Pigem ma küsiks, mille peal seda testitud nüüd on? Kuskilt mingi 1-2 sample plaati kätte saadud vigase BIOSga ja siis tehakse järeldus, et nii ongi kõigil?
Testitud on paarikümne eri plaadi peal Saksamaal ja UK's praeguseks hetkeks. Saksa testijatelt on see tõlgitud snippet:
All boards are working but booting can take some excessive time.
It looks like OC results (and probably other) are improving with new BIOS versions which is annoying from the testers perspective because well, every day your old results might be invalid.
The launch seeems to be forced because every mainboard manufacturer is late regarding robust BIOS versions.
6 days before launch without a final BIOS never happened before.
It feels like they need one or two months more before everything works as intended and robust.
For example the 3200 Mhz DDR4 memory from the testkit doesn't work with 3200 Mhz.
The performance results are quite over the place.
Sometimes Ryzen beats the 6900K from Intel and sometimes the performance falls apart, again stating that beta testing can be annoying.
It looks like OC results (and probably other) are improving with new BIOS versions which is annoying from the testers perspective because well, every day your old results might be invalid.
See peaks ju testijatele just meeldima, elada põnevuses, et noh, palju nüüd ära tuleb, kas tuleb rohkem või tuleb vähem jne _________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud
Ma ei näe siin küll mingit draamat, juba ajalooliselt on varajaste BIOSitega alatasa mingi kamm olnud, küll ei tööta RAM korralikult siis avastatakse muid erratasi.
Nii, et täiesti tavaline asi, eriti veel kui asi pole ametlikult veel väljaski. _________________ a.k.a Ummikummi
Ddr taktsageduse üle kisa tõsta küll mõttekas.... reklaamiohvrid kes usuvad perfikasvu ddr taktsagedusest.
Jõudluse kasv on täiesti olemas. Sünteetilistes testides ja arendusprogrammides rohkem, mängudes vähem. Asjakohane artikkel: http://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/
Küsimus on pigem rahas. Üle 3200Mhz hakkavad kittide hinnad tõusma tempos mis ei õigusta jõudlusekasvu. 2133Mhz jälle pole eriti mõtet võtta, kui hind kohati 1:1 2400Mhz kittidega.
Scart kirjutas:
The launch seeems to be forced because every mainboard manufacturer is late regarding robust BIOS versions.
6 days before launch without a final BIOS never happened before.
Ma väljendasin juba eelmine aasta oma skepsist selles osas, et kas emaplaaditootjad suudavad pärast nii pikka aega teha plaate mis ka kuhugi kõlbavad.
Loodetavasti on see pigem siiski aja, mitte kompetentsi küsimus.
Oli ju ka Inteli X99 peal alguses probleeme. _________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kõik on ju uus värk. Ükski tootja ei jõua neid kõiki erinevaid variante testida ja proovida mis reaalselt käiku lähevad. Mingid vead ja veidrused tulevad ikka siis välja, kui inimesed hakkavad neid kasutama ja leitakse mingid anomaaliad/vead/probleemid mis fixitakse. Natuke kannatust lihtsalt.
"Overclock is no problem at all. Though we can not say a certain frequency due to NDA, I can say that it is impressive. Overclockers will be happy."
"I have friends from AMD Engineering department due to my experience in the hardware industry. Zen 2 or Zen B will be even more competitive. So we can say that Intel shall brood on the future"
"With our overclocked 1800x sample,under Noctua cooler given by AMD, we have passed beyond the stock single thread performance of 7700k, in a specific bench, and the temps were great. We had no concern about temps during our run which passes the ST performance of 7700k."
"In some benchmarks AMD(!). It seems ironical yes but AMD is presenting a CPU performance that Intel can not keep up with even with their 10 core 6950x!"
"Breaking NDA won't be a problem since the scores are beyond fantastic. But we will stick with the tradition."
"With one click I can reach great OC's. So I won't really bother with the manual OC no more."
"Single thread score will be so great. According to this performance we can say that 7700K will be history, even for gaming, from now on" he said.
"Intel shall shake themself. Because Ryzen will be a great choice for Overclock enthusiast."
