Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
sukelduja
HV Guru

|
10.09.2017 21:14:04
|
|
|
PontuLontu kirjutas: |
Super AMOLED kirjutas: |
id kaardi eest maksad ka ju, mis vahet sel on kas maksad teenuse eest mida reaalselt hea kasutada või kaardi eest, mida hea akende kraapimiseks kasutada? |
selles point ju ongi. Miks peaks kohustusilk olema plastjubin, millega saab heal juhul EL piires reisida, ja talvehommikul akent kraapida , ja mis point on selle saamiseks mingit lõivu riigile maksta ????
sukelduja kiudagi ringkaitsena näib sinu soov "selgitada, kuidas asjad töötavad"
Siiamaani kõik minu poolt toodud argumendid oled sa lõpuks vastuseta jätnud
|
Millised argumendid?
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
10.09.2017 22:00:10
|
|
|
sukelduja,
kas või autotootja recall 15 aastat vana auto suhtes - mingit TCO-d siit arvan kindlasti välja ei loe.
NB - arvan , et kogu selle IDkaardi sertifikaatide probleemi ümber toimuv, nii kui ka valitsuse reageering, kui ka sellele vastuseks tõusnud "ärapanija stiilis " kontraargumendid on siiski seoses e-valimistega, kui sellisega.
Pean märkima, et inimesena, kes ei ole kunagi olnud mingi mis iganes poliitililse partei liige, ja kellel ei ole ka mingit kavatsust selliseks liikmeks kunagi muutuda, olen ma siisiki e-valimiste põhimõtteline vastane.
põhjuseks on ikka ja jälle riigi, kui sellise omapoolse kohustuse täitmata jätmine e-valimiste korraldamisel
paraku...
sukelduja ära võta asja nii tõsiselt.... ma ka pole mingi spetsialist arutamaks Turingi, Hilberti, Gödeli ja teiste suurte matemaatikute tööde üle
_________________ Life is a beach, Surf. |
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
10.09.2017 22:26:25
|
|
|
PontuLontu, kas sa käid ID kaardiga ainult oma ühes pangas ja kõik? Kas sa saad oma PANGA PIN kalkulaatoriga kõiki e-teenuseid kasutada ja allkirjastada dokumente?
PIN kalkulaator on ju ka ERAfirma omanduses jublakas. |
Igal pool ei saa PIN kalkulaatorit kasutada. Jah, ennast identida läbi pangalingi saab küll, aga allkirjastamiseks on ikkagi serti vaja.
PontuLontu: kui sa endale ID kaarti ei taha, mID-st ka lugu ei pea, kuidas sa siis elektrooniliselt asju ajad? Sa võid oma ID-kaardiga aknaid kraapida, kui tahad, aga tänapäeval ei saa enam elektroonilisest asjaajamisest ei üle, ega ümber. OK, Id võiks olla tasuta, aga kaudselt maksaks me kõik selle riigieelarve kaudu kinni. Lugesin kusagilt, et sul läheb seda vaid kord 5 aasta jooksul vaja- Ok, eks igaüks teab ise, kuidas ja kui tihti asju ajab, aga mul läheb seda ikka tihedamini vaja. Kasvõi oma telefonioperaatori iseteeninduses, et teenuseid hallata ja näiteks veebipoest midagi osta (telia E-pest nt, kuhu peab ostu sooritamiseks kliendihinnaga sisse logima).
Muidugi, kui väga tahtmist saab alati ka paberil asju ajada, aga mulle endale tegelikult meeldib väga, et nt identifitseerin ennast elektrooniliselt EMTA veebis ära, vajutan paar klikki ja deklar esitatud. Mujal maailmas täidetakse siiani paberil.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Goon
Kreisi kasutaja

|
10.09.2017 22:54:19
|
|
|
kas te nagu päriselus ka kardate ja ülereageerite igas situatsioonis? või olete sellised ainult internetis?
|
See ülereageerimine tekib siis kui on teadmatus ja mulle tundub et nad ise ka ei tea kui palju see inimesi mõjutab ja kuidas korda teha.
President on endast mulle seni endast suht rumala mulje jätnud
Kui sul on majas katkine seinakontakt, millest võib tekkida tulekahju, et kas seda peaks ignoreerima ja mõtlema, et lagi võib ka iga kell pähe sadada?
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
10.09.2017 23:21:05
|
|
|
ab79,
kõik ostud saab tehtud ka ilma ID-kaardita.
