Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G/5G Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 78, 79, 80  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
devilman
HV kasutaja

sõnum 22.05.2016 15:22:03 vasta tsitaadiga

jeesus188 kirjutas:
indrekp, kuidas see koduühendus 20/20 kannatab netflixi 4k, tuleb üldse midagi läbi?

Peaks tulema küll, netflixi 4k on ca 15mbiti.
Kommentaarid: 19 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
napoleon
Unknown virus
napoleon

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 22.05.2016 15:58:10 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Kes viitsib otsib üles artiklid selle kohta kuidas seda tehti ja kuidas oma 3g kliente kotiti. Tooaeg rääkis veel üks "posti otsa ronija" suunurgast, et ainus põhjus miks ta Telia (tolleaegse emt) klient pole on see et ta ehitas seda võrku. Sellest võib omad järeldused teha. A noh see on muidugi asjapulkadele talupojajutt ilmselt... Kogu see teema vaibus Telia õnneks suht kiirelt maha muidugi...

Vaata kui ilus paistab lennukist vaadates meie kodumaa. Kui maa peale tagasi tuled, siis enam nii ilus ei ole. Ehk see on iga asjaga nii, et mida vähem detailidest tead, seda ilusam kõik paistab. Ei usu mina, et kellelgi üldse asjad päris ideaalsed on, see on mis iganes alal suht tüüpiline, et kui tähtaeg kukub või eelarvest raha otsa saab, siis tehakse mingi kiire häkk, millest pärast keegi kõva häälega rääkida ei taha, kuid sellest hoolimata asjad suures plaanis toimivad icon_wink.gif
Kommentaarid: 78 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 60
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 17:15:12 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Sa vist pole ikka aru saanud, et ma provotseerin sind meelega et end jälle siin "üles keeraksid"?.....

Eino sellest ma sain ammu aru, millest ma aru ei saanud, miks sa selleks nii totakaid kommentaare kasutama pead?

Mingeid vanu Elisa pressiteateid, mis vorbiti uudisteportaalides sobivasse kollasesse formaati, on ikka tehnikainimesel väga imelik siin tõeseks pidada.
Ise peaks teadma, et 4G ja 3G ei puutu ja ei saagi omavahel tugijaamade mastides kokku puutuda kuna üks läheb vaskkaablitega masti otsa, teine optikaga.
See selleks, pole mina mingi 4G koolitaja.

Teeme ühe asja selgeks, mina töötan Telias ja RustyZ, töötab Elisas ja kasutab ka Starmani teenuseid. Ainus tema eesmärk on Telia ja teistes teemades mind provotseerida ja siis igasugust udu puhuda. Samal ajal ei tea ta nendest teenustest ja tehnoloogiatest mitte midagi.

Kõikide vanade uudistega olen ma kursis, samas on aegadest alates väga palju vett merre voolanud seega see mis ammu oli, täna ei kehti.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 22.05.2016 17:31:51 vasta tsitaadiga

Ära hakka väitma asju millest sa midagi ei tea, selle hulgas minu elu ja teadmised.

Mida ma üritasin sulle selgitada on see, et kui sa ise üritad teistele selgeks teha seda kuidas ei ole mõtet ühte või teist võrku haipida või maha teha, siis ära tee ise sama mida sa teistele ette heidad.

Sa lahmid enamikes oma postitustes ja lahmisid ka praegu lambiväidetega.

Ma tõin selge fakti selle kohta mida ma väitsin - Telia pani 800 lisaks kõrgetele sagedustele ning seda on kindlasti vähem kui teistel mida näitavad ju ka sõltimatud mõõtmised. Kui sa teed pannkoogi ja lisad sinna moosi siis ei saa selle kohta öelda et ma lisasin moosile pannkoogi...võinoh sõltub kustpoolt vaadata.

Ehk siis lõpeta oma kultuse levitamine ja vürtsistamine igasugu juraga. Ma ei viitsi sinuga enam vaielda sest see ei vii kuskile, sa jätkad nagunii samas vaimus. Ma arvan, et on mõistlik see arutelu lõpetada.

Edit: tehnoloogiatest tean ja sinust tean ka rohkem kui arvata oskad aga ei hakka siin neid fakte välja loopima sest see ei anna midagi

Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Kommentaarid: 16 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 11
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 17:42:11 vasta tsitaadiga

RustyZ, icon_lol.gif tore, et aru said, et läksid pisut liiale.
Minul on kaart mastide ja sagedustega ees, mul ei ole mingit põhjust pada ajada. Samuti räägin reaalsetest olukordadest mitte ei räägi mingeid "jutustusi" et kõik on pask. Veel vähem halvustan konkurente, mul pole mingit põhjust seda teha sest ma ise ei kasuta teisi teenuseid.
Kas pandi kõrgematele madalamad sagedused juurde või madalamatele kõrgemad, mina ei ole järge ajanud, tähtis on hetkeolukord.
Need sõltumatud mõõtmised on kõige paremini kinni makstavad, kõige sõltumatum on Tehnilise järelvalve amet, kes peab ülevaadet kõikide sideoperaatorite kohta ja seda juba kinni ei maksa.

