|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Mis mootorrattast/rollerit omad või ostad? |
| Yamaha |
|
6% |
[ 34 ] |
| Honda |
|
8% |
[ 46 ] |
| ATM |
|
0% |
[ 5 ] |
| KTM |
|
2% |
[ 13 ] |
| Aprilia |
|
4% |
[ 23 ] |
| Cpi |
|
1% |
[ 7 ] |
| BMW |
|
1% |
[ 11 ] |
| Harley-Davidson |
|
1% |
[ 10 ] |
| Kawasaki |
|
5% |
[ 30 ] |
| Suzuki |
|
8% |
[ 47 ] |
| Vene masin |
|
9% |
[ 50 ] |
| Pocketbike |
|
1% |
[ 7 ] |
| Mingi muu veereja ... |
|
9% |
[ 50 ] |
| Polegi sellist sõidukit. |
|
39% |
[ 221 ] |
|
| hääli kokku : 554 |
|
| autor |
|
Raiku
HV Guru

|
19.05.2016 13:55:43
|
|
|
| ranel kirjutas: |
| renx09, , väga äge. |
x2
_________________ Честных психов можно не лечить... |
|
| Kommentaarid: 58 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
45 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
20.05.2016 12:49:57
|
|
|
| Kas keegi seal bemmi-laadal, junaited motorsis, on käinud juba? Kas seal oli ka miskit?
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
volpsu
HV kasutaja
|
20.05.2016 13:00:51
|
|
|
Natuke vara vist veel aga plaanin 15-16 paiku läbi sõita.
_________________ Ega pidu ei parane, kui viin ei vähene! |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
20.05.2016 13:16:46
|
|
|
| Ai kurja jah, kolmveerand tunni pärast alles algab.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
volpsu
HV kasutaja
|
20.05.2016 15:28:40
|
|
|
Käidud. Rahvast vähe ja müüdavat ka vähe Võibolla õhtupoole pilt lõbusam aga arvestades seda liiklust seal kandis õhtul siis ise ei taha sinna minna.
_________________ Ega pidu ei parane, kui viin ei vähene! |
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
20.05.2016 18:13:19
|
|
|
Mulle jäi seal silma ainult üks ilus masin. Kaspari 1934. aasta Terrot.
Muidu tundus üsna kesine see laada osa
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
20.05.2016 18:24:23
|
|
|
| Oli see ainult bemmidele või üldine? Aga jah, sitt aeg... Oleks homme olnud, oleks võinud ka väikse leti püsti panna.
|
|
| Kommentaarid: 248 loe/lisa |
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 464 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
361 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.05.2016 08:46:01
|
|
|
R35 Hondaks?
Poleeeee pahaaaaa...
| tsitaat: |
| Mulle jäi seal silma ainult üks ilus masin. Kaspari 1934. aasta Terrot. |
Loodame, et omanik "reklaami" pahaks ei pane.
Spoiler 
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Winterwind
One

|
21.05.2016 12:42:18
|
|
|
Vana-Narva mnt-l Kahalas tuli täna 35 tsiklit vastu
|
|
| Kommentaarid: 1009 loe/lisa |
   |
3 :: |
1 :: |
728 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 1156 loe/lisa |
   |
4 :: |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
21.05.2016 23:25:51
|
|
|
| laurx kirjutas: |
| täna oli väga palju rattaid näha. |
Jah, tegin ka ise mingi 250km ringi. Homme plaanin kell 14 Rakverest startida ja Palmse kaudu Viinistu ja Juminda poolsaarele tiirud peale teha.
|
|
| Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
22.05.2016 21:07:57
|
|
|
| ETV2 täna teemaõhtu, näitas Teesalu ja Raudsiku vanu sõite, hetkel Kalvi Suursõit 50 ja siis Vallatutest Kurvidest natuke. Päris head kaadrid 80datest ja Vihurist.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
22.05.2016 21:46:57
|
|
|
http://www.postimees.ee/3703751/autokoolid-protesteerivad-motoeksamite-tallinnast-valjaviimise-vastu
Maanteeamet ei võta sellest hooajast enam mootorrattajuhi eksameid Tallinnas asuval õppeplatsil ning kõik pealinna A-kategooria juhiloa eksamite sooritajad peavad seda tegema linnast väljas Sauel. Autokoolid soovivad eksamite läbiviimise võimalust ka Tallinnas, kuid maanteeamet välistab praegu sellise võimaluse.
