Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 247, 248, 249  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 16.05.2016 20:03:25 vasta tsitaadiga

Taxify otsib tegevjuhti
Spoiler Spoiler Spoiler

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 16.05.2016 21:42:28 vasta tsitaadiga

cascada kirjutas:
Kas tõesti suudetakse pakkuda 1000€ neto kätte või on seal mingi konks sees? Kuidagi kahtlane firma tundub see Bongo, meenutab ühte kiirlaenu äri mis oli sarnase nimega.
http://www.tööd.ee/kuulutus/taksojuht-4369

Ei, mitte ükski taksofirma ei maksa palka 1000 kätte.
Mitte üks! Reegel on min + kassa%, nii vähe kui palgakaid üldse alles. 600 - 800 sai vanasti kätte palgatöötajana ja sellestki osa mustalt.

1k palka on tööandjale ca 1.7 kulu, lisaks auto soetus, amort, hooldus, kindlustused, kütus, dispetšer, äppide tasud, dispetšer, äripind, kasum ... seda ei ole võimalik täistööajaga tänavalt ära tuua, lihtne matemaatika.

Ma sügavalt kahtlen töölepingus Bongo puhul. Vt Bongo OÜ makse... isegi KM nad ei maksa, firmana.

elukas
Kreisi kasutaja
elukas

sõnum 17.05.2016 02:35:05 vasta tsitaadiga

Tegelikult teenid niipalju kui tööd teed ja tööd on. No ilmselt see Bongo ametlikult täiskoha -ja palgaga tööle ei võta, see poleks tänases turusituatsioonis sellise säästuhinnaga jätkusuutlik. Selles mõttes võib kivi siin ka mõne taksofirma kapsaaeda visata.
Tõsi, võrreldes taxifyga, kes lubab 15 eurot tunnis tasu, mis teeb normtundide juures 2500 eurot kuus, on veel pikk maa minna icon_biggrin.gif

Tegelikult tahtsin näidata, kuna Waze on siin foorumikasutajate seas populaarne, et nad hakkasid ka sõidujagamisega tegelema. Idee on selline et kui sõitja avaldab soovi, siis Waze kuvab talle autojuhid kes oma käitumismustri või aadresside järgi samasse kohta sõidavad. Esialgu testivad seda ainult Silicon Valleys. Ja praegu USA's maksab sõitja autojuhile 54senti miili eest, Waze vahelt ei võta.
https://www.waze.com/carpool#download-section
http://bgr.com/2016/05/16/waze-ridesharing-carpool-uber-lyft/

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
softis
HV Guru
softis

sõnum 17.05.2016 08:47:40 vasta tsitaadiga

Waze plaanib (vähemalt siiani) reaalset sõidujagamist. Iisraelis on see üsna hästi toimiv kuna Waze rahvuslik uhkus seal ja massiliselt kasutusel - eks näeb, kuidas Silicon Valleys läheb.
Betamax
HV Guru
Betamax

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 17.05.2016 09:21:13 vasta tsitaadiga

Postimees testis jälle teenust.
http://pluss.postimees.ee/3694731/soodsa-kilomeetrihinna-voib-nullida-ajatariif
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
hippokrates
HV kasutaja

sõnum 17.05.2016 09:37:34 vasta tsitaadiga

Betamax kirjutas:
Postimees testis jälle teenust.
http://pluss.postimees.ee/3694731/soodsa-kilomeetrihinna-voib-nullida-ajatariif

Hmm, mida küll Postimehelt järgmiseks oodata? Nuusktubakahangeldajate võrdlemime apteegi nikotiiniplaastri ja supermarketist sigareti ostmise-kasutamise kogemusega? Lastearsti ja MMSiga "ravitsejat"?
Kommentaarid: 21 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 20
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 17.05.2016 11:07:14 vasta tsitaadiga

softis kirjutas:
Waze plaanib (vähemalt siiani) reaalset sõidujagamist. Iisraelis on see üsna hästi toimiv kuna Waze rahvuslik uhkus seal ja massiliselt kasutusel - eks näeb, kuidas Silicon Valleys läheb.

