|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
| Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 381 ] |
| Pigem ei |
|
27% |
[ 158 ] |
| Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
| Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
| hääli kokku : 580 |
|
| autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.07.2016 21:10:50
|
|
|
| LKits kirjutas: |
Mis mõttes tagasi kutsuda? W7/W8 jätkavad legaalsed olemist, aga nende võtmetega ei saa W10 aktiveerida.
Kui ma ei eksi, siis W10 aktiveerimine toimub ikkagi nii, et MS-ile edastatakse W7/W8 võti (või siis mingi unikaalne kood, mis on eelnevalt aktiveerimise käigus paigaldatud) ja selle alusel MS kontrollib, kas on tasuta uuendamise õigus või mitte.
EDIT: Nüüd ma sain aru, mida sa mõtlesid.
Et kui poes müüakse W7 litsentsiga arvutit, siis kas augustist saab sinna tasuta W10 uuendada või mitte.
Mina arvan, et ei saa, aga eks aeg näitab - tähtaeg suhteliselt lähedal nii et saan ise katsetada. |
Aga miks sa ei loe mida välismaine internet kirjutab või on sul selline internet mis ainult Eesti lehti otsida lubab...
Kõige levinum hinnanumber, mis liigub ja mida alates augustist maksma hakkad Upgrade eest, on 119USD.
Üks tsitaat ja kus samamoodi sama rahanumber kirjas on:
If you haven't upgraded to Windows 10 for free by the end of July, it'll cost you $119 when you finally do take the plunge.
-----------------------
On tulemas W10 Redstone 1 (Anniversary) RTM ja oletav number sellel peaks olema:
Windows 10 Redstone 1 RTM Build 14400
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.07.2016 21:22:10
|
|
|
| eix666 kirjutas: |
| Betamax kirjutas: |
Tean. Microsoftil pole kunagi mingit dualboodi "soodukat" olnud. Võid Microsofti supporti helistada või kirjutada. Räägivad sama juttu sulle.
| napoleon kirjutas: |
| kas installer ei peaks juba dualbooti puhul kui mitte just keelama, siis vähemalt teavitama, et päris nii ei tohi? |
Ütle nüüd ausalt, kas sa loed iga kord Microsofti tooteid installides EULA läbi? Ehk siis millist hoiatust sa veel tahad?
Keegi on isegi Windows 8 upgrade'i viitsinud analüüsida.
| tsitaat: |
| The software covered by this agreement is an upgrade to your existing operating system software, so the upgrade replaces the original software that you are upgrading. You do not retain any rights to the original software after you have upgraded and you may not continue to use it or transfer it in any way. |
Samas downgrade'i saad ikkagi teha, kui soovid.
Can I downgrade the software? Instead of using the Windows 8 Pro software, you may use one of the following earlier versions: Windows 7 Professional or Windows Vista Business.
This agreement applies to your use of the earlier versions. If the earlier version includes different components, any terms for those components in the agreement that come with the earlier version apply to your use of such components. Neither the manufacturer or installer, nor Microsoft, is obligated to supply earlier versions to you. You must obtain the earlier version separately. At any time, you may replace an earlier version with Windows 8 Pro. |
http://www.zdnet.com/article/how-the-new-windows-8-license-terms-affect-you/ |
Siin läheb aga asi huvitavaks. Nimelt downgrade'i lubab selle järgi ainult Pro variant. Minul on näiteks w7 home variant (mis uueneb seega w10 home variandiks). Ning kuidas täpselt mõista järgmist lauset: "You do not retain any rights to the original software after you have upgraded and you may not continue to use it or transfer it in any way." Et kui ma w10 peale uuendan, siis w7 mul enam õigust kasutada ei ole? Kuna home variant, siis downgrade'i ei luba? Jääbki ainult w10 legaalseks ja w7 võti on kehtetu, isegi kui w10 uninstallin? |
Downgrade õigus on ainult OEM ja hulgilitsentsidel ning Pro, Business, Ultimate, Enterprise versioonidel. Home, Home Basic ja Starter OEM litsentsidele see ei laiene. Sinu mainitud downgrade reeglid tuleksid sinu puhul mängu, kui sul on OEM versioon ja sa tahad olemasolevast arvutiga kaasa tulnud litsentsist tagasi vanemale versioonile minna.
