Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 446, 447, 448 ... 919, 920, 921  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
indrpo
HV Guru

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 10.08.2016 13:08:20 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
indrekp, räägi mulle sellist värki, et praegu on võimalus osadel inimestel võtta 500/500 ühendust, kellel jookseb optika tuppa. Aga kuna mulle jookseb optika keldrisse ja sealt mööda cat5 tuppa, siis on see vaid 300/300 võimeline (kortermaja).
Kas ma siis 300/300 -st kiiremat netti ei saagi tulevikus? Cat5e ju iseenesest võimaldab gigast ühendust, miks siis 500/500 ei pakuta hetkel?
Mitte, et selle järgi htkel vajadust oleks, lihtsalt puht huvi pärast tahaks infot icon_smile.gif

Info lühike, optika tuppa laseb GPON läbi kordi rohkem kui Gigabit. KMI keldri switchis on hetkel enamasti sisend Gigabit ning et seda mitte lõhki müüa on teenuse piiranguks hetkel 300Mbit/s per klient.
See ei jää kindlasti piiriks kui switch peaks saama 10G lingi otsa. Mis kus millal, ei tea.
Kommentaarid: 259 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 226
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
jeesus188
kodustatud
jeesus188

sõnum 10.08.2016 13:09:24 vasta tsitaadiga

Ok. Siis see pole max hetkel. Muud ei tahtnudki teada icon_smile.gif
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.08.2016 13:10:42 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Dijital kirjutas:
Kas Telial on mingi uus IP-vahemik tekkinud? Varem 90.191 ja 80.235 algusega numbreid märganud, nüüd üks 62.65 algusega tegelane teiste sekka nimistusse tekkinud.

Ei usu, need blokid on tõenäoliselt varem välja jagatud. Variant kas võeti nüüd mõnes asukohas kasutusse või oli tegemist enne EMTs olnud vahemikuga. Täpsemalt ei viitsi lahata, vahel jagatakse piirkonniti ka resursse ümber.

Kusjuures eile oli see sama seade 90.191, täna aga 62.65. Enamjaolt kaabli otsas IP ei muutu päris mitmeid kuid ja seepärast jäigi silma see "imelik" number.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

sõnum 10.08.2016 13:51:05 vasta tsitaadiga

Dijital, üle eesti vahetati ka maakondade keskseadmeid. Võimalik et sellest. Mul tuli ka hiljuti teavitus, et tehakse üks öö hooldustöid.
tagasi üles
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 10.08.2016 21:24:05 vasta tsitaadiga

Huvitav nähtus eilsest õhtust alates. Väga paljude kodu- ja välismaiste lehtede asemel tuleb ette DNS Probe Finished NXdomain või DNS Probe Bad Config. Ruuteri restart aitab vaid korraks. HV ja HVF toimivad, aga isegi Telia lehte ei lae ära. Samas digiboks on väljalülitamata töötanud pea 48h. Kas viga on ruuteris või kusagil Telia poolel?
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 10.08.2016 21:34:31 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Huvitav nähtus eilsest õhtust alates. Väga paljude kodu- ja välismaiste lehtede asemel tuleb ette DNS Probe Finished NXdomain või DNS Probe Bad Config. Ruuteri restart aitab vaid korraks. HV ja HVF toimivad, aga isegi Telia lehte ei lae ära. Samas digiboks on väljalülitamata töötanud pea 48h. Kas viga on ruuteris või kusagil Telia poolel?

Viimastel päevadel päris palju erinevaid lehti tulistanud, ka telia.ee. Pole probleemi olnud, Inteno DG301 hetkel vahel VDSL teenusega.
See ei tähenda muidugi, et sul mingi teine piirkond, keskseade jms vahel on, seega küsi kodukandi kasutajate käest ja siis võta 123, las lahkavad. Isiklikult ei pane kokku mis DNSid sul kodus kasutusel on või mis võimalusi sa veel koduvõrgus välismaiste striiminguteenuste kasutamiseks tarbid, mis võiksid ka muud liiklust häirida.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 10.08.2016 21:39:30 vasta tsitaadiga

Ei kumbagi. Su arvuti ei saa ühendust ruuteri DHCP kliendi poolt pakutud DNS serveriga. Ruuteri restart uuendab arvutis neid. Proovi käsitsi võrguadapterile paika panna.

