Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 378 ] |
Pigem ei |
|
27% |
[ 157 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 576 |
|
autor |
|
pinTero
HV veteran

|
26.07.2016 18:06:11
|
|
|
Olen tähele pannud, et lollikindlam on enne uuendust vanas Windowsis igasugused helidraiverid ja -rakendused maha installida. On hiljem vähem muresid. (IDT Audio, Realtek blabla, Dolby blabla Thinkpadidel jne)
Näiteks mingil Delli Inspironi mudelil oli konkreetne teema, kus masin oli peale uuendust üle mõistuse aeglane. Delli lehelt leidsin ametliku fixi, et tuleb IDT audiorakendus eemaldada ja läkski korda.
Hiljem saab siis tootja lehelt juba uuema ja Win10 toega draiveri laadida, kui selleks vajadus peaks olema (et nt. ekvalaiserit saaks kasutada vms). Standarddraiveri suudab 10 üldjuhul ise panna.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tammik
HV vaatleja
|
27.07.2016 00:10:01
|
|
|
Ostsin juuni lõpus poest Lenovo sülearvuti, kus oli Windows 10 juba peal. Esimese asjana uninstallisin igasugused Sports ja Money ja muud uudisteapp'id, samuti Get Office jne. Kõik toimis normaalselt kuni eile hommikul arvutit käivitades võttis see tavapärasest kauem aega ning tuli ette kiri All your files are where you left them vms. Tundus kummaline.
Selgus, et arvuti on teinud mingi suuremat sorti update'i ja kõik need Get Office ja Sports jne app'id on tagasi. Veits vandusin omaette ja lasin uuesti kõik maha. Tund aega hiljem olid jälle kõik tagasi. Lasin siis veelkord kõik need ebavajalikud app'id maha ja nüüd pole siiani tagasi ilmunud, aga klaviatuur läheb 4 korda päevas iseenesest inglise keele peale ja kaotab täpitähed ära.
Lisaks sellele avastasin, et kõvakettale on tekkinud uus partitsioon, täpsemalt ketas (F) nimega SYSTEM_DRV ja märkasin ka, et kõvaketta vaba ruumi on kuhugi kadunud. C kettalt leidsin sinna eile tekkinud kausta nimega windows.old, mis võtab isegi rohkem ruumi, kui tavaline windowsi kaust.
Googeldamise põhjal kahtlustan, et salamisi on win7 mulle arvutisse imbunud või mida see windows.old endast kujutab?
Ma ei tea, mida peale hakata, ära kustutada ka midagi otseselt ei julge.
Tahtsin microsofti live supporti poole pöörduda vms, aga apparently neil ei ole sellist teenust
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
27.07.2016 00:22:46
|
|
|
november 2015 update - 1151.
nimi on update, tegelikult upgrade uuele buildile koos kaasnevate lõbudega, mida kirjeldad.
windows.old võid käsitsi maha lasta või disk cleanupist lasta tühjendada.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
27.07.2016 07:56:03
|
|
|
tammik, windows.old peaks sisaldama update (upgrade?) eelset windowsi. system restore point põhimõtteliselt, kui nii võib öelda. otseselt seda tarvis ei ole. võid vabalt ära kustutada, nagu londiste eespool juba ütles.
|
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
27.07.2016 09:38:04
|
|
|
Mul selline mure, kus kahe monitoriga majandades, kui vahetan kasutajat ja teisest kasutajas naasen, on lahtiolnud aknad visanud ühe monitori ekraanile ja pean neid käsitsi teisele monitorile lohistama. Win 7 sellist muret ei olnud.
Pärast installi oli see probleem ka, et monitorid mul erineva resoga ja ühe monitori ikoonid-tekstid-aknad olid rõvedalt suured, kui dpi skaalaga väiksemaks lükata läksid tekstid karvaseks-uduseks - selle vastu õnneks oli googeldade lausa eraldi win8 jaoks väike abivahend tehtud, mis selle probleemi lihtsalt kaotas.
Mõneti uskumatu, et ka aasta hiljem on Windows 10 sees häirivad vead mis on terve aasta teada olnud ja endiselt kõrvaldamata.
Desktpois eriti kahe monitoriga majandades küll mingit paremust win 7 ees ei näe, lisaks on nüüd kadunud desktopil asunud gadgetid, kus mul kell, ilmateade, kalender, GPU-CPU temperatuurid olid ja Win8/Win10 enam gadgeteid ei toeta. Ainuke variant seal startmenüü kastikeses käia seda ilmateadet kalendrit eraldi vaatamas - paras tagasiminek see Win10 selles mõttes, või klassikalise desktopi mõttes.
