Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Mootorrataste teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 194, 195, 196 ... 300, 301, 302  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Mis mootorrattast/rollerit omad või ostad?
Yamaha
6%
 6%  [ 34 ]
Honda
8%
 8%  [ 46 ]
ATM
0%
 0%  [ 5 ]
KTM
2%
 2%  [ 13 ]
Aprilia
4%
 4%  [ 23 ]
Cpi
1%
 1%  [ 7 ]
BMW
1%
 1%  [ 11 ]
Harley-Davidson
1%
 1%  [ 10 ]
Kawasaki
5%
 5%  [ 30 ]
Suzuki
8%
 8%  [ 47 ]
Vene masin
9%
 9%  [ 50 ]
Pocketbike
1%
 1%  [ 7 ]
Mingi muu veereja ...
9%
 9%  [ 50 ]
Polegi sellist sõidukit.
39%
 39%  [ 220 ]
hääli kokku : 553

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ranel
HV Guru

sõnum 28.06.2016 12:35:28 vasta tsitaadiga

Lisaks nagu Rasmus, kirjutas, et lausvihm ja rasked tingimused, siis oledki veel nähtamatum. Kui ma õigesti mäletan, siis Rasmusel peaks olema tume ratas ja tume varustus lisaks.
Ise olen ka vahel vaadanud, kui halb vahel isegi hämaral ajal on märgata musti rattaid ja tumedat varustust.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Rasmus
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 28.06.2016 13:47:36 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Lisaks nagu Rasmus, kirjutas, et lausvihm ja rasked tingimused, siis oledki veel nähtamatum. Kui ma õigesti mäletan, siis Rasmusel peaks olema tume ratas ja tume varustus lisaks.
Ise olen ka vahel vaadanud, kui halb vahel isegi hämaral ajal on märgata musti rattaid ja tumedat varustust.

Jah. Tume ratas ja tume riietus. Üldjuhul sõidan öösiti vestiga, aga seekord ei olnud....

Kirjutan siia ka pakkumise, mille kokku klopsisin. Ehk on kellelgi huvi?

Olles nüüd juba mõnda aega kaherattalise seltsis maanteelinti mõõtnud olen veeretanud mõtet, et võiks ette võtta ka mõnevõra pikema sõidu, kuid mitte siiski liiga pika. Kuna valikuid on mitmeid (põhja, itta, läände ja lõunasse), siis lõunasuund tõmbab mind esialgu rohkem. Olen küll piirkondi juba varem külastanud autoga, kuid see ei puutu asjasse icon_smile.gif

Esialgu planeerisin reisi 5-7 päevalisena ning ajaliselt algab reis 14. juulil, kuid see ei ole muidugi kivisse raiutud.

Küll aga on mul endal üks oluline eritingimus, kus reis peab algama neljapäevasel päeval. Seda põhjusel, et töötan neljapäeviti Elvas ja saaksin sealt siis juba pärastlõunasel ajal edasi liikuda soovitud suunas. Alternatiive kahjuks selles osas ei ole.

Seega, kui on huvilisi, kes arvavad, et sooviksid antud sõidul osalised olla, siis palun selleks teada anda 5. juuliks, et saaksin konkreetsemalt korraldama hakata. Seltskonda väga suureks ei plaaniks ajada. 3-6 ekipaaži oleks mõistlik.

Ööbimise filosoofia võiks olla "odav voodi" ehk siis telgiga ööbimise võimaluse välistaks mitmel põhjusel. Esmasena võiks tegemist olla ikkagi puhkusega, mis tähendab, et voodis magamine on selle eelduseks. Teisena on olulisel kohal minu jaoks hügieen ehk siis pesemisvõimalused. Võsas telkides on selle lahendamine oluliselt keerulisem. Kolmandaks võib tekkida vajadus kuivatada sõiduriideid jms, mida telgis ei õnnestu kõige paremagi tahtmise juures teha.

Sõidud ei ole kindlasti pikad. Mõistlik on planeerida päevaseks sõiduks 300-500km. Viimane number neist on juba ekstreemsem ja sõit väga pikk.

Olen välja mõelnud ka esialgse päeva-ajakava.

1. päev. Rakvere - Sigulda

Sõidu pikkus ca 320-370 km.

Väljasõit Rakverest Elva suunas. Hea võimalus värskendada ennast Elvas Verevi või Arbi järves ning süüa lõunat. Võtta siht Valga poole, et juba Valka kaudu sõita Läti Vabariiki. Suunaks on Sigulda. Marsruudi saab valida Cesise kõrvalt läbi Koiva rahvuspargi.

