardita mitte midagi teha. Kui ta aga kaardi endale jätab, siis on see lihtsalt (identiteedi)vargus.
Tehniliselt loetakse MITM ikka seda kui keegi asub andmevahetusele vahele.
| tsitaat: |
Kui sertifikaadid kehtivad nagunii terve ID-kaardi eluea vältel, siis milleks neid vahepeal uuendada, kui ei ole toimunud vanade võtmete tehnoloogia lahtimurdmist? Saaksin aru, kui RSA-1024, RSA-2048 oleks lahti murtud - aga ei ole.
Kui mul on RSA-2048 võti, mis kehtib 2a ning vahepeal on tulnud RSA-4096, siis ma ei katkesta vanat võtit ega uuenda uueks - ootan eluea ära. Vahetamine toimub ainult siis, kui vanaga on midagi juhtunud.
EDIT: Nüüd on minul ID-kaardi turvalisuse kohapealt veidi usk kadunud, kuna tean, et ka pärast ID-kaardi väljastamist on seal võimalik võtmeid uuesti genereerida. Varem arvasin, et see ei ole võimalik ning see on ühekorde protsess, mida ID-kaardi eluea jooksul korrata ei saa.
Kahju... Kohustuslik ta on, kuid laialdaselt ma seda enam ei kasuta. |
Algselt oligi uute kaartidega nii planeeritud, aga kuna serdid ei vastanud päris standardile, siis tuli hakata neid serte vahetama.
Mis siis siin selles vahetamises nii erilist on? Sinu serte saab ikkagi ainult sinu kaardi peal genereerida. Ehk sertide genereerimiseks ( ja hilisemaks kasutamiseks ) on vaja sinu kaarti, PIN1 ja PIN2-te. Kui pahalasel need niikuinii käes on, siis pole vahet, kas serdid on uued või vanad.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
12.09.2017 13:57:10
|
|
|
| Jah, mu vastus oli antud teema võtmes - 2015 kaart kuulub riskigruppi ja (tõenäoliselt) vajab uut võtmepaari ja sertifikaate. PIN koodiga on lihtne, selle saab ära muuta. Kaart aga tehakse aktiivseks alles teenindusletis vahetult enne üle andmist - pole nii?
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 14:21:00
|
|
|
| sukelduja kirjutas: |
|
Tal ei ole nende PIN koodidega ilma kaardita mitte midagi teha. Kui ta aga kaardi endale jätab, siis on see lihtsalt (identiteedi)vargus.
Tehniliselt loetakse MITM ikka seda kui keegi asub andmevahetusele vahele.
Kahju... Kohustuslik ta on, kuid laialdaselt ma seda enam ei kasuta. |
Algselt oligi uute kaartidega nii planeeritud, aga kuna serdid ei vastanud päris standardile, siis tuli hakata neid serte vahetama.
Mis siis siin selles vahetamises nii erilist on? Sinu serte saab ikkagi ainult sinu kaardi peal genereerida. Ehk sertide genereerimiseks ( ja hilisemaks kasutamiseks ) on vaja sinu kaarti, PIN1 ja PIN2-te. Kui pahalasel need niikuinii käes on, siis pole vahet, kas serdid on uued või vanad. |
Ei ole päris nii must-valge.
Kui pahalane on suutnud minu arvutisse (või ID-kaardi lugejasse) paigaldada pahavara, mis edastab uute võtmete genereerimisel ID-kaardile parameetrid, et genereeritaks vanal tehnoloogial võtmed, siis neid vanu võtmeid saab lahti murda. Selles peakski olema hetkel murekoht.
| Jah, mu vastus oli antud teema võtmes - 2015 kaart kuulub riskigruppi ja (tõenäoliselt) vajab uut võtmepaari ja sertifikaate. PIN koodiga on lihtne, selle saab ära muuta. Kaart aga tehakse aktiivseks alles teenindusletis vahetult enne üle andmist - pole nii? |
Miks 2015 kaart kuulub riskigruppi?
Miks vajab see kaart uut võtmepaari ja sertifikaate?
Kas hetkel kaardil olemasolevad võtmed on ebaturvalised?
Kui jah, siis mille alusel? Võtmete krüptotehnoloogia/šiffer on ebaturvaline?
