Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 481, 482, 483 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 20.01.2017 12:59:07 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
salatoimik, 800 minutit (nagu mul) või 1000 minutit igasse võrku nagu enamusel pole? Ma ei nori ega midagi sellist, ära arva nii! Aga lihtsalt kummaline tundub...

Trollib thumbs_down.gif
online help ka ju olemas, siia ju postitab

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 20.01.2017 13:15:13 vasta tsitaadiga

Kes ei taha maksta operaatorile lühinumbri lõivu, helistab 6397130

Telia lehel ka kirjas kõigesuurema fondiga info 123 ja siis et lepingulised küsimused teistest võrkudest selle pika numbriga.
Ning väikselt info all et välismaalt helistage pikal numbril.
Kirjutagu kohe juurde, et teisest võrgust helistades valige pikk number.

http://ekspress.delfi.ee/kuum/tarbijakaitsjad-sojas-tasuliste-luhinumbritega?id=74678373
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Jänes
HV kasutaja

sõnum 20.01.2017 20:08:52 vasta tsitaadiga

rocki kirjutas:
Jänes kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Hmm, netti kui sellist pole icon_rolleyes.gif

Sama jama. Täna ärkasin ja netti pole, telepilti pole, samas mingeid rikkeid Lääne virumaal ei näita. Peab aega varuma ja telefoniotsas rippuma, et mis värk on ?

no aga teee lihstalt tuimalt resa ruuterile?

Tuimalt tehtud resa ruuterile. Tervelt kolm korda. Null kasu. Olevat mingi rike olnud. Praeguseks korras. Ei maksa arvata, et kõik kasutajad mingit vanaemad on, kes nuppudetta puldiga toimetavad nagu profid aga ruuterile restarti teha ei oska. icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
The_Boss
HV Guru
The_Boss

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.01.2017 17:30:22 vasta tsitaadiga

salatoimik kirjutas:
Jänes kirjutas:
salatoimik kirjutas:
Hmm, netti kui sellist pole icon_rolleyes.gif

Sama jama. Täna ärkasin ja netti pole, telepilti pole, samas mingeid rikkeid Lääne virumaal ei näita. Peab aega varuma ja telefoniotsas rippuma, et mis värk on ?
Ei saa neile helistada, lauatelefon toimib kh üle neti icon_lol.gif

Ka eile ärgates jama, et pilt hakib iga natukese aja tagant. Hommikul polnud aega viga otsida ja lõunal kodus olles helistati ise mu mobiiltelefonile, et märkavad viga ja võiks switchile resa teha. Tegin ära ja korras. Klienditeenindus 5+.
Kommentaarid: 356 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 282
tagasi üles
infarkt
HV kasutaja

sõnum 23.01.2017 17:10:57 vasta tsitaadiga

TG784 toiteadapter pläriseb kõvasti ja on katsudes üsna kuum. Tundub, et hakkab saba andma. Kust uue saaks?
Kommentaarid: 7 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 23.01.2017 18:56:48 vasta tsitaadiga

Foorumis müüakse 5€ eest ruuterit koos toitega. Aga kui juba pläriseb on mõistlik vast uuem seade võtta ja ennetada probleeme.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
ow4er
HV vaatleja

sõnum 24.01.2017 13:47:30 vasta tsitaadiga

Mis kiirused Thomson TG784 ruuteril on? Kui tahtsin 20/5 võtta, öeldi et uut ruuterit ka vaja.
Teises kodus on sama ruuter aga 50/50 kiirused.
Kiire google ütleb:
Maximum Wireless Speed: 54 Mbps
WiFi standards supported: 802.11b (11 Mbps) 802.11g (54 Mbps)
Mis standard Telial siis on või mida vaatama peaks, keegi võiks võhikule lahti seletada icon_smile.gif
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 24.01.2017 13:51:20 vasta tsitaadiga

