Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oled ettevõtja? |
Jah |
|
53% |
[ 17 ] |
Ei |
|
46% |
[ 15 ] |
|
hääli kokku : 32 |
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 466 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
21.07.2016 15:07:27
|
|
|
Raha raisatakse ja kuluhüvitatakse ära lihtsalt.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
0 :: |
2 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
21.07.2016 15:07:28
|
|
|
Pange siia siis kirja auto andmed (vanus, kW, väärtus?) ning kui palju teil uue süsteemiga kulud muutuks.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
1 :: |
105 |
|
tagasi üles |
|
 |
kodanik2
Kreisi kasutaja
|
21.07.2016 15:08:34
|
|
|
Ardo kirjutas: |
Omaette jaburus oleks see loogika, mis siit läbi käinud ka on - osta erasõitude jaoks teine auto juurde. |
See oleks ju väga hea lahendus, ostad töö sõitudeks (et kasumit maksimeerida) Fabia, 44kW
Ja siis maksad endale palka niipalju, et saaksid S-klassi liisida
Tahaks näha sellist "kasumi" teenimist!
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.07.2016 15:10:28
|
|
|
tsitaat: |
Ja siis maksad endale palka niipalju, et saaksid S-klassi liisida
Tahaks näha sellist "kasumi" teenimist!
|
ei, ma saan hoopis nii aru, et siinsete sotside arvates on ok see, kui vähendatakse palgafondi (ergo, ka sotsiaalmaksu laekumist) ning omanik maksab auto ülalpidamiseks endale kopsakat dividendi.
Lühiajaliselt saab riik väljamakstud dividendi pealt tulumaksu, aga tänu sotsiaalmaksu alalaekumisele saab riigieelarve pikaajaliselt hoopis hoobi. Aga ära tegime ju pursuidele!
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator
viimati muutis Tanel 21.07.2016 15:14:39, muudetud 2 korda |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.07.2016 15:10:31
|
|
|
Muidugi, ühe asja pean veel lisama. Kui jutt läks firmaautodele, siis miks mitte teha sama muudatus nt. arvutitega? Naisele firmale kuuluvast arvutist kirja kirjutad, siis maksad koheselt maksu. Minu jaoks on arvuti täpselt samasugune töövahend nagu auto, toimiks ideaalselt.
Maks võiks olla nt. ekraani pikslite arvu järgi võetud.
|
|
Kommentaarid: 272 loe/lisa |
   |
4 :: |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.07.2016 15:13:03
|
|
|
Muidugi, ühe asja pean veel lisama. Kui jutt läks firmaautodele, siis miks mitte teha sama muudatus nt. arvutitega? Naisele firmale kuuluvast arvutist kirja kirjutad, siis maksad koheselt maksu. Minu jaoks on arvuti täpselt samasugune töövahend nagu auto, toimiks ideaalselt.
Maks võiks olla nt. ekraani pikslite arvu järgi võetud.  |
Siin juba ühe arvates nii peakski maksustamine käima (erisoodustusmaks iföönile!).
Võtad 16GB asemel 64GB - köhi riigile lisapappi
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.07.2016 15:14:35
|
|
|
Tanel kirjutas: |
Siin juba ühe arvates nii peakski maksustamine käima (erisoodustusmaks iföönile!).
Võtad 16GB asemel 64GB - köhi riigile lisapappi  |
Keegi on vist kinni jäänud eelmisesse riigikorda...
Kõik olgu võrdsed, aga tulemuseks saab endiselt olema, et osad on "võrdsemad" kui teised.
