Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
olafsand
HV Guru

|
15.06.2016 15:19:44
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
olafsand kirjutas: |
Samas ainult laadimise kaabliga ei tohiks tulla "unknown device", sest võtaks ainult voolu? |
Ma ei tea, kuidas arvuti reageerib, kui data juhtmed on lühistatud või seal on lühise asemel mingi takisti, aga ma ei imestaks, kui ta just sedasi reageeriks. |
Ma arvan, et data juhtmeid polegi üldse sees. Just proovisin töökaaslase arvuti taga sellist juhet ja arvuti ei reageeri ning telefon laeb. Jutt küll tavalisest microusb juhtmest.
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
17.06.2016 00:09:20
|
|
|
Ma tellisin ebayst 1 taalase juhtme mis kvaliteedi poolest küll hiilgavat ei tundu ja tunneb ilusti ära telefoni. Sattus kehv eksemplar äkki lihtsalt?
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
20.06.2016 20:13:26
|
|
|
ksuuk kirjutas: |
kotmarjak kirjutas: |
tellisin ringke korpuse. näeb ümber telefoni mõnusalt peenike välja ja väga mõnus. soovitan. |
|
Vaatasin seda ja mõtlesin, et kas mulle tundub või ongi 5,2" telefon selle ümbrisega on 5,5" mõõtudega?
viimati muutis ksuuk 20.06.2016 22:29:03, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
20.06.2016 21:32:27
|
|
|
Nexus 5x ongi 5.2" ekraani kohta füüsiliselt väga suur.
Veruse tugevamat sorti ümbrisega on suurus väga lähedal 5.7" Galaxy note 3-le.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
20.06.2016 22:28:39
|
|
|
vortex kirjutas: |
Nexus 5x ongi 5.2" ekraani kohta füüsiliselt väga suur.
Veruse tugevamat sorti ümbrisega on suurus väga lähedal 5.7" Galaxy note 3-le. |
Mnjaa, seega algatuseks, kui üldse, tuleb siis vaid ekraanikile lisada. Korpus ju ise ka mitte klaasist tagakaanega, vaid plastik.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
21.06.2016 09:53:18
|
|
|
Nexus 5X puhul on palju ruumi raisatud kõlariavade ja ekraani vahele suure vahe jätmisega. Näiteks proximity sensor on paigutatud kuulariava ja ekraani vahele "teisele reale", mitte kuulariava või kaamera kõrvale, nagu telefonidel enamasti on. Ja all servas pole ruumiraiskamisele nagu üldse mingit vabandust peale selle, et telefon sümmeetriline, "ilus" välja näeks. Telefonil füüsilisi nuppe ekraani all ei ole, võiks kompaktsema korpuse teha, aga ikkagi on nagu nuppude jagu ruumi jäetud sinna. Seespool ka justkui ruumi oleks seal kohas detaile tihemini paigutada. Täielik möödapanek minu meelest, Moto G on palju kompaktsemalt pakitud, "nupuruum" ära kaotatud, kui kasutu raiskamine.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
23.06.2016 00:38:10
|
|
|
1) Kas oskate soovitada, millist/kust USB-C varukaablit 5x-le osta? (USB-C -to- USB-A) Kas näiteks dx.com-s müüdav on adekvaatne?
2) Kas seinaadapterina (USB-C -to- USB-A kaabli külge) sobivad 5x laadimiseks ka vanemad adapterid, mis on tulnud koos vanemate microUSB telefonidega? (nt Nexus 5 adapter - tüüpiline output 1A-1.2A/5V)
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
t-force
Kreisi kasutaja
|
23.06.2016 08:24:09
|
|
|
2) aeglane laadimine aga sobib
|
|
Kommentaarid: 27 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mirage
HV veteran
|
23.06.2016 09:08:57
|
|
|
Kusjuures oleneb adaptrist, kui 2A+ välja annab, siis näitab ka, et charging rapidly.
_________________ Terrorists have two eyes, pandas have two eyes. Coincidence? I think not!
><(((°> |
|
Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
73 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
_marek
HV Guru

|
25.06.2016 11:51:04
|
|
|
Ostsin Teliast teisipäeva õhtul 5x. Tegin esimese käivituse, tõstsin oma Google'i konto üle, samuti eelmises telefonis (Nexus 5) olnud äppid. Selle protsessi käigus tegi telefon paar-kolm restarti (s.h. mõne äppi installimise ajal ehk ebaloomulikud sund-restartid crashimisest vms). Viimase äppi installi ajal lülitus välja ning enam sisse ei lülitunud (akut oli tol hetkel 64%). Edasi proovisin Google'i lehelt soovitatud kõiki erinevaid recovery variante (volume down + power nupu all hoidmine; laadimine 1h ja seejärel juhevälja-juhesisse-käivitus jne). Nothing. Bricked. Kolmapäeva hommikul viisin tagasi Teliasse ning loomulikult ei nõustutud telefoni välja vahetama (mida nõudsin, kuna telefoni sisuliselt kasutada ei saanudki, vaid suri maha juba enne valmis seadistamist), vaid saadeti teadmata ajaks hooldusesse... Mõnus, mõnus...
|
|
Kommentaarid: 130 loe/lisa |
   |
118 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.06.2016 12:40:28
|
|
|
Amazoni garantii - pakuti 3 võimalust:
1. Saadan vigase telefoni neile ja saan kogu makstud summa tagasi (full refund), sh tagasisaatmise kulu, kui saadan neile tšekist pildi. Vaatamata sellele, et praeguseks on võrreldes algse hinnaga tel hind ~30% langenud.