Eestis see tõenäoliselt väga populaarseks ei saa. No ok, kui see inimene juba tee ääres ootab ja ei pea tegema enamat kui korra peatuma ja ta peale võtma ning oma trajektoori muutmata ta sihtpunktis või varem jälle välja laskma, siis võibolla viitsiks. Aga kardan et oleks liiga palju tegelasi, kes "telliks" auto maja ette ootama kui ise alles kohvi joovad ja peale seda kui on end 10 minutit oodata lasknud hakkavad veel kauplema, et ehk saaks ikka pisikese ringi teha ja ta ukse ette viia.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
ref
Kreisi kasutaja

sõnum 17.05.2016 13:04:22 vasta tsitaadiga

Ei tea midagi... UberKooli olevat nende väitel isegi populaarne olnud, ning UberCommute on, vähemalt jänkide juures, samuti võrdlemisi populaarne (kui tellid auto 10min varem ette, siis keegi sind ei oota, õigel ajal kohal pole sõidab juht edasi ja rahast oled kah ilma)
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

sõnum 18.05.2016 23:09:44 vasta tsitaadiga

Nooh, Taxify laienemas või konkurendid suvepealinnas kanda kinnitamas?
ühest fb grupist
Spoiler Spoiler Spoiler

Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
zyps
Kreisi kasutaja

sõnum 23.05.2016 01:54:50 vasta tsitaadiga

Crackpot, äkki jagad oma artiklit või artikleid?
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 42
tagasi üles
mtakso
HV vaatleja
mtakso

sõnum 25.05.2016 15:26:42 vasta tsitaadiga

Taxifys on kiired ajad ja oleme hetkel palkamas mitmeid uusi inimesi Eestisse ja mujalegi.
Siin foorumis on palju tarkasid inimesi, kes on oma ideid jaganud Taxify teenuse parandamiseks icon_smile.gif

Olete oodatud kandideerima ja ka sisuliselt kaasa aitama: http://jobs.taxify.eu

Aitäh!

Linnade vahel leiad sõite Hoppiga http://gethopp.com
tagasi üles
p3000
Kreisi kasutaja

sõnum 25.05.2016 17:56:21 vasta tsitaadiga

usuvad sõidujagamise tulevikku:
Volkswagen and Toyota are investing in ride-sharing companies in the latest in a wave of high-profile moves by automakers to embrace their potential upstart rivals as partners, customers and sources of valuable data.
Toyota will invest in on-demand ride-hailing company Uber, while VW has made a $300 million strategic investment in Gett, a taxi-ordering application that competes with Uber.
VW's investment in Gett as part of a push to boost digital offerings and move beyond its diesel-engine manipulation scandal. The automaker said it aims to generate a "substantial" share of sales revenue from new business models by 2025.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
zyps
Kreisi kasutaja

sõnum 31.05.2016 22:56:25 vasta tsitaadiga

Crackpot, äkki jagad oma artiklit või artikleid? Tuletan meelde, et väitsid, et pro-takso artikleid ei lasta "eetrisse".
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 31.05.2016 23:03:37 vasta tsitaadiga

zyps, kas oled algaja ajakirjanik ja üritad midagi üles noppida? Usun et crackpot on neid küsimusi näinud küll, kuid on mingi muu põhjus, miks ta sulle vastanud pole.
Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
cascada
HV vaatleja

sõnum 01.06.2016 09:29:13 vasta tsitaadiga

http://epl.delfi.ee/news/eesti/taksonduse-lahinguvaljale-saabus-uus-app-wisemile?id=74692521
tsitaat:
Täna paiskab Eesti inseneride firma Wisemile AS välja uue taksoteenuse äpi. Esialgu on see kasutuses Tallinnas ja Tartus. Tegijate sõnul on äpiga liitunuid pea 400.

Wisemile proovib poolehoidu võita soodsate võimalustega. Näiteks polevat see probleem, kui juht on mitme äpi teenistuses. Tarbija saab auto tellida kindlale aadressile, ta näeb nutiseadme kaardilt, kuidas auto kohale jõuab. Äpp võimaldab kliendil näha juhi andmeid, auto andmeid, auto pilti ja teiste klientide jäetud tagasisidet. Peale selle võimaldab äpp jooksvalt näha sõidu hinda. „Juhtide tausta kontrollime tagantjärele, esialgu saavad liituda kõik. Kui on intsident, saame teha vastavaid korrektiive,” ütles Wisemile’i tegevjuht Arti Kütt.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
zyps
Kreisi kasutaja

sõnum 01.06.2016 11:28:44 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
zyps, kas oled algaja ajakirjanik ja üritad midagi üles noppida? Usun et crackpot on neid küsimusi näinud küll, kuid on mingi muu põhjus, miks ta sulle vastanud pole.