Ehk rääkisid nagu pigem endast. Kui sa nüüd midagi õppisid, siis ole hea, ära parem võta siis Telia teemades sõna, kui sa neid teenuseid ise ei tarbi, tänan tähelepanu eest minu suunal. icon_wink.gif
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 22.05.2016 17:44:20 vasta tsitaadiga

vahet pole kus te töötate, alati kiidetakse oma töö(andjat). et temal on kõige parem jne. ehk iga intiimteenuste töötaja kiidab oma töövahendit ja iga oma calvin kleini marati maikasärk on ihule kõige ligemal. indrek taob telia pilli icon_smile.gif ja rusti nail taob elisa pilli, või starmani oma.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 17:48:07 vasta tsitaadiga

RCC, Kahjuks ei ole tõsi. Tööandja võib ka eksida ja seda olen ka mina kinnitanud. Antud teemas ma veel küll puuduseid ei näe, kuid näiteks TeliaTV osas on mitmeid bugisid mis on pikemat aega lahendusi ootamas, seega ei saa alati kiita, neid kommentaare võite ise otsingut kasutades leida.

Pealegi, eesmärk ei ole kiidulaulu puhuda, mis see meile siin annaks?
Oluline on kasutajate küsimusi lahata ja nendele vastata. Võibolla ka midagi tarka rääkida oma kogemustest ja teadmistest.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.05.2016 17:57:15 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Need sõltumatud mõõtmised on kõige paremini kinni makstavad, kõige sõltumatum on Tehnilise järelvalve amet, kes peab ülevaadet kõikide sideoperaatorite kohta ja seda juba kinni ei maksa.

Kisub väga OT-ks, aga Tehnilise järelvalve ametis töötavad ka inimesed ja neile saab ka maksta, et teatud juhul antennijuhtme lahti "unustaksid", mõõtmise "kogemata" kuskil keldris teeksid või valiks mõõtmiseks just sellised kohad, kus kõige "parema" tulemuse saab. Kui suur huvi kellelgi neid raporteid moonutada on ja millise summa eest TJA töötaja ära osta õnnestuks, seda ma muidugi ei tea, aga teoorias on selline võimalus olemas.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 18:00:24 vasta tsitaadiga

napoleon, teooria???
Kui fakte on, räägime edasi.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 22.05.2016 18:47:14 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
RustyZ, icon_lol.gif tore, et aru said, et läksid pisut liiale.
Minul on kaart mastide ja sagedustega ees, mul ei ole mingit põhjust pada ajada. Samuti räägin reaalsetest olukordadest mitte ei räägi mingeid "jutustusi" et kõik on piix. Veel vähem halvustan konkurente, mul pole mingit põhjust seda teha sest ma ise ei kasuta teisi teenuseid.
Kas pandi kõrgematele madalamad sagedused juurde või madalamatele kõrgemad, mina ei ole järge ajanud, tähtis on hetkeolukord.

Ehk rääkisid nagu pigem endast. Kui sa nüüd midagi õppisid, siis ole hea, ära parem võta siis Telia teemades sõna, kui sa neid teenuseid ise ei tarbi, tänan tähelepanu eest minu suunal. icon_wink.gif

Issand jumal auda küll. Sa oma silmas ikka üldse palki ei näe? Täiesti süüdimatu vend icon_biggrin.gif
sõltumatud mõõtmised kinnimakstavad? Koli chemtrailide teemasse. Üksi endast lugupidav firma ei teeks sellega oma mainet maha. (Kuigi jah inimfaktor on alati juures. Siiski ei tasu vandenõuteoorijaid hakata siin genereerima)

Paha hakkab su õigutusi lugedes. Ja kordan - mine palun vaata korra peeglisse ja loe oma minu kohta käiv tekst uuesti läbi

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 22.05.2016 20:43:09 vasta tsitaadiga

Veel üks "tore värk" aga paljudele võib selline nähtus "mossis näo" ette tuua. icon_cool.gif

Täna õnnestus tabada olukord kus päikesevalguse kuumus ja asendi muutus suutis mõjutada mobiilneti signaali, 800MHz-i, tugevust ja sellega oli ka kiirus kõvasti mõjutanud.
Sama jutt siis mida olen ka varem kirjutanud, et ISP-de jutud ägedast ja vingelt levivast sagedusest 800MHz-i on tihti kõvasti müüt kuna see signaal mis moblamastist tuleb on nii kohutavalt nõrk, et seda suudab mõjutada isegi selline väike mõjutaja nagu päikesetemperatuur.