Tegelikult on mingit rohtu intereneti avarsutes nende gadgetite kohta olemas, kus jälle eraldi tööriist tehtus mis Win8 jaoks gadgetid võimalikuks teeb, mul ka, ainult pärast restarti on nad jälle kadunud...
|
|
tagasi üles |
|
 |
ristok
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
xmbs
HV kasutaja
|
27.07.2016 14:52:58
|
|
|
Mis loogika alusel Windows 10 installimise ajal: Choose what to keep kohal käitub?
Ehk siis miks näiteks 5 arvutist (arvutid kõik erinevad) ühel pakkus installimise ajal ainult: Keep personal files only | Nothing. Esimest varianti - Keep windows settings, personal files, and apps - ei saanud valida?
|
|
tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
27.07.2016 19:22:13
|
|
|
xmbs kirjutas: |
Mis loogika alusel Windows 10 installimise ajal: Choose what to keep kohal käitub?
Ehk siis miks näiteks 5 arvutist (arvutid kõik erinevad) ühel pakkus installimise ajal ainult: Keep personal files only | Nothing. Esimest varianti - Keep windows settings, personal files, and apps - ei saanud valida? |
Kas kasutasid eelnevalt MS lehelt allalaetud installikat või automaatset?
Tõmmatud installikaga tuleb see jama siis, kui keel on erinev vana litsentsi keelest.
Nt. kui vana on Win8 ENG, siis 10 uuendaja peab olema ka ENG, muidu ei lase programme jm. taastada. (isegi siis, kui on peale lastud Eesti keelepakett)
Miks see nii on - on hea küsimus
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
28.07.2016 08:36:58
|
|
|
pinTero kirjutas: |
Ehk siis miks näiteks 5 arvutist (arvutid kõik erinevad) ühel pakkus installimise ajal ainult: Keep personal files only | Nothing. Esimest varianti - Keep windows settings, personal files, and apps - ei saanud valida? |
Kas kasutasid eelnevalt MS lehelt allalaetud installikat või automaatset?
Tõmmatud installikaga tuleb see jama siis, kui keel on erinev vana litsentsi keelest.
Nt. kui vana on Win8 ENG, siis 10 uuendaja peab olema ka ENG, muidu ei lase programme jm. taastada. (isegi siis, kui on peale lastud Eesti keelepakett)
Miks see nii on - on hea küsimus  |
mille vastus on ehk, et installer ei ole ettenähtud eri keelte vahel tõlketööd tegema
|
|
tagasi üles |
|
 |
xmbs
HV kasutaja
|
28.07.2016 09:02:20
|
|
|
Ja nii ongi. Tnx pinTero ja Mnator.
|
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
28.07.2016 09:15:45
|
|
|
Ja nii ongi. Tnx pinTero ja Mnator. |
a mis see üldse installeri asi on, mis keelsed programmid peal on ja mis keeles vana windows oli?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
28.07.2016 09:25:39
|
|
|
NATAS999 kirjutas: |
Ja nii ongi. Tnx pinTero ja Mnator. |
a mis see üldse installeri asi on, mis keelsed programmid peal on ja mis keeles vana windows oli? |
eri keelsel windowsil võivad erineda programmi katalloogi nimi ja töölaua ikooni juures tekst ja registrys häälestusparameetrid jne.
|
|
tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
28.07.2016 10:42:47
|
|
|
kas just lohakalt või hoopis väga eesmärgispetsiifikast kinni pidades ja jälgides, et jumalapärast midagi liiast ei saaks
pealegi sa võrdled ühte mitmekeelseks tehtud programmi opsüssi installikaga millel tuleb tont teab mis määramatu kasutajatarkvara kogusega hakkama saada.....
|
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2016 10:45:37
|
|
|
Aga millest see tuleb, et süsteemi keel on algusest peale inglise olnud, aga start menüü selles nö. metro osas on osa asju ikka eesti keeles?
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.07.2016 10:47:19
|
|
|
input language kui ma õigesti mäletan.
kogu see keelemajandus on korralikult katki windowsil.
