Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
23.08.2016 12:40:45
|
|
|
Jälle mingi ekstra eksitava pealkirjaga uudis.
"Sotsiaalmeedias nuhkimine" ei tähenda ju küll seda, et logitakse kellegi kontoga kuhugi sisse. Peakirjast jääb umbes mulje, et kui otsid mingi isiku kohta infot ja siis FBs profiili vaatada, siis tegeled millegi ebaseadusliku ja ebamoraalsega.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
23.08.2016 12:44:57
|
|
|
tsitaat: |
"Sotsiaalmeedias nuhkimine" ei tähenda ju küll seda, et logitakse kellegi kontoga kuhugi sisse.
|
Sisuliselt see seda ju on
Üks värskemaid näiteid pärineb juuni keskpaigast, mil Tartu maakohus mõistis süüdi Maarja (täisnimi toimetusele teada – toim), kes oli nuhkinud oma endise elukaaslase järel. Naine sisenes oma ekselukaaslase Facebooki kontole ning luges sealt mehe vestlusi teiste naistega. Peale selle tegi ta vestlustest pilti ning saatis need meili teel edasi mehe uuele elukaaslasele.
Kuna vestluste sisuks olid intiimteemad, soovis Maarja neid edasi saates mehele ilmselt kätte maksta. Mõni aeg hiljem sai mees sellele jälile, sest talle jäi omavahelistest vestlustest mulje, et endine elukaaslane teab mingil kombel liiga palju tema eravestluste kohta. Kuna mees teadis, et Maarja oli varem tema meilikontole sisse loginud ja seal ühe hotellibroneeringu ära tühistanud, ning sai ka teada, et Maarja saatis mehe vestlustest pilte edasi tema elukaaslasele, pöördus mees politseisse.
Ülekuulamisel tunnistas naine, et ta oli mehe kontol käinud ja vestlusi lugenud vanast harjumusest. Kuigi naine tunnistas, et ta poleks pidanud seda tegema, ei päästnud see teda enam karistusest. Kohus mõistis talle sõnumisaladuse rikkumise ja arvutisüsteemile ebaseadusliku juurdepääsu hankimise eest karistuseks tingimisi kahekuulise vanglakaristuse aastase katseajaga. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.08.2016 12:50:44
|
|
|
Tanel, nuhkimine pole ikka päris sama kui identiteedivargus või mandaatide autoriseeringuta kasutamine.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
23.08.2016 12:51:19
|
|
|
Tanel, einoh see on juba järgmine level. Kui pealkiri räägib sotsiaalmeedias nuhkimisest kui kuriteost, siis see ju eksitab. Kuritegu on võõra kontoga sisse logimine. "Nuhkimine" üldises mõttes ju ei ole kuritegu. Nuhkimine ei tähenda ju kellegi kontoga kuhugi sisse logimist.
Ehket pealkiri peaks olema siis ka et Sotsiaalmeediasse võõra kontogo sisselogimine võib tuua kriminaalkaristuse vms.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
23.08.2016 12:55:04
|
|
|
come on, täiesti tavaline clickbait pealkiri ju. Nagu kommentaaridest ja kajastusest (ka siin) järeldada võib, igati efektiivne...
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
23.08.2016 13:01:47
|
|
|
Oeh. No kellegi järgi nuhkimisena saab ju käsitleda ka seda, kui sa lihtsalt lähed vaatan enda eksi avalikult presenteeritud FB profiili.
See ju ei ole kriminaalkuridegu või mis?
Loogiline ju, et teise inimese kontole sisselogimine, identiteedivargused jms tegevused peavad olema kriminaalsed.
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
23.08.2016 13:04:50
|
|
|
Loogiline ju, et teise inimese kontole sisselogimine, identiteedivargused jms tegevused peavad olema kriminaalsed.
|
sellest see artikkel räägibki ju. Kontosse ei pea isegi teadlikult sisselogima, näiteks on mõnes arvutis sisse jäänud automaatne sisselogimine.
