Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Google Nexus 5X (2015) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 27, 28, 29  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 13.08.2016 21:42:12 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

See et mingi amazon või google sul oma rikutud seadme tuimalt ringi vahetab, ei ole märk heast garantiist vaid sinupoolsest pettusest ja müüjal on suva kuna käive on nii suur.

Sa vist pole Amazon -ga asju ajanud. Teatad neile probleemist, nad panevad uue teele ja alates selle kättesaamisest on aega 30 päeva, et vanalt uuele migreerida ja vana postiga tagasi saata. Ei mingit vastuse ootamist. Ei suutnud kuidagi aru saada, mis petmisest Sa räägid?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
deathdog
HV kasutaja

sõnum 13.08.2016 21:59:01 vasta tsitaadiga

See Amazon on täiesti normaalne garantii ja nii toimib see Euroopas. Pigem tundub et see nimetatud MTTC tegeleb pettusega: kliendile "niiskuskahjustus" ja tootjafirmale "garantiijuhtum" ja sipsti raha nagu maast leitud, autoesinduses kunagi levinud skeem võib olla tänagi.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.08.2016 22:29:37 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
indrekp kirjutas:

See et mingi amazon või google sul oma rikutud seadme tuimalt ringi vahetab, ei ole märk heast garantiist vaid sinupoolsest pettusest ja müüjal on suva kuna käive on nii suur.

Sa vist pole Amazon -ga asju ajanud. Teatad neile probleemist, nad panevad uue teele ja alates selle kättesaamisest on aega 30 päeva, et vanalt uuele migreerida ja vana postiga tagasi saata. Ei mingit vastuse ootamist. Ei suutnud kuidagi aru saada, mis petmisest Sa räägid?

Et siis mis garantiijuhtumist jutt on. Kuna telefonil mõningad kerged kulumisjäljed, mikrokriimud klaasil, aku ka aastaga nõrgenenud. Teavitan Amazoni, et mul telefon hangub kord kaks päevas. Selle peale saadetakse sulle uus telefon ja saadad vana tagasi ilma probleemideta?
Ma rääkisin eelnevalt sellest niiskuskahjustusest. Kui väidetakse et on, siis tõenäoliselt ongi. Mina pole telefonidega garantiijuhtumite korral, kordagi sellist vastust saanud, seda sellepärast, et ma tean, et mul pole telefon ujunud.
Amazoniga võid siis WC potist võetud telefoni julgelt garantiikorras välja vahetada?
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 13.08.2016 23:00:51 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Amazoniga võid siis WC potist võetud telefoni julgelt garantiikorras välja vahetada?

Kust Sa sellise info suutsid mu sõnadest välja lugeda? Selge see, et kui on veekahjustus, siis võetakse telefoni maksumus tervena või remondi osas, arvelt maha.

Ja garantiijuhtum on ikkagi rike, dead pixel, katkine mikker, kuular, sim või usb pesa jms.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 14.08.2016 12:25:21 vasta tsitaadiga

indrekp, Amazoni garantii põhineb usaldusel, nad ei eelda automaatselt, et ma olen suli, kes neid petta üritab. Ausatele inimestele annab see võimaluse ennast inimesena tunda, ei pea vahepeal ilma telefonita olema ega sind petta üritava garantiiremondi teostajaga piike murdma.
Aga ma päris seda nüüd ka ei usu, et Amazoni eriti petta annab, kui see pole otseselt eesmärgiks ja selleks pole telefoni ostust alates ettevalmistusi tehtud. Ma ei usu eriti, et kui neile ikka ilmselt enda süül kahjustatud telefoni saadad, et nad selle asja sinnapaika jätavad.
Kuna mina pole neid petta üritanud ja pole sellist plaani olnud, siis paraku ma täpselt seda ei tea. Igatahes ühestki eestimaisest poest ma enam telefoni ei osta, kui just jaburalt odavamalt ei pakuta seda ja seni pole ma midagi sellist kohanud.

