Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas ja kuidas mõjutab teie ostuotsuseid 1.juulist lõppev käibemaksuvabastus alla 22€ kaupadele? |
Tellin vähem. |
|
74% |
[ 659 ] |
Tellin rohkem. |
|
6% |
[ 57 ] |
Ei lase end sellest häirida. |
|
13% |
[ 116 ] |
Tellin endiselt neid kaupu, mida Eesti müüjad ei paku. |
|
5% |
[ 47 ] |
|
hääli kokku : 879 |
|
autor |
|
SiMka
HV kasutaja

|
11.08.2016 18:56:32
|
|
|
No läbi PP võid ju maksta kui viitsid aega raisata ja nendega jageleda/tõestada maksmist jne.. Mõnega läheb kiirelt, mõnega pikalt.. Ise olen loobunud, just tänu sellele, et aeg maksab ka midagi
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
11.08.2016 20:33:54
|
|
|
LKits kirjutas: |
W!ngs kirjutas: |
tsitaat: |
Teenustasu 1 € saad tasuda pakiautomaadi makseterminalis paki kättesaamisel. |
https://www.omniva.ee/era/kiri/aliexpress_pakiautomaati
Tellisin esmakordselt Aliexpressist paki otse Omniva pakiautomaati. Sain aru, et oleksin pidanud 1 euro maksma pärast paki kätte saamist, kuid seda ei nõutud. Kas mul lihtsalt vedas või ongi nüüd tasuta? |
Oot, peab veel maksma selle eest lisa, et ettevõte saaks välja lõigata klienditeenindaja, kellele palka makstakse? Huvitav lähenemine.
1€ võin maksta, kui garanteeritakse, et kõik pakid koju tuuakse. |
Kas see teenustasu alguses isegi 1,6€ polnud?
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipi666
HV Guru

|
12.08.2016 02:11:26
|
|
|
tcumen kirjutas: |
Tellisin esmakordselt Aliexpressist paki otse Omniva pakiautomaati. Sain aru, et oleksin pidanud 1 euro maksma pärast paki kätte saamist, kuid seda ei nõutud. Kas mul lihtsalt vedas või ongi nüüd tasuta? |
Oot, peab veel maksma selle eest lisa, et ettevõte saaks välja lõigata klienditeenindaja, kellele palka makstakse? Huvitav lähenemine.
Kas see teenustasu alguses isegi 1,6€ polnud? |
Mehed, tunnistage ausalt, palju päevas õlle ja suitsu peale kulub!?
_________________ * kui ma väike olin panin raudtee peale kive ja vaatasin kuidas rong nendest üle sõidab.
üxkord jäi rong seisma ja rongijuht viskas mind suure mutriga vastu jalga.
*mulle meeldib teistele inimestele anda asju hoida ja siis kõrvalt vaadata ja naerda kuidas keegi seisab asi käes |
|
Kommentaarid: 625 loe/lisa |
   |
8 :: |
6 :: |
456 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 07:25:12
|
|
|
vipi666 kirjutas: |
Mehed, tunnistage ausalt, palju päevas õlle ja suitsu peale kulub!?  |
ot: |
0 eurot kuus. Mis su point on?  |
|
|
Kommentaarid: 176 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiki
Kreisi kasutaja
|
12.08.2016 07:28:19
|
|
|
Aus vastus.
1. Suitsu ei tee.
2. Õlut ei osta (pool elu õlletehases töötanud).
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
100 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
12.08.2016 07:44:57
|
|
|
Suitsu peale 0, õlle peale kuni kümps nädalas.
Ja miks ma pean oma õlleraha Onaviale kinkima?
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.08.2016 11:04:28
|
|
|
See, kuhu raha kulub ei oma tähtsust.
Omab tähtsust see, et kui pakk transporditakse Rakvere postiasutusse, siis seal ulatab selle mulle kätte klienditeenindaja.
Sellele protsessile eelnevalt on paki sinna toimetanud transport-töötaja.
Kui pakk toimetatakse pakiautomaati, siis selle seal kätte ei ulata keegi, vaid masin.
Sellele protsessile eelnevalt on paki sinna toimetanud transport-töötaja.
Ehk siis proovitakse vähendada teenindajate paki kätteandmise koormust selle läbi, et asi toimuks läbi pakiautomaatide.
Aga miks selle eest lisaks maksma peab? Võib-olla on tõesti mugavam, kiirem, 24h saad järgi minna, kui tahad.
Eks näis, kas hakkan kasutama.
Kas see teenustasu alguses isegi 1,6€ polnud? |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
strohher
HV veteran

