Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
06.08.2017 18:51:00
|
|
|
maatriks kirjutas: |
VDSL2 peal ei mõjuta? Ma olen üsna kindel, et mõjutab, vähemalt HD kanali korral. 40/10 ühendusest jäi alles ca 33-34/10. Ei märganud, mis 60/10 ühenduse korral juhtus. |
ma ei täpsustanud mis kanalid ja liinid, kehv liin ka mõjutab aga kes kiirused teemast leiab, loeb kõik välja.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sakinaga
HV Guru
|
06.08.2017 18:53:44
|
|
|
No kui sama liini peale pakutakse 60/10, siis vaevalt liinis asi kinni oli.
_________________ Tsensuur HinnaVaatluse foorumis |
|
Kommentaarid: 159 loe/lisa |
   |
1 :: |
151 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
06.08.2017 19:29:15
|
|
|
maatriks kirjutas: |
VDSL2 peal ei mõjuta? Ma olen üsna kindel, et mõjutab, vähemalt HD kanali korral. 40/10 ühendusest jäi alles ca 33-34/10. Ei märganud, mis 60/10 ühenduse korral juhtus. |
VDSL omalgi hetkel ja TV pilt tuleb kohe kindlasti muu netiühenduse kiiruse arvelt.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.08.2017 19:46:15
|
|
|
Keegi DG301 firmware saaks jagada, prooviks uuendada enne kui kirvega puruks peksta.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
06.08.2017 20:02:13
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Keegi DG301 firmware saaks jagada, prooviks uuendada enne kui kirvega puruks peksta. |
Mis versioon vajalik on? Või siis kas peab Telia konfiga olema?
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.08.2017 20:30:10
|
|
|
(b)itiboy, praegu 3.4.3 seal peal, aga teeb mingit tsirkust, vdsl netti enam ei lähe, bootib küll üles ja saab menüüsse, aga tuled kõik vilguvad.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
06.08.2017 21:20:45
|
|
|
(b)itiboy, praegu 3.4.3 seal peal, aga teeb mingit tsirkust, vdsl netti enam ei lähe, bootib küll üles ja saab menüüsse, aga tuled kõik vilguvad. |
3.11.6 Telia seadetega võin jagada.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
06.08.2017 21:23:44
|
|
|
Mingi hetk muudeti vist partitsioonidega või failisüsteemis, ei mäleta kas enne 3.11 või koos sellega.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
(b)itiboy
HV kasutaja
|
06.08.2017 21:34:45
|
|
|
Mingi hetk muudeti vist partitsioonidega või failisüsteemis, ei mäleta kas enne 3.11 või koos sellega. |
3.4.3 vist muudeti jffs2 to ubifs
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.08.2017 09:51:27
|
|
|
tsitaat: |
Alati võib meiega ühendust võtta ja nõu küsida
|
Omapärane on aga see, et kui kasutaja murega Telia poole pöördus, sai ta sealt vastu vaid automaatvastuse ning abi ei tulnud
|
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.08.2017 10:05:15
|
|
|
jeesus188, olles seda saagat eemalt näinud siis tundub olevat klassikaline möödarääkimine mitmes mõttes. Lisaks on veel ühel pool Väga Tark Kasutaja (tm) ja teisel pool klassikaline klienditugi.
|
|
Kommentaarid: 181 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
07.08.2017 10:17:07
|
|
|
mis mõttes möödarääkimine? võimalik, et ma olen mingi nüansi maha maganud aga kui ruuteri konfi tõttu tekib iseenesest dokumenteerimata "featuur", kasutaja küsib selgitust ja vastuseks tuleb "ise oled loll", siis ma ei näe siin erilisi variante, mida klient oleks omalt poolt paremini teha saanud. Oleks et me räägiks mingist eriti peenest multicasti nattimise nüanssidest, aga tegu oli labase wifi võrgu ärakeelamise/kustutamisega, mis on ilmselgelt bugiselt realiseeritud, aga suurettevõttel, kus iga tatt ennast maailmatasemel tippspetsialistiks peab, ei ole lihtsalt mune tunnistada et jah, meie seadme vanas firmwares oli dokumenteerimata "featuur", uuendage tarkvara ära, aitäh teavitamast ja vabandust. Piinlik.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.08.2017 10:19:37
|
|
|
pppd, ilmselgelt tead olukorrast rohkem kui meie, äkki räägid täpsemalt siis mis juhtus?