Põhjus on lihtne - kaupmehel on vaja et kkegi ostaks ja et see keegi ka arve maksaks.
seetõttu on igas poes pangalingi kaudu autentimine olemas. Ka Telia e-poes. Ja kui oles klient, siis küll Telia sellest sullle teavitab.....
kusjuures olen ise Telia klient.... panga koodikaarti paraku pole säilinud, aga ega midagi - tekitame uue. Annan teada, kidas Telia suhtub klienti, kes on end autoriseerinud koodikaardi abil pangalingi kaudu
Millegipärast arvan et vahet pole - kas autoriseerid ID kaardi või pangalingi abil
Ja ka 200 euri pangatehingu piirina pole probleem e-kaupmehe jaoks..... osta kas või viis õuna7 korraga
EMTA veeb - nuh_ juhul kui tekib tahtmine midagi n-ö lisaks deklareerida... minul sellist tahtmist tekkinud ei ole...
kui nüüd tõsiselt järgi mõelda, ainuke koht, kus probleem võiks tekkida riigiga suheldes ID-kaardi serte omamata võib olla näiteks OÜ või MTÜ asutamisel.
Isegi EMTA keisid saab joonde ajada pangalingiga autoriseerides .....
Kui suur protsent eestimaalastest selliseid asju veebis tegelikult teeb- et selle najal plastjubin/klaasipuhastaja kohustuslikuks muuta ????
Tegelt võiks isegi hüüda valja loosungi " 6 kuud ilma ID kaardiga e-toiminguid"
siis saaks vast tegelikult teda, kui suur osa nendest btoimingutest on tegelikult ka teistmoodi tehtavad, kusjuures mugavuse poolt järeleandmisi mitte tehes...
Arvan et 99 % toimingutest saaks lihtsalt tehtud, kuna kõik 99 % on seotud minig ostu või mingi maksmisega....seega kasusaav kaupmees on loonud kõik võimalikud lahendused.
_________________ Life is a beach, Surf.
viimati muutis PontuLontu 10.09.2017 23:33:40, muudetud 2 korda |
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.09.2017 23:21:26
|
|
|
miks vaatad asja ainult enda mätta otsast?
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
1 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
10.09.2017 23:26:07
|
|
|
Super AMOLED,
logish. Selle mätta otsas ma ju istungi
Endaarust olen püüdnud vaadet "omamättaotsast" laiendada. Võib juhtuda et tulemusvaeselt, aga siisiki.
miks ma ei peaks ?
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.09.2017 23:26:20
|
|
|
nagu vegan
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
10.09.2017 23:29:24
|
|
|
Super AMOLED, sul nagu põhimõtteline raev "vegan"ite vastu, mis iganes see väljend ka ei tähendaks
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
10.09.2017 23:32:53
|
|
|
mul on lihtsalt põhimõtteline raev nende vastu kes kuulutavad kui hukas kõik on ja kui valesti kõik on ja kuidas midagi pole tegelikult vaja (ID KAART) ja miks keegi aru ei saa. ja kuidas nemad ikka kõige õigemini kõigesse suhtuvad ja teevad...
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
10.09.2017 23:38:11
|
|
|
mul on lihtsalt põhimõtteline raev nende vastu kes kuulutavad kui hukas kõik on ja kui valesti kõik on ja kuidas midagi pole tegelikult vaja (ID KAART) ja miks keegi aru ei saa. ja kuidas nemad ikka kõige õigemini kõigesse suhtuvad ja teevad...  |
Sorry , kui sellise mulje olen jätnud.
Kõik minu poolt väljendatav on IMHO. Seda olen toonitanud päris mitu korda.
Kõige vähem tahaksin, et keegi võtaks minu seisukohta ( või istekohta ) mingisugusegi tõe pähe....
See on täielikult ja ainult minu isklik arvamus
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
ab79
HV kasutaja
|
10.09.2017 23:48:45
|
|
|
ab79,
kõik ostud saab tehtud ka ilma ID-kaardita.