PS: Minuni on jõudnud jutud, et üks põhjus miks 800MHz-i signaal on nii nõrguke, tuleb ka veel sellest, et ISP-d hoiavad raha kokku. Mida nõrgem signaalivõimendi, seda vähem tuleb elektrikulu eest maksta. icon_cool.gif Ja kui millalgi tuleb võimalus, siis kindlasti otse ka ISP-de käest seda ka küsin, et kas toimub selliselt raha kokkuhoid.

Nüüd siis see pilt, kõik kenasti näha kuidas signaalitugevus kõigub keskpäeval, palava päikese käes:
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 20:47:09 vasta tsitaadiga

Teate, mul on tunne, et suvel on päike mõneti tugevama signaaliga ja tuleb lihtsalt teistest levialadest välja sõita. Vastasel juhul sõidab endal ka katus ära kui teiste ära sõitnud katuseid vaadata icon_biggrin.gif
Samas lõbus lugeda ikka ajaviiteks milliseid spetsialiste siinmaal veel leidub.
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 22.05.2016 20:49:31 vasta tsitaadiga

Mul tööl nett vajub ära 17.30 kandis, päike paistab teatud nurga all angaarile. Ei ole siin ulmet midagi. Pilves ilmaga pole probleeme. Talvel levi parem, see vist puude ja lehtede teema
Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 22.05.2016 21:09:49 vasta tsitaadiga

Väga teoreetiliselt jaurates:
1. päike tekitab effekti, kus õhu temperatuur võib muutuda meetritega. See võib mõjutada, kuidas signaal levib/peegeldub
2. eelnevast lähtuvalt tekitab see ka pisut kõrgemal atmosfääris samasuguseid asju, mis võib muuhulgas põhjustada ülelevi. Kui nimetuse järgi võib tunduda, et see ülelevi on hea asi, siis tegelikult pole ta seda mitte kuna teoorias võib isegi mõni Norra LTE mast nii levi häirima hakata
3. väga lihtlabaselt - kui signaal tuleb peegeldusega naabrimehe majalt ja naabrimees ribikardina kinni keerab kui päike aknasse paistma hakkab, võib see samuti signaali mõjutada.

Ülelevist tulenevaid probleeme olen ka omal nahal kogenud.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 22.05.2016 21:37:10 vasta tsitaadiga

Lasin puuksu hoovis. Siis tuli naaber ja küsis et kas mul nett toimib, tal olevat ära kadunud.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 22.05.2016 21:42:50 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
Lasin puuksu hoovis. Siis tuli naaber ja küsis et kas mul nett toimib, tal olevat ära kadunud.

Ise veel HV veteran aga norib lõuapooliku staatust icon_rolleyes.gif
Soovitasin sulle Telia teemades mitte sõna võtta kui ise vastavaid teenuseid ei tarbi. Samas kehtib sõnavabadus, see ei ole keeld.
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 22.05.2016 23:02:19 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
RustyZ kirjutas:

Ise veel HV veteran aga norib lõuapooliku staatust icon_rolleyes.gif
Soovitasin sulle Telia teemades mitte sõna võtta kui ise vastavaid teenuseid ei tarbi. Samas kehtib sõnavabadus, see ei ole keeld.

See oli tahanteadale suunatud, aga noh see kes end puudutatuna tunneb hakkab ikka leelotama.

Foorum on arutelu koht, keegi ei keela arutleda olenemata sellest kelle klient keegi on. Ka mina olen sunnitud eri teenusepakkujate vahel valikuid tegema nii enda eest kui ka pereliikmetel kes üldse asja ei jaga. Sul pole õrna aimugi mis teenuseid ma kasutan või ei kasuta, seega on su väide täis häma. Ma ei hakka su isu täitma ka täpsemate faktidega kus ma mida kasutan.

Hoia oma isiklik viha vaos

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 23.05.2016 13:28:01 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Veel üks "tore värk" aga paljudele võib selline nähtus "mossis näo" ette tuua. icon_cool.gif

Täna õnnestus tabada olukord kus päikesevalguse kuumus ja asendi muutus suutis mõjutada mobiilneti signaali, 800MHz-i, tugevust ja sellega oli ka kiirus kõvasti mõjutanud.

ma kardan, et siin oli süüdlaseks eilne bondi film, kus siis ikaros nii mõndagi paha tegi.

aht0
HV veteran

sõnum 24.05.2016 21:13:51 vasta tsitaadiga

napoleon kirjutas:
indrekp kirjutas:

Kisub väga OT-ks, aga Tehnilise järelvalve ametis töötavad ka inimesed ja neile saab ka maksta, et teatud juhul antennijuhtme lahti "unustaksid", mõõtmise "kogemata" kuskil keldris teeksid või valiks mõõtmiseks just sellised kohad, kus kõige "parema" tulemuse saab. Kui suur huvi kellelgi neid raporteid moonutada on ja millise summa eest TJA töötaja ära osta õnnestuks, seda ma muidugi ei tea, aga teoorias on selline võimalus olemas.