Kui jah, siis sooviks andmeid - minu teada väljastati alates 2014 aastast RSA 2048 genereeritud võtmetega ID-kaarti ning RSA-2048 ja SHA-256 hetkel veel küll murtud pole.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.09.2017 14:27:11
|
|
|
Kui pahalane on suutnud minu arvutisse (või ID-kaardi lugejasse) paigaldada pahavara, mis edastab uute võtmete genereerimisel ID-kaardile parameetrid, et genereeritaks vanal tehnoloogial võtmed, siis neid vanu võtmeid saab lahti murda. Selles peakski olema hetkel murekoht.
|
Ma ei ole üldse kindel, kas kaardi sisemisele softile saab neid parameetreid ette anda, et genereeri nõrgem võtmepaar. Ja ka sellel juhul peab see genereerimine nii töötama, et avalik võti standardile vastaks.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
12.09.2017 14:35:01
|
|
|
| Kui pahalane on suutnud minu arvutisse (või ID-kaardi lugejasse) paigaldada pahavara, mis edastab uute võtmete genereerimisel ID-kaardile parameetrid, et genereeritaks vanal tehnoloogial võtmed, siis neid vanu võtmeid saab lahti murda. Selles peakski olema hetkel murekoht. |
Ei ole nii. Arvuti ega lugeja ei ütle kaardile võtme genereerimise parameetreid, seda ütleb kaardil olev rakendus, mida naljalt muuta ei saa (RIA/PPA muidugi saavad...).
Tehnoloogia pole muutunud, võtmed on endiselt RSA-2048 sest enamik kiipkaarte (ma pole kindel kas praegused ID-Kaardid samuti) ei toeta pikemaid võtmeid. Eelmise sertifikaadiuuendamise kampaaniaga parandati negatiivse mooduliga sertifikaadid (tõenäoliselt kaardi operatsioonisüsteemi ja/või ID-kaardi rakenduse uuendusega) ning mingi üle SHA256 räsile.
Kui jah, siis sooviks andmeid - minu teada väljastati alates 2014 aastast RSA 2048 genereeritud võtmetega ID-kaarti ning RSA-2048 ja SHA-256 hetkel veel küll murtud pole. |
Tõenäoliselt on viga uuema kiibipõlvkonna RNG-s, mis muudab vajalikud juhuslikud algarvud statistiliselt prognoositavamaks. Prognoositavamaks aga mitte 100% prognoositavaks.
Krüpto on OK, aga kui krüptoalgoritmi aluseks olevad juhuslikud algarvud pole päris juhuslikud, võib motiveeritud (rahakas) ründaja arvutada näiteks võimalike algarvude/privaatvõtmete rainbow table ning siis seda võrrelda avalike võtmetega. Selleks peaks ta muidugi teadma-tundma nõrka RNG algoritmi...
|
|
| Kommentaarid: 195 loe/lisa |
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
cronstein
HV vaatleja
|
12.09.2017 14:43:29
|
|
|
Pisut häguseks jäi pressikal väide, et muutusi tuleb teha ka e-teenuste osutajate ning browserite tootjate süsteemidesse. Ma ei oska seda teadaoleva info põhjal muuks nimetada kui hämamiseks. Kui ID-kaardi salajase võtme kaitsmiseks on tarvis kiibiväliste tegurite abi, siis on tegemist ikka pehmelt öeldes poolpiduse paigaga
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.09.2017 15:53:07
|
|
|
| Üks kolmandik on siis peaaegu olematu hulk, aitäh uue definitsiooni eest.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
12.09.2017 15:57:47
|
|
|
No ma olen ka seal miljoni hulgas, sest see ei arvesta mobiil-id kasutajaid.
Huvitav oleks olnud teada, et palju 134k-st kasutab igapäevaselt mobiil-id lahendust
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
viimati muutis jeesus188 12.09.2017 15:58:16, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
12.09.2017 15:58:01
|
|
|
Riigi Infosüsteemi Amet
Politsei- ja Piirivalveamet
12.09.2017
Pressiteade - ID-kaardi turvariskile on leitud võimalik lahendus
Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) ning Politsei- ja Piirivalveamet (PPA) töötavad välja lahendust, mille abil uuendada 750 000 ID-kaarti, mille kiibil on turvarisk.
„Praeguseks teame, millist lahendust saame ID-kaartide turvariski likvideerimiseks kasutada,“ ütles RIA peadirektor Taimar Peterkop. „Turvarisk on kiibis, mida muuta ei ole võimalik. Saame aga uuendada Eesti ID-kaardi tarkvara nii, et kiibis peituv turvarisk ei avaldu. Töö selle lahenduse rakendamiseks käib 24/7. Olen optimistlik, et avalikkusele lubatud kahe kuu jooksul suudame lahenduse kasutusele võtta nii uute kaartide tootmiseks kui ka varem väljastatud kaartide uuendamiseks.“
Ohuhinnang turvariski tõenäosuse osas ei ole Peterkopi sõnul nädala jooksul muutunud. „Tegemist on turvariskiga, mis ei ole realiseerunud. Mitte kellegi digitaalset identiteeti ei ole siiani selle abil kuritarvitatud. See turvarisk on piisav, et võimalikult kiiresti parandada, kuid mitte nii tõsine, et peaksime praegu kaardid sulgema. Pingutame selle nimel, et ID-kaartide uus tarkvara oleks valmis enne, kui keegi suudab turvariski realiseerida. Piltlikult öeldes me jookseme ajaga võidu,“ ütles RIA peadirektor.
