praegune kellaaeg 23.06.2025 11:44:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 378 ] |
Pigem ei |
|
27% |
[ 157 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 576 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
17.01.2017 16:30:37
|
|
|
tsitaat: |
Infoks nende odavate Windows 10 litsentside kohta, olime kasutaga Virx kolmepoolses suhtluses Microsoftiga ja vastus oli järgmine:
From: Kädi Horm [mailto:kahorm@microsoft.com]
Sent: Tuesday, January 17, 2017 2:44 PM
To: Virko Orav; HinnaVaatlus
Subject: RE: Windows 10 OEM
Tere,
Ma siiralt vabandan, et nii kaua läks. Põhjuseks ei olnud see, et me ei leidnud midagi vaid see, et meeskond, kes selliste uuringutega tegeleb, asub teises ajatsoonis ja nendega suhtlemine võttis oodatust rohkem aega. Ma olen teile lisanud manusesse ametliku ülevaate sellest, mis me seda võtit uurides leidsime.
Lihtsalt öeldes, siis Microsoft müüb oma otse partneritele nagu HPE, Dell, Lenovo Windowsi võtmeid, et need teatud süsteemiga tehases BIOSi süstitakse. Neil Windowsi litsentsidel ei ole kleebiseid vaid ainult võti ise. Hetkel on tegemist Delli tootmisest pärit võtmega, mis suure tõenäosusega on sealt lekkinud või varastatud. Seoses üleval väljatooduga on tegemist litsentsiga, mis on vastuolus Microsofti litsentseerimise poliitikaga ja me palume neid mitte edasi müüa.
Ma loodan, et see vastab teie küsimustele.
Kädi Horm
Partner Channel Executive
kahorm@microsoft.com |
|
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.01.2017 16:57:55
|
|
|
Seega erilist vahet pole kas pira või odav võti, piraat oled mõlemal juhul
|
|
tagasi üles |
|
 |
FredVulkan
HV kasutaja
|
17.01.2017 17:34:07
Windows 10 pole aktiveeritud |
|
|
Tere, probleem selline, et tõmbasin win 10 panin koodi sisse ja kõik töötas, sain windowsi aktiveeritud. Kaks pärva hiljem ei olnud enam aktiivne ja kood ka ei tööta mis teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
FredVulkan
HV kasutaja
|
17.01.2017 19:06:29
|
|
|
Voti ostetud koos karbiga ordist.
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
17.01.2017 19:16:10
|
|
|
Kui nii, siis seal samas aknas kus windows kurdab et ei saa aktiveeritud on ka telefoniga aktiveerimise võimalus. Vastu võtab automaatvastaja, mis on võimeline ka eesti keeles suhtlema. Proovi alustuseks selle kaudu. Kui ei õnnestu, siis helista homme uuesti, aga vali et soovid inimesega rääkida ja kurda neile oma muret. Kui võti on legaalne, siis on probleemid lahendatavad.
|
|
tagasi üles |
|
 |
FredVulkan
HV kasutaja
|
17.01.2017 19:23:20
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Kui nii, siis seal samas aknas kus windows kurdab et ei saa aktiveeritud on ka telefoniga aktiveerimise võimalus. Vastu võtab automaatvastaja, mis on võimeline ka eesti keeles suhtlema. Proovi alustuseks selle kaudu. Kui ei õnnestu, siis helista homme uuesti, aga vali et soovid inimesega rääkida ja kurda neile oma muret. Kui võti on legaalne, siis on probleemid lahendatavad. |
Suured tanud!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
18.01.2017 09:57:23
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Infoks nende odavate Windows 10 litsentside kohta, olime kasutaga Virx kolmepoolses suhtluses Microsoftiga ja vastus oli järgmine:
Tere,
Ma siiralt vabandan, et nii kaua läks. Põhjuseks ei olnud see, et me ei leidnud midagi vaid see, et meeskond, kes selliste uuringutega tegeleb, asub teises ajatsoonis ja nendega suhtlemine võttis oodatust rohkem aega. Ma olen teile lisanud manusesse ametliku ülevaate sellest, mis me seda võtit uurides leidsime.
Lihtsalt öeldes, siis Microsoft müüb oma otse partneritele nagu HPE, Dell, Lenovo Windowsi võtmeid, et need teatud süsteemiga tehases BIOSi süstitakse. Neil Windowsi litsentsidel ei ole kleebiseid vaid ainult võti ise. Hetkel on tegemist Delli tootmisest pärit võtmega, mis suure tõenäosusega on sealt lekkinud või varastatud. Seoses üleval väljatooduga on tegemist litsentsiga, mis on vastuolus Microsofti litsentseerimise poliitikaga ja me palume neid mitte edasi müüa.