Selliste "diilide" tuvastamine TJA'ga on jälle omakorda KaPo rida. Teoorias kindlasti võimalik, kuid varem või hiljem jäädakse ikkagi vahele.
Kommentaarid: 82 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 71
tagasi üles
kapa
HV vaatleja

sõnum 27.05.2016 08:36:42 vasta tsitaadiga

Selline kiirus on hommikuti ja öösel pea alati olemas,aga õhtul langeb pea poole võrra.
Järelikult,kui õhtusel ajal on rohkem inimesi netis ja kiiruse langeb,siis pole ju mastil lihtsalt nii palju ressurssi,või piiratakse teadlikult kiiruseid,et kõigile jaguks natuke.
Milleks siis veel välisantenn,kui levi on ja öösel,kui ka hommikul kiirus piirajas.
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 27.05.2016 08:58:13 vasta tsitaadiga

kapa kirjutas:

Selline kiirus on hommikuti ja öösel pea alati olemas,aga õhtul langeb pea poole võrra.
Järelikult,kui õhtusel ajal on rohkem inimesi netis ja kiiruse langeb,siis pole ju mastil lihtsalt nii palju ressurssi,või piiratakse teadlikult kiiruseid,et kõigile jaguks natuke.
Milleks siis veel välisantenn,kui levi on ja öösel,kui ka hommikul kiirus piirajas.

Ülekoormus. Seda oli nende piiramatute pakettidega oodata. Õhtul tuleb rahvas koju ja hakkab isuga tarbima. 3g aegadel oli siis õhtal vahel ikka väga aeglane. 4g kiirused langevad aga päris katastroofiks asi veel ei lähe. Mobiilse neti võlud ja valud..

tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 27.05.2016 09:13:50 vasta tsitaadiga

kapa, leviparameetrid ei ole 24/7 ühed ja samad, ka need muutuvad vastavalt ilmastiku oludele ja muudele häirivatele faktoritele.
Lahendamatuid olukordi ei ole, võib sellegipoolest 123 ühendust võtta, teada anda, et õhtul on kiirus väiksem, Konsultant oskab olukorda andmete järgi hinnata kas tegemist on tõesti tugijaama koormuse probleemiga või on leviparameetrites õhtuti anomaaliaid. Väliantenn aitab sellegipoolest olukorda parandada, kasvõi nii, et saadakse tugijaamast parem sagedus kus koormus väiksem.
Hiljuti oli siin ju ka üks näide kus signaali müra suhe oli õhtuti paigast ära, päeval aga korras.
tagasi üles
Renq
HV veteran
Renq

sõnum 27.05.2016 22:23:02 vasta tsitaadiga

Spoiler Spoiler Spoiler

Aga kuidas seletada seda, et tegin praegu selliste andmetega testi:

RSRQ: -10dB
RSRP: -101dBm
RSSI: -73dBm
SINR: 0dB
Band: 3

Ja kiiruse on sellised:

SINR pole sugugi parem aga kiirus on okei ja midagi nagu ei veni.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 28.05.2016 00:04:13 vasta tsitaadiga

No see ongi ülekoormatud tugijaam. Mingid ilmahäma pole mõtet siin ajada. 95% (või rohkemgi) kordadest kui sümptomid on: öösel kiire, hommikul veidi aeglasem, päeval kiire, õhtul aeglane asi ikka just kasutajate arvus. Piirkonnas kus kasutatakse kodunetina mobiilset netti ei ole sa ilmselt ainus ja selletõttu see tekibki. Eriti näiteks suvel sellistes kohtades kus eramajad ja suvilad on segamini.
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 28.05.2016 07:35:10 vasta tsitaadiga

ja mul siis nyt selliste andmetega, selline tulemus:
RSSI: -101dBm
SINR: 3dB

ise midagi muutnud pole, pole ka olnud aega, et teine antenn masti toppida (antenn endiselt garaažis icon_lol.gif )
ja Telia tehnik väitis, et enamus ajast töötab Kuusalu mast 60 prossa peal...
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 08:08:45 vasta tsitaadiga

Tugijaama ülekoormusi saab kenasti leevendada aga teise operaatori klient ei tea seda, ta on harjunud ülekoormustega.