|
12.08.2016 14:44:04
|
|
|
Aga miks selle eest lisaks maksma peab?
|
Samal põhjusel maksad ka kaardihooldustasu. Need aparaadid ei teki lihtsalt teisest dimensioonist ja head haldjad ei käi neid tasuta hooldamas jne.
_________________ Tunguusia tundraahv |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 15:05:33
|
|
|
strohher kirjutas: |
|
Samal põhjusel maksad ka kaardihooldustasu. Need aparaadid ei teki lihtsalt teisest dimensioonist ja head haldjad ei käi neid tasuta hooldamas jne. |
Loogika longab. Sellisel juhul peaks sularaha automaadist välja võtmine/sinna lisamine olema ka kallim kui telleri juures.
Pakiautomaati viimine on kindlasti lisavaev aga eeldaks, et õige logistika puhul tuleks see odavam kui postiasutusse viimise ja väljastamise puhul. Aeg näitab. Hetkel turustatakse seda tõesti kui "mugavusteenust" mille pealt on võimalik raha teenida. Tasuta oleks siis kasutaks. Maksta ei kavatse ka 10 senti.
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
strohher
HV veteran

|
12.08.2016 15:23:03
|
|
|
Jackinthex, sa sündisid kapsalehe all ja kasvasid indiaaniperes vigvamis, mida kasutati rahupiibu popsimiseks? Point oli selles, et pakiautomaadid ei kasva puu otsas ja ei ole igiliikurid.
_________________ Tunguusia tundraahv |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 15:56:15
|
|
|
strohher kirjutas: |
|
Samal põhjusel maksad ka kaardihooldustasu. Need aparaadid ei teki lihtsalt teisest dimensioonist ja head haldjad ei käi neid tasuta hooldamas jne. |
Aga postiasutuses olev teenindaja tahab veel puhkust ja palka jms kulud. |
+1 Kohe kindlasti on postiasutusega seotud kulud kordi kõrgemad kui pakiautomaadi halduskulud. Enne pannakse kontor kinni kui pakiautomaat.
Pigem näekski seda, et Omniva tahabki, et klient paki automaadist välja võtaks ja mitte postkontorist. -
Ilmselt lähitulevikus see ka nii on : Tahad kontorist/inimese käest pakki kätte saada? Maksa lisa.
Varasemalt tuli ju SMS teenuste eest ka lisa maksta. Praegu tevitatakse kõik pakkide saabumised SMS'iga ja mitte kirjaga. Siis kontoris alles prinditakse see paberileht välja.
viimati muutis ArvQ 12.08.2016 15:58:18, muudetud 1 kord |
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Siim159
HV Guru

|
12.08.2016 15:56:19
|
|
|
Tõenäoliselt lihtsalt sitt logistikasüsteem, et peab mingi lisatööd tegema, et saada need pakid postkontori asemel automaati ja selle eest lisaraha välja käima.
|
|
Kommentaarid: 22 loe/lisa |
   |
21 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hiid
HV Guru

|
12.08.2016 16:02:15
|
|
|
Suitsu peale 0, õlle peale kuni kümps päevas |
Sama siin
_________________ Hapud viinamarjad |
|
Kommentaarid: 655 loe/lisa |
   |
3 :: |
508 |
|
tagasi üles |
|
 |
Laurman
Kreisi kasutaja

