No aga tehakse ju mingeid konverentse. Kohe turjast kinni jutlustajatel _________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist.
Miks keegi seda siis kohtusse ei kaeba kui see scam on?
Raha voolab nagu muda ju, kes see loll kohtusse kaebab oma toitja. Virtuaalsel kontod on kümned tonnid
Ja teistel, kel pole kümneid tonne kontol, neil on kama 2 kuidas ullikestel raha ära võetakse........eks järgmine kord on targemad
Klm_on kirjutas:
jeesus188 kirjutas:
Virtuaalne ketas kõlbab ka selleks?
Ma tean, et alguses pandigi VM-id jooksma, aga mingi aeg hakkas Kairos lampi, ilma hoiatamata neid kontosid blokeerima, tuues põhjenduseks, et VM-i peal jooksvad kairosed on ebaturvalised (võimalik suur andmekadu vms põhjus). Vahepeal oli sellest suur paanika ning kiiruga koliti VM-i pealt reaalsetele masinatele üle, sest kõik hakkasid kartma, et nende konto suletakse.
Mina ei tohi skämmida ja nemad võivad _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Aasta hiljem arutatakse ikka et programm ei salvesta midagi ja kas tegu on skeemiga või mitte. Sellest võiks juba üle saada
Paar posti jäi silma kus keegi julges mainida, et tal sõbrad saavad ka raha kätte - sinna tõmmati kohe vesi peale.
Paraku tean ma ka ise vaid neid kellel pole probleemi papi kätte saamisega.
Teemas ei jäänud mulle ühetgi posti silma kus keegi kurdaks, et EI saa raha kätte.
Oleks huvitav lugeda kui paljudel sellega ka probleeme on.
Väga võimalik, et osad liitujad, eriti skeemi alguses, saavadki raha kätte. See kuulub iga püramiidskeemi kasvamisstaadiumi juurde. Kui kohe oleks näha, et mingit tulu ei tõuse, siis ei hakkaks keegi ju sellega jamama. Seepärast jah, alguses võib-olla makstaksegi raha välja. Miks mitte, kui inimene on leidnud juurde X uut kergeusklikku ning skeemi kõvasti raha sisse toonud.
Point on rohkem selles, et makstakse välja täpselt seda raha mida uued liitujad on sisse pannud. See on ainuke koht, kust raha tuleb. Mingi andmete hoidmine või toidulisandite äri ei puutu asjasse. Isegi kui osad inimesed teenivad tulu, siis iga tulusaaja kohta on skeemis mitu liiget, kes paratamatult raha kaotavad. Selleks et täna lihtsalt raha kaotavad liikmed samuti tulu teeniks, peab liikmete hulk mitmekordistuma; et uusimad liikmed omakorda teeniks, siis jälle mitmekordistuma ning nii edasi geomeetrilises tempos, kuni lõpuks saavad inimesed otsa. Raha teenijate ning lihtsalt raha kaotajate suhe on alati SAMA. Mida rohkem keegi sellisest skeemist teenib, seda rohkem teised inimesed sellest kaotavad; mida rohkem ühed teenivad, seda rohkem teised kaotavad.
Sisuliselt seisneb skeem selles, et "anna mulle 100 eurot ning ma luban sul küsida kolmelt või enamalt tuttavalt samuti 100 eurot, milledest poole annad mulle, poole aga võtad endale... mina saan teenin 150 eur ning sina saad kah 150 eur." Säärasesse skeemi värbamine tähendab üht kahest, kas jääda lihtsalt rahast ilma või aidata skeemi alustajaid inimeste petmises, tasuks teatud protsent väljapetetud summast.
no kui sa tahad, et su skeem oleks usaldusväärne, pead mingi osa välja maksma, pead kuskile auto peale oma kirjad saama, "konverentse" mitte tavalisi müügiüritusi korraldama.. väljamaksed toimuvad ennast sisseostnute raha eest. kui "õigel ajal" liitud, võibki tekkida olukord, et justkui saad sealt raha. raha sa saad aga mitte selle eest mida sulle lubati st. maksta antud juhul ketta renti vaid selle eest, et uued lollid ennast sisse ostsid.
tsitaat:
Sisuliselt seisneb skeem selles, et "anna mulle 100 eurot ning ma luban sul küsida kolmelt või enamalt tuttavalt samuti 100 eurot, milledest poole annad mulle, poole aga võtad endale... mina saan teenin 150 eur ning sina saad kah 150 eur." Säärasesse skeemi värbamine tähendab üht kahest, kas jääda lihtsalt rahast ilma või aidata skeemi alustajaid inimeste petmises, tasuks teatud protsent väljapetetud summast.
see on umbes sama, et korraldame 100 000 inimesele kampaania, kus iga üks maksab ühe euro ja saab 100 000. et kõik 100 000 saaks 100 000 peab väljamakse olema ühe euro kaupa 100 000. kasum tekib kohe kui ühele välja ei maksta. _________________ Kontrollitud ja arvega sülerid: https://www.yaga.ee/mox-fulder ja https://www.facebook.com/marketplace/profile/61591165192783/?ref=permalink küsi ka akut, klaviatuuri.. kiireim viis on helistada 5213582
Onecoin pakub OneCoinCloud teenust.
Maailma turvalisem pilv, military level protection. Tõestuseks proovisid 300 häkkerit auhinna saamise nimel seda rünnata. Ei saadud hakkama.
15GB maksab 530€
100GB maksab 3030€ ja saad ka tasuta 3000 tokenit.
Onecoin pakub OneCoinCloud teenust.
Maailma turvalisem pilv, military level protection. Tõestuseks proovisid 300 häkkerit auhinna saamise nimel seda rünnata. Ei saadud hakkama.
15GB maksab 530€
100GB maksab 3030€ ja saad ka tasuta 3000 tokenit.
Mind ausalt öeldes üllatab, et inimesed lähevad ikka veel õnge selliste skeemidega ... asi on ju tegelikult lihtne: kui jutt on liiga ilus, siis on see puhas jama! Siin on ilusti selgitatud asja: https://financer.com/ee/kiirelt-rikkaks-petuskeemid/ ja kuigi asi on ju selgemast selgem, siis minnakse ikka selliste asjade õnge. Lyoness ja Kairos on minu arust ühed väga ehedad näited. Kairosest oli just hiljuti kuskil juttu, et tegemist on illegaalse tegevusega jne ... Nii et tasub ikka juhinduda sellest, et kui asi tundub liiga hea olevat, siis ongi asi kahtlane!
Mind ausalt öeldes üllatab, et inimesed lähevad ikka veel õnge selliste skeemidega ... asi on ju tegelikult lihtne: kui jutt on liiga ilus, siis on see puhas jama! Siin on ilusti selgitatud asja: https://financer.com/ee/kiirelt-rikkaks-petuskeemid/ ja kuigi asi on ju selgemast selgem, siis minnakse ikka selliste asjade õnge. Lyoness ja Kairos on minu arust ühed väga ehedad näited. Kairosest oli just hiljuti kuskil juttu, et tegemist on illegaalse tegevusega jne ... Nii et tasub ikka juhinduda sellest, et kui asi tundub liiga hea olevat, siis ongi asi kahtlane!