Kui kaartide uuendamiseks vajalik tarkvara on valmis, annavad RIA ja PPA sellest avalikkuse kohe teada. Siis tuleb inimestel oma arvutisse laadida alla tarkvara, mis võimaldab isikliku kaardilugejaga ID-kaarti uuendada. Pärast uuenduse rakendamist tuleb turvariski täielikuks maandamiseks turvariskiga ID-kaardid elektrooniliseks kasutuseks sulgeda, see toimub hiljemalt ühe aasta jooksul. Inimeste jaoks, kes ID-kaarti elektrooniliselt ei kasuta, ei muutu midagi. Isikut tõendava dokumendina kehtib kaart igal juhul oma kehtivusaja lõpuni.
PPA peadirektori Elmar Vaheri sõnul on praegu ID-kaart jätkuvalt turvaline ning kõik e-teenused toimivad. „ID-kaarti on turvaline kasutada, aga soovitame võimalikult paljudel inimestel teha endale ka mobiil-ID. Eesti e-riik on tulevikuohtude vastu palju tugevam, kui paralleelselt on kasutusel kaks erinevat riiklikult tunnustatud autentimisvahendit. Kui avastatud turvarisk peaks realiseeruma ja turvariskiga ID-kaartide elektrooniline kasutus tuleb sulgeda, siis on mobiil-ID abil võimalik jätkuvalt enamikke e-teenuseid kasutada,“ ütles Vaher.
„Töö selle turvariski lahendamiseks käib intensiivselt. See professionaalsus ja pühendumus, mida olen RIA ekspertide töös näinud, on muljetavaldav. Erasektor ja teised riigiasutused on tulnud appi ja tunnen selle koostöö üle uhkust nii riigiametniku kui ka lihtsalt Eesti inimesena,“ lisas Vaher.
Taustaks:
30. augustil informeeris rahvusvaheline teadlaste grupp Riigi Infosüsteemi Ametit (RIA), et nad avastasid turvariski, mis mõjutab Eestis alates 2014. aasta oktoobrist välja antud ID-kaarte. Võimalik turvarisk puudutab alates 2014. aasta oktoobrist välja antud ID-kaarte (sealhulgas e-residentidele väljastatud kaarte) ehk kokku ligi 750 000 kaarti. Enne 2014. aasta 16. oktoobrit väljastatud ID-kaartidel oli kasutusel teine kiip ning neid see risk ei mõjuta. Samuti ei puuduta antud turvarisk mobiil-ID-d. |
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
12.09.2017 16:01:57
|
|
|
| jeesus188 kirjutas: |
Huvitav oleks olnud teada, et palju 134k-st kasutab igapäevaselt mobiil-id lahendust |
Kehtiv mobiil-ID on 134 000 eestlasel, vast pooled maksavad, kuid kasutavad harva.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.09.2017 16:30:14
|
|
|
| friik1 kirjutas: |
| Kui pahalane on suutnud minu arvutisse (või ID-kaardi lugejasse) paigaldada pahavara, mis edastab uute võtmete genereerimisel ID-kaardile parameetrid, et genereeritaks vanal tehnoloogial võtmed, siis neid vanu võtmeid saab lahti murda. Selles peakski olema hetkel murekoht. |
Ei ole nii. Arvuti ega lugeja ei ütle kaardile võtme genereerimise parameetreid, seda ütleb kaardil olev rakendus, mida naljalt muuta ei saa (RIA/PPA muidugi saavad...).
Tehnoloogia pole muutunud, võtmed on endiselt RSA-2048 sest enamik kiipkaarte (ma pole kindel kas praegused ID-Kaardid samuti) ei toeta pikemaid võtmeid. Eelmise sertifikaadiuuendamise kampaaniaga parandati negatiivse mooduliga sertifikaadid (tõenäoliselt kaardi operatsioonisüsteemi ja/või ID-kaardi rakenduse uuendusega) ning mingi üle SHA256 räsile.
Kui jah, siis sooviks andmeid - minu teada väljastati alates 2014 aastast RSA 2048 genereeritud võtmetega ID-kaarti ning RSA-2048 ja SHA-256 hetkel veel küll murtud pole. |
Tõenäoliselt on viga uuema kiibipõlvkonna RNG-s, mis muudab vajalikud juhuslikud algarvud statistiliselt prognoositavamaks. Prognoositavamaks aga mitte 100% prognoositavaks.
Krüpto on OK, aga kui krüptoalgoritmi aluseks olevad juhuslikud algarvud pole päris juhuslikud, võib motiveeritud (rahakas) ründaja arvutada näiteks võimalike algarvude/privaatvõtmete rainbow table ning siis seda võrrelda avalike võtmetega. Selleks peaks ta muidugi teadma-tundma nõrka RNG algoritmi... |
Ehk siis krüptovõtmete genereerimiseks kasutatav RNG "võib olla" ebaturvaline ja ennustatav?
Selle ümber keerlebki praegune probleem?
