praegune kellaaeg 17.06.2025 01:44:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kert06
Kreisi kasutaja

|
14.09.2016 20:55:54
|
|
|
Ega ei olegi anonüümsed, väidetavalt Monero (XMR) on ja räägitakse, et mingi musta turu portaalis võeti see kasutusele hiljuti just sellepärast. See ka põhjus miks XMR on hiljuti suure tõusu teinud.
edit: e->i
viimati muutis kert06 15.09.2016 10:49:20, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
14.09.2016 20:57:43
|
|
|
A kui mõnest coinmixerist läbi kanda?
_________________ Tahad autovaruosi hea hinnaga? Kirjuta mulle ja saad mu kaudu suurema soodustusega konto ühes tuntumas veebipoes. |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
14.09.2016 23:56:52
|
|
|
LKits kirjutas: |
Mis värk sellega on, et levib mingisugune väärarusaamine, et krüptovaluuta (näiteks BTC) "ülekanded" on anonüümsed ja jälitamatud?
Saab ju väga lihtsalt siduda erinevad kontod erinevate keskkondadega ja sealt omakorda saab jälitada alguspunktini, kust kohast BTC keskkonda siseneti (ehk kust kohast "valuutat" osteti). |
Miks teda tingimata ostma peab ? Värskelt kaevatud BTC raha ongi anonüümne. Seda juhul, kui oled kaevanduses, mis isikulist registreerimist ei taha.
Kui sa nüüd erinevate päevade ülekanded ühe aadressi alla kokku kannad, on ta endiselt sama anonüümne.
Ehk siis anonüümsus säilib kuni tehingu tegemiseni ja ka edasi, sõltuvalt tehingust.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
15.09.2016 10:48:40
|
|
|
Janis kirjutas: |
A kui mõnest coinmixerist läbi kanda? |
Enamvähem töötaks, aga usun, et nad on seaduslikult kohustatud hoidma andmeid, et kust kohast BTC tuli ja kuhu läks.
Ehk kolmanda osapoole teenust kasutada on veel ebaturvalisem...
Tupsu kirjutas: |
Mis värk sellega on, et levib mingisugune väärarusaamine, et krüptovaluuta (näiteks BTC) "ülekanded" on anonüümsed ja jälitamatud?
Saab ju väga lihtsalt siduda erinevad kontod erinevate keskkondadega ja sealt omakorda saab jälitada alguspunktini, kust kohast BTC keskkonda siseneti (ehk kust kohast "valuutat" osteti). |
Miks teda tingimata ostma peab ? Värskelt kaevatud BTC raha ongi anonüümne. Seda juhul, kui oled kaevanduses, mis isikulist registreerimist ei taha.
Kui sa nüüd erinevate päevade ülekanded ühe aadressi alla kokku kannad, on ta endiselt sama anonüümne.
Ehk siis anonüümsus säilib kuni tehingu tegemiseni ja ka edasi, sõltuvalt tehingust. |
Igasugune kaevandamine on nii aeganõudev protsess, et seda tulemit valuutana kasutada on keeruline.
Lihtsalt veider mõelda, et krüptovaluuta on küll mingil määral anonüümne, kuid raha jälitamine on lihtne. Nagu sularaha, kui iga isikutevaheline kupüüri liikumine oleks registreeritud, aga mitte isikustatud.
Ma muidugi ei tea, kas on selliseid juhtumeid, kus kasutaja X ostab mingi legaalse toote müüja Y käest, näiteks 1BTC eest ja siis selle legaalse toote müüa Y ostab selle 1BTC eest illegaalse toote.
Kas algne kasutaja X võib saada anaali selle eest?
|
 |
HunabKu
HV kasutaja