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.07.2016 21:31:26
|
|
|
| Hea et oma masinas on vista business->win 8(.1) pro->win 10 pro. Netbookis oli tehase poolt windos 8, seega OEM ja tohib vist ka vabalt upgrade ja downgrade teha....aga sellele alles sai win 10 selga, kui probleeme ei teki, pole downgrade jaoks põhjust.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
13.07.2016 21:40:07
|
|
|
| Jep, netbookile win 7 peale lasta ei tohi, seda tean. Pole ka pointi, kuna win 7 draivereid sellele nagunii pole
|
|
| tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
13.07.2016 22:19:17
|
|
|
Täiesti haige, pole varem näinud.
On üks T430, mis on HD4000 , i5-3320M , ssd'ga...
Install jääb aeglaseks 60% juures.. 2h ehk teinud ja 94% .. iga mingi 30-60min tagant tuleb üks juurde . Eriti tore
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
13.07.2016 22:53:57
|
|
|
| Install on puhas või teed upgrade'i? |
Upgrade. On mingi võimalus installida puhtana ja saada tasuta litsents - aktiveerituks ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
13.07.2016 23:04:00
|
|
|
| owndyaa kirjutas: |
Upgrade. On mingi võimalus installida puhtana ja saada tasuta litsents - aktiveerituks ? |
Katkesta upgrade. Logi Windows 7/8 sisse ja lülita välja System Restore. Seejärel peaks upgrade'i protsess olema minutite küsimus (ca 15-20 min sõltuvalt kettast ja allalaadimiskiirusest).
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| tagasi üles |
|
 |
owndyaa
Kreisi kasutaja
|
13.07.2016 23:24:51
|
|
|
| owndyaa kirjutas: |
Upgrade. On mingi võimalus installida puhtana ja saada tasuta litsents - aktiveerituks ? |
Katkesta upgrade. Logi Windows 7/8 sisse ja lülita välja System Restore. Seejärel peaks upgrade'i protsess olema minutite küsimus (ca 15-20 min sõltuvalt kettast ja allalaadimiskiirusest). |
Proovin ära
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Ramones
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
14.07.2016 07:28:47
|
|
|
| kui lükkad hetkel W10 uuenduse, pärast uuendust taastad W7, siis augusti kuus saad uuesti tasuta W10 peale uuendada? |
Seda uuendust ei oska ennustada aga puhta W10 paigalduse korral aktiveerub W10 ise ilma mingit võtit kusagile sisestamata.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
14.07.2016 08:32:19
|
|
|
| Marie kirjutas: |
| kui lükkad hetkel W10 uuenduse, pärast uuendust taastad W7, siis augusti kuus saad uuesti tasuta W10 peale uuendada? |
Seda uuendust ei oska ennustada aga puhta W10 paigalduse korral aktiveerub W10 ise ilma mingit võtit kusagile sisestamata. |
Isegi siis, kui lased ketta täiesti 100% tühjaks, kõik partitsioonid maha?
Võib-olla on W10 aktiveerimine seotud hardware-ID'ga, aga ma tõesti ütlen - ei tea ja see pole ka oluline. Pigem on oluline teada, kas augusti kuust laseb MS server aktiveerida W10 tasuta kasutades W7/W8 "võtit" (või misiganes unikaalset koodi).
|
 |
Draqula
HV Guru
|
14.07.2016 09:00:53
|
|
|
| Marie kirjutas: |
Seda uuendust ei oska ennustada aga puhta W10 paigalduse korral aktiveerub W10 ise ilma mingit võtit kusagile sisestamata. |
Isegi siis, kui lased ketta täiesti 100% tühjaks, kõik partitsioonid maha?
Võib-olla on W10 aktiveerimine seotud hardware-ID'ga, aga ma tõesti ütlen - ei tea ja see pole ka oluline. Pigem on oluline teada, kas augusti kuust laseb MS server aktiveerida W10 tasuta kasutades W7/W8 "võtit" (või misiganes unikaalset koodi). |
Mina olen aru saanud, et mingite vanemate võtmetega augustis enam W10 peale lasta ei saa, kui sa pole varem sellele masinale W7/W8 -> W10 update teinud.