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.08.2016 13:24:58
|
|
|
Häkkerid ka nuhivad siis
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
2 :: |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
23.08.2016 15:04:15
|
|
|
Mina pean siinkohal namstoop'ga nõustuma, et pealkiri jätab pigem esmalt sellise mulje, et lähed lihtsalt vaatad ja uurid huvipakkuva inimese tegemisi toimetusi ja juba nagu nuhidki. Sisu aga räägib kas siis paroole teades või neid varastades võõra kontoga sisselogimisest ja siis mingite tegevuste tegemisest.
Selge on see, et loomulikult kvalifitseerub ka sisselogimine ja uurimine nuhkimiseks aga nagu öeldi siis pealkiri ikkagi siuke clickbait.
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
23.08.2016 16:10:58
|
|
|
Teatud tingimustel saab nuhkimisest rääkda ka ilma kellegi kontle sisenemisest, kuid see puudutab juriidilisi isikuid. Näiteks ei tohi tööandja uue töötaja tausta uurida ilma tema loata. Tööotsijal on samas võimalus oma CV's märkida soovitaja(d). Minu mäletamistmööda ei tohi tööandja loata isegi googeldada inimese tausta. Samas ma ei tea ühtegi sellist, kes seda ei teeks. Ei tea ka ühtegi olukorda, kus selle teo eest oleks pidanud keegi vastutust kandma.
Mul on enda elust tuua näide, kus minu teadmata helistati minu endisele kolleegile ja mitte sellele, kelle olin enda CV's soovitajaks märkinud (minu otsene ülemus). See tuli paar kuud hiljem välja, kui endist kolleegi juhuslikult kohtasin. Temalegi tuli see üllatusena, et temalt minu kohta päriti, sest me ei töötanud juba aastaid samas ettevõttes.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
23.08.2016 16:14:19
|
|
|
Kopz kirjutas: |
Mul on enda elust tuua näide, kus minu teadmata helistati minu endisele kolleegile ja mitte sellele, kelle olin enda CV's soovitajaks märkinud (minu otsene ülemus). See tuli paar kuud hiljem välja, kui endist kolleegi juhuslikult kohtasin. Temalegi tuli see üllatusena, et temalt minu kohta päriti, sest me ei töötanud juba aastaid samas ettevõttes. |
Minu arust on ainuõige kandideeriva töötaja tausta kontrollida. Kui juba tööle võetud, siis hiljem võiks taustauuringu tegemata jätmine päris kalliks minna.
Vastasel juhul on ju, et mida nahaalsemalt valetad, seda ilusama CV kokku saad.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 53 843 843 |
|
Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
23.08.2016 16:28:55
|
|
|
Eks taandub natuke sinna, et kui on lahku mindud, aga sul ühine korterivõti on alles, kas on sobilik aegajalt käia eksi korteris ringi vaatamas - loomulikult mitte, sama loogika kehtib ka küberruumis.
Kas tõesti tööandjapoolne Google taustakontroll töölesoovija suhtes on kuidagi seadusandlikult keelatud - ei kõla kuidagi usutavalt või toimiva normina. Minu meelest on ajakirjandusest läbi käinud, kus juhti lausa on kohustatud taustakontrolli tegema, see käis küll juhuse kohta, kus pedofiil sai rahulikult lasteasutusse tööle, kuna juhtkond ei viitsinud põhjalikult tausta kontrollida.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
23.08.2016 16:46:23
|
|
|
Ärge ajage segamini avalikku ja privaatset infot.
Eks loomulikult tekib siis küsimus, et millisest hetkest on info privaatne.
Kui keegi logib minu arvutis FB kontoga sisse ja jääb sisselogituks - kas see on minu jaoks avalik või privaatne info?
potentsiaalse töötaja Googeldamine on vägagi tõlgendatav avaliku info otsimisena. Hetkel ei oskagi öelda, kas selline tegevus on ikka seadusevastane või mitte - kui teie teate, palun visake viiteid õigusaktidele ja/või kohtulahenditele. Meediaväljaanded on ka täitsa vahvad, aga ikkagi peaks olema mingeid viiteid õigusaktidele.
H_K, aga kas "pedofiil" oli süüdi mõistetud enne või pärast lasteasutusse tööle asumist? Pedofiilia on kusjuures kriminaalselt karistatav ja vägagi avalik info.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
23.08.2016 18:40:04
|
|
|
H_K kirjutas: |
Eks taandub natuke sinna, et kui on lahku mindud, aga sul ühine korterivõti on alles, kas on sobilik aegajalt käia eksi korteris ringi vaatamas - loomulikult mitte, sama loogika kehtib ka küberruumis.