Okei, aitäh kommentaari eest, aga ma ei ole siiski ajakirjanik. Mulle lihtsalt ei meeldi, kui inimesed pilluvad taolisi väiteid:
crackpot kirjutas:
Seened, mütsid, altkäemaksud - ei oska öelda, aga olen siin teemas maininud, et pro takso artiklid ei lähe meediast läbi. Ei saa ise löögile, on kolleegid ootele jäetud, taksoettevõtjad.

Paar tuttavat ajakirjanikku ütlesid, et nemad sellises kokkuleppest küll midagi ei tea ja naersid mu (loodetavasti heatahtlikult) välja. Johtuvalt sellest soovisin näha neid artikleid, mida pro-takso inimesed kirjutanud on, et äkki on koer sinna maetud.
Crackpot korra ütles, et viskab siia midagi, aga kahjuks ta seda siiski mingil põhjusel ei teinud. Praegu jääb sellest asjast teadagi mis mulje... icon_rolleyes.gif

tagasi üles
alpha
HV veteran
alpha

sõnum 01.06.2016 14:26:18 vasta tsitaadiga

zyps, kas ned samas tuttavad ajakirjanikud, kes väitsid, et Uberfy mõjutab kohtuotsuseid?
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
zyps
Kreisi kasutaja

sõnum 01.06.2016 21:57:46 vasta tsitaadiga

alpha kirjutas:
zyps, kas ned samas tuttavad ajakirjanikud, kes väitsid, et Uberfy mõjutab kohtuotsuseid?

Ei, need olid siiski teised, kes rääkisid, et riiki kontrollib Uberfy

tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 03.06.2016 20:24:27 vasta tsitaadiga

zyps, mul oli/on tõesti kahtlus ja paranoia, et sa võiks olla ajakirjandusega seotud.

Ma olen "omadele" lubanud, et hoian lõuad kinni, sest minu visioon ründab sageli ka taksoettevõtjaid ning seda PRAEGU ei ole kindlasti vaja, maaslamajat jalaga ei lööda. Aga ma ei saa defineerida Uberfy probleeme taksosektori näiteta - mõlemad tegelikult ju korjavad kasumit teiste aja ja/või raha/vara arvelt, suutmata pidada masinaid ja palka maksta. Samas see ehk ongi tänapäeval innovaatiline?
Kui sügavuti huvitab, siis jalusefoorumis on sisuliselt kõik materjal olemas, fragmentide ja lõikudena.

Üldplaanis (kui ma seda veel öelnud ei ole) on mul tugev tunne, et taksonduse kaitse on kaotatud lahing ning sektor hävib ning päris kiiresti, 2 a pärast on heal juhul järel 1/3 taksoettevõtetest, konkreetselt Tallinnas vähem, hea kui 1/5.

Taxify küll midagi ei kontrolli, aga Uber on suurem kui Eesti - turuväärtus on pea 10 EV riigieelarvet ning saada siit seadus ja pretsedent edasiseks "legaliseerimiseks" ... see tehakse ära. Poliitikuid saab osta, müüa - ei midagi uut.
Ma siiski loodan, et tegemist on vaid poliitikaga. Mitte riigiga. Kui Uber ka kohtuotsuseid suudaks mõjutada, siis ma ei kujuta ette, et elan riigis, kus puudub võimude lahusus e ei toimi põhiseadus, demokraatia ja seaduslikkuse printsiip on kindlustamata.

Ses osas veidi infot, et Taxify piraatide kohta on mõningaid avaldusi politseile tehtud (minu teada vähemalt 8), avaldajad on käinud ka ütlusi andmas ning praeguse seisuga on eee ... kuulujutt, et Eesti Politsei tahaks mööda minna ÜTS-ist ja KarS vastavatest paragrahvidest ning lähtuda hoopis karS § 218 e vähese varalise kahju tekitamisest.
Tuleb oodata, kuidas menetlused lõppevad ning millise paragrahviga menetletakse, kas ja kuidas Taxify piraate karistatakse. Edasi oleks võimalik esitada kaebus Eesti Politsei peale kui vaja.
--------------------------------------------