Kairosest ei oska rääkida kaasa aga Lyoness maksab küll kord kuus pappi otse kontole. Kuid peab küll suuri oste tegema Lyonessi partnerfirmade juures eelnevalt.
Ärge lyoness'i ja lyconet'i sassi ajage. (Et olla täpne) Lyoness töötab pehmemalt kliendikaardina. Lyconet on lyonessi all tehtav püramiid. _________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Püramiidskeem peab ju alguses toimima, muidu ei lähe lollikesed liimile.
Kuidas Lyconet´ga lood on? Nii mõnigi ullike on oma uhke BMW maha müünud ja ca 100-200 eurose roima asemele ostnud, et Lyconet´i "edust" osa saada . _________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne.
Püramiidskeem peab ju alguses toimima, muidu ei lähe lollikesed liimile.
Kuidas Lyconet´ga lood on? Nii mõnigi ullike on oma uhke BMW maha müünud ja ca 100-200 eurose roima asemele ostnud, et Lyconet´i "edust" osa saada .
See pidi ju lausa uus Youtube olema, ainult et teeb vaatajad miljonärideks
Mis koha pealt see raha tuleb? Raha hulk on ju piiratud ettevõtte puhul, nad ei saa ju raha ise trükkida. Järelikult seda raha polegi . _________________ Tegelen autovõtmete lisamisega (peamiselt BMW ja Mercedes) ja osade autode puhul ka plokkide kodeerimisega jne.
Ei noh, sina ei saa koju valvet panna, aga neil on kliendid ja nemad maksavad selle teenuse eest. Sina lihtsalt vaatad videot ja annad pättidest teada. Või räägime juba mingist muust üritusest?
Ma homme tööl, ei jõua sinna
Eks olen vaene edasi _________________ This message was sent from space using stargate
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kuigi firma tippjuht kinnitab, et juba kaks aastat ei saa sissemakseid teha, lunib lojaalsuskaardi teenuse pakkuja esitlusel kuni 2500 euro panustamist.
17-aastane Iiris on juba mõnda aega tööd otsinud. Ühel päeval võtab temaga sotsiaalmeedias ühendust ammune tuttav Karl Erik Rannu, kes soovitab talle lojaalsuskaardi teenust osutavat ettevõtet Lyoness. Iiris vaimustub tuttava lubadustest teenida suurt palka ja saada hea töö ning hakkab pakkumist sügavalt kaaluma. Kõigepealt tuleks endal teha sissemakse, mis tekitab Iirises kõhklusi. Ta võtab minuga ühendust ja palub, et uuriksin, millega tegemist. Minust saab 17-aastane Sigrid, kes soovib Lyonessiga tutvuda, ja Iiris organiseerib mulle juba samaks päevaks kohtumise.
Kell 13 ootan LHV panga taga parklas. Ootan minuti-paar-kümme seenevihmas ja kedagi ei tule. Helistan Rannule, kes teatab, et hilineb 20 minutit. Luban ootama jääda. Lõpuks Rannu jõuab ja kuskilt ilmuvad tema ümber veel kolm noorukit. Silmaga hinnates ei peaks neid täisealisteks. Tutvustan end, isikutunnistust ei soovita mult ühegi edasise sammu vältel. Silma paistab, et uued kliendid on väga hinnas – isegi kui nad on alaealised gümnaasiumiõpilased.
Liigume peenesse kontorisse, kus edasi-tagasi sõeluvad nooblites pintsakutes mehed ja naeratavad naised, kõigil paistavad olevat käsil väga olulised asjad. Meid istutatakse laua ümber ja slideshow võib alata.
"Inimesed isegi ei tea, mida õppida, ja mõni on isegi nii loll, et teeb terve elu seda tööd ka veel."
Rannu alustab sissejuhatust ja tutvustab end kui suurte unistustega edukat inimest, kes on alati otsinud võimalusi, kuidas suurt raha teenida. „Ülikooliharidus on mõttetu,” ütleb ta rangelt. „Fucking inimesed isegi ei tea, mida õppida, ja mõni on isegi nii loll, et teeb terve elu seda tööd ka veel. Nagu what, see pole elu ju,” räägib ta žestikuleerides. Ropendamine ei ehmata. Noored kuulavad. Poiss, kes end laua otsa istuma paigutas, jälgib kõike suurte silmade ja kutsikaliku elevusega. Tundub, et Rannu on suutnud saavutada mingi autoriteedi.
„Sa kardad otsuseid langetada,” ütleb ta justkui meile igaühele personaalselt, samal ajal mitte kedagi päriselt silmas pidades. Ta räägib, kuidas eesmärk oleks teha lühikest aega tööd ja pärast seda ülejäänud elu puhata. „Ja seda pakubki Lyoness,” võtab Rannu sissejuhatuse kokku. Meile lubatakse, et hakkame teenima väga suuri summasid, passiivset tulu. Olenemata sellest, kas majandus käib üles või alla. Rannu küsib, kas soovime teenida tulu iga kord, kui maailmas keegi midagi ostab. Tüdruk mu kõrval nendib, et oleks tore küll. Kõlavat lausa loogiliselt. Rannu kordab, et just seda Lyoness pakubki. Rannu soovib, et ütleksime kõik mingi summa, mida teenida sooviksime, ja tema ütleb, kui palju selle teenimiseks Lyonessis aega läheks. Üks muidu tasaselt vestlust kuulanud noormees ütleb, et sooviks ikka 100 000 eurot. Rannu annab lootust, et selle teenimiseks kuluks ainult kaks aastat.
Järsku läheb kliendikaartide jagamiseks ja netis eneste registreerimiseks.
Kuid kõigepealt tuleks meil investeerida. Lubaduste kasvades suurenevad ka summad, mille ise maksma peaksime. Lyonessi logodega Powerpointi esitlus jätkub ja vastu säravad igasugused arvud. Rannu näitab neid palju, kiiresti ja korraga. Kõigepealt tuleks muretseda 49-eurone starter kit, siis tundub, et hädasti oleks tarvis ikkagi 250 eurot panustada. Või siiski 400 eurot. Kõige mõistlikum oleks aga 2500 eurot.
Meie töö peaks olema partnerite leidmine. Rannu seletab, et meie ise ei pea paluma, et keegi partneriks tuleks. Ta etendab uksel anumist küüntega õhku kraapides ja kinnitab, et kõik tahavad hoopis ise tulla. „See on kudumisringibisnis,” naerab ta.
„Siin äris on alaealised ka”
Rannu räägib arvudest ja keerulistest toimemehhanismidest, mis peaksid tõestama, et oleme sattunud kullasoonele.