Igajuhul eelmainitud küsimusega minul kogemused puuduvad, müramarginaal kehv ja kiirus korras, tuleb kohapeal lahata, mis seal toimub.
Ma ei pannud tähele mis tehnik paigaldise kohta ütles, püüan üles leida.

viimati muutis indrpo 28.05.2016 08:18:45, muudetud 2 korda
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.05.2016 08:08:53 vasta tsitaadiga

RustyZ kirjutas:
No see ongi ülekoormatud tugijaam. Mingid ilmahäma pole mõtet siin ajada. 95% (või rohkemgi) kordadest kui sümptomid on: öösel kiire, hommikul veidi aeglasem, päeval kiire, õhtul aeglane asi ikka just kasutajate arvus. Piirkonnas kus kasutatakse kodunetina mobiilset netti ei ole sa ilmselt ainus ja selletõttu see tekibki. Eriti näiteks suvel sellistes kohtades kus eramajad ja suvilad on segamini.

Mõni ISP müüb rohkem kui vaja oleks. Praktika on see, et kärgedel on x ühik andmesidekiirust teatud hetkedel.

Mähe/Viimsi kandis on massiliselt välisest mõjutajast müra, mis mõjutab teatud hetkedel kiiruseid.

Teine kodanik on tugijaamast kaugel ja otsenähtavus arvatavasti puudub.

netmaster
HV kasutaja
netmaster

sõnum 28.05.2016 10:17:45 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Mõni ISP müüb rohkem kui vaja oleks. Praktika on see, et kärgedel on x ühik andmesidekiirust teatud hetkedel.
Mähe/Viimsi kandis on massiliselt välisest mõjutajast müra, mis mõjutab teatud hetkedel kiiruseid.

kuigi Indrekp siin püüab väita, et ülekoormust ei ole, siis mind näiteks huvitab, kuidas seda rehkendatakse. Ilmselt on tugijaamal ja ühel sektoril mingi teatud teoreetiline läbilase. Samas peab arvestama, et praktiline läbilase sõltub sajast muust tegurist, kaasa arvatud klientide arv mingil hetkel, nende signaalikvaliteet, mürade-häirete olemasolu ja intensiivsus, levitingimused, jne, jne. Eriti 800Mhz peal. Seega võib jaama tegelik läbilase osutuda tunduvalt madalamaks, kui ideaalis. Ma väidaks, et võibolla isegi poole madalamaks. Kui raiutakse, et ei, tugijaama koormus on 60% ja ressurssi on veel maa ja ilm, võib ta tegelikult siiski totaalselt umbes olla. Ka mul sakkis telekas eile õhtul üsna tõsiselt. Täna (laupäeva) hommikul on seevastu nagu hoopis teine ühendus, kuigi mitte max lubatust, aga siiski. Ja mul ei ole saunas õhtuti muid häireallikaid (on 4G ruuter, lapakas ja telekas koos digiboxiga, täpselt nagu hommikul), ega naabreid mitmesaja meetri raadiuses. Sulaselge ülekoormus mastis, või linkides sinna. Viimasel ajal muutub see üha tavalisemaks. Operaatorid võiks omale lõpuks tunnistada, et 4G ikka ei ole tegelikult (mahupiiranguteta) püsiühendus ja see jääbki nii.

viimati muutis netmaster 28.05.2016 10:18:09, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
Tanel
HV Guru
Tanel

sõnum 28.05.2016 10:17:53 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Operaatorid võiks omale lõpuks tunnistada, et 4G ei ole (mahupiiranguteta) püsiühendus ja see jääbki nii.

eks nad teavad seda isegi väga hästi, kuid samal on vaja ka ju võimalikult palju teenida. Seniks kuni kiirusi lubatakse reklaamida "kuni" põhimõttel, ongi JOKK ja kliendid saavad hääletada jalgadega.
Äriklientide lahendused on muidugi teised, aga nende eest ka küsitakse rohkem. icon_smile.gif

Kommentaarid: 465 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 7 :: 362
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 28.05.2016 12:58:07 vasta tsitaadiga

jah hetkel maht täis ja päeva päästis kõu icon_smile.gif kohe saab läbi
Shaqx
HV kasutaja

sõnum 28.05.2016 13:31:55 vasta tsitaadiga

Mis sa suutsid juba 2t läbi kõrvetada, et maht täis on? Ikkagi lajatavad andmemahu piiranguid, kui internetti koormad?

