|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Küsitlus: Kas suitsetad autos (tavasigaretti)? |
| Ei, ei suitseta üldse |
|
80% |
[ 104 ] |
| Ei suitseta autos, mujal küll |
|
12% |
[ 16 ] |
| Jah, suitsukonide jaoks kasutan tuhatoosi |
|
3% |
[ 4 ] |
| Jah, suitsukonid viskan aknast välja |
|
4% |
[ 6 ] |
|
| hääli kokku : 130 |
|
| autor |
|
vmpp
HV vaatleja
|
04.01.2017 22:56:24
|
|
|
| haigo kirjutas: |
No sa maksad ka ju iga kuu X summa, mis seal vahet on  |
Vahe on see, et auto on minu ja raha on ka minu, mitte panga oma. Ise otsustan, ise teen - mitte pank. Ja seda igas mõttes.
|
|
| Kommentaarid: 1 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
04.01.2017 22:58:14
|
|
|
| vmpp kirjutas: |
| haigo kirjutas: |
No sa maksad ka ju iga kuu X summa, mis seal vahet on  |
Vahe on see, et auto on minu ja raha on ka minu, mitte panga oma. Ise otsustan, ise teen - mitte pank. Ja seda igas mõttes. |
ja mida see pank sinu eest otsustamas siis kah käib? Et kas valada sinine või roosa aknapesuvedelik paaki ja mis kujuga lõhnakuuske kasutada?
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon.
viimati muutis namstoop 04.01.2017 22:58:34, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2017 22:58:27
|
|
|
Minu arusaama järgi on liising eluaegne orjus (ja see ei ole mitte ettevõtlikke inimeste tunnus) Maksad X summa iga kuu + ilmselt liisingu lõppedes hakkab auto remondile liiga palju raha kuluma, müüakse auto momentaanselt peale liisingut maha ja võetakse uus orjus selga.
Ise kasutan ja jään ilmselt kasutama strateegiat, kus ostan auto koheselt välja - st iga kuu panen mingi X summa kõrvale, mis kuluks samaväärse või parema (aga uuema) auto liisingule ja kui praegune auto tõesti amortiseerub (üldiselt mitu aastat hiljem kui liisingus olevad aparaadid), on raha kohe uue auto ostuks võtta, mitte ei pea pangast lunima "laenu". Siiani näib asi töötavat ja raha jääb isegi üle veel omakorda tulevase auto ostuks vms.
Ja mis siin salata - autot kohe välja ostes tehakse üldiselt hea % ka soodukat (sh esindused).
Mina olen põhimõttel - auto on tarbeese ja seetõttu pole mõtet makarone süüa, et aparaadiga "kõvatada". Kui midagi lähebki autol tõsist katki (ja tead, et auto on muidu ideaalses korras ja tehniliselt ja mugavuse suhtes on veel super aparaat), nt katalüsaatorid vms, siis on kohe "auto" fondist raha võtta ja sõidad veel paar aastat hooleta, samaaegsalt pillud "auto fondi" igakuiselt raha stabiilselt sisse.
Muidugi "auto fondist" on jube hea kapitali võtta investeeringuteks  |
Kui raha on, siis odavam on ikka liisida. Ma leian, et mõned kümned võiks ikka arvel olemas olla. Mis iganes võib elus juhtuda, et suuremat summat võib vaja minna...
|
|
| Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
04.01.2017 22:59:03
|
|
|
| vmpp, aga sa ise ütlesid, et auto on tarbeese ju. Miks pead siis korjama kuid/aastaid raha, et seda tarbeeset osta ? Kui saaksid kohe samade igakuiste summade eest uue auto liisingusse.
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
omg
HV kasutaja
|
04.01.2017 23:00:23
|
|
|
| Arvatavasti ju sulle lihtsalt liisingut ei anta kuna must raha äkki ei kajastu kuskil, paned aga sulli sahtlisse ja võtad kui vaja
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.01.2017 23:02:51
|
|
|
| omg kirjutas: |
| Arvatavasti ju sulle lihtsalt liisingut ei anta kuna must raha äkki ei kajastu kuskil, paned aga sulli sahtlisse ja võtad kui vaja |
Eks nii mõnigi peseb nii kahtlast või maksuvaba raha nõnda puhtaks ja räägib kui halb liising
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
04.01.2017 23:03:59
|
|
|
| omg kirjutas: |
| Arvatavasti ju sulle lihtsalt liisingut ei anta kuna must raha äkki ei kajastu kuskil, paned aga sulli sahtlisse ja võtad kui vaja |
Ära nii kohe ka arva. Nagu öeldakse - võlg on võõra oma ja eelistan sõltumatust, kui mingeid sigri-vägri asju.