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
viimati muutis Etz 21.07.2016 15:14:53, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.07.2016 15:14:37
|
|
|
Maks võiks olla nt. ekraani pikslite arvu järgi võetud.  |
Sealjuures, uue iPhone'i tippmudeli väärtus on minu firmaauto hinnaga võrreldav. Täiesti toimiv loogika ju.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
sooty
HV veteran
|
21.07.2016 15:15:45
|
|
|
Ardo,
Monitori tollid, arvuti hurtsid, kõvaketta baidid; kõik maksu alla, et ei oleks priiskamist ja eralõbu asjatamist firma katte all. Kuldseks mõõduks oleks delfi.ee laadimine. Kui ikka alla 2min avaneb, siis ebaotstarbekalt võimekas arvuti.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
madoc
HV kasutaja
|
21.07.2016 15:18:58
|
|
|
ei, ma saan hoopis nii aru, et siinsete sotside arvates on ok see, kui vähendatakse palgafondi (ergo, ka sotsiaalmaksu laekumist) |
Mitte ei saa aru. Miks peaks ettevõtja selle teema raames räägitu põhjal enda palgafondi vähendama?
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.07.2016 15:21:02
|
|
|
Etz kirjutas: |
Keegi on vist kinni jäänud eelmisesse riigikorda...
Kõik olgu võrdsed, aga tulemuseks saab endiselt olema, et osad on "võrdsemad" kui teised. |
Tegelikult on asi pigem selles, et kui sa tahad teha kõike ausalt, siis koorib riik sinult 10 nahka. 100 ettevõtja seas on alati 10 skeemitajat, kelle pärast kõik teised kannatavad - heaks näiteks on juhatuse liikmeks olemine ja töötuna arvele saamine. Paari skeemitaja pärast võeti tuhandetel inimestel osa sotsiaalsest tagatisest lihtsalt ära. Sealjuures maksu plekid ikka täie rauaga ja tagatipuks tunnistas õiguskantsler kogu teema põhiseadusevastaseks, kuid muutust ei ole.
Ma usun, et kui maksud oleksid mõistlikumad/madalamad, laekuks lõppkokkuvõttes riigi rahakotti rohkem raha.
Ja aegajalt ilmub ajalehekaanel härra Ligi, kes väidab kuidas Eesti maksukoormus on üks Euroopa väiksemaid... Või härra Rõivas, kes soovitab kütuseaktsiisi tõusu ebasobivuse korral ökom auto osta.
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
21.07.2016 15:24:43
|
|
|
Kui ma tahaks kasumit maksimeerida, siis võtaksin tööle mingi tahmanäo, kes miinimumpalga eest töö ära teeb. Vahet pole kui kompetentne ta oma tegemistes on - palgakulu on väike, st. kasum maksimaalne (vähemalt esimesed paar nädalat). |
See jutt, vabanda väljendust, on masendav lollus ja sa tead seda ise ka.
Loomulikult juhin ma ettevõtet oma isiklikest huvidest lähtuvalt - minu isiklik huvi on teha "oma asja" ning firma omanikuna on mul selliseks käitumiseks täielik õigus. |
Nagu ma juba olen kirjutanud, tegelikult on ettevõtte parimates huvides juhtimine ka omaniku parimates huvides juhtimine. Ettevõtte kasutamine maksude optimeerimiseks omaniku huvides ei ole ettevõtte huvides ja võib ainult ekslikult tunduda olevat omaniku huvides, kui sa ei saa päriselt aru, millega sa tegeled ja mis asi ettevõte ja ettevõtlus päriselt on.
Sealjuures, tutikas 44kW Foobia on kallim kui mõne aasta vanune keskklassi masin, millega teise Eesti otsa jõudes ei ole sa lärmist ja istmest väsinud. |
Ja kes keelab sul osta mõne aasta vanust keskklassi masinat, deklareerida see segakasutusse ja maksta sellelt igati normaalset praegusest väiksemat erisoodustust, tingimusel, et selle auto võimsus jääb alla 114 kW? Keegi ei keela. See, et mõne aasta vanune Fabia on odavam nii soetus- kui ülalpidamiskuludelt - eks see siis jäägu konkurendi otsustada, kuivõrd ettevõtlustegevust pärssiv see lärm ja iste ikka päriselt on. Kui on, siis on, kama temaga.
