Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
napoleon
Unknown virus

|
06.10.2016 16:48:07
|
|
|
poppy bird kirjutas: |
Minu umbusaldamine on igati õigustatud aga kui vaatad, millal end siin registreerisin ja kui väheaktiivne olnud olen, siis vast mõistad, miks autentimisega pole vaeva näinud (ma ausalt öeldes ei teadnudki, et siin selline võimalus tekkinud on). Pole lihtsalt vajadust olnud ja ka nüüd tulin pelgalt nõu küsima.
Summa on paarsada eurot, nii et ühest küljest ei midagi katastroofilist kui ta ka seal istub, jõulukingid kõigile lihtsalt e-bayst aga paha lugu on see, et korteriomanik vist üüri paypali maksega ei taha (vähemalt tuli õppetoetus üle, saab katuseraha makstud, eks muuga vaatab, mis edasi saab ). |
Autentimine on peamiselt selleks, et kui siin midagi ostad/müüd/vahetad, siis jätab see usaldusväärsema mulje kui su isik foorumi haldajale teada on. Niisama nõu küsimiseks ja loba ajamiseks polegi seda otseselt teha vaja. Aga meil siin tegutseb ka pettureid, kellest mõnel on üle saja topeltkonto, seega väheste postitustega autentimata kasutaja umbusaldamine on põhjendatud.
Samas üks lahendus ju Paypal-l on - saada raha VISA krediitkaardile kanda. Tõenäoliselt saab ka SEB virtuaalkaardile kuna see on samuti VISA krediitkaart.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
kovateadja
Piiratud kasutaja
|
10.10.2016 22:36:33
|
|
|
nunnu kirjutas: |
Minu lugu on saanud sellise järje, et saatsin PayPalile kirja kus palusin reaalsel inimesel selgitada miks Paypal ei näe minu trackingut. Vastust sellele ei tulnudki. Ma helistasin PayPali ja lasin minu neile saadetud tracking nr ette lugeda. Nr oli õige. Palusin avada DPD rahvusvaheline leht ja kasutada trackingut. Öeldi, et jah nad näevad, et minu pakk on kohale toimetatud (seda siis suuliselt) ning minu Case avati uuesti ülevaatamiseks. Kõne lõpp. Kaks päeva hiljem sain sama sisulise kirja Paypalilt
tsitaat: |
"Tracking Number: 05605110080216, Shipping Company: DPD, Unfortunately, we can't grant your claim appeal because we were unable to track your shipment." |
PayPali süsteemis oli näha, et minu Case oli taas suletud. Protsesteerisin sellele taas kirjalikult vastu, panin kaasa DPD arve ja pdf väljavõtte DPD trackingust ja nõudsin isikuga suhtlemist kes sellise otsuse tegi. Failid paluti saata läbi Paypali süsteemi kuna meilidele kaasa pandud faile nad ei aksepteeri. Esimese juhend oli vigane kuidas faile saata teine toimis. Siis tuli teade, et minu pakk toimetati kohale teisele aadressile ja kuna pole õigele aadressile toimetatud siis ikka raha tagasi ei saa. Võtsin ühendust DPD-ga kes saatsis kinnituse, et pakk läks õigele isikule ja õigele aadressile. Seal on peal nii maja nr kui gps koordinaadid. 21. september tuli teade, et nad saatsin müüjale sõnumi, et raha tuleb mulle tagasi kanda. Siiani raha pole.
Reaalselt ma olen väga pettunud ja nõutu kuidas eBay ja PayPal ostjaid ei kaitse. 90 päeva jookusl, mis ma kauba tagastamist ja raha tagasi nõudnud olen ei ole olnud ühegi osapoole poolt mingit märki, et nad sooviksid asja reaalselt ära lahendada ja et ostja saaks oma raha tagasi. Mina väidan, et reaalses elus ei eksisteeri ebay money back guarantiid ega Paypal Buyer Protectionit. Eeldatavasti annan asja koos kõige kirjeldusega üle all viidatud ECC-le ja teen põhjaliku rahvusvahelise blogiülevaate kogu juhtunust koos kõigi sõnumitega mis läbi eBay või Paypali saanud olen. Minul on null usaldust nende kahe süsteemi vastu.
arm2004 kirjutas: |
tcumen kirjutas: |
arm2004 kirjutas: |
....peaksid näiteks tarbijakaitsesse pöörduma, siis on midagi näidata. |
Kas PayPal-i vastu tarbijakaitsest on mingit abi üldse? |
meie Tarbijakaitsest on ilmselt nii palju abi, et suunavad õigesse kohta. http://www.tarbijakaitseamet.ee/et/tarbijale/e-kaubandus-0
kas siis http://ecc.ee/ või http://ec.europa.eu/odr .