PS. Kas Telia pakub selge garantiijuhtumi korral algset ostusummat tagasi, kui telefoni ostust on möödas ~6 kuud ja selle ostuhind vahepeal langenud 30%? (See on selgelt retooriline küsimus, mille vastust ma juba tean, nii et pole vaja vastata, aitäh!)

tagasi üles
madoc
HV kasutaja

sõnum 14.08.2016 16:56:29 vasta tsitaadiga

Minu kogemused Telias:
Lumia 930 käis 3x sama jamaga MTTC's ja kuna sama värvi enam uut neil pakkuda polnud, siis tuli orig ostusumma Teliast tagasi. Seda siis 8 kuud hiljem. Jaur siiski oli, sest olin telefoni kolmas omanik ja nime polnud paberitel kirjas - 1. ostja tuli üles otsida.
Enda 5x sai nädal hiljem tagasi viidud ja kuna telefon oli endiselt uueväärne, siis raha tagasi. Kohustust neil polnud, sest ostsin esindusest.Telefonil garantiiprobleeme ei olnud, vaid muul põhjendusel.
Dogbert sa oled liiga kinni endas...oled üldse Eestis "petta" saanud?
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 34
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 14.08.2016 18:49:59 vasta tsitaadiga

Olen vist jah kinni endas, kohe mitte ei taha ennast piinata korduvate garantiiga jantimistega, et lõpuks raha tagasi saada ainult juhul kui sama asja enam pakkuda ei ole.

Jõulude ajal amazon.co.uk-st ostetud Nexus 5X põhimikker lõpetas tegevuse juuni keskel. Teatasin Amazoni klienditeenindusse ja sealt pakuti ühe valikuna kohe full refundi, kuigi telefon reaalselt maksis sel ajal amazon.co.uk poes veidi üle 300€ ja amazon.de-s 300. Kokkuvõttes maksti tagasi 495€ + 11.40 transa. Ma ei tea kuidas nad £ ja € kurssi arvutasid, et sellise summa said.

Eestis olen petta saanud piisavalt, aga mitte nii kallite asjadega, millega garantiijanti oleks mõtet ette võtta.
Aga olen piisavalt lugenud teiste telefoni-garantiijamadest ja kuna Amazoniga ei ole üldse mingit jama, siis mis häda mind enda peal loomkatseid tegema peaks ajama? Eriti kui ma tean, et raha tagasi saada on vaid kaduvväike võimalus ja garantii puhul on garanteeritud, et olen kogu juhtumi käsitlemise aja ilma telefonita.

tagasi üles
madoc
HV kasutaja

sõnum 14.08.2016 18:56:51 vasta tsitaadiga

Vb UK seadusandlus nõuab sellist käitumist? On see reegel v erand?
Kui juba ettevõte raha tagastab, siis praegune turuhind rolli ei mängi.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 14.08.2016 19:31:54 vasta tsitaadiga

Ma arvan, et see võib olla Amazoni enda garantii - st kliendile soodsamad tingimused kui seadus seda nõuab. Ma justkui siit teistest teemadest olen lugenud, et teised Amazonid (it, de, fr, es) pakuvad samasugust garantiid.
Näiteks Logitech pakub oma toodetele sisuliselt pea samasugust ülemaailmset garantiid. Raha vist tagasi küll neilt ei saa, aga uue vidina saadavad küll enne kohale kui vana ära saatma pead. Ja ei pea neile enne tõestama, et sa kaamel ei ole.

tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 15.08.2016 00:54:47 vasta tsitaadiga

madoc kirjutas:

Enda 5x sai nädal hiljem tagasi viidud ja kuna telefon oli endiselt uueväärne, siis raha tagasi. Kohustust neil polnud, sest ostsin esindusest.Telefonil garantiiprobleeme ei olnud, vaid muul põhjendusel.

Kõlab kui muinasjutt - ostsid telefoni Telia esindusest ja viisid nädal hiljem MTTC -sse tagasi ka said raha tagasi? Mis see muu põhjendus oli?

P.S. Eestis on küll vist ka füüsilisele isikule netipoe kaudu ostetule 14 päevane tagastusõigus aga toode peab olema originaalpakendis. Aga Amazon -is on 30 päevane tagastusõigus ja ka juriidilisele isikule. Olen mitu korda seda kasutanud, tellinud seadme, seda testinud ja siis tagastanud.
tagasi üles
madoc
HV kasutaja

sõnum 15.08.2016 02:08:53 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
madoc kirjutas:

Kõlab kui muinasjutt - ostsid telefoni Telia esindusest ja viisid nädal hiljem MTTC -sse tagasi ka said raha tagasi? Mis see muu põhjendus oli?

P.S. Eestis on küll vist ka füüsilisele isikule netipoe kaudu ostetule 14 päevane tagastusõigus aga toode peab olema originaalpakendis. Aga Amazon -is on 30 päevane tagastusõigus ja ka juriidilisele isikule. Olen mitu korda seda kasutanud, tellinud seadme, seda testinud ja siis tagastanud.

