Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
netmaster
HV kasutaja

|
19.12.2016 11:48:07
|
|
|
tsitaat: |
Ma mõtlen, et kui suur on siis suur? |
asi pole mitte suuruses, vaid asukohas. Sisseehitatud antennid on suhteliselt lähedal teistele komponentidele ja metallile ruuteri sees. Sisene ja väline antenn on üldiselt enamvähem sama võimendusega, kuid antenni viimine teistest komponentidest kaugemale, võimaldab näiteks tõsta seadme tundlikust, valida paremat positsiooni, jne, jne. Samuti on välist antenni võimalik vahetada teistsuguse vastu. Paraku on tänapäeval võim mitte inseneride, vaid disainerite käes. Samas, on muidugi küsitav, kas korralik antenn üldse on hea idee seadmete puhul, mida topitakse igasse korterelamusse kümnete kaupa.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
can860
HV vaatleja
|
19.12.2016 21:25:43
|
|
|
On's keegi naistelt saunas või mõnelt usaldusväärsemalt allikalt kuulnud, kas Telia ka mingit traffic shapingut teeb kodustele ühendustele? Ma mõtlen siin NNTP'd või mõnd muud spetsiifilist tüüpi liiklust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
19.12.2016 21:56:05
|
|
|
indrekp, 2,4ghz peal kanali muutmine ei aita, levi on sama saast, proovitud kahe telefoni ja läpakaga.
5ghz ilmus teises telefonis ka nähtavale kui kanali number madalamaks sättida.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
1 :: |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.12.2016 08:46:44
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
indrekp, 2,4ghz peal kanali muutmine ei aita, levi on sama saast, proovitud kahe telefoni ja läpakaga.
5ghz ilmus teises telefonis ka nähtavale kui kanali number madalamaks sättida. |
Ma küll väga täpselt 2,4Ghz osa võrdlema ei hakanud sest 3k korteris on panipaigas on ruuter, selle vahele jääb sahver ja maja eest garaazideni on linnulennult 100m. Seal saan arvutiga veel võrgu kätte. Sama seis oli ka vanemate Inteno ruuteritega.
Proovisid sa raadiomooduli bandi ka 40Mhz peale panna?
5Ghz ilmus ka mul nähtavale kui 100 pealt panin võrgu 36 peale. Nagu mainisin, seadmetel on erinevaid regioone 5Ghz sageduste osas, nii nagu ka 2,4 sagedustel on kanal 13 mida mõned seadmed ei näita.
by default peaks võetama automaatselt madalam sagedus kui kõrval 5G ruutereid pole. See võib samas asjaolude kokkulangemisel probleeme tekitada ja vaja on online abi või käsitsi määramist.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
   |
2 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
20.12.2016 13:08:02
|
|
|
indrekp, Fantoom 5G ruuterid wifit segamas?
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.12.2016 13:27:48
|
|
|
sooty kirjutas: |
indrekp, Fantoom 5G ruuterid wifit segamas?  |
Miks just fantoom, eelkõnelejal testijal on ju kaks 5Ghz ruuterit töös kui võrdlustesti tegi, seal ka kanalid näha.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
20.12.2016 14:56:44
|
|
|
Ma norisin puuduva hz pärast. Hetkel teises lõigus 5g ruuter.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.12.2016 15:08:43
|
|
|
indrekp, panin 40MHz peale, ei muutunud midagi. Nii asus kui dg301 on mul 20MHz vaikimisi. Hetkeseisuga on see 2.4GHz pmst. kasutuskõlbmatu. Mingi riistvaraline või tarkvaraline rike.
Panin juba kaane kinni, aga ei paistnud et 2.4GHz antennipistik oleks lahti vms.
5GHz keskmine pistik oli küll väga kahtlane ja pool viltuselt peal, näpuga vajutaks läks klõpsti paika ilusti.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
20.12.2016 16:23:19
|
|
|
KillFrenzy, äkki on lihtsalt DOA?
