Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  ID-kaardi kiibis avastati turvarisk märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 53, 54, 55  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 10.09.2017 21:14:04 vasta tsitaadiga

PontuLontu kirjutas:
Super AMOLED kirjutas:
id kaardi eest maksad ka ju, mis vahet sel on kas maksad teenuse eest mida reaalselt hea kasutada või kaardi eest, mida hea akende kraapimiseks kasutada?

selles point ju ongi. Miks peaks kohustusilk olema plastjubin, millega saab heal juhul EL piires reisida, ja talvehommikul akent kraapida , ja mis point on selle saamiseks mingit lõivu riigile maksta ????
sukelduja kiudagi ringkaitsena näib sinu soov "selgitada, kuidas asjad töötavad" icon_biggrin.gif
Siiamaani kõik minu poolt toodud argumendid oled sa lõpuks vastuseta jätnud icon_biggrin.gif

Millised argumendid?
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 22:00:10 vasta tsitaadiga

sukelduja,
kas või autotootja recall 15 aastat vana auto suhtes - mingit TCO-d siit arvan kindlasti välja ei loe.

NB - arvan , et kogu selle IDkaardi sertifikaatide probleemi ümber toimuv, nii kui ka valitsuse reageering, kui ka sellele vastuseks tõusnud "ärapanija stiilis " kontraargumendid on siiski seoses e-valimistega, kui sellisega.
Pean märkima, et inimesena, kes ei ole kunagi olnud mingi mis iganes poliitililse partei liige, ja kellel ei ole ka mingit kavatsust selliseks liikmeks kunagi muutuda, olen ma siisiki e-valimiste põhimõtteline vastane.
põhjuseks on ikka ja jälle riigi, kui sellise omapoolse kohustuse täitmata jätmine e-valimiste korraldamisel
paraku...
sukelduja ära võta asja nii tõsiselt.... ma ka pole mingi spetsialist arutamaks Turingi, Hilberti, Gödeli ja teiste suurte matemaatikute tööde üle icon_lol.gif

ab79
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 22:26:25 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
PontuLontu, kas sa käid ID kaardiga ainult oma ühes pangas ja kõik? Kas sa saad oma PANGA PIN kalkulaatoriga kõiki e-teenuseid kasutada ja allkirjastada dokumente?

PIN kalkulaator on ju ka ERAfirma omanduses jublakas.

Igal pool ei saa PIN kalkulaatorit kasutada. Jah, ennast identida läbi pangalingi saab küll, aga allkirjastamiseks on ikkagi serti vaja.
PontuLontu: kui sa endale ID kaarti ei taha, mID-st ka lugu ei pea, kuidas sa siis elektrooniliselt asju ajad? Sa võid oma ID-kaardiga aknaid kraapida, kui tahad, aga tänapäeval ei saa enam elektroonilisest asjaajamisest ei üle, ega ümber. OK, Id võiks olla tasuta, aga kaudselt maksaks me kõik selle riigieelarve kaudu kinni. Lugesin kusagilt, et sul läheb seda vaid kord 5 aasta jooksul vaja- Ok, eks igaüks teab ise, kuidas ja kui tihti asju ajab, aga mul läheb seda ikka tihedamini vaja. Kasvõi oma telefonioperaatori iseteeninduses, et teenuseid hallata ja näiteks veebipoest midagi osta (telia E-pest nt, kuhu peab ostu sooritamiseks kliendihinnaga sisse logima).
Muidugi, kui väga tahtmist saab alati ka paberil asju ajada, aga mulle endale tegelikult meeldib väga, et nt identifitseerin ennast elektrooniliselt EMTA veebis ära, vajutan paar klikki ja deklar esitatud. Mujal maailmas täidetakse siiani paberil.
tagasi üles
Goon
Kreisi kasutaja
Goon

sõnum 10.09.2017 22:54:19 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
kas te nagu päriselus ka kardate ja ülereageerite igas situatsioonis? või olete sellised ainult internetis?

See ülereageerimine tekib siis kui on teadmatus ja mulle tundub et nad ise ka ei tea kui palju see inimesi mõjutab ja kuidas korda teha.