Ostsin esindusest ja viisin samma kohta tagasi. MTTC tegeleb ju garantiiremondiga, mitte rahatagastusega.
Põhjendus - kirjutasin siin teemas sellest mõnda aega tagasi. Hind oli siis veel 329 eur ja ei vastanud ootustele. Perf langus peale lühikest näppimist (sest kiired tuumad võeti tööst välja), veebis avas iga lehte aeglasemalt kui mu odav hiinakas + scrolling stutter. No polnud puhta nexuse elamust, kui isegi ostuhetkel toimetab seade uimaselt. Hetkel kasutan Honor 5C´d ja sellega mingeid selliseid probleeme pole + ei kuumene (tee mis tahad). Hiinakas vahel ikkagi kuumeneb, aga vähemalt ei jää aeglasemaks.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 15.08.2016 11:57:54 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
ksuuk kirjutas:
indrekp kirjutas:

Et siis mis garantiijuhtumist jutt on. Kuna telefonil mõningad kerged kulumisjäljed, mikrokriimud klaasil, aku ka aastaga nõrgenenud. Teavitan Amazoni, et mul telefon hangub kord kaks päevas. Selle peale saadetakse sulle uus telefon ja saadad vana tagasi ilma probleemideta?
Ma rääkisin eelnevalt sellest niiskuskahjustusest. Kui väidetakse et on, siis tõenäoliselt ongi. Mina pole telefonidega garantiijuhtumite korral, kordagi sellist vastust saanud, seda sellepärast, et ma tean, et mul pole telefon ujunud.

Viisin kunagi fööni garantiisse, oli väga äkki pime teine. Leiti USB-pesast "veekahjustus". Telefon polnud kunagi mingit vett saanud. Ei viitsinud tookord kakelda.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
madoc
HV kasutaja

sõnum 15.08.2016 12:36:14 vasta tsitaadiga

Usun, et Eesti kliimas ei pea vette pillama telefoni, et veekahjustuse tundemärke tekiks. Enamus ju niiskuse (ka kehalt pärineva), vihma eest ekstra ei hoia.
See omaette küsimus, kas niiskuskahjustuse mõjud avalduvad varsti v alles 4a pärast, kui telefon juba nagunii utiil.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 15.08.2016 12:51:26 vasta tsitaadiga

Isegi vihma pole mul enamik saanud, Nexus 6-t olen küll pesnud, aga see on teine jutt. Kehale ka nii ligi ükski pole. Ülejäänud 4 telo (kokku viiest) töötavad tänini, ilma et mingit "veekahju" oleks ilmnenud.
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 15.08.2016 13:10:29 vasta tsitaadiga

madoc kirjutas:
Usun, et Eesti kliimas ei pea vette pillama telefoni, et veekahjustuse tundemärke tekiks. Enamus ju niiskuse (ka kehalt pärineva), vihma eest ekstra ei hoia.
See omaette küsimus, kas niiskuskahjustuse mõjud avalduvad varsti v alles 4a pärast, kui telefon juba nagunii utiil.

Vihm peaks soolavaene olema, suht destilleeritud veega lähedane, mistõttu tilk sellist vett USB pessa ei tohiks küll mingit reaktsiooni tekitada.

Aga noh, mul kolleeg sai ka Xperia Z3 Compacti probleemide korral kuulda, et niiskuskahjustus olevat:). Siis peale harivat loengut hooldusele, vahetati ekraan ära ja kuna see lõi mõne aja pärast liimist lahti, sai uuesti hooldus ekraani vahetada ja kolleeg nõudis ka niiskustesti tulemuse kinnitust, peale vaidlust, siis lõpuks nagu ikka, paar kuud ootamist ja tehase kirjalik kinnitus saadi.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 15.08.2016 13:24:45 vasta tsitaadiga

ksuuk kirjutas:
madoc kirjutas:

Vihm peaks soolavaene olema, suht destilleeritud veega lähedane, mistõttu tilk sellist vett USB pessa ei tohiks küll mingit reaktsiooni tekitada.

Aga noh, mul kolleeg sai ka Xperia Z3 Compacti probleemide korral kuulda, et niiskuskahjustus olevat:). Siis peale harivat loengut hooldusele, vahetati ekraan ära ja kuna see lõi mõne aja pärast liimist lahti, sai uuesti hooldus ekraani vahetada ja kolleeg nõudis ka niiskustesti tulemuse kinnitust, peale vaidlust, siis lõpuks nagu ikka, paar kuud ootamist ja tehase kirjalik kinnitus saadi.