ma tegin ka sauel. oma sikliga sõitsin sinna, oma sikliga sõitsin pässa hessi kust eksam hakkas, oma sikliga sõitsin pärast sauele templit saama.
saue eksam nägi välja nii: sauel oli plats - estakaat, kaheksa, slaalom, pidurdamine ja aeglussõit. see tehtud, tuli hessi tagasi sõita. sealt hakati järge mööda minema. nõmmele, nõmmel 30 ala, paiknemist ja parema käe risti, siis kuskile, kus 70 ala sai ja siis hessi juurde tagasi harkust..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. 5213582 - helista. |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
22.05.2016 22:08:47
|
|
|
Arendaks teemat ja tekitaks arutelu tavapärase linnaratta matkakonfiguratsiooni viimine. Pean silmas sellist lahendust, mida saaks siis soovi korral jälle eemaldada, sest igapäevaselt matkamas ei käi, kuid kui minna, siis võiks olla.
Rattaks on Honda CB750 (Seven-fifty). Olen mõelnud järgnevaid tegevusi.
1. Kohvrid. Hetkel on kohvrid juba olemas koos Givi WingRack originaal raamiga. Ära pean lahendama suunatulede probleemi, sest originaalis on suunatuled raami küljes, aga mina tahaksin raami paigaldada kuidagi nii, et originaalsuunatuled oleksid kasutuses. Kas see ka võimalikuks osutub, veel ei tea. Külgedel 2x36 liitrit ja tagakohver koos seljatoega 49 liitrit. Sellest peaks olema enam, kui küll. Kuna aga plaanin matkata rattaga üksinda, siis kuidas kommenteeritakse mõtet, et tagakohvri kinnitus ümber ehitada selliselt, et kohver oleks tagasõitja istme kohal, mitte tagapool? Seda just sellel põhjusel, et raskuskese toetuks rohkem tagarattale ja ratas ei oleks ka nii pikaks venitatud (niigi on pikk ja suur ratas).
2. Kõrge tuuleklaas. Olen vaadanud nii Puig-i kui ka Givi tooteid ja viimane tundub asjalikum. Jah, on kallis osta, aga matkal on hea, kui kaitseb tuule ja sademete eest ning tuuleklaasi taha on hea "peita" ka elektroonikat. Silma jäid sellised mudelid nagu Givi A660 ja ka Givi AF49 Viimane neist ei ole kindlasti nii nägus ja ei sobi väga hästi klassikalisele rattale, aga matkakonfiguratsiooni korral ei ole see vast ka nii määrav. Kas on ka arvamusi viimase osas, et kas kaitse võiks viimasel palju parem olla, kui esimesel? Kurb on see, et Eestis reaalsuses neid kohal pole, seega ei ole hetkel aimugi, kustkohast neid tellida ja kui kiirelt kätte saaks.
3. Lisatuled. Olen mõelnud, et kaugtulede ahelasse või siis eraldi lüliti alla võiks amordipüstakute külge paigaldada LED lisatuled. Kuna sõidan suvisel ajal rattaga väga palju ja tihti ka hämaras või pimedas ning üksi, siis lisavalgus ei tee paha. Olen ringi vaadanud, aga midagi konkreetset pole veel silma jäänud. On kellelgi soovitusi? Kindlasti peaks olema LED tehnoloogial põhinev ja fookuskaugust peaks saama samuti reguleerida.
4. Põhitules LED-i kasutamine. Olen uurinud ja lugenud. Jah, tean, et mingi odava paarieurose LED lambi kasutamine H4 pesas on täiesti mõttetu teema, sest see lihtsalt ei valgusta. Küll on aga silma jäänud näiteks selline toode, mis ei ole enam väga odav ja äratab rohkem usaldust. On kellelgi kokkupuuteid olnud? Youtubes mingisuguseid videosid leiab, aga pigem infot vähevõitu.
