|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Järelmakusga või papp lauale |
| Järelmaksuga |
|
7% |
[ 6 ] |
| Papp lauale |
|
78% |
[ 62 ] |
| kuni +10% maksumust, siis järelmaksuga |
|
13% |
[ 11 ] |
|
| hääli kokku : 79 |
|
| autor |
|
ranel
HV Guru
|
06.12.2016 22:39:22
|
|
|
| RustyZ kirjutas: |
See, et maailmas on idioote, ei tähenda, et järelmaks kuskiltpidi halb on. Tehke omale see selgeks.
Idioodid suudavad lotovõidu ja paari päevaga hakkama panna.
Nagu klassikud on varemgi öelnud, tuleks maailmast eemaldada kõik hoiatussildid. Saaks kohe parema paiga. |
Järelmaks polegi halb, kui seda mõistlikult kasutada. Küll aga mitte tänu sellele üle oma võimete elamine.
Ootamatute primaarsete asjade rahastamine, mis on reaalselt vajalik, on põhjendatud kasutamine. Küll aga mitte luksuskaubale.
Liisingud ja eluasemelaenud jätame kõrvale, kuna nendest sõltub tihti inimese rahateenimisvõimalus või alternatiivsed kulud üüri näol.
Ma pole küll kõige vanem, aga minagi olen saanud mitu korda tunda, kuidas elementaarne pisem säästmine on välistanud mitu võlgu võtmised. Kaasa arvatud 2010, kui tööst ilma jäin. Töötajast vabanemine on ülilihtne siin EV-s.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ertai
HV veteran

|
06.12.2016 22:40:31
|
|
|
| ranel kirjutas: |
See, et maailmas on idioote, ei tähenda, et järelmaks kuskiltpidi halb on. Tehke omale see selgeks.
Idioodid suudavad lotovõidu ja paari päevaga hakkama panna.
Nagu klassikud on varemgi öelnud, tuleks maailmast eemaldada kõik hoiatussildid. Saaks kohe parema paiga. |
Järelmaks polegi halb, kui seda mõistlikult kasutada. Küll aga mitte tänu sellele üle oma võimete elamine.
Ootamatute primaarsete asjade rahastamine, mis on reaalselt vajalik, on põhjendatud kasutamine. Küll aga mitte luksuskaubale. |
Olen ise ka pigem papp laule inimene ja nii mind kasvatatud. Samas aeg on näidanud, et kui oskad rahaga ümber käia ja planeerida oma kulutusi, siis vahel järelmaks ei olegi halb.
Räägin just näiteks 0% intressiga järelmaksust: näiteks kui plaanin osta midagi, mida on igal juhul vaja ning on 0% intressivõimalus, siis loomulikult kasutan seda, kui käin kogu raha kohe välja.
Sama kogemus ka ettevõtluses - kui saad juba mingitest kohtadest asju krediidi peale ja maksetähtaeg 30-40 päeva, siis mõningal juhul tasub see ära - muretsed materjalid, teostad töö, tellija maksab ära ja siis tasud summa ära.
Võimaldab paindlikum olla töid vastu võttes ja toimetades. See ei tähenda muidugi, et koguaeg võtan krediidi peale või nii asi käibki - mõne suurema projekti puhul teatud osa.
Rõhutan, et pole kordagi 10 aasta jooksul oma nime määrinud ja ühegi maksega hilinenud.
Hetkel pole ühtki laenu või järelmaksu. Kui aga pesumasina + kuivati ostmiseks läheb ja näen mõnda nullintressiga pakkumist, siis on mõistlik seda kasutada leian mina.
tl;dr: eelistan papp lauale koolkonda, kuid mõistlikult opereerides ning mõistlikel tingimustel on laenud-järelmaksud mõistlikud-kasulikud-mugavad.
|
|
| Kommentaarid: 51 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.12.2016 22:50:37
|
|
|
Null intress on muidugi hoopis teine teema. Ma olen ise ka seda kasutanud korra, kui läksin telefoni ostma, raha olemas ja tulin 0 intressiga telefoniga välja. Raha oli mul kontol olemas, aga ma ei andnud seda korraga välja.
Võtsin lahti just lehe, kus näitab erinevaid tarbimislaene. 18-40% vahemik. See pole kindlasti majanduslikult mõistlik käitumine, et osta nn luksuskaupa sellise hinnaga.
Nende intressidega maksab kauba eest liiga palju rohkem, et seda saaks kuskilt otsast mõistlikuks käitumiseks nimetada.