Kädi Horm
kahorm@microsoft.com |
|
|
Hmm. See on väga huvitav analüüs. Kas see tähendab, et mingil x hetkel kui kuskil Delli masinat koostatakse, siis see võti integreeritakse BIOS-isse ja inimene kes selle Delli masina saab ei saa seda aktiveerida?
Või see kes selle Delli võtme lekitas on ise nii protsessis sees, et saab määrata, et seda võtit kuskil mujal enam ei kasutata? Muidu oleks ju üsna dumb müüa võti odavamalt ja pärast anda goahead võtme integreerimiseks BIOS-i teades, et see on kasutu.
Muide võtme integreerime BIOS-i pole väga raske. Olen seda teinud enda võtmetega, kuna mul on retail emaplaat millele muidugi vaikimisi midagi pole BIOS-i integreeritud. Plaadi mahamüümisel tuleb muidugi meeles pidada, et BIOS üle flashida defaultiga (kuigi ilma vastava serifikaadita setupi käigus ja ilma teatud setupcomplete.cmd käskudeta ei aktiveeru see niikuinii). Täpsustan, et mul on retail võtmed siis mida saab ka üle kanda emaplaadilt emaplaadile, seega omateada ma litsentsitingimusi ei riku. Pigem muudan enda elu mugavamaks, et ei pea iga clean installi käigus käsitsi võtit sisestama.
https://en.wikipedia.org/wiki/BIOS#SLIC
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
18.01.2017 14:11:32
|
|
|
Win8+ on suurtel OEMidel BIOSi integreeritud unikaalsed võtmed. Ma pole proovinud, kas need mõne teise raua peal aktiveerub, võib-olla isegi...
Tõenäoliselt on võtmed lihtsalt mingite masinate BIOSidest välja loetud ning nüüd müüakse.
See SLIC teema koos sertifikaatidega on kuni Windows 7 (kaasa arvatud).
|
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
20.01.2017 12:54:28
|
|
|
Kasutasin Edge lehitsejat. Trükkisin lehe pdf'i, nüüd paar tundi hiljem trükkisin wordis ja tahab pdf'i lasta. Kas Edge vahetab iga kord default printeri ära?
|
|
tagasi üles |
|
 |
mega
HV Guru

|
20.01.2017 12:57:59
|
|
|
Sul järelikult lubatud windowsi poolne default printerite haldus. W10 all on selline nupuke.
_________________ - censored - |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
20.01.2017 13:10:37
|
|
|
Oli vist jah. Valisin defaulti käsitsi ja küsis puppy eyes "wanna wanna manage". Ehk nüüd korras.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
20.01.2017 23:32:49
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
Tanel kirjutas: |
Tere,
Kädi Horm
kahorm@microsoft.com |
|
|
Hmm. See on väga huvitav analüüs. Kas see tähendab, et mingil x hetkel kui kuskil Delli masinat koostatakse, siis see võti integreeritakse BIOS-isse ja inimene kes selle Delli masina saab ei saa seda aktiveerida?
Või see kes selle Delli võtme lekitas on ise nii protsessis sees, et saab määrata, et seda võtit kuskil mujal enam ei kasutata? Muidu oleks ju üsna dumb müüa võti odavamalt ja pärast anda goahead võtme integreerimiseks BIOS-i teades, et see on kasutu.
Muide võtme integreerime BIOS-i pole väga raske. Olen seda teinud enda võtmetega, kuna mul on retail emaplaat millele muidugi vaikimisi midagi pole BIOS-i integreeritud. Plaadi mahamüümisel tuleb muidugi meeles pidada, et BIOS üle flashida defaultiga (kuigi ilma vastava serifikaadita setupi käigus ja ilma teatud setupcomplete.cmd käskudeta ei aktiveeru see niikuinii). Täpsustan, et mul on retail võtmed siis mida saab ka üle kanda emaplaadilt emaplaadile, seega omateada ma litsentsitingimusi ei riku. Pigem muudan enda elu mugavamaks, et ei pea iga clean installi käigus käsitsi võtit sisestama.
https://en.wikipedia.org/wiki/BIOS#SLIC |
kui need koodid on unikaalsed, ei pruukinud need üldse "sellesse kohta" kus nad biositesse integreeritama pidid, jõuda vaid läksid "kinguini" müügiks. seletaks ka asjaolu, et mõned võtmed töötavad pikalt või jäävadki tööle, sest keegi ei kaeba. kui aga kaevatakse, võib juhtuda, et terve "partii" võtmeid läheb hapuks.. kunagi ammu-ammu oli siin üks vaidlus sellel teemal, kui originaal need kinguini odavad võtmed olla saavad ja argumenteeriti stiilis aktiveerub, järelikult on ehtne. no ei ole.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
Mõttetu mees
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
salatoimik
HV Guru

|
21.01.2017 22:56:19
Re: Windows 10 pole aktiveeritud |
|
|
FredVulkan kirjutas: |
Tere, probleem selline, et tõmbasin win 10 panin koodi sisse ja kõik töötas, sain windowsi aktiveeritud. Kaks pärva hiljem ei olnud enam aktiivne ja kood ka ei tööta mis teha? |
Teinekord suudab windows oma aktivatsiooni ära kaotada ka puhta draiverite installiga.