5. Nutiseadmete laadimine. Enda plaan on paigaldada istme alla USB pesad, et seal siis vajadusel näiteks sideseadet/telefoni laadida. Näiteks midagi sellist või sellist. Üks juhe tuleks tuua ka juhtraua piirkonda, et vajadusel hoidikus olevat telefoni seal laadida. Sigaretisüütaja pesa pole enam teema, sest kõik seadmed on pigem USB ühilduvad ja eriseadmeid kasutada ei plaani.
Rohkemat ei oskagi esialgu midagi mõelda. On kellelgi mingisuguseid lisaideid?
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
22.05.2016 22:27:26
|
|
|
sigaretikasse paned usb tongli. mingil naljakal põhjusel näiteks kompressorid ei oma veel usbi.
on sellel sevenfiftil tõesti nii kehv esituli? VFR i topelt esilamp on isegi kehvade pirnidega talutav.
matkaratast osta on kohati mõistlikum kui mingit selleks mitte mõeldud asja väänama hakata. teine asi on matkata AS IS.
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder küsi akut, klaviatuuri ja laadijat. 5213582 - helista. |
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
22.05.2016 22:58:24
|
|
|
Suhteline see "jube kallis". Minu aegu tagasi peetud tonnine VF sai aretatud matkakaks. Polnud midagi nii kallis ja toimis küll:
Spoiler 
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
22.05.2016 23:09:59
|
|
|
| see on " tour" juba. st. klaas on kõrge ja topelt tulivist oli ka ees. |
Miskit oli jah, 2 sigarisüütaja pesa sai ka gondli alla lenksude juurde toodud.
Spoiler 
Teemaõhtu jätkub etv2, nüüd näidatakse, räägitakse meie motomiilitsast.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
23.05.2016 01:32:02
|
|
|
| Rasmus kirjutas: |
Arendaks teemat ja tekitaks arutelu tavapärase linnaratta matkakonfiguratsiooni viimine. Pean silmas sellist lahendust, mida saaks siis soovi korral jälle eemaldada, sest igapäevaselt matkamas ei käi, kuid kui minna, siis võiks olla.
Rattaks on Honda CB750 (Seven-fifty). Olen mõelnud järgnevaid tegevusi.
1. Kohvrid. Hetkel on kohvrid juba olemas koos Givi WingRack originaal raamiga. Ära pean lahendama suunatulede probleemi, sest originaalis on suunatuled raami küljes, aga mina tahaksin raami paigaldada kuidagi nii, et originaalsuunatuled oleksid kasutuses. Kas see ka võimalikuks osutub, veel ei tea. Külgedel 2x36 liitrit ja tagakohver koos seljatoega 49 liitrit. Sellest peaks olema enam, kui küll. Kuna aga plaanin matkata rattaga üksinda, siis kuidas kommenteeritakse mõtet, et tagakohvri kinnitus ümber ehitada selliselt, et kohver oleks tagasõitja istme kohal, mitte tagapool? Seda just sellel põhjusel, et raskuskese toetuks rohkem tagarattale ja ratas ei oleks ka nii pikaks venitatud (niigi on pikk ja suur ratas).
2. Kõrge tuuleklaas. Olen vaadanud nii Puig-i kui ka Givi tooteid ja viimane tundub asjalikum. Jah, on kallis osta, aga matkal on hea, kui kaitseb tuule ja sademete eest ning tuuleklaasi taha on hea "peita" ka elektroonikat. Silma jäid sellised mudelid nagu Givi A660 ja ka Givi AF49 Viimane neist ei ole kindlasti nii nägus ja ei sobi väga hästi klassikalisele rattale, aga matkakonfiguratsiooni korral ei ole see vast ka nii määrav. Kas on ka arvamusi viimase osas, et kas kaitse võiks viimasel palju parem olla, kui esimesel? Kurb on see, et Eestis reaalsuses neid kohal pole, seega ei ole hetkel aimugi, kustkohast neid tellida ja kui kiirelt kätte saaks.
