Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
pots4t4j4
HV Guru
|
21.10.2016 19:05:52
"Coil Whine" ja sellega seounduv arutelu |
|
|
Ocn foorumist üks kasutaja kirjutas, et 5 aastat peale upsi ostu pole tal kümnete videokaartide hulgas ühtegi coilwhine all kannatavat olnud, ei tea kas miski kokkusattumus vøi on ups miskitmoodi abiks. Vøi ajab ta lihtsalt jama.
https://www.cyberpowersystems.com/products/ups/intelligent-lcd/cp1500avrlcd
Tal just see mudel, on kellelgi äkki vøimalik testide upsi taga møne coilwhine all kannatava videokaardiga? Ostaks omale ka kui sellest reaalselt ka miskit kasu oleks ja vingumisest lahti saaks, samas ei tundu nagu eriti loogilisena see jutt.
|
|
Kommentaarid: 490 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
3 :: |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.10.2016 21:39:41
|
|
|
pots4t4j4 kirjutas: |
Tal just see mudel, on kellelgi äkki vøimalik testide upsi taga møne coilwhine all kannatava videokaardiga? Ostaks omale ka kui sellest reaalselt ka miskit kasu oleks ja vingumisest lahti saaks, samas ei tundu nagu eriti loogilisena see jutt. |
Ei aidanud, proovitud sai sellisega: http://www.apc.com/shop/ee/en/products/APC-Smart-UPS-SC-620VA-230V/P-SC620I
Samuti polnud tolku, teisest toiteplokist...aitas ainult kaardi enda vahetus.
Muud kaardid samas masinas aga peavad end viisakalt üleval.
Ilmselt lihtsalt vedanud, nagu mul vedas kümneid kordi samuti, kuni selle konkreetse kiunuva kaardini.
Ühel hetkel sai õnn lihtsalt otsa, nagu sul selle GTX1080`nega....
Endal sama kaart ja ei mingeid kummalisi helisid, isegi mitte 1500+FPS puhul...
(Lasin poolkogemata 3Dmark Ice Stormi sellega käima )
Teoreetiliselt UPS võiks üldse aidata anult juhul, kui sul whineks toiteplokk ise...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
0 :: |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.10.2016 22:38:06
|
|
|
Ma ei tea nii see OCN kasutaja väitis, natuke imelik oleks kui ta lihtsalt nii lucky oleks, et kõik kümned ja kümned videokaardid on ilma coilwhineta.
Tellin vist Cyberpower CP900EPFCLCD upsi prooviks, ja kui ei aita saadan tagasi (online ostu puhul see ju võimalik)
Samas amazonist ei saa tellida ( neil vist mingi probleem nende postitamisega )
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.10.2016 22:38:20
|
|
|
Ma ei tea nii see OCN kasutaja väitis, natuke imelik oleks kui ta lihtsalt nii lucky oleks, et kõik kümned ja kümned videokaardid on ilma coilwhineta.
Tellin vist Cyberpower CP900EPFCLCD upsi prooviks, ja kui ei aita saadan tagasi (online ostu puhul see ju võimalik) |
Mingit viidet, ma loeks seda lausa huviga...?
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.10.2016 22:39:25
|
|
|
OCN on hetkel maas ja see tema post oli tükk aega tagasi, aga nüüd kui see probleem endale närvidele hakkas käima sai talle sõnum saadetud ja ta siis seletas.
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.10.2016 22:43:28
|
|
|
OCN on hetkel maas ja see tema post oli tükk aega tagasi, aga nüüd kui see probleem endale närvidele hakkas käima sai talle sõnum saadetud ja ta siis seletas. |
OK, mina igastahes ei leidnud muud lahendust asjale, kui kaart garantiisse saata...
Ja minu tagashoidlikud kooliteadmised elektoonika vallast, kipuvad seda teooriat välistama, ehkki viimases meeleheites sa ka ise sarnast asja proovitud...
Nimelt, proovimiseks oli UPS mul kohe võtta, teist toiteplokki aga mitte.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.10.2016 22:45:36
|
|
|
Kui ma selle icestorm vms testi töölepanen tekib tunne nagu oleks tapamajas kaart karjub nagu loom. Isegi 100fpsi juures overwatchi menüüs lärmab.
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.10.2016 22:48:49
|
|
|
Kui ma selle icestorm vms testi töölepanen tekib tunne nagu oleks tapamajas kaart karjub nagu loom. Isegi 100fpsi juures overwatchi menüüs lärmab. |
Mul too õnnetu kaart, lärmas ka 60FPS juures... üle 200FPS´i tuli juba vatid kõrva panna...
Pmst, ei ole sul sellega muud teha, kui garantiisse saata ja loota, et whine ikka läheb garantii alla.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.10.2016 22:51:39
|
|
|
4-6 nädalat oli garantii estimated time, mul pole niipalju kannatust saadavad raudselt uue kaardi mis karjub veel kõvemini.
Kuskilt jäi silma ka, et keegi soovitas paar ööd järjest crysise menüüs vms megahigh fps olukorras (paartuhat fps) karjuda lasta ja nii paari päeva pärast oli kaart vait.