Ööbimine Sigulda piirkonnas.

2. päev. Sigulda-Jurmala-Ventspils

Sõidu pikkus ca 260-310 km.

Siguldas külastame Turaida lossi (5€), kust on parim vaade Koiva jõe ürgorule.

Külastame Sigulda köisraudteed (12€). Pikkus 1200 meetrit. Sõit edasi-tagasi.

Võtame suuna Jurmalale. Külastame Jurmalat. Hea võimalus meres ujuda (kui on soe). Leiame koha lõunasöögiks.

Võtame suuna Ventspilsile. Ööbime Ventspilsi piirkonnas.

3. päev Ventspils- Kuldiga-Palanga

Sõidu pikkus ca 290-340 km

Osaleme Ventspilsis toimuval Kurland Bike Meet linnaparaadil. Algusaeg peaks olema kell 12:00.

Külastame Raadioastronoomia keskust Irbenes. Minu teada korraldatakse ettetellimisel ka ekskursioone ja on võimalik pääseda ka "taldriku" peale jalutama. Seda tasub kindlasti uurida, kui on huvi.

Külastame Kuldiga linna, kus asub Euroopa pikim seitsmevõlviline kivisild üle Venta jõe. Sama silla all asub ka väga lahe atraktsioon nimega Ventas rumba. Tegemist on ägeda loodusliku veekeskusega. Seega väärib külastamist.

Võtame suuna Palangale. Ööbimine Palanga piirkonnas.

4. päev. Palanga-Neringa poolsaar

Sõidu pikkus ca 180-220 km

Sõidame Palangast Klaipeda poole ja sealt edasi sadamasse, et ületada kitsuke lahesopp, mis eraldab maismaad Neringa poolsaarest.

Külastame poolsaarel asuvat delfinaariumit ja naudime delfiinide show-d. (10€). Etendused algavad E-P kell 11:30; 13:00; 15:00; 16;30.

Sõidame mööda poolsaart edasi ja külastame kuulsaid liivadüüne. Arvestama peab, et jalutuskäik on vähe pikem ning liiva sees, seega sõiduriietes seda ette ei võta ja tuleb kohapeal riideid vahetada. Parkla koos teisaldatava välitualetiga on olemas. Võib juhtuda, et on olemas ka kohvikiosk.

Sõidame mööda poolsaart kuni Nida linnakeseni, kus saab teha lõunapausi ja õhtuks sõidame Palangale tagasi.

5. päev. Palanga-Plokstine raketibaas-.......

Sõidu pikkus ca 70+ km

Külastame Plokstine raketibaasi, mis on üsna unikaalne, oma täielikult maa all asuva juhtimiskeskuse ning raketišahtidega. Tasuline. Hinda ei mäleta.

Kuna käes on viies päev, siis on kaks varianti, kas liikuda edasi Kaunas-Vilnius suunal (viimases on kõvaks turistikaks Trakai loss) või võtta suund kodu poole. Tagasisõiduks siis kaks päeva.

See oleks üldises pildis esialgu kõik. Seega kui kellelgi on huvi, siis saab liituda ja nõu pidada.
Kommentaarid: 50 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 47
tagasi üles
batman
HV veteran

sõnum 28.06.2016 18:38:51 vasta tsitaadiga

Ma tõmban uue essu ventikasse, et palju vaidlust ja emotsioone tuleks icon_smile.gif

Viimastel aastatel on väga tihti silma jäänud hr. Purunematud. Kiiver on, aga sinna juurde teesärk, või üldse maika, saunaplätud ja lillelised lühikesed püksid. Samas, loodame, et hr. Purunematu asfaltile oma lohisemisega palju kahju ei tee, linnas niigi tänavate sisukord s-tähega vilets.

Ise lapin, olenemata sõidu pikkusest, kogu varustuse selga-jalga. Ka saabas peab korralik olema, et konti kaitseks vajadusel. Ilmselt annab endale selle jaoks innustust aastaid tagasi ühel idapoolsel üritusel paraadisõit. Seal üks hr. ja pr. purunematud pidasid hädavajalikuks kolonnis vahel tõmmelda ja tagarattasse lasta. Keegi paha inimene oli aga tänavale veidi lahtist kruusa jätnud ja asi kiskus käest ära. Riivimine oli "piisavalt" pikk ja tõhus. Loodetavasti saavad nüüdseks mõlemad juba korralikult käia taas. Igatahes see pilt panebki mind ka iga pisema otsa tarbeks kindaid, jopet jms kasutama. Muidugi, hr. Purunematud oponeeriks, et ots lühike ja ei plaani kukkuda. Mul oleks samas omakorda huvitav teada, kes känapanijatest sõitma minnes plaanis hunnikusse panna? Mäkketõusjad jätame siinjuures arvestusest välja, seal ollakse stardis juba 99,9% kindlad, et käna tuleb icon_smile.gif
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
londiste
HV Guru
londiste