Kui oled siis on W10 võti sinu emaplaadiga seotud (info MS serverites) ja võid vahepeal kasutada muid OS'e ning suvalisel hetkel W10 peale tagasi minna eraldi võtit sisestamata - W10 aktiveerub automaatselt kui masin netti pääseb, kuna emaplaat seotud.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
14.07.2016 09:39:37
|
|
|
| Tohoh, väga hea - siis tuleb lihtsalt otsida mingi töövahend, mis ilma W10 paigalduseta lisaks W7/W8 võtme MS serveritesse, sest mul ka paar inimest ei soovi W10 peale kohe minna (misiganes põhjustel), aga siis vähemalt tulevikus võimalus tasuta. |
Ma ei oska öelda kas see nii võimalik on - W7/W8 -> W10 upgrade käigus genereeritakse sulle W10 võti, mis siis säilitatakse MS serverites.
Ma ei usu, et W7/W8 võtme MS serverisse lükkamisest piisab (aga ei saa ka välistada).
Pigem tee neile inimestele W10 upgrade ära (mille käigus taustal see võti genereeritakse, emaplaadiga seotakse ja MS serveris säilitatakse) ning seejärel tee kohe rollback W7/W8 peale (30 päeva jooksul saab). Ma olen aru saanud, et nii on W10 tulevikus tasuta võtta, aga kuni pole proovinud siis ma seda 100% kindlusega väita ei saa.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
14.07.2016 10:19:30
|
|
|
Ma ei oska öelda kas see nii võimalik on - W7/W8 -> W10 upgrade käigus genereeritakse sulle W10 võti, mis siis säilitatakse MS serverites.
Ma ei usu, et W7/W8 võtme MS serverisse lükkamisest piisab (aga ei saa ka välistada).
|
vaadake ikka asjadele näkku. hoopis teistsugune võti läheb sinna. ja see genereeritakse automaatselt. veendumiseks vaata oma M$ kontos regatud seadmeid.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.07.2016 12:27:40
|
|
|
| Kus neid M$ kontos regatud seadmeid näeb kui sisselogimiseks on kasutusel lokaalne kasutaja ?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
14.07.2016 13:25:40
|
|
|
| Kus neid M$ kontos regatud seadmeid näeb kui sisselogimiseks on kasutusel lokaalne kasutaja ? |
sinu seadmete all. mul oli vahepeal mikisofti kontoga login. ja win10 tarkvara võti ilmus sinna.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.07.2016 13:32:15
|
|
|
| olavsu1 kirjutas: |
| Kus neid M$ kontos regatud seadmeid näeb kui sisselogimiseks on kasutusel lokaalne kasutaja ? |
sinu seadmete all. mul oli vahepeal mikisofti kontoga login. ja win10 tarkvara võti ilmus sinna. |
Mul ei kuva ühelgi masinal seal Windowsi võtit...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
| tagasi üles |
|
 |
olavsu1
külaline
|
14.07.2016 13:41:56
|
|
|
| Etz kirjutas: |
sinu seadmete all. mul oli vahepeal mikisofti kontoga login. ja win10 tarkvara võti ilmus sinna. |
Mul ei kuva ühelgi masinal seal Windowsi võtit...  |
Siis ilmub see sinna alles siis kui mikisofti kontoga masinasse logid.
Mul endal on ka loend tühi, sest mul ei ole enam seda masinat ja ma kustutasin ta mikisofti kontost ära.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
14.07.2016 13:48:12
|
|
|
Ise hetkel nii teinud, et http://www.easyuefi.com/wintousb/ abil teinud USB3.0 mälupulgale Win10 Windows To Go (vhdx). Aktiveerimist vajava masina selle pealt üles bootinud ja win'i ära aktiveerinud, kasutades vana wini võtit (võtme leidmiseks kasutanud http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html). Ainuke asi, et neid pulki tuleks 2 tükki teha, nii home kui pro versiooni jaoks. Kui kahte pulka ei ole siis piisab peale pulga loomist vhdx faili kuhugi arvutisse kopeerimisest ja vajadusel pulgale õige versiooni peale kopeerida. Toimib ja saad sama pulgaga mitmeid süsteeme aktiveerida, ilma win10 installi tegemata.