Aga lõpetame selle teema, kes eelistavad liisingut - aktsepteerin ka neid aga minu maailmavaade natuke teine kahjuks või õnneks.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Magic
HV Guru

|
04.01.2017 23:06:30
|
|
|
Asja kohta võiks öelda nii, et kui su rahakogunemine on jooksvalt positiivne on liising ok.
Muidugi eeldus ka, et autot vaja. Idee, et lihtsalt osta kallim auto, aga tegelikult sul lõppmakse raha puudub on ilmselgelt vale.
|
|
| Kommentaarid: 235 loe/lisa |
   |
201 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
04.01.2017 23:16:12
|
|
|
| Magic kirjutas: |
Asja kohta võiks öelda nii, et kui su rahakogunemine on jooksvalt positiivne on liising ok.
Muidugi eeldus ka, et autot vaja. |
| Pätu kirjutas: |
| vmpp, aga sa ise ütlesid, et auto on tarbeese ju. Miks pead siis korjama kuid/aastaid raha, et seda tarbeeset osta ? Kui saaksid kohe samade igakuiste summade eest uue auto liisingusse. |
Point selles, et "auto fond" on minu meelest väga hea suuremate investeeringute allikaks (kui asi õnnestub) - muidugi kaine mõistusega asja võtta, et "fondi" sama raha tagasi tuleks ja tulu elamiseks.
Küsimus ongi selles, kas antakse raha pangale ära või iseendale (ja saad seda enda nägemise järgi ära kasutada ajutiselt).
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
04.01.2017 23:24:40
|
|
|
vmpp, ära üldse üritagi. kohe elad valesti kui roosa lipsumeeste ja kazcomeeste pundis pole.
mul on 58k km maksma läinud 6862,88€ ~2 aastaga. (all incluisive) ja kohe tuleb keegi ning kukub pinisema, kui vinge preemjumsäästuka selle raha eest saanuks unustades, et mul on pool summast küte. see kõik on tehtud, mitte etteplaneeritud kulutus. ainsad siduvad kulud selle roikaga on just tehtud TÜV ning veel pool aastat kehtiv kindlustus.
_________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582 |
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
04.01.2017 23:28:31
|
|
|
| laurx kirjutas: |
vmpp, ära üldse üritagi. kohe elad valesti kui roosa lipsumeeste ja kazcomeeste pundis pole.
mul on 58k km maksma läinud 6862,88€ ~2 aastaga. (all incluisive) ja kohe tuleb keegi ning kukub pinisema, kui vinge preemjumsäästuka selle raha eest saanuks unustades, et mul on pool summast küte. see kõik on tehtud, mitte etteplaneeritud kulutus. ainsad siduvad kulud selle roikaga on just tehtud TÜV ning veel pool aastat kehtiv kindlustus. |
Saan asjast aru
Aga ma ütleks, üritada tasub alati
NB! Liisingut pole aga kasko on kohe kindlalt peal - õhtul parem uni
viimati muutis vmpp 04.01.2017 23:28:51, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
04.01.2017 23:30:29
|
|
|
Mul on viimane 30k maksma läinud umbes 6K. Sisaldab liisingut, kaskot, kütust, hooldusi. Pole midagi põdeda ju. Võin kunagi täpsemalt arvutada. See praegu peast pandud.
edit: 9 kuud, mitte 2 aastat
viimati muutis raxz 04.01.2017 23:31:08, muudetud 1 kord |
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
04.01.2017 23:30:30
|
|
|
| raxz kirjutas: |
| Mul on viimane 30k maksma läinud umbes 6K. Sisaldab liisingut, kaskot, kütust, hooldusi. Pole midagi põdeda ju. |
audiga sõidumugavus parem ka vist kui poolpidusel fordil
|
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
04.01.2017 23:45:10
|
|
|
Minu arusaama järgi on liising eluaegne orjus (ja see ei ole mitte ettevõtlikke inimeste tunnus) Maksad X summa iga kuu + ilmselt liisingu lõppedes hakkab auto remondile liiga palju raha kuluma, müüakse auto momentaanselt peale liisingut maha ja võetakse uus orjus selga.
Ise kasutan ja jään ilmselt kasutama strateegiat, kus ostan auto koheselt välja - st iga kuu panen mingi X summa kõrvale, mis kuluks samaväärse või parema (aga uuema) auto liisingule ja kui praegune auto tõesti amortiseerub (üldiselt mitu aastat hiljem kui liisingus olevad aparaadid), on raha kohe uue auto ostuks võtta, mitte ei pea pangast lunima "laenu". Siiani näib asi töötavat ja raha jääb isegi üle veel omakorda tulevase auto ostuks vms.
Ja mis siin salata - autot kohe välja ostes tehakse üldiselt hea % ka soodukat (sh esindused).