Ta võtab vahepeal vastu telefonikõnesid – lükates edasisi kohtumisi edasi ja paludes oodata. Tema ropendav ja ülbe kõnepruuk tekitab ebamugava atmosfääri, tüdruk mu kõrval naeratab kahtlevalt.
Rannu teeb meile selgeks, et väikse omaosalusega oleks liitumine mõttetu. Ikka rohkem peaks ja võiks. Ta jutt muutub järjest joviaalsemaks ja ropumaks. Küsin, kas vanus on ka oluline. Äkki oleks parem, kui oleksin ikka 18 täis? „Selles mõttes, et siin äris on alaealised ka,” vastab Rannu.
Ennist kõhklevalt naeratanud neiu mu kõrval küsib, kas tegemist on võrkturundusega, ja Rannu tunnistab, et on küll, kuid ründab vastu ja küsib, mis meil võrkturunduse vastu on. Neiu märgib, et pole sellest just head kuulnud. „See on idiootne!” tõstab Rannu häält. Neiu kohmetub ja lausub, et Lyonessi idee on ikkagi hea küll.
Uurin, kas oma raha sisse panemata oleks ka mõtet alustada, aga Rannu laidab selle idee kiiresti maha. Ta kordab, et mida rohkem raha sisse paneme, seda suurem tuleb meie kasum.
"Nad ei jäta mind lihtsalt rahule, isegi kui selgelt seda palun. Iga päev võetakse ühendust."
Järsku läheb kliendikaartide jagamiseks ja netis eneste registreerimiseks. Neiu mu kõrval sisestab andmed, aga blankett lööb punaseks. Sünniaasta 1999 ei sobi. Alaealine. Rannu haarab arvuti ja teeb paranduse. „Ah, keda see vanus huvitab,” ütleb ta naerdes ja muudab sünniaastaks 1997. „Mul ka nii pandud,” muheleb kõrval olev noormees.
Ma ei soovi kliendikaarti teha. Ütlen, et tahan enne vanematega läbi rääkida, sest ise ei suudaks sissemakseid teha. Seepeale naerdakse mind välja. Pean keeldumiseks oma naiivse alaealise karakterist loobuma ja tõsisemalt „ei soovi” ütlema.
Lahkun hämmeldunult ega ole päris kindel, kas nutta või naerda. See kõik tunduks läbinähtav ja ebaoluline, kui minu kõrval ei oleks noori, kes tõsimeeli küsivad, kui kaua 2500 euro kokku saamiseks aega minna tohib.
Iiris kirjutab mulle nädalapäevad hiljem ja ütleb, et tema enam ei suuda. „Nad ei jäta mind lihtsalt rahule, isegi kui selgelt seda palun. Iga päev võetakse ühendust,” sõnab ta ja lisab, et pärast keeldumist võtab jutt järjest solvavamaid toone.
Lyoness
Mis see on?
Lyoness on lojaalsusprogramm, millega kaasas käivad kaardid annavad nende omanikele soodustusi.
Peamiselt kasutatakse Cashbacki kaarti, millega saab lojaalsusprogrammi kuuluvatelt ettevõtetelt ostes kuni 2% tagasi. Samuti on võimalik teenida boonuspunkte sõpru programmiga liituma saades.
Kaasa on võimalik lüüa ka hakates Lyconeti marketer’iks (ettevõtjaks), kelle töö on Lyonessi ja Lyconeti üldtingimuste järgi tutvustada Lyonessi võimalusi ja tingimusi.
Kõik Lyconeti kaudu saadavad tasud ja hüved sõltuvad iga marketer’i enda loodud ostuvõrgustiku tehtud ostude mahust.
Alaealisel on piiratud teovõime
Roger Kumm
Kui tööandja sõlmib alaealisega lepingu töötamiseks, reguleerib seda töölepingu seadus (§ 7). Nn lojaalsuskaardi kampaania puhul ei saa me ilmselt töösuhtest rääkida, sest töölepingut ei sõlmita ja töötasu ei maksta. Seega tuleb kõnealuse lepingu sõlmimist käsitleda tsiviilseadustiku üldosa seaduse alusel. Alla 18-aastasel puudub seaduse järgi õigus lepinguid sõlmida, sest seaduse mõistes on alla 18-aastasel inimesel piiratud teovõime (tsiviilseadustiku üldosa seadus § 8), ja tema kohta saab lepingu sõlmida ainult lapsevanem. Seega saab öelda, et alla 18-aastastega sõlmitud lepingud on õigustühised.
Kaitsta saab end ka täiskasvanu. Kui sellise agressiivse müügivõtte tulemusel sõlmis lepingu täisealine, on võimalik teatud juhtudel kasutada tarbijat kaitsvaid sätteid. Meeles peab aga pidama, et lepingute või tehingute puhul jääb risk lepingule allakirjutanule. Väide vanuse muutmise kohta võib viidata võltsimisele, kuid üksnes siis, kui tegemist on ametliku dokumendiga, mis annab õigusi või lubab taganeda kohustustest.
Lyoness ei vastuta kolmandate isikute eest
Ott Neeme
Lyconeti marketer’id ei ole Lyonessi esindajad ega töötajad ja meie üldtingimuste kohaselt ei ole neil õigust Lyonessi ametlikuks esindamiseks. Me ei saa vastutada kolmandate isikute eest, kes on meie ettevõtte ja selle ärimudeli kohta levitanud ebatäpset infot. Eestis on palju Lyconeti marketer’e, enamik neist käitub eetiliselt ja peab kinni meie määratud üldtingimustest. Ühtlasi tahaksime veel kord rõhutada, et ligi kaks aastat ei ole ei Lyonessi ega Lyconeti olnud võimalik mingeid osamakseid teha (varem oli see võimalik kinkekaartide tellimuste puhul). Me müüme eri kinkekaarte, mille ostmise eest tuleb kohe tasuda, kuid meil ei ole ühtegi liitumistasu ega sissemaksu. Lyconetis on võimalik luua märkimisväärne sissetulek, kuid selle eeldus on aktiivse ostuvõrgustiku loomine.
Nii Lyonessi kui ka Lyconeti tingimused määravad selgelt, et alaealisel ei ole lubatud registreeruda ei liikmeks (tavatarbija) ega marketer’iks (ettevõtja). Selle tingimuse ainus erand on, kui liituja on vähemalt 16 aastat vana ja tal on liitumiseks oma seadusliku esindaja (näiteks vanema) kirjalik luba. Kuid ilmselgelt on valeandmete esitamine ebaseaduslik ja sellega rikutakse ka meie tingimusi. Valeandmete esitamine, mille alla kuulub ka vale vanuse esitamine, toob endaga kaasa kohese liikmelisuse lõpetamise ja sellega võivad kaasneda ka juriidilised tagajärjed.