Enal eelmine aasta näiteks juhtus, et kui 2015 vahetus 2016 vastu, teatas win 7, et hakka teda aktiveerima. Automaatvastajaga sai korda. Korra on vist vajanud ka siis aktiveerimist kui uue graafikakaardi sisse panin. Retail siis mitte OEM.
_________________ LehesFoto - Täis suvaklõpse ja muud |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.01.2017 22:58:08
|
|
|
Odavad hinnad, on ju tegelikult täiesti ning MS-i poolt ametlikult olemas.
Huvitav - et kõrgelt haritud Eesti IT-rahvas internetis surfata ei oska.
Allpool siis pilte ja ametlik link kus on siis kenasti kirjas, et mismoodi see värk käib, et seda värki odavalt saada.
Küsimus ise on tegelikult imelihtne:
Microsoft genereeris 1 miljard litsentsi, et nendega tööle panna 1 miljard Windows 10-ga arvutit.
- nüüd kaks peavalu:
A. hetkel on müüdud ainult kusagil 250 miljonit litsentsi.
B. arengumaades ei maksa keegi Windows 10 litsentsi eest summat 100USD või 200USD. Sel juhul toimuks sadade miljonite litsentside piramine ning Microsoft ei teeniks seejuures mitte punast krossigi.
PS: 1 miljardi litsentsi müümisel hinnaga a 20USD, teenib MS kokku 20 miljardit USD, üsna kena kopikas.
Ja nii siis ongi olemas ametlikud trikid-kavalused kuidas, odava hinna kaasabil, maha müüa Windows 10 ning saata ajalukku nii Windows 7 kui ka Windows 8.1 kui peamised tõkked "Püha Ürituse 1 Miljard" teel.
Nüüd siis pilte ja juttu:
Pilt üks - hinnad Eestis: individuaal: 14 euri, firma: 75 euri.
Pilt kaks - üldisem jutt:
Ning nüüd siis MS-i enda täiesti ametlik Link kus kogu jutt kenasti kirjas + tabel hindadega riikide kaupa:
Kes läbi loeb, see on siis teadlik kuidas "mängida tileb", et seda toodet sellise odava hinnaga kätte saada.
Account types, locations, and fees
Last Updated: 1/19/2017
We offer two types of developer accounts: individual accounts, and company accounts. Developer accounts are offered in many countries and regions. Either type of account gives you access to publish apps to the Store and to participate in additional Microsoft developer programs.
https://msdn.microsoft.com/en-us/windows/uwp/publish/account-types-locations-and-fees
----------------------
Ning ühest mängust veel: MS kingib firmadele "kingitusena" Windows 10 Enterprise-t, et firmad koliksid ära Windows 7-lt ning Windows 8.1-lt:
Järgmisel lingil kõik kenasti kirjas:
https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?t=697011
|
|
tagasi üles |
|
 |
friik1
HV Guru

|
22.01.2017 00:01:16
|
|
|
tahanteada, ma tahan kah seda mida sa suitsetad...
Arendajakonto ei anna sulle mingit Win10 litsentsi...
|
|
tagasi üles |
|
 |
kjaups
MeesKesTuliMetsast

|
23.01.2017 10:31:50
|
|
|
Reede tegi uuenduse.
Laupäev tegi uuenduse.
Pühapäev tegi uuenduse.
Nüüd ei suuda läpakas Nvidia kaarti taha võta, tiksub inteli integreeritud junni otsas. Nii kui VPNi välja lülitan, nii on ka nett läinud. Cmds pingida laseb, kui netilehitsejad midagi ei ava.
Lisaks tuli paremasse nurka windows defender logo mis kirjutab mulle rõõmsalt "KAITSTUD", avades viskab ette et on windows policy alt suletud. No hui mul on vaja seda ikooni sinna, millest mingit kasu pole.
Viimane update võttis ka lisaks tunnike+ aega
Lisaks nvidia enda programm näitab peal olevateks viimaseid draivereid, control panel aga näitab miskit eelmise aasta omasid
_________________ YAGA müügiputka - SNAP pildipank
M: 3D Touch V3.2 15€ |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
23.01.2017 11:48:20
|
|
|
kjaups kirjutas: |
Reede tegi uuenduse.