Win10 rollback on aktiveerimise jaoks mõttetu, sest siiani ei ole näinud veel ühtegi korda kui rollback poleks task scheduler'i peese keeranud. Selle saab küll korda https://repairtasks.codeplex.com/ abil aga mõttetu jamamine.
| Tohoh, väga hea - siis tuleb lihtsalt otsida mingi töövahend, mis ilma W10 paigalduseta lisaks W7/W8 võtme MS serveritesse, sest mul ka paar inimest ei soovi W10 peale kohe minna (misiganes põhjustel), aga siis vähemalt tulevikus võimalus tasuta. |
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.07.2016 13:48:15
|
|
|
Mul endal on ka loend tühi, sest mul ei ole enam seda masinat ja ma kustutasin ta mikisofti kontost ära. |
Ei ilmu, mul on kõikidel masinatel mikisofti konto küljes, peale masina Hostname ja SN`i ei kuvata seal küll midagi.
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
14.07.2016 13:52:15
|
|
|
Siis juba tekib küsimus, miks kasutada pulka? Kas virtuaalmasinas ei saaks näiteks Win10 Windows To Go panna ning sellesama võtmega aktiveerida?
| Adebisi kirjutas: |
Ise hetkel nii teinud, et http://www.easyuefi.com/wintousb/ abil teinud USB3.0 mälupulgale Win10 Windows To Go (vhdx). Aktiveerimist vajava masina selle pealt üles bootinud ja win'i ära aktiveerinud, kasutades vana wini võtit (võtme leidmiseks kasutanud http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html). Ainuke asi, et neid pulki tuleks 2 tükki teha, nii home kui pro versiooni jaoks. Kui kahte pulka ei ole siis piisab peale pulga loomist vhdx faili kuhugi arvutisse kopeerimisest ja vajadusel pulgale õige versiooni peale kopeerida. Toimib ja saad sama pulgaga mitmeid süsteeme aktiveerida, ilma win10 installi tegemata.
Win10 rollback on aktiveerimise jaoks mõttetu, sest siiani ei ole näinud veel ühtegi korda kui rollback poleks task scheduler'i peese keeranud. Selle saab küll korda https://repairtasks.codeplex.com/ abil aga mõttetu jamamine.
|
|
 |
olavsu1
külaline
|
14.07.2016 13:55:11
|
|
|
| Etz kirjutas: |
Mul endal on ka loend tühi, sest mul ei ole enam seda masinat ja ma kustutasin ta mikisofti kontost ära. |
Ei ilmu, mul on kõikidel masinatel mikisofti konto küljes, peale masina Hostname ja SN`i ei kuvata seal küll midagi. |
siis on muudetud midagi. sest minul oli seal windowsi key, viis märki, viies grupis.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.07.2016 14:37:59
|
|
|
Siis juba tekib küsimus, miks kasutada pulka? Kas virtuaalmasinas ei saaks näiteks Win10 Windows To Go panna ning sellesama võtmega aktiveerida?
|
Ei saa. Siis keerad asja ju peeti kuna aktiveerid win 10 vale riistvara peal ja pärast installides ikka ei aktiveeru. Välja arvatud juhul, kui tahadki seda tulevikus virtuaalmasinas kasutada
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
14.07.2016 14:59:28
|
|
|
| siis on muudetud midagi. sest minul oli seal windowsi key, viis märki, viies grupis. |
Eee, täpsustav küsimus...ega sa ometi seda Virtuaalmasinas ei jooksutanud?
Selle seerianumber antakse mulle seal täpselt sellisel kujul...
|
| tagasi üles |
|
 |
Adebisi
Kreisi kasutaja
|
14.07.2016 15:58:30
|
|
|
|
Ei saa. Siis keerad asja ju peeti kuna aktiveerid win 10 vale riistvara peal ja pärast installides ikka ei aktiveeru. Välja arvatud juhul, kui tahadki seda tulevikus virtuaalmasinas kasutada |
Täpselt, HWID on erinev. Pealegi kumb lihtsam on kas pulga pealt masin üles bootida või hakata virtuaalmasinaga iga arvuti peal mässama?