Küsin täpselt sellepärast, et üpris suur hulk inimesi on ühendust võtnud ning see olukord vajab konkreetsemalt selgitamist - mis osa täpsemalt turvaline on.
Kui RNG, siis ütleme nii, et suhteliselt perses. Korraliku arvutusvõimekusega ründaja saab teha tabeli, sealt võtmeid genereerida ning lahe topelt-kuubis.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
12.09.2017 16:33:55
|
|
|
| jägaja kirjutas: |
Huvitav oleks olnud teada, et palju 134k-st kasutab igapäevaselt mobiil-id lahendust |
Kehtiv mobiil-ID on 134 000 eestlasel, vast pooled maksavad, kuid kasutavad harva. |
Kuidas sa saad kehtiva mID eest mitte maksta?
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.09.2017 16:46:21
|
|
|
Küsin täpselt sellepärast, et üpris suur hulk inimesi on ühendust võtnud ning see olukord vajab konkreetsemalt selgitamist - mis osa täpsemalt turvaline on.
|
Justkui olukorra selgitamistvajavus ripuks sellest mitu inimest on ühendust võtnud.
RIA arvates näed ei ole vaja kõrvalseisjatele lähemalt selgitada millegipärast.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
12.09.2017 16:49:54
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
| jägaja kirjutas: |
Kehtiv mobiil-ID on 134 000 eestlasel, vast pooled maksavad, kuid kasutavad harva. |
Kuidas sa saad kehtiva mID eest mitte maksta? |
Mõeldi vist seda, et pooled maksavad ja kasutavad, teine pool maksab, aga ei kasuta.
| netcat kirjutas: |
|
Justkui olukorra selgitamistvajavus ripuks sellest mitu inimest on ühendust võtnud.
RIA arvates näed ei ole vaja kõrvalseisjatele lähemalt selgitada millegipärast. |
Kuidas sa selgitad tavalisele inimesele, et p ja q ei ole piisavalt juhuslikud? Pooled ei tea, mis asi algarvgi on. RSA ei ole mittematemaatikule just kerge läbi hammustada.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
12.09.2017 17:17:46
|
|
|
Super AMOLED, said juba oma vastuse.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.09.2017 17:27:17
|
|
|
| Sama hästi võiks öelda, et "tavalist inimest" ei koti ka e-valimised, fakt et kusagil eksisteerib turvarisk, fakt et keegi võib võltsida tema allkirja (sest noh talt polegi midagi selle allkirja abil varastada, kuna vara tal tavaliselt pole ju) jne. Kõik need asjad panevad muretsema ainult üksikuid nišigruppe niiet miks me üldse tõmbleme mingite pressikatega?
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
12.09.2017 18:20:09
|
|
|
Ehk siis krüptovõtmete genereerimiseks kasutatav RNG "võib olla" ebaturvaline ja ennustatav?
Selle ümber keerlebki praegune probleem?
Kui RNG, siis ütleme nii, et suhteliselt perses. Korraliku arvutusvõimekusega ründaja saab teha tabeli, sealt võtmeid genereerida ning lahe topelt-kuubis. |
Pole kinnitatud ega ümber lükatud, aga kõhutunne ütleb et asi on RNGs.
Korralik arvutusvõimsus küll, kuid on vaja ka teavet, et mis/kuidas haavatavust/nõrkust rünnata. Ilma selleta taandub asi brute force peale, mis on lootusetu.
Eks sellepärast praegu kiirelt siblitaksegi, et enne teadustöö avaldamist parandus välja saada. Puusalt pakkudes ehk teevad krüpto libra softis (kui kaart vähegi suudab), mitte ei kasuta kaardi riistvara/operatsioonisüsteemi võimalusi.
Eks paari kuu jooksul tilgutatakse täpsemat infot kah...
|
|
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
netcat
Kreisi kasutaja

|
12.09.2017 18:33:23
|
|
|
| Kui konverents toimub oktoobris ära, siis saab kõik nagunii avalikuks, mis seal enam tilgutada.
|
|
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
12.09.2017 19:48:15
|
|
|
| Seda küll aga paranduse detailid jäävad tõenäoliselt saladuseks.