Omaette jaburus oleks see loogika, mis siit läbi käinud ka on - osta erasõitude jaoks teine auto juurde. |
See pole kusagilt läbi käinud - ainuke loogika on see, et kui ei meeldi ettevõtte alt autot omades selle erakasutuse eest maksu maksta, siis ilmselt ei jää muud üle, kui auto osta eraisikuna.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.07.2016 15:27:41
|
|
|
kui ei meeldi ettevõtte alt autot omades selle erakasutuse eest maksu maksta, siis ilmselt ei jää muud üle, kui auto osta eraisikuna.
|
Sisuline küsimus, kuidas töösõitude kompenseerimine eraauto puhul käib? Ma ei ole seda siiani uurinud.
Et see poleks läbi ussiemmi ja omaks ka mingit reaalset rahalist mõõdet.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.07.2016 15:30:49
|
|
|
kui ei meeldi ettevõtte alt autot omades selle erakasutuse eest maksu maksta, siis ilmselt ei jää muud üle, kui auto osta eraisikuna.
|
Sisuline küsimus, kuidas töösõitude kompenseerimine eraauto puhul käib? Ma ei ole seda siiani uurinud.
Et see poleks läbi ussiemmi ja omaks ka mingit reaalset rahalist mõõdet. |
AFAIK, sa ei saa seda endale, sellisel kujul, maksta sest:
Seega näiteks äriühingu omanikule või võlaõigusliku lepingu alusel teenust osutavale isikule viidatud määruse alusel maksuvaba hüvitist maksta ei saa. Kuid neile on võimalik juriidilise isiku huvides tehtud kulutused hüvitada TuMS § 12 lg 3 alusel, kui need on dokumentaalselt tõendatud. |
https://www.emta.ee/et/tulu-kulu-kaive-kasum/erisoodustused/soiduauto/isikliku-soiduauto-kasutamise-eest-huvitise-maksmine
Ma pole kogu seda teematikat küll algusest-lõpuni läbi töötanud, aga olen kaudselt kokku puutunud, asi lõppes käega löömisega...
Justnimelt selle "ussiemmi" tõttu...sisuliselt pead hakkama päevikut pidama.
viimati muutis Etz 21.07.2016 15:32:06, muudetud 2 korda |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
21.07.2016 15:31:07
|
|
|
Paned sõidud kirja ja hüvitad töösõite kuni 30 senti kilomeetri kohta, kuid mitte rohkem kui 335 eurot ühes kalendrikuus tehtud sõitude eest.
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.07.2016 15:34:03
|
|
|
AFAIK, sa ei saa seda endale, sellisel kujul maksta
|
Njah, karm
Ütle veel, et "Mees ja koer" firma puhul on olukord ettevõtte kasuks kaldu.
Max Powers, eks uurib seda millalgi lähemalt. Jutt on sellest, kui oled nii isikliku auto ja firma omanik ja teed töösõite. Mingit kompi sellest ei saa.
Aga riigile ma kingitust tegema ei hakka. Kellelgi midagi raskemaks/kergemaks õnneks ka ei lähe
HV valuutakalkulaator
viimati muutis Tanel 21.07.2016 15:35:25, muudetud 1 kord |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
NightStriker
HV veteran
|
21.07.2016 15:34:09
|
|
|
Oman autopargis sellist murumuna: http://www.auto24.ee/used/1842378
Optimaalne on see ainult teatud tingimustel. Suvaline kesklassi sõiduato sama raha eest on paljude omaduste poolest sellest munast mäekõrguselt üle.
_________________ Allverelaev sukeldub määramata ajaks... |
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.07.2016 15:34:26
|
|
|
Njah, karm
Ütle veel, et "Mees ja koer" firma puhul on olukord ettevõtte kasuks kaldu.  |
Said ühtlasi ka vastuse, miks mulle on endiselt otstarbekam olla "palgatööline" kui ettevõtja...
viimati muutis Etz 21.07.2016 15:35:38, muudetud 2 korda |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.07.2016 15:34:43
|
|
|
Tõmbasid sae käima, jah?
Ardo kirjutas:
Kui ma tahaks kasumit maksimeerida, siis võtaksin tööle mingi tahmanäo, kes miinimumpalga eest töö ära teeb. Vahet pole kui kompetentne ta oma tegemistes on - palgakulu on väike, st. kasum maksimaalne (vähemalt esimesed paar nädalat). |
See jutt, vabanda väljendust, on masendav lollus ja sa tead seda ise ka. |
Kust otsast see lollus on?