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
14.07.2016 16:12:27
|
|
|
| virtuaalmasinat on võimalik kopeerida teise/uuemasse arvutisse ja töötab seal kohe sellisena nagu ta eelmises masinas oli
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
14.07.2016 16:16:53
|
|
|
| Nojah, sellel ideel on ju jumet, et panna host linux ja windows virtualbox-s käima, ei mingit muret masina vahetamisel. Ainult kõik kellad ja viled ei pruugi virtuaalmasinas tööle hakata ehk igasugused tootja draiverid ja muud vidinad ei pruugi toimida. Samuti ei pruugi mingi spets tarkvara toimida, mis liiga otse rauaga suhelda üritab, aga kodus ega kontoris pole see enamasti teemaks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
14.07.2016 16:46:05
|
|
|
... natuke OT aga kes veidi nokitseda viitsib ja pole päris koi, siis võib virtualiseerimise abil üpris ägeda lahenduse kokku klopsida:
Spoiler 
... jõudluses praktiliselt midagi kaotamata
https://lime-technology.com/
|
 |
v1per
HV kasutaja

|
14.07.2016 18:49:47
|
|
|
| v1per kirjutas: |
| Mnator kirjutas: |
v1per, insider-klubiga oled seotud?
kui ei, siis kasvõi ajutiseltg liitu
kui jah, siis võid katseks korra katkestada insider liikmelisuse ja taas liituda ja uuendustes käsitsi refresh-nuppu plõksida mitu korda |
Mul sellist asja pole, update all see insider build all on nupp get started, kuid see on tume ja sellele peale klikata ei lase.
Update history alt vaatasin, et terve see aeg mis mul Win10 peal on olnud, on uuendatud ainult seda defender faili, süsteemi update pole ühtegi.
15.07 lõppeb asi ära...  |
Häda endiselt... Homme 15 ja mul kõik tähtsad tööasjad arvutis. Ei oska keegi aidata, kuidas saaks uuendada?
Windows 10 build 10532 on peal hetkel.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
14.07.2016 21:22:10
|
|
|
| Mnator kirjutas: |
v1per, insider-klubiga oled seotud?
kui ei, siis kasvõi ajutiseltg liitu
kui jah, siis võid katseks korra katkestada insider liikmelisuse ja taas liituda ja uuendustes käsitsi refresh-nuppu plõksida mitu korda |
Mul sellist asja pole, update all see insider build all on nupp get started, kuid see on tume ja sellele peale klikata ei lase.
Update history alt vaatasin, et terve see aeg mis mul Win10 peal on olnud, on uuendatud ainult seda defender faili, süsteemi update pole ühtegi.
15.07 lõppeb asi ära...  |
Häda endiselt... Homme 15 ja mul kõik tähtsad tööasjad arvutis. Ei oska keegi aidata, kuidas saaks uuendada?
Windows 10 build 10532 on peal hetkel. |
Kus sa küll elanud oled - juba ammuilma oli teada see kuupäev ja et sel päeval lõpetavad Windows 10 Redstone Buildid oma töö.
Õigemini - jääb tööle versioonis: 2 tundi tööd ja siis arvuti kinni...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
14.07.2016 21:38:11
|
|
|
Windows 10 build 10532 on peal hetkel. |
Jeerum - see on ju peaaegu aasta vanune build. Sul on seal midagi ikka kapitaalselt nahkas - päästab küll vast ainult uus puhas install..
Tööarvutis Insider builde kasutada - ei ole ilmselt ka kõige parem idee. Selleks ikka eraldi masin või virtuaal..
|
|
| tagasi üles |
|
 |
v1per
HV kasutaja

|
14.07.2016 22:54:23
|
|
|
Ei mina ei tea nendest uuema aja Windowsidest ega buildidest väga midagi, see mulle kunagi anti, olen seda pikalt kasutanud ja väga rahul, kuid nüüd järsku keegi otsustab minu eest, et minu arvuti peab hakkama teistmoodi töötama ja mingeid restarte tegema...ülim haigus ikka
|
|
| tagasi üles |
|
 |
pinTero
HV veteran

|
15.07.2016 01:19:03
|
|
|
Ei mina ei tea nendest uuema aja Windowsidest ega buildidest väga midagi, see mulle kunagi anti, olen seda pikalt kasutanud ja väga rahul, kuid nüüd järsku keegi otsustab minu eest, et minu arvuti peab hakkama teistmoodi töötama ja mingeid restarte tegema...ülim haigus ikka  |
Sel juhul saad vaid süüdistada seda inimest, kes sellise süsteemi sulle töö tegemiseks andis. (kusjuures tean veel inimesi, kes suure hurraaga algusaegadel Insidereid tööarvutitesse installisid, kui "tasuta" kingitusi)
Windowsi testversioonid aka Insider Buildid on ikkagi mõeldud testimiseks, proovimiseks, vigadest teavitamiseks. Sestap on need ka ajapommiga - kui tahad edasi testida, pead kasutama uuemat buildi.