|
|
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
12.09.2017 20:32:29
|
|
|
Ok, ma ei ole spetsialist ega taha vaielda endast targematega. Küll aga lugesin postitusi, siis tundub mulle et selle algoritmi ja igasuguste juhuarvude genereerimisega seonduv probleem viitab tõsisemale asjale, sisuliselt on võimalik minu arusaamist mööda kaarti siis kas täielikult või osaliselt kloonida, kui on olemas selleks piisavalt tehnilist ressurssi ja teadmisi. Avalikust võtmest isiklikud andmed ja siis generaatori abil salajasate võtmete regenereerimine. Umbes nagu SAT piraatkaardite valmistamine ja müük mustal turul. Minu võhiklik võib-olla ka sügavalt eksiv hüpotees:
Mulle tundub, et aitab ainult füüsiline tõke: kahte samasugust kaarti ei saa eksisteerida ja selleks et avalik võti ning kehtiva dokumendi number peaks juursertifikaadis/listis olema ainulaadne ja üks. Ehk teisisõnu, kui tavaliselt näiteks kaotab elektrooniline dokument või serdid oma kehtivuse, siis teist samasuguste tunnustega (seerianr, avalik/salajane võti) ei saa olla. Tavaliselt seda nõuet täidetakse, kui inimene vahetab elektroonilist dokumenti või nt kaotab kaardi või langeb rünnaku ohvrik, siis serdid tühistatakse ja sellele järgneb automaatselt uue ID kaardi taotlemine. Kui nüüd võtta aluseks, kas füüsiliselt kahte identset kaarti on võimalik üheaegselt kasutada, siis ei tea, aga arvan, et kui kontrollmehhanism puudub, siis seda kontrolli ei tehta. Toon lihtsa näite: KaksikSIM- Üks telefoninumber, kaks erinevat SIM kaarti on ühe numbri alla viidud- kas seda on võimalik rakendada ka id-kaardinduses, ei tea, aga see on lihtsalt hüpotees, sest kui oletada,et mingit füüsilist järelkontrolli autentimisserveris ei toimu (äkki see pole võimalik), siis on täitsa võimalik, et saab kloonitud kaarti kasutada. Miks pangakaardid võrreldes ID kaardiga nii ebaturvalised on? Aga seepärast, et kes korra kopeerib su kaardiandmed, saab teha duplikaadi ja selle abil ka pangaarve tühjendada, niikaua kui sa pole kaarti sulgeda lasknud- Legaalsetel juhtudel antakse nt asenduskaart nõudmisel, aga siis on kõik kontrolli all ja ainult seetõttu on kaardivaldajaga sõlmitavas lepingus kirjas et niikaua, kui valdaja pole kontrolli kaotamisest kaardi üle teatanud panka, vastutab ise kõikide tehingute eest. Kui panna analoogsesse seisukorda aga tavakodanik ID kaardiga, siis muutuks olukord enam kui jaburaks, sest tavakodanik ei saa siin vastutada võimaliku identiteedi/Kaardiandmetetarkvaralise varguse ega kloonimise eest,sest kui need toimuksid siis toimuksid tema teadmata ehk kokkuvõttes peab ikkagi riik tagama, et serdid ja elektroonilised dokumendid oleksid unikaalsed, ainulaadsed ja kordumatud. Seda saab aga teha ainult vastavuskontrolliga. Praegu kontrollitakse avaliku võtmele vastava salajase võtme olemasolu, aga ei võrrelda, kas teine samasugune kiip (kaart) on olemas. Mõningatel juhtudel ei saagi kontrollida, selleks peaks olema täiendav turvaaste (kontrollitud filter) ja siis ka pole võimalik 100%-list garantiid anda. Tegelikult peaks olema mingi mehhanism, mis välistaks, et serdid, mis ei ole väljastatud PPA poolt (tegelikult küll Gemalto, kes neid trükib), ei saaks kunagi juursertide listi, võib-olla isegi piisaks sellest kui keelaks/kontrolliks juurdepääsu taotlust LDAP-le või mis iganes sertifitseerimiskeskuse teenusele. Klooni palju tahad, aga kui kaarti ei ole listis, siis teenust ei saa kasutada (suunamise abil), aga see oleks väga mahukas, sest see eeldab et kõikides teenustes, kus on võimalik ID kaarti kasutada oleks see värav läbitud. Seda saaks isegi kiibi tasandil programmeerida ju sest praegu ID kaardi kiibid võtavad rakenduse abil ühendust otse sert. keskuse serveriga, mis vastab päringule. Küsimus on seega ainult ühes asjas, kuidas tekitada juurde identifikaator (ja kuidas seda peita), mis oleks piisavalt turvaline, et eristada ühte kaarti/serti teisest. Sest kui juhuarvude genereerimine enam ei ole turvaline, siis tuleb välja mõelda mingi muu süsteem.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
12.09.2017 22:40:25
|
|
|
Oli aeg kus sai SIM kaarte kloonida. Oli aeg kus sai suhteliselt lihtsalt telefoni IMEI kloonida (võib-olla on see aeg siiani, pole kursis).
Eeldus on, et kiipkaart on turvaline saladuste hoidla ning PKI võtmepaar ongi kliendi (kaardi) unikaalseks tuvastamiseks. See eeldus ei ole rikutud, sest saladus on endiselt turvaliselt kaardi peal kinni. See, et saladus on lihtsalt ära arvatav, on eraldi probleem.
Kui me nüüd võtame sinna midagi kõrvale, siis me leiutame ratta. Kuhu me paneme selle lisakontrolli? Sinnamasse kiipkaarti, mille võtmepaari/unikaalsust me enam ei usalda. Nüüd on meil 2 asja, mis võivad katki olla. Lisaks me väljume X509 raamidest, mis tähendab et meie uus kaart ei ühildu enam olemasoleva te süsteemidega.