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/saudid-tegid-uberisse-ajaloo-rekordilise-investeeringu?id=74708513

Uberil ei ole probleemi Eestis turu ülevõtmisel lasta käiku tervet EV taksoturu käivet (või kolme aasta käivet), et kõik ümbert hävitada, see toimub peale nn legaliseerimist.
Tagasihoidlikult tekitati järgmine "küpsis" - https://newsroom.uber.com/estonia/give20get20/ kaasa uusi kliente, sõida iga sõbra eest 20.- € sõit tasuta, sõber ka ... ja liida neid piiramatult e entusiastid võivad sadu eurosid tasuta sõidu krediiti teenida ja jaanipäeval tasuta Valga sugulaste jaanitulele lasta end sõidutada.

Eestis ei ole kellelgi ressurssi tõsiselt raske rahaga võistlemiseks, ka Taxify-l mitte. Ma ei teagi, palju Taxify on investeeringuid kaasanud, kuid need jäävad mõne miljoni piiresse. Ka see ei ole Uberi miljardite e sadade miljonitega kõrvutatav.

Taksondust meil enam ei ole, jäämäega on põrgatud ja ma ise vaatan juba taksosid kui elavaid kummitusi või zombisid.
Seega ei ole meil ka taksoäppe, need Kutsud ja Taxigo-d hääbuvad ka ära kui midagi eriti innovaatilist käiku ei lase.
Taxify sureb ka, nii siin kui mujal - konkurendid ja investeeringud nendesse + Google Play allalaadimised - vähem kui 5 mln kasutajaga sõiduäpp ei oma tulevikku.

Edit: mtakso - ma teile ei kandideeri, ma ei kvalifitseeru, aga võite mulle PM personaalse pakkumise teha; palka tahaks rohkem kui suure ja vana (10+ a) jaeketi müügijuht. Vastu saate ... taksoturu kõikvõimalike nüanssidega kursis oleva inimese, kes vihkab Uberit enam kui Taxifyd.
/hea kaas- e motivaatsioonikiri, onju/

arcar
HV vaatleja

sõnum 03.06.2016 22:18:48 vasta tsitaadiga

crackpot kirjutas:

Tuleb oodata, kuidas menetlused lõppevad ning millise paragrahviga menetletakse, kas ja kuidas Taxify piraate karistatakse. Edasi oleks võimalik esitada kaebus Eesti Politsei peale kui vaja.

millised need piraadid ka välja näevad ? nagu vanasti,ühe silma ja puujalaga ? ma pole ühtegi näinud lihtsalt,seepärast ka küsin ! või sõidavad pealuu ja säärekontidega lipuga ? kuidas neid eristada ? icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 03.06.2016 23:05:31 vasta tsitaadiga

arcar kirjutas:
crackpot kirjutas:

millised need piraadid ka välja näevad ? nagu vanasti,ühe silma ja puujalaga ? ma pole ühtegi näinud lihtsalt,seepärast ka küsin ! või sõidavad pealuu ja säärekontidega lipuga ? kuidas neid eristada ? icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

icon_biggrin.gif
Enne Uberit ja Taxify-d ja laialdast eraisikute kasutamist ärihuvide nimel oli mingigi kord, kus piraattaksoks nimetati taksoga sarnast hinda küsivat teenust reisijaveo eest.
Välja näeb ilma plafoonita, ilma hinnakirjata (reisijapoolsel tagauksel + juhi kõrvalistme armatuuril see kollane silt), puuduvad taksomeeter ja printer - viimasied asendavat äpp.
E masinat juhtival isikul puudub tõenäoliselt ka taksoveoluba, masinal sõidkukikaart.
Tellitav Uberis ja Taxify-s, rmp kõlbulikku kuluarvet ei anna.

Muidu on inimene nagu inimene ikka.

Milline näeb välja libakosmeetik, kes botoxi asemel silikooni süstib?

Dirty Harry
HV Guru

sõnum 04.06.2016 13:50:58 vasta tsitaadiga

Huvitav, et avaldamata jäänud artikleid ei taheta kasvõi siin teemas jagada. Või näiteks nihilist.fm'is. Kindel, et need artiklid (või kirjutised) ikka olemas on?
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
crackpot
HV kasutaja
crackpot

sõnum 04.06.2016 19:58:24 vasta tsitaadiga

Mark0 kirjutas:
Huvitav, et avaldamata jäänud artikleid ei taheta kasvõi siin teemas jagada. Või näiteks nihilist.fm'is. Kindel, et need artiklid (või kirjutised) ikka olemas on?