Mina olen põhimõttel - auto on tarbeese ja seetõttu pole mõtet makarone süüa, et aparaadiga "kõvatada". Kui midagi lähebki autol tõsist katki (ja tead, et auto on muidu ideaalses korras ja tehniliselt ja mugavuse suhtes on veel super aparaat), nt katalüsaatorid vms, siis on kohe "auto" fondist raha võtta ja sõidad veel paar aastat hooleta, samaaegsalt pillud "auto fondi" igakuiselt raha stabiilselt sisse.
Muidugi "auto fondist" on jube hea kapitali võtta investeeringuteks  |
Kui raha on, siis odavam on ikka liisida. Ma leian, et mõned kümned võiks ikka arvel olemas olla. Mis iganes võib elus juhtuda, et suuremat summat võib vaja minna... |
Paku nüüd ise, mitmel kasutajal siin mõned kümned miljonid olemas on. Oletan, et võib ühe käe sõrmedel üles lugeda.
|
|
| Kommentaarid: 1224 loe/lisa |
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
04.01.2017 23:53:38
|
|
|
| yerba, Kust need miljonid nüüd äkki? Mõned kümned eurod on kindlasti igal ahvil kontol olemas.
|
|
| Kommentaarid: 314 loe/lisa |
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
04.01.2017 23:55:49
|
|
|
Ma panin ühe auto jagu raha ettevõttesse, ettevõte maksab igakuiselt selle raha kasutamise eest intressi, intress on piisav, et samasugune masin liisingusse võtta (põhisumma + intress). Mis see päeva lõpuks tähendab, võiks igaüks ise aru saada. Selle asemel, et auto kohe välja osta ja hakata otsast põletama amortisatsiooni kaudu. Pmst saab selle raha eest uusi autosi pidada elu lõpuni, ilma ise töist tulu sentigi panustamata. Niimoodi saab teha kõigega, oma korteri üürid välja, võtad uue laenu, kolid uude elamisse, rentnik maksab kinni su laenu ja intressi. Päeva lõpuks on sul 2 korterit, võib kolmanda ka võtta, lõputu jada. Niimoodi tekitataksegi raha ja kapitali. Siiralt soovitan lugeda Roosaare "Rikkaks saamise õpikut", seal on muideks autode kohta ka üht-teist öeldud.
viimati muutis Markos 05.01.2017 00:03:23, muudetud 1 kord |
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
05.01.2017 00:02:54
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Niimoodi saab teha kõigega, oma korteri üürid välja, võtad uue laenu, kolid uude elamisse, rentnik maksab kinni su laenu ja intressi. Päeva lõpuks on sul 2 korterit, võib kolmanda ka võtta, lõputu jada. Niimoodi tekitataksegi raha ja kapitali. |
Õigust räägid! Tegin ise ka nii 10a. aga lohakas majandamine sundis teise korteri ära müüma. Ka võitlus üürnikega, pole just minu "tassike teed"
|
|
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
05.01.2017 00:07:05
|
|
|
| Eks suurem tootlus vajab ka enamasti rohkem sekkumist, aga see ei olnudki soovitus, et tehke kõik nii, lihtsalt illustratsioon, mis vahe on "ostan kõik välja ja oman ise", ning OPM (others peoples money) meetodi vahel.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:15:37
|
|
|
| Eks suurem tootlus vajab ka enamasti rohkem sekkumist, aga see ei olnudki soovitus, et tehke kõik nii, lihtsalt illustratsioon, mis vahe on "ostan kõik välja ja oman ise", ning OPM (others peoples money) meetodi vahel. |
Khmm, kas räägime ikka eraisiku seisukohast või füüsilise isiku seisukohast? Täiesti kaks eri maailma..
Füüsilise isiku seisukohast ehk ettevõtte kohalt on kõik lubatud, et "ellu jääda" ja seal ongi antud näites toodud asjad tavalised aga eraisik peaks minu silmis ikkagi panustama sõltumatusele. Seda nii panga, töökoha ja ka isiklike ettevõtete suhtes..
viimati muutis vmpp 05.01.2017 00:17:05, muudetud 2 korda |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
05.01.2017 00:17:57
|
|
|
| Vahe on ainult maksudes, ehk eraisikuna maksad sa oma maksud kohe ära, firma puhul saad ise valida, kuna sa neid maksad ja maksueelset tulu saad omakorda reinvesteerida. Eraisikuna võtab sul riik tulumaksu näol kohe oma osa käest ära, seda saa investeerimiseks kasutada ei saa. Asi see siis osaühingut asutada ei ole, kasvõi iga portfelli jaoks eraldi, paned kapitali sisse ja sõidame. Kusjuures igasugused kohustustega seotud asjad on ka igal juhul mõistlik jur isikutesse panna, seda on halva õnne korral imelihtne pankrotti lasta ja puhtalt lehelt alustada, füüsilise isikuna kannad taaka terve elu (kui just pankrott läbi ei tee).