kuna PP vast tahab EL-is tegutseda, siis eks nad natuke ikka kardavad ka ja pigem ei lase asjal nii kaugele areneda, et paarisajaeurose vaidluse pärast ECC-ga maid jagama hakkavad  |
|
Shit happens ehk paypal lahendab mingi % case-dest valesti lihtsalt ja sul ei vedanud!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
new1
HV kasutaja
|
11.10.2016 21:45:34
|
|
|
Mul siin kerge kõhklusmoment sees, nimelt mingi aeg nägin odavat telefoni ebay-s ja tellisin, nagu karta oli, siis varsti saatis ebay kirja, et müüja kahtlane ja ta kasutaja suletud jne. Samas näitas, et pakk teele pandud justkui ja seega mõtlesin, et vahet pole eks ootan poolteist kuud võinii nagu ikka ja siis hakkan casetama. Kui oligi umbes poolteist kuud möödas, siis seal midagi pusisin ja väitis justkui, et 30 päeva on möödas ja enam ei saa pretensiooni esitada vms(mul võõrkeeled halvad). Kuidagi ikka nagu sain case avatud ja siis kirjutas müüja mingi aeg vastu(kuigi tal kasutaja suletud, aga ju ikka vastata saab), et oota veel, kuigi päris kaua möödas aega ja endal tal konto suletud ka. Tavaliselt olen sealsamas case avamisega rahhi tagasi saanud suht lihtsalt probleemide korral, nüüd on kuidagi kahtlane, üldiselt peale case avamist on ebay ka kirja saatnud, et kui müüja ei reageeri, siis ala tagastavad raha või kui mingi aja jooksul mina ei reageeri, siis eeldavad, et asi korras ja sulgevad case. Ühesõnaga segane jutt, tegin paar screenshotti, mis mul seal ebay-s on hetkel. Case pilt https://www.upload.ee/image/6240728/p1.jpg ja siin kui selle avan https://www.upload.ee/image/6240730/p2.jpg . Mis seis mul seal hetkel on ja kuidas edasi reageerida, mingi aja möödudes see asi siiski kaob ära ja olen rahast ilma(pole küll kuigi suur summa aga ikkagi)? Või uuesti see "I havent received it yet" läbi klõpsida?
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
kovateadja
Piiratud kasutaja
|
12.10.2016 08:23:56
|
|
|
new1 kirjutas: |
Mul siin kerge kõhklusmoment sees, nimelt mingi aeg nägin odavat telefoni ebay-s ja tellisin, nagu karta oli, siis varsti saatis ebay kirja, et müüja kahtlane ja ta kasutaja suletud jne. Samas näitas, et pakk teele pandud justkui ja seega mõtlesin, et vahet pole eks ootan poolteist kuud võinii nagu ikka ja siis hakkan casetama. Kui oligi umbes poolteist kuud möödas, siis seal midagi pusisin ja väitis justkui, et 30 päeva on möödas ja enam ei saa pretentsiooni esitada vms(mul võõrkeeled halvad). Kuidagi ikka nagu sain case avatud ja siis kirjutas müüja mingi aeg vastu(kuigi tal kasutaja suletud, aga ju ikka vastata saab), et oota veel, kuigi päris kaua möödas aega ja endal tal konto suletud ka. Tavaliselt olen sealsamas case avamisega rahhi tagasi saanud suht lihtsalt probleemide korral, nüüd on kuidagi kahtlane, üldiselt peale case avamist on ebay ka kirja saatnud, et kui müüja ei reageeri, siis ala tagastavad raha või kui mingi aja jooksul mina ei reageeri, siis eeldavad, et asi korras ja sulgevad case. Ühesõnaga segane jutt, tegin paar screenshotti, mis mul seal ebay-s on hetkel. Case pilt https://www.upload.ee/image/6240728/p1.jpg ja siin kui selle avan https://www.upload.ee/image/6240730/p2.jpg . Mis seis mul seal hetkel on ja kuidas edasi reageerida, mingi aja möödudes see asi siiski kaob ära ja olen rahast ilma(pole küll kuigi suur summa aga ikkagi)? Või uuesti see "I havent received it yet" läbi klõpsida? |
Klõpsi "case" peal ja siis sa pead valima escalate to ebay, aga seda saab teha 8 päeva peale case avamist alles. Siis saad raha tagasi. Mina sinu asemel oleks ikka varem case avanud natuke, siis oleks ju varem raha tagasi saanud ka kindlalt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
HDvurle
HV pensionär

|
12.10.2016 23:38:01
|
|
|
kovateadja, Ott/Egon sina vä?