Kõik info viitab sellele, et praegune probleem on konkreetse kiipkaardi mudeli implementatsiooni defekt. Parandatakse ära ning elu läheb edasi. Shit happens.
|
|
   |
170 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
13.09.2017 08:36:42
|
|
|
Oli aeg kus sai SIM kaarte kloonida. Oli aeg kus sai suhteliselt lihtsalt telefoni IMEI kloonida (võib-olla on see aeg siiani, pole kursis).
Eeldus on, et kiipkaart on turvaline saladuste hoidla ning PKI võtmepaar ongi kliendi (kaardi) unikaalseks tuvastamiseks. See eeldus ei ole rikutud, sest saladus on endiselt turvaliselt kaardi peal kinni. See, et saladus on lihtsalt ära arvatav, on eraldi probleem.
Kui me nüüd võtame sinna midagi kõrvale, siis me leiutame ratta. Kuhu me paneme selle lisakontrolli? Sinnamasse kiipkaarti, mille võtmepaari/unikaalsust me enam ei usalda. Nüüd on meil 2 asja, mis võivad katki olla. Lisaks me väljume X509 raamidest, mis tähendab et meie uus kaart ei ühildu enam olemasoleva te süsteemidega.
Kõik info viitab sellele, et praegune probleem on konkreetse kiipkaardi mudeli implementatsiooni defekt. Parandatakse ära ning elu läheb edasi. Shit happens. |
Nagu ma siiani aru olen saanud, siis võtmete kättesaamine siiski ei tohiks olla võimalik. Ehk kiibi andmete salvestus funktsioon on turvaline.
Aga kiibil olev andmete genereerimise funktsioon on vist selle turvariskiga.
Ehk kui RNG (random number generation) on vigane, siis mitte ei loeta kiibilt andmeid, vaid sõna otseses mõttes genereeritakse selle RNG algoritmiga tabel, luuakse kõikide elementide alusel võtmepaar ning võrreldakse avaliku võtit - kui avalik võti klapib, siis klapib ka privaatvõti ja vot see on juba probleem.
RNG on kõige alus võtmepaari loomisel.
Eks loomulikult - parandatakse RNG algoritm ära, uued kaardid tulevad vigadeta ning kes soovib saab enda kaardi tühistada ja uue võtta. Maksma peab vist ikka, aga minu isiklikust seisukohast see hind on seda väärt.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
13.09.2017 08:40:41
|
|
|
http://ekspress.delfi.ee/kuum/eesti-suurim-pr-operatsioon-id-kaardi-paastmine?id=79478038
...Seekord on asi aga tõsine. Esiteks puudutab võimalik oht 750 000 ID-kaarti, teiseks on neid teoreetiliselt võimalik murda nii, et häkker ei vaja füüsilist ligipääsu kaardile.
Kriisimeeskond ligi kahekümnest suhtekorraldajast
Reede hommikul kogunevad Ruuda, Uldrich ning Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) pressipealik Kirsti Ruul nõupidamisele RIA peahoonesse. Käima läheb Eesti suurim PR-operatsioon.
...Kuna ID-teenused on Eestis nii laialt kasutusel, koguneb asjaga seotud PR-inimesi üha juurde. Näiteks Daniel Vaarik, kes muidu tegeleb e-residentsuse promomisega. Veel Liisa Past, Indrek Raag, Raul Rebane, Olja Kivistik, Martin Jaško. Hannes Rumm välisministeeriumist. Urmas Seaver valitsuse kommunikatsioonibüroost. Jüri Ratase kommunikatsiooninõunik Johannes Merilai. Martin Luige politseist. Kõik nad pole igal kohtumisel kohal, pigem vastavalt vajadusele, aga kokkuvõttes paisub PR-tiim ligi kahekümneliikmeliseks. |
...Kell 14 algab pressikonverents – esimene vast valminud „superministeeriumi“ konverentsisaalis.
„Meie jutt on seekord tõsine,“ alustab Ratas pöördumist rahva poole.
Mitu päeva hoitud saladus on nüüdsest avalik. Ajakirjanikud tormavad klaviatuuride juurde: 750 000 kaarti on ohus, e-valimised võivad ära jääda. Osa opositsioonipoliitikuid esineb e-riiki toetavate sõnavõttudega, teised kasutavad kohe juhust ja kukuvad valitsust tümitama.