tsitaat:

jah hetkel maht täis ja päeva päästis kõu kohe saab läbi

_________________O: servers//hdd, Paljudel "aeglase" neti üle pirisejatel töötamas
Kommentaarid: 62 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 55
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 14:38:15 vasta tsitaadiga

netmaster kirjutas:
kuigi Indrekp siin püüab väita, et ülekoormust ei ole, siis mind näiteks huvitab, kuidas seda rehkendatakse. Ilmselt on tugijaamal ja ühel sektoril mingi teatud teoreetiline läbilase. Samas peab arvestama, et praktiline läbilase sõltub sajast muust tegurist, kaasa arvatud klientide arv mingil hetkel, nende signaalikvaliteet, mürade-häirete olemasolu ja intensiivsus, levitingimused, jne, jne. Eriti 800Mhz peal. Seega võib jaama tegelik läbilase osutuda tunduvalt madalamaks, kui ideaalis. Ma väidaks, et võibolla isegi poole madalamaks. Kui raiutakse, et ei, tugijaama koormus on 60% ja ressurssi on veel maa ja ilm, võib ta tegelikult siiski totaalselt umbes olla. Ka mul sakkis telekas eile õhtul üsna tõsiselt. Täna (laupäeva) hommikul on seevastu nagu hoopis teine ühendus, kuigi mitte max lubatust, aga siiski. Ja mul ei ole saunas õhtuti muid häireallikaid (on 4G ruuter, lapakas ja telekas koos digiboxiga, täpselt nagu hommikul), ega naabreid mitmesaja meetri raadiuses. Sulaselge ülekoormus mastis, või linkides sinna. Viimasel ajal muutub see üha tavalisemaks. Operaatorid võiks omale lõpuks tunnistada, et 4G ikka ei ole tegelikult (mahupiiranguteta) püsiühendus ja see jääbki nii.

Täiesti nõus, ma ei püüagi väita, et mõni tugijaam selgelt ülekoormatud saab. 60% on juba piisav koormus, et Telia mõtleb lahendusvõimaluste peale. Kuidas seda tehakse, kas ainult lisa sagedustega või on veel mingeid tehnilisi lahendusi, ei oska öelda, pole tugijaamaspetsialist. Tahanteada võib googlest siia midagi tsiteerida kuid ma ei võtaks seda puhta kullana. MIMOst võib vist lõputult laeindusjutte kuulata.

Seega kõik kes siin kurdavad õhtuti kiiruse kadude üle või signaali parameetrite muutuse üle, võivad olla osa tugijaama ülekoormusest, kuid et seda välistada, pigem küsisingi siia koos kiirusetestiga alati ka leviparameetrid.
Kas mõnel teist on probleem kiirusega siin ka sellisel lahendusel kus Telia tehnik on paigaldanud ruuteri ja väliantenni?

Operaatorid on ülekoormusvõimalusi juba enne klienti tunnistanud ning seega ongi loodud mobiilsetele nettidele mahupiirangud ning kodustele nettidele kiirusepiirangud. Püsiühendusena on seda raske serveerida, pigem ikka koduinternetina ja mobiilse internetina. Kiirused on lubatud "kuni", kuid enne tuleb kõik endast olenev teha, et levi oleks antud asukohas maksimaalselt saavutatud, ja siis vaadata otsa kiirusele.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 28.05.2016 14:41:12 vasta tsitaadiga

Mkm, eesti mees on isetegija. Ma olen tehnik ja tean, mida teen.

60% koormust on nohu, ma ütleks, et tegu on ressursi alamüügiga.

indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 14:51:40 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
Mkm, eesti mees on isetegija. Ma olen tehnik ja tean, mida teen.

60% koormust on nohu, ma ütleks, et tegu on ressursi alamüügiga.

Mnjaa, ok, võta siis nii, Switchi liikluses kaabli võrgus on 60% kökimöki.
Ruuteri liikluses 60% on juba üsna piiripealne ja iga järgmine kasutaja ilmselt saab nii mõnegi kadunud paketi.
Wifi AP liikluses 60% on tõenäoliselt katastroof ja järgmisel kasutajal ei jää muud üle kui näppu imeda.

4G tugijaam paigutub kusagile sinna vahele. Tõsi, 60% pidevat kasutust tugijaamale saada tähendaks ilmselt väga palju sitasikutajaid ja pigem on eelmainitud arvamus pärit mõttest, mis siis kui..
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.05.2016 18:05:57 vasta tsitaadiga

Sitasikutaja on teile isegi lihtsam nähtus. See sikutab stabiilselt ja tema tekitatud koormus on prognoositav. Aga kui keegi kuskil sotsiaalmeedias lingi mõnele 4k videole annab mida kõik loomulikult samal ajal vaatama peavad hakkama, siis see enam ei ole nii lihtsasti prognoositav. Ja oleme ausad, kõikide operaatorite võrk läheks kooma, kui mingil põhjusel hakkas suur osa kasutajad samal ajal sikutama nii palju kui torust tuleb.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 18:46:31 vasta tsitaadiga

napoleon, Tugijaamade liiklus jookseb kenasti graafikutesse ja on mõõdetav aastaringselt, kui see sujuvalt kasvab, on selge, et mingi hetk on vaja laiendusega tegeleda.
Prognoositavust pole vaja kui ressurssi on piisavalt. Ühe kliendi puhul võibolla jah aga mitmete klientide puhul on liiklus tugijaamas pidev ja näitab hüppeliselt ära, kui suur on koormus igal minutil, päeval ja õhtul.

