praegune kellaaeg 05.08.2025 13:45:38
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
rcrusoe
külaline
|
20.04.2004 20:26:58
Kuidas jagada helikaardi audiosignaali 3-le seadmele<? |
|
|
Kuidas jagada helikaardi audiosignaali 3-le seadmele?
Mure selline:
Ostsin uue arvuti ja sellel on helikaart: Creative Soundblaster Live Player 5.1 Digital OEM
OK, kõik on tore aga tahaks helikaardilt mitmele seadmele väljundeid ehitada. Helikaardi manual asub siin.
Oleks vaja audio OUT-ist saada TV-le, 5.1 kõllidele ja kõrvaklappidele signaal.
Nuputades ja Devalost tellides läksin sellisele lahendusele:
Kuna kaardi enda tagaküljes on augud nii tihedalt koos paikendasin kõik väljundi augud 15 cm juhtmejuppidega, mille otsas on emane väike stereo otsik. Sinna peale panin 2 auguga jagaja ja siis üks pikendus jupp edasi ja siis jälle jagaja.
No, nii. Koju naastes kahtlused osutusid tõeks. Siganaal hajub ära. 5.1 kõllides jääb parem kõll peaaegu tummaks ja nõnda ka kõrvaklappidel?
Mida teha, ometigi ei hakka iga kord laua alla ronima ja juhtmeid ühendama, kui tahan filmi TV-st vaadata jms.
Somebody help me ...
|
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
20.04.2004 20:42:22
|
|
|
Sul on ju helikaardil 2 väljundit juba olemas. Valid mixerist 4 speaker output ja pistad ühe juhtme helikaardi rear väljundisse (teise speaker/headphones väljundisse). Need jagajad on jura, need viska minema, kui sa normaalset heli tahad kuulda (kuigi, kui korraga mitte kuulata, siis ei tohiks olulist vahet sisse tulla). See on küll kahtlane, et ühest kanalist heli ära kaob. Mingi jura on sul seal nende juhtmetega/settingutega pealekauba. Mida vähem igasugu kontakte ja jootmisi ja juhtmejoga on heliväljundi ja võimendi sisendi või kõrvaklappide vahel, seda parem. Kõlarite küljes kõrvaklapiauku pole või? Kui on, siis topi kõrvaklapid loomulikult sinna.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Medikas
HV vaatleja
|
21.04.2004 09:34:20
|
|
|
Need Tevalost pärit stereosignaali jagajad on ühed õnnetusehunnikud. Peale paari sellise katsetamist olen ma neist täiesti loobunud. Edaspidi olen sellises olukorras kasutanud ühest isasest pistikust, nii 20cm stereojuhtmest ja kahest emasest steropesast ise kokku joodetud signaali jagajat ja neid olen teinud päris mitmele inimesele. Nüüd ei ole enam 5.1 kõlarite ja TV helis mingeid häireid. Sinu juhtumi puhul soovitaksin siis sarnast 3 otsaga signaali jagajat aga tõenäoliselt tuleks sul kõrvaklapid nende mittekasutamise ajal ikkagi pistikust välja tõmmata, kuna nad võivad telekasse ja kõlaritesse mineva signaali liigselt maha koormata. Ma eeldan et sa ei taha samaagselt kasutada kõrvaklappe ja kõlareid.
|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
warwas
HV Guru

|
21.04.2004 09:56:16
|
|
|
Medikas kirjutas: |
Need Tevalost pärit stereosignaali jagajad on ühed õnnetusehunnikud. Peale paari sellise katsetamist olen ma neist täiesti loobunud. Edaspidi olen sellises olukorras kasutanud ühest isasest pistikust, nii 20cm stereojuhtmest ja kahest emasest steropesast ise kokku joodetud signaali jagajat ja neid olen teinud päris mitmele inimesele. Nüüd ei ole enam 5.1 kõlarite ja TV helis mingeid häireid. Sinu juhtumi puhul soovitaksin siis sarnast 3 otsaga signaali jagajat aga tõenäoliselt tuleks sul kõrvaklapid nende mittekasutamise ajal ikkagi pistikust välja tõmmata, kuna nad võivad telekasse ja kõlaritesse mineva signaali liigselt maha koormata. Ma eeldan et sa ei taha samaagselt kasutada kõrvaklappe ja kõlareid. |
idee täitsa hea... seda annaks veel paremaks teha sedasi, kui ehitaksid asja kuhugi väikese karbi sisse. Siis saaksid kasutada paneelile kinnitatavaid 3,5mm lülitiga pesasid. Iva oleks siis sellest, et kui klapid pessa lükkad, siis lülitatakse kõlarid automaatselt järelt ära... Muidu võib tõepoolest juhtuda see, et kõrvaklappide suht-koht pisike takistus tapab singaali ära... (muidugi kui sul miskite pro stuudio klappidega tegu on, siis seda probleemi tekkida ei tohiks...)
|
|
Kommentaarid: 247 loe/lisa |
   |
3 :: |
224 |
|
tagasi üles |
|
 |
anti555
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
2 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|