Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
indrpo
HV Guru
|
15.06.2016 11:18:45
|
|
|
Betamax kirjutas: |
indrekp kirjutas: |
Super AMOLED kirjutas: |
Misasi on GB switch? |
http://lmgtfy.com/?q=GB+switch
Eesti keeles siis kas sada Megabitti sekundis kiirusega võgujagaja või Gigabit sekundis võrgujagaja.
Viimane on tänaste kiiruste juures eelistatum. |
Gigabitt kirjutatakse lühendatult ikka Gb. |
Just nii, ma ei leidnud kohta kus keegi nii kirjutas, peale sinu.
|
|
Kommentaarid: 259 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
15.06.2016 11:37:01
|
|
|
Betamax kirjutas: |
Super AMOLED kirjutas: |
Misasi on GB switch? |
http://lmgtfy.com/?q=GB+switch
Eesti keeles siis kas sada Megabitti sekundis kiirusega võgujagaja või Gigabit sekundis võrgujagaja.
Viimane on tänaste kiiruste juures eelistatum. |
Gigabitt kirjutatakse lühendatult ikka Gb. |
Just nii, ma ei leidnud kohta kus keegi nii kirjutas, peale sinu. |
Üldiselt kirjutatakse switchide puhul kiirus välja (Gbps, Gb/s), mitte mingisugune maksimaalne maht. (Gb ehk 128MB? Jube kehva switch, kui peale niiväheseid andmeid otsa saab...)
_________________ Progemisest: https://byteaether.github.io/
Seisab keldris vana 386-486-Pentium1? Räägime! Ehk saan vanakesele uue elu anda.
Vaata siia, äkki müün midagi põnevat -> https://www.osta.ee/index.php?fuseaction=listing.seller&q[seller]=jnt |
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
conx
HV kasutaja
|
15.06.2016 14:10:29
|
|
|
Kas Inteno ruuterisse saan ka kuidagi väljapoolt ligi. Vaja miski linnuke kuskile teha, et saaksin väljast sorkima kui port on sinna suunatud? Hetkel nagu ei lase...
|
|
Kommentaarid: 17 loe/lisa |
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.06.2016 14:14:41
|
|
|
Vanematele ruuteritele küll ei saanud, oli ligipääs kinni keeratud (sai küll hea tahtmise korral lahti keerata) ja vaevalt, et sellelegi saab.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
15.06.2016 14:19:50
|
|
|
Suht sobib iga laiatarbe switch, kuid multicasti puhul tera keerulisem lugu.
Minu soovitused aPoiss kasutajale.
Eeldused
a ) vähemalt 2048 hosti(mac)
b ) puhver suurem, kui 1Mb
c ) 802.3x ja 802.1p tugi
d ) läbilaskevõime vähemalt 48.3 Mbps 64 Kbyte paketi puhul. Arvutasin juurde juhu, kui peaks olema kuni 4 telerit majapidamises, mis tahavad HD kvaliteeti vaadata.
c ) Veatolerants 0.1%
Muud vlan majandamised on lihtsalt boonuseks.
Minul on manageeritav switch, kuna tavakiibistik ei saaks hakkama mu internetiliiklusega. Madal Mbps , kuid kõrge Pps.
Sain soodsalt HV-lase käest HP 1910.
ADSL töötab jah kuidagiviisi ühe traadi peal. VDSL tarbeks on enamat vaja.
Inteno DG301 peale väljast ligi ei pääse. Ei tahakski, kuna tegemist on üsnagi suure turvariskiga. Telia iseteenindusportaalist ei piisa?