Hetkel ongi mulle mulje jäänud, et Telia paneb rõhku võrgu jälgimisele ja haldamisele alates tugijaamast kuni kliendini, sestap ka vajadus erilise seadme järele mida 4G koduinternetiga pakutakse. Tegemist on nö kliendile märkamatu proaktiivse tegevusega kus teenusepakkuja märkab probleemi enne kui klient ning selleks võetakse vastavad tegevused ette. Tõsi, vahel ei ole selle tegevuse teostamine nii kiire ja ka kliendini jõuab teenuse häire ning jõutakse ja probleem teenusepakkujale edastada.
Teiste 4G operaatorite puhul pole see vist senini olnud väga oluline. ressurss on pandud masti, müüakse niipalju kui jaksatakse ja siis kui klient küsima hakkab, et miks kiirust ei ole, vaatab IT mees tugijaama nö WAN pordi liiklust ja tõdeb, et jah, koormus on korralik ning tegeletakse laiendusega.

See on puhtalt teoreetiline analüüs vastavalt nähtud-kuuldud kliendikogemusele ja teadmisele mis seadmetega või mil viisil võrku hallatakse.
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.05.2016 19:52:53 vasta tsitaadiga

indrekp, tõin lihtsalt näite selle kohta, et kui üldiselt on pilt ilus, siis piisab kui suur hulk inimesi mingi hullusega kaasa läheb ja hakkab sikutama palju torust tuleb. Aga noh, eks ta läheb rohkem sinna vääramatu jõu kategooriasse ehk umbes sama näide, et kui Putin ütleks et homme paneb Eesti wc paberile kopsaka aktsiisimaksu peale, siis Narvas oleks poed sellest loetud minutitega tühjaks ostetud.
Aga üldises plaanis mina ei tea kuidas Telia oma võrku ehitab/planeerib, aga hästi olete hakkama küll saanud. Telia võrgus pole seda veel kohanud, et leviga oleks asi nagu korras, aga ikka midagi ei liigu, mida omal ajal ühe teise operaatori võrgus alatasa juhtus. Aga eks siin ole kindlasti oma osa ka sellel, et Telia pole kunagi üritanud kõige odavam olla
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 28.05.2016 21:06:29 vasta tsitaadiga

Pailaps kirjutas:
RustyZ kirjutas:

Teine kodanik on tugijaamast kaugel ja otsenähtavus arvatavasti puudub.

Sa oled ikka päris butthurt ja ajupestud vist icon_biggrin.gif kui üritad väita, et telia on jumal ja ülekoormuseid ei ole siis tule maa peale palun ja ära ürita igat asja õigustada. Mitu korda pean ma ütlema et olen tänu oma perele tihedalt nende telia asjadega seotud ja lahendan neil justnimelt mobiilse internetiga seotud asju... niiet lõpeta ära oma "pole klient ära jaura" suhtumine. Sa oled suht meeleheitel mulje jätnud siin

tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 21:49:37 vasta tsitaadiga

RustyZ, icon_biggrin.gif loe oma profiili esimest tagasisidet ja ära võta kõike südamesse.
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 28.05.2016 21:53:46 vasta tsitaadiga

vbla väike OT
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 28.05.2016 22:01:48 vasta tsitaadiga

Selle hinnaklassi seadmega eeldaks et saab, aga kuna pole ise näppinud, siis ei tea. Samas kui poisid juba piisavalt nutikad on, siis pole ju vaja parooli murda - kui füüsiline ligipääs ruuterile on, siis võtavad sim kaardi välja ja panevad kasvõi telefoni hotspoti tegema icon_wink.gif
Kui poisid rumalad on või ruuteri luku taha saab panna, siis aitab muidugi selline primitiivne seade ka http://ehituseabc.ee/elektrikaubad/installatsioonimaterjalid/liikumisandurid-ja-taimerid/taimer-mehaaniline-24h/ icon_biggrin.gif
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 28.05.2016 22:12:36 vasta tsitaadiga

selle telefoni hotspotimisega on meil siin talus selline jama, et ainuke opekas mis talutavalt, ilma abivahenditeta levib, on T2
ja sedagi õues, kaevu peal või siis selle lähedal (sellest ka siis mul telefonis T2)
kui ruuter oli toas, aknalaua peal, siis levi prakt polnud ja liiklus jäi sinna D/U 4/0,midagi juurde
hetkel on ruuter pööninugl, sealt kaabliga antennini masti. maja aitab leviga katta repiiter.
Spoiler Spoiler Spoiler
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 28.05.2016 22:24:08 vasta tsitaadiga

Avaldan ühe suure-suure saladuse - aga ärge sellest siis midagi Telia Reklaamnägudele (a la indrekp) rääkige icon_biggrin.gif - Tehnoturg-T müüb palju odavama hinnaga ja palju võimsamaid "plaat"-antenne.

