praegune kellaaeg 25.06.2025 00:22:12
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
Kas oleksid nõus windows 10-t teenusena ostma ehk iga kuu kasutamise eest maksma? |
Kindlasti mitte |
|
65% |
[ 378 ] |
Pigem ei |
|
27% |
[ 157 ] |
Pigem jah |
|
5% |
[ 33 ] |
Kindlasti jah |
|
1% |
[ 8 ] |
|
hääli kokku : 576 |
|
autor |
|
sama123
HV veteran
|
19.05.2016 22:24:21
|
|
|
Forss kirjutas: |
Mul ka mõned tuttavad helistanud, et, krt ilge jama.
Kikkinud kogemata sellele aknale, kus tahab Windows 10 peale panna.
Küsivad siis, et kuidas katkestada. Alati olen öelnud, et pole sellel kümnel häda midagi.
Tehke uuendus lõpuni ja kui mingi jama siis helistage uuesti.
Kordagi pole tagasi helistatud  |
Järsku olid sellised tegelased kes ei osanud tagasi helistada? Kui juba 10 tuleb "iseeneslikult" siis täiesti loogiline. Hea uudis ka: win7 tuge jätkub veel aastateks, hakkavad olema iganädalased ja kuused uuenduspaketid. Tugi jätkub kuna kasutajaid palju
Win 10 all tekivad suured kaustad: ajutised win failid ja logid. Esimene 12,5GB, teine 1,5GB, natuke palju. Puhastajajaid tuleb üle päeva kasutada. Win 10 on värske ja clean install eng. x64 pro. Kõik töötab 100%, ühtegi anomaaliat ei ole, isegi "genuine" ja ikkagi WIN10 EI MEELDI MULLE KOHE KUIDAGI. Miks:
1) Tundub energiamahukam kui win7 s.o. vajab paremat riistvara ja on aeglasem samal riistvaral võrreldes 7-ga
2) Osad vanad programmid mis töötasid praktiliselt win98-win7 enam ei tööta.
3) N.n. täiendusi ei saa tavameetoditega lukku panna...........kui ei taha, et installitakse sulle midagi mis järsku ei sobi pole midagi teha. Lisaks restore punkti ei tehta täiendustel (seda vaja üle kontrollida)
3) Paari päevaga windows kaust 24GB, natuke palju.
Kui küsid miks 7-le tagasi ei lähe............natuke liiga palju muud softi installitud ja aega raisatud. 250GB on vaba 80GB. Kui aega saan vist lähengi tagasi 7-le sest systemi pildid tehtud ja saab alati taastada kui peaks vaja olema.
|
|
tagasi üles |
|
 |
masmre
Kreisi kasutaja