Või siis bitcoin farmer virgin kaart karjus nagu loom ja peale nädalat kaevandamist oli samuti vait. Peaks ehk neid proovima, enne upsi ostu. Võimalus väike, et töötab aga parem kui mittemidagi
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.10.2016 22:55:43
|
|
|
4-6 nädalat oli garantii estimated time, mul pole niipalju kannatust saadavad raudselt uue kaardi mis karjub veel kõvemini. |
Ei usu, endal täpselt sama kaart ja ei mingit whinet, täiesti hääletu on.
Tundub ikkagi selle konkreetse isendi probleem, samuti tean mitut inimest kellel sama kaart on ja ei mingit muret sellega.
Kuskilt jäi silma ka, et keegi soovitas paar ööd järjest crysise menüüs vms megahigh fps olukorras (paartuhat fps) karjuda lasta ja nii paari päeva pärast oli kaart vait.
Või siis bitcoin farmer virgin kaart karjus nagu loom ja peale nädalat kaevandamist oli samuti vait. Peaks ehk neid proovima, enne upsi ostu. Võimalus väike, et töötab aga parem kui mittemidagi  |
Proovitud, mul selle kiunuva kaardi puhul ei aidanud ka see...lõpuks ütlesid närvid ülesse ja saatsin ikkagi garantiisse.
ot: |
Peaks eraldi Coil Whine teema tegema, hetkel kisub see jutt siin juba natuke pikaks ja on parajalt OT |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
22.10.2016 03:02:18
|
|
|
Coil whine teema oleks hea küll, endale hakkas täna lege SeaSonic P660 whine pinda käima kui prosejahutile uut venti paigaldasin...
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.10.2016 11:17:54
|
|
|
Ei ole küll proovinud, aga kõrvatropid peaks loodetavasti toimima. See oleks igal juhul kõige lihtsam ja kiirem lahendus.
Probleemse kompolendi asendamine või lakiga immutamine (pealegi näiteks kondensaatorit ei immuta) on igatahes oluliselt tülikam.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 11:20:50
|
|
|
A.S. kirjutas: |
Probleemse kompolendi asendamine või lakiga immutamine on igatahes oluliselt tülikam. |
Tänapäeval ei immuta sa enam midagi, enamus poolid on suletud korpustega ja kinni valatud.
Kui sa just pooli korpusesse auku ei puuri, ei õnnestu sul sinna küll midagi enam immutada.
Ainus toimiv asi mida mina tean, on komponendi asendamine aga inimestel on veel palju toredaid arvamusi ning võimalikke lahendusi, mis siia kokku sai tõstetud.
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.10.2016 11:21:43
|
|
|
Etz kirjutas: |
Kui sa just pooli korpusesse auku ei puuri, ei õnnestu sul sinna küll midagi enam immutada. |
Auk on võimalik iga asja sisse puurida, pole probleemi. Probleem võib tekkida siis kui üritad puurida komponenti eelnevalt plaadilt lahti jootmata.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 11:28:57
|
|
|
Kui sa just pooli korpusesse auku ei puuri, ei õnnestu sul sinna küll midagi enam immutada. |
Auk on võimalik iga asja sisse puurida, pole probleemi. Probleem võib tekkida siis kui üritad puurida komponenti eelnevalt plaadilt lahti jootmata.
|
Kui juba vastvad riistad ning oskused olemas, oleks mõistlik selline kiunuv komponent PCB`l üldse asendada, mitte enam puurimise ja immutamisega jännata.
Kui kondensaator iniseb, siis on asendamine üldse ainus võimalus.
rmc kirjutas: |
Coil whine teema oleks hea küll, endale hakkas täna lege SeaSonic P660 whine pinda käima kui prosejahutile uut venti paigaldasin... |
Seasonic peaks ju selle rõõmuga ringi vahetama sul...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.10.2016 11:52:04
|
|
|
Nimelt, proovimiseks oli UPS mul kohe võtta, teist toiteplokki aga mitte. |
Võib eeldada, et aidata võiks ehk vaid UPS, millel võrgupinge mingil juhul otse teisele poole ei jõua (ei viitsi guugeldada, milline sinul oli). Ehk siis vahelduv 230V tehakse igal juhul alaliseks ja sellest siis genereeritakse uuesti 230V 50Hz. Kuigi ka sellisel juhul pole kindel, et aitab.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 11:54:55
|
|
|
Nimelt, proovimiseks oli UPS mul kohe võtta, teist toiteplokki aga mitte. |
Võib eeldada, et aidata võiks vaid UPS, millel võrgupinge mingil juhul otse teisele poole ei jõua. Ehk siis vahelduv 230V tehakse igal juhul alaliseks ja sellest siis genereeritakse uuesti 230V 50Hz. Kuigi ka sellisel juhul pole kindel, et aitab. |
Ma kahtlustan, et piniseva Graafikakaarti toiteahela puhul see ei aita (praktikas ka ei aidanud),
sest UPS on küll teatud tingimustel võimeline siluma voolu enne Toiteplokki, aga mitte toiteploki ja graafikakaardi vahel.