Kui paned Insideri töömasinasse, siis võtad teadlikult selle riski, et midagi võib alati "õhku lennata" ja et aeg ajalt tuleb teha uuendusi värskemale buildile.
Antud olukorras, tõenäoliselt, on su masin aktiveeritud olekus ja peaks automaatselt uuesti aktiveeruma, kui paigaldada uus, puhas Win10 tavaversioon.
Valmistad õpetuse järgi buutiva USB või DVD plaadi ja teed puhta paigalduse. Võtme küsimise kohas ignoreerid. Olulised failid enne loomulikult varundada.
https://www.microsoft.com/et-ee/software-download/windows10
|
|
| tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
15.07.2016 11:29:56
|
|
|
Mis värk selle kellaga on ? mul näitas jälle tund aega taga.
Korraks automaatne kellaaja muutmine maha ja tagasi peale ja vahetab kella õigeks.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.07.2016 12:12:21
|
|
|
Ega sa samas masinas vahepeal mõnda muud OSi ei kasuta? Loeb nii dualboot kui pulgalt/plaadilt käivituv live OS. Kõlab sedamoodi, nagu mingi asi keeraks süsteemi kella talveaja järgi ja siis see kell ongi niikaua tund aega taga kuni järgmine kord interneedusest kella uuendatakse.
Ma ei tea, kas win 10 time settings on kasutajapõhine või mitte. Kui on, siis põhimõtteliselt võib jama ka selles olla, et mõnel teisel kasutajal on vale time zone.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
486
HV Guru
|
15.07.2016 13:27:58
|
|
|
Ojeee winnipunn saab kuutasu
link
_________________ zero |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
15.07.2016 13:35:38
|
|
|
link
FREE! That’s Right, I’m Giving Away MILLIONS of FREE Microsoft eBooks again! Including: Windows 10, Office 365, Office 2016, Power BI, Azure, Windows 8.1, Office 2013, SharePoint 2016, SharePoint 2013, Dynamics CRM, PowerShell, Exchange Server, System Center, Cloud, SQL Server and more! |
_________________ Erakopeerimistasu tõstmise ettepaneku tagasilükkamine
Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV-s ID-kaardiga autentimine |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.07.2016 14:34:14
|
|
|
| 486 kirjutas: |
link |
Eks seda üritavad kõik, et pakuvad kuutasu eest teenust. Kuidas see õnnestub, eks näis.... enterprise klientidega arvatavasti õnnestub, mõni on võibolla isegi rahul et kulud pikema perioodi peale saab hajutada, aga kui nad seda hiljem kodukasutaja peal proovima peaks, siis võib ennustada muudele OS-dele hüppelist populaarsuse kasvu
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
15.07.2016 14:45:50
|
|
|
| 486 kirjutas: |
link |
Eks seda üritavad kõik, et pakuvad kuutasu eest teenust. Kuidas see õnnestub, eks näis.... enterprise klientidega arvatavasti õnnestub, mõni on võibolla isegi rahul et kulud pikema perioodi peale saab hajutada, aga kui nad seda hiljem kodukasutaja peal proovima peaks, siis võib ennustada muudele OS-dele hüppelist populaarsuse kasvu |
Kindlasti on neid kes protestina vanema win või linux/osx peale lähevad, aga enamus kasutajaid kardavad muutusi kui tuld ja pigem maksavad selle nõutud summa iga kuu, kui et hakkavad töötavat asja katki tegema. Sellepeale MS mängibki.
_________________ Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.07.2016 14:55:50
|
|
|
See kuutasu ongi hoob, mis paneb need liigutama, kes täna ei julge/viitsi.
Vaata üldisemas plaanis keskmise kasutaja käitumist - kui on mingi pisike softijupp, mis teeb seda mida tal vaja on ja selle eest kasvõi 2€ küsitakse, siis pigem jaurab nädal aega foorumis ja otsib tasuta alternatiivi või tasulisele häkki/kräkki kui selle 2€ välja käib. Kõlab jaburalt, aga nii ju on. Tänapäeval on windowsi populaarsuse taga see, et see tuleb ju arvutiga kaasa. Tihti on raua puhul hinnapoliitika ka selline, et linuxiga või üldse ilma OS-ta masin pole märkimisväärselt odavam kui windowsiga. Kui ühel päeval ütleb see arvutiga kaasa tulnud windows, et köhi pappi või muidu, siis vägagi tõenäoliselt võetakse kõne tuttavale it inimesele ja küsitakse mis nüüd saab. Ja kui keskmine dumbuser juba niikaugele saadakse, et kellegi teise arvutis linuxit natuke vaatab, siis tõenäoliselt taipab et browseri ikooni leiab linuxi töölaualt ka üles ja ega tal palju rohkemat vaja polegi.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
15.07.2016 15:07:58
|
|
|
See kuutasu ongi hoob, mis paneb need liigutama, kes täna ei julge/viitsi.