Samas tuletage meelde mõni aasta tagasi olnud SMS laenu buumi. Võeti, vaadati kuumakset teadmata midagi krediidi kulukuse määrast ja hiljem kahetseti ja laenati, et laenu tagasi maksta.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
06.12.2016 22:51:42
|
|
|
Meil muideks on muu euroopaga (või l-euroopaga) võrreldes suht kirved intressid...ca 20% selline harju keskmine. Mujal on see 10% kandis.
40% läheb sinna smslaenu valdkonda vast juba
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.12.2016 22:58:33
|
|
|
Laenu intress on raha andja riskihinnang laenajale. Ju siis eestlasi loetaksegi suurema riskiga laenajateks.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
06.12.2016 23:03:18
|
|
|
| Laenu intress on raha andja riskihinnang laenajale. Ju siis eestlasi loetaksegi suurema riskiga laenajateks. |
Päris nii see ei ole. Laenu intress näitab raha hinda, kuid Eestis on väga vähe ettevõtteid, mis õiglast hinnastamist kasutavad. Arenenud turud on suurema konkurentsiga ja suurema sunniga laenuvõtjaid paremini hinnastada. Eestis lüüakse intress suhteliselt ühe puuga, s.h. loodetakse teenida keskmine tootlusootus pluss hapud laenud.
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
06.12.2016 23:09:19
|
|
|
| Taux007 kirjutas: |
| Laenu intress on raha andja riskihinnang laenajale. Ju siis eestlasi loetaksegi suurema riskiga laenajateks. |
Päris nii see ei ole. Laenu intress näitab raha hinda, kuid Eestis on väga vähe ettevõtteid, mis õiglast hinnastamist kasutavad. Arenenud turud on suurema konkurentsiga ja suurema sunniga laenuvõtjaid paremini hinnastada. Eestis lüüakse intress suhteliselt ühe puuga, s.h. loodetakse teenida keskmine tootlusootus pluss hapud laenud. |
Ses osas on tõesti õigus. Väikelaenud on jah tõesti rohkem nagu ühe kirvega taotud. Suuremate laenude puhul siiski juba natuke vaadatakse kah.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
06.12.2016 23:34:47
|
|
|
| Märt. kirjutas: |
| SKG kirjutas: |
| lightbluefox kirjutas: |
| ivokas, on ju kogemust millele toetuda? Kas kuulad dieedinõu 150kg rasvamaolt või trimmis treenerilt? |
Treener ei tea s.ittagi reaalselt, sest.pole kunagi ülekaalus olnud ja sellest vabaneda üritama pidanud. Puhas teoreetik. 150 kg rasvamagu teab,.sest.on rohkem kogenud, aga mõnel puhul seda kaalu alla ei saagi, hea kui stabiilsena säilib. |
| ot: |
Jah, sest trimmis treeneriks ju sünnitakse, ilma vaeva nägemata.
Ülekaal on mingi ilgelt komplitseeritud diagnoos, millest vabaneda juhendada oskavad ainult rasvamaod?
Okei.
/sarcasm
Kaalu saab kõigi puhul ühtmoodi alla, kui just tõsiselt haige pole. |
|
Ma teadsin kohe, et tuled targutama asjast, millest sa tuhkagi ei tea.
See ei ole jõusaali teema siin. |
Miks argumenteerid siis nn. "jõusaaliteemal", millest sa tuhkagi ei tea?
|
|
| Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
07.12.2016 02:07:08
|
|
|
Ei ole laenu peale iial asju ostnud, kuid autoliisingut olen kaalunud. Maksan igakuiselt 2-300 eurot pangale, saan vastu tänapäevasema auto, veidi madalama kütusekulu ning ilmselt kõrgema remondikulu (juhul kui miskit juhtub). Variant B (mida praegu kasutan) on see, et mul on vanem auto, mille ainsateks kuludeks on uuematest autodest veidi kõrgem kütusekulu + remont ja hooldused. Samas auto väärtus ei lange nii kiirestu kui uuema liisingauto puhul. Kas keegi seletaks mulle ära, mida ja mille osas ma liisingauto puhul võidaksin (saaksin 11-13 aastat uuema auto, kuid mis see muudab?)?
Teine küsimus - meie uue ja ägeda autode maksustamise plaani osas - kas reaalselt on loodussõbralikum osta uus auto kui hoida vana sõidukorras? Arvesse võttes ühe lammutamist ja teise ehitamiseks kuluvaid resursse.
|
|
| Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
07.12.2016 10:21:41
|
|
|
Ardo, uus auto ilmselt toob prognoositavama kulu (ainult hooldus), suurem turvalisus (aktiivne ja passiivne), ilmselt ka midagi hingele.