See 20/5 Mbps pakett on VDSL2 tehnoloogia peal, ning seda TG784 ei toeta. Vaja kas TG789 või mõnda nende Inteno ruuterit.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
ow4er
HV vaatleja

sõnum 24.01.2017 14:33:29 vasta tsitaadiga

Et endal pilti selgemaks saada, siis kas saan õieti aru, et TG784 ühtib ADSL1/2/2+ (http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-tg784-wireless-voip-adsl2-gateway-342)
Ja tehnoloogiad on arenenud: ADSL, VDSL1 (pole eestis olnud), VDSL2, mis tulevad vaskkaabliga
ja siis valguskaabel, mille ingliskeelne lühend on FTTH (+ P,B, C/N)?
Sellepärast teises korteris saab sama ruuteriga paremaid kiiruseid, kuna seal valguskaabel?
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru
Dirty Harry

sõnum 24.01.2017 14:44:06 vasta tsitaadiga

TG784 ei ole jah VDSLi toega. ADSLi ja eetrit (nii CAT5/6 otse korterisse kui ONTist) sööb kenasti.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
SndyBrdge
HV vaatleja
SndyBrdge

sõnum 24.01.2017 14:52:37 vasta tsitaadiga

ow4er kirjutas:
Et endal pilti selgemaks saada, siis kas saan õieti aru, et TG784 ühtib ADSL1/2/2+ (http://www.speedguide.net/routers/technicolor-thomson-tg784-wireless-voip-adsl2-gateway-342)
Ja tehnoloogiad on arenenud: ADSL, VDSL1 (pole eestis olnud), VDSL2, mis tulevad vaskkaabliga
ja siis valguskaabel, mille ingliskeelne lühend on FTTH (+ P,B, C/N)?
Sellepärast teises korteris saab sama ruuteriga paremaid kiiruseid, kuna seal valguskaabel?

Just nii.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
mocc
Kreisi kasutaja
mocc

sõnum 28.01.2017 14:32:22 vasta tsitaadiga

"tulevikuvõrgu" Levialakaarti ei olegi enam?
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
A.S.
HV Guru

sõnum 28.01.2017 14:33:44 vasta tsitaadiga

Ei. Siis kõik ju näeksid, et tulevik on tume.
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
mocc
Kreisi kasutaja
mocc

sõnum 28.01.2017 14:53:34 vasta tsitaadiga

mnjaa ... mul kodukanti pandi lausa kaabel sisse ära, või noh vähenmalt silt oli püsti ja kaevati ka. Silt kadus mingi hetk ja kõik muu ka kaasaarvatud lubadused. Kirjutasin teliasse ja vastuseks "10 päeva jooksul võtab spetsalist ühendust."
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 74
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 28.01.2017 17:47:52 vasta tsitaadiga

mocc kirjutas:
"tulevikuvõrgu" Levialakaarti ei olegi enam?

Ei ole jah. Pigem ma arvan, et keegi ei viitsinud seda hooldada ja ajakohasena hoida. Telia siseselt samas peaks need andmed ju olemas olema nii, et kord kvartalis vms võiks ju avalikustada kaardi seisuga see ja see hoiatusega, et kõik andmed ei pruugi olla ajakohased. See peaks hoidma ära kaebused stiilis "miks minu majal näitab kiiremat ühendust, kui see mis ma tellida saan". Võibolla neil sai ka kõrini sellistele päringutele vastamisest.

Isiklikult arvan, et see oli väga lahe kaart mida lihtsalt niisama sirvida - vaadata mis elukoha ümbruses levib, mis eelmiste elukohtade ümbruses toimub, kuidas tuttavate elukohtadega on jne.
See on, aga see on väga üldine: http://ela12.elasa.ee/elakaart/
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Reaper
Kreisi kasutaja
Reaper

sõnum 28.01.2017 21:36:41 vasta tsitaadiga

Tulevikuvõrgu leviala kaart oli jah asjalik. Tuttavad ostsid maja ka selle järgi, et jääks ikka leviala piiridesse icon_wink.gif
Kommentaarid: 29 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 27
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2017 19:30:33 vasta tsitaadiga