Vaata üldisemas plaanis keskmise kasutaja käitumist - kui on mingi pisike softijupp, mis teeb seda mida tal vaja on ja selle eest kasvõi 2€ küsitakse, siis pigem jaurab nädal aega foorumis ja otsib tasuta alternatiivi või tasulisele häkki/kräkki kui selle 2€ välja käib. Kõlab jaburalt, aga nii ju on. Tänapäeval on windowsi populaarsuse taga see, et see tuleb ju arvutiga kaasa. Tihti on raua puhul hinnapoliitika ka selline, et linuxiga või üldse ilma OS-ta masin pole märkimisväärselt odavam kui windowsiga. Kui ühel päeval ütleb see arvutiga kaasa tulnud windows, et köhi pappi või muidu, siis vägagi tõenäoliselt võetakse kõne tuttavale it inimesele ja küsitakse mis nüüd saab. Ja kui keskmine dumbuser juba niikaugele saadakse, et kellegi teise arvutis linuxit natuke vaatab, siis tõenäoliselt taipab et browseri ikooni leiab linuxi töölaualt ka üles ja ega tal palju rohkemat vaja polegi. |
Eks lääne inimestel on natuke teistmoodi, nad pole nii väga harjunud asju "tasuta" saama nagu meil nõukaajal paljud asjad olid - näiliselt tasuta.
Samas on olnud juttu, et MS jaoks on oluline saada Win10 massidesse ja seda seal hoida, tagamaks populaarseima platvormi tiitel, et tarkvara tootjatelt saaks raha kätte - Windows Store vahendustasud, jne.
Kodutarbija koorimine põhiteenuse tasemel (milleks Win10 on) tundub selles vaates jabur - pigem tuleks teenida kõrgema taseme omateenustelt (nagu Office) ja teiste tootjate teenuste vahendamiselt.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
lopes39
HV Guru

|
15.07.2016 15:31:04
|
|
|
Ega sa samas masinas vahepeal mõnda muud OSi ei kasuta? Loeb nii dualboot kui pulgalt/plaadilt käivituv live OS. Kõlab sedamoodi, nagu mingi asi keeraks süsteemi kella talveaja järgi ja siis see kell ongi niikaua tund aega taga kuni järgmine kord interneedusest kella uuendatakse.
Ma ei tea, kas win 10 time settings on kasutajapõhine või mitte. Kui on, siis põhimõtteliselt võib jama ka selles olla, et mõnel teisel kasutajal on vale time zone. |
Ei kasuta mingeid pulki ega os-sse.
Voolu katkestusi on aegajalt olnud, muud midagi.
See lihtsalt läheb korda, aga nõme on kui muudab lampi.
Auto pealt korraks maha ja peale tagasi ja on aeg õige jälle.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.07.2016 17:13:30
|
|
|
Kas kell on täpselt tund aega taga või umbes tund aega taga? Kui umbes tund aega, siis võib kurja juur olla ka BIOSi patarei vms.
Tanel, kuigi seda kodukasutajale veel ei plaanita, võiks huvi pärast lisada siia küsitluse "Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma?". Oleks huvitav näha, mida AHV-d asjast arvavad.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| tagasi üles |
|
 |
Renq
HV veteran

|
15.07.2016 17:59:52
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| Küsitlus lisatud. |
Sügavalt loodan, et eraisikutele mingit sellist jama ei tule. Linuxi ja muu alternatiivmeditsiini poole vast ikkagi ei pöörduks...
|
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
15.07.2016 18:05:33
|
|
|
| Tegelikult pole linuxitel enam häda miskit kui pole just vajadust selliseid desktop rakendusi jooksutada, mida peab hakkama läbi wine käima vägistama.
|
|
| tagasi üles |
|
 |
|