President on endast mulle seni endast suht rumala mulje jätnud
Kui sul on majas katkine seinakontakt, millest võib tekkida tulekahju, et kas seda peaks ignoreerima ja mõtlema, et lagi võib ka iga kell pähe sadada?
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 23:21:05 vasta tsitaadiga

ab79,
kõik ostud saab tehtud ka ilma ID-kaardita.
Põhjus on lihtne - kaupmehel on vaja et kkegi ostaks ja et see keegi ka arve maksaks.
seetõttu on igas poes pangalingi kaudu autentimine olemas. Ka Telia e-poes. Ja kui oles klient, siis küll Telia sellest sullle teavitab.....
kusjuures olen ise Telia klient.... panga koodikaarti paraku pole säilinud, aga ega midagi - tekitame uue. Annan teada, kidas Telia suhtub klienti, kes on end autoriseerinud koodikaardi abil pangalingi kaudu icon_lol.gif
Millegipärast arvan et vahet pole - kas autoriseerid ID kaardi või pangalingi abil icon_biggrin.gif
Ja ka 200 euri pangatehingu piirina pole probleem e-kaupmehe jaoks..... osta kas või viis õuna7 korraga
EMTA veeb - nuh_ juhul kui tekib tahtmine midagi n-ö lisaks deklareerida... minul sellist tahtmist tekkinud ei ole...

kui nüüd tõsiselt järgi mõelda, ainuke koht, kus probleem võiks tekkida riigiga suheldes ID-kaardi serte omamata võib olla näiteks OÜ või MTÜ asutamisel.
Isegi EMTA keisid saab joonde ajada pangalingiga autoriseerides .....

Kui suur protsent eestimaalastest selliseid asju veebis tegelikult teeb- et selle najal plastjubin/klaasipuhastaja kohustuslikuks muuta ????

Tegelt võiks isegi hüüda valja loosungi " 6 kuud ilma ID kaardiga e-toiminguid" icon_lol.gif
siis saaks vast tegelikult teda, kui suur osa nendest btoimingutest on tegelikult ka teistmoodi tehtavad, kusjuures mugavuse poolt järeleandmisi mitte tehes...
Arvan et 99 % toimingutest saaks lihtsalt tehtud, kuna kõik 99 % on seotud minig ostu või mingi maksmisega....seega kasusaav kaupmees on loonud kõik võimalikud lahendused.

viimati muutis PontuLontu 10.09.2017 23:33:40, muudetud 2 korda
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.09.2017 23:21:26 vasta tsitaadiga

miks vaatad asja ainult enda mätta otsast?
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 23:26:07 vasta tsitaadiga

Super AMOLED,
logish. Selle mätta otsas ma ju istungi icon_biggrin.gif
Endaarust olen püüdnud vaadet "omamättaotsast" laiendada. Võib juhtuda et tulemusvaeselt, aga siisiki.

miks ma ei peaks ?

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.09.2017 23:26:20 vasta tsitaadiga

nagu vegan
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 23:29:24 vasta tsitaadiga

Super AMOLED, sul nagu põhimõtteline raev "vegan"ite vastu, mis iganes see väljend ka ei tähendaks icon_lol.gif
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.09.2017 23:32:53 vasta tsitaadiga

mul on lihtsalt põhimõtteline raev nende vastu kes kuulutavad kui hukas kõik on ja kui valesti kõik on ja kuidas midagi pole tegelikult vaja (ID KAART) ja miks keegi aru ei saa. ja kuidas nemad ikka kõige õigemini kõigesse suhtuvad ja teevad... eat.gif
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 23:38:11 vasta tsitaadiga

Super AMOLED kirjutas:
mul on lihtsalt põhimõtteline raev nende vastu kes kuulutavad kui hukas kõik on ja kui valesti kõik on ja kuidas midagi pole tegelikult vaja (ID KAART) ja miks keegi aru ei saa. ja kuidas nemad ikka kõige õigemini kõigesse suhtuvad ja teevad... eat.gif

Sorry , kui sellise mulje olen jätnud.
Kõik minu poolt väljendatav on IMHO. Seda olen toonitanud päris mitu korda.
Kõige vähem tahaksin, et keegi võtaks minu seisukohta ( või istekohta icon_lol.gif ) mingisugusegi tõe pähe....
See on täielikult ja ainult minu isklik arvamus

ab79
HV kasutaja

sõnum 10.09.2017 23:48:45 vasta tsitaadiga

PontuLontu kirjutas:
ab79,
kõik ostud saab tehtud ka ilma ID-kaardita.
Põhjus on lihtne - kaupmehel on vaja et kkegi ostaks ja et see keegi ka arve maksaks.
seetõttu on igas poes pangalingi kaudu autentimine olemas. Ka Telia e-poes. Ja kui oles klient, siis küll Telia sellest sullle teavitab.....
kusjuures olen ise Telia klient.... panga koodikaarti paraku pole säilinud, aga ega midagi - tekitame uue. Annan teada, kidas Telia suhtub klienti, kes on end autoriseerinud koodikaardi abil pangalingi kaudu icon_lol.gif
Millegipärast arvan et vahet pole - kas autoriseerid ID kaardi või pangalingi abil icon_biggrin.gif
Ja ka 200 euri pangatehingu piirina pole probleem e-kaupmehe jaoks..... osta kas või viis õuna7 korraga
EMTA veeb - nuh_ juhul kui tekib tahtmine midagi n-ö lisaks deklareerida... minul sellist tahtmist tekkinud ei ole...

kui nüüd tõsiselt järgi mõelda, ainuke koht, kus probleem võiks tekkida riigiga suheldes ID-kaardi serte omamata võib olla näiteks OÜ või MTÜ asutamisel.
Isegi EMTA keisid saab joonde ajada pangalingiga autoriseerides .....

