ixidor, aga mis settingutega prindisid (kiirus, nozzle diameter, kihi kõrgus, tempid)?
0,05mm layer, nozzle 0,4mm, 210c ja kiirused on default mis prusa i3 slic3r settingutes on ultra detail peal. Väga kiiresti liigubutab ja ei ole tegu aeglase prindiga.
Ka siis rõõmsalt plastikumaailma sukeldunud.
Sai soetatud Geeetechi kit
Akrüülist küll, kuid pole hullu. 0,2 kihiga saab täitsa adekvaatset tulemust PLA´ga.
Spagetipesa ilusti ära peidetud ja mõningad kriitilised modigi tehtud (sest keermelatt on kõver)
Ootan nüüd hiinamaalt korralikku.
Mingi eriti värdjas klaas on, et kui äärtest saan ära leveldatud, siis keskel ikka nagu kõrgendik.
Kasutan tavalist 3m pulgaliimi või juukselakki.
Väike probleem kah, et y telg, ei sõida home asendisse. Manuaalselt kui liigutada, siis annab teate, et endstop juba saavutatud.
Samas otseselt see printimist ei sega aga häirib ikka.
Tere tulemast siis 3d kliinikusse
Ja teemal ka: kui lihtsalt vahetada omavahel Y ja X telje endstop. Kas siis muutub vea X teljele? Äkki on lüliti vigane, või selle kaabeldus.
Ps, huvitav, palju HV-s 3d printijaid kokku on? Loeme üle?
1) maxfox04 _________________ Hobielektroonik. Parandan katki läinud elektroonikat.
Huvid: mikrokontrollerid, DIY, IoT, CNC, 3D printer: Prusa i3.
radist87, nagu mina olen aru saanud, siis ABS tuleks kindlasti ilma vendita printida.
tsitaat:
Ps, huvitav, palju HV-s 3d printijaid kokku on? Loeme üle?
1) maxfox04 icon_cool.gif
2) radist87 (algaja)
3) miq12
On mõte hakata ise ühte printerit kokku panema. Olen internetist leidnud erinevaid õpetusi/juhendeid, aga ei suuda hetkel ära otsustada, millise tööpõhimõttega printerit teha.
Olemas on reprap stiilis printer, aga huvi pakuvad ehitamiseks CoreXY või siis Delta tööpõhimõttega printer. Samuti tundub et v-slot/alumiinumprofiiliga oleks mõistlik see teha. Kumba eelistada, kas Delta või CoreXY
mikk36, selge, ma ei tea kuidas neid prusa i3 järgi tehtud tööpõhimõtet nimetatakse, kus pea liigub x ja z teljel ja printbed siis y-teljel. _________________ RUUMIK - 3D printeri filamendid Eesti laos!
Soovitan CoreXY, sest ühtegi mootorit ei pea telgedel kaasas kandma ja sellepärast on kiirused suuremad. Kiirus muidugi sõltub ka raami konstruktsioonist. Mida suuremad kiirused, seda suurem vibratsioon raamil ja see omakorda mõjutab prindi kvaliteeti.
Sai siin aasta tagasi selline konstrueeritud ja olin tulemusega väga rahul. Trintcore
Olen leidnud sellise CoreXY ehituse logi ja leian, et see on parim hetkel mida näinud. Ehitus logi on väga põhjalike seletustega.
miq12, sel pole otseselt muud nimetajat kui cartesian, kuna iga iga telg liigub üksteisest sisuliselt sõltumatult.
Kui tahad, siis võid nimetada seda XZ+Y näiteks, et näidata et X ja Z telg on omavahel ühenduses ja Y on eraldi.
CoreXY ei tähenda, et mootorit ei pea kaasas kandma. Kui on otsesöötmisega, siis tuleb extruderi mootorit (mootoreid) ikka kaasas kanda.
idegraaf, see jäi endale ka silma. Deltat tahtsin sellepärast lihtsalt proovida, et näeb üpris huvitav välja.
Aga peab siis selle hypercube vist ette võtma. Siin teema alguses ka mingi eesti firma toodud kes alumiinuiumraame pakub. Mis need hinnad sellel on umbes, on keegi hiljuti tellinud? _________________ RUUMIK - 3D printeri filamendid Eesti laos!
Kuigi 100% ei ole kindel, kuid viga (koju mitte liikumine) ei rända kaasa. Lisaks sai ära proovitud ka endstoppide vahetus, ikka sama.
Kunas pats mul suht lühike, siis panen ülesse marlini, mida kasutan, ehk oskab keegi midagi aidata. Y ei sõida koju välja. Peale home käsku, liigub vastassuunas 10mm ja ,,vsjo,,
https://www.upload.ee/files/6553519/Marlin.rar.html
Sain hiinamaalt kätte ka uue trapets juhtlati. Vaatamata, et x telg, lebab vaid juhtlati mutrite/vmi peal, on siiski näha z-axise wobble. Kuigi peale juhtlati vahetus,
on need läinud hulga väiksemaks. Samas mul ka akrüülist korpus, mis ehk paneb mingi piirangu peale stabiilsusele. Siis mõtlen, ehk lükata geeetechi mässin müüki,
kunas prindib täiesti adekvaatselt (ehk keegi tahab, juba kokku pandud agregaati, kus enam ei pea nii väga mässama) ja ostaks midagi asjalikumat.
Või kasutada olemasoleva juppe ja teha kokku 20x20 alumiinium x profiili peale kuubik. Gt2560, toetab 2 extruderit...
Scuall, home käsu peale liigub hoopis teises suunas kui peaks? Lüliti korralikult ühendatud? _________________ RUUMIK - 3D printeri filamendid Eesti laos!
Ja ikka. Printimisel, pole mingit probleemi, ei peegelpilti egas midagi. Toimetab nagu peab.
Ainult home käsu peale liigub 10mm bed ette ja kõik.
Isegi, kui repetier´is, eraldi y saata koju, siis teeb sama.
Scuall, y-max'i pole juhuslikult endstop pandud?
E: Nägin nüüd eelnevat posti, et käsitsi liigutades annab teada, et on home jõudnud seega on õigesse kohta ühendatud.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.