|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| Kas kasutad rattakiivrit? |
| Kasutan. |
|
44% |
[ 88 ] |
| Plaanin kasutama hakata, kui ... (täpsistan teemas) |
|
8% |
[ 16 ] |
| Ei kasuta, sest kiivriga pole enam lahe |
|
21% |
[ 42 ] |
| Ei kasuta, sest ... (täpsustan teemas) |
|
25% |
[ 50 ] |
|
| hääli kokku : 196 |
|
| autor |
|
namstoop
HV Guru

|
20.05.2016 09:52:25
|
|
|
| libe kirjutas: |
| namstoop kirjutas: |
Ahjaa, veel üks mõte pots4t4j4le kaalu kohta. Üks asi, mille puhul kaal ilmselt rohkem rolli mängib, on amort. Üldiselt kui mingi maastikuäss ei ole, siis tasuks üldse kõvakahvel võtta. Sest ka lukustatav väsib mingil hetkel veidi ära ja hakkab läbi nõtkuma. Ja mingi odava mittelukustatava amordiga asja ei tasu üldse võtta. Kui just ei soovi ka asfaldil sõites nautida tunned, nagu sõidaks pehme liiva sees või rehv on tühi.  |
ma ei kasuta amordilukku üldse ja noo tõesti ei ole tühja rehvi tunnet või et sõidaks justkui liivas  |
no kui sa üldse ei kasuta, siis ei taju vahet ka ju.
Mul on lukustatav ja kohe on aru saada, kui juhuslikult on lukustus maha läinud. Ja kui sellisel normaalselt sõidul lukustus välja klõpsta, siis mingi tubli ~20% energiat tuleb lisaks panna, et samal tempol jätkata.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
| Kommentaarid: 72 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
1 :: |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
20.05.