|
19.05.2016 22:39:50
|
|
|
Mul on 10 algusest peale ja win kaust 20GB. Midagi imelikku toimub sul seal...
|
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.05.2016 22:52:51
|
|
|
Lihtsalt programme liialt palju peal, vaatasin, et mu ühes masinas isegi Vista peal ja sellel ka igasugu soga peale lastud, Windows kaust tervelt 25,8GB ja see asub 128GB SSD peal, ei tunne ruumist kuidagi puudust sest muu staff kõik teistel suurtel HDD peal, kõrval masinas W10 pro 64bit ja see 15.11.2015a paigaldatud, Windows kaust kõigest 14,9GB (maht kettal 10,4GB) põhi programmiks seal GTA V ja kokku näitab, et olen 29 programmi sinna paigaldanud, seega W10 nagu võtaks hoopis vähem kettaruumi kui seda vanemad Windows versioonid võtsid, samuti võtab ressursi vähem kui seda W7 võttis, korduvalt testitud, ainult vana XP võtab pisut vähem ressursi kui W10.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
19.05.2016 23:21:07
|
|
|
Marie kirjutas: |
Lihtsalt programme liialt palju peal, vaatasin, et mu ühes masinas isegi Vista peal ja sellel ka igasugu soga peale lastud, Windows kaust tervelt 25,8GB ja see asub 128GB SSD peal, ei tunne ruumist kuidagi puudust sest muu staff kõik teistel suurtel HDD peal, kõrval masinas W10 pro 64bit ja see 15.11.2015a paigaldatud, Windows kaust kõigest 14,9GB (maht kettal 10,4GB) põhi programmiks seal GTA V ja kokku näitab, et olen 29 programmi sinna paigaldanud, seega W10 nagu võtaks hoopis vähem kettaruumi kui seda vanemad Windows versioonid võtsid, samuti võtab ressursi vähem kui seda W7 võttis, korduvalt testitud, ainult vana XP võtab pisut vähem ressursi kui W10. |
Mul on tõesti palju programme üle 200-ja. ressursi kohalt see on lihtsalt tunnetuslik. Tegelikult xp-7-8-10 ressursi vahed on väikesed. XP ilma SP-ta tõesti on vähenõudlik aga seda ei anna kasutada. Sülearvutitel kui on tehase seadetes win 8 või 8.1 siis saab valutult 10-le üle minna. Dellidel on kodulehel kirjas milliseid mudeleid toetab, ülejäänutel on teade, et "on testimata".......s.o. omal vastutusel. Päris vana rondiga aastast 2005-2008 pole tõesti mõtet. Näiteks minu lenovo T60-l oli vista x32, nüüd 7x64. Sinna ei pakugi 10-t. Isegi see 7x64 oli liig, ei võta enam täiendusi vastu vaid teeb reseti ja taastab mingi vanema oleku..............aga on töötanud köögiarvutina (pannialusena) nii ~2a. Mõtlema paneb miks pakutakse seda 10-t tasuta? Kõikidel TASUTA ASJADEL ON VARJATUD KÜLJED. Jutud sellest, et microsoft on hea ja lahke võib lapsele ööjutuks rääkida hea kuninganna asemel. 10-ne panin ainult seetõttu, et arvutil on 10 tugi ja lisaks absoluutselt max. seadetel mida üldse on võimalik saada, töömasin mis peab raha tagasi teenima. Loomulikult 10-ne päralt on tulevik kui ei tule 11 või 12 versiooni aga see ei puutu antud teemasse.
Millist office versiooni 10 toetab? Praegu peal 2016 aga seal ei tööta mõned vajalikud lisad, (kuutools exel ja world).
viimati muutis sama123 19.05.2016 23:36:15, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
19.05.2016 23:30:08
|
|
|
Ma olen ka kahele lenovo T60 W10 peale pannud, inteli videoga ja SSD kettaga lippab kui loom, ATI video jaoks ei leidnud draivereid, seega ATI videokaardiga lenovo T60 pole W10 mõtet paigaldada, üldiselt kõik vanad arvutid millel on vähemalt C2D protsessor, 2GB RAM ja inteli video jooksutavad W10 väga hästi.
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
19.05.2016 23:39:09
|
|
|
Ma olen ka kahele lenovo T60 W10 peale pannud, inteli videoga ja SSD kettaga lippab kui loom, ATI video jaoks ei leidnud draivereid, seega ATI videokaardiga lenovo T60 pole W10 mõtet paigaldada, üldiselt kõik vanad arvutid millel on vähemalt C2D protsessor, 2GB RAM ja inteli video jooksutavad W10 väga hästi. |
Mul on ati mingi poolintegreeritud video aga sinna pole vajagi. Õnnestus saada krooniajal T7600 prose ja siis hiljem juba 840 samasa pro SSD. Liigub surfamiseks küll, ainult ekraan on viletsa resoga .
|
|
tagasi üles |
|
 |
d3t
HV Guru

|
20.05.2016 00:18:50
|
|
|
Keegi oskab aidata? Ühel tuttaval erinevad Windows 10 blokkkerid peal olnud ja nüüd neid maha võttes ei saa endiselt upgrade pakkumist.
_________________ next.Insiders - koht mängijatele ja tehnikahuvilistele toredaks ajaveetmiseks.
PT: Sony XE90 & LG C1 värvi kalibreerimine |
|
tagasi üles |
|
 |
sama123
HV veteran
|
20.05.2016 01:17:52
|
|
|
d3t kirjutas: |
Keegi oskab aidata? Ühel tuttaval erinevad Windows 10 blokkkerid peal olnud ja nüüd neid maha võttes ei saa endiselt upgrade pakkumist. |
Olen kuulnud ka sellist probleemi. System restore? Vaevalt, et on nii vanu punkte aga mingi systemi pilt endisest ajast?
|
|
tagasi üles |
|
 |
rycyve
HV veteran