Täpselt sama teema, et ostan kalli ja hea asja asemel odava asja. On tõenäosus, et odav asi peab sama hästi vastu kui kallis (=maksimaalne kasum!). On ka tõenäosus, et lõpuks ostad kolm odavat asja, sest kõik lagunevad. Lõpuks maksad rohkem kui ühe kalli eest.
Ardo kirjutas:
Loomulikult juhin ma ettevõtet oma isiklikest huvidest lähtuvalt - minu isiklik huvi on teha "oma asja" ning firma omanikuna on mul selliseks käitumiseks täielik õigus.
Nagu ma juba olen kirjutanud, tegelikult on ettevõtte parimates huvides juhtimine ka omaniku parimates huvides juhtimine. Ettevõtte kasutamine maksude optimeerimiseks omaniku huvides ei ole |
ettevõtte huvides ja võib ainult ekslikult tunduda olevat omaniku huvides, kui sa ei saa päriselt aru, millega sa tegeled ja mis asi ettevõte ja ettevõtlus päriselt on. |
Kes maksude optimeerimisest rääkis? Kui ma teen kliendile soodukat seetõttu, et tegemist on väga meeldiva ja toreda kliendiga, siis on see lollus (= ei ole maksimaalne kasum!)? Mis see sinu asi on, kuidas keegi ettevõtet juhib?
Mõni eelistab kiiresti suure kasumi saamist (millega tihtipeale kaasneb ka suurem risk), teine tiksub mugavustsoonis ja ei aja igal võimalusel maksimaalset profitit taga.
Ardo kirjutas:
See pole kusagilt läbi käinud - ainuke loogika on see, et kui ei meeldi ettevõtte alt autot omades selle erakasutuse eest maksu maksta, siis ilmselt ei jää muud üle, kui auto osta eraisikuna. |
Kuidas ma eristada töösõitu ning erasõitu? Kui ma lähen poodi firmale teipi ostma ning kassajärjekorras olles ostan enda isikliku raha eest paki nätsu, siis on see automaatselt erasõit? Kui võtan Võrru sõites hääletaja kõrvalistmele (sest üksi on igav), siis saan isikliku hüve ja pean kohe maksu plekkima? Kusepeatus pole ka ju ettevõtte huvides (kaotatud aeg, suurenenud kütusekulu = väiksem kasum).
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ardo
HV Guru

|
21.07.2016 15:36:24
|
|
|
AFAIK, sa ei saa seda endale, sellisel kujul maksta
|
Njah, karm
Ütle veel, et "Mees ja koer" firma puhul on olukord ettevõtte kasuks kaldu.
Max Powers, eks uurib seda millalgi lähemalt. Jutt on sellest, kui oled nii isikliku auto ja firma omanik ja teed töösõite. Mingit kompi sellest ei saa.
Aga riigile ma kingitust tegema ei hakka. Kellelgi midagi raskemaks/kergemaks õnneks ka ei lähe  |
Tasuta kasutamise leping klausliga, et firma võtab kohustuse autot hooldada ja tankida?
|
|
   |
225 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
21.07.2016 15:39:42
|
|
|
Tasuta kasutamise leping klausliga, et firma võtab kohustuse autot hooldada ja tankida?
|
ee, ei vist. Kasumit peab ju maksimeerima!
Ja maksuametile see ka vist ei meeldi.
Üldse oleks parem ettevõtlusega mitte tegeleda.
Tuleb meelde üks EBS-i mingi ökönoomika õppejõud, kes vaatamata heale palgale sõitis ringi Daewoo Tico-ga.
Optimeerimine seegi. No aga mis elu see on, kui pool oma elust pead 44kW autoga töösõite tegema.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
21.07.2016 15:40:24
|
|
|
No aga mis elu see on, kui pool oma elust pead 44kW autoga töösõite tegema. |
Optimaalne elu...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
   |
194 |
|
tagasi üles |
|