|
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
07.08.2017 10:33:07
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
pppd, ilmselgelt tead olukorrast rohkem kui meie, äkki räägid täpsemalt siis mis juhtus? |
Ma tean kogu sellest saagast täpselt sama palju, kui lingi tagant lugeda saab. Lülitati wifi seadmes wifi välja ja kustutati kõik võrgud, mille peale kast otsustas ise tekitada kaitsmata võrgu, kuskil kasutajaliideses sellise võrgu olemasolu ei kajastunud. Teenusepakkuja mingit abi või selgitust pakkuma ei vaevunud, nüüd saame lehest lugeda et asjas oli tegelikult süüdi paha klient, kes olevat soovinud hoopis "oma võimeid proovile panna". Möödarääkimist ei näe, tundub klassikaline korporatiivne kliendisuhtlus, võimalik et tead hoopis ise midagi rohkemat?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dirty Harry
HV Guru

|
07.08.2017 10:38:56
|
|
|
pppd kirjutas: |
võimalik et tead hoopis ise midagi rohkemat? |
Ei tea. Küll aga on sel teemal niipalju emotsioone üles kütetud ja vahutatud, et mina isiklikult ei riski pooli hakata valima. Eriti kuna ma olen klienditoes töötanud ja tean, et asjad on harva must-valged. Aga noh, eks alati on kliendi jaoks teenusepakkuja süüdi. :)
viimati muutis Dirty Harry 07.08.2017 10:45:58, muudetud 1 kord |
|
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
07.08.2017 10:42:03
|
|
|
See "Broadcom" võrk oli marsruuteri kasutajaliideses nähtav?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
07.08.2017 10:53:08
|
|
|
Maxim Puente, ei.
Tanel kirjutas: |
Vootele Voit kirjutab Facebookis: https://www.facebook.com/vootele/posts/1574029379295268
Nädalavahetusel käisid külalised ja tekkis vajadus neile netti jagada. Veel enne, kui jõudsin külaliste võrgu parooli öelda, ütles sõber, et "ma juba sain, siin on üks Broadcom-i nimeline avatud (sic!) võrk".
Mhh, meile keldrisse/sauna ei tohiks nagu naabrite võrgud levida... - Eii, normaalne tugev signaal on ja nett on ka kiire.
Hakkame uurima, et kustkohast see võrk siis levib ja mis aadressi pidi välja käib. Möhh, meie koduse välis-IP kaudu!
Olgu vahemärkusena siis kirjeldatud, kuidas asi üles ehitatud. Telia Eesti optika tuleb majja, seal taga Inteno ruuter. Inteno DG301 küljes telekate digiboksid ning meie oma tulemüür, mille taga omakorda kogu meie ülejäänud LAN ja mõned WiFi AP-d üle maja laiali, mis LAN-i ja külaliste ligipääsu serveerivad.
Inteno sisemise WiFi lülitasin omaenese valgete käpakestega välja, sest:
a) see karp asub keldris räkikapis ehk levi kohapealt halvas kohas; b) jääb väljaspoole meie LAN-i; c) ei oska multi-SSID-d; d) ei oska kiiremaid protokolle elik 802.11ac-d.
Asume asja uurima, kes lülitas WiFi sisse ja jättis pealekauba avatuks. Login oma Inteno ruuteri haldusliidesesse sisse ja näen... Wifi on justkui endiselt välja lülitatud ja kõik Telia vaikimisi SSID-d (a'la "Elion-xxx") kustutatud. Ühtegi Wireless interfacet ei paista. Aga "Broadcom" nimeline võrk on püsti, levib meie Intenost, käib välja meie Intenost, MAC aadressid ka klapivad ning krüpto ehk igasugused ligipääsupiirangud puuduvad. Kustutada või keelata seda soovimatut WiFI võrku ka ei oska kusagilt otsast. Mine või jootekolvi ja lõiketangidega WiFi mooduli kallale.
Võiks ju igasuguseid vandenõuteooriaid ja häkkereid kahtlustada, aga selgus saabub hoopis iopsys-i bugilisti uurides: "Refs # 12107 Type Bugg issue>Unwanted Broadcom SSID after bridge wireless and use WPS".
Toome võrrandisse veel ühe muutuja - meie kodukontori äriühenduse, mis sealsamas kapis paralleelselt tiksub. Põhimõtteliselt sama konff, optikakonverter, Inteno, meie kodukontori tulemüür.
Ka see Inteno levitab sama SSID-ga avatud WiFit. Tõsi, viimasele on raskem külge saada, kuna IP-d staatilised.
Sisuliselt on kahe Telia poolt hallatava ruuteri külge iseeneslikult tekkinud avatud WiFi võrgud, mis võimaldavad igal huvilisel kasutada meie internetiühendust. Muuhulgas seda umbe tõmmata, väärkasutada (minu IP pealt rämpsposti saata vms. ründeid korraldada) ning halvimal juhul ka pealt kuulata minu väljuvat võrguliiklust.
Mõtlesin, et enne suurema kella külge riputamist arutan asja kõigepealt operaatoriga. Saatsin ööl vastu esmaspäeva Teliale viisakad e-kirja(d, nii üld- ja äriklientide aadressile) probleemi kirjeldusega ning sain automaatvastuse, et "nad on kirja kätte saanud, vastavad esimesel võimalusel, kuid hiljemalt 3. tööpäeva lõpuks."
Praeguseks hetkeks on 3 tööpäeva ning koos sellega ka minu mõõt täis tiksunud. Keegi ei ole vastanud, helistanud, kirjutanud ega muul viisil reageerinud. Ei ole ka teavitanud, et probleemi uurimine võtab aega või kas üldse keegi sellega tegeleb.