Reede õhtul sätivad inimesed end töölt koju ning Haabersti ring Tallinna lääneserval ummistub autodest. Samas kõrval asuvasse Saku suurhalli valgub mitmetuhandepealine rahvahulk. Püsti on pandud lava, üles tõmmatud suured ekraanid, laest ripuvad kõlaririvid on valmis südameid rütmist välja mürtsuma. Turvatiim kohendab püksiviike. Kõik on valmis, action võib alata.
Ei, täna ei tule siia ühtki rokk- ega popstaari. Toimuva ürituse kohta ei leia meediast poolt silpigi. Pileteid ei müüda Piletilevis ega kuskil mujal.
Suurhalli täismajal ajab vere keema hoopis maailma suurim turundusvõrk Amway.
KUHI TOOTEID: Amway teeb kõike pesuvahendist energiajoogini. Foto: Carlos H. Rodriguez Garrido
Meie koos fotograaf Karliga siseneme tagaukse kaudu. Meid istutatakse lavatagustele punastele diivanitele, lauale tuuakse seninägematu energiajook XS ning terves Baltikumis ja Poolas Amway avalikke suhteid edendav poolatar Anna Wieraszko tutvustab peagi algavat Weekend-seminari (mitte ajada segamini Weekend-festivaliga). Ütleb, et sellega inspireeritakse ja motiveeritakse Amway „võrgumesilasi“, keda ta nimetab iseseisvateks ettevõtjateks (ehk IBOdeks), tutvustatakse uusi tooteid, räägitakse edulugusid, lahatakse kompensatsioonisüsteeme jne.
Wieraszko ruttab selgitama, et Amway pole mingi püramiidskeem. Seda ei nimeta nad isegi võrkturunduseks, vaid hellitavalt koolituspõhiseks soovitusturunduseks. Niisiis täiesti legaalne bisnis. Et me teaks.
Eestis olla Amwayga liitunud koguni 14 000 inimest, kellest valdav osa tarbivad lihtsalt ise firma kodukeemiat (vabandust, sellelgi on kaunim nimi: koduhooldustooteid). Teistele, kes kraami ka vahendavad, tähendab Amway vaikselt tiksuvat lisasissetulekut. Kolmandad tegutsevad päris proffidena, aga neist juba hiljem.
Amway käive Eestis küündis mullu 5,3 miljoni euroni (tänavu on see 11 protsenti kerkinud). Eestlaste lemmikute hulgas figureerivad kosmeetika, vitamiinid, pesupulber, hambapasta jm.
Ligi kümne miljardi dollarilise aastakäibega USA võrkturundushiiglane Amway, mida lihtne inimene tunneb ehk kõige paremini sellesama kosmeetika või hoopis natuke „ära pööranud“ sugulaste-sõprade järgi, on oma lähima, Poolas asuva kontori kaudu teinud Ekspressile pealtnäha eksklusiivse erandi ning lasknud meid seda vaatemängu oma silmaga kaema.
Ühtegi seminarilist ei tohi fotograaf suures plaanis pildistada, isegi mitte laval käivaid „rokkstaare“. Meil hoiavad terve õhtu hoolsalt silma peal kaks daami Poolast ning lisaks veel üks Amwayd Eestis teenindavast kommunikatsioonibüroost Hamburg & Partnerid.
KOLM PÄEVA ÄRIKOOLI: Amway koolitusi korraldav firma Network 21 rentis Saku suurhalli hakkajate inimeste tarvis terveks nädalavahetuseks Foto: Karli Saul
Suurhalli parkla on pooltühi, kuid kuskilt saabub ikkagi nii palju inimesi, et suurhalli põrand ja alumised tribüünid voolavad täis – noori ja vanu, siin on läbilõige tervest ühiskonnast. Eestlasi, lätlasi, leedulasi ja poolakaid. Kõik on saabunud erikutsetega ning maksnud sissepääsu eest 100 eurot.
Kõrgematel tribüünidel näivad istuvat uustulnukad, õnnekütid või vähemasti amatöörid. Kuid esiridades on aset võtnud märksa suurema kaliibriga tegelased. Siin pole enam mingid nämmutised, vaid Amway siinse regiooni raskekahurvägi, eesotsas teemant-, plaatina- ja smaragdinimestega (mida rohkem käivet tekitad, seda kõvemaks kiviks või metalliks saad). Enamik neist teenivad firmale „Ameerika moodi“ käivet genereerides kaks, neli või isegi kuus Eesti keskmist palka.
„Ladies and gentlemen, daamid ja härrad!“ kõlab lõpuks üle saali ning järgnevas sõuprogrammis haaravad teemantinimesed üksteise järel laval mikrofoni.
Nopin esmalt rutakast jutust välja lause „Aeg on liikvele asuda, kes meid saaks peatada!“ ning küsimuse „Mis on sinu visioon?“.
„Come on everybody, let’s sing along!“ ümiseb üks lõunanaabrite „teemant“ tuntud eurolugu, ilmudes lavale koos prouaga – nad ütlevad, et on muusikaõpetajad. Kepsutavad laval nagu noored hirved. Kõik viitab, et saalist pole mõtet lahkuda, sest siit hakkab tulema puhast kulda. Publik mõnuleb teadmises, et tegelikult ei leidugi tol õhtul olemiseks Tallinnast paremat kohta.
„Kas te olete valmis?“
Möll saalis.
Vahepeal kõlab muusikapala „Tonight’s gonna be a good night“, mille ajal tõuseb saal plaksutades ja puusi nõksutades püsti. Siin pole mingisugust eestlaslikku tagasihoidlikkust, lipsud lastakse hoobilt lõdvaks.
Järgmiste „vääriskividena“ ilmuvad lavale Urmas ja Marika Tõke – Eesti smaragdid ehk Founders Emeralds.
SMARAGDIDE PERE: Perekond Tõke oma kaunis koduaias, paremal isa Urmas, keskel ema Marika. Foto: Mailiis Ollino
Härra Tõke alustab lauluga. Ütleb siis, et laulda ta ei oska. Räägib anekdoodi: kolm Ukraina meest istuvad restoranis Rootsi laua äärde ja hakkavad sööma. Tuleb kelner ja ütleb, et tegemist on Rootsi lauaga. Mille peale vastavad mehed, et pole hullu, kohe kui rootslased tulevad, lähevad nemad ära.
Ka Weekend-seminar on tema sõnul kui Rootsi laud, mis hakkajate inimeste jaoks on hea ja paremaga kaetud.
Tõkked jutustavad, et alustasid äriga 1987. aastal. Alguses pidasid restorane ja õmblusateljeed, hiljem kolistasid pankrotiämbreid. Proua Tõke töötas juuksurina, kuid ei näinud selles ametis erilisi väljavaateid. Tundus mõttetu vahetada aega raha vastu.
Siis tuli elumuutev kohtumine Amwayga (Tõkked alustasid Amwayga kümmekond aastat tagasi hoopis Ukrainas).