3. Lisatuled. Olen mõelnud, et kaugtulede ahelasse või siis eraldi lüliti alla võiks amordipüstakute külge paigaldada LED lisatuled. Kuna sõidan suvisel ajal rattaga väga palju ja tihti ka hämaras või pimedas ning üksi, siis lisavalgus ei tee paha. Olen ringi vaadanud, aga midagi konkreetset pole veel silma jäänud. On kellelgi soovitusi? Kindlasti peaks olema LED tehnoloogial põhinev ja fookuskaugust peaks saama samuti reguleerida.
4. Põhitules LED-i kasutamine. Olen uurinud ja lugenud. Jah, tean, et mingi odava paarieurose LED lambi kasutamine H4 pesas on täiesti mõttetu teema, sest see lihtsalt ei valgusta. Küll on aga silma jäänud näiteks selline toode, mis ei ole enam väga odav ja äratab rohkem usaldust. On kellelgi kokkupuuteid olnud? Youtubes mingisuguseid videosid leiab, aga pigem infot vähevõitu.
5. Nutiseadmete laadimine. Enda plaan on paigaldada istme alla USB pesad, et seal siis vajadusel näiteks sideseadet/telefoni laadida. Näiteks midagi sellist või sellist. Üks juhe tuleks tuua ka juhtraua piirkonda, et vajadusel hoidikus olevat telefoni seal laadida. Sigaretisüütaja pesa pole enam teema, sest kõik seadmed on pigem USB ühilduvad ja eriseadmeid kasutada ei plaani.
Rohkemat ei oskagi esialgu midagi mõelda. On kellelgi mingisuguseid lisaideid? |
Huvitav jutuke, kuna ma ise teen hetkel täpselt sama asja Enamus edasist juttu tuleb nüüd mu tuttavate juttude baasil, kes twinidega jne matkavad.
Kohvite osas, mida kaugemale paigaldad, seda vähem raskemaid asju saad sinna laduda. St ma ise näe su plaanis küll midagi halba. Saad sinna paremini igasugu tööriistu jne ka panna.
Käepidemetesse soovitaks panna rutskasoojendused ning tagumiku alla geelpadja vms kuidas iganes seda kutsutakse. Matkaratastele pannakse tuledele igaks juhuks kaitseks võrk ette. Ka on lisaks matkajatel riietus, mis ühendatakse tsikli vooluvõrku ja hoiab sind soojaks. Lisaks soovitaks aretada telefoni või gps hoidiku.
Tuuleklaasi kohta, et päris palju aitab juba ka väike. Vahepeal pidin olude sunnil ilma sõitma ja päris ebameeldiv oli. Sademete vastu kasutavad matkajad hoopis vihmakindlaid keepe, mis kohe peale tõmmatakse, kui niiskeks kisub.
LED-i võid ju proovi pärast ära tellida ja tsikli peale ühe halogeen h4 tagavaraks jätta ju
Suunakate osas on raske kommenteerida ilma pildita, kuid eks need saab ju mingi vahelüli abil kaugemale ilmselt tuua.
Laadimise osas arvesta, et võid sattuda aja peale, kus lihtsalt pidevalt sajab kogu aeg, nii et alaldi tasuks panna kuhugi veekindlasse kohta ja väliseks kasutamiseks mõeldud microusb juhe edasi vedada. See tähendab, et saad telefoni vms laadida sõidu ajal, samas seadmele ohutult. Kui ratas seisab, targem oleks mitte niigi pisikest tsikliakut kulutada.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
| Kommentaarid: 186 loe/lisa |
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
23.05.2016 07:24:01
|
|
|
Juba palju häid mõtteid.
1. Esituli on tõesti kehvake, kuigi Philipsi nightbreaker on juba praegu sees ja reflektor on ilma nähtavate kahjustusteta. Kuna aga ratas on aastast 1998, siis on ilmselgelt ka aeg teinud oma töö.
2. Kohvrite osas asi selge - hakkan aretama kinnitusi. Vaja on ka tellida kummist pehmedusi raamile, mida Eestist vist osta ei ole võimalik? Ebay õnneks aitab jälle.