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:19:34
|
|
|
| Vahe on ainult maksudes, ehk eraisikuna maksad sa oma maksud kohe ära, firma puhul saad ise valida, kuna sa neid maksad ja maksueelset tulu saad omakorda reinvesteerida. Eraisikuna võtab sul riik tulumaksu näol kohe oma osa käest ära, seda saa investeerimiseks kasutada ei saa. Asi see siis osaühingut asutada ei ole, kasvõi iga portfelli jaoks eraldi, paned kapitali sisse ja sõidame. Kusjuures igasugused kohustustega seotud asjad on ka igal juhul mõistlik jur isikutesse panna, seda on halva õnne korral imelihtne pankrotti lasta ja puhtalt lehelt alustada, füüsilise isikuna kannad taaka terve elu (kui just pankrott läbi ei tee). |
Ettevõtte nimel ostetud asi pole Sinu oma vaid ettevõtte oma. Sama liisingu puhul - asi pole sinu, vaid panga oma.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
05.01.2017 00:21:13
|
|
|
mis teooria see on, et liisingus olev auto laguneb kiiremini?
_________________ |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
05.01.2017 00:22:54
|
|
|
| And ? Mul ei ole vahet, sõidan ma isikliku või panga autoga. Ettevõte kuulub lõpuks ju ka ikkagi mulle, ehk siis ma oman seda ettevõtte kaudu. Oma elamist ja isiklikuks tarbeks autot saab näiteks ettevõttest rentida, siis on maksurisk minimaalne ja kokkuvõttes maksad ikkagi iseendale, mitte kellelegi kolmandale või riigile.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:23:40
|
|
|
| rtfm99 kirjutas: |
| mis teooria see on, et liisingus olev auto laguneb kiiremini? |
Ei lagune aga elu on näidanud tutvusringkonnas, kus paar viimast aastat enne liisingu lõppu enam remondile raha alla ei panda, kuna "nagunii saab liising läbi ja auto läheb müüki" ja auto on "igav" ja tahaks midagi uut ja põnevamat.
| And ? Mul ei ole vahet, sõidan ma isikliku või panga autoga. Ettevõte kuulub lõpuks ju ka ikkagi mulle, ehk siis ma oman seda ettevõtte kaudu. Oma elamist ja isiklikuks tarbeks autot saab näiteks ettevõttest rentida, siis on maksurisk minimaalne ja kokkuvõttes maksad ikkagi iseendale, mitte kellelegi kolmandale või riigile. |
Mina pooldan numbrimärkide eristuse seadust, kas sõidetakse ettevõtte autoga, eraisiku autoga või riigi autoga
viimati muutis vmpp 05.01.2017 00:24:54, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
05.01.2017 00:24:06
|
|
|
| vmpp, pohhui, kelle nimel see juriidiliselt on. Kasutan ju ise.
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
05.01.2017 00:37:34
|
|
|
| Ma panin ühe auto jagu raha ettevõttesse, ettevõte maksab igakuiselt selle raha kasutamise eest intressi, intress on piisav, et samasugune masin liisingusse võtta (põhisumma + intress). Mis see päeva lõpuks tähendab, võiks igaüks ise aru saada. Selle asemel, et auto kohe välja osta ja hakata otsast põletama amortisatsiooni kaudu. Pmst saab selle raha eest uusi autosi pidada elu lõpuni, ilma ise töist tulu sentigi panustamata. Niimoodi saab teha kõigega, oma korteri üürid välja, võtad uue laenu, kolid uude elamisse, rentnik maksab kinni su laenu ja intressi. Päeva lõpuks on sul 2 korterit, võib kolmanda ka võtta, lõputu jada. Niimoodi tekitataksegi raha ja kapitali. Siiralt soovitan lugeda Roosaare "Rikkaks saamise õpikut", seal on muideks autode kohta ka üht-teist öeldud. |
Seda rikkaks saamise õpiku asja ma ei tea, Roosaare on minu arvates paras tühikargaja oma Tallinna vee ja kaubamajaga. Minu käsi pole tõusnud ta raamatut lugema, kuid seda mida sa kirjutasid on mõttetu siin seletada - enamus inimesi ei jaga siin finantsist ja majandusest mitte midagi.
| Eks suurem tootlus vajab ka enamasti rohkem sekkumist, aga see ei olnudki soovitus, et tehke kõik nii, lihtsalt illustratsioon, mis vahe on "ostan kõik välja ja oman ise", ning OPM (others peoples money) meetodi vahel. |
Khmm, kas räägime ikka eraisiku seisukohast või füüsilise isiku seisukohast? Täiesti kaks eri maailma..