sõnum 28.06.2016 18:51:07 vasta tsitaadiga

squid? icon_smile.gif
ma olen prooviks paar korda poes käinud ainult kiivriga. plätudega ja lühikeste pükstega küll mitte.
väga vastikult kaitsetu tunne on aga saan tegelikult täiesti aru, miks nii tore sõita on. vahetum oleks vist õige sõna. mitte ainult tuul näos-kehas aga ka ratas ilma jäiga kaitseriietuseta.
rohkem küll nii sõita ei julge, tervis on ikka olulisem.

tagasi üles
yerba
HV Guru
yerba

sõnum 28.06.2016 18:56:40 vasta tsitaadiga

Kui ikka õues palav ilm, siis läheb jalga matkasaabas, sõiduteksad ning selga t-särgi alla dainese bodyarmor. Kätte kindad, pähe kiiver ja piisavalt mõnusalt jahe on niimoodi kulgeda. Kukkumise korral saavad käed-jalad ikkagi riivitud, aga pea ja selg jäävad tervemaks tõenäoliselt. Kogu nahast või tekstiilist sõiduvarustust +30 ja ülespoole temperatuuriga selga ajama ei hakka kuidagi...

Kommentaarid: 1191 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 883
tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 28.06.2016 19:23:31 vasta tsitaadiga

yerba kirjutas:
Kui ikka õues palav ilm, siis läheb jalga matkasaabas, sõiduteksad ning selga t-särgi alla dainese bodyarmor. Kätte kindad, pähe kiiver ja piisavalt mõnusalt jahe on niimoodi kulgeda. Kukkumise korral saavad käed-jalad ikkagi riivitud, aga pea ja selg jäävad tervemaks tõenäoliselt. Kogu nahast või tekstiilist sõiduvarustust +30 ja ülespoole temperatuuriga selga ajama ei hakka kuidagi...

Asfalt riivib ikka kondini välja kahjuks icon_neutral.gif

yerba
HV Guru
yerba

sõnum 28.06.2016 19:32:41 vasta tsitaadiga

Võib riivida küll. Aga selgroog, rinnak ja pea ja jalalabad jäävad alles. icon_smile.gif Rümp jääb terveks ühesõnaga.

tagasi üles
ranel
HV Guru

sõnum 28.06.2016 19:32:48 vasta tsitaadiga

yerba kirjutas:
Võib riivida küll. Aga selgroog, rinnak ja pea ja jalalabad jäävad alles. icon_smile.gif

Seda küll. Õnneks Eestis enamus aega jahe ja tuleb kasutada varustust icon_biggrin.gif Maanteel on ka tagiga täitsa ok sõita, kui tuulutused lahti teha ka palava ilmaga.

yerba
HV Guru
yerba

sõnum 28.06.2016 19:48:34 vasta tsitaadiga

Mnjah, siin viskab august-september ikka +35-40 ära. Ja siis kütad ükskõik kui kiiresti aga tunne on selline nagu saunas oled.

tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.06.2016 20:20:15 vasta tsitaadiga

ma tahtsin turvise osta aga on paar viimast aastat läinud täpselt nagu batman kirjeldas: linased lühkarid, linane pluus, turvasaapad ja kiiver. kaks korda sedasi virtsus/kuivastul ka praaamisabas naerualuseks oldud. äiksevihm on sellisel hetkel väga lahe kogemus. kuskil on pilt kah aga fotod on kodus mitte pilves.

sellel aastal veel sõita pole saanud. ratas on vastse-kuustelt tartusse toomata jms. kindlustuse tegin.. ilmselt tuleb hakata mõtlema talveks külka või pisikese 2t ostmise peale. siis on aega rohkem.