3. Soojenduseteema ei ole vast oluline, kuna plaanin reisida lõunasse ja seda ka tulevikus.
_________________ Rakvere parasiit |
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
23.05.2016 09:28:14
|
|
|
Olles käinud ka sellise "klassikalise" rattaga matkal mõned korrad euroopas, siis jagan ka veidi nõuandeid. See aasta lähen Kawasaki ZZr-iga. Olen ka usinasti kohandanud seda.
Minu nõuanded siis omast kogemusest ja arvestan, et lähed pikemale sõidule. ~3-5000km
Ülal palju häid mõtteid. Lisan omaltpoolt mõne olulise.
1. Sigaretisüütaja klaasi taha, ning vihmaga saab rahus laadida, sest sinna lihtsalt ei tule vett. Laadija osta korralik. ~5A.
Pesa ise võta korgiga ja kallis/korralik.
2. Topelt jala toed. Väga oluline asi, kui tahad näiteks järjest 2-3h sõita. Mina panin ettepoole. Hoiad sõidu ajal seal kasvõi 5minutit jalgu ja juba hea. Tagumine saab samal ajal sinu omasi kasutada näiteks.
3. Kuna matkal kohver küljes ja palju ootamatuid kohti, siis kukkumine on garanteeritud. Tavaliselt seisma jäädes, eriti kuskil mägedes. Lihtsalt kallak suur. Seega kukkumis punnid. Väga oluline minu meelest. 15 rattast 14 kukkus eelmisel aastal. Mõni lausa 3 korda. Kohver ja punn küljes, siis pole väga midagi sellest pikali vajumisest.
4. Ära pinguta kohvritesse pannes üle. Suur raskus taga teeb sõidu ebamugavaks ja piinab masina tagumist kiike.
5. Tee ratas laitmatult korda. Kuskil Horvaatia mägilinnas remontida ei saa.
6. Kui tsikkel lärmakas, siis selektiivsed/tavalised kõrvatropid. Kiirteel 200 km/h on lahe lasta, kuid kõrvad vilisevad juba mõne tunniga.
7. Kaasa võta alati soojendused/vooder ja vihma ülikond.
8. Klaasi ei pea ilmtingimata uut panema. Lisa triip aitab ka kohati. Näeb küll tobe välja, kuid on toimiv jupp ja samas pole nii kallis.
9. Kohver ja raamid võta korralikud, mitte need rolleri omad. Lisaks võta paagikott. SInna sisse telefon, ja muu emastarbe oluline kraam. Igal peatusel pole vaja kohvreid lahti kiskuda. Pisema paagikoti võtad aga kätte ja lähed kuhu vaja. Lisaks on need tavaliselt küllaltki veekindlad ja telefoni saab seal sees ka vihmaga hoida või laadida.
10. Kui plaanid kaamera kaasa võtta siis
Võimalusel kinnita see tagamisele kiivri külge. Tema saab vabalt ringi vahtida ja pilte teha. Juhil see üsna piiratud. Ratta ninasse pannes saab ka kindlasti lahedadid kaadreid. Eelmisel aastal lasin omal reisiga 64Gb sd kaardi kahel korral täis. Hiljem sai kokku väga hea kokkuvõttev ning tore film.
Eks neid punkte ja tarkusi on palju. Esimese matkaga/reisiga saad palju kogemust juurde.
_________________ Ma ei ole agressiivne juht, olen lihtsalt võistlushimuline.
Did i ever tell you the definition of "Insanity"? |
|
| Kommentaarid: 113 loe/lisa |
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
23.05.2016 10:14:19
|
|
|
Olen ka varem selle tootja tooteid kasutanud ja kvaliteediga olen alati väga rahule jäänud. Leidsin ühe huvitava universaalse hoidiku, mida saaks kasutada.
http://www.brodit.com/product.html?id=215792
Mida rahvas arvab?
Sinna peale saab siis juba paigaldada just täpselt sellise hoidiku, mida vaja, kas siis margipõhisena (ise plaanin osta lähiajal uue telefoni ja siis ka aktiivhoidiku koos laadijapesaga ja laadijaga.