Füüsilise isiku seisukohast ehk ettevõtte kohalt on kõik lubatud, et "ellu jääda" ja seal ongi antud näites toodud asjad tavalised aga eraisik peaks minu silmis ikkagi panustama sõltumatusele. Seda nii panga, töökoha ja ka isiklike ettevõtete suhtes.. |
On olemas füüsiline isik (aka eraisik) ja juriidiline isik...otsusta ära millest sa siis lõpuks räägid. Ja kui "pooldamisest" rääkida, siis ma pooldaks, kui sa oma silmaringi majandusmaailmas laiendaks.
|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:40:09
|
|
|
| mario20031 kirjutas: |
| Ma panin ühe auto jagu raha ettevõttesse, ettevõte maksab igakuiselt selle raha kasutamise eest intressi, intress on piisav, et samasugune masin liisingusse võtta (põhisumma + intress). Mis see päeva lõpuks tähendab, võiks igaüks ise aru saada. Selle asemel, et auto kohe välja osta ja hakata otsast põletama amortisatsiooni kaudu. Pmst saab selle raha eest uusi autosi pidada elu lõpuni, ilma ise töist tulu sentigi panustamata. Niimoodi saab teha kõigega, oma korteri üürid välja, võtad uue laenu, kolid uude elamisse, rentnik maksab kinni su laenu ja intressi. Päeva lõpuks on sul 2 korterit, võib kolmanda ka võtta, lõputu jada. Niimoodi tekitataksegi raha ja kapitali. Siiralt soovitan lugeda Roosaare "Rikkaks saamise õpikut", seal on muideks autode kohta ka üht-teist öeldud. |
Seda rikkaks saamise õpiku asja ma ei tea, Roosaare on minu arvates paras tühikargaja oma Tallinna vee ja kaubamajaga. Minu käsi pole tõusnud ta raamatut lugema, kuid seda mida sa kirjutasid on mõttetu siin seletada - enamus inimesi ei jaga siin finantsist ja majandusest mitte midagi.
Füüsilise isiku seisukohast ehk ettevõtte kohalt on kõik lubatud, et "ellu jääda" ja seal ongi antud näites toodud asjad tavalised aga eraisik peaks minu silmis ikkagi panustama sõltumatusele. Seda nii panga, töökoha ja ka isiklike ettevõtete suhtes.. |
On olemas füüsiline isik (aka eraisik) ja juriidiline isik...otsusta ära millest sa siis lõpuks räägid. Ja kui "pooldamisest" rääkida, siis ma pooldaks, kui sa oma silmaringi majandusmaailmas laiendaks. |
Nii negatiivne isiksus - ühtegi positiivset asja (aga samas asja eest) ega arutelu jätkulõnga pole
viimati muutis vmpp 05.01.2017 00:47:30, muudetud 2 korda |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
mario20031
Kreisi kasutaja

|
05.01.2017 00:45:24
|
|
|
Nii negatiivne isiksus - ühtegi positiivset asja ega arutelu jätkulõnga pole  |
Ausalt öeldes pigem on kurb vaadata, kui palju teatakse siin rahast ja selle kasutamisest.
|
|
| Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:46:27
|
|
|
| Eks igalühel oma eluvaated.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
05.01.2017 00:46:48
|
|
|
| mis teooria see on, et liisingus olev auto laguneb kiiremini? |
Ei lagune aga elu on näidanud tutvusringkonnas, kus paar viimast aastat enne liisingu lõppu enam remondile raha alla ei panda, kuna "nagunii saab liising läbi ja auto läheb müüki" ja auto on "igav" ja tahaks midagi uut ja põnevamat.
| And ? Mul ei ole vahet, sõidan ma isikliku või panga autoga. Ettevõte kuulub lõpuks ju ka ikkagi mulle, ehk siis ma oman seda ettevõtte kaudu. Oma elamist ja isiklikuks tarbeks autot saab näiteks ettevõttest rentida, siis on maksurisk minimaalne ja kokkuvõttes maksad ikkagi iseendale, mitte kellelegi kolmandale või riigile. |
Mina pooldan numbrimärkide eristuse seadust, kas sõidetakse ettevõtte autoga, eraisiku autoga või riigi autoga  |
liisingus olevat ehk võõrast autot pead ikka hooldama. isiklikuga tee mis tahad. sama moodi muutub endale kuuluv auto igavaks ja vananeb samuti nagu ka liisingus olev auto moraalselt ehk vahepeal on elu edasi läinud ja uusi ja huvitavaid ning abistavaid tehnikavidinaid juurde pandud uuematele.
_________________ |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:53:50
|
|
|
Mis abistavad tehnikad ja vidinad.