Laupäev tegi uuenduse.
Pühapäev tegi uuenduse.
Nüüd ei suuda läpakas Nvidia kaarti taha võta, tiksub inteli integreeritud junni otsas. Nii kui VPNi välja lülitan, nii on ka nett läinud. Cmds pingida laseb, kui netilehitsejad midagi ei ava.
Lisaks tuli paremasse nurka windows defender logo mis kirjutab mulle rõõmsalt "KAITSTUD", avades viskab ette et on windows policy alt suletud. No hui mul on vaja seda ikooni sinna, millest mingit kasu pole.
Viimane update võttis ka lisaks tunnike+ aega
Lisaks nvidia enda programm näitab peal olevateks viimaseid draivereid, control panel aga näitab miskit eelmise aasta omasid  |
Update sulgeda ühegi win-iga pole olnud sellist jama kui 10-ga isegi vistaga mitte. Tundub, et meelega tehtud, midagi muudetud, et rohkem annaks kasutajate järgi nuuskida aga läks nihu
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
23.01.2017 12:06:13
|
|
|
update ja nuuskimine pole kuidagi seotud.
rolling release ja kõigi uuenduste kohe laiale kasutajatebaasile laiali pritsimine on hädade taga.
tegelikult peaks update kurtmise juurde alati käima see küsimus, et ega sa insider buildide peal ei ela?
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Gap
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
24.01.2017 00:02:48
|
|
|
londiste kirjutas: |
update ja nuuskimine pole kuidagi seotud.
rolling release ja kõigi uuenduste kohe laiale kasutajatebaasile laiali pritsimine on hädade taga.
tegelikult peaks update kurtmise juurde alati käima see küsimus, et ega sa insider buildide peal ei ela? |
---
Kui on eelinstallitud 10 ja programmidest ainult IE + Office siis jah (vist) on OK......las aga "uuendab" uuele versioonile sinu teadmata, tahad väljalülitada, nagu lülitaks aga teeb hoopis restardi ja kukub tervet win10-t üle kirjutama
1) Miks on update tehtud nii sunduslikuks, mingi põhjus ju peab olema? Vares ka istub oksal mingi põhjusega.
2) Kui on uuele versioonile üle mindud siis restore ei aita. Kas jälle nullist hakata tegema?
3) Peamine mis tarbijat win10-e juures häirib ongi update. Poleks sunduslik oleks vähem vastaseid.
4) Kui oled update sulgenud siis pole kunagi kindel, et ta jälle "iseeneslikult" ei rakendu.....valvel pead olema
5) Kui kasutada arvutit meelelahutuseks näiteks netis surfamiseks või mingi mängu mängimiseks siis pole probleemi (mäng olgu aga uus!), kasutad kõrvaltootjkate tarkvara, eriti just vanemat ole kogu aeg valvel.
6) Turvauuendused, defender, ja "paigad" opsystemile pole probleemiks peamine on ikkagi terve win10-e ülekirjutamine mis tuleb ootamatult ja ette hoiatamata.
7) Seadusekuulekas kodanik laseb automat updatega, küll MS teab mis ta pakub! See aga pole parim lahendus juba ammust aega. Win7-l kui ikka lased kõik korraga peale on opsystem nässus, kordades proovitud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
24.01.2017 00:05:47
|
|
|
Kui puhas install teha, siis kui oluline on tänapäeval emaplaadi tootja kodukalt draiverite install? Mõtlen just neid INF driver ja selliseid. Või on need nagunii juba windowsis sees ja eraldi pole vaja tirida? Vanasti mäletan, et pidi ikkagi igast chipseti jne draiverid ise installima, nüüd ei pea?
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
24.01.2017 00:16:58
|
|
|
Lasin x230-le neljapüeval uue win peale, ketas oli täitsa tühi. Peale installi vaatasi, et kõik asjad olemas, pm lenovo utility kaudu oleks vaid uuemad video driverid saanud.
Nii et eraldi küll midagi tirima ei pea
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
24.01.2017 11:05:18
|
|
|
jeesus188 kirjutas: |
Lasin x230-le neljapüeval uue win peale, ketas oli täitsa tühi. Peale installi vaatasi, et kõik asjad olemas, pm lenovo utility kaudu oleks vaid uuemad video driverid saanud.
Nii et eraldi küll midagi tirima ei pea |
Dellil M4800 leidis aga kodulehelt täiendus utilidi abil üht-teist. Emaplaadile ja veel midagi, olen unustanud. Draiverid on aga mitte uusimad ja see on loomulik. Sülearvutitega üldiselt probleeme ei teki, on aga mingi omakoostatud kast, see võib ka mitte leida....kui ei vea.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|