ranel
HV Guru

sõnum 28.06.2016 20:25:32 vasta tsitaadiga

laurx, kui sa pole see hooaeg suvelgi sõitma saanud, siis miks peaks talvel jõudma?
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 28.06.2016 20:28:23 vasta tsitaadiga

mulle tundub, et mu töö on hooajalt suvine, mitte talvine. ma olen ühe tsükli juba üle elanud. eelmise kuu läbisõit 15ma-15juuni oli ca 5500km. ma väga kahtlustan, kas ma peale seda enam viitsiks õhtuti lenksu minna.. hetkel olen pärnus " comandeeringus" ja tuleva nädalavahetuse sisustab sellega, et reede õhtul ajan tööasjad autosse ja kiman tartusse, lauba ajan asjad maha ja kiman läbi rapla pärnusse perele järele, pühapäeval tulen uuesti pärnust tartusse. esmaspäeval läheb kaablitrall tartus sama hooga edasi.
ranel
HV Guru

sõnum 28.06.2016 20:47:43 vasta tsitaadiga

Eks siis tuleb jah 2t peale mõelda. Piigid alla ja talvel lõbu kui laialt.
batman
HV veteran

sõnum 29.06.2016 21:08:19 vasta tsitaadiga

ranel kirjutas:
Eks siis tuleb jah 2t peale mõelda. Piigid alla ja talvel lõbu kui laialt.

Ega sellepärast pea veel kohe 2taktilist ja pisikest kohe hankima icon_smile.gif Peab otsima, kas leian veel pildid, kui aastaid tagasi, Madallennu eestvedamisel, lasti pealinna lahe peal Viimsist Pirita ja kesklinna poole. Kõik tonni-ligi piikidega "baigilised". Kiirendades oli hea vaade, kus mitme meetri kõrgune rahepilve kaareke tagant lendu lasti icon_smile.gif Paar talve tagasi tegid Haapsalu poisid Talimüristuse raames Noarootsi lahel analoogse ürituse. Sel talvel jäi talv koos jääga tulemata ainult.
Kommentaarid: 189 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 149
tagasi üles
Rasmus
HV veteran

sõnum 30.06.2016 00:57:16 vasta tsitaadiga

On hea ütlus: "kui sa arvad, et sul pole vaja kiivrit kanda, siis sul polegi vaja kiivrit kanda. Seda saaks parafraseerida ka riietuse osas.

Eestis oli siin mõned päevad 30+ kraadi. Tegin õlemal päeval tublid sõidukad, et teada saada, kui palav reaalsuses siis on. Võib-olla on asi minus, aga lahtiste tuulutusavadega (pükstel reite peal ja jakil rinnal ning seljal) ning "avatud varrukatega" polnud mitte mingit muret. Kiivril on samuti ventilatsiooniavad olemas. Kindaks on õhuke ventileeritav kinnas, mille kaitseomadused on küll tõenäolisemalt tagasihoidlikumad, aga paljakäsi keeldun sõitmast. Saapad on alati jalas. Seega ajan varustuse alati selga.

yerba
HV Guru
yerba

sõnum 30.06.2016 09:38:06 vasta tsitaadiga

30 soojakraadi ei tapa. Aga 35+ on juba üsna teine tera. Kuna on saranne kehatemperatuurile või siis läheb ka üle selle. Ja siis ei jahuta enam ka õhk ning tunne on nagu oleksid pidevalt saunas. icon_smile.gif

tagasi üles
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 30.06.2016 10:53:06 vasta tsitaadiga

Oskab keegi soovitada mõnda head urgast, kust kohast tellida kondleid (ingl.k fairings)?

Nimelt huvitab just rattale Honda CBR 1000F, 1988.

Ebay-st vaatan, väga ei leia, kõik uuemad, kuigi ega ma ei teagi, kas kerel on väga palju muutusi. Pean uurima veidi.

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.06.2016 11:01:46 vasta tsitaadiga

nii vanale masinale on ainus mõistlik võimalus järelturg. paraku lõpeavad enamus sellistest vanadest masinatest kaklejatena. laenad kelleltki plasti ja teed vormi ning hakkad vaigust valama.
LKits
HV Guru
LKits

sõnum 30.06.2016 11:14:34 vasta tsitaadiga

Tundub vist jah nii, sest 100€/tk pole väga mõistlik hind.
Markos
HV veteran

sõnum 30.06.2016 12:07:42 vasta tsitaadiga

Sain siis ka "käe valgeks" ja istusin motikalaadse toote otsa (olemuselt mopeed), mingi retrovälimusega hiinakas, aga kõik nagu päris, 4 käiku ja puha. Tekkis mõte, et võtaks endale ka analoogse asja ligi, kuid sellega kaasneb probleem, et, kus hoida. Talvepaiga leiaks, aga kusagil kaugel igapäevaselt käia tüütab üsna varsti ära. Ehk siis kuidas on kogemusi kortermajade ees parkimisega ? Naabril seisis terve eelmise suve tutikas yamaha rollu trepikoja ees, ei tundunud probleeme olevat, sel kevadel hakkas ka silma, kuid nüüd on kadunud, äkki varastati ära dunno. Jäävad üle veel tasulised parklad ja garaaziboksid. Esimesed on lähedusest kadumas, uusarendused tulevad peale ja teistel kipub hinnatase olema natuke ebamõistlik, eriti, kui seal vaid ühte ratast hoida.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
metsakolla
HV vaatleja

