Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa Nutinõu: Kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale. Teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

liitunud: 01.10.2001



Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 09.02.2017 13:06:35 Elisa Nutinõu: Kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta? vasta tsitaadiga


Külmakraadid kimbutavad elektroonikat: Kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta? On ilmselge, et nutitelefoni ei ole mõistlik kasutada jäähoki litri või lumekaabitsana, kuigi seda ikkagi tehakse. Milliseid nõuandeid peaks silmas pidama, et ka miinuskraadide juures telefoni heaperemehelikult kasutada? Elisa tootejuht Imre Nõmmik annab ülevaate, kuidas oma nutiseadmega külma ilmaga käituma peaks.

Kasuta nutitelefoni külma temperatuuri käes võimalikult vähe
„Esimene ja kõige elementaarsem nõuanne on hoida telefoni pakaseliste ilmastikuolude ehk külma käes võimalikult vähe,“ annab Imre Nõmmik esimese soovituse. „Paljud telefonitootjad ei soovita seadmeid miinuskraadide juures kasutada just seetõttu, et aku võib hüppeliselt kiiresti tühjeneda.“

Nõmmiku sõnul tasub nutitelefoni hoida keha lähedal taskus soojas ning pikkade telefonikõnede tegemiseks on kõige mõistlikum kasutada sisse ehitatud mikrofoniga kõrvaklappe või Bluetooth peakomplekti. „Kui külma ilmaga hoida telefoni riiete välistaskus, on põhiliseks probleemiks see, et aku saab tühjaks ning telefon lülitab ennast ise omavoliliselt välja. Seda põhjustab elektronide liikumise aeglustumine ja aku mahtuvuse langemine, mistõttu tasubki telefoni hoida riiete sisetaskus.“

Sama märkis Nõmmik, et seda nõuannet ei saa järgida aktiivsete tegevuste puhul, sest näiteks lund rookides võib kehast eralduv niiskus telefoni hoopis kahjustada. Neile, kes soovivad oma telefoni kaasas kanda ka ekstreemsemates oludes, soovitab Nõmmik niiskus- ja tolmukindlaid telefone.

Kui telefon lülitab ennast külmaga välja, peab sellele andma aega uuesti soojenemiseks
Külma käes välja lülitunud telefonile peaks andma enne uuesti sisse lülitamist aega soojeneda. „Kindlasti ei tohi telefoni radiaatorile asetada, vaid tuleb sel lasta rahulikult toatemperatuuril jõuda tagasi tavapärase temperatuurini,“ selgitab Nõmmik. Külmaga välja lülitumine pole tootejuhi sõnul telefoni jaoks kriitiline olukord. „Kui telefon jääb ööseks autosse ja on ennast välja lülitanud, siis ei tohiks seda paanikahoos soojapuhuri ette soojenema viia. Järsk temperatuurivahetus võib tingida selle, et ekraan mõraneb või telefoni sisse tekib kondensatsioon. Telefoni uuesti sisse lülitades peab arvestama sellega, et võib kuluda lisaaega enne kui telefon suudab uuesti laadima hakata,“ lisab Nõmmik.

Imre sõnul on levinud viga ka see, et kui telefon juhtub kukkuma lume sisse, siis üritatakse lund telefoni pealt ära puhuda. „Tänu sellele läheb lumi just sügavamale telefoni sisse, kus see sulab ja võib teha tagasipöördumatut kahju. Telefon tuleks lumest puhtaks pühkida ning eemaldada kaitsekorpused ja kaaned, et vesi ei jääks nende vahele. Ka siinpuhul ei tohiks mingil juhul panna telefoni kuivama radiaatori peale või üritada seda fööniga kuivatada,“ toonitas Nõmmik.

Enne külma kätte minemist lae aku täis
Telefoni aku hakkab külma temperatuuriga tühjenema kiiremini kui tavaliselt. Üks parimaid ja mitte kõige üllatavamaid mooduseid, kuidas ennetada aku omavolilist tühjenemist, on see enne külma kätte astumist täielikult täis laadida.

Lisaks soovitab Imre Nõmmik neile, kellel on aku tühjenemisega probleeme, endale akupank muretseda. „Akupank on hea abiline neile, kes soovivad alati kindlad olla, et telefoni aku neid alt ei veaks. Kui peaks juhtuma, et külm aku mahutavusest suure ampsu võtab, saab tänu akupangale telefoni olenemata asukohast kiiresti täis laadida.“ Samuti aitavad telefoni ilmastikuolude eest kaitsta spetsiaalsed kaitsekaaned, kuid Nõmmiku sõnul annavad need ka vastupidise efekti, hoides telefonist sooja eemale. Seega kui telefon on tänu külmale välja lülitunud, tuleks kiiremaks tavatemperatuuri saavutamiseks kaitseümbris eemaldada.