|
15.09.2016 11:21:52
|
|
|
A kui mõnest coinmixerist läbi kanda? |
Enamvähem töötaks, aga usun, et nad on seaduslikult kohustatud hoidma andmeid, et kust kohast BTC tuli ja kuhu läks.
Ehk kolmanda osapoole teenust kasutada on veel ebaturvalisem...
Tupsu kirjutas: |
Ehk siis anonüümsus säilib kuni tehingu tegemiseni ja ka edasi, sõltuvalt tehingust. |
Igasugune kaevandamine on nii aeganõudev protsess, et seda tulemit valuutana kasutada on keeruline.
Lihtsalt veider mõelda, et krüptovaluuta on küll mingil määral anonüümne, kuid raha jälitamine on lihtne. Nagu sularaha, kui iga isikutevaheline kupüüri liikumine oleks registreeritud, aga mitte isikustatud.
Ma muidugi ei tea, kas on selliseid juhtumeid, kus kasutaja X ostab mingi legaalse toote müüja Y käest, näiteks 1BTC eest ja siis selle legaalse toote müüa Y ostab selle 1BTC eest illegaalse toote.
Kas algne kasutaja X võib saada anaali selle eest? |
Tänapäeva ühiskonnas on kõik võimalik. Aga lõpuks oleneb ilmselt sellest, kui hea advokaat tal on.
See anonüümsuse teema on täiesti suhteline. Kõik oleneb sellest, mis meetmed võtab inimene enda anonüümsuse loomiseks.
Raske on seostada inimese päriselu identiteeti darkneti identiteediga, kui õiged anonüümsust loovad meetmed käsile on võetud.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
15.09.2016 11:39:50
|
|
|
Nõus, aga mille eest sa maksad, et endale BTC osta?
Minu teada Eestis pre-paid "krediitkaarte" ei müüda...
See ongi häda, et saab ilusasti jälitada BTC ülekannete voogusid ning lõpuks tuleb "reaalne" valuuta sinna kõrvale.
Sularaha ka BTC ostmiseks kasutada ei saa, siis jääb füüsiline jälg.
Selles mõistes on huvitav, sest mul üks tuttav siiralt arvas, et BTC on anonüümne. Kui talle selgitada püüdsin, et tema rahakoti aadress ja ülekanded on maailmale nähtavad, ta täitsa imestas väärarusaamist.
|
 |
Janis
HV Guru
|
15.09.2016 11:45:57
|
|
|
Kui sularahas ostad, on piisavalt anonüümne
Otto de Voogd kauples nii aga nüüd ta teenus juba pikalt kinni....
_________________ Tahad autovaruosi hea hinnaga? Kirjuta mulle ja saad mu kaudu suurema soodustusega konto ühes tuntumas veebipoes. |
|
tagasi üles |
|
 |
HunabKu
HV kasutaja