Ma olen nõus, et Intenode wifi pole suurem asi, aga enamasti ikkagi võrku vähemalt näha õnnestub...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.12.2016 17:35:08
|
|
|
Etz, võimalik jah, see pole normaalne, et 8 meetri pealt 2.4GHz ära kaob. DG301 levib selle DG400ga võrreldes ikka väga hästi.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.12.2016 20:59:13
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Etz, võimalik jah, see pole normaalne, et 8 meetri pealt 2.4GHz ära kaob. DG301 levib selle DG400ga võrreldes ikka väga hästi. |
Võid vist jälle lotopileti järele minna Hea, et seadmel garantiikleebist ei ole mis kruvide eemaldamisega rikutud saab.
Ma saaks kodus kolakat kui 2,4G(hz) nii vähe leviks. Selle küljes siis enamasti naise ja lapse seadmed mitmes toas.
Ise naudin AC seadmetega 5Ghz võrku.
Pea terve aasta see DG400 juba kasutuses olnud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.12.2016 21:22:07
|
|
|
Ilma 2.4 päris ei saa jah, garaazis ja maja kaugemates nurkades vahest ka interneti vaja.
Normaalne ka garantiikleepsu pole, kes sinna ikka sisse vaadata tahab, oleks kuskil kirjas olnud et serial porti saab ka läbi korpuse kasutada, poleks pidanud üldse kaant maha võtma. Võrreldes 301ga tuleb hoopis raskemini lahti, pärast sain aru miks ükspool rohkem kinni hoidis, mingi fancy led/touchpanel on pealmise kaane külge ehitatud.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
jkddp
HV veteran

|
26.12.2016 11:52:23
|
|
|
indrekp kirjutas: |
jkddp kirjutas: |
ma ei leia enam tv-st ega ruuterist wifi parooli. ei näita enam. on näha ainult qr kood. kas ei näidata enam või see mu kohalik probleem? |
Ruuteri restart ehk aitab, kaughaldus ei saa ruuterisse ilmselt antud hetkel ligi kui tv ekraanil ei kuvata.
Online abi võid ka proovida. Äärmisel juhul reset aitab. |
Peale restati (seade u 5min voolita) ei muutunud midagi. Ei digiboxist ega samsungi nutist ei näita parooli. Intenosse sisse logides ei näita samuti parooli. Ruuteri seadetest QR-koodi pildistades siis sain parooli telefoni ekraanile. Hetkel on lahendus kuid võiks korras olla.
_________________ Kui vaja joonistada/saagida/hööveldada midagi, võib alati küsida  |
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
26.12.2016 12:11:20
|
|
|
Mida ei paranda restart, seda ehk parandab resett, nagu eelnevalt juba soovitati. Restart ei aita enamasti mitte ühegi probleemi korral.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Strand
HV vaatleja
|
27.12.2016 00:44:58
|
|
|
Õhtut,
Oman ka seda Telia uut DG400 ruuterit. Käitub teine vähe imelikult. Alguses ei saanud aru kui lauaarvuti juhtmega järgi ühendada. Arvuti ütles, et kaabel pole ühendatud.
Sai siis võrgukaardi setingutest kiiruse setingud muudetud Auto negotiate pealt Autoneg 100FD peale. Siis tundis ära et juhe järgi ja hakkas tööle. Vana Thomsoniga töötas kenasti. See lihtsalt tundus imelik mulle.
Teine asi mis sellega ilmus või noh isegi aegajalt ennast ilmutab, et millegi pärast hakkavad ruuteril enamus tuled sünkroonis vilkuma (osad lihtsalt põlevad, vilkuma hakkavad ka need mis muidu kustus, kaasaaratud see valge logoin). Selle kohta juhendist midagi ei leidnud, õigemini Telia otseselt ruuteri kohta mingit juhendit ei andnudgi lihtsalt nende enda õpetused kuidas toimima saada aga mitte mingit tootja juhendit. Kus võiks olla sees mida selline kõigi tulede vilkumine tähendab.
Teab keegi midagi sellest?
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
27.12.2016 00:56:15
|
|
|
Strand kirjutas: |
See lihtsalt tundus imelik mulle. |
DG ruuterite korral tavaline nähtus, enamus rahvast on sellega juba harjunud.
