Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
FctsDon
HV vaatleja
|
22.09.2016 13:13:51
Mõrade parandamine Lenovo sülearvutis |
|
|
Tere!
Mõtlesin, et küsin siit abi. Allolevatelt piltidelt on näha, kuidas mu sülearvuti plastikust korpus on poolteist aastat pärast ostmist juba korralikult läbi. Kas keegi oskab välja pakkuda, kuidas seda parandada? Mul endal tuli esimese asjana pähe selline variant, et lõigata metallist nelinurkne tükk, mis kleepida mõrade peale super-attackiga. Mis arvate?
[/img]
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.09.2016 13:49:18
|
|
|
Super-Attack ei aita. See teeb plastiku veel hapramaks. Lahti kruvides avaneb sulle tõenäoliselt veel hullem pilt.
|
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
22.09.2016 13:53:21
|
|
|
Ma olen selliseid asju seest poolt korraliku epo liimiga tugevdanud.
Samas 1.5 aastat... See tähendab, et tal on garantii. Ma saadaks selle jama garantiisse ja võitleks kuni on korda tehtud.
Mis masin see üldse on?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
22.09.2016 14:29:42
|
|
|
ThedEviL kirjutas: |
Samas 1.5 aastat... See tähendab, et tal on garantii. Ma saadaks selle jama garantiisse ja võitleks kuni on korda tehtud.
Mis masin see üldse on? |
Garantii ei pruugi olla (odavamatel ju ainult 1a), kuid seadusjärgne pretensiooniesitamise õigus on ikka, 2a ostust, kui eraisikuna juriidiliselt ostetud.
Jama ainult selles, et tõestuskohustus lasub viimase 1,5a jooksul ostjal ehk ise peab jebima ekspertiisi ja värgiga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
FctsDon
HV vaatleja
|
22.09.2016 14:35:28
|
|
|
Mis masin see üldse on? |
See on Lenovo M30-70, teadsin, et plastikkorpus hakkab probleeme tekitama (kuna teen tööd väga erinevates asendites), aga et nii kiiresti läbi läheb.. Ja küsisin järgi Flexist, garantii oli 1 aasta sellele masinale, seega pean ikkagi ise lahenduse leidma. Pikalt vist ei tasu seda niimodi kasutada, hakkab riistvara lõhkuma.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
22.09.2016 14:51:07
|
|
|
Kui võimalik, siis pigem lapp sissepoole, mõrade alla. Mingi kahekomponentse epoksüüdliimiga (EPO on üks variant, jah, aga on ka teisi - Moment ja Bison tooted jm.) liimida pehmest alumiinium- või vaskplekist lapp sissepoole. Teras võib roostejälgi hakata tekitama/lekitama ja teda on raskem painutada ja lõigata.
Kui ei ole võimalik kogu mõranenud ala ära katta seestpoolt, pole hullu. Ja võib ka mitme tükina selle pleki sinna liimida, kui mingi korpuse osa ette jääb. Ka võib tükki painutada korpuse servade või sisekonstruide järgi, kui see on võimalik. Painutatud tükk ongi jäigem ja vastupidavam kui sirge.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
22.09.2016 22:07:58
|
|
|
Dogbert, klaasriie ei aitaks?
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
FctsDon
HV vaatleja
|
24.09.2016 16:29:50
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Kui võimalik, siis pigem lapp sissepoole, mõrade alla. Mingi kahekomponentse epoksüüdliimiga (EPO on üks variant, jah, aga on ka teisi - Moment ja Bison tooted jm.) liimida pehmest alumiinium- või vaskplekist lapp sissepoole. Teras võib roostejälgi hakata tekitama/lekitama ja teda on raskem painutada ja lõigata.