Allikas: www.elisa.ee

_________________
HV valuutakalkulaator
Kommentaarid: 461 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 12 :: 7 :: 356
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
SirVorkars
Kreisi kasutaja
SirVorkars

liitunud: 24.12.2003




sõnum 09.02.2017 18:41:18 vasta tsitaadiga

Kõva Elisa nutinõu küll.
Mingi pastakast imetud pressikas, et reklaami saada.
Iga mõtlev inimene teab seda jura unepealt...
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 3 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
CALEB
HV kasutaja

liitunud: 27.03.2006




sõnum 09.02.2017 21:32:57 vasta tsitaadiga

Kes tahab nutitelefoni külma käes kasutada, peaks ostma mõne rugged tüüpi telefoni. Näiteks uuemad Caterpillari telefonid töötavad vahemikus -25 kuni +55 kraadi (celsiust). Lisaks veel vee, tolmu ja põrutuskindlus. Eriti hea on see, et rugget telefonid ei lähe vastu keha kõveraks kui juhtud kukkuma või kuhugi pihta põrkama. (sporti tehes)
Kasutasin aastaid tavalisi telefone, nüüd, olles omale hankinud rugged tüüpi telefoni, ei saa ma enam aru, miks üldse "tavalisi" telefone toodetakse. Need on ju nii haprad.
Ma võin enda telefoniga kasvõi naela seina lüüa - külma ilmaga ja vee all. Akut peab ka umbes kaks korda nädalas laadima, mõnikord harvem. (720p ekraan, 3G ram, 8 tuuma = ei ole vilets ja aeglane)

Elisa nõu = hoidke telefoni nagu s___a pilpa peal, minu nõu = ärge ostke s___a.

(Milleks maksta raha millegi eest, mis erinevates oludes vastu ei pea ja siis on vaja veel iga olukorra jaoks erikohtlemist ?)
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
mercury11
HV vaatleja

liitunud: 23.02.2006




sõnum 11.02.2017 18:43:18 vasta tsitaadiga

Elektronide 10% väiksem kiirus 260K juures võrreldes 290K nüüd küll põhjuseks pole ,umbes sama tark jutt kui et elektroonika töötab suitsu jõul:)..
Kommentaarid: 9 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Renq
HV veteran
Renq

liitunud: 21.12.2003




sõnum 11.02.2017 21:02:47 vasta tsitaadiga

Ei mõista seda paanikat. Jutust jääb mulje, et korra võtad telefoni kätte ja külm teeb kohe üks null. Mul on telefon Galaxy S5 ratta peal paljalt ka nende kõige kangemate Tallinna külmadega olnud ja peab ilusti vastu. Ühe korra on vist külmast välja lükanud ja seda ka alles täiesti sõidu lõpus, rohkem mitte. 50 minti sõitu töötava GPS'iga ja akut läheb nii umbes 15%. Kannatab vihma, rahet ja ma ei tea mida kõike veel ette tulla võib.
_________________
Steam: Renq Origin: Renq86 Uplay: Renq86
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
lopes39
HV Guru
lopes39

liitunud: 08.11.2004




sõnum 11.02.2017 23:53:26 vasta tsitaadiga

Nuti telefonidel pidi ju kuumusega probleeme olema. Aku pidevalt kuumeneb üle jne.
Talvel peaks see hea jahutus telefonile olema ja kiirendama toiminguid icon_razz.gif

Aga jah kui külm probleemiks on, siis tuleb vastav mudel selle jaoks osta.
Telefoni hoitakse soojas taskus niikuinii enamusajast.
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
LKits
HV Guru
LKits

liitunud: 06.09.2007




sõnum 12.02.2017 10:34:26 vasta tsitaadiga

SirVorkars kirjutas:
Kõva Elisa nutinõu küll.
Mingi pastakast imetud pressikas, et reklaami saada.
Iga mõtlev inimene teab seda jura unepealt...
Ei tea ikka küll.
Sina oled IT-teadlik inimene, aga paljud tavakasutajad ei ole.

On olnud mitmeid juhtumeid, kus jäetakse telefon autosse, miinuskraadid ja hommikul telefon uimane või halvimal juhul pilt taskus ning ette ei võta.

_________________
itLahendused - Arvutite remont ja hooldus, veebilehtede loomine, soodne veebimajutus. Võta ühendust! Tel: +372 555 268 97 ja e-post info@itlahendused.ee
Kommentaarid: 13 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 13
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Pressiteated »  Elisa Nutinõu: Kuidas nutitelefoni pakase eest kaitsta?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis



Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.