Ülimoeka soenguga proua Tõke tulistab armutult terve rea paljude jaoks ebamugavaid küsimusi:
Kes teist tahaks töötada kopikate eest pensionini? Või tahaksite teha tööd ühe korra ning teenida pidevat tulu? Kas sul on võimalik ärgata hommikul ilma äratuskellata, juua koos oma abikaasaga kohvi ning teha väike jalutuskäik mere äärde?
Kas sulle meeldiks reisida mööda maailma viietärnikuurorte? Ehitada endale järjest suurem ja avaram maja?
(Tõkked räägivad rahva tuju üles kruvimiseks veel ühe nalja: kui annad naisele miljoni, tuleb ta kolme aasta pärast tagasi uuesti küsima. Aga kui annad naisele miljardi, tuleb ta alles 3000 aasta pärast!)
Võite isegi aru saada, et tolle paari jaoks on kogu see idüll saanud reaalsuseks. Vähemasti nii nad väidavad. Saalist sahistatakse, et proua Tõke teenib Amwayga üle 4000 euro kuus.
PROUA AMWAY: Eesti turu eest hoolitsev poolatar Anna Wieraszko autorit sõbralikult Amway-usku pööramas. Foto: Karli Saul
Mõtlen: milleks kõik need innovatsiooniinkubaatorid ja muu särk-värk, kui on võimalik finantsilisse vabadusse purjetada šampoonide ja veefiltritega?
Vahepeal antakse mikrofon ühele noorele venelasele, kes tunnistab lihtsalt: „Sündisin. Läksin kooli. Tutvusin Amwayga. Sain Teemandiks. Kui mina juba sain, võid ka sina saada.“
Noor mees väidab, et Amwayga on nagu abiellumisega: 80 protsenti inimestest ei armu esimesest silmapilgust.
Taas kostavad saalist rõõmsad huilged ja käteplaksud. Kestvate juubelduste saatel marsivad lavalt läbi värsked 6- ja 9protsendilised inimesed – need usinad ja tublid, kes tegid suvel kõvasti tööd, genereerisid Amwayle piisavalt käivet ja said tänutäheks suurema allahindlusprotsendi (soodustus varieerub vahemikus 3–21 protsenti). Nende hulgas sotsiaaltöötaja Läänemaalt, terapeut, agronoom Jõgevalt, pensionär, laotööline, baaridaam, magister, kokk ja puusepp jpt. Paljud neist viibisid esimest korda elus nii suurel laval.
Natuke veebis surfates saab Amwayst väga vastuolulise pildi.
„Amway tegutseb Eestis illegaalselt“, „Amway esindaja müüb suuvett nohurohuna“, „Võimude hammas ei hakka ebaseaduslikule turundusskeemile peale“, „Amway – turustuskett või ajupesukett?“, „Sidefirma tehnik meelitas kliente võrkturundusskeemi?“ – kui tuua välja vaid mõned aastatetagused sektantlikkusele, inimeste lollitamisele ja „järjekordsele püramiidskeemile“ viitavad pealkirjad meediast.
Samas ütleb üks end Amwayga sidunud inimene, et tema ei tea eetilisemat ega intellektuaalsemat äri kui see. Asi polegi niivõrd äri tegemises ega raha teenimises, kui oma suhete ja isiksuse arendamises – paremaks ja armastavamaks inimeseks saamises. Raha tuleb boonusena! Teisisõnu, mida rohkem Amway koolitusprogrammides kümmelda (koolitusi viib ellu firma Network 21, ka selle suurhallis toimuva), seda rohkem armastad oma naist või meest ning karjud vähem kodus laste peale.
Pöördun ainsa inimese poole, kelle nägu näib reedesel üritusel tuttav – näitleja Jüri Vlassov –, kuid tema pole valmis oma plaatinastaatusest pikemalt pajatama.
Jutusoone leian hoopis Toivo Randega, kellel on Amways ainsa eestlasena must vöö – õigemini on ta Eesti ainus teemantmees.
Amway tooted (praeguseks sortimendis ligi 400) hiilisid salaja Eestisse juba 1990ndate lõpus. Siis ei tohtinud neid siin ametlikult veel müüa, nüüd võib.
Ärimees Rande alustas selle äriga 2004. aastal Soomes. Ta väidab, et on üles ehitanud kuus professionaalset meeskonda, mille harud ulatuvad kaugele piiri taha. Mees kinnitab, et teenib Amwayga üle 8000 euro kuus (miinus maksud). Tal kulub ärile keskmiselt neli tundi päevas: hoiab suhteid, räägib inimestega – nagu äris ikka.
Ta ütleb, et ei määri kellelegi Amway tooteid pähe, vaid koolitab uusi äriliidreid, ehitab üles ja juhib meeskondi – inimeste gruppe, kellel oleks endal lojaalsed Amway tooteid armastavad kliendid ja kes koolitavad ja juhivad omakorda järgmisi proffe.
„Mina aitan teil profiks saada ja koos sellega ka teie sõbral ning omakorda tema sõbral. Proff teenib selle äriga üle 1500 euro kuus. Tal on 10–15 klienti. Kui lõpuks on tuhandel inimesel 10-15 klienti, siis saab kokku väga palju kliente. Aitasin sind, aitan ka iseennast,“ jutustab Amway esimene mees Eestis.
TEEMANTMEES: Meie kõige kõvem amwaylane Toivo Rande abikaasaga presidendi vastuvõtul. Foto: Tairo Lutter
Rande peab Amway äri võluks asjaolu, et sellega võib alustada ükskõik kes, keegi ei rikastu kellegi arvelt ning puuduvad igasuguseid kohustused – ent millise pöörase hoo saab sisse eneseareng!
Ta võrdleb Amway äri spordiga. Sportlane võib olla tippvormis, aga kui ta lõpetab trennitegemise, kukub ka vorm. Amways ei oota tema kinnitusel pudrumäed ja piimajõed, isegi passiivset sissetulekut ei pruugi kauaks jätkuda: tuleb kõvasti tööd teha (kui kliendid kraami ei osta, ei premeerita ka võrgustikku).
Rande hinnangul võib Eestis olla vaid umbes 100–200 inimest, kes teenivad Amwayga üle tuhande euro kuus.
Mis puudutab ebarealistlikult kõrgete ootuste üles kütmist noorte ja roheliste amwaylaste hulgas, siis tõmbab Rande taas paralleeli spordiga: kui noor poiss tuleb trenni, ei ütle ju keegi, et temast ei saa asja. Öeldakse hoopis, et kõik poisid on potentsiaalsed olümpiavõitjad!
Lõpuks kiidab Rande veel mind „suure pildi“ haaramise eest. Tavaliselt ei jõudvat see Amway masinavärk inimestele nii kiiresti kohale (mäletate – selleks kulub hulk raamatuid, DVDsid ja seminare). Konstateerime, et eeldusena peab olema palav armastus ühe Ameerika firma toodete vastu ning kange tahtmine sellele firmale käivet ja kasumit genereerida.