2. Saadavad uue telefoni ja kui selle kätte saan, saadan vana neile tagasi.
3. Maksavad mulle 20% tel hinnast tagasi ja jätan telefoni endale.
vs Telia, Klick vm? No miks ma ennast peaksin karistama nendega jagelemisega? Ma olen kõik oma 3 droidi ostnud Amazonist, alates ZTE Blade'ist (sellest originaalist, esimesest mudelist), garantiid on küll vaja läinud ainult Nexus 5X-ga.
Muide, kas kõigil on juba jalgu jäänud 4K video režiimis flashi kasutamise võimaluse puudumine? Kuna ma olen 4K videot teinud väga vähe, siis alles nüüd avastasin selle. Eriti põnev selle bugi juures on see, et 4K slomo režiimis on flash olemas.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 25.06.2016 12:52:15, muudetud 1 kord |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
25.06.2016 12:40:32
|
|
|
1. Saadan vigase telefoni neile ja saan kogu makstud summa tagasi (full refund), sh tagasisaatmise kulu, kui saadan neile tšekist pildi. Vaatamata sellele, et praeguseks on võrreldes algse hinnaga tel hind ~30% langenud.
vs Telia, Klick vm? No miks ma ennast peaksin karistama nendega jagelemisega? |
Amazon.de või .uk? On nende tingimustel vahet?
|
|
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
25.06.2016 12:54:33
|
|
|
No praegusel juhul uk. Ei tea, kas vahet on, aga nagu ma kuulnud või aru saanud olen teiste jutust, siis vähemalt uue telefoni vastu vahetamine enne vana ärasaatmist on kõigis (vähemalt euro-) Amazonides sama.
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
26.06.2016 13:50:53
|
|
|
Mul oli arvamus, et Nexus on nagu Apple riistvara, mis saab uuendusi igavesti. Selgus, et nii polegi, 15 kuud veel ja pidu läbi - http://www.droid-life.com/2016/06/21/google-listing-update-death-dates-nexus-devices/
Huvitav, miks mõni firma pole veel ametlikult hakanud pakkuma mõistliku tasu eest uuendusi telefonidele, milledele telefoni tootjad uuedusi enam ei paku? Vähemalt populaarsemad margid võiks ju olla esindatud?
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
26.06.2016 17:30:01
|
|
|
vs Telia, Klick vm? No miks ma ennast peaksin karistama nendega jagelemisega? Ma olen kõik oma 3 droidi ostnud Amazonist, alates ZTE Blade'ist (sellest originaalist, esimesest mudelist), garantiid on küll vaja läinud ainult Nexus 5X-ga.
Muide, kas kõigil on juba jalgu jäänud 4K video režiimis flashi kasutamise võimaluse puudumine? Kuna ma olen 4K videot teinud väga vähe, siis alles nüüd avastasin selle. Eriti põnev selle bugi juures on see, et 4K slomo režiimis on flash olemas.  |
Mis asi on 4k slomo?? mäs?
|
|
Kommentaarid: 274 loe/lisa |
   |
6 :: |
2 :: |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
26.06.2016 20:34:15
|
|
|
Siin on eksimus vast jah...slowmo on 720p?
|
|
Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
57 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
26.06.2016 21:01:33
|
|
|
olafsand kirjutas: |
Siin on eksimus vast jah...slowmo on 720p? |
jah, nii 120fps kui 240fps on 720p, või 738 vist ikka..
Kuid tõsi, 4K video korral flash'i kasutada ei saa.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
26.06.2016 21:09:35
|
|
|
ksuuk kirjutas: |
Mul oli arvamus, et Nexus on nagu Apple riistvara, mis saab uuendusi igavesti. Selgus, et nii polegi, 15 kuud veel ja pidu läbi - http://www.droid-life.com/2016/06/21/google-listing-update-death-dates-nexus-devices/
Huvitav, miks mõni firma pole veel ametlikult hakanud pakkuma mõistliku tasu eest uuendusi telefonidele, milledele telefoni tootjad uuedusi enam ei paku? Vähemalt populaarsemad margid võiks ju olla esindatud? |
2 aastat on üsna hästi, varem on Google ametlikult öelnud et garanteerib uuendused Nexustele 18 kuu jooksul turule tulekust.
Tegemist on siis garanteeritud ajaga, mis ei tähenda et teatud seadmed ei või saada uuendusi pikemalt.
Ka Apple ei uuenda seadmeid igavesti, praegu garanteeritakse uuendusi 3 aasta jooksul, kui raud lubab siis saavad ka vanemad, aga paljud uuemad omadused vanematel seadmetel ei toimi.