Reaper kirjutas:
Tulevikuvõrgu leviala kaart oli jah asjalik. Tuttavad ostsid maja ka selle järgi, et jääks ikka leviala piiridesse icon_wink.gif
Pean tunnistama et ka mulle meeldis aeg ajalt seda kaarti sirvida. Mitte et vaja oleks olnud aga niisama huvi pärast. Kahju et see hingusele saadeti. Kinnisvara otsijatele/ostjatele oli see kaart kindlasti suureks abiks...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 30.01.2017 20:11:07 vasta tsitaadiga

Kunagi jäi kusagilt kõrva, et TJA plaanib üleeestilist kõikide sideoperaatorite levialakaarti mis peaks kliendi jaoks objektiivsem olema.
Kas see oli üks põhjus miks geopanga kaart hingusele läks või oli seal mingi muu privaatsus või haldusküsimus, ei oska öelda.

PS. Iseenesest oli hea näha millises nõmme piirkonnas "rikas poiss" elas ja omale valguskaabli sisse tõmmanud oli.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 30.01.2017 21:01:46 vasta tsitaadiga

indrekp, ma olen ka Nõmmel eramajas ja kasutan 40/10 ühendust. Kodulehel siiani aadressi sisse lüües näitab 20/5 maksimaalseks võimalikuks. Seega ei nuta seda kaarti taga, sest elementaarne kodulehe aadressisisestus annab juba valeinfot üle poole aasta icon_lol.gif
Online helpdeskis olen 2x teada andnud, on väidetavalt arvesse võetud. Õnneks puhtjuhuslikult boxi kaudu nägin, et 40/10 ka võimalik valida.

Ehk siis pikk jutt lühidalt, see kaart pani villast mõlematpidi. Näitas aegajalt ka optika olemasolu mõnel majal ja kui tellima hakkasid, siis selgus, et tegelikult ikka pole ja kaardiaps hoopis. Enamasti järgmiseks päevaks oli kaart korda tehtud konkreetsel aadressil.
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 30.01.2017 21:35:12 vasta tsitaadiga

olafsand, kaart näitas reaalset olukorda vastavalt võrgukirjeldusele.
Kui majas on fiiber või switch fiibri otsas, on vastav võimalus.
Vase võimekus võib ajas muutuda. Adsl, vdsl2 ning vastavalt kaabli pikkusele ja kvaliteedile määravad tehnikud ja kaabliinsenerid võrgule reaalse võimekuse, see võib olla hinnatud või hindamata. Sellest võib üks kord olla võimalus saada 40M, teinekord juba 20M kui kaabel on kehvem või pikkus piiripealne. Sama adsl puhul, kas saab 1 või kaks vaatajakohta jms. Kui andmed muutusid siis see polnud mingi eraldi parandus vaid tegemist oli otseselt liiniandmete muudatusega baasides.
Kinnitada küll ei oska aga kuidagi on mingil hetkel need andmed erinenud tellimisest teleris või iseteeninduses ja seda võb juba mingils sünkroniseerimisveaks nimetada. Öelda pole eraldi kellelegi vaja aga kui on kahtlus, et kliendina saad oma aadressil liiga kiiret või aeglast ühendust, maksab küsida 123 pealt.
tagasi üles
olafsand
HV Guru
olafsand

sõnum 30.01.2017 21:41:12 vasta tsitaadiga

indrekp, 123 teab ka, et 40/10 saan. Neilegi oli see üllatus, sest neil ka süsteem näitab, et 20/5 peaks maksimaalselt saama. Palusin siis arvelt vaadata, et kui palju ma maksan, siis nägid ka jah, et 26€ ja 40/10 internet. Rohkem ma ei taha sinna teada anda, pärast mõtlevadki, et liiga kiire nett mulle sattunud icon_lol.gif
Kommentaarid: 60 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 57
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 30.01.2017 21:51:32 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
indrekp, 123 teab ka, et 40/10 saan. Neilegi oli see üllatus, sest neil ka süsteem näitab, et 20/5 peaks maksimaalselt saama. Palusin siis arvelt vaadata, et kui palju ma maksan, siis nägid ka jah, et 26€ ja 40/10 internet. Rohkem ma ei taha sinna teada anda, pärast mõtlevadki, et liiga kiire nett mulle sattunud icon_lol.gif

Iseteenindus ei ole reaalse eluga alati seotud, infotelefon teab reeglina paremini (kuid ka neil on apsakaid).