Keegi hea inimene on YT videosse lihtsama kokku võtnud. https://www.youtube.com/watch?v=51iGxlmS6Hs

Võid namebenchi jooksutada. Viimane annab aimdust, milline nimeserveritest parim.

https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 10.08.2016 21:40:24 vasta tsitaadiga

Tavaline TG784 IPTV-ga. Ruuter Telia enda default seadistustega. Ainus, mis minu poolt tehtud, on tulemüüri sisselülitamine Standardi peale.
Veidi imelik anomaalia - kõikides seadmetes korraga (mobiilsed ja arvuti).
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 10.08.2016 21:44:09 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
WiFi kaudu tehtud testides on kõiksugu anomaaliad võimalikud.

No mul ei ole uhtegi teist vôrku lâheduses ja telefoni nagu kaabli otsa ei pane. See olukord juhtub suht kindlatel aegadel ja teinekord just peale ârkamist kui tahaks voodist esmased jutud âra lugeda
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 79
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.08.2016 21:48:04 vasta tsitaadiga

Mul osade lehtedega tuleb selline error : https://www.cloudflare.com/5xx-error-landing/error.png ning selle CloudFlare teenuse kasutamise puhul pannakse mingi x-päeva tagune snapshot leht ette, kus siis surfata saab. Siis vahepeal tuleb online leht ning siis jälle snapshot. Ning seda juhtub ainult Telia võrgust (nii kodus kui tööl, kus erinev asukoht, erinevad seadmed, erinevad teenused). Elisa võrgu kaudu on koguaeg online leht ees.
indrpo
HV Guru

sõnum 10.08.2016 21:53:54 vasta tsitaadiga

Dijital kirjutas:
Mul osade lehtedega tuleb selline error : https://www.cloudflare.com/5xx-error-landing/error.png ning selle CloudFlare teenuse kasutamise puhul pannakse mingi x-päeva tagune snapshot leht ette, kus siis surfata saab. Siis vahepeal tuleb online leht ning siis jälle snapshot. Ning seda juhtub ainult Telia võrgust (nii kodus kui tööl, kus erinev asukoht, erinevad seadmed, erinevad teenused). Elisa võrgu kaudu on koguaeg online leht ees.

See Cloudflare mingi smart tulemüürindus vist?
Elisa kaudu ei saa sul koguaeg leht ees olla, alles eile ei avanenud HVgi.

Kõige lihtsam katse, kaks masinat, üks isiklik, teine puhas telefon. Mõlemad ei saa ühel ajal ju sellisele lehele minna või mitte lehte avada.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.08.2016 22:15:39 vasta tsitaadiga

indrekp, no kui ma arvutiga Telia netiga lähen lehele, siis visatakse enamjaolt CloudFlare error leht, aga samal ajal Elisaga minnes leht töötab ilusti. Või ma ei saa su mõttekäigust aru.
indrpo
HV Guru

sõnum 10.08.2016 23:13:59 vasta tsitaadiga

Dijital, cloudflarel ja telial ega ka elisal pole mitte midagi omavahel pistmist. See miks sa sinna satud, on kas sinu konkreetse telia ip, dns vms muu kala. Miks sa sinna satud, pole minu eriala mõista, googeldaks, ehk laksaks lahti.

Või arvad sa, et kõik Telia kliendid vaatavad hetkel cloudflare lehte?
Kuna sa oled ainuke kurtja siin siis ilmselgelt mitte.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.08.2016 23:48:53 vasta tsitaadiga

indrekp, juhin tähelepanu sellele, mida ma eelpool kirjutasin, kuid mis sul ilmselt silme eest mööda vilksas, et see error on osadel lehtedel.
A.S.
HV Guru

sõnum 10.08.2016 23:52:23 vasta tsitaadiga

Mitte ei saa aru, et kas peab siis tõesti mingit CloudFlare kasutama kui see ei tööta?
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 33
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 11.08.2016 00:00:25 vasta tsitaadiga

Ära minu otsa vaata. /me näitab näpuga veebilehe omaniku/haldaja/majutuse pakkuja poole, kes seda kasutavad. Mina olen lihtne random veebisurfija, kes sinna lehele satub lihtsalt, samamoodi nagu hv, delfi või misiganes lehele. Ja nagu ütlesin, siis see tuleb ainult Telia ühenduse tagant minnes, Elsia netiga seda jam apole.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.08.2016 09:50:03 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Ei kumbagi. Su arvuti ei saa ühendust ruuteri DHCP kliendi poolt pakutud DNS serveriga. Ruuteri restart uuendab arvutis neid. Proovi käsitsi võrguadapterile paika panna.