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
15.06.2016 22:00:45
|
|
|
Pailaps kirjutas: |
Minu soovitused aPoiss kasutajale. Eeldused a ) vähemalt 2048 hosti(mac) b ) puhver suurem, kui 1Mb c ) 802.3x ja 802.1p tugi d ) läbilaskevõime vähemalt 48.3 Mbps 64 Kbyte paketi puhul. Arvutasin juurde juhu, kui peaks olema kuni 4 telerit majapidamises, mis tahavad HD kvaliteeti vaadata. c ) Veatolerants 0.1% |
Netgear GS608v4 specidest leidsin vaid Packet Buffer Size 1 Mbit, muudest asjadest pole sõnagi. Kas see tähendab, et peaks midagi paremat vaatama ja kas saaksid anda konreetse HV või mõne poe soovituse, st mis hinda asi jääb ? Su HP on amazonis $329.88
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
Etz
HV Guru

|
15.06.2016 22:06:55
|
|
|
aPoiss kirjutas: |
Pailaps kirjutas: |
Minu soovitused aPoiss kasutajale. Eeldused a ) vähemalt 2048 hosti(mac) b ) puhver suurem, kui 1Mb c ) 802.3x ja 802.1p tugi d ) läbilaskevõime vähemalt 48.3 Mbps 64 Kbyte paketi puhul. Arvutasin juurde juhu, kui peaks olema kuni 4 telerit majapidamises, mis tahavad HD kvaliteeti vaadata. c ) Veatolerants 0.1% |
Netgear GS608v4 specidest leidsin vaid Packet Buffer Size 1 Mbit, muudest asjadest pole sõnagi. Kas see tähendab, et peaks midagi paremat vaatama ja kas saaksid anda konreetse HV või mõne poe soovituse, st mis hinda asi jääb ? Su HP on amazonis $329.88 |
See HP on täielik overkill sulle koju...
Ma ajan seda sama kõike TP-Link TL-SG2424`jast läbi...mis oleks samuti sulle täielik raiskamine.
Ma ei näe õigemini ainumastki põhjust, sinu lähteülessande alusel, miks sul peaks üldse manageeritavat switchi vaja olema...
_________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen! |
|
Kommentaarid: 228 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
15.06.2016 22:18:10
|
|
|
Manageeritav switch annaks võimaluse probleemide korral võrgukaablit kontrollida/testida ja võrguliiklust pealt kuulata, muud kasu sellest ilmselt tõesti pole.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
15.06.2016 22:24:35
|
|
|
Krm, tehku siis nii nagu tavaline inimene, kõigepealt ostab odava ja proovib kas töötab, kui ei, siis ostab kvaliteetsema.
Manageerimine vajab pisut teadmisi juba, võibolla tahaks mingeid vlane eraldi hoida vms.
Väiksest asjast palju kära.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
aPoiss
HV kasutaja

|
15.06.2016 22:59:27
|
|
|
Enne Pailaps soovitust oli teema mulle lõppenud. Võtan selle netgeari ära ja tehtud. Tänan veelkord.
|
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
15.06.2016 23:20:40
|
|
|
aPoiss kirjutas: |
Tekkis mõte NAS soetada, telekast (telekatest) DLNA kaudu selle sisu vaadata, NAS peale PC backuppe teha jms. Kuna pole varem kokku puutunud sellise asjaga, siis tekkis palju lolle küsimusi.
Kas asi toimiks nii nagu pildil toodud või on Telia ruuteri/ühenduse poolel mingid piirangud või tahab NAS telekaga otse suhelda ? Peaks NAS olema otse ruuteri taga ?
 |
Kasutusel sinu kirjeldatud skeem koos selliste kommutaatoritega.
http://www.dlink.ru/ee/products/1/1813.html ja http://www.dlink.ru/ee/products/1/1812.html
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/V%C3%B5rguseadmed/708846/
On aastaid töötanud. Ühe switchi lõi ülepinge maha, ostsin uue ja töötab ka see juba paar aastat.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
Kommentaarid: 141 loe/lisa |
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
16.06.2016 12:22:31
|
|
|
jägaja kirjutas: |
On aastaid töötanud. Ühe switchi lõi ülepinge maha, ostsin uue ja töötab ka see juba paar aastat. |
telia läheb ikka switchi külge. ja sealt edasi jagab kuhu iganes.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.06.2016 12:27:06
|
|
|
RCC,
Inteno->switch1->digiboxid, NAS, arvuti jne
Inteno->switch2->jne
või mis sa öelda soovisid? Telia on mul teenusepakkja ja teenus tuleb juhetpidi Itenosse kust edasi jaguneb.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
16.06.2016 12:27:13
|
|
|
et fibre-lc>sfp-sse klõps ja switchi järgi kõik muud kopsikud. ahjaa, see eeldab muidugi fix ip välja (vähemalt 5) muidu see ei toimi. st gw on kusagil elioni majas. sest minul telekat ju ei ole.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
16.06.2016 12:29:17
|
|
|
RCC, vaskkaabli kliendid peavad fibre-lc>sfp asemel Inteno või mõne selle eelkäijaga leppima.