Kus võiks olla sees mida selline kõigi tulede vilkumine tähendab. |
Ei ole juhendit. Ja nagu mina aru olen saanud, ei tule ka kunagi. Ürita ise ära arvata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.12.2016 09:51:30
|
|
|
Õhtut,
Oman ka seda Telia uut DG400 ruuterit. Käitub teine vähe imelikult. Alguses ei saanud aru kui lauaarvuti juhtmega järgi ühendada. Arvuti ütles, et kaabel pole ühendatud.
Sai siis võrgukaardi setingutest kiiruse setingud muudetud Auto negotiate pealt Autoneg 100FD peale. Siis tundis ära et juhe järgi ja hakkas tööle. Vana Thomsoniga töötas kenasti. See lihtsalt tundus imelik mulle.
Teine asi mis sellega ilmus või noh isegi aegajalt ennast ilmutab, et millegi pärast hakkavad ruuteril enamus tuled sünkroonis vilkuma (osad lihtsalt põlevad, vilkuma hakkavad ka need mis muidu kustus, kaasaaratud see valge logoin). Selle kohta juhendist midagi ei leidnud, õigemini Telia otseselt ruuteri kohta mingit juhendit ei andnudgi lihtsalt nende enda õpetused kuidas toimima saada aga mitte mingit tootja juhendit. Kus võiks olla sees mida selline kõigi tulede vilkumine tähendab.
Teab keegi midagi sellest? |
Panid pakendist arvuti ja ruuteri vahele ka korraliku 8 soonega võrgukaabli või kasutad vana head thomsoni 4 soonega võrgukaablit?
Kui viimane, siis saadki 100M lan ja käsitsi. Thomsonil olidki vaid 100M pesad, seega arvuti modimist ei vaja. Esimesega on võrgukaabliga gigabit täiesti saavutatav ka auto peal.
Tuled vilgutavad siis kui käe puutepaneelile asetad, sealt on võimalik wifit kinni ja käima lülitada kuid peale istudes, hakkavad tuled vilkuma. Tavaliselt juhtub see ka siis kui ruuter võrgus ja lihtsalt ruuterit käes hoida nii et näpud kõik paneelil.
A.S. kirjutas: |
See lihtsalt tundus imelik mulle. |
DG ruuterite korral tavaline nähtus, enamus rahvast on sellega juba harjunud.
Kus võiks olla sees mida selline kõigi tulede vilkumine tähendab. |
Ei ole juhendit. Ja nagu mina aru olen saanud, ei tule ka kunagi. Ürita ise ära arvata.
|
Ei ole tavaline ja mökmök lihtsalt vastuseks.
Kas tekib jälle see situatsioon, et eestlane tahab ka ameeriklane olla ja juhendisse tuleb kirjutada, ära kuivata kassi mikrouunis?
Kõik olulne on ja saab olema online abis.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
27.12.2016 09:59:14
|
|
|
Kui lisaks "ära kuivata kassi mikrouunis" tekstile on ka põhjalikud seletused kõigi võimalike tuledekombinatsioonidele jms., siis suurima heameelega on eestlased kah ameeriklased
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.12.2016 10:20:58
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Kui lisaks "ära kuivata kassi mikrouunis" tekstile on ka põhjalikud seletused kõigi võimalike tuledekombinatsioonidele jms., siis suurima heameelega on eestlased kah ameeriklased  |
Paraku mõni klient peabki kasutama spetsialisti abi seadme paigaldamisel ja häälestamisel.
Kui klient suudab juhtmed seadmele järele ühendada juhendi abil, saab tuled põlema, näeb gloobust ja sellist "lainetega" tuld. Siis võtab selle kleebise kus on wifi parool ning saab arvuti võrku. Siis on juhend oma ülesande täitnud.
Minult on päris palju küsitud, miks mobiilimüüjad ei paku detailset juhendit kaasa erinevate telefonidega. Keeruline on selgitada, et android, iOS ja win phone vms. ei saa sellist juhendit sulle koostada sest tarkvara on iga versiooniga pisut muutuv. Pealegi peaks olema tarkvara wizardina käivitades piisavalt loogiline, et sisestad aga andmed ja hakkad kasutama.
Hea kui telefoniga on kaasas juhend, kuhu käib sim ja aku ja kus on toite pesa ja nupp.