Ma ei tea mis jutt siin käis, aga minu plaan on küll 1800x ja pigem keskklassi või odavama otsa emaplaat võtta. Mille jaoks mulle 10 sata porti ja 2 M.2? 2x PCI x16? Pole vaja. Miks sellised rõlged ilustatud emaplaadid ja koledad vilkuvate tulukestega korpused? Arvuti on töövahend, kast olgu märkamatu, vaikne ja nurka lükatud. _________________ Täna on see homme, mida sa eile kartsid.
gg @ hinnasõda, AMD toobki kastanid suuremast tulest välja, loodab, et see trend jätkub ka edaspidi..
seda enam, et järgmised generatsioonid on ilmselt juba veel paremad, jne. - loodan, et türklaste jutud korralikust OC-võimekusest on ka õiged. _________________
daman, kellata saab X370 B350 ja X300 emaplaadiga. Julgen väita, et ega see kallis plaat väga eelist anna, kui jutt käib õhkjahutusest ning pingega hulluks ei minda. _________________
labidas, esimesed tüübid kes said OC'd proovida ütlesid just, et emaplaat suht määrab ära, mida saavutada õnnestub üldse, VRMi jahutus pidi olema tõsine faktor.
erick, ah ega sel taktil mängudes nagunii mingit suurt rolli pole.. lase stockis ja naudi aga krdima Inteli pricecut on paras naerukoht.. pole mingi pricecut veel nad peavad rõvedalt hindu alla tooma.. 6950X hind kusagile 500€ juurde Kõiksugu 4 tuumalised prosed sinna 100 euro kanti. _________________ Krüpto
Minu Youtube - HDTanel
Minu Instagram - HDTanel
Selliste uudiste peale tekib tunne, et peaks oma Skylake platvormi maha müüma ja ostma Ryzeni asemele, puhtalt selle tõttu, et AMD-d toetada turu ja konkurentsi taastamisel.
Täitsa teise teemasse.
Isiklikult oman 2500k prose ja kavas on küll minna 1700x, tundub cinebenchi skoori järgi üsna hea ja isikliku arvamusena arvan küll et mängumaailm hakab ka sinna 6-8 tuumaliste poole liikuma- nii et saab jälle oma 5 aastat rahulikult olla . Naerma ajab ikka see kuidas osa niiöelda ärihaisi püüavad oma i7 3770k müüa 150-180 euriga, puhta diblad minu arust võiksid sama hästi selle cpu panna meediakeskusesse- mida mina kavatsen oma 2500k isiklikult teha...
Vägisi tuleb skylake maha müüa ja zeni peale ümber kolida, tundub ainuke mõistlik lahendus nüüd.
Muidugi peab ära ootama benchid, siis näeb juba reaalselt
#amdforthewin _________________ Autovaruosad Pärnus/kuni -30%
www.mardigarage.eu
purexl, aga kui pole meediakeskust vaja?
Siin foorumis on mõningad milelgi pärast arvamusel, et peab kodus olema NAS selle asemel et arvutis 2+ HDD-d, Eraldi meediakeskus, et filme jne vaadata (selle asemel, et kehvemal juhul arvutist film mälupulgale kopeerida ja teleri taha see pulk pista) jne
See arvamus võib sul ajajooksul muuta, minu jaoks on meediakeskus on üsna mugav(4a kasutanud) kõik filmid ja seriaalid on HTPC peal ja mis kõige põhilisem saad diivanil lebotada
Nt saad XBMC abil filmidel ja seriaaldel vabalt letterboxi eemaldada.
i5 2500k, i7 2600k ja i7 3770k on ühed legendaarsemad cpu-d mis intel teinud, pigem siuke olevus alles jätta panna HTPC
Vägisi tuleb skylake maha müüa ja zeni peale ümber kolida, tundub ainuke mõistlik lahendus nüüd.
#amdforthewin
Kas on midagi, mida su i7 6700k @ 4.8 hetkel ei tee? Jääme nüüd ikka arukateks inimesteks ja lõpetame selle hüsteeria. Ma saan aru, et mina oma pooletoobise plaadi ja defaultkelladega 3570k pealt tahan edasi minna, aga milleks on vaja välja vahetada ribadeks kellatud 6700k?
#amdforthewin
Kas on midagi, mida su i7 6700k @ 4.8 hetkel ei tee? Jääme nüüd ikka arukateks inimesteks ja lõpetame selle hüsteeria. Ma saan aru, et mina oma pooletoobise plaadi ja defaultkelladega 3570k pealt tahan edasi minna, aga milleks on vaja välja vahetada ribadeks kellatud 6700k?
"Bridge" pealt AMD Ryzen peale oleks küll juba mõistlik minna. Enamus uuemaid mänge kasutavad 4x tuuma 90% juures pidevalt.
Huvitav kas Ryzen lubaks 8 tuumast 4 välja lülitada ning 4 kõrgemale taktile lükata kui vaja ning vajadusel 8 tuuma kergemalt üle kellata. Vanemates programmides võib kasulikuks osutuda pigem 4 kõrgemalt ülekellatud tuuma peal asju jooksutada...
Kui nüüd meenutada, siis DDR4 väljalaskel jooksis 2133Mhz peal, kõik üle selle on tegelikult Inteli poolt ametlikult heaks kiitmata OC ning OC paraneb kõigil emaplaatidel BIOS valmis saades. Pre-pre-launch asjad tavaliselt ei tööta jah...