|
   |
126 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
16.06.2016 12:30:08
|
|
|
RCC, telia PON võrgus pole sul sfp külge midagi ühendada.
|
|
Kommentaarid: 151 loe/lisa |
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
16.06.2016 12:30:41
|
|
|
nojahnoh, ma hiljem kaesin et toda lahendust hoopis bkutt tahtis (apoiss) ja mu pakutu oleks siis sobilik urrile kes tahtis tingimata garanteeritud kiirust teises teemas.
|
   |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
Osiris
HV Guru

|
19.06.2016 19:29:04
|
|
|
Seekord pean taas Telia helpdeski kiitma. Pühapäeva õhtupoole helistati ja prooviti mu muret lahendada. Kuid probleem siiski milleski muus kohas - saadavad tehniku esmaspäeval.
Loodetavasti ei määrita rikkis asja kliendile pähe - et klient on nagu ise süüdi. Teemaks siis ruuteril uploadi kukkumine 11M pealt 5,6M peale. Algas sellest, et ruuter andis teada - xDSL on down. Peale seda kukkus ka uploadi kiirus.
Logis selline info sees kui kellelegi midagi ütleb:
xDSL linestate up (ITU-T G.993.2; downstream: 44999 kbit/s, upstream: 5740 kbit/s; output Power Down: 14.2 dBm, Up: -25.6 dBm; line Attenuation Down: 13.9 dB, Up: N/A dB; snr Margin Down: 16.5 dB, Up: N/A dB) |
Telia kapp ~20m kaugusel majast .
|
|
Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
103 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.06.2016 19:25:05
|
|
|
KillFrenzy kirjutas: |
Port jaamas ilmselt ei olnud õige, andis suht kohe errorit et paari päeva jooksul aktiveeritakse. Enamasti ei aktiveerita, vaid peab helistama üle paari päeva pärast. Miks nii, sellest ei saa aru.
Isiklikust kogemust ütleks et mingi 5/6 korral kui tellida telekast VDSL, ei ole see ise tööle hakanud paari pärast, vaid jääb mingi errori pärast toppama. (klienti ei huvita, mis iganes pordid või profillid kuskil valed on, kui on loodud võimalus tellida telekast mingit teenust võiks see ka toimida, mitte et klient peab ise uurima, helistama ja kerjama).
Mõned kuud tagasi, samal tänaval sama jaama taga pidi lausa korduvalt helistama. |
Olen ajalooga kursis, oled sellest siin varem rääkinud vist? Tõepoolest oli eelmisel aastal mingi aeg kui töö ei jõudnud õigel ajal õigesse kohta.
Sõltuvalt piirkonnast võib minna võib-olla ka üle kolme päeva, ise pole kohanud. Klient tellib ekraanil, kui masin näeb, et õige port, teeb kohe, kui mitte, väljastab töö tehnikule, määratakse see kas automaatselt või tööde juhi poolt kolme tööpäeva jooksul tegemiseks. Nii see tehtud ja mõeldud on. |
Kuna tegu kannatliku kliendiga, siis minu soovitust kohe kõne teha, ei tahtnud. Ootas 3 tööpäeva ja siis ootas veel 3 tööpäeva.
Täna tegi lõpuks kõne, tibi ütles oi on jah mingi jama, et tellimus jäänud kuhugi toppama, miks ei tea jne. Et edastab nüüd tellimuse ja asjad hakkavad liikuma.
Nagu mingi kubjas peab olema, kogu aeg tagant torkima, muidu toppab asi paar aastat võibolla.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
20.06.2016 19:48:10
|
|
|
Port jaamas ilmselt ei olnud õige, andis suht kohe errorit et paari päeva jooksul aktiveeritakse. Enamasti ei aktiveerita, vaid peab helistama üle paari päeva pärast. Miks nii, sellest ei saa aru.
Isiklikust kogemust ütleks et mingi 5/6 korral kui tellida telekast VDSL, ei ole see ise tööle hakanud paari pärast, vaid jääb mingi errori pärast toppama. (klienti ei huvita, mis iganes pordid või profillid kuskil valed on, kui on loodud võimalus tellida telekast mingit teenust võiks see ka toimida, mitte et klient peab ise uurima, helistama ja kerjama).