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2016 11:20:06
|
|
|
Input language on mul eesti keeles kirjutamiseks eest ja koodi kirjutamiseks inglise. Alt-Left_shift start menüüs nagu keelt ei vaheta
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
28.07.2016 11:34:48
|
|
|
napoleon kirjutas: |
Input language on mul eesti keeles kirjutamiseks eest ja koodi kirjutamiseks inglise. Alt-Left_shift start menüüs nagu keelt ei vaheta  |
aga kui sa vaikimisi sisestuskeeleks oleksid määranud uuemale ülemineku ajaks inglise, siis vististi oleksid saanud uue versiooni ingliskeelse
tüütu muidugi sihukest asja jälgida
ja pealekauba ma pole katsetanud, äkki on mingi mõju ka määratud ajatsoonil-asukohal
|
|
tagasi üles |
|
 |
elukaz
HV Guru

|
28.07.2016 11:40:57
|
|
|
No tramaivõi, värske w10 peale, kõik nuhkimisheeblid mis ise algul küsib said offi, rohkem midagi ei sättind. Edge lahti, facebooki paroolid sisse, ja oot, ei küsigi et kas tahan save passwords? Login välja, masinale restart, edge käima ja logib nagu õige mees juba fb sisse. Nu joptvajumatt
Vesi peale ja tagasi.
_________________ Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale. |
|
tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
28.07.2016 11:47:02
|
|
|
Heh, kuna tegin upgrade ja nii FF kui chrome olid juba olemas ja default browser FF, siis pole seda edget kordagi käima pannud
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru

|
28.07.2016 11:57:45
|
|
|
elukaz kirjutas: |
No tramaivõi, värske w10 peale, kõik nuhkimisheeblid mis ise algul küsib said offi, rohkem midagi ei sättind. Edge lahti, facebooki paroolid sisse, ja oot, ei küsigi et kas tahan save passwords? Login välja, masinale restart, edge käima ja logib nagu õige mees juba fb sisse. Nu joptvajumatt
Vesi peale ja tagasi. |
M$ "ülitargad" progejad teavad omakirjutatud rakendustes maailmas kõige paremini ja "turvalisemalt" mida vaja salvestada
kusjuures võid huvi pärast kontrollida - kui kuskil mujal arvutis sama kontoga sisse logid, millega tolles värskes w10-s, kas siis edget avades ka kohe oled sisselogitud oma lõustadesse - kui oled, siis palju õnne, su parool on juba m$ pilves.
muide, kuskilt jäi silma, et w10 puhul peab iga rakenduse häälestusi kah veel eraldi hakkama kontrollima, ainult w10 määratlustest ei piisa
|
|
tagasi üles |
|
 |
wirx
HV Guru

|
28.07.2016 13:17:14
|
|
|
Bluetooth on ikka veel microsoftil pinnuks silmas, pole mina veel näinud, et see ühegi windowsiga probleemideta töötaks. Eriti hästi lööb välja see bluetooth hiirte puhul(erinevaid HP, Logitech, Dell kasutanud) ja kõikide puhul unustab Windows nad lihtsalt ära, ootad 1-20 minutit ja järsku tekib hiir tagasi. Asja teeb paremaks, kui bluetoothil keelata sleepi minek device manageris, aga probleemi ei kaota. Eile Windows 10 unustas näiteks ära, et Bluetooth üldse olemas on, poole töö pealt lakkas hiir töötamast ja kadus device managerist sootuks ära. Tegin restardi, otsisin uus drivereid ja mitu teist asja ka, 4-5 tunni jooksul ei muutunud aga midagi. Täna hommikul arvutit standbyst äratades tekkis ka bluetooth tagasi. Kus ta käis ja miks ta ei töötanud, pole õrna aimugi. Windows update service on kinni, seega mingi update värk ka olla ei saanud.
_________________ Laptopid.ee Suur sülearvutite salong, kohapeal 200+ sülearvutit, HV kasutajale 5-10% läpparilt alla! |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
28.07.2016 13:26:57
|
|
|
wirx, läpakas?
need hädad on tavaliselt pigem seadmetes-draiverites kinni.
ma olen bluetooth hiirt-klaverit kasutanud aastaid (täna enam küll mitte) ja probleeme on ikka väga vähe.
edit:
you can't turn off cortana in the windows 10 anniversary update (pc world)
urr.
|
tagasi üles |
|
 |
NATAS999
HV Guru
|
28.07.2016 14:01:00
|
|
|
wirx, kõlab nagu mädane raud. driveri probleemi puhul peaks driver peale-driver maha aitama ja see võtab natuke vähem kui 5 tundi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
28.07.2016 14:11:06
|
|
|
Kas kortaana lõpuks üldse töötab eestis?
Viimati kui sai w10 näpitud, siis lülitas selle ise välja kui system locale jms eesti peale panid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|