Kõvaketasteks on 6SATA auku peaaegu piisav, kui eelmised HDD-d üles ei ütle, saab data\niisama katsetamiseks sisse jätta. Power Plan lükkab ilusti välja ka, nii et enamus ajast ajavad asja ära 2x SSD-d, 2x HDD istuvad niisama kastis enamus ajast, vaja siis lükkavad pöörded 0RPM pealt üles(ehk ei tekita mingit müra), lisaks veel 1xDVD mängija ning ongi
limiit täis.
#amdforthewin
Saan su mõttest aru ja olen samas ka nõus.
Aga kogemuste põhjal suutsin ma enda arvutit vähem kokku jooksutada multi-taskides fx 8350'ega kui hetkelisega.
Harjumus mitut asja korraga teha, chrome,spot,taga taustal mingi mäng, vahest jookseb obs kõigiga kaasa ja lisaks veel muud jama.
Eriti daw'i kasutuses oli natuke vähem sellist freez' effekti kui i7'ega.
Eks ei kiirusta kusagile, aga ryzen pakub väga väga palju huvi kindlasti _________________ Autovaruosad Pärnus/kuni -30%
www.mardigarage.eu
First up: https://www.scan.co.uk/products/3xs-ryzen-7-overclocked-bundle-amd-1700-asus-b350-plus-8gb-corsair-ddr4-bequiet-dark-rock
Quote:
This Overclocked bundle features the latest AMD Ryzen R7 1700 Processor. The R7 1700 is a 8 Core 16 thread CPU which we overclock from 3GHz to 3.8GHz for great performance in all games and applications. It is kept cool by a be quiet! Dark Rock air cooler and installed in an ASUS Prime B350 motherboard and accompanied by 16GB of 3000MHz Corsair Vengeance LPX DDR4.
Second: https://www.scan.co.uk/products/3xs-ryzen-7-overclocked-bundle-amd-1700x-asus-x370-pro-16gb-corsair-ddr4-corsair-h100i
Quote:
This Overclocked bundle features the latest AMD Ryzen R7 1700X Processor. The R7 1700X is a 8 Core 16 thread CPU which we overclock from 3.4GHz to 4GHz for great performance in all games and applications. It is kept cool by a Corsair Hydro H100i cooler and installed in an ASUS X370-Pro motherboard and accompanied by 16GB of 3000MHz Corsair Vengeance LPX DDR4.
Third: https://www.scan.co.uk/products/3xs-ryzen-7-overclocked-bundle-amd-1800x-asus-x370-pro-16gb-corsair-ddr4-corsair-h100i
Quote:
This Overclocked bundle features the latest AMD Ryzen R7 1800X Processor. The R7 1800X is a 8 Core 16 thread CPU which we overclock from 3.6GHz to 4.2GHz for great performance in all games and applications. It is kept cool by a Corsair Hydro H100i cooler and installed in an ASUS X370-Pro motherboard and accompanied by 16GB of 3000MHz Corsair Vengeance LPX DDR4.
And finally: https://www.scan.co.uk/products/3xs-ryzen-7-overclocked-bundle-amd-1800x-asus-x370-crosshair-16gb-corsair-ddr4-corsair-h100i
Quote:
This Overclocked bundle features the latest AMD Ryzen R7 1800X Processor. The R7 1800X is a 8 Core 16 thread CPU which we overclock from 3.6GHz to 4.2GHz for great performance in all games and applications. It is kept cool by a Corsair Hydro H100i cooler and installed in an ASUS X370-Crosshair motherboard and accompanied by 16GB of 3000MHz Corsair Vengeance LPX DDR4.
I did replace a few typos in that but this is really good info for alot of people here simply because all of these pre-overclocked setups carry a 3 year warranty meaning that Scan is guaranteeing 3.8Ghz on a B350 Prime Pro board with a Dark Rock air cooler.
norm. 1800x plate ja 16gb mälu saab 1k eest. sama palju maksab ainuüksi 6900k
peab vist ise ka 2011v3 palte maha müüma (sai ostetud et hakkaks vaikselt 2011 x79 ära liikuma) _________________ Ime tala, Nagu ime kepike.
Siga armastab muda, aga mudane siga armastab puhast aset!
Miks ADMIN Anti112 ambusib mind? andis 1p cooldowni aga ma ei saa peale selle enam mitteühtegi postitust teha! üks päev ei kuid!
This last bit may explain why Intel PR sent out a last-minute “call us before you write” email to most of the press, but not SemiAccurate, after hours last night. You could infer that they are suddenly really worried about something. In case we read that wrong, they should be.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.