|
15.09.2016 11:54:03
|
|
|
Nõus, aga mille eest sa maksad, et endale BTC osta?
Minu teada Eestis pre-paid "krediitkaarte" ei müüda...
See ongi häda, et saab ilusasti jälitada BTC ülekannete voogusid ning lõpuks tuleb "reaalne" valuuta sinna kõrvale.
Sularaha ka BTC ostmiseks kasutada ei saa, siis jääb füüsiline jälg.
Selles mõistes on huvitav, sest mul üks tuttav siiralt arvas, et BTC on anonüümne. Kui talle selgitada püüdsin, et tema rahakoti aadress ja ülekanded on maailmale nähtavad, ta täitsa imestas väärarusaamist. |
Pigem on asi selles, et süsteem ei ole ka nii lihtne, et korra ostad BTC ja kohe kõik mis selle BTC-ga tehtud on, on teada.
Ostan näiteks krakenisse BTC, kannan selle edasi. Kes ütleb, mis sellega edasi sai ja kes järgnevate aadresside omanikud on olnud?
Ilmselgelt suurema tahtmise peale saab FBI ikka kuidagimoodi kuhugi-millelegi järele, aga fakt on see, et see ei ole nii lihtne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
15.09.2016 12:09:50
|
|
|
Otto de Voogd kauples nii aga nüüd ta teenus juba pikalt kinni.... |
Saadad postiga sularaha? Siis jääb ju veel tugevam "sõrmejälg" ehk posti liikumine.
Aga loomulikult see ei ole nii lihtne, lihtsalt väga nõrk külg on see, et kui ostad kusagilt endale BTC, siis tõenäoliselt ei tasu ühest rahakotist teha illegaalseid ja legaalseid tehinguid segamini.
Ja enne igat illegaalset tehingut tasub Guugeldada saaja rahakoti aadressi ehk järgnev turvalisuse aste oleks see, kui saaja tekitaks igaks ülekandeks eraldi rahakoti ning taaskasutamist ei toimu.
Aga see selleks, lihtsalt tekkis huvi, et milleks seda BTC-d siis üleüldse vaja on? De-tsentraliseeritus põhiargumendina? Väikesed vahendustasud?
Hetkel peaks olema minimaalne teenustasu 0.0000001 BTC ehk 0.00005€ / ~0.005 senti, mis on ikka ulme-madal...
jnt kirjutas: |
Ilmselt kõnekaartidega saaks raha kuidagi liigutada nt BTC'desse läbi erinevate kanalite.  |
No näed, hakkab looma ikka on neid enamvähem anonüümseid meetodeid, kuidas sularaha "virtuaalsele kujule" saada ning siis omakorda BTC osta.
Vahendustasud on muidugi jõhkrad... iga SMS-i pealt võib julgelt arvestada 50% läheb kuhugi teenustasudeks.
|
 |
Janis
HV Guru
|
15.09.2016 12:13:06
|
|
|
Saadad postiga sularaha? Siis jääb ju veel tugevam "sõrmejälg" ehk posti liikumine.
|
Annan BTC'ga eraisikust kauplejale isiklikult sularaha üle ja tema kannab vastava koguse minu rahakotti. Niimoodi kauplejaid leidub piisavalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
Janis
HV Guru
|
15.09.2016 12:20:47
|
|
|
Teoreetiliselt on jah see võimalik aga praktiliselt võimatu.
Ma ei pea end eraisikule tuvustama nimepidi, tema ei pea mind mäletama nägupidi.
Halvemal juhul saab sellist kauplejat süüdistada selle eest, et bitcoine müüs. Tema müüdud bitcoinidega edasiste tehtud tehnigute eest teda süüdistada ei saa.
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
15.09.2016 13:25:14
|
|
|
Teoreetiliselt on jah see võimalik aga praktiliselt võimatu.
Ma ei pea end eraisikule tuvustama nimepidi, tema ei pea mind mäletama nägupidi.
Halvemal juhul saab sellist kauplejat süüdistada selle eest, et bitcoine müüs. Tema müüdud bitcoinidega edasiste tehtud tehnigute eest teda süüdistada ei saa. |
Oled sa selles täiesti veendunud, et see peab paika, kui BTC müüja ei teinud endast tulenevalt kõik, et tuvastada BTC ostja identiteet?
Minu arust täiesti võrreldav sellega, kui keegi müüb näiteks relvasid (mitte tingimata tulirelv) ning ei küsi ostjalt dokumenti. Kas siis saab relvamüüja vastutusele võtta, kui relvaga toimus mingi kuritegu?
Filosoofiline lähenemine ning eks lõplikult otsustab kohus - huvitav oleks lugeda neid juhtumeid...
Vahepeal oli mingi jagelemine juba ainuüksi TOR kasutamise osas. Ehk, kui kasutad, siis oled potentsiaalselt süüdi, olenemata sellest, mida sa TOR vahendusel tegid.
|
 |
Janis
HV Guru
|
15.09.2016 13:38:42
|
|
|
Ei ole kindel, panin kirja oma arvamuse.
Samas, kas on olemas mingi regulatsioon või seadus, mis kohustaks krüptovaluuta müüjat tuvastama ostja identiteeti?
|
tagasi üles |
|
 |
HunabKu
HV kasutaja