Mõningate seadmete puhul kehtib reegel, et seadme müüja ei pea hakkama klienti koolitama IT spetsialistiks, nii nagu automüüja ei hakka auto ostjat koolitama autojuhiks.
Jah, teil on õigus, siiski mingi info peab kusagil kättesaadav olema. Usun, et online abi aitab peale seda kui klient on baasjuhendi abil seadme ühendanud ja tööle saanud.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
27.12.2016 10:35:40
|
|
|
Piir selle vahel, et mis tingimata kuuluks juhendisse ja mis võib jääda igasuguste abistajate seletada on teadagi üsna ebamäärane. Aga siin riigis on firmade arusaam sellest ikka väga vilets, osalt laiskusest ja osalt ahnusest. Me kõik saame aru, et korraliku juhendi tegemine maksab omajagu, ent siinmail firmad jätavad teadlikult selle kulutuse tegemata kasumiahnuses.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
27.12.2016 10:47:33
|
|
|
Piir selle vahel, et mis tingimata kuuluks juhendisse ja mis võib jääda igasuguste abistajate seletada on teadagi üsna ebamäärane. Aga siin riigis on firmade arusaam sellest ikka väga vilets, osalt laiskusest ja osalt ahnusest. Me kõik saame aru, et korraliku juhendi tegemine maksab omajagu, ent siinmail firmad jätavad teadlikult selle kulutuse tegemata kasumiahnuses. |
Oled sa kunagi lugenud seda 200 lehelist raamatud mis pannakse kaasa teleritega?
Mõttemaailma soovitaks laiendada, enamik nendest ka õhukestest ruuteri jms juhenditest on lihtsalt toodetud rämps mis vedeleb koos nende toredate pakenditega kusagil keldris. Loetud pole neid kordagi.
Inimese intelligents on tänapäeval loodetavasti piisavalt heal tasemel, et lihtsate asjade teada saamiseks pole vaja kataloogi kaasa panna.
Kui üldse midagi kaasa panna siis spetsialistid on selleks olemas kes peavad looma 1,2,3 juhendi sest rohkem punkte kasutaja niikuinii ei sirviks.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
27.12.2016 10:47:51
|
|
|
Telekates on üldjuhul juba kasutusjuhend digitaalsel kujul olemas
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
27.12.2016 10:59:54
|
|
|
Selle kohta juhendist midagi ei leidnud... |
Ehk siis inimene ei olnud nii loll, et juhendit üles ei leidnud, lihtsalt see minimalistlik juhend oli kasutu.
Ja teleri juhendit olen lugenud, tõsi küll, valikuliselt. Kuigi paberil/plaadil kaasas seda ei olnud, tuli netist sikutada.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
27.12.2016 11:01:31
|
|
|
indrekp kirjutas: |
Piir selle vahel, et mis tingimata kuuluks juhendisse ja mis võib jääda igasuguste abistajate seletada on teadagi üsna ebamäärane. Aga siin riigis on firmade arusaam sellest ikka väga vilets, osalt laiskusest ja osalt ahnusest. Me kõik saame aru, et korraliku juhendi tegemine maksab omajagu, ent siinmail firmad jätavad teadlikult selle kulutuse tegemata kasumiahnuses. |
Oled sa kunagi lugenud seda 200 lehelist raamatud mis pannakse kaasa teleritega?
Mõttemaailma soovitaks laiendada, enamik nendest ka õhukestest ruuteri jms juhenditest on lihtsalt toodetud rämps mis vedeleb koos nende toredate pakenditega kusagil keldris. Loetud pole neid kordagi.
Inimese intelligents on tänapäeval loodetavasti piisavalt heal tasemel, et lihtsate asjade teada saamiseks pole vaja kataloogi kaasa panna.
Kui üldse midagi kaasa panna siis spetsialistid on selleks olemas kes peavad looma 1,2,3 juhendi sest rohkem punkte kasutaja niikuinii ei sirviks. |
Ma olen nii vana, et mäletan ja olen kasutanud suurepäraselt juhendeid, kus oli koguni kaasas täielik elektriline skeem ja parematel seadmetel koguni mõnede üksikute sõlmede töö seletustega.
|
|
   |
1 |
|
tagasi üles |
|