Suurhallis kinnitatakse meile ühtepuhku, et võhikul kulub Amway asjadest aimu saamiseks mitu kuud ning kahtlemata tuleb selleks tarbida ohtralt kasulikku kirjandust, videomaterjali ning käia seminaridel (tõe huvides tuleb öelda, et üldiselt see kõik maksab).
Tagasi suurhalli. Laval räägitakse äride ehitamisest, liidritest, meeskondadest, kontraktoritest, proffide koolitamisest, nimekirjadest, (äri)plaanidest ja muudest amwaykeelsetest finessidest. Emalik Wieraszko muretseb, et oleme juba ammu ree pealt maas, ja hangib kusagilt väikese brošüüri „Sinu edu strateegia“.
Sealt nähtub, et firma lihtsalt lõikab tarneahelas hulgi- ja jaekaupmehed välja (nendega koos kaob 30% + 30% „õhku“) ning võimaldab igaühel osta otse tootjalt.
Me ei hakka valgustama kõiki selle äri peensusi. Suurhallis kinnitatakse meile ühtepuhku, et võhikul kulub asjast aimu saamiseks mitu kuud ning kahtlemata tuleb selleks tarbida ohtralt kasulikku kirjandust, videomaterjali ning käia seminaridel (tõe huvides tuleb öelda, et üldiselt see kõik maksab).
Kuid rusikareegel on järgmine: mida suurema võrgustiku endale kood, mida rohkem selle võrgustiku inimesed Amway tooteid ostavad ning mida kallimad on tooted, seda rohkem teenid. Mida rohkem genereerib sinu „kärg“ jänkidele käivet ja kasumit, seda rohkem nad seda sinuga jagavad (näited tolles brošüüris räägivad teenistusest vahemikus 100–2300 eurot kuus).
Viimaks jõuab aeg õhtu naela kätte. Prožektorid suunatakse peakülalistele lombi tagant – USA „teemandid“ Ray ja Karla Keller.
Kellerite emotsionaalse ja sütitava kihutuskõne võib lühidalt kokku võtta järgmiselt.
Nad on abielus püsinud 43 aastat, neil on 3 last ja 11 lapselast.
Mees ei soovinud noorena farmeriks saada, kuigi sel alal tegutsesid kõik tema esivanemad. Unistas hoopis oma lennukist. Aga farmeritel pole lennukeid, nad on liiga vaesed ega saa reisida. Aga nüüd on tal koguni kaks lennukit!
Naine unistas nooruspõlves oma hobustest, suurest majast ning reisimisest. Nüüd on ta kaisutanud Austraalias koaalabeebit, mänginud Tais elevandipoegadega, ujunud haide keskel, veetnud kuid Itaalias kunsti ja jäätist nautides ja nii edasi.
Kellerid viskavad nalja: nende maja on nüüd nii suur, et selles orienteerumiseks läheb tarvis kaarti. Hobuseid on naisel tallides nagu rosinaid saias.
On vist siililegi selge, et Amway tõi neile selle üüratu õnne ja miljonärivabaduse.
Ja muidugi polnud see kerge, eriti alguses, kui Kellerid said ühe tagasilöögi teise järel (keegi ei tahtnud nendega seda äri teha, osa naabreid lausa põlgasid tüütuid amwaylasi). Kuid nüüd nad usuvad, et nende edu saab kopeerida iga saalisolija – loomulikult ainult Amwayga, mitte „tavaliste töökohtadega“. Kõik sõltub mõtlemisest.
„Küllap on teiegi nimekirjades inimesi, kellele tahaksite saata postkaardi Hawaiilt. Te vajate inimesi, kes teile väljakutseid esitavad. Kes ütlevad, et te ei saa hakkama. Aga sa saad hakkama, ja sina, ja sina, ja sina. Sina võid ka olla teemant!“ lõpetab härra Keller meeleoluka õhtu emotsionaalse tiraadiga. Kõlab veel laul „This is the best thing“ ning Amway-usuga laetud rahvas sätib koduteele.
Et kõik nagu üks mees järgmisel hommikul suurhalli naasta. Kõik, välja arvatud meie. Teen poolakatele küll ettepaneku, et võib-olla saaksin teinegi päev sellest „Rootsi lauast“ osa, ent mulle vihjatakse läbi lillede, et äkki on nüüd nähtud-kuuldud ka juba. Saame kotikesed Amway habemeajamisvahtu, aftershave’i ja lõhnavett kaasa ning adjöö.
Nii peangi jääma vaseks või lubjakiviks. Rügama pensionini palgatööl. Minu unistused jäävad „toitmata“, isiksus lõpuni välja arendamata. Kuid hea uudisena peaks nüüd väikelennukite müük küll Eestis kõvasti kosuma.
Arvata, et tavaline inimene, kes "ei viitsi harilikku tööd teha", hakkab Amwayga tuhandeid teenima, on absurd. Harilikku tööd tehes on sul vähemasti kindel palk ja peale maksude ei pea midagi juurde maksma. Amways või kus iganes teises skeemis pead põhimõtteliselt looma oma firma/pundi ja rohkelt liitujaid otsima. On see nüüd kerge?
Aga noh, mis seal ikka, ratsa rikkaks ja kuulame aga moosijutte. Kõige õigemad inimesed sellest laval rääkima (kui üldse) oleksid need paari % mehed/naised. Nemad teaksid täpselt öelda, palju ise raha alla pannud on, aega kulutanud, palju teenivad, kas on kasumit? Aga see ei müü. Paneme aga miljonärid ma edulugudest rääkida, et iga idioot vaataks: "Appi, see ongi ju võimalik! Kohe toon teile raha."
Kõige õigemad inimesed sellest laval rääkima (kui üldse) oleksid need paari % mehed/naised. Nemad teaksid täpselt öelda, palju ise raha alla pannud on, aega kulutanud, palju teenivad, kas on kasumit?
Nood ei oska üldse midagi rääkida. Hea, kui oma elukoha ja ameti laval välja suudavad öelda.
See tüüp on ise üks suurimaid "pimpe" seal. Mõistagi ei teha videos juttu sellest, kust need miljonärid ja "sajatuhandemehed" oma rikkused siis saavad, kui mitte uute liitujate pealt. Kurb, väga kurb...
Kõlab päris loogiliselt. Onecoini süüdistatakse ponzinduses sest illuminaadid kardavad et nende organisatsioon kukub muidu kokku. Mees teab tõde _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Pekki, ei saa aru....nüüd rikkus jääb tulemata _________________ This message was sent from space using stargate
Ikka vastupidi, see kes aru saab see ei liitu ja rikkust ei tule. Et liituda tulebki mitte aru saada vaid uskuda _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Kalamaksaõlidega äritseja püüdis kliendi võrkturustusskeemi (30)
27. oktoober 2016 00:10
Rivo Veski, rivo.veski@epl.ee
Eesti Päevaleht
Võrkturustusfirma liikmeks astunud naisel tuleb siduva lepingu tõttu iga kuu raha loovutada, kuni leping aegub.