Kas tõesti tööandjapoolne Google taustakontroll töölesoovija suhtes on kuidagi seadusandlikult keelatud - ei kõla kuidagi usutavalt või toimiva normina. Minu meelest on ajakirjandusest läbi käinud, kus juhti lausa on kohustatud taustakontrolli tegema, see käis küll juhuse kohta, kus pedofiil sai rahulikult lasteasutusse tööle, kuna juhtkond ei viitsinud põhjalikult tausta kontrollida. |
Ei mäleta, millal see teema läbi käis. Mitmed aastad juba möödas.
Otseselt keelatud ei ole, aga süstal veenis facebooki pildi pärast tööotsijat kukele saata ei tohi.
http://www.cvkeskus.ee/career.php?menu=2&lastmenu=227&text_id=1870&career_style=
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Kopz
HV kasutaja
|
23.08.2016 23:39:17
|
|
|
radist87 kirjutas: |
H_K kirjutas: |
Kas tõesti tööandjapoolne Google taustakontroll töölesoovija suhtes on kuidagi seadusandlikult keelatud - ei kõla kuidagi usutavalt või toimiva normina. Minu meelest on ajakirjandusest läbi käinud, kus juhti lausa on kohustatud taustakontrolli tegema, see käis küll juhuse kohta, kus pedofiil sai rahulikult lasteasutusse tööle, kuna juhtkond ei viitsinud põhjalikult tausta kontrollida. |
Ei mäleta, millal see teema läbi käis. Mitmed aastad juba möödas.
Otseselt keelatud ei ole, aga süstal veenis facebooki pildi pärast tööotsijat kukele saata ei tohi.
http://www.cvkeskus.ee/career.php?menu=2&lastmenu=227&text_id=1870&career_style= |
Sellest artiklist selgub siis, et ikkagi on lubatud googeldada. Ainus, mida tööandja vaadata ei tohiks on artiklid, mis käivad sama isiku kohta, kuid ei ole tema enda avaldatud. Kõik muu on siis lubatud.
LKits kirjutas: |
H_K, aga kas "pedofiil" oli süüdi mõistetud enne või pärast lasteasutusse tööle asumist? Pedofiilia on kusjuures kriminaalselt karistatav ja vägagi avalik info. |
Kas pedofiilide nimesid just vastupidi avalikkuse eest ei varjata? Nii palju, kui telekast nähtud, siis ei meenu, et nende nimi kunagi juures oleks. Ka nägu alati hägustatud.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
24.08.2016 09:02:17
|
|
|
Näiteks ei tohi tööandja uue töötaja tausta uurida ilma tema loata. |
Minevikus on küll minu tausta uuritud kuigi töölepingus sellist punkti polnud. Jutu sees tuli välja, et tööandja teadis kus ja kellega ma elan
Kas pedofiilide nimesid just vastupidi avalikkuse eest ei varjata? Nii palju, kui telekast nähtud, siis ei meenu, et nende nimi kunagi juures oleks. Ka nägu alati hägustatud. |
Toomas Meola meenub kohe (nüüd vist nime muutnud) ja lisaks pildid kah seega aegajalt käivad ikka nimed läbi küll. Eriti kui tegu on kõrgemal ametikohal olnud inimestega. Kui on suvaline külavahe jüri, siis tõesti vist ei avaldata.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
mahno
HV kasutaja
|
24.08.2016 10:28:08
|
|
|
Seda sotsiaalmeedia "taustakontrolli" on suht võimatu hiljem tõestada, kui asjaosalised ise rumalad ei ole ja tegu üles tunnista. Loomulikult ei maksa äraütlemise põhjuseks tuua "süstal veenis pilti Teie FB seinal", aga kui ära öelda vaja on, siis selleks leiab alati nö pehmema põhjuse. Ja miks peakski töötaja vägisi trügima sinna, kus teda ei taheta? Mingit tulevikku ja karjääri tal seal nagunii ei ole.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
20 |
|
tagasi üles |
|