Kolmapäeval täpselt nädal tagasi jookseb suur mull aga järsku õhust tühjaks.
ja edasist me juba teame.. |
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
viimati muutis jägaja 13.09.2017 08:44:04, muudetud 1 kord |
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
13.09.2017 08:43:33
|
|
|
| ab79 kirjutas: |
| Miks pangakaardid võrreldes ID kaardiga nii ebaturvalised on? |
Pangakaardil kopeeritakse magnetriba, mis on sisuliselt ainult identifikaator (põhimõtteliselt sama, mis kaardi number, ainult lugemiseks ei piisa inimsilmast). Kui magnetriba ja NFC välja arvata, siis tehniliselt on pangakaart ja ID-kaart väga sarnased ning privaatvõti on mõlemal juhul turvaliselt kaardi kiibi sees. Teoreetiliselt on võimalik kiip kaardilt eraldada ja privaatvõti välja lugeda, kuid see eeldab laborikeskkonda ja kaardi uuesti kokku panemine ja omanikule märkamatult tagastamine on sisuliselt võimatu. TPM kiibilt on niimoodi võtmeid loetud, küll aga ei olnud mainitud, et mitu kivi enne niisama prügikasti läks ja mitmendalt lõpuks saladus õnnestus välja lugeda.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
13.09.2017 08:50:44
|
|
|
Spoiler 
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
13.09.2017 09:50:23
|
|
|
selgitus
Ehk siis sisustus on mingi portselan
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
13.09.2017 13:07:26
|
|
|
| Miks pangakaardid võrreldes ID kaardiga nii ebaturvalised on? |
Pangakaardil kopeeritakse magnetriba, mis on sisuliselt ainult identifikaator (põhimõtteliselt sama, mis kaardi number, ainult lugemiseks ei piisa inimsilmast). Kui magnetriba ja NFC välja arvata, siis tehniliselt on pangakaart ja ID-kaart väga sarnased ning privaatvõti on mõlemal juhul turvaliselt kaardi kiibi sees. Teoreetiliselt on võimalik kiip kaardilt eraldada ja privaatvõti välja lugeda, kuid see eeldab laborikeskkonda ja kaardi uuesti kokku panemine ja omanikule märkamatult tagastamine on sisuliselt võimatu. TPM kiibilt on niimoodi võtmeid loetud, küll aga ei olnud mainitud, et mitu kivi enne niisama prügikasti läks ja mitmendalt lõpuks saladus õnnestus välja lugeda. |
Smartcardilt nii kergelt kätte ei saa, neid on pidevalt uue tehnoloogiaga täiustatud.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
13.09.2017 14:05:34
|
|
|
Kõik info viitab sellele, et praegune probleem on konkreetse kiipkaardi mudeli implementatsiooni defekt. Parandatakse ära ning elu läheb edasi. Shit happens. |
Nagu ma siiani aru olen saanud, siis võtmete kättesaamine siiski ei tohiks olla võimalik. Ehk kiibi andmete salvestus funktsioon on turvaline.
Aga kiibil olev andmete genereerimise funktsioon on vist selle turvariskiga.
Ehk kui RNG (random number generation) on vigane, siis mitte ei loeta kiibilt andmeid, vaid sõna otseses mõttes genereeritakse selle RNG algoritmiga tabel, luuakse kõikide elementide alusel võtmepaar ning võrreldakse avaliku võtit - kui avalik võti klapib, siis klapib ka privaatvõti ja vot see on juba probleem.
RNG on kõige alus võtmepaari loomisel.
Eks loomulikult - parandatakse RNG algoritm ära, uued kaardid tulevad vigadeta ning kes soovib saab enda kaardi tühistada ja uue võtta. Maksma peab vist ikka, aga minu isiklikust seisukohast see hind on seda väärt. |
Kui serdid tühistatakse, peab riik tasuta uued serdid ehk uued kaardid riigieelarvest kinni plekkima(riigieelarves nagunii meie raha). See pole kasutaja viga, et turvarisk pinnale ujus. Need, kellel korraliselt kehtivusaeg läbi saab, nendelt jah on õigustatud tasu küsida. See on umbes sama, et pank annab välja vigase pangakaardi ja klient peab selle kinni plekkima. Ei lähe kohe mitte. OK omal soovil küll, aga ma arvan, et niikaua, kui riik mu serte ei peata, ma mingit uut ID-d küll taotlema ei hakka.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
|
   |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
13.09.2017 14:39:57
|
|
|
Kui serdid tühistatakse, peab riik tasuta uued serdid ehk uued kaardid riigieelarvest kinni plekkima(riigieelarves nagunii meie raha). See pole kasutaja viga, et turvarisk pinnale ujus. Need, kellel korraliselt kehtivusaeg läbi saab, nendelt jah on õigustatud tasu küsida. See on umbes sama, et pank annab välja vigase pangakaardi ja klient peab selle kinni plekkima. Ei lähe kohe mitte. OK omal soovil küll, aga ma arvan, et niikaua, kui riik mu serte ei peata, ma mingit uut ID-d küll taotlema ei hakka. |
Serte saab uuendada ilma kaarti väljavahetamata.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
14.09.2017 08:19:50
|
|
|
Kui serdid tühistatakse, peab riik tasuta uued serdid ehk uued kaardid riigieelarvest kinni plekkima(riigieelarves nagunii meie raha). See pole kasutaja viga, et turvarisk pinnale ujus. Need, kellel korraliselt kehtivusaeg läbi saab, nendelt jah on õigustatud tasu küsida. See on umbes sama, et pank annab välja vigase pangakaardi ja klient peab selle kinni plekkima. Ei lähe kohe mitte. OK omal soovil küll, aga ma arvan, et niikaua, kui riik mu serte ei peata, ma mingit uut ID-d küll taotlema ei hakka. |
Serte saab uuendada ilma kaarti väljavahetamata. |
Ja see ongi juba turvarisk - mina isiklikult arvasin, et seda teha ei saa. Ühekordselt luuakse ning nii ongi - kui tahad uusi serte - uus kaart.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.09.2017 09:00:06
|
|
|
Ja see ongi juba turvarisk - mina isiklikult arvasin, et seda teha ei saa. Ühekordselt luuakse ning nii ongi - kui tahad uusi serte - uus kaart. |
Ei ole turvarisk, vähemalt mitte oluline. Miks, sellele olen juba korra juba vastanud.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
14.09.2017 10:13:44
|
|
|
Ja see ongi juba turvarisk - mina isiklikult arvasin, et seda teha ei saa. Ühekordselt luuakse ning nii ongi - kui tahad uusi serte - uus kaart. |
Ei ole turvarisk, vähemalt mitte oluline. Miks, sellele olen juba korra juba vastanud. |
On küll turvarisk, kuna sertifikaatide muutmine/uuendamine ebaturvalises keskkonnas (tavaline kasutaja kodu) on turvarisk.