Põhjus on lihtne - kaupmehel on vaja et kkegi ostaks ja et see keegi ka arve maksaks.
seetõttu on igas poes pangalingi kaudu autentimine olemas. Ka Telia e-poes. Ja kui oles klient, siis küll Telia sellest sullle teavitab.....
kusjuures olen ise Telia klient.... panga koodikaarti paraku pole säilinud, aga ega midagi - tekitame uue. Annan teada, kidas Telia suhtub klienti, kes on end autoriseerinud koodikaardi abil pangalingi kaudu
Millegipärast arvan et vahet pole - kas autoriseerid ID kaardi või pangalingi abil
Ja ka 200 euri pangatehingu piirina pole probleem e-kaupmehe jaoks..... osta kas või viis õuna7 korraga
EMTA veeb - nuh_ juhul kui tekib tahtmine midagi n-ö lisaks deklareerida... minul sellist tahtmist tekkinud ei ole...
kui nüüd tõsiselt järgi mõelda, ainuke koht, kus probleem võiks tekkida riigiga suheldes ID-kaardi serte omamata võib olla näiteks OÜ või MTÜ asutamisel.
Isegi EMTA keisid saab joonde ajada pangalingiga autoriseerides .....
Kui suur protsent eestimaalastest selliseid asju veebis tegelikult teeb- et selle najal plastjubin/klaasipuhastaja kohustuslikuks muuta ????
Tegelt võiks isegi hüüda valja loosungi " 6 kuud ilma ID kaardiga e-toiminguid"
siis saaks vast tegelikult teda, kui suur osa nendest btoimingutest on tegelikult ka teistmoodi tehtavad, kusjuures mugavuse poolt järeleandmisi mitte tehes...
Arvan et 99 % toimingutest saaks lihtsalt tehtud, kuna kõik 99 % on seotud minig ostu või mingi maksmisega....seega kasusaav kaupmees on loonud kõik võimalikud lahendused. |
Maitseasi muidugi. Minu jaoks tundub jube tüütu koodikaardilt näpuga rida ajada. Lihtsam on ID kaart lugejasse lükata ja pin sisse toksida. Rahaline piirang koodikaardiga on midagi muud. Koodikaardi piirangud kehtestati algselt keyloggeritest tulenevate ohtude tõttu+ igasugu petukatsed koodikaardi kasutajate andmete õngitsemisel libasaitide abil, kui sa paroolikaardi tõttu peaksid rünnaku ohvriks langema (pangakonto tehakse tühjaks), siis ilmselt räägiksid teist juttu. Aeg on juba niipalju edasi läinud, et väiksemate summade puhul nt Swed ei küsi mobiilimakse tegemisel kuni 30 eur makse korral täiendavat identimist, kaupluses saab viipekaardiga maksta, tõsi, limiit on suht madalal. Kui need limiidid tõuseksid, oleks muidugi mugavam, aga ilmsalt turvalisuse huvides ei tõsteta. Alati saab kõige eest maksta sulas ja minna kohale ja nõuda paberarvet jne. Kõik taandub sellele, kui palju meil on selliseks asjaajamiseks aega ja tahtmist jännata, seista järjekorras.
|
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
11.09.2017 00:07:34
|
|
|
ab79 kirjutas: |
Maitseasi muidugi. Minu jaoks tundub jube tüütu koodikaardilt näpuga rida ajada. Lihtsam on ID kaart lugejasse lükata ja pin sisse toksida. Rahaline piirang koodikaardiga on midagi muud. Koodikaardi piirangud kehtestati algselt keyloggeritest tulenevate ohtude tõttu+ igasugu petukatsed koodikaardi kasutajate andmete õngitsemisel libasaitide abil, kui sa paroolikaardi tõttu peaksid rünnaku ohvriks langema (pangakonto tehakse tühjaks), siis ilmselt räägiksid teist juttu. Aeg on juba niipalju edasi läinud, et väiksemate summade puhul nt Swed ei küsi mobiilimakse tegemisel kuni 30 eur makse korral täiendavat identimist, kaupluses saab viipekaardiga maksta, tõsi, limiit on suht madalal. Kui need limiidid tõuseksid, oleks muidugi mugavam, aga ilmsalt turvalisuse huvides ei tõsteta. Alati saab kõige eest maksta sulas ja minna kohale ja nõuda paberarvet jne. Kõik taandub sellele, kui palju meil on selliseks asjaajamiseks aega ja tahtmist jännata, seista järjekorras. |
Arvan, et keyloggerite probleem oli ülepaisutatud... seda enam, et tänapäeval NFC pangakaardi pead peitma mingi magnetväljakindla rahakoti sisse, et sult seda sama "viipekaardiraha" lihtsalt ei ärastata......