_________________ Rakvere parasiit |
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.05.2016 15:29:07
|
|
|
| Rasmus kirjutas: |
1. Esituli on tõesti kehvake, kuigi Philipsi nightbreaker on juba praegu sees ja reflektor on ilma nähtavate kahjustusteta. Kuna aga ratas on aastast 1998, siis on ilmselgelt ka aeg teinud oma töö. |
Mõõda laadimispinge kindlasti ära. Võiks 14V lähedal olla. Tuleb ka lihtsalt enne reisule minekut kasuks. Ja lisaks tule tagant võid ju ka mõõta. Sa oled audimees (olnud), peaks teadma, mida pingelang tuledega teeb.
Brodit'i hoidikute kohta ei ole vast kellelgi miskit halba kosta.
CB750 on ilus ratas. Peaks täna lõpuks postist oma gixxeri uued koorikud kätte saama, saab selle viisakaks ja siis tõenäoliselt turgu. Järgmiseks vaataks ka miskit klassikalisemat. Dnepr sai ka eelmise suve lõpus ära müüdud. Täpselt 20a oli minu nimel arvel.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 464 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
361 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
23.05.2016 15:42:51
|
|
|
Orig klaasi ülemisse serva käivast deflektorist vast. Näeb nilbe välja, aga suunab vihma ja tuule üle pea.
Rasmuse tsikkel on samas vast praegu üldse ilma klaasita.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
24.05.2016 07:09:34
|
|
|
| rex kirjutas: |
Orig klaasi ülemisse serva käivast deflektorist vast. Näeb nilbe välja, aga suunab vihma ja tuule üle pea.
Rasmuse tsikkel on samas vast praegu üldse ilma klaasita. |
Jah, minu praegune ratas on ilma klaasita ja seda visuaalsetel põhjustel. Kuna väga pikki sõite ei ole teinud, siis ei tunne ka puudust, kuigi tuule käes väsib rohkem ära. Seetõttu leiangi, et matka jaoks peaks olema klaas ees, et sõit oleks mugavam. Kuidas peaks valikuid tegema? Kas pigem madalam ja laiem klaas või kõrgem ja kitsam? Viimane variant meeldiks mulle rohkem.
|
|
   |
47 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.05.2016 09:31:30
|
|
|
Mind segab kui tuul tuleb kiivrisse. Keha kannatab ära, kuid see pead jõnsutav keeris ja müra segab. Seega mina pooldaks ka kõrgemat ja kitsamat pigem.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
riaak
HV Guru

|
24.05.2016 13:50:08
|
|
|
Kuhu korteri inimesed talveks ratta panevad, kui garaazi pole?
Kui keeruline on ratas (200-250kg) üksi või kahekesi keldrisse ajada ja hiljem see sealt ka kenasti ühes tükis kätte saada? Trepp oleks piisavalt lai ning mitte liiga järsk, käimapanek sees välistatud.
_________________ ¯\_(ツ)_/¯ |
|
| Kommentaarid: 119 loe/lisa |
   |
105 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kert06
Kreisi kasutaja

|
24.05.2016 13:59:45
|
|
|
vints külge
oleneb inimestest, aga üles saamisega tõenäoliselt kahekesi jääb hätta, alla piduritega
|
|
| Kommentaarid: 174 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
24.05.2016 14:03:38
|
|
|
Kahekesi alla. Ülesse võta kolmas sõber appi.
Mul paar tuttavat hoiavad nii.
Üks hea sõber ennem elas korteris siis tõi ratta talveks minu juurde.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
24.05.2016 14:28:42
|
|
|
| riaak kirjutas: |
Kui keeruline on ratas (200-250kg) üksi või kahekesi keldrisse ajada ja hiljem see sealt ka kenasti ühes tükis kätte saada? Trepp oleks piisavalt lai ning mitte liiga järsk, käimapanek sees välistatud. |
Üürivad mitme peale garaazi. Tavaliselt ostavad kamba peale ühe tööriistakomplekti juurde. Ühes garaazis saab hoida umbes 3-4 ratast. Boonuseks on see, et vajadusel saad ka ratta kallal nokitseda. Teine variant on, et ostetakse endale garaaž. Kolmas nagu cb4 ütles, et otsitakse sõber, kelle juures hoida. Ma ei tea millised trepid uutes kortermajades on, kuid vanadel paneelikates ilmselt suudad trepist ratta liigutamisega värvile rohkem kahju teha, kui terve talve hoiustamise tasud on. Eriti vanades on ju trepil plate, kust pöörab.