Kui ei ole võimalik kogu mõranenud ala ära katta seestpoolt, pole hullu. Ja võib ka mitme tükina selle pleki sinna liimida, kui mingi korpuse osa ette jääb. Ka võib tükki painutada korpuse servade või sisekonstruide järgi, kui see on võimalik. Painutatud tükk ongi jäigem ja vastupidavam kui sirge. |
Tänud! Proovin alumiiniumplaadi ja momentliimiga. Annan ka teada, kuidas töötas.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
24.09.2016 18:06:32
|
|
|
see ei püsi. konsulteeri enne käkerdama hakkamist nendega, kes teinud on (max27 näiteks) see tuleb teha esimese korraga ja korralikult, sest plasti sisse keeratud mutrid ei pruugi isegi lahti keeramist üle elada. lenovo vms kaudu korpuse doonor otsida, enne külge monteerimist ära tugevdada ja tmasin siis sinna ümber laduda ei teeks paha pikemas perspektiivis.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
24.09.2016 18:17:24
|
|
|
tsitaat: |
Tänud! Proovin alumiiniumplaadi ja momentliimiga. Annan ka teada, kuidas töötas.
|
ei tööta
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
24.09.2016 20:45:31
|
|
|
See tavaline ühekomponentne moment loomulikult ei aita. Aga praegu on Moment firmamärgi all müügil ka kahekomponentsed epoksüüdliimid. Valik on umbes sama mis Bison toodetel. Jutt oli kahekomponentsetest epoksüüdliimidest. Ühekomponentsetega seal kohas midagi ei saavuta, rikub vaid kontaktpinna, nii et pärast ei saa kahekomponentsega ka enam midagi teha enne vana liimikihi korralikku eemaldamist.
Ja pleki asemel on klaasriide kasutamine lihtsam, aga plekk võiks olla õhuke, mitte üle 0,5mm. Klaasriide kasutamisel peaks tekitatav kiht olema paksem, et piisav tugevus saavutada. Kui paksustpidi ruumi on, siis paar kihti klaasriiet annaks ehk ka piisava tugevuse. Sõltub ka, kui palju ja kui tugevalt see koht väänata saab seal. Kui moodustuv klaasplastikiht on sama tugev või nõrgem originaalist, siis murdub ju uuesti ja lapp lapi peale on juba keerulisem panna.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
25.09.2016 11:02:19
|
|
|
See tavaline ühekomponentne moment loomulikult ei aita. Aga praegu on Moment firmamärgi all müügil ka kahekomponentsed epoksüüdliimid. Valik on umbes sama mis Bison toodetel. Jutt oli kahekomponentsetest epoksüüdliimidest. Ühekomponentsetega seal kohas midagi ei saavuta, rikub vaid kontaktpinna, nii et pärast ei saa kahekomponentsega ka enam midagi teha enne vana liimikihi korralikku eemaldamist.
Ja pleki asemel on klaasriide kasutamine lihtsam, aga plekk võiks olla õhuke, mitte üle 0,5mm. Klaasriide kasutamisel peaks tekitatav kiht olema paksem, et piisav tugevus saavutada. Kui paksustpidi ruumi on, siis paar kihti klaasriiet annaks ehk ka piisava tugevuse. Sõltub ka, kui palju ja kui tugevalt see koht väänata saab seal. Kui moodustuv klaasplastikiht on sama tugev või nõrgem originaalist, siis murdub ju uuesti ja lapp lapi peale on juba keerulisem panna. |
Ära "piina" ennast...
1. see purunenud koht pole mitte põhjus vaid on tagajärg.
2. ning põhjuseks on hoopis liigkõrge töötemperatuur mille selle plastiku sulama paneb.
Seega, ainult selle koha parandamisel pole üleüldse mingit mõtet kuna see korpus on nii "sült" , et puruneb peagi kohe kusagilt mujalt samamoodi.
----------------------------
Selliste läpparitega on ainult üks ja töötav lahendus:
A. ära tuleb parandada haltuura-ehitusega jahutusradiaator, et 80-100 kraadine temperatuur ei jääks läpparisse ringlema.
Pilt kah siis sellest tegelikult põhjustajast - jootetina kogus on oluliselt väiksem kui see olema peas.
Tunnistage üles kes pani jootetina pihta....