Keegi hea inimene on YT videosse lihtsama kokku võtnud. https://www.youtube.com/watch?v=51iGxlmS6Hs

Võid namebenchi jooksutada. Viimane annab aimdust, milline nimeserveritest parim.

https://code.google.com/archive/p/namebench/downloads

Youtube'i klipi soovitused on läbi tehtud juba esimesel õhtul, aga tolku ei miskit. Väga imelik, et selline asi hakkab ühel õhtul lihtsalt lambist ja kõikidel seadmetel korraga. Arusaamatu, kuidas siin viga saab klientseadmetes olla, kui seal pole midagi muudetud.

Edit: saatsin klienditeenindusse kirja. Las uurivad.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 11.08.2016 10:49:15 vasta tsitaadiga

No ootame ja loodame. Tõenäoliselt on tegu ruuteri dhcp kliendi suremisest tingitud häired.
Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.08.2016 10:58:31 vasta tsitaadiga

Kas ma saan õigesti aru, et "ruuteri dhcp kliendi suremine" tähendab, et kusagil sügaamal Telia võrgus jukerdab mingi seade, mis peaks minu ruuteri liiklust juhtima? Ehk siis mu TG784 on arvatavasti töökorras?
tagasi üles
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 11.08.2016 11:03:14 vasta tsitaadiga

Betamax, ei. Pailaps arvab et su 784 on halvaks läinud, tee reset ja/või lase firmware uuesti peale.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 11.08.2016 11:11:04 vasta tsitaadiga

See on üks variant. Ma vaataks paketi üle, et saada võimalusel VDSL või GPON võrk. Mõni asisem Telia mitte-hallatav Asus, mis meil foorumis populaarne või mikrotik GPON puhul.

Kui ADSL on lagi, siis jätaks telerid kaabli otsa ja koliks interneti mobiilsideruuteri peale.

Avastasin, et lisamahu tellimine on mu paketis 0.00 hinnastatud. Tõstsin telefoni simi ruuterisse ja keerasin interneti kaablipaketis kinni.

115.32€ säästu aastas. Tegin suurest rõõmust restos prae endale välja.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.08.2016 11:17:50 vasta tsitaadiga

Pailaps, mul on 100/100 ühendus. VDSLi või GPONiga pole mul miskit peale hakata.
Igatahes 123 pealt helistati ja arvati, et ruuteri tarkvaras viga. Eks varsti näeb.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 11.08.2016 11:36:31 vasta tsitaadiga

Kasutad TG 784 100/100 ühenduse peal? Ma võtaks uue seadme. Ruuter on tehnoloogiliselt juba vananenud ja omab 802.11b/g wifi võimalust. Tõenäoliselt jookseb aeg-ajalt kokku ja vajab restarti.

123 kirjutab tõenäoliselt lihtsalt tarkvara üle, mis annab ajutise lahenduse. Naised saunas rääkisid, et kunagi uue aasta alguses saab 5 GHz võimalusega Telia ruuterit.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 11.08.2016 11:44:20 vasta tsitaadiga

Ma just müüsin oma TG789vn maha. Enne seda oli seesama TG784, mis töötas isegi paremini kui TG789vn (stabiilsem). Ainsaks miinuseks mõlema mudeli puhul ongi 2,4GHz - kortermaja võlud löövad välja. Seetõttu ongi plaanis mingi 5GHz võimekusega aparaat osta, aga seniks, kuni seda valin, võiks TG784 töötada ja g-standardist hetkel täiesti piisab. Neid TG784 on mul kaks tükki õnneks.
tagasi üles
jägaja
HV Guru
jägaja

sõnum 12.08.2016 20:57:57 vasta tsitaadiga

Õigus, mul toimetas ka TG784 probleemideta, aga oli vaja uuem ja "parem" 789vn võtta.
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 446, 447, 448 ... 919, 920, 921  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.