sõnum 30.06.2016 12:44:42 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:
Sain siis ka "käe valgeks" ja istusin motikalaadse toote otsa (olemuselt mopeed), mingi retrovälimusega hiinakas, aga kõik nagu päris, 4 käiku ja puha. Tekkis mõte, et võtaks endale ka analoogse asja ligi, kuid sellega kaasneb probleem, et, kus hoida. Talvepaiga leiaks, aga kusagil kaugel igapäevaselt käia tüütab üsna varsti ära. Ehk siis kuidas on kogemusi kortermajade ees parkimisega ? Naabril seisis terve eelmise suve tutikas yamaha rollu trepikoja ees, ei tundunud probleeme olevat, sel kevadel hakkas ka silma, kuid nüüd on kadunud, äkki varastati ära dunno. Jäävad üle veel tasulised parklad ja garaaziboksid. Esimesed on lähedusest kadumas, uusarendused tulevad peale ja teistel kipub hinnatase olema natuke ebamõistlik, eriti, kui seal vaid ühte ratast hoida.

Enamasti seisab maja ees, pole probleemi olnud (ratas ka selline vanem ja koledam), talveks siiski varju alla. See aasta on jõudsalt rattaid peale pressinud maja juurde (Üks R1 ja üks 125cc hiinakas seisavad ka lõbusasti maja ees). Aga ma elan Tartu ligidal, nii et minu kogemus on kindlasti midagi muud.
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
Markos
HV veteran

sõnum 30.06.2016 13:17:10 vasta tsitaadiga

Jah, see ei ole Tallinn. Äravirutamine võibolla ei olegi kõige suurem oht, pigem see, et kuna majaesine on millegipärast (ilmselt bussipeatuse läheduse tõttu) korralik läbikäiguhoov, siis pidevalt kõnnib sealt igasugu kaadrit läbi, mõned tihtilugu üsna vindised. Kui need ratta peale selfit tegema ronivad, ei ole ilmselt kõige toredam, eriti, kui ümber lükatakse. Huvipakkuv ratas on muidu päris bike mõõtu, ainult et seaduses lubatud mootoriga, ehk siis ka plastikut on korralikult ümber.
Kommentaarid: 14 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 12
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 30.06.2016 23:15:24 vasta tsitaadiga

Markos kirjutas:

kalamajas salme tänaval seisid 36 hoovis nii gsx1100r, cb500 kui szr660 isegi kui vahepeal sisehoovi majas oli süstlatäitmispunkt, ei käidud krattimas. vfr seisis viimis, ühe suurkaare majas sisehoovis, kus hooletu naaber sellele otsa suutis tagurdada. vfr seisis heina tänava kortermaja ees, kus vist korra peal aeleti. vfr seisis suur-ameerika 35 taga. (sama maja juures käidi mu peukaris kaks korda sees). siis kolisin tartusse. kaunase 11 hoovi peal on mitu aastat seisnud ja hakkab ka sellel suvel seisma. paari selfi vms. tegemist olen näinud. 1 kord suutis tainas sellele seal ka otsa tagurdada. mopilaadseid tooteid vist varastatakse, sest neid on hea kiirelt kaubikusse visata. motaga on vist keerulisem. biker.ee pealt pole varastatud rataste teemat viitsind jälgida aga mujalt pole kuulda olnud, ,et kellelgi ratta kallal kratid käinud oleks. kõik hoiavad kuskil hoovis. mõnel on signa, mõnel alarmiga kettalukk, mis ka täiesti asjalikult karjub. uuematel ratastel on signad jutud peal, vanematele tuli panna. ma vahepeal mõtlesin, et võiks ka karjuv kettalukk olla aga tavaline mododetaili lukk on siiani ennast õigustanud.

LKits
HV Guru
LKits

sõnum 01.07.2016 08:19:08 vasta tsitaadiga

Kuulge kas teie keerate ööseks motikal kütusekraani kinni?
Kui jah, siis mis eeliseid see annab? Hommikul käivitub paremini?

Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 01.07.2016 08:28:28 vasta tsitaadiga

Vene masinate puhul oli igast sodi ujukinôela vahel vms ja vois jaada peale voolama
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Mootorrataste teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 194, 195, 196 ... 300, 301, 302  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.