Seni kohvitoodete müüjana tuntust kogunud otsemüügifirma Zinzino on tegev ka kalamaksaõliäris. Idee on lihtne nagu võrkturustuse puhul ikka: leia keegi, keda äri võiks kõnetada. Õlide puhul oleks hea leida inimene, kel on tervisehäda, või keegi, kes peab tervislikku eluviisi oluliseks. Seejärel tuleb talle rääkida võimalikest tulevikuperspektiividest ja tooteid kinkida. Toodete müük on leitud turustaja töö üks pool, teine pool on perspektiiv ise uusi müüjaid juurde värvata ja seeläbi omale suuremat kasumit teenida.
Nii kukkus orki ka Terje (nimi muudetud), kelle sõbranna ära rääkis. Kõik algas "tasuta" kodusest vereproovist, mis saadeti analüüsimiseks Norrasse. Tagasi tulnud tulemused maalisid potentsiaalse uue kliendi tervisest kehva pildi – vajalike rasvhapete protsent olla tema organismis kriitiliselt väike. Mõistagi oli ainuke lahendus turgutust saada Zinzino õlidest, mille toimele apteegis pakutav kraam ligilähedalegi ei küündi.
Kuigi uus klient tegi kõik algusest peale kaasa üksnes sõbrannale vastu tulles, sõlmis Terje lõpuks ka lepingu. Olgu pealegi, mõtles ta.
"Mulle jäi mulje, et selle allkirja eest, mille ma lepingule andsin, sain ka veretesti tasuta. Infost, mis minuni jõudis, sain teada, et esimesed kolm kuud lubatakse mulle tasuta tellimusi. Tegelikkuses oli see üksnes taktika saada minu allkiri lepingule. Edasi jäetakse sulle mulje, et oled esimeste õlide ja veretesti eest võlgu ja pead maksma," rääkis Terje.
Iga kuu tuli lepingule allkirja andnud Terjel maksta 40 eurot. Kolme kuu peale makstud 120 euro eest saabus saadetis kalamaksaõlidega. "Seda õli kiidavad nad taevani. Räägivad, et see lahendab kõik tervisemured ega ole võrreldav poes saadaolevatega, sest need on madalama kontsentratsiooniga," sõnas Terje.
Vähemalt aastane leping
Kuna kalamaksaõliäri Terjet ei huvita ja tal hakkas lõpuks rahast kahju, otsustas ta Zinzinosse pöörduda ja paluda, et leping temaga lõpetataks.
Vastuseks sai ta üksnes naisterahva eesnimega allkirjastatud kirja, milles seisis, et enne 12 kuu möödumist ei ole Terjel võimalik lepingut lõpetada ja nii kaua tuleb tal jätkata samasugust maksegraafikut: iga kuu 40 eurot, iga kolme kuu tagant saabub 120 euro eest kaupa.
Kõik Zinzino lubadused paistavad Terjele tagantjärele vaadates suure loogikaveaga. "Nende kaup on kallis, kallim kui tavakaup. Seda põhjendavad nad väidetega oluliselt kõrgemast kvaliteedist. Kui otsemüüja uued inimesed enda jaoks tööle saab, saadetakse otsemüüjale selle eest tasuta kaupa. Kui ta veel rohkem vaeva näeb, võib ta lubaduste järgi lausa püstirikkaks saada. Tegelikkus on aga see, et tooted on harilikud, isegi keskpärased, aga räigelt ülehinnatud, et võrgustiku ülemist otsa toita," selgitas Terje, kuidas Zinzino ärimudel talle paistab.
Nüüdseks on Terje otsustanud lepingu lõpuni oodata, et siis selle peatükiga oma elus hüvasti jätta.
Zinzinol on Eestis küll juriidiline keha Zinzino OÜ, kuid selle esindaja on rootslane. Ettevõtte Baltimaade juhi Dag Bergheimi sõnul on lepingu enne tähtaega lõpetamine siiski võimalik ja see on kirjas ka lepingus. "Kummaline, et seda ei võimaldatud. Meie tavapraktika on, et liituv klient saab esimesed tooted ehk stardipaketi soodushinnaga. Kui klient soovib hiljem kui 14 päeva pärast lepingu sõlmimist lepingust taganeda, tuleb tal kinni maksta see vahe, mille võrra soodsamalt ta stardipaketi sai, või maksta lepingust tuleneva trahvi 60 eurot," märkis Bergheim ja täpsustas, et ka kasutamata tooted ostetakse tagasi.
Bergheim nentis, et mõnikord pole algajad müüjad piisavalt hästi koolitatud ja võivad seetõttu faktidega eksida. "Müüja ei tohi kindlasti rääkida haigustest või tervenemistest ega neid omadusi meie õlidele omistada. Selleks me neid ei koolita. Kui keegi seda teeb, on see lepingu kuritarvitamine," rõhutas Bergheim.
Otsemüüjad lubavad olla eetilised
Mitu Eestiski tegutsevat otsemüügifirmat, kelleks Zinzinogi end nimetab, kuuluvad Eesti otsemüügi assotsiatsiooni. Organisatsiooni Balti esindaja Gintautas Zaleckas ütles kirjeldatud näidet kommenteerides, et kui müüja omistab toodetele tervendavaid omadusi ja firma tugikontakt välistab kliendi soovil lepingu lõpetamise, siis rikutakse reegleid.
Zinzino peaks otsemüügi organisatsiooni liikmena järgima eetikakoodeksit, mis sätestab, et inimesel peab 14 päeva jooksul olema võimalus temaga sõlmitud lepingust taganeda. Taganeda võib seejuures trahvi maksmata ja põhjust esitamata. Seda punkti Terjele mõistagi ei tutvustatud.
Eetikakoodeks lubab, et millal tahes lepingust taganenud otsemüüjal peab olema õigus kasutamata tooted tagasi müüa ja firma peab need tagasi ostma.
Zaleckas nentis, et tarbijad ei ole sageli oma õigustest piisavalt teadlikud. Selleks tasuks alati läbi lugeda nii tekst, millele alla kirjutatakse, kui ka see, mida ütleb seadus, sest ükski leping ei saa seadustest kõrgemaid kohustusi seada.
"Mis tahes probleemide korral on esimene aste püüda leida lahendus koos edasimüüjaga – inimesega, kes toote müüs või liikmeks värbas. Kui mingil põhjusel see võimalikuks ei osutu, tuleks edasi kontakteeruda firmaga, keda müüja esindas. Kui ka firmaga ei leita kontakti, saab pöörduda meie organisatsiooni poole. Me aitame kliendi müüja või kellegi vastutavaga firmast kokku viia ja oleme ka probleemi lahendamisel abiks," selgitas Zaleckas.