Olgu veel lisatud, et ma olen Eesti Telefoni/Elioni/Telia lojaalne klient olnud põhimõtteliselt nende aegade algusest saadik ning senini teenuste kvaliteedi ja teenindusega valdavalt rahule jäänud. |
Uudiseid teemasse.
Sõbra soovitusel vaatasin Telia iseteenindusest "Teenuste abi" -> Seadmed -> WiFi seaded
/koht, kuhu ma omaenese tarkusest ei oleks mitte iial osanud oma ruuterit seadistama minna/
Seal on parameetrid "WiFi olek: SEES", Võrgunimi (tühi), Turvatase: Kaitsmata.
Ehk idee poolest saaks vist sealtkaudu selle Wifi välja lülitada, aga kui kauaks?
...
Tuletan meelde - kui ma Inteno paika tõstsin, siis tegin neli liigutust:
a) kustutasin seadme veebiliidesest Telia vaikimisi SSID-d;
b) lülitasin seadme veebiliidesest WiFi liidese välja;
c) lülitasin nupust WiFi saatja välja;
d) veendusin, et "Wireless" LED on ära kustunud ja ühtegi võrku ei levi.
Tänasel päeval siis on a) ja b) korras, kuid "Wireless" tuli seadmel põleb ning avatud võrk levib. |
|
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Maldur
HV veteran
|
07.08.2017 11:43:12
|
|
|
Mark0 kirjutas: |
Lisaks on veel ühel pool Väga Tark Kasutaja (tm) |
Huvitav... Teades inimest, on ta tõesti "above average Joe" kasutaja, kuid selliselt esitades kõlab see nagu kliendi sildistamisena. Mis järgmiseks? Kas kah soovitus juhe kiiktooli jala alt ära võtta või hoopis sinna panna...?
Kui kasutaja ei luba talle antud liidese kaudu mitte mingit wifit, siis selle pakkujapoolne omavoliline enablemine on AINULT ISP praak.
Ma olen sellist jama muide ise kohanud, kuid kuidagi kogemata sain sellest lahti ja rohkem selle peale ei mõelnud, aegu kah möödas natuke sellest.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
JazZ
HV kasutaja
|
07.08.2017 11:53:32
|
|
|
Kas see puudutab ainult DG301?
Mul on DG200 ja ka WIFI (Radio) välja lülitatud. Tegin ilmselt sama mis tema, välja arvatud ma ei kustutanud vaikimisi SSID'd. Ja ma ei näe et mingi üleliigne võrk leviks.
Mida ma märganud olen on see et Wireless Interface lülitab ennast aeg ajalt ise sisse menüüs, aga raadio jääb off. Võimalik et softi uuenduste ajal?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
07.08.2017 16:46:51
|
|
|
Mul sugulase juures DG301 samuti jaurab selle Elioni nimelise wifiga.
Olen seda korduvalt veebiliidesest välja lülitanud (samuti mitte kustutanud SSIDd vaid vajutanud nuppu Disable) aga kui taas külla satun, siis avastan, et jälle Elioni nimeline ebavajalik võrk nähtavale tekkinud
Arumaieisaa, millest see uuesti ellu ärkab - Telia poolne softiuuendus? Suvaline restart?
|
|
Kommentaarid: 149 loe/lisa |
   |
131 |
|
tagasi üles |
|
 |
R3negadeX
Kreisi kasutaja
|
07.08.2017 18:47:58
|
|
|
Küsimus: Kas kellelgil teisel pole probleem seoses DG301 WiFi 13. kanaliga ja õuna toodetega? Nett kaob kohe ära, kui 13. kanali peale panen. Androidis samas toimib. Macbook peaks igal juhul toimima, kuna wifi kaart lubab 13. kanalit.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kevku
HV kasutaja
|
07.08.2017 18:55:26
|
|
|
võimalik et pead naabritele külla minema ja nende 802.11d seaded õigeks panema
viimati muutis kevku 07.08.2017 18:58:55, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
07.08.2017 18:55:28
|
|
|
R3negadeX, 13 on kahtlane jah. Sony seadmed ka seda kunagi ei tunniatanud.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
07.08.2017 20:55:20
|
|
|
ITimees võiks ruuterist igaks juhuks kõik ruutingud ja suunamised ka ära kustutada, ebaturvaline ju.
Ise tekitas probleemi ja nüüd süüdistab, et Telia tekitas talle avatud Broadcomi võrgu.
Loomulikult turvarisk, Broadcomi softi bugi mida saab kindlasti edastada ja lahendada aga ma ei näe, et seda just iga tarkpea teeks. Telia võtab heameelega sellised bugid teadmiseks vastu ja tootjale edastamiseks.
Varsti süüdistab seda ka, et tema tehtud pordisuunamisest cryptolocker läbi pääseb. Telia on süüdi.
|
|
Kommentaarid: 260 loe/lisa |
   |
226 |
|
tagasi üles |
|