Tean päris mitut kohta, kus web lubab ühendust, kuigi kaablit majja ei tule ja kui ära tellida siis kas helistatakse, et oi, kuidas te üldse tellida saite selle teenuse (piirkonnas enam kaablit ei hoita, st. vasevõrk läheb külast minema ja jääb 4G) või korra ka tehnik kohale tulnud, kukalt kratsinud, et mis siis nüüd, vabandanud ning tagasi läinud.

Proj. tingimusi, et kaabel vedada ei saa väljastada (aadressil kaabel olemas või ette nähtud piirkonnas sisuliselt kaabli hülgamine) ja noh... "suurfirma" asi icon_smile.gif
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 30.01.2017 22:16:37 vasta tsitaadiga

miks ma iseteeninduses enam ei saa valida soovin kiiremat netti ja siis saadetakse see esialgne projekt 300 000 000 biljonit eurot. kas nad tüdinesid neist pakkumistest ka ära, üks tahtis ju maksta 900 biljonit 100m vedamise eest.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
sakinaga
HV Guru

sõnum 31.01.2017 00:47:14 vasta tsitaadiga

olafsand kirjutas:
indrekp, 123 teab ka, et 40/10 saan. Neilegi oli see üllatus, sest neil ka süsteem näitab, et 20/5 peaks maksimaalselt saama. Palusin siis arvelt vaadata, et kui palju ma maksan, siis nägid ka jah, et 26€ ja 40/10 internet. Rohkem ma ei taha sinna teada anda, pärast mõtlevadki, et liiga kiire nett mulle sattunud :lol:
Väga lihtne on see, miks 123 ja iseteenindus algul üht numbrit näitasid ja hiljem reaalselt kiirema kiiruse valida said.

Alguses pakutakse sisuliselt huupi mingi number, mida suudetakse garanteerida, pärast ruuteri installeerimist on paremad andmed tingimuste kohta (liini parameetrid) ja saab liini sobivuse korral paremat kiirust pakkuda. Endal ilmus nii 60/10 iseteenindusse kuigi algul oli 40/10 maksimaalne (ja aadressiotsingu järgi on siiamaani 40/10 maksimaalne).
Kommentaarid: 159 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 151
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 31.01.2017 09:02:29 vasta tsitaadiga

maatriks kirjutas:
olafsand kirjutas:
Väga lihtne on see, miks 123 ja iseteenindus algul üht numbrit näitasid ja hiljem reaalselt kiirema kiiruse valida said.

Alguses pakutakse sisuliselt huupi mingi number, mida suudetakse garanteerida, pärast ruuteri installeerimist on paremad andmed tingimuste kohta (liini parameetrid) ja saab liini sobivuse korral paremat kiirust pakkuda. Endal ilmus nii 60/10 iseteenindusse kuigi algul oli 40/10 maksimaalne (ja aadressiotsingu järgi on siiamaani 40/10 maksimaalne).

Täpselt nii, 60Mbit/s on VDSL puhul ainuke kiirus mida ei sätesta ükski paika pandud füüsiline piirang või parameeter. See kiirus avaldub ainult siis kui klient kasutab 40/10 kiirust. Piisavalt hea liinikiiruse korral pakutakse välja ka 60 kiirust.
20 vs. 40 seda ei ole. Seal määrab kiiruse kaabliinsener või tehnik. Kordan veel, olfsand tellis omale ükskord 40 kiiruse ära, maksab selle eest, liin on piiripealne kuid siiski veel 40Mbit/s võimeline, samas Telia on seadnud HILJEM liinile piirangu kuni 20Mbit/s sest klientide lisandumisel võib parameeter ka olemasolevatel klientidel alla langeda. Ehk kui olfsand kiirust korra langetab, siis võimalik, et uuesti 40 ta enam valida ei saa. Ilmselt polegi vaja teada anda veast vaid see ongi nii mõeldud. Kaablit ei ole mõtet lõhki müüa kui on probleemne koht, sellega välditakse klientide pahameelt.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 481, 482, 483 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.