Kui kliendil tekib firma ebaeetiliste võtete tõttu kahtlusi, tuleks sellest teavitada kohalikke ametkondi või otsemüügifirmade assotsiatsiooni. "Kui kliendil on kahtlusi, et midagi on mäda – puudutagu see siis toote müüki või ebareaalsete teenimisvõimaluste lubamist –, tuleks sellest teavitada meid või siis firmat, keda müüja esindab," lausus Zaleckas. Tema kinnitusel on nende organisatsioon tihedas koostöös tarbijakaitseametiga, kelle abile võivad tarbijad samuti sellistes olukordades loota.
Eesti otsemüügi assotsiatsiooni liikmeks astunud ja sellega ka eetikakoodeksi omaks võtnud firmad on Amway, Mary Kay, GNLD, NL International, Herbalife, Oriflame, Lux ja Zinzino.
Gintautas Zaleckas, otsemüügifirmade assotsiatsiooni Balti peasekretär
Püramiidskeem ja otsemüük ei ole omavahel kuidagi seotud. Püramiidskeem on Euroopa Liidus keelatud ärimudel. Seetõttu on oluline neid mitte omavahel segi ajada.
Kui rääkida otsemüügifirmadest, siis nende puhul on kasutusel nn kompensatsiooniplaan, mille kohaselt saab inimene oma müügi eest saadavale palgale lisa ka selle eest, kuidas tema tiimil läheb ehk kui hästi nad müüvad. (Need inimesed moodustavad võrgustiku, mistõttu sageli kasutatakse eesti keeles otsemüügist rääkides ka soovitusturustuse ja võrkturustuse mõisteid – toim.) See ei ole kindlasti kiire rikastumise viis ja sellekohaseid väiteid ei maksa pimesi uskuda.
Otsemüügi puhul peab edasimüüjal olema reaalne toode, mida ta müüb, mitte lubadus rikastuda või mingi muu hägune perspektiiv. Samuti tasub meeles pidada, et otsemüügifirmade liikmeks saamise tasu on väga madal ja enamasti saab selle raha väärtuses n-ö tutvumispaketi, mis sisaldab ka tooteid, mille müügiga ettevõte tegeleb. Püramiidskeemi puhul on tavaline, et liitumistasu on ebamõistlikult suur. See on ühtlasi nende ärimudel teenida suurte sisenemistasude kaudu raha.
Mis on võrkturustus?
Võrkturustus ehk soovitusturustus on otsemüügiäri vorm, mis töötab põhimõttel, et skeemiga liitunud isik kutsub teise inimese süsteemi toodete müüjaks. Seejuures võib ta peale toodete või teenuste müügist saadud tulu saada osa ka enda kaasatud inimeste müügikasumist. Oluline on, et skeem põhineks reaalse toote või teenuse müügil ja tarbijatelt võetav tasu tuleks ainult sellest, muidu on tegemist püramiidskeemiga.
Mis on püramiidskeem?
Püramiidskeem on skeem, kus inimesed teenivad teiste kaasamisest ja saavad kasu liituvate isikute sissemaksetest. Selles mudelis reaalseid tooteid ei müüda või on need ebamõistlikult kõrge hinnaga. Püramiidskeem on tarbijakaitseseaduse järgi keelatud.
Kommentaar: otsemüügifirmaga lepingu sõlmimisel jäetakse tihti oluline mainimata
Pille Kalda, tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert
Tarbijakaitseameti poole on Zinzino asjus pöördutud nii kalamaksaõlide kui ka kohvimasinate ja nende tarvikute tõttu. Tarbijate tüüpilised probleemid on seotud taganemisõiguse kasutamisega ja jätkutellimustest loobumisega. Samuti on tarbijatel probleem, et tellimusega liitudes ei olda informeeritud asjaolust, et liitutakse tähtajalise tellimusega.
Sel aastal on Zinzino kohta olnud kaheksa pöördumist. Võrkturustust puudutavaid pöördumisi tuleb ette aeg-ajalt. Ka põhilised teemad on samad mis Zinzino puhul. Probleem on tihti ka selles, et selliselt toote ostnud tarbijad ei ole alati teadlikud, kes on kaupleja ja kus kaupleja asub. See võib osutuda probleemiks, kui tarbija soovib esitada pretensiooni või kasutada 14-päevast taganemisõigust väljaspool äriruume sõlmitud lepingu puhul.
Mul tuttav osaleb ka selles skeemis. Käisin "vestlusel" kuna mangus pikalt (ei teinud tema ise müügijuttu) kuna uus töötaja jne bla-bla. Lõpuks tekkis sportlik huvi juba, et mis imevärk see on, mida muidu nii korralik inimene nii huviga promob.
Üsna toores müügijutt imevõimetest. Kõik hädad kaovad (nahahädad, allergiad jms) ja keskmisel inimesel on ikka need tervendevate ainete tasakaalud nii paigast jne.
Raske oli vahepeal naeru tagasi hoida aga no niiii siiralt ja ausalt räägitakse, et naiivsematel inimestel võib täitsa pähe hakata see jutt küll _________________ www.FunBox.ee - kvaliteetsed õhupallid, värvikad kostüümid ja kõik muu vajalik meeldejääva peo korraldamiseks!
Käisin ka kunagi vestlusel, suutsin viisakakaks jääda ja teine pool ka, aga näha oli et veri hakkab silmadesse tõusma ja üks vale sõna ja mees plahvatab _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
no comments _________________ This message was sent from space using stargate
Ma isegi ei nimetaks seda ajaraiskamiseks, huvitav on tutvuda ajupestud inimeste mõttemaailmaga. Ei maksa muidugi liiga otse ründama hakata, see oleks nagu puudega inimese mõnitamine. _________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
hämmastav jah, ma olen ka kuangi suutnud paar amway tegelast endast välja viia. et kui usku ei pööra, siis ollakse vihased
Need Eesti "püramiidi" müügimehed on tegelikult hullemad kui Hiina/UK investeerimise pakkujad.
Samm kõrgemal need LHV tegelased...see ka lootusetu seltskond osalt.
Ma kutsumisel käin täitsa hea meelega "esitlustel" jmt. Närin numbrid läbi ja oskan hiljem sõpru hoiatada ja vajadusel päriselt numbrid lahti seletama, et kuidas asi tegelikult mäda on. _________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Kas see kõik on siis nii halb? EI pea silmas pahatahtlikku valetamist toodete kohta, aga igasugu Tuppelware, Amway, Avon, Herbalife jne võrktundudus ju sellel baseerubki, kes rohkem tööd teeb ja REAALSEID tooteid müüb, see ka teenib.
Kindlasti tuleks eristada õhumüüjatest nagu Kairos nt.
Kas see kõik on siis nii halb? EI pea silmas pahatahtlikku valetamist toodete kohta, aga igasugu Tuppelware, Amway, Avon, Herbalife jne võrktundudus ju sellel baseerubki, kes rohkem tööd teeb ja REAALSEID tooteid müüb, see ka teenib.
Kindlasti tuleks eristada õhumüüjatest nagu Kairos nt.
On miskipärast kippunud jääma mulje, et sellist võrkturundust vajavad eelkõige need, kelle kaup ja hind pole vastavuses.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.