Google vastab aga et uus auto on säästlikum koos oma ehituskuludega kui vana, tugev eeldus on muidugi et uue kütusekulu on väiksem.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
07.12.2016 11:23:15
|
|
|
| ivokas, on ju kogemust millele toetuda? Kas kuulad dieedinõu 150kg rasvamaolt või trimmis treenerilt? |
Treener ei tea s.ittagi reaalselt, sest.pole kunagi ülekaalus olnud ja sellest vabaneda üritama pidanud. Puhas teoreetik. 150 kg rasvamagu teab,.sest.on rohkem kogenud, aga mõnel puhul seda kaalu alla ei saagi, hea kui stabiilsena säilib. |
Ülekaal on mingi ilgelt komplitseeritud diagnoos, millest vabaneda juhendada oskavad ainult rasvamaod?
Okei.
/sarcasm
|
Miks argumenteerid siis nn. "jõusaaliteemal", millest sa tuhkagi ei tea? |
Sellepärast,.et nii on. Sa ei tea selles kaalulangetusest midagi. Teab see, kes on sellega ise tegelenud. 2 kilo langetus on bs, 20 kilo oled pidanud alla võtma? Ole vait, kui ei.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
| Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.12.2016 11:57:42
|
|
|
Ardo, uus auto ilmselt toob prognoositavama kulu (ainult hooldus), suurem turvalisus (aktiivne ja passiivne), ilmselt ka midagi hingele.
Google vastab aga et uus auto on säästlikum koos oma ehituskuludega kui vana, tugev eeldus on muidugi et uue kütusekulu on väiksem. |
Kui google vastab, et uus auto on säästlikum, siis ma tahaks ka linki näha. Minu käsutuses on koolimaterjalidest teadusartiklid, mis ütleb, et see siiski nii pole. Või noh on, aga selle jaoks tuli kõvasti rohkem kilomeetreid läbi sõita, kuid selleks ajaks loetakse seda masinat juba rondiks. Lisaks oli sel juttu sellest, miks uuemad autod on vähem keskkonnasõbralikud, sest uutel autodel on komme järjest raskemaks minna.
Kui viitsimist on, siis teises arvutis on need mul olemas.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.12.2016 12:02:12
|
|
|
Google vastab aga et uus auto on säästlikum koos oma ehituskuludega kui vana, tugev eeldus on muidugi et uue kütusekulu on väiksem. |
Kui google vastab, et uus auto on säästlikum, siis ma tahaks ka linki näha. Minu käsutuses on koolimaterjalidest teadusartiklid, mis ütleb, et see siiski nii pole. Või noh on, aga selle jaoks tuli kõvasti rohkem kilomeetreid läbi sõita, kuid selleks ajaks loetakse seda masinat juba rondiks. Lisaks oli sel juttu sellest, miks uuemad autod on vähem keskkonnasõbralikud, sest uutel autodel on komme järjest raskemaks minna.
Kui viitsimist on, siis teises arvutis on need mul olemas. |
See oleneb täiesti inimesest ja võimalustest. Kui on ikka olemas garage, tehnika ning käed kasvavad õigest kohast välja, siis jah vanem auto tuleks ehk soodsam. Kuskil korteris elades, kui garaget pole, on ikka uut garantiiga ja kindlate kuludega autot soodsam omada, ja mitte ainult rahalises mõttes...
|
|
| Kommentaarid: 209 loe/lisa |
   |
5 :: |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.12.2016 12:05:51
|
|
|
Ma pidasin siiski silmas keskkonnasäästlikum, mitte rahaliselt.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
07.12.2016 12:46:00
|
|
|
| Janis kirjutas: |
Kui viitsimist on, siis teises arvutis on need mul olemas. |
See oleneb täiesti inimesest ja võimalustest. Kui on ikka olemas garage, tehnika ning käed kasvavad õigest kohast välja, siis jah vanem auto tuleks ehk soodsam. Kuskil korteris elades, kui garaget pole, on ikka uut garantiiga ja kindlate kuludega autot soodsam omada, ja mitte ainult rahalises mõttes... |
Uus auto on rahaliselt kindlasti kõige kallim - ostuväärtus langeb meeletu kiirusega. Ma pidasin algses küsimuses pigem silmas 2011-2013 vms autot.
|
|
| Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
| tagasi üles |
|
 |
degreal
HV veteran
|
07.12.2016 13:00:16
|
|
|
Ei näe erilist kütusekulu vähenemist uute autode puhul.