_________________ Teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused on küsitavad.
IT uudissõnad. Pihuarvuti - pihkar, pihuarvuti kasutaja - pihkur. |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
1 :: |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
raxz
HV Guru
|
12.10.2016 23:39:21
|
|
|
Nagu tahanteada, aga teistmoodi...
|
|
Kommentaarid: 46 loe/lisa |
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
kovatead22
Piiratud kasutaja
|
13.10.2016 14:58:22
|
|
|
Jah. Aga kuidas koguaeg saate aru, et see mina olen. Mul kopp juba ees, et saavad aru et mina olen. Ei aita isegi see, et kusagil mõne muu IP alt uue HV konto teen. Päris suur jaht käib siin HV-s ikka ma vaatan kohe uute kontode peale.
Teistes foorumides on nii kerge teha topeltkasutaja ja ei leita
Ju siis siin rahvas viitsib palju asju teha!!
|
|
tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
13.10.2016 15:02:01
|
|
|
kovatead22 kirjutas: |
Jah. Aga kuidas koguaeg saate aru, et see mina olen. Mul kopp juba ees, et saavad aru et mina olen. Ei aita isegi see, et kusagil mõne muu IP alt uue HV konto teen. Päris suur jaht käib siin HV-s ikka ma vaatan kohe uute kontode peale.
Ju siis siin rahvas viitsib palju asju teha!! |
su haisu on 100km kaugusele tunda, isegi läbi ekraani
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
13.10.2016 16:54:38
|
|
|
seda on isegi üle väinade tunda...
_________________ nooope! |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
Charmed
HV vaatleja
|
13.10.2016 18:19:11
|
|
|
Paypal on viimasel ajal eriti kiireks muutunud. Eile lõuna ajal sai tehtud väljakanne panka ja täna peale 9 oli juba homikul raha olemas pangakontol
|
|
tagasi üles |
|
 |
SiMka
HV kasutaja

|
14.10.2016 10:13:25
|
|
|
Charmed kirjutas: |
Paypal on viimasel ajal eriti kiireks muutunud. Eile lõuna ajal sai tehtud väljakanne panka ja täna peale 9 oli juba homikul raha olemas pangakontol  |
Seda kutsutakse SEPA'ks, pole mul veel üle 3 tööpäeva läinud (3 on juba pigem erand) pärast seda kui nad hakkasid ka eesti kontodele üle kandma..
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
14.10.2016 21:57:32
|
|
|
Müüsin ebays ühe eseme, transpordi käigus ära lagunenud, müüja tahab tagasi saata.
Pole ise kunagi midagi tagasi saatnud, mis ta tegema peab, avama case või mingi return variant?
Sellisel juhul tuleb tema tagasisaatmis kulu ka hüvitada?
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
14.10.2016 22:00:11
|
|
|
kovatead22 kirjutas: |
Ju siis siin rahvas viitsib palju asju teha!! |
kui sa poleks see ott speek, kellena su ema sind sünnitas ning sinu tegevused poleks viinud ühe mammutteema tekkeni ning sinu edasised tegevused järjest toidavad seda teemat, tulebki arengutel silma peal hoida. "küürakat parandab ainult haud" - rada7 s olla mingid teemad per.ses mängukonsoolidega, mida sa müüsid.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
14.10.2016 23:17:05
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Müüsin ebays ühe eseme, transpordi käigus ära lagunenud, müüja tahab tagasi saata.
Pole ise kunagi midagi tagasi saatnud, mis ta tegema peab, avama case või mingi return variant?
Sellisel juhul tuleb tema tagasisaatmis kulu ka hüvitada? |
kui sa pole müümistingimustes määranud, et tagastuskulud jäävad ostja kanda, siis jah, kooliraha
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.10.2016 00:33:25
|
|
|
arm2004, see tola vbl saadab mingi kulleriga mis 2x kallim kui ese ise ja see tuleks kinni maksta?
Googeldasin seda teemat ja kui ese on not as described siis pole vahet mis sa return policysse oled kirjutanud. See ei kehti sel juhul ja tagasipost tuleb vajadusel kinni maksta.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.10.2016 10:18:02
|
|
|
Müüsin ühe spidomeetri maha, saatis pildi et spidomeetri nõel on ära murdunud.
Siiani olen 2 sõnalistest lausetest saanud aru, et pakk oli terve, spidomeeter ise ka terve aga nõel on pooleks.
Sellega ilmselt hakkab nalja saama, oksjon oli ebay.co.uk ja inglise keeles ja mingi italiaano ostsis ära. Kui loll peab olema et esiteks kirjutad üldse itaalia keeles oma probleemist.