|
|
tagasi üles |
|
 |
maxman007
HV kasutaja
|
20.05.2016 07:04:23
|
|
|
Kas kellelgi on helitugevuse ikoon kadunud? Lihtsalt lamppi kadus ja ei aita ka õpetused netist
_________________ Keyboard missing - press F3 to continue. |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
20.05.2016 07:30:54
|
|
|
sama123 kirjutas: |
Ma olen ka kahele lenovo T60 W10 peale pannud, inteli videoga ja SSD kettaga lippab kui loom, ATI video jaoks ei leidnud draivereid, seega ATI videokaardiga lenovo T60 pole W10 mõtet paigaldada, üldiselt kõik vanad arvutid millel on vähemalt C2D protsessor, 2GB RAM ja inteli video jooksutavad W10 väga hästi. |
Mul on ati mingi poolintegreeritud video aga sinna pole vajagi. Õnnestus saada krooniajal T7600 prose ja siis hiljem juba 840 samasa pro SSD. Liigub surfamiseks küll, ainult ekraan on viletsa resoga . |
Kui ATI draiverid puudu siis ongi ekraani reso pilt jube vilets, toodab ju siis pilti mingi microsoft grafik driver.
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
20.05.2016 10:01:49
|
|
|
... huvitav tähelepanek, et kui W10 ei soovi, siis ronib ise kuidagi salamisi peale, kuid kui seda vaja paigaldada, siis pead ikka mõnest silmusest enne läbi pugema, et peale saada. Proovisin üht 4-5 aastat vana installiga W7 upgadeda ja seal läks ikka enne mitu katset, kui reaalselt toimetama asus. Esimesel katsel sain veateate, mille uurimine viitas, et installerile ei meeldinud kui teda tavakasutaja alt käivitati olgugi, et admin õigustes. Järgmiseks sai siis admini alla kolitud ja sealt installer käima tõmmatud, nüüd jäi uuenduste otsimise etappis vähemalt tunniks toppama, katkestasin installi ja tegin arvutile restardi. Kolmas katse tõi võidu koju ja lõpuks paigaldus õnnestus. Kokkuvõttes isegi päris hästi, kogu paigaldatud programmide ampluaa oli kenasti alles ja on toiminud nüüdseks juba paar nädalat täiesti ootuspäraselt. Huvitav on seejuures asjaolu, et sellele W7 paigaldusele ei tulnud kordagi ühtegi W10 pakkumist, kuigi tegemist oli täiesti tavapärase OEM Windows 7 Pro-ga, mida ei ole mingil viisil häkitud, täiesti standardne kast, mis mõeldud Windowsi mängude jaoks. Selline kogemus siis ehk on kellelegi abiks ...
|
 |
Tint
HV veteran
|
20.05.2016 10:29:32
|
|
|
d3t kirjutas: |
Keegi oskab aidata? Ühel tuttaval erinevad Windows 10 blokkkerid peal olnud ja nüüd neid maha võttes ei saa endiselt upgrade pakkumist. |
Win10 plaat või usb külge ja käivita setup.exe. Sedasi saab win10 peale ja aktiveerub kenasti.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
20.05.2016 10:36:09
|
|
|
sama123, mul siin IBM-T43 ja 10 lippab kiiremini kui 7. Üleüldse vanal raual olen täheldanud, et 10 tee nobeduses 7-le ära. Muidugi on abiks peale upgrade 10 uuesti, puhtalt installida.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.05.2016 13:52:06
|
|
|
Ma ei ole viimastel kordadel enam viitsinud selle update'iga jamada. Microsofti lehelt upgrade tool käima ja hakkab kohe alla tirima ja installima.
|
|
tagasi üles |
|
 |
sosssepp
HV veteran

|
20.05.2016 14:02:39
|
|
|
Kellel see automaatne Win10 uuendus käima on roninud, kuidas seda tagasi pöörata saab?
Tuttav just andis teada, et arvuti hakkas lambist ise peale panema seda ja ta ei taha Windows 10-t.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
olafsand
HV Guru

|
20.05.2016 14:08:21
|
|
|
Ma ei saa aru mis inimestel selle 10 vastu küll on. Paar postitust tagasi Märt. just ka kirjutas, et 10 on kiirem kui 7 isegi...kõik aga kardavad kui katku seda 10
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draqula
HV Guru
|
20.05.2016 14:11:17
|
|
|
olafsand kirjutas: |
Ma ei saa aru mis inimestel selle 10 vastu küll on. Paar postitust tagasi Märt. just ka kirjutas, et 10 on kiirem kui 7 isegi...kõik aga kardavad kui katku seda 10  |
Vanema masina peal võib draiverite osas elu huvitavaks minna, lisaks võimalikud ühilduvuskalad vanema softi osas.
Ma oma T420 pole siiani päris kõigega rahul, oleks pidanud T430 ostma (see ametlikult toetatud W10 poolt), kuid ei igatse 7'et tagasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
20.05.2016 14:24:25
|
|
|
Halvimal juhul on peale win10 tööleminekut ja peale update, pilt must ja kõik. Proovitud mitme masinaga nii ja naapidi esimesel käivitamisel drivereid enne ära uuendada kuid ikka peale win update blank ekraan.
Enamasti koosluses ka siiani probleem intel+nvidia graafikakaardid.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Draco
HV veteran