VW Golf-de keskmine kuni 2000 7,92l/100km
VW Golf-de keskmine alates 2001 7,78/100km
Honda Civic-ute keskmine kuni 2000 7,36l/100km
Honda Civic-ute keskmine alates 2001 7,74l/100km
|
|
| Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.12.2016 13:00:43
|
|
|
| degreal kirjutas: |
Ei näe erilist kütusekulu vähenemist uute autode puhul.
VW Golf-de keskmine kuni 2000 7,92l/100km
VW Golf-de keskmine alates 2001 7,78/100km
Honda Civic-ute keskmine kuni 2000 7,36l/100km
Honda Civic-ute keskmine alates 2001 7,74l/100km |
Mis võrdlus see nüüd on?
Aga selline jutt sobib pigem juba autoteemasse.
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
07.12.2016 13:12:31
|
|
|
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
| Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
07.12.2016 13:48:56
|
|
|
Ma ei leidnud artiklist ainsatki asja, mis motiveeriks seda silmust endale kaela panema.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
07.12.2016 13:51:35
|
|
|
"Alati uus" vms nagu Telia pakub
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
07.12.2016 13:55:57
|
|
|
| Sa ei peagi, kõigest sellist võimalust tahetakse pakkuda. Kõike ei pea elus võtma isiklikult nagu sinu soovist kõik oleneks. Kui nad sellise ideega turule tulevad, ju nad näevad siis ka tarbijaid. Mõned hoiavad oma tehnikat ilusti, äkki ongi huvilisi.
|
|
| Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
| tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
07.12.2016 14:43:31
|
|
|
| Eluasemelaen välja jättes (for obv reasons) siis teostan ka oste papp lauale. Ei meeldi kohustusi kaela korjata. Ootamatud väljaminekud on iseasi, ent näiteks uusimaid tippmudeli nutitelefone järka peale võtta tundub küll pehmelt öeldes kummaline.
|
|
| Kommentaarid: 73 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.12.2016 14:48:06
|
|
|
Selliste bs pakkumiste puhul pole midagi imestada, et paljud arvavad , et järelmaks on paha paha.....Sest see pakkumine ongi väga paha
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.12.2016 14:50:01
|
|
|
| On see pakkumine paha? Tavaline järelmaks, lihtsalt on võimalus seade 2a möödudes ringi vahetada. Intress tundub sama nagu muudes kohtades.
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.12.2016 15:00:29
|
|
|
Esimene küsimus on, et miks peaks telekat iga 2 aasta tagant vahetama?
Nad lähevad ju extra selle peale, et näiliselt madalam kuumakse, aga reaalselt pead pärast uuesti järelmaksu võtma
| tsitaat: |
| 24 kuu möödudes järelmaksu lepingu algusest saab taotleda uut telerit. Siis tuleb uuesti järelmaksu taotleda. Vahetusel on võimalus ka ilma järelmaksuta teler välja osta. Küll aga ei pakuta seda võimalust esimese teleri soetamisel - siis on eeltingimuseks järelmaks. |
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ivokas
HV veteran

|
07.12.2016 15:33:48
|
|
|
Püütaksegi ullikesi selle vahetusega uue teleri vastu.
Väiksema sissetulekuga inimesed reeglina ei vaheta telerit iga kahe aasta tagant.
_________________ Reisijate ja fekaali vedu kahekorruselise bussiga.
Praepelmeenid ja Vana Tallinn suudavad nii mõndagi muuta! |
|
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.12.2016 15:58:23
|
|
|
Väiksema sissetulekuga inimesed reeglina ei vaheta telerit iga kahe aasta tagant
|
Ma arvan, et isegi suuremate sissetulekutega inimesed ei vaheta niisama telerit iga 2 aasta tagant kui just väga metsa oma valikuga ei pannud
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
07.12.2016 17:17:25
|
|
|
Väga hea teema.
Loogikaviga on seal kui keegi kes kasutab järelmaksu, ütleb et teisiti ei ole võimalik. Sest raha kulub isikul järelmaksuga isegi rohkem kui kohe välja ostes. Vahe on piltlikult selles, et (kui nt. toode väärtusega 2000€ tarvis osta, maksuperioodiga 2 aastat) kas maksad selle 2000 euri 2 aasta jooksul enne või peale ostu.