|
15.09.2016 16:51:52
|
|
|
Samas, kas on olemas mingi regulatsioon või seadus, mis kohustaks krüptovaluuta müüjat tuvastama ostja identiteeti? |
Jah on. See on EL poolt paika pandud, et krüptovaluuta vahendamisel peab selle üle arvet pidama.
Kogu selle poleemika lõpuks ütleks, et teoorias on inimesel keskmiselt vähem kui kaks jalga.
Ehk, mis ma tahan öelda on see, et igasugu asju võib teoorias juhtuda, aga ma ei mõista, miks on vaja mingeid äärmuslikke näiteid hakata (vastu)argumentidena välja tooma.
Bitcoini süsteem on piisavalt anonüümne ning tehingute trackimine piisavalt keeruline, et hakata suvalisi isikuid tehingutega kokku panema
LKits, Ross Ullbricht ehk Dead pirate roberts ehk rilk roadi asutaja jäi vahele lihtsa inimerrori tõttu. Näiteks
Spoiler 
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
15.09.2016 18:35:54
|
|
|
|
Annan BTC'ga eraisikust kauplejale isiklikult sularaha üle ja tema kannab vastava koguse minu rahakotti. Niimoodi kauplejaid leidub piisavalt. |
Üritan ise igati vältida sellisel kujul BTC müümist.
See kipub olema koht, kus riik sul trussikud tagumiku vahele pingule tirib.
Rõhuvad aga rahapesu seadusele ja oledki korraga mingi uurimise ja puurimise keskel
Legaalsetes vahetuskeskondades seda juhtuda ei saa.
Kes aga BTC teekonna jägimise üle muret tunneb, siis alati võib kasutada keskkondi nagu on
https://shapeshift.io/#/coins
vahetad lihtsalt mingisse muusse ühikusse.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HunabKu
HV kasutaja

|
|
tagasi üles |
|
 |
tannukas6
Aeg maha 1p

|
07.10.2016 20:14:14
|
|
|
Mine Vitaliku postkasti pidu panema, ära siia küll tule.
|
|
tagasi üles |
|
 |
mikk55
HV veteran

|
07.10.2016 22:07:20
|
|
|
tannukas6 kirjutas: |
Mine Vitaliku postkasti pidu panema, ära siia küll tule. |
Asi pole selles mitmes eeter ta on, vaid kui palju inimesi teda tunnistab. Igaüks saab oma forki teha ka kui soovib .
_________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne. |
|
tagasi üles |
|
 |
HunabKu
HV kasutaja

|
08.10.2016 00:02:36
|
|
|
tannukas6 kirjutas: |
Mine Vitaliku postkasti pidu panema, ära siia küll tule. |
All work and no play makes tannukas a dull boy
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
tannukas6
Aeg maha 1p

|
09.10.2016 13:02:30
|
|
|
tsitaat: |
Krüptovaluutade teemal:
Kuidas garanteerib riik eraisiku krüptograafiliste valuutade deklareerimist ja kas eraisikul on kohustus deklareerida riigile kõik oma sissetulekud?
Mida plaanib riik teha nende eraisikutega, kes oma krüptograafiliste valuutade sissetulekuid ei deklareeri?
Kuidas riik plaanib krüptovaluutasi maksustada?
Miks riik maksustab aega? Minuteada kuulub ainult maapind riigile.
Kas leiate, et antud kujul inimeste aja maksustamine on pikemas perspektiivis töötav lahendus?
Kuidas riik plaanib oma väärtust pikemas perspektiivis internetis hoida?
Riigi julgeoleku teemal:
Miks on ajateenimine kohustuslik?
Kas inimesed võlgnevad riigile midagi, et neid arsti juurde saadetakse kohustuslikult?
Kas inimestel on midagi viga, et neid on vaja kontrollida?
Kas inimest on majanduslikult otstarvekas välja koolitada teist inimest tapma?
Kas kunagi tuleb maailmas aeg, kus inimesed ei pea ennast kaitsma?
Kas enesekaitse õppimine on iseenda kindlustamine?
Kas Eesti kaitseväe eelarvega midagi targemat ei ole teha?
Kanepi teemal:
Kuidas riik keelab murul taeva poole kasvamast? |
Saatsin e-presidendile kirja
Pidavat mingi scammer seal kastis elama, kohe väga üldse ei taha usaldada noh.
|
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
09.10.2016 13:12:32
|
|
|
Such stupid, many dumb...
Ei oskagi kohe midagi selle kohta öelda...
|
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|