Ikka nelivedu, üli mugavus (vaikne, iga ilmaga normaalselt sõites sama juhitavus jne), power, stabiilsus iga ilmaga ja hea pidamine - need ei aegu kunagi Ja kui need komponendid on olemas, elusees taolised autod ei igane ega muutu igavaks 5 aastaga. Pigem jääb see aasta 8-9 kanti, ülejäänud aastad on kinni disainis.
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SSD
HV Guru

|
05.01.2017 00:54:01
|
|
|
Ikka nelivedu, üli mugavus, power, stabiilsus iga ilmaga ja hea pidamine - need ei aegu kunagi Ja kui need komponendid on olemas, elusees taolised autod ei igane 5 aastaga. |
Õige! Aga aegub turvalisus, ökonoomsus (saaste).
|
|
   |
267 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 00:58:12
|
|
|
| SSD kirjutas: |
Ikka nelivedu, üli mugavus, power, stabiilsus iga ilmaga ja hea pidamine - need ei aegu kunagi Ja kui need komponendid on olemas, elusees taolised autod ei igane 5 aastaga. |
Õige! Aga aegub turvalisus, ökonoomsus (saaste). |
Ega üle 8 või 10ne turvapadja on tänapäeval limiit (ja seda ka mitte tänapäevastel masinatel, millel 5 tärni). Ökonoomsus ja igavus käivad kokku..
viimati muutis vmpp 05.01.2017 00:58:33, muudetud 1 kord |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
05.01.2017 00:58:15
|
|
|
| mario20031 kirjutas: |
Nii negatiivne isiksus - ühtegi positiivset asja ega arutelu jätkulõnga pole  |
Ausalt öeldes pigem on kurb vaadata, kui palju teatakse siin rahast ja selle kasutamisest.  |
Paraku on ikka nii, et tarku jagub meil siin foorumi peale üksikuid ja te ei suuda siinset majanduslumpenit ( ka mind ) kuidagi muuta. Pigem rakendage oma teadmisi mujal, säästate oma aega ja närve.
|
|
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
05.01.2017 00:58:53
|
|
|
Ikka nelivedu, üli mugavus, power, stabiilsus iga ilmaga ja hea pidamine - need ei aegu kunagi Ja kui need komponendid on olemas, elusees taolised autod ei igane 5 aastaga. Pigem jääb see aasta 8-9 kanti. |
kui praeguse auto valisin siis ei olnud eriti odavamatel autodel (hind 20 000 kanti) distantsitundlikku püsikiirushoidjat ega kaugtulede assistenti. nüüd võiks need juba olla. laiskus või nii.
_________________ |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vmpp
HV vaatleja
|
05.01.2017 01:21:58
|
|
|
Ikka nelivedu, üli mugavus, power, stabiilsus iga ilmaga ja hea pidamine - need ei aegu kunagi Ja kui need komponendid on olemas, elusees taolised autod ei igane 5 aastaga. Pigem jääb see aasta 8-9 kanti. |
kui praeguse auto valisin siis ei olnud eriti odavamatel autodel (hind 20 000 kanti) distantsitundlikku püsikiirushoidjat ega kaugtulede assistenti. nüüd võiks need juba olla. laiskus või nii. |
| yerba kirjutas: |
...
... ja te ei suuda siinset majanduslumpenit ( ka mind ) kuidagi muuta. Pigem rakendage oma teadmisi mujal, säästate oma aega ja närve.  |
Tere Sõõrumaa ja head uut aastat!
|
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
05.01.2017 02:00:10
|
|
|
| rtfm99, liisingu auto võid iga kell maha müüa nagu oma auto. Mis seal imelikku on?
|
|
   |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
yerba
HV Guru

|
05.01.2017 02:06:53
|
|
|
kui praeguse auto valisin siis ei olnud eriti odavamatel autodel (hind 20 000 kanti) distantsitundlikku püsikiirushoidjat ega kaugtulede assistenti. nüüd võiks need juba olla. laiskus või nii. |
| yerba kirjutas: |
...
... ja te ei suuda siinset majanduslumpenit ( ka mind ) kuidagi muuta. Pigem rakendage oma teadmisi mujal, säästate oma aega ja närve.  |
Tere Sõõrumaa ja head uut aastat!  |
Aasta alguses väike hea huumor ka käib asja juurde. Head uut!
|
|
   |
901 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
362 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
05.01.2017 08:06:49
|
|
|
| rtfm99, liisingu auto võid iga kell maha müüa nagu oma auto. Mis seal imelikku on? |
ma seda rääkisingi, et ei ole vahet kas auto oma või liisingus. oma auto puhul hooldad heaperemehelikkusest ja et müües saaks võimalikult suure summa tagasi. liisingus oleva auto säilumist nõuab leping. siin väideti, et liisinguautod lagunevad pisut kiiremini.