Kas siin foorumis ei paista, et ma olen kergelt grafomaan?
Kordan - olen taksosektoris lubanud, et võtan vaiksemalt; mitu kuud vanad asjad tundusid tol hetkel õiged, praegu ma ei ole kindel.

Ütlen otse: ma olen nii siin kui "oma" foorumis liigse jutu pärast inimsuhteid rikkumas. Mõni taksoettevõtja, mitmed kolleegid, kellega ma siiani suhtlen, mainivad, et ma ei kasutaks neid jutuajamisi avalikus internetiruumis näidismaterjalina. Hea ja usalduslik läbisaamine inimestega on mulle olulisem kui eee ... keegi nimetas siin mind ususfanaatikuks vms - ei ole fanaatik; inimesed tulevad enne "tõemonopoli".

Aga lohutuseks on Revali omaniku artikkel värskelt saadaval
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eesti-taksondus-on-kliendi-nagu-ehk-uheksa-asja-mille-vastu-eesti-taksosektor-kindlasti-ei-voitle?id=74718395

Kergelt vastuoluline - ühest küljest öeldes, et taksofirmad ja äpifirmad ongi ühesugused e vahendajad ja taksojuht ei teeni õieti midagi ega saa makse maksta nälga suremata (sots garantiid ja pensilootus ka nigelad), aga vahendaja olla ja natuke ausamalt makse maksta on tore. Samas puudub firmaomanikuna kontroll taksojuhtide üle, sest olematu sissetulek toob "jobud" rooli, valida pole midagi, lisaks on "jobud" veel ettevõtjad, mitte töövõtjad. Tõesti raske olukord. icon_razz.gif

Ja jama küll, et enam ei pea tulema taksofirmasse, et olla taksojuht.
Tegelikult ju peab, aga selleks taksofirmaks on saanud Taxify, kelle käes on kliendibaas, mida ükski Eesti taksofirma või Eesti taksoäpp neilt enam ära ei võta.

Reval on ka kordi juriidilist kesta vahetanud, erinevate OÜ-de alt kaubamärki opereerinud. Kahtlen, kas praeguse OÜ lõppedes järgmist enam tekkida saab.
Millest on kahju, Reval on siiski legend, suuruselt kolmas; oli vanasti turukujundaja, kelle järele teised omi hindu määrasid.

Nädalavahetuse puhul veidi tragikoomikat ka:
Spoiler Spoiler Spoiler

SSD
HV Guru
SSD

sõnum 05.06.2016 00:47:23 vasta tsitaadiga

Reval on ka kordi juriidilist kesta vahetanud, erinevate OÜ-de alt kaubamärki opereerinud. Kahtlen, kas praeguse OÜ lõppedes järgmist enam tekkida saab.
Millest on kahju, Reval on siiski legend, suuruselt kolmas; oli vanasti turukujundaja, kelle järele teised omi hindu määrasid.

Ma kasutan alati kas revali või elektritaksot. Püüan olla edumeelne, ja araabia maffiat ei taha toetada.
Mõistagi pole elu nii lihtne, ja tuleb ka mul tanklas araabia sheike sponsoreerida (ja Putinit ka). icon_sad.gif
Kui oleks olemas mingi eestis toodetud kütuse tankla, siis tangiksin seal. Eur kuni paar paagi pealt juurde maksta, ei morjendaks mind!
Kommentaarid: 312 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 266
tagasi üles
Dirty Harry
HV Guru

sõnum 05.06.2016 10:30:21 vasta tsitaadiga

crackpot kirjutas:

Aga lohutuseks on Revali omaniku artikkel värskelt saadaval
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/eesti-taksondus-on-kliendi-nagu-ehk-uheksa-asja-mille-vastu-eesti-taksosektor-kindlasti-ei-voitle?id=74718395
Äärmiselt mõistlik artikkel, tänud jagamast.
Kommentaarid: 181 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 145
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Vaba Mikrofon »  Bolti ja taksonduse teema mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 60, 61, 62 ... 247, 248, 249  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.