Igal juhul on Applel vanematele mudelitele uendusi teha nii tehniliselt lihtsam kui majanduslikult mõttekam.
Miks peaks keegi tahtma "mõne firma" poolt pakutava alternatiivi eest maksta kui entusiastid sama asja tasuta teevad.
Vaevalt et "mõni firma" seda oluliselt kvaliteetsemalt teeks, pigem vastupidi. Samuti oleks klientide hulk, kes selliste uuenduste eest maksma oleksid nõus piisavalt kaduvväike et see äri ei tasuks ennast ära isegi siis kui see oleks tehniliselt ja juriidiliselt võimalik.
Kui isegi suhteliselt suured telefonitootjad on siin komponenditootjate ja operaatorite suvast sõltuvad, ei ole selline üritus kolmandatele tegijatele kindlasti reaalselt tehtav.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mario.
HV Guru
|
26.06.2016 21:15:52
|
|
|
Toetus võiks olla vähemalt 24 kuud, nagu on nö garantii aeg. Peale seda pole vahet.
|
|
   |
217 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
26.06.2016 21:34:45
|
|
|
Mario. kirjutas: |
Toetus võiks olla vähemalt 24 kuud, nagu on nö garantii aeg. Peale seda pole vahet. |
Minu andmetel on oktoober 2015 (Nexuste 5X ja 6P launch) ja oktoober 2017 vahet parajasti 24 kuud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
26.06.2016 22:13:58
|
|
|
vortex kirjutas: |
2 aastat on üsna hästi, varem on Google ametlikult öelnud et garanteerib uuendused Nexustele 18 kuu jooksul turule tulekust.
Tegemist on siis garanteeritud ajaga, mis ei tähenda et teatud seadmed ei või saada uuendusi pikemalt.
Ka Apple ei uuenda seadmeid igavesti, praegu garanteeritakse uuendusi 3 aasta jooksul, kui raud lubab siis saavad ka vanemad, aga paljud uuemad omadused vanematel seadmetel ei toimi.
Igal juhul on Applel vanematele mudelitele uendusi teha nii tehniliselt lihtsam kui majanduslikult mõttekam.
Miks peaks keegi tahtma "mõne firma" poolt pakutava alternatiivi eest maksta kui entusiastid sama asja tasuta teevad.
Vaevalt et "mõni firma" seda oluliselt kvaliteetsemalt teeks, pigem vastupidi. Samuti oleks klientide hulk, kes selliste uuenduste eest maksma oleksid nõus piisavalt kaduvväike et see äri ei tasuks ennast ära isegi siis kui see oleks tehniliselt ja juriidiliselt võimalik.
Kui isegi suhteliselt suured telefonitootjad on siin komponenditootjate ja operaatorite suvast sõltuvad, ei ole selline üritus kolmandatele tegijatele kindlasti reaalselt tehtav. |
Hetkel saab vist igale Apple tootele ios 9.3 peale, vanematel osad kellad /viled jah ei toimi aga core OS on peal ja kõikide turvapaikadega ka. Android -l aga on turvaauke palju ja vanemate telefonide kasutajad ei saa enam uuendusi. Entusiastid teevad tasuta? Nojah, kui tootja on lähtekoodi avalikustanud, siis saab selle baasil midagi teha, kui aga mitte (nagu enamus Mediatek -ga telefonid) siis ei viitsi keegi midagi nikerdada. Ja tasuta asjad on nagu on, kui töötab, on hästi, kui ei tööta, siis kirud ja needamad entusiastid ütlevad, et asi on ju tasuta, mis sa virised. Sageli ka entusiast tegeleb niikaua ühe mudeli softiga, kuniks uue telefoni saab ja siis on ikka jama (olen ise selle läbi elanud). Kusjuures ma ei usu, et see tasuliste uuenduste huviliste arv on nii väike. Kui uuenduse saaks nn Google Play kaudu, maksad aastas näiteks 5.-, siis küll ka huvilisi leiaks.
Hetkel on arvutimaailmas nii, et ostad riistvara ja siis valid opsüsteemiks kas MS või mõne Linuxi distro. Sama põhimõte võiks ka moblamaailmas olla. Või siis üldse nn pilvepõhine OS, buudib võrgust. Seega arenguruumi veel on.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lord Ami
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 57 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
ksuuk
Kreisi kasutaja
|
03.07.2016 17:12:42
|
|
|
Mnjah, tellisin isegi telefoni ja vidinad ära aga loobusin lõpuks, see usb-c -ga mässamine teeb toote liiga kalliks (vaja kõiksugu lisavidinad osta, adaptereid kaasas kanda) ja pealegi uus Nexus 5 ka peagi tulemas, äkki seekord pannakse ka RAM -i ja sisemälu rohkem. Valisin ühe teise 5,2" micro usb -ga isendi, kaotasin küll sõrmejäljelugeja aga paranoia tõttu ei oleks seda niiehknaa kasutanud.
|
|
   |
3 |
|
tagasi üles |
|