Sony veekindel telefon polegi siis? vaevalt see telefon merepõhjas paar päeva vedeles.
Eks olukordi niiskusega on erinevaid olnud, väidetavalt piisab kui naine oma pikkade juustega pesust tuleb ja telefoni kõrva äärde paneb.
Olen oma iPhonega ka vihma käes rääkinud ja lootnud, et mõned piisad kahju ei tee aga eks see selgub alles siis kui midagi telefoniga kunagi juhtub ja garantiisse läheb.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 15.08.2016 13:28:07 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Sony veekindel telefon polegi siis?

Selles see iroonia oligi, et MTTC nagu paneb stampvastuseid telefoni ennast vaatamata:).

Samas, enam Sony ei reklaami telefone kui veekindlaid:(.
tagasi üles
Märt.
HV Guru
Märt.

sõnum 15.08.2016 13:29:51 vasta tsitaadiga

Vihma käes räägin vaid Nexus 6-ga (ja siis on ka vihmavari pea kohal), muud ei tea piisastki veest midagi.
Erlendl8
HV kasutaja
Erlendl8

sõnum 17.08.2016 16:26:14 vasta tsitaadiga

Seiklus telefonidega jätkub. Eile sai soetatud teemaks olev seade. Peale viimast süsteemiuuendust, kui aku sai täis laetud, lülitas telefon end välja ja enam käima ei tahtnud minna. Hoides power nuppu ~30 sekundit, ilmus ekraanile Google logo ning peale seda tekst: "Your device is corrupt. It can't be trusted and may not work properly."
No ja siis tipa-tapa tagasi poodi icon_smile.gif

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.08.2016 17:21:16 vasta tsitaadiga

Ilma garantiitingimusi rikkumata oleks võinud vabalt proovida uue factory image'i pealelaskmist fastbootiga:

https://developers.google.com/android/nexus/images

Kui siis ka käima ei lähe või flashimine ebaõnnestub, alles siis garantiisse. Muidu võib juhtuda, et tühja asja pärast raiskad aega lihtsalt.
Kui sama viga aga peaks korduma sama seadmega, siis võib juba riistvara defekti kahtlustada.

tagasi üles
Erlendl8
HV kasutaja
Erlendl8

sõnum 17.08.2016 17:21:17 vasta tsitaadiga

Probleem tekibki nüüd siin, et telefoniga pole komplektis type-a usb juhet.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.08.2016 17:22:59 vasta tsitaadiga

Seda saab ka poest. Nagunii jääd jänni ilma selleta varem või hiljem.
tagasi üles
Erlendl8
HV kasutaja
Erlendl8

sõnum 17.08.2016 17:26:35 vasta tsitaadiga

Kaabel on interneeduse vahendusel ammu tellitud, rändab mööda mailma hetkel. Poes need kaablite hinnad ei ole just kõige isuäratavamad
ksuuk
Kreisi kasutaja

sõnum 21.08.2016 20:06:04 vasta tsitaadiga

Erlendl8 kirjutas:
Kaabel on interneeduse vahendusel ammu tellitud, rändab mööda mailma hetkel. Poes need kaablite hinnad ei ole just kõige isuäratavamad

Kas need (hinnad) ei sobi:

https://www.oomipood.ee/product/45680_gby_usb_a_2_0_pistik_usb_c_3_1_pistik_kaabel_1m_valge?q=usb-c
http://yeint.ee/it-multimeedia/arvutitarvikud/usb-ja-firewire/usb-kaablid-2/usb-31-kaabel-c-usb-30-a-10m-must
tagasi üles
VeixES
HV veteran

sõnum 23.08.2016 06:32:16 vasta tsitaadiga

Kuidas Android 7.0 final saada omale kiiremini.

http://www.androidcentral.com/how-get-android-70-nougat-your-nexus-right-now

Head to Android Beta programme portal https://www.google.com/android/beta?u=0 on your Nexus phone or Pixel C tablet.
Sign into the Google account associated with that phone.
Scroll down to Your eligible devices.
Find the device you want to enrol in the Beta programme and tap Enrol device.
Follow the prompts to accept the over-the-air download.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Mobiiltelefonid/ GPS seadmed / Muu tehnika »  Google Nexus 5X (2015) mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 27, 28, 29  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.