|
12.08.2016 16:14:47
|
|
|
Aliexpressi kola kappi tellimisel oleks siis mõtet, kui tegemist oleks kuutasulise teenusega, ala maksan 3-5€ ning kõik pakid tulevad kappi. Minupärast võiksid nad veel ruumi säästmiseks mitu väiksemat pakki ühte kappi toppida ning kapis hoidmise aeg ei peaks samuti nii pikk olema vaid ala 3 päeva. Kui rohkem vaja siis saadad mingi sõnumi ja maksad natuke juurde.
Kohati tellin sellist nodi, mille hind on 1-2€ ning siis on kuidagi narr see 1€ kapile maksta.
Omaette edasiminek oleks juba see, kui saaks postkontoris ID-kaarid kuskilt lugejast läbi lasta ja ei peaks neid ankeete täitma.
|
|
Kommentaarid: 101 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
12.08.2016 16:17:49
|
|
|
Jackinthex kirjutas: |
...
Varasemalt tuli ju SMS teenuste eest ka lisa maksta. ... |
pole nagu märganud, et ükski operaatoritest sms-id täiesti tasuta krempliks oleks deklareerinud, ühel või teisel moel maksad ikka
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 17:02:36
|
|
|
Mnator kirjutas: |
Jackinthex kirjutas: |
...
Varasemalt tuli ju SMS teenuste eest ka lisa maksta. ... |
pole nagu märganud, et ükski operaatoritest sms-id täiesti tasuta krempliks oleks deklareerinud, ühel või teisel moel maksad ikka |
Said vist asjast valesti aru. SMS teavitamine on 90% juhtudest tasuline teenus. Omniva on aga teate väljastamise postkasti asendanud SMS teenusega(ju on nende jaoks odavam kui teade postkasti toimetada). Kliendi jaoks 100% tasuta. Ei ole kordagi selle teenuse eest maksnud ja ei maksaks kah. Seega, kui seletada mulle, kuidas ma SMS teavituse eest maksan, oleks tore
ot: |
Kui minna väga sügavuti majandusse siis ilmselgelt maksan aga see on liiga kaudne seos. Hiina doteerib postitamist ja see nende majanduse eripära. Toodet ostes ma põhimõtteliselt postitamise eest ei maksa. |
Laurman kirjutas: |
Omaette edasiminek oleks juba see, kui saaks postkontoris ID-kaarid kuskilt lugejast läbi lasta ja ei peaks neid ankeete täitma. |
|
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dijital
HV Guru