See toiteplokk, peab ikka sel juhul olema eriline low end juust, või mingi veaga kui väljundvool nii suures ulatuses kõiguks või pulseeriks.
Sellisel juhul soovitaks toiteploki vahetust, mis ka on nendel teatud juhtudel aidanud.
ot: |
Eriti cool on muidugi vaadata hetkel, kuidas pots4t4j4, müüb oma räigelt pinisevat kaarti, siin foorumis, müügiteemas sellest midagi mainimata... |
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 22.10.2016 11:56:51, muudetud 1 kord |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
22.10.2016 11:56:34
|
|
|
Kui on võrgupingel tugevad häired sees, siis midagi võib isegi toitestplokist läbi pääseda küll, aga ega mina ka ei usu, et UPS aitab.
|
|
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
22.10.2016 11:58:06
|
|
|
Endal on EVGA G2 750W see ei tohiks küll odav juust olla, väga ei tahaks uut toidet või upsi osta, aga kui muud üle ei jää eks siis tuleb poodi minna.
See ei ole ka normaalne, et kaardid sedasi tehasest välja lastakse, selle nimi on praak
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 12:06:24
|
|
|
Kui on võrgupingel tugevad häired sees, siis midagi võib isegi toitestplokist läbi pääseda küll, aga ega mina ka ei usu, et UPS aitab. |
Sellisel juhul küll, aga see tähendab ka seda, et antud toiteploki enda võrgufilter on natuke alamõõduline seal konstruktsioonis, eks muidugi sõltub ka häirest endast.
Ehkki, kõik võib olla...polnudki see nii väga palju aastaid tagasi, kui mul maal oli õhtuti võrgupinge 160V ja igatahes siinust see samuti eriti ei meenutanud. (15Km madalpinge liini, eelviimane tarbija...)
Endal on EVGA G2 750W see ei tohiks küll odav juust olla, väga ei tahaks uut toidet või upsi osta, aga kui muud üle ei jää eks siis tuleb poodi minna. |
Sa võid ju alati toidet kelleltki laenata siit foorumist, testimise jaoks. (Samas ei usu, et toite viga...teised kaardid sul ju ei pinise, sama koosluse küljes)
See ei ole ka normaalne, et kaardid sedasi tehasest välja lastakse, selle nimi on praak  |
Ei ole normaalne jah, aga selleks ju Garantii ongi...saada otse tootjale, kui kohalik Garantii puudub.
MSI puhul peaks see täitsa teostatav olema...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
22.10.2016 12:10:02
|
|
|
Kusjuures piniseb hetkel ka gainward gtx 1070 GS mitte küll nii hullusti aga siiski, ja enne seda pinisesid erinevad GTX 980Ti kaardid samuti titanX ( maxwell ).
Aga see msi gaming X 1080 on peajagu teistest üle oma vokaalide pooiest.
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 12:10:45
|
|
|
Kusjuures piniseb hetkel ka gainward gtx 1070 GS mitte küll nii hullusti aga siiski, ja enne seda pinisesid erinevad GTX 980Ti kaardid samuti titanX ( maxwell ) |
Siis prooviks mina teist toiteplokki, äkki sealt tuleb midagi, mis kaartidele ei meeldi?
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
22.10.2016 12:13:29
|
|
|
Kusjuures piniseb hetkel ka gainward gtx 1070 GS mitte küll nii hullusti aga siiski, ja enne seda pinisesid erinevad GTX 980Ti kaardid samuti titanX ( maxwell ) |
Siis prooviks mina teist toiteplokki, äkki sealt tuleb midagi, mis kaartidele ei meeldi?  |
'
See EVGA plokk sai ostetud vähem kui kuu aega tagasi, enne olid seasonicu X seeria toitekad, need pinisesid täpselt samamoodi, olen kodus proovinud ka erinevaid pistikuid erinevates tubades, aga ikka täpselt sama kõik.
|
|
   |
398 |
|
tagasi üles |
|
 |
rmc
Aeg Maha 2n

|
22.10.2016 12:15:04
|
|
|
Seasonic peaks ju selle rõõmuga ringi vahetama sul...  |
Ma ei ole viitsinud sellega tegeleda, a iga kord kui toite lähedal olen jälle, mõtlen, et peaks
Ei viitsi asendustoidet ka osta nagu..
   |
181 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
22.10.2016 12:19:24
|
|
|
See EVGA plokk sai ostetud vähem kui kuu aega tagasi, enne olid seasonicu X seeria toitekad, need pinisesid täpselt samamoodi, olen kodus proovinud ka erinevaid pistikuid erinevates tubades, aga ikka täpselt sama kõik. |
Üks loll mõte, aga kas sa oled proovinud toitekahvlit seinas, teistpidi keerata?
Ei puutu küll otseselt teemasse, aga mul kunagi aitas ühe helivõimendi puhul, mis kippus elektrivõrgu "müra" taasesitama...
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|