_________________ Mobiilne rehvivahetus Lõuna-Eestis ja rehvide tellimine üle Eesti. www.rsrehvid.ee 55 684 121 |
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
metsakolla
HV vaatleja
|
25.05.2016 15:54:03
|
|
|
| riaak kirjutas: |
Kui keeruline on ratas (200-250kg) üksi või kahekesi keldrisse ajada ja hiljem see sealt ka kenasti ühes tükis kätte saada? Trepp oleks piisavalt lai ning mitte liiga järsk, käimapanek sees välistatud. |
Mingi aeg üürisin kohta sõbra garaazis, hiljem kui kaugemale kolisin olen talveks ratta maale viinud.
Täna ilmus selline läbisõidu näit rattale:
|
|
| Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
16 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
26.05.2016 09:59:55
|
|
|
| Kaubaliftiga kortermajas on hea lükkad ratta talveks koridori.
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
3 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
26.05.2016 10:01:13
|
|
|
metsakolla, , mul ka 1k veel ja selline näit ees
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
26.05.2016 10:13:14
|
|
|
| ranel kirjutas: |
metsakolla, , mul ka 1k veel ja selline näit ees  |
Siis saad paarisaja km pärast ette valmistada, et nullitav ka õigel ajal samad numbrid saaks.
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.05.2016 01:24:03
|
|
|
Vanasti plärisesid kroom-rattad, nüüd supermoto ja pitbike "laadsed tooted". Nende puhul on üks asi väga huvitav - kuna suunatuled on ilmselt liigne kaal, siis on popp ja moodne kossiga "suunda näidata". Täna mu ees mingi kamp kulges. Ma algul vaatasin, et kaader võtab ette ühe tõsisema peeretamise, et aetakse end tähtsalt ühe külje peale urvi ja siis tõsteti koss üles ja .....
Mingi hetk sain aru, et see kaader pole kroonilise sooleärritussündroomiga, kes pidevalt oma peramisest mulgust tuult lasevad, vaid lihtsalt "moodsad suunanäitajad".
Vaatasin huvi pärast liikluseeskirjad üle. No, nui naljaks, ei ole sinna käemärkide asemele/kõrvale tekkinud punkti, et kui suunakad küljest ära kruvitakse, võib kossidega vehkida ja kõik peavad ühemõtteliselt aru saama, et sadulasolev eluvorm soovib selle nihelemisega suunda näidata.
Kurat, kui saamatu peab olema, et suunakate puudumisel, ei suudeta korraks kätt lenksust lahti lasta ja LE kohaselt suunda näidata, et ka teised liiklejad aru saaksid. Krdi oinakotid.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
attrs
HV Guru

|
27.05.2016 08:53:59
|
|
|
| Kuigi ma sinuga nõustun võtaks mõni selle jutu lühidalt kokku lausega "vanaks hakkad jääma..."
|
|
| Kommentaarid: 418 loe/lisa |
   |
368 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.05.2016 09:43:16
|
|
|
| attrs kirjutas: |
| Kuigi ma sinuga nõustun võtaks mõni selle jutu lühidalt kokku lausega "vanaks hakkad jääma..." |
"Suureks hakkab saama"
Mul omal sama jama.
Käivad igasugu lollitajad närvidele.