SNAD = Significantly Not As Described. This has NOTHING(!) to do with the Returns Policies presented in listing's "Shipping and payments" tab and/or sellers TOS! Real/actual/true SNADs are seller's responsibly to resolve regardless of Return Policies indicated in the listing. Significantly Not As Described means the item buyer received is wrong, damaged, or different from the seller's description - http://pages.ebay.com/buyerprotection/buyerFAQ/index.html |
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
15.10.2016 11:19:04
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
arm2004, see tola vbl saadab mingi kulleriga mis 2x kallim kui ese ise ja see tuleks kinni maksta?
Googeldasin seda teemat ja kui ese on not as described siis pole vahet mis sa return policysse oled kirjutanud. See ei kehti sel juhul ja tagasipost tuleb vajadusel kinni maksta. |
Loe eBay tingimusi - kui tagastustingimusi pole defineeritud, siis ta võib su spidoka kasvõi eralennukiga tagasi saata ja sinu kanda jäävad kulud!
Buyers are more comfortable shopping with sellers who accept returns, even though most buyers will never return an item. We've found that items that have a clear returns policy typically sell better than items that don't have one.
Your obligations
We require all sellers on eBay to specify a returns policy, whether the policy is to accept returns or not. If you don't specify a returns policy, eBay will select a default returns policy for you. |
Vähemasti Euroopas peaks mu teada olema default asend accepted...
http://pages.ebay.co.uk/help/sell/return-policy.html
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.10.2016 11:44:13
|
|
|
laurx, ma ei kujuta ette mis moodi see omnivaga välja näeks, pakk ise on terve, spidomeetri korpus ka terve aga nõel on ära murdunud, ilmselt saadetaks viisakalt sitale.
arm2004, viidet sinu väitele, et defineeritud tagastustingimused kehtiks, kui asi on damagaded.
Mina loen välja, et kui asi on damaged, siis ei kehti mitte ükski sinu defineeritud tingimus tagastamise kohta vaid igaljuhul tuleb post sinu poolt maksta.
ebay uk on võimalik ostjal teha return minu kulul, aga seda ainult royal mail ja uk'st. Mujalt tagasi saates tuleb ise kokkuleppida müüjaga saateviis ja kulud.
http://pages.ebay.co.uk/help/sell/return-process.html#shipping-charges
If the buyer uses alternative postage arrangements, you'll need to reimburse the buyer for the agreed-upon postage costs outside of the returns process. You can send payment to the buyer through PayPal or another payment method.
When using alternative postage arrangements, either you or the buyer pays for return postage charges as outlined above
If you're responsible for return postage charges, we'll ask the buyer to contact you to agree on the service and cost before an item is dispatched.
|
http://pages.ebay.co.uk/help/sell/return-process.html#process
If a buyer returns an item because it's not as described in the listing, arrives damaged, or is missing parts, then your refund to the buyer is:
Total purchase price (including the cost of the item and any other charges paid by the buyer) + Original postage (if paid for by the buyer) = Total refund
In these situations, you're required to pay for the return postage charges. If the buyer used alternative postage arrangements, you're expected to refund the buyer for those agreed-upon charges through PayPal or another payment method. |
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
arm2004
HV Guru

|
15.10.2016 13:28:34
|
|
|
vaidle minuga palju tahad, lõpuks jääb ikka eBay peale
paned IMO täiega lätlast (enda negatiivne kogemus eBay-ga) - raiud õgust kus sul seda pole, vähemalt ostja seisukohast.
|
   |
97 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.10.2016 13:48:18
|
|
|
Valgustada siis teisi ka mis case sul oli.
Sina väidad, et enda määratud return policy loeb midagi, ebay lehel kirjas et ei loe. Ja siis väidad et lõpuks jääb ikka ebay peale. Sa vaidled nagu iseendaga
Sina väidad, et loe ebay tingimusi. Loen, ei leia et võib kasvõi eralennukiga tagasi saata. Viidet ka sellele ei anna.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.10.2016 14:38:19
|
|
|
laurx kirjutas: |
laurx, ma ei kujuta ette mis moodi see omnivaga välja näeks, pakk ise on terve, spidomeetri korpus ka terve aga nõel on ära murdunud, ilmselt saadetaks viisakalt sitale.
|
selline asi saab juhtuda isegi kinnises pakis aga vaja on suurt jõudu.. |
Põhimõtteliselt ei saa välistada ka seda, et tegemist on Itaalia versiooniga meie ottegonist ja pilt ei ole tehtud samast esemest, mis talle saadeti.
|
|
Kommentaarid: 77 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
15.10.2016 14:59:33
|
|
|
Omniva ütleks selle peale, et kust nad teavad et enne katki ei olnud.
Ei ole välistatud et ottegoniga tegu, aga eks selgub kui asi käes. Suht spetsiifilise tükiga tegu, ja mul üles pildistatud kõik kleepsud ja numvrid ja paar tundemärki veel mille järgi saab öelda kas sama asi või mitte
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|