|
12.08.2016 17:55:45
|
|
|
Täna just käisin Mustika postkontoris ühe paki järel ning seekord ei pidanud ühtegi paberit täitma. Ühe korra varem on ka nii olnud. Aga enamik kordi olen pidanud nende lipakatega tegelema.
_________________ OBSBOT veebipoe affiliate link/sooduskood: TUIKOTREW |
|
Kommentaarid: 40 loe/lisa |
   |
31 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
12.08.2016 18:36:45
|
|
|
ID-kaardi teema ei tööta, sest eksisteerivad ka nimekaimud ning paki peale ei märgita isikukoodi/dokumendi numbrit.
Mina isiklikult mingile suvalisele hiina müüjale enda isikukoodi jagama ka ei hakka. |
Et siis nii on parem, kui annad kontoris vaid allkirja (mida kontoris keegi ei kontrolli, seega võid midaiganes kribada sinna) ja paned kuupäeva kirja?
Oluliselt vähem infot, kui isegi pakil.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
avrn
Kreisi kasutaja
|
12.08.2016 18:56:15
|
|
|
No aga pole ju vaja jalgratast leiutada. Konkurendil, Itellal on ju lahendus olemas.
Sõnumis saad kinnituskoodi, selle teadja saab saadetise. Nagu pakimaadis, toimib see samamoodi kulleriga.
Ei näe peale mõtteviisi muid põhjusi, miks ei võiks see postkontoris toimida.
Minu poolest võib see kood olla QR- või ribakood.
Eriti äge, kui saaks koodi edastada või saajat tuvastada NFC-ga, paned telefoni korraks ligi ja valmis.
|
|
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 19:26:14
|
|
|
No aga pole ju vaja jalgratast leiutada. Konkurendil, Itellal on ju lahendus olemas.
Sõnumis saad kinnituskoodi, selle teadja saab saadetise. Nagu pakimaadis, toimib see samamoodi kulleriga.
Ei näe peale mõtteviisi muid põhjusi, miks ei võiks see postkontoris toimida.
Minu poolest võib see kood olla QR- või ribakood.
Eriti äge, kui saaks koodi edastada või saajat tuvastada NFC-ga, paned telefoni korraks ligi ja valmis. |
Läheb väga postiteemaliseks ära aga hea näide mõteviisides kinniolemises.
Lugu1
Kullerid annavad tihtipeale paki kätte ilma ID kaarti küsimata. Helistab ja lepid koha ja aja kulleriga kokku ning saad paki allkirja vastu kätte.
Juhtus aga kord selline lugu kus minule ja kullerile ei sobinud kuidagi ajad ja kohad kus liikusime. Seega lasin paki kontorisse viia.
Lähen pakile kontorisse järgi ja küsin pakki mis kulleri käest saama pidin. Küsiti ID kaarti. Ütlesin, et mul ei ole seda. Öeldi, et siis pakki ei saa. Oli sõbralik vaidlus kus seletasin, et kuller ei soovigi isikutuvastust ja piisab telefoninumbrist. Postitädi vaidles vastu. Kõrvalolev postitädi kinnitas mu juttu ja ütles, et kuller reeglina ei taha jah mingit dokumenti kuid see tädi kelle otsa ma sattusin ei tahtnud kohe kuidagi jätta (oli ilmselt staažikam töötaja). Ütles, et ma kohe kindlasti ei saa oma pakki kätte ja oli juba ärritinud. Ütlesin, et saan küll oma paki kätte! Läksin autosse. Kirjutasin naise nimele volituse ja läksin koos naisega 5min hiljem kontorisse tagasi ja lootsin väga väga, et saan selle sama tädi otsa (numbri süsteem) Oh seda lotoõnne Saingi! Tädi turtsus ja purtsus ning käskis isegi volituse ümber kirjutada, et neil on kindel blankett selleks ja printis isegi välja (esimest korda kuulsin sellisest spetsiaalsest blanketist.) Aga kuna mul aega oli siis kirjutasime kohapeal nii nagu tädi soovis. Andis kenasti paki kätte ja läksime sõbralikult oma teed. (põhimõtteliselt võiks tänavalt võtta suvalise isiku kellele volitus kirjutada... isegi postitöötajale endale võiksin kirjutada )
Lugu2 - Veel naljakam
Teise analoogse loona nägin kuidas üks naisterahvas soovis pakki kätte saada mis oli tulnud vanale nimele ja uue nimega ID kaardiga (oli abiellunud) ta pakki kätte ei saanud. Postitädi ütles, et ta ei saa midagi teha, sest paki saaja ja vastuvõtja nimed ei kattu (pakk oli saadetud vanale nimele). Pakkusin lahkelt oma abi ja ütlesin, et kirjutagu oma vana nimega volitus uuele nimele. Isikukood ja allkiri pange kõik vana nimega. Ühe korra läks naisterahval endal ka volituse kirjutamine sassi (kellel ei läheks ) siis tegi uue ja sai oma paki kätte.
Loo moraalid siis selles, et ollakse väga vanades dogmades kinni ja mingites reeglites mis on pähe tambitud. Õnneks on vahel nendest reeglitest võimalik mööda hiilida.
viimati muutis ArvQ 12.08.2016 19:26:35, muudetud 1 kord |
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
12.08.2016 19:26:25
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
ID-kaardi teema ei tööta, sest eksisteerivad ka nimekaimud ning paki peale ei märgita isikukoodi/dokumendi numbrit.
Mina isiklikult mingile suvalisele hiina müüjale enda isikukoodi jagama ka ei hakka. |
Et siis nii on parem, kui annad kontoris vaid allkirja (mida kontoris keegi ei kontrolli, seega võid midaiganes kribada sinna) ja paned kuupäeva kirja?
Oluliselt vähem infot, kui isegi pakil. |
Aga palun selgita, kuidas kinnitab Omniva ID-kaardi alusel paki saajat? Kust ta võlub välja minu isikukoodi? Dokumendi numbri?
Hetkel kirjutad ju dokumendi numbri ning kontrollitakse nime. Kui allkirja paned suvalise on Omniva asi, et ei teostanud korrektset isikutuvastust.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ArvQ
HV Guru

|
12.08.2016 19:29:05
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Oluliselt vähem infot, kui isegi pakil. |
Aga palun selgita, kuidas kinnitab Omniva ID-kaardi alusel paki saajat? Kust ta võlub välja minu isikukoodi? Dokumendi numbri?
Hetkel kirjutad ju dokumendi numbri ning kontrollitakse nime. Kui allkirja paned suvalise on Omniva asi, et ei teostanud korrektset isikutuvastust. |
Id kaardi tuvastusega ju kontrollitaksegi sinu nime ja dokumendinumbrit. Vahet seal on kas pistad selle lugejasse ja see käib digitaalselt või näitad tädile ja kirjutad käsitsi. Lugejasse pistmise puhul käiks kogu protsess nii 10x kiiremini lihtsalt. Siin tundub vaidlus olema möödarääkimises ja ei milleski muus.
viimati muutis ArvQ 12.08.2016 19:32:39, muudetud 1 kord |
|
   |
149 |
|
tagasi üles |
|