Nii, et kes raha loevad ning seda niisama Teliale ära anda ei taha ja samas odavamalt võimsamat antenni vajavad, siis tasub uurida järgmist linki:
http://tehnoturg.ee/antennid/3g-4g-gsm-rfid?antenni_kasutusala=348

PS: Endale jäi silma järgmine 10dB, MIMO-antenn ja võib isegi juhtuda, et saab selline ostetud. Raha on alati meeldiv säästa ja seda mitte niisama Teliale ära anda. icon_cool.gif

http://tehnoturg.ee/antennid/3g-4g-gsm-rfid/mimo-pa-0727-01.html
-------------------------------------
Ah ja veel - kui Telia reklaamnäod otsivad keda süüdistada selles, et nad vihkavad "õhuinternetti", siis õiged süüdlased on Popov ja Marconi. Üks neist leiutas raadiosaatja ja - vastuvõtja, teine leiutas antenni. Ja sealt siis see "õhuinterneti" võidukäik ka algas ja lööb peagi "traat-püsiühenduse" lõplikult ajalukku ning jätab "Telia traadimehed" tööta. icon_cool.gif
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
urri
Kreisi kasutaja
urri

sõnum 28.05.2016 22:32:32 vasta tsitaadiga

tahanteada, on alati hea kui on olemas alternatiive, näit kust antenn osta
a mis kemikaale sa tarbid, et seda kõike Teliaga ja indrekp-ga sedasi (näiliselt) isiklikult võtad?
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 28.05.2016 22:39:04 vasta tsitaadiga

urri, liiga palju elektromagnetkiirgust, erinevatest geedest... icon_lol.gif
tagasi üles
jeesus188
kodustatud
jeesus188

Autoriseeritud ID-kaardiga Online
sõnum 28.05.2016 22:43:08 vasta tsitaadiga

Etz kirjutas:
urri, liiga palju elektromagnetkiirgust, erinevatest geedest... icon_lol.gif

ot:
tal kõikide võrkude sim´mid olemas, igas võrgus 3 erinevat G-d, 9 kokku. Igal võrgul antenn või 2.......
Su jutul on tõepõhi all

Kommentaarid: 71 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
RustyZ
HV Guru
RustyZ

sõnum 28.05.2016 23:00:39 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
RustyZ, icon_biggrin.gif loe oma profiili esimest tagasisidet ja ära võta kõike südamesse.

Sul ikka kõik tagurpidi. Ma ei võta midagi südamesse. Nagu ma juba mukal ütlesin: sina ei näe enda silmas mitte kunagi palki....

Uskumatu tegelane icon_smile.gif

tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 28.05.2016 23:44:08 vasta tsitaadiga

tahanteada, avaldan suure saladuse, ärge sellest kellelegi rääkige, aliexpress on soodsaid antenne ja ruutereid täis.
Kui te olete kõik selle kenasti kätte saanud ja tööle pannud, ja midagi ei toimi, siis kutsuge ikka teenusepakkuja kohale ja laske kõik uued seadmed koos häälestusega paika panna.
tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 29.05.2016 12:30:50 vasta tsitaadiga

urri kirjutas:
tahanteada, on alati hea kui on olemas alternatiive, näit kust antenn osta
a mis kemikaale sa tarbid, et seda kõike Teliaga ja indrekp-ga sedasi (näiliselt) isiklikult võtad?

ta tarbib kemikaalikat, aga mina ei saa aru miks üks mustamäel elav inimene PEAB sunniviisiliselt omale neid antenne ehitama, kui seal on valikus 101 kaablinetti?

vot kes selle mulle selgeks teeb, saab 5 eurot PUHTALT kätte.

Telia muidugi on teada tuntud koorija. mina paigaldan kaabli 200 euriga, tema paigaldab pea 4000 euriga. tegelt nagu väike vahe on :=) seetõttu on see postitus postitatud kasutades kõu häppi auerit icon_smile.gif

napoleon
Unknown virus
napoleon

sõnum 29.05.2016 12:35:11 vasta tsitaadiga

indrekp, siiski pole mõtet jätta muljet, et teenusepakkuja käest ostetud seadmed on need kõige paremad ja ükski teine nii hästi ei tööta. Saab ka mujalt nii paremaid kui kehvemaid seadmeid osta kui tegemist on teadliku kasutajaga, kes teab, mida tal vaja on.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia piiramatu mahuga 4G/5G Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 78, 79, 80  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.