Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Char
HV kasutaja
|
21.04.2017 11:12:22
Liikumise analüüsimine aktseleromeetriga |
|
|
Tahaksin analüüsida spordi liigutust, kas siis lööki või viset, ning mõtlesin, et ostan aktseleromeetri ning paneks selle käe peale ja pärast üritan mingit datat sealt kätte saada.
Leidsin sellise asja https://www.adafruit.com/product/2020 , aga mul pole õrna aimugi, kuidas peaks alustama ja mida mul vaja oleks lisaks. Ta peaks olema piisavalt pisike, et käe peal olla ja üsna kerge, et liikumist ei segaks. Põhimõtteliselt ta peaks töötama nagu mingi smartwatch, ehk panen käe peale, teen paar liigutust ja pärast saan raw data arvutisse laadida vms.
Kas keegi oskab aidata, et mis mul vaja oleks ja kust peaks alustama? Tänud!
|
|
tagasi üles |
|
|
The_Boss
HV Guru
|
21.04.2017 11:43:58
|
|
|
mingi sarnane gyro (ise kasutanud altimu-10 v4), selle ühendad I2C võimelise mikroprosega (arduino nano näiteks) ja mikroprose siis loeb sealt data ja saadab edasi läbi uarti (näiteks läbi wifi või bluetoothi mooduli).
Muidugi selleks peaks minimaalselt arduinole koodi oskama kirjutada ning näiteks python võib ka kasuks tulla, et arvutiga vastu võtta info.
Ei ole küll parim lahendus, aga tõenäoliselt üks lihtsaim, kui eelnevat kogemust pole. Näitekoode kõigi osade kohta on piisavalt.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
|
ThedEviL
HV Guru
|
21.04.2017 11:54:17
|
|
|
aga miks mitte ostagi hiinast akseleromeetriga android smartwatch?
Physics toolbox'iga saad logida.
The_Boss, gyro ei ole akseleromeeter
|
|
tagasi üles |
|
|
mikk36
HV Guru
|
21.04.2017 12:23:56
|
|
|
Kasulik oleks nii güro kui akseleromeetrit lugeda, üks täiendab teist ja korrigeerib paratamatult tekkivat nihet.
|
|
tagasi üles |
|
|
The_Boss
HV Guru
|
21.04.2017 12:41:51
|
|
|
ThedEviL, tõesti. Sarnane gyro all mõtlesin seda altimu-10, kus on nii gyro kui accelerometer olemas.
_________________ Pakun sülearvutite tolmupuhastust, termopasta vahetust, emaplaatide remonti ja BIOS paroolide eemaldust. |
|
tagasi üles |
|
|
Char
HV kasutaja
|
21.04.2017 13:51:30
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
The_Boss, gyro ei ole akseleromeeter |
nojah mõtlesin, et ise kokku panna oleks huvitav lihtsalt, hea kogemus ning mõtlesin, et tuleb odavam ja äkki on töökindlam, või noh, et saab täitsa raw data kätte ja ise edasi mässata sellega.
aga kui see arduino nano on 5 cm läbimõõt juba, siis läheb käe peal väga kobakaks ära.
|
|
tagasi üles |
|
|
The_Boss
HV Guru
|
21.04.2017 13:52:15
|
|
|
iseenesest peaks raw data ju android seadmega ka kätte saama ja seejuures võiks töökindlam ka olla kui need DIY jubinad.
|
tagasi üles |
|
|
Char
HV kasutaja
|
21.04.2017 14:04:02
|
|
|
The_Boss kirjutas: |
iseenesest peaks raw data ju android seadmega ka kätte saama ja seejuures võiks töökindlam ka olla kui need DIY jubinad. |
vaatasin veits hiinast tooteid, aga kõigil on ainult accelerometer, aga gyro pole. mis sa arvad, kui oluline see oleks, et gyro ka? kui väga vahet pole, siis telliks sealt ära pigem. vaatan, et hetkel saab 20 taalaga kätte pmst .
|
|
tagasi üles |
|
|
mikk36
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
|
Char
HV kasutaja
|
21.04.2017 14:41:54
|
|
|
ok, avastasin, et mul sahtlipõhjas oleval vanal nutikellal on olemas accelerometer, niiet saan sellega ära proovida.
ma tulevikus mõtlen DIY peale. sest mõtlesin machine learningut kasutada ja üritada mingit reaalset andme analüüsi ka teha, siis oleks gyro vaja kindlasti.
|
|
tagasi üles |
|
|
ThedEviL
HV Guru
|
21.04.2017 15:05:11
|
|
|
tsitaat: |
kuna sa näed ka keha kallutamist
|
aga magnetometer?
Muideks, Zephyr™ BioModule™ on täpselt selleks ette nähtud
|
|
tagasi üles |
|
|
Coolest
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
|
Char
HV kasutaja
|
24.04.2017 17:15:27
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
The_Boss, gyro ei ole akseleromeeter |
sa mõtled, et kuhu saab androidi peale installida?
mul on üks smart watch, mille saab bluetoothiga ühendada arvutisse ja androidi, et soft on olemas mõlema jaoks, aga see on rohkem enda activity vaatamise jaoks, mitte mingite raw andmete kätte saamiseks.
https://www.mykronoz.com/eu/en/zefit2.html
aga os seal peal tõenäoliselt android pole.
mul on tunne, et akseleromeetri andmeid kuskilt eraldi lugeda ei saa.
|
|
tagasi üles |
|
|
ThedEviL
HV Guru
|
25.04.2017 00:52:19
|
|
|
Char,
tsitaat: |
sa mõtled, et kuhu saab androidi peale installida?
|
Ei, ma mõtlen neid, millel on android peal.
Physics toolkitiga saad raw andmeid ilusti logida kõikidel android seadmetel, millel on mida logida.
|
|
tagasi üles |
|
|
|