- tald on projekteeritud liialt väike
- tald on haltuura-korras kuumtoru külge kehvalt kinni joodetud.
B. Seda purunenud korpusega masinat saat veel lappida ainult nii, et sisse tuleb ehitada metall-raam ning millel on siis nii suur vastujõud, et ei luba seda plastikut enam mitte kusagil läbi painduda.
Selline väike ja lihtne Põhikoolis õpetatav füüsika. Kes oli usin ja õppis, see siis teab, millega tegemist on. Kes oli laisk ja ei õppinud, see siis ei tea...
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
25.09.2016 11:13:26
|
|
|
ot: |
mul on kylmkapi ukseriiulitel ka praod, 2kki on need ka 100-kraadisest temperatuurist tingitud?... |
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
25.09.2016 11:22:05
|
|
|
emty kirjutas: |
mul on kylmkapi ukseriiulitel ka praod, 2kki on need ka 100-kraadisest temperatuurist tingitud?... |
|
Kui sa oma külmkapi temperatuuri Kelvinites mõõdad, siis kindlasti... |
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
25.09.2016 13:38:25
|
|
|
Etz kirjutas: |
|
|
tegelikult pidas tahanteada vist algselt silmas hobuse pe*seaugu temperatuuri, mis on 100 fahrenheiti.
Sulav plastik voolab, mitte ei mõrane Aga eks see arusaam nõuab vähemalt 1e ajuraku rohkem kui mõnele jagatud
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
emty
HV Guru

|
25.09.2016 13:41:44
|
|
|
Etz kirjutas: |
|
|
tegelikult pidas tahanteada vist algselt silmas hobuse pe*seaugu temperatuuri, mis on 100 fahrenheiti.
Sulav plastik voolab, mitte ei mõrane Aga eks see arusaam nõuab vähemalt 1e ajuraku rohkem kui mõnele jagatud
|
|
my point exactly...
praod tekivad just sooja/vedela plastiku muutumisest kylmaks/rabedaks ja/v6i fyysilisest v22ndej6ust...see viimane on ka p6hjus ilmselt sellele teemale...
oleks keegi p6hikooli fyysikatunnis kohalolemise asemel ka kuulanud ja meelde j2tnud siis sellist lollust ei toodaks...
_________________ ei tea, kas netisõltuvuse vastu ka miskiseid plaastreid on?...
m/v: challenger, sportage |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
25.09.2016 13:46:28
|
|
|
Tegelikult on selle mõranemise taga ainult üks konkreetne põhjus:
Ebakvaliteetne plastik. Üsna kindel, et kui seda tükki lähemalt uurima hakata, pole plastiku polümerisatsioon piisavalt lõpuni läinud või on plastifikaator (varasemalt kasutatud ftalaadid on enamjaolt keelatud) liiga ebaeffektiivne.
Sealt ka mu esialgne küsimus, et kas on gar või pretensiooni esitamise aeg möödas. Sest sellised plastiku nõrgenemised on puhas tõestatav tootmisdefekt. Kui seade on müüdud firmale, siis pole peale aastat enam mitte midagi teha kui ise seda augulist kondoomi lappida või lihtsalt maha müüa ning uus osta.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2016 19:13:50
|
|
|
ma ei tea lenovost midagi aga HP l konkreetselt ükski plast odavjunnidel garantiisse ei lähe. uuemal ajal kasutatakse odavakestel teise käe plasti, et roheline ja asjad aga kuna ta on sisuliselt kõigest kokku segatud, ongi kvaliteet selline. aja jooksul ilmselt muutub rabedamaks ka ning hinged jäävad raskeks. samas garantiiga peab selle lahtivõtmise ja puhastamisega ettevaatlik olema. enamasti on avamiseks vaja teravat riista ja see jätab jäljed.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 18 arvutit kohe olemas. |
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
25.09.2016 19:28:12
|
|
|
aga HP l konkreetselt ükski plast odavjunnidel garantiisse ei lähe
|
ilusti läheb. Ja kui ei lähe, siis küsid raha tagasi kui müüa suutmatus ilmselge tootjavea tuvastamisel.