Ehk teisisõnu, puhver on see mis sellest ahelast päästab. Nullist puhvri kasvatamine on keeruline, miinusest (juba järelmaksud kaelas) tõenäoliselt väga keeruline, sest eelkõige vaja sealt välja rabeleda ning siis kasvatama hakata. Välja rabelemine lumepalli tõttu ilmselt üsna ränk. Kui püsikulu palgast arvestatav summa, lapsed värgid, keeruline.
Lisaks sellele, on nullist miinusesse lihtsam minna, eriti kui sotsiaalne ümbruskond survestab nõrka inimest.
alla võimete elamine on key, juba algusest
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
07.12.2016 17:32:12
|
|
|
nexus4, hea üritus , aga sa räägid siin seinaga. Kes peab ostma suurte kohustuste juures kõige kallima pesumasina, kuna odavam läheb kohe katki, kes tunneb et tema inimväärikust on riivatud kui viimast iPhone ei saa (sõltumata mis palk on) ja mõni arvab, et kui tööd on tehtud "Siis ma olen ju ometi seda absurdset kallist asja oma sissetuleku juures väärt" ..
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
prtv
HV Guru
|
07.12.2016 17:47:49
|
|
|
Vaene on kallis olla. Kvaliteetasju osta ei jaksa ning odavamate asjade eluiga on võrdlemisi lühem.
_________________ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
2 :: |
73 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
07.12.2016 17:58:32
|
|
|
Mõned postid tagasi tõi keegi räigelt hea näite, mis peaks kogu muusika siin paika panema. Et kui oled järeka usku, sest muid võimalusi lihtsalt pole ja väidad, et säästa pole võimalik ning sul on ujuv laen - mis siis saab kui euribor 0'ist 4%'ini kasvab (või interpreteerides omanik tõstab üüri) Siis oled käpuli.
Aga no meil on tarbimisühiskond, vaja osta asju mida ei saa endale lubada, et avaldada muljet võõrastele inimestele.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.12.2016 18:08:42
|
|
|
Aga no meil on tarbimisühiskond, vaja osta asju mida ei saa endale lubada, et avaldada muljet võõrastele inimestele.
|
Me oleme kaugel tarbimisühiskonnast, vot ameeriklased on meistrid
Võibolla oleks pidanud panema küsitlusse "vahel harva järelmaksuga" ....aga hilja nüüd
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
07.12.2016 18:09:18
|
|
|
| On see pakkumine paha? Tavaline järelmaks, lihtsalt on võimalus seade 2a möödudes ringi vahetada. Intress tundub sama nagu muudes kohtades. |
See on rohkem telekarent.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.12.2016 20:42:58
|
|
|
Okei.
/sarcasm
|
Miks argumenteerid siis nn. "jõusaaliteemal", millest sa tuhkagi ei tea? |
Sellepärast,.et nii on. Sa ei tea selles kaalulangetusest midagi. Teab see, kes on sellega ise tegelenud. 2 kilo langetus on bs, 20 kilo oled pidanud alla võtma? Ole vait, kui ei. |
Aga mis vahe on kui näiteks üks on 8kg alla võtnud ja teine 20kg? Mis lisateadmised selle 12 lisakilo kaotamisega tekivad? Mis erinevused on toitumises ja treeningus neil kahel?
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
07.12.2016 20:43:50
|
|
|
sa ei taju ikka reaalsest elust mitte midagi. märdil on oma kogemus kullahinnaga. sinul vaid numbrid ja statistika
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
07.12.2016 20:56:04
|
|
|
| Võtad 20kg alla, paned om Instagrami nime lõppu "fit" ja oledki kvalifitseeritud Online Coach.
|
|
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
07.12.2016 21:30:56
|
|
|
mis krd kaaluteema, tehke uus teema ja kaaluge kasvõi järelmaksuga ennast
|
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
07.12.2016 21:39:14
|
|
|
oeh, järelmaksuvastased elavad endiselt silmaklapid peas. käi ja jaura täpselt sama juttu ja hakkab ikka otsast peale. EI ole mõtet vist peaga vastu seina joosta. Nagu ka muude teemade puhul ei suudeta enda mättast kaugemale vaadata.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
07.12.2016 21:48:04
|
|
|
miks üritad kedagi muuta. kui keegi on millegi vastane, siis olgu ta seda lõpuni, mitte nagu mingi tuulelipp, et vahepeal ühelt ja siis teiselt poolt
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
07.12.2016 22:26:42
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
| miks üritad kedagi muuta. kui keegi on millegi vastane, siis olgu ta seda lõpuni, mitte nagu mingi tuulelipp, et vahepeal ühelt ja siis teiselt poolt |
Ei ürita. Lihtsat arvamuse avaldamise asemel tembeldatakse järelmaksjad erandituktlt idiiootideks kes ei oska elada.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
07.12.2016 22:44:56
|
|
|
| miks üritad kedagi muuta. kui keegi on millegi vastane, siis olgu ta seda lõpuni, mitte nagu mingi tuulelipp, et vahepeal ühelt ja siis teiselt poolt |
Ei ürita. Lihtsat arvamuse avaldamise asemel tembeldatakse järelmaksjad erandituktlt idiiootideks kes ei oska elada. |
No seleta nii lihtsalt kui sul on võimalik, miks on parem raha toote eest maksta kahe aasta jooksul peale ostu koos intressidega vs. kahe aasta jooksul enne ostu?