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
11.09.2017 08:42:52
|
|
|
Riigi maine baasil odavalt omale hääli püüda rebida on ikka eriti hale.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 304 loe/lisa |
   |
2 :: |
268 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
11.09.2017 09:09:56
|
|
|
Selleks piisab ühest küsitavast häälest.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
bugbrake
HV kasutaja
|
11.09.2017 10:59:04
|
|
|
Raske kommeteerida seda jama
EKRE muutus selle uudise valguses veelgi vastuvõetamatuks!
_________________ Alati teadke, et kuulujutte mõtlevad välja vihkajad, levitavad lollid, aga usuvad idioodid. |
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
11.09.2017 12:52:30
|
|
|
sukelduja,
kas või autotootja recall 15 aastat vana auto suhtes - mingit TCO-d siit arvan kindlasti välja ei loe.
|
Esiteks on see üsna küsitav analoogia. Teiseks on väga tõenäoline, et kaardi riistvaral pole viga midagi, serte saab üle neti vahetada. Ega autotootjad ka vana auto asemele uut ei anna recalli käigus.
Tanel kirjutas: |
Kui see EKRE avantüür ja riikliku autoriteedi õõnestamine peaks läbi minema, siis  |
EKRE ja Keskerakond on sama omanikeringi kaks firmat. Kumbki teeb ainult neid asju, mis neile või sama grupi liikmetele kasulik on. Kui ei usu siis vaadake, mis parteid peamisel TTV-s sõna saavad.
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
PontuLontu
HV kasutaja

|
11.09.2017 13:19:51
|
|
|
muuseas, mainides e-valimisi - on kak põhjust, milletõttu olen absoluutselt e-valimiste vastane.
Riik ei ole võimeline kontrollima e-valimiste ajal põhiseaduse § 60 ja riigi valimise seaduse § 5 sätteid.
Põhiseadus
§ 60. Riigikogul on sada üks liiget. Riigikogu liikmed valitakse vabadel valimistel proportsionaalsuse põhimõtte alusel. Valimised on üldised, ühetaolised ja otsesed. Hääletamine on salajane.
Riigikogu valimise seadus
§ 5
Hääletamisruumis ja ruumides, mille kaudu valija siseneb hääletamisruumi, on valimisagitatsioon keelatud.
ega ilma asjata ei ole valimisjaoskonnas ametnikud, kes kontrollivad seaduste täitmist. Ja valimissedelit täidetakse eraldatud ruumis.
ja nagu tavaliselt, sedaus, mille täitmist ei ole seadusandja võimeline kontrollima, ei täideta.
PS - tolle recalli käigus minu liikuril näiteks vahetati lintjuhe, mille teoreetilise purunemise tõttu oli teoreetiline oht, et airbag ei rakendu avarii korral. Ja justnimelt uue vastu.
Kumbki teeb ainult neid asju, mis neile või sama grupi liikmetele kasulik on -- seda teevad kõik erakonnad ja poliitikud....
|
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
11.09.2017 13:40:27
|
|
|
Absoluutselt igaühel on võimalus minna jaoskonda ja seal kontrollitud keskkonnas oma hääl anda. E-hääletus on võimalus, mitte kohustus.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
11.09.2017 13:46:04
|
|
|
Valimisjaoskonnad võivad samamoodi ebaturvalised olla.
_________________ Tahad autovaruosi hea hinnaga? Kirjuta mulle ja saad mu kaudu suurema soodustusega konto ühes tuntumas veebipoes. |
|
Kommentaarid: 204 loe/lisa |
   |
3 :: |
170 |
|
tagasi üles |
|
 |
somnambuul
HV veteran
|
11.09.2017 13:50:39
|
|
|
LKits kirjutas: |
somnambuul kirjutas: |
Absoluutselt igaühel on võimalus minna jaoskonda ja seal kontrollitud keskkonnas oma hääl anda. E-hääletus on võimalus, mitte kohustus. |
Aga kui võimalus seatakse kahtluse alla ebaturvalisuse tõttu? |
See oli vastuseks PontuLontule, salajasuse suhtes. Kui sa tunned, et Edgari plakat kontori seinal või naise sugulaste jutud kodus sind mõjutavad, siis mine valimisjaoskonda.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
11.09.2017 14:05:22
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Kui see EKRE avantüür ja riikliku autoriteedi õõnestamine peaks läbi minema, siis... |
...kõnnip Tanel valimise jaoskonda papril sedeliga ääletama. Ebavus mugavus.
|
|
Kommentaarid: 729 loe/lisa |
   |
550 |
|
tagasi üles |
|