_________________ |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
elka
HV kasutaja

|
05.01.2017 08:36:02
|
|
|
Kas mitte üks tegelane juba ei teinud nii? http://www.aripaev.ee/uudised/2016/06/14/henry-kallas-moisteti-suudi
_________________ ei toeta õigekirja |
|
| Kommentaarid: 86 loe/lisa |
   |
79 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
05.01.2017 08:39:28
|
|
|
| rtfm99, liisingu auto võid iga kell maha müüa nagu oma auto. Mis seal imelikku on? |
ma seda rääkisingi, et ei ole vahet kas auto oma või liisingus. oma auto puhul hooldad heaperemehelikkusest ja et müües saaks võimalikult suure summa tagasi. liisingus oleva auto säilumist nõuab leping. siin väideti, et liisinguautod lagunevad pisut kiiremini. |
No uuel mudelil voivad olla lastehaigused millega liisingperioodil peab tegelema ja kui 3-5a möödas ja see kasutatuna osta, siis enam selliseid lagunemisi ei esine vb 😀
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
05.01.2017 09:12:42
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
ma seda rääkisingi, et ei ole vahet kas auto oma või liisingus. oma auto puhul hooldad heaperemehelikkusest ja et müües saaks võimalikult suure summa tagasi. liisingus oleva auto säilumist nõuab leping. siin väideti, et liisinguautod lagunevad pisut kiiremini. |
No uuel mudelil voivad olla lastehaigused millega liisingperioodil peab tegelema ja kui 3-5a möödas ja see kasutatuna osta, siis enam selliseid lagunemisi ei esine vb 😀 |
jah kõik võib olla. samuti võid saada 5 aastase auto mis peale garantiid (mõnel veel 3-aastane garantii) pisut käest lastud. kui ma vaatan auto24 müügikuulutusi siis vähemalt 3 aasta vanustel autodel ei ole hind nii palju kukkunud, et ma kindlalt otsustaks nende kasuks. võimalik tõesti, et järgmine auto tuleb mul pisut kasutatud kui leian hea pakkumise aga sellisel puhul ma pean veel kolm aastat ootama, et saaksin tänapäevased lisad ja ka siis on need juba kolm aastat vanad...surnud ring nagu.
_________________ |
|
   |
1 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
05.01.2017 09:13:06
|
|
|
| tsitaat: |
| Kas mitte üks tegelane juba ei teinud nii? |
Ei teinud. Kallase protsess andis hea vihje, kuidas asju edaspidi õigesti teha.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
05.01.2017 11:01:19
|
|
|
Miks on uute autode müük buumiaja tasemel?
Palju neist osteti kohe välja?
Palju osteti OÜ tarbeks?
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
05.01.2017 11:05:42
|
|
|
Mina pooldan numbrimärkide eristuse seadust, kas sõidetakse ettevõtte autoga, eraisiku autoga või riigi autoga  |
Teise riigi autodel hea vaadata kohe, kes sõidab firma autoga, kellel enda oma. Meil käib roheliste numbritega sprinter Norrast kogu aeg Eestis. Mõnus kohe vaadata, et kaubik/buss firma masin. Või näiteks 2 kohaline Cayenne Turbo kaubik
Eestis ei saa midagi aru. Aga noh, savi.
| laurx kirjutas: |
mul on 58k km maksma läinud 6862,88€ ~2 aastaga. (all incluisive) ja kohe tuleb keegi ning kukub pinisema, kui vinge preemjumsäästuka selle raha eest saanuks unustades, et mul on pool summast küte. see kõik on tehtud, mitte etteplaneeritud kulutus. ainsad siduvad kulud selle roikaga on just tehtud TÜV ning veel pool aastat kehtiv kindlustus. |
Mul on viimane 30k maksma läinud umbes 6K. Sisaldab liisingut, kaskot, kütust, hooldusi. Pole midagi põdeda ju. Võin kunagi täpsemalt arvutada. See praegu peast pandud.
edit: 9 kuud, mitte 2 aastat |
Lõin tavalise uudi kulud kokku, 1 aasta, 37500 km, 3200 euri kütus + 1448 euri kõik muud (kasko, liiklus, service, remont ja üks uus papu kah) ehk aasta kulu kokku 4648 euri selle auto peale (kõik asjad viimseni sisse arvestatud). Liisingut ei ole. Ehk km hind on 0,124 euri laias laastus.
Veel suurema, V8 mootoriga masin on rohkem pühapäeva sõiduk, km tuleb vähe, enamuse teed ise kapoti all, täpset arvestust ei ole.