|
20.05.2016 14:31:50
|
|
|
Ma ei saa aru mis inimestel selle 10 vastu küll on. Paar postitust tagasi Märt. just ka kirjutas, et 10 on kiirem kui 7 isegi...kõik aga kardavad kui katku seda 10  |
Inimesed on iga uue Windowsi vastu alati.
XP pealt Win 7 peale ei taht paljud minna aga kui tuli Win 8 välja siis oli järsku Win 7 maailma parim.
Win Vista jätsin nimekirjast välja... seda sõda pole siia vaja hetkel.
_________________ Purgatory Judgement |
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.05.2016 14:34:58
|
|
|
xp pealt vista peale minemisel oli tõrge, win7 peale mindi üsna massiliselt ja hea meelega.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
Mnator
HV Guru
|
20.05.2016 14:44:02
|
|
|
Draco kirjutas: |
Inimesed on iga uue Windowsi vastu alati.
XP pealt Win 7 peale ei taht paljud minna aga kui tuli Win 8 välja siis oli järsku Win 7 maailma parim.
Win Vista jätsin nimekirjast välja... seda sõda pole siia vaja hetkel. |
Ehk jätad ilmaasjata välja, liiga paljude inimeste jaoks on paralleelid vistaga täiesti olemas Kaks väga suurt viga on tehtud: desktop masinad liiga ühes pajas tahvlitega ja ekstralollus on vägisi vanematele masinatele pealesurumine, peaks pakutama vaid uutele........
|
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
20.05.2016 14:55:43
|
|
|
No mina näiteks läksin XP pealt kohe Vista peale. Ei mingit küsimustki. Vista pealt läksin ka Win7 peale day one. Jälle polnud mingit tõrget. Aga vot Win8 hakkas juba vastu. Proovisin - ei meeldinud. Win8.1 meeldis hulga rohkem aga mitte piisavalt, et üle minna. Win10 tundus alguses nagu korralik upgrade, aga kui sai teatavaks see, et isegi Pro versioonis on niipalju telemeetria ja logging asju pluss jama (individuaalsete) uuenduste edasilükkamisega ja ei saa mugavalt kasutada endale sobivat draiveriversiooni, siis hakkas juba vastu. Microsoft on ka QA liigutanud kasutajate kaela Insider buildidega ja DX12 tundub hetkel küll suht dead in the water võrreldes nt Vulkaniga.
Põhiline mis mulle Win10 puhul ei meeldi on see, et see on kogu aeg muutuv ja uuenev - isegi kui sa sätid midagi oma käe järgi ära, siis sa ei saa kindel olla, et see ka homme seal on. Microsoft on võtnud modulaarse OS-i kontsepti ja teinud selle valesti.
Aga mida ma ikka jauran. Inimene kes on teinud tweak guide XP-st alates on selle palju paremini kokku võtnud ja minu tunded on samad:
Koroush Ghazi kirjutas: |
Let's talk about Windows 10, my least favorite subject right now. At the end of last year I announced that for personal and professional reasons, I would not be doing a TweakGuides Tweaking Companion for Windows 10, but that I would try to compile a brief Windows 10 tweak guide. Well I've tried, and I'm just not finding it possible to write a decent but brief guide. Windows 10 is an ever-changing, non-transparent, disjointed mess of an OS. Many of its annoyances can't be successfully tweaked away, and those that can require pages and pages of explanation. Furthermore, any such guide would require constant editing over time as Microsoft alters Windows 10 on almost a monthly basis now.
But perhaps the single biggest reason I'm not motivated to write a Windows 10 guide is that I've rapidly lost all respect for Microsoft, and consequently have lost a great deal of interest in anything to do with their products. Microsoft's clumsy, desperate, visionless push to get PC users to adopt dumbed-down mobile-oriented apps purely for their own commercial benefit; the unrelentingly persistent, unethical, and highly deceptive way they're trying to trick less tech-savvy Windows 7 and 8.1 users into "upgrading" to Windows 10; and their insistence on reducing user choice and control over Windows have all left a very bad taste in my mouth. This is an inept company struggling for relevance in the mobile era by shamelessly abusing its monopoly on desktop operating systems, and I don't want to play any part in helping them do that. |
|
|
tagasi üles |
|
 |
londiste
HV Guru

|
20.05.2016 15:03:37
|
|
|
privaatsus privaatsuseks, random hetkel selga lendavad updated (mida pole lihtne keelata), automaagiliselt defaulti tagasi minevad seaded ja muu selline on kohati win10 juures päris frustreeriv.
_________________ - londiste
...aga mina ei saa kunagi suureks! |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa ei või manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|