Kui ID-kaardi serte tehtaks ainult turvalises keskkonnas, kus käivad kontrollitud inimesed, teadaolevatel aegadel, tagantjärele tuvastatavalt.
Kodus võib keegi kasvõi üle õla vaadata sinu uut genereeritud PIN koodi.
Jah, seda saab ka teha ümbrikuga, kuid minu meelest on palju turvalisem lasta genereerida serdid selleks ettenähtud turvalises asukohas.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
14.09.2017 10:19:14
|
|
|
Ei ole turvarisk, vähemalt mitte oluline. Miks, sellele olen juba korra juba vastanud. |
On küll turvarisk, kuna sertifikaatide muutmine/uuendamine ebaturvalises keskkonnas (tavaline kasutaja kodu) on turvarisk.
Kui ID-kaardi serte tehtaks ainult turvalises keskkonnas, kus käivad kontrollitud inimesed, teadaolevatel aegadel, tagantjärele tuvastatavalt.
Jah, seda saab ka teha ümbrikuga, kuid minu meelest on palju turvalisem lasta genereerida serdid selleks ettenähtud turvalises asukohas. |
Serdid genereeritakse alati kaardi sees. Füüsiline asukoht ei mängi selle juures mingit rolli. PIN koodid ei puutu serdi genereerimisel üldse asjasse.
|
|
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
tomes
HV kasutaja
|
14.09.2017 11:00:54
|
|
|
| Kodus võib keegi kasvõi üle õla vaadata sinu uut genereeritud PIN koodi. |
Kui keegi kombaini kõige suuremat mutrivõtit mõjutusvahendina kasutab, siis on enamus IT-põhised turvalahendused abitud
Nagu sukelduja juba ütles - füüsiline asukoht pole oluline. Täiendan - pole oluline eeldusel, et PKI tööpõhimõtet usaldad. Kui e, siis unusta igasugune turvaline andmevahetus internetis.
viimati muutis tomes 14.09.2017 11:02:24, muudetud 1 kord |
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
14.09.2017 11:01:27
|
|
|
Jah, seda saab ka teha ümbrikuga, kuid minu meelest on palju turvalisem lasta genereerida serdid selleks ettenähtud turvalises asukohas. |
Serdid genereeritakse alati kaardi sees. Füüsiline asukoht ei mängi selle juures mingit rolli. PIN koodid ei puutu serdi genereerimisel üldse asjasse. |
Jah, serdid genereeritakse ID-kaardi sees. Ma ei räägi sellest.
PIN koodid määravad väga suurt rolli, sest PIN kood on just see, millega on privaatvõti krüpteeritud. Ja kui uuendamise käigus kuvatakse PIN koodi suvalisel ekraanil, suvalises arvutis, suvalises asukohas, suvaliste inimeste juuresolekul, siis see on turvarisk.
Üks ei välista teist ning teine on lisanduv risk.
Esmane risk säilib ehk algne ümbrikuga PIN-koodide edastamine jääb alles, olenemata, kas serte uuendatakse või mitte. Iga 5a tagant saad sa ikka ID-kaardiga kaasa ümbriku, olenemata, kas on võimalik kodus serte uuendada või mitte. See on algne risk.
Aga kodus sertide uuendamisega kaasneb lisanduv risk, mida minu arust vaja ei ole, sest senimaani ei ole suudetud algset krüpto- ega räsialgoritme lahti murda, lihtsalt vahepeal võeti kasutusele tugevamad meetodid.
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
|
| lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|