Vana, 90te pill, aastaga 17000km, 1400euri kütus + 713 euri kõik muud kulud kokku (liiklus, üv, hooldus, remont jne) ehk kokku 2113 euri. Ja seega on selle km hind 0,124 euri samuti.
No 13 ML Mesa kohta pole arvestust pidanud. Seal liizing kah, kuid see masin kogu aeg sõidus ja käib. See tõmbab erinevate juhtidega 60k aastas. 2x aastas Silberi külastus ka. Suht nö tööauto rohkem.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anduke88
Kreisi kasutaja

|
05.01.2017 11:33:30
|
|
|
Mudeli nimi Porsche Cayenne Turbo. Veel vingem on Turbo S.
Mu meelest Norrakal oli 2010 aasta Turbo, sellel peaks olema kapoti V8 370kw. Milleks selline asi tööautoks, ei tea
Öeldi vaid, et firma masinat hea odav pidada ja seetõttu sõidetaksegi üle Euroopa.
Enda pereauto ehk isiklik auto oli vennikesel vana V70 Volvo.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oisu.
HV kasutaja
|
05.01.2017 11:45:04
|
|
|
| anduke88 kirjutas: |
Mudeli nimi Porsche Cayenne Turbo. Veel vingem on Turbo S.
Mu meelest Norrakal oli 2010 aasta Turbo, sellel peaks olema kapoti V8 370kw. Milleks selline asi tööautoks, ei tea
Öeldi vaid, et firma masinat hea odav pidada ja seetõttu sõidetaksegi üle Euroopa.
Enda pereauto ehk isiklik auto oli vennikesel vana V70 Volvo. |
Vaid maksude optimeerimine
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
05.01.2017 12:34:59
|
|
|
| tsitaat: |
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
Pressiteade
05.01.2017
Vedelkütuse seaduse muudatused suurendavad taastuvenergia kasutamist transpordis
Valitsus kinnitas täna vedelkütuse seaduse muutmise eelnõu, mis kohustab tarnijaid lisama bensiini ja diislikütusesse taastuvast allikast toodetud kütuseid ning muudab seega transpordisektorit keskkonnahoidlikumaks.
Eelnõu kohaselt peab alates tänavu maist tarbimisse lubatud kütus sisaldama vähemalt 3,3 protsendi energiamahu ulatuses biokütust. Järgmisel aastal on vastav tase 6,4 protsenti, 2019. aastal 8 protsenti ning 2020. aastal 10 protsenti.
Ühtlustamaks kohustust naaberriikide vedelkütuse turuga, ei pea kohustuse rakendumise ülemineku ajal selle aasta novembrist 2018. aasta märtsini (k.a) diislikütusele biokütust lisama. Kui biokütus on toodetud jäätmetest või jääkidest, saab selle panust eesmärgi täitmisel arvestada kahekordselt.
Taastuvast energiaallikast toodetud vedelkütuse sisaldusega kütused sobivad enamustele sõidukitele ning seda iga ilmaga. Eestis võib kasutada taastuvast energiaallikast toodetud vedelkütust bensiini puhul kuni kümne protsendi ulatuses fossiilses kütuses ja kuni seitsme protsendi ulatuses diislikütuses. Siiski ei soovitata loetletud arvul vanematel bensiini kasutavatel sõiduautodel biokütuse lisandiga bensiini kasutada. Sellest lähtudes ei sea eelnõu biokütuse lisamise kohustust bensiinile oktaanarvuga 98. Diislikütuse ja biokütuse segu sobib kasutamiseks kõigile diislikütust kasutavatele mootorsõidukitele.
Biokütuse sisaldus vedelkütuses märgitakse alates 2018. aastast tanklates bensiini puhul märkega E10 (biokütuse sisaldus kuni kümme protsenti). Diislikütuse puhul kasutatakse märgistust B7 (biokütuse sisaldus kuni seitse protsenti). Andmeid sõidukite kohta, milles ei ole soovitatav taastuvast allikast toodetud kütust kasutada, avaldatakse Maanteeameti veebilehel.
Biokomponendi lisamise kohustus tuleb Euroopa Liidu direktiivist, millega peavad liikmesriigid tagama, et aastaks 2020 kasutatakse transpordis vähemalt kümne protsendi ulatuses biokütuseid. Leedus ja Lätis moodustab nende osakaal juba 5 protsenti, Soomes üle 15 protsendi. Eesti on viimane liikmesriik, kes kohustuse üle võtab. Eelmisel aastal kasutati Eesti transpordisektoris 0,2 protsendi ulatuses taastuvast energiaallikast toodetud kütust (elektrienergia). |
Rondid, mis biokütust ei söö, hakkavad 98-ga sõitma.
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| Kommentaarid: 465 loe/lisa |
   |
7 :: |
362 |
|