Eelmine nädal tegi üks minust paremalt poolt möödasõidu "aafrika kaksikul"
MIs selle põhjuseks oli, ma ei tea.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.05.2016 09:59:56
|
|
|
| attrs kirjutas: |
| Kuigi ma sinuga nõustun võtaks mõni selle jutu lühidalt kokku lausega "vanaks hakkad jääma..." |
Võimalik, et alla 40 kaadril on liikluses omad reeglid, ning nutifonis surematuse äpp aktiveeritud. Mine tea, kõik on võimalik. Lihtsalt pärast on jälle kellestki üle sõidetud, siis motoportaalid ja kohad kiunu täis, et mootorrattureid ei märgata, nendega ei arvestata jne. Kas suvaline autojuht peaks keset liiklust aru saama peeretamispoosi võtmisest, et tegelikult näidatakse suunda ja kohe võtab see kamp heaks, samasse ritta, ette vajuda?
Cb4, "hakkab" on vale termin Ma pole kunagi aru saanud neist "mina ja maailm" kõvatajatest, mistahes liiklusvahendil. Nagu kusagil eelpool mainisin - kui keegi tunneb, et on umbekõva sell, tulgu SMASHile kohale ja võtku teiste ässadega mõõtu. See on koht, kus saab ja peabki näitama, mis mees sa tegelikult ratta peal oled ja mida sina ja su masin suudavad. Saab enda maha laadida, et liikluses ei kõvataks, kohapeal rahvale tõestada, kui oledki kõige kõvem sell, siis veel auhinnad jne. Kõik rahul.
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Cb4
HV Guru

|
27.05.2016 10:09:16
|
|
|
batman, Selge.
Ma veel 30 sees õnneks
Ma ei saa nüüd öelda, et ma alati reeglitest kinni pean, kuid lollusi meelega ei tee.
|
   |
95 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
27.05.2016 10:13:33
|
|
|
Viimase lausega igate nõus
|
|
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
sukelduja
HV Guru

|
27.05.2016 11:49:13
|
|
|
| ..kes siin seda keldrisse vedamist rääkis, me pärnus vedasime mufista 250virago neljandalt korruselt alla. seisis magamistoas tal. olla kaks korda käima ka pannud. |
Mul olid sõbral korteris 5 korrusel keset elutuba kummijäljed eelmisest omanikust.
|
|
| Kommentaarid: 25 loe/lisa |
   |
25 |
|
| tagasi üles |
|
 |
kert06
Kreisi kasutaja

|
27.05.2016 11:50:18
|
|
|
| ..kes siin seda keldrisse vedamist rääkis, me pärnus vedasime mufista 250virago neljandalt korruselt alla. seisis magamistoas tal. olla kaks korda käima ka pannud. |
| sukelduja kirjutas: |
Mul olid sõbral korteris 5 korrusel keset elutuba kummijäljed eelmisest omanikust.  |
|
|
| Kommentaarid: 174 loe/lisa |
   |
155 |
|
| tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
27.05.2016 11:53:04
|
|
|
efendil olid põllu põigus toas aprilia mopp ja pegaso.. need pandi ka peale mitut õlut käima tavaliselt talvel. primo LC4 ja tagusime tal pirital toas käima 6 jaanuari öösel.. (seisis terve talve läbi elutoa nurgas ja oli käterätiku kuivatuse aluseks) mul oli pääskülas vfr esikus. sai ka paar korda käima pandud, vastu kevadet sai aku tühjaks.
varem sai hitshikeri juures istutud, kiivrid peas, teleka ees, vaadatud mingeid motovideosid ja tehtud raadiosidet. õlut tuli kallata üle visiiriserva..
|
   |
724 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ranel
HV Guru
|
27.05.2016 14:23:33
|
|
|
Keldri trepid on paneelikates kitsamad.
|
   |
165 |
|
| tagasi üles |
|
 |
puna
HV Guru

|
27.05.2016 21:58:35
|
|
|
| Ei hakka pilti panema mis toas on olnud korraga
|
|
| Kommentaarid: 361 loe/lisa |
   |
313 |
|
| tagasi üles |
|
 |
rex
HV Guru

|
27.05.2016 22:11:21
|
|
|
| Puna, kas üks "DU" -lõpulise numbrimärgiga sõiduriist võib sinu oma olla?
|
|
   |
227 |
|
| tagasi üles |
|