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
07.12.2016 22:52:50
|
|
|
| Kus on kirjas et järelmaks kaks aastat on? Miks on vaja võtta auto liisingusse, kui võiks sõita 10 aastat bussiga ja säästa ning siis minna ja Porsche eest papp letti lüüa.
|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
07.12.2016 22:53:31
|
|
|
| nexus4 kirjutas: |
Ei ürita. Lihtsat arvamuse avaldamise asemel tembeldatakse järelmaksjad erandituktlt idiiootideks kes ei oska elada. |
No seleta nii lihtsalt kui sul on võimalik, miks on parem raha toote eest maksta kahe aasta jooksul peale ostu koos intressidega vs. kahe aasta jooksul enne ostu? |
Sel juhul kui kohe pole seda kogu raha välja käia
|
|
   |
175 |
|
| tagasi üles |
|
 |
nexus4
Kreisi kasutaja

|
07.12.2016 23:00:59
|
|
|
| Janar! kirjutas: |
| Kus on kirjas et järelmaks kaks aastat on? Miks on vaja võtta auto liisingusse, kui võiks sõita 10 aastat bussiga ja säästa ning siis minna ja Porsche eest papp letti lüüa. |
Kui täna pole Porsche raha ja 10 aastat bussiga sõit võimalik, ning iga kuu 600€ kõrvale suudad panna 10 aastat, siis ei olegi vaja võtta liisingusse.
| Janis kirjutas: |
| nexus4 kirjutas: |
No seleta nii lihtsalt kui sul on võimalik, miks on parem raha toote eest maksta kahe aasta jooksul peale ostu koos intressidega vs. kahe aasta jooksul enne ostu? |
Sel juhul kui kohe pole seda kogu raha välja käia  |
Loe uuesti mu eelmisi poste.
|
|
   |
26 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Janar!
Kreisi kasutaja
|
07.12.2016 23:02:57
|
|
|
| Bussi sõit ei maksa ju midagi.
|
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
69 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
07.12.2016 23:28:41
|
|
|
nexus4, liisingu ja järelmaksu intress on kaks eri maailma.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
08.12.2016 10:41:19
|
|
|
Siin on jah pigem teemaks TARBIMISKREDIIT, autoliising võib 0% intressiga ka olla ja on ebamõistlik nii suurt summat auto alla matta, kui seda võiks samal ajal suurema intressiga investeerida.
Järelmaksu intressist suuremat tootlust teenida on aga üsna utoopia, väga suure riskiga.
|
|
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Taux007
HV veteran

|
08.12.2016 11:53:13
|
|
|
Siin on jah pigem teemaks TARBIMISKREDIIT, autoliising võib 0% intressiga ka olla ja on ebamõistlik nii suurt summat auto alla matta, kui seda võiks samal ajal suurema intressiga investeerida.
Järelmaksu intressist suuremat tootlust teenida on aga üsna utoopia, väga suure riskiga. |
Ma ei taha anda soovitust, kuid näiteks Svea Finance järelmaks on vahemikus "Intress 9,5% - 14,5% jääkmaksumuselt". Samal ajal on võimalik teenida ca 12% tootlust laenutoodetesse investeerimisel, kus suurimaks riskiks on raha kaasva ettevõtte jätkusuutlikkus (samas, kui üle 350 miljoni euro oled viimase 7 aastaga välja laenanud, siis on see risk tõenäoliselt väiksem). Kuna ise investeerin, siis hetkel ütlen, et ei ole utoopia ja ei ole liiga suur risk (mõõdukas on korrektsem öelda).
|
|
| Kommentaarid: 47 loe/lisa |
   |
46 |
|
| tagasi üles |
|