Kui suur protsent eestimaalastest selliseid asju veebis tegelikult teeb- et selle najal plastjubin/klaasipuhastaja kohustuslikuks muuta ????

Tegelt võiks isegi hüüda valja loosungi " 6 kuud ilma ID kaardiga e-toiminguid" icon_lol.gif
siis saaks vast tegelikult teda, kui suur osa nendest btoimingutest on tegelikult ka teistmoodi tehtavad, kusjuures mugavuse poolt järeleandmisi mitte tehes...
Arvan et 99 % toimingutest saaks lihtsalt tehtud, kuna kõik 99 % on seotud minig ostu või mingi maksmisega....seega kasusaav kaupmees on loonud kõik võimalikud lahendused.

Maitseasi muidugi. Minu jaoks tundub jube tüütu koodikaardilt näpuga rida ajada. Lihtsam on ID kaart lugejasse lükata ja pin sisse toksida. Rahaline piirang koodikaardiga on midagi muud. Koodikaardi piirangud kehtestati algselt keyloggeritest tulenevate ohtude tõttu+ igasugu petukatsed koodikaardi kasutajate andmete õngitsemisel libasaitide abil, kui sa paroolikaardi tõttu peaksid rünnaku ohvriks langema (pangakonto tehakse tühjaks), siis ilmselt räägiksid teist juttu. Aeg on juba niipalju edasi läinud, et väiksemate summade puhul nt Swed ei küsi mobiilimakse tegemisel kuni 30 eur makse korral täiendavat identimist, kaupluses saab viipekaardiga maksta, tõsi, limiit on suht madalal. Kui need limiidid tõuseksid, oleks muidugi mugavam, aga ilmsalt turvalisuse huvides ei tõsteta. Alati saab kõige eest maksta sulas ja minna kohale ja nõuda paberarvet jne. Kõik taandub sellele, kui palju meil on selliseks asjaajamiseks aega ja tahtmist jännata, seista järjekorras.
tagasi üles
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 11.09.2017 00:07:34 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Maitseasi muidugi. Minu jaoks tundub jube tüütu koodikaardilt näpuga rida ajada. Lihtsam on ID kaart lugejasse lükata ja pin sisse toksida. Rahaline piirang koodikaardiga on midagi muud. Koodikaardi piirangud kehtestati algselt keyloggeritest tulenevate ohtude tõttu+ igasugu petukatsed koodikaardi kasutajate andmete õngitsemisel libasaitide abil, kui sa paroolikaardi tõttu peaksid rünnaku ohvriks langema (pangakonto tehakse tühjaks), siis ilmselt räägiksid teist juttu. Aeg on juba niipalju edasi läinud, et väiksemate summade puhul nt Swed ei küsi mobiilimakse tegemisel kuni 30 eur makse korral täiendavat identimist, kaupluses saab viipekaardiga maksta, tõsi, limiit on suht madalal. Kui need limiidid tõuseksid, oleks muidugi mugavam, aga ilmsalt turvalisuse huvides ei tõsteta. Alati saab kõige eest maksta sulas ja minna kohale ja nõuda paberarvet jne. Kõik taandub sellele, kui palju meil on selliseks asjaajamiseks aega ja tahtmist jännata, seista järjekorras.

Arvan, et keyloggerite probleem oli ülepaisutatud... seda enam, et tänapäeval NFC pangakaardi pead peitma mingi magnetväljakindla rahakoti sisse, et sult seda sama "viipekaardiraha" lihtsalt ei ärastata......

Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.09.2017 08:26:09 vasta tsitaadiga

http://www.err.ee/617818/ekre-vaidlustas-e-valimiste-korraldamise thumbs_down.gif
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
TT
HV Guru

sõnum 11.09.2017 08:42:52 vasta tsitaadiga

Riigi maine baasil odavalt omale hääli püüda rebida on ikka eriti hale.
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 11.09.2017 09:07:36 vasta tsitaadiga

Kui see EKRE avantüür ja riikliku autoriteedi õõnestamine peaks läbi minema, siis thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif
tagasi üles
Magic
HV Guru
Magic

sõnum 11.09.2017 09:09:56 vasta tsitaadiga

Selleks piisab ühest küsitavast häälest.
Kommentaarid: 234 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 200
tagasi üles
bugbrake
HV kasutaja

sõnum 11.09.2017 10:59:04 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
http://www.err.ee/617818/ekre-vaidlustas-e-valimiste-korraldamise thumbs_down.gif

Raske kommeteerida seda jama thumbs_down.gif
EKRE muutus selle uudise valguses veelgi vastuvõetamatuks!

sukelduja
HV Guru
sukelduja

sõnum 11.09.2017 12:52:30 vasta tsitaadiga

PontuLontu kirjutas:
sukelduja,
kas või autotootja recall 15 aastat vana auto suhtes - mingit TCO-d siit arvan kindlasti välja ei loe.

Esiteks on see üsna küsitav analoogia. Teiseks on väga tõenäoline, et kaardi riistvaral pole viga midagi, serte saab üle neti vahetada. Ega autotootjad ka vana auto asemele uut ei anna recalli käigus.
Tanel kirjutas:
Kui see EKRE avantüür ja riikliku autoriteedi õõnestamine peaks läbi minema, siis thumbs_down.gif thumbs_down.gif thumbs_down.gif

EKRE ja Keskerakond on sama omanikeringi kaks firmat. Kumbki teeb ainult neid asju, mis neile või sama grupi liikmetele kasulik on. Kui ei usu siis vaadake, mis parteid peamisel TTV-s sõna saavad.
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 24
tagasi üles
PontuLontu
HV kasutaja

sõnum 11.09.2017 13:19:51 vasta tsitaadiga

muuseas, mainides e-valimisi - on kak põhjust, milletõttu olen absoluutselt e-valimiste vastane.
Riik ei ole võimeline kontrollima e-valimiste ajal põhiseaduse § 60 ja riigi valimise seaduse § 5 sätteid.

Põhiseadus
§ 60. Riigikogul on sada üks liiget. Riigikogu liikmed valitakse vabadel valimistel proportsionaalsuse põhimõtte alusel. Valimised on üldised, ühetaolised ja otsesed. Hääletamine on salajane.

Riigikogu valimise seadus
§ 5
Hääletamisruumis ja ruumides, mille kaudu valija siseneb hääletamisruumi, on valimisagitatsioon keelatud.

ega ilma asjata ei ole valimisjaoskonnas ametnikud, kes kontrollivad seaduste täitmist. Ja valimissedelit täidetakse eraldatud ruumis.

ja nagu tavaliselt, sedaus, mille täitmist ei ole seadusandja võimeline kontrollima, ei täideta.

PS - tolle recalli käigus minu liikuril näiteks vahetati lintjuhe, mille teoreetilise icon_biggrin.gif purunemise tõttu oli teoreetiline oht, et airbag ei rakendu avarii korral. Ja justnimelt uue vastu.

Kumbki teeb ainult neid asju, mis neile või sama grupi liikmetele kasulik on -- seda teevad kõik erakonnad ja poliitikud....

somnambuul
HV veteran

sõnum 11.09.2017 13:40:27 vasta tsitaadiga

Absoluutselt igaühel on võimalus minna jaoskonda ja seal kontrollitud keskkonnas oma hääl anda. E-hääletus on võimalus, mitte kohustus.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 11.09.2017 13:43:55 vasta tsitaadiga

somnambuul kirjutas:
Absoluutselt igaühel on võimalus minna jaoskonda ja seal kontrollitud keskkonnas oma hääl anda. E-hääletus on võimalus, mitte kohustus.
Aga kui võimalus seatakse kahtluse alla ebaturvalisuse tõttu?
Janis
HV Guru

sõnum 11.09.2017 13:46:04 vasta tsitaadiga

Valimisjaoskonnad võivad samamoodi ebaturvalised olla.
somnambuul
HV veteran

sõnum 11.09.2017 13:50:39 vasta tsitaadiga

LKits kirjutas:
somnambuul kirjutas:
Aga kui võimalus seatakse kahtluse alla ebaturvalisuse tõttu?

See oli vastuseks PontuLontule, salajasuse suhtes. Kui sa tunned, et Edgari plakat kontori seinal või naise sugulaste jutud kodus sind mõjutavad, siis mine valimisjaoskonda.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 54
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.09.2017 14:05:22 vasta tsitaadiga

Tanel kirjutas:
Kui see EKRE avantüür ja riikliku autoriteedi õõnestamine peaks läbi minema, siis...

...kõnnip Tanel valimise jaoskonda papril sedeliga ääletama. Ebavus mugavus.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  ID-kaardi kiibis avastati turvarisk mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 53, 54, 55  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.