Mõned kuud tagasi, samal tänaval sama jaama taga pidi lausa korduvalt helistama. |
Olen ajalooga kursis, oled sellest siin varem rääkinud vist? Tõepoolest oli eelmisel aastal mingi aeg kui töö ei jõudnud õigel ajal õigesse kohta.
Sõltuvalt piirkonnast võib minna võib-olla ka üle kolme päeva, ise pole kohanud. Klient tellib ekraanil, kui masin näeb, et õige port, teeb kohe, kui mitte, väljastab töö tehnikule, määratakse see kas automaatselt või tööde juhi poolt kolme tööpäeva jooksul tegemiseks. Nii see tehtud ja mõeldud on. |
Kuna tegu kannatliku kliendiga, siis minu soovitust kohe kõne teha, ei tahtnud. Ootas 3 tööpäeva ja siis ootas veel 3 tööpäeva.
Täna tegi lõpuks kõne, tibi ütles oi on jah mingi jama, et tellimus jäänud kuhugi toppama, miks ei tea jne. Et edastab nüüd tellimuse ja asjad hakkavad liikuma.
Nagu mingi kubjas peab olema, kogu aeg tagant torkima, muidu toppab asi paar aastat võibolla. |
Tegelikkuses olen mina näinud massiliselt kinnitamata tellimusi. Tellimus on reaalselt kliendi taha toppama jäänud. Ma alguses mõtlesin, et skript feilib kuidagi märkamatult. Tegelikkuses ei kinnitata ostukorvi ära.
Mõtlesin, et peaks inaktiivsuse peale ostukorvi automaatselt kinnitama. Samas oleks suuremas koguses vingu tulnud. Ei ma juu ei tahtnud tellida ää.
Sestap õppisin kogemusest ja arvan, et tellimine peaks olema intuitiivsem.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
jnt
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 110 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.06.2016 20:13:34
|
|
|
No tegin eelmisel kolmapäeval katse, ise ei torkinud midagi.
Kliendil TG784 ja vaid ADSL port jaamas. Teleris valisin 5M asemel 10M ja telli, vastus nagu ikka ebaloogiline, ebaõnnestus jms.
Samal ajal läks tellimus välja, teise päeva hommikul võttis teenindaja kliendiga ühendust ja küsis kuidas soovite ruuterit saada, esindusest või kulleriga. Saadeti kulleriga ja reedel oli käes.
Hetkeseisuga on kliendil seade veel ühendamata mis tähendab, et tehnikule enne töökäsku ei tule kui klient on Inteno liinile ühendanud.
Kannan ette kui klient on seadme ühendanud ja töötellimus tehnikuni jõudnud.
Ma ei oska nüüd päris täpselt öelda, kuidas saab protsess erinev olla aga tõesti, võibolla on veel kodulehel tegijatel mingi teine koht kus asi pidurdub.
|
|
   |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
20.06.2016 20:22:09
|
|
|
jnt kirjutas: |
Pailaps, kui tellimust ei kinnitata ja ostukorv jääb "õhku", siis mõistlikud poe lahendused saadavad päeva-paari pärast kliendile teate, et kuule, sul on ostukorvis asju ripakil... |
Hea mõte, kuid enamus ei hoia oma kontaktandmeid korrektsena. Korralda isegi kampaaniaid tasuta nänniga. Tühi töö ja vaimu närimine. Seetõttu jäi teenindajale käsitsi aktiveerimiseks. Paradoks, teenindaja töökoormus suureneb.
Isegi telefoninumbri verifitseerimise peale tuli sellist hülge hala, et kole. Ma mõtlesin, et teeks ilma idioodikaardita two-factor authi. essugi.
|
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
KillFrenzy
HV Guru

|
20.06.2016 21:03:08
|
|
|
Ei tea mis kodulehest ja ostukorvist jutt käib. Tellitud sai telekast, jäi kiri ette aktiveerimisel. Mingeid lisakinnitamise nuppe ei paistanud.
Inteno on liinil üle poole aasta olnud.
|
|
   |
133 |
|
tagasi üles |