Esimesena saad loomulikult vastuse "ei lähe garantii alla".
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2016 19:30:45
|
|
|
eks ma siis kaeban tartu serviceneti juhataja peale. teisel tuttaval oli konnaõgijate maalt selleks ajaks kui korpuse alumine pool, kuhu ekraanihing kinnitus eraldus, 8 kuud vana pavikas. see serviceneti juhataja keda ma juhtumisi natukene tunnen, vandus mulle silma sisse vaadates, et katkised plastikdetailid garantii alla ei kuulu. ma võin heal juhul saada vahetuse.
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
25.09.2016 19:35:11
|
|
|
laurx, ära nori tüli remondifirmadega otse. Remondifirmad ei kanna vastutust kliendi ees vaid müüja ees.
Kui on müüdud eraisikule, siis kõik suhtlemine peab käima läbi poe, sest pood vastutab müügi eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2016 19:40:46
|
|
|
ma ütlen uuesti: masin pärines prantsusmaalt. ostudokumendid olid olemas. servicenet seletas, et sellised asjad vähemalt läbi nende mitte ühelgi juhul garantii alla ei lähe. ma olen samalaadset asja lifebookidega ka kogenud kus tüüpviga oli selline, et vasakust nurgast tõstes paindus korpus läbi ning rikkus emaplaadi. garantii menetles asja nii,et kui ostsid uue korpusedetaili said garantiikorras uue emaplaadi.. reaalselt olen abi saanud hoopis MSI käest. meilgi levinud CX620 kutsuti ekraanikorpuste katki mineku pärast tagasi. oli siis see masin, mis oli ostetud euronicsist aga euronics saatis per.se isegi siis kui sai öeldud, et viga on tehase poolt tasuta parandatav. parandamine käis ühe teise firma kaudu aga võttis 4 kuud.. masin saadeti leetu selleks.
|
tagasi üles |
|
 |
ThedEviL
HV Guru

|
25.09.2016 19:45:42
|
|
|
laurx, no kui masin kaugelt idapekistanist siis ei ole muud teha kui olla tänulik, et üldse midagi tehakse.
Dell minu teada nuiab siiani menetlustasu välismaalt ostetud masina eest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
25.09.2016 20:39:50
|
|
|
Dell minu teada nuiab siiani menetlustasu välismaalt ostetud masina eest.
|
max123 nuias seda tasu kõigi mitte nende juurest ostetud masinate pealt. ma ei tea, kas meie delli esindajatest mõni täieõiguslik ka on. max123 ei olnud täieõiguslik esindaja vaid mingi sertifitseeritud partner vms.
delli esindavad veel it shop ja pc-ekspert. mingi neljas koht oli veel aga see ei meenu. käsitlustasu oli ainult max123 es.
|
tagasi üles |
|
 |
FctsDon
HV vaatleja
|
26.09.2016 18:02:45
|
|
|
Ja pleki asemel on klaasriide kasutamine lihtsam, aga plekk võiks olla õhuke, mitte üle 0,5mm. Klaasriide kasutamisel peaks tekitatav kiht olema paksem, et piisav tugevus saavutada. Kui paksustpidi ruumi on, siis paar kihti klaasriiet annaks ehk ka piisava tugevuse. Sõltub ka, kui palju ja kui tugevalt see koht väänata saab seal. Kui moodustuv klaasplastikiht on sama tugev või nõrgem originaalist, siis murdub ju uuesti ja lapp lapi peale on juba keerulisem panna. |
Tänud nõuannete eest. Äkki oskad öelda, kust võiks klaasriiet saada Tartus? Ma otsisin, aga ei leidnud. See plastik tundub väga nõrk olevat, aga mõradel õnneks ei ole praegu kuhugile enam edasi minna (kuigi eks ta läheb veel rohkem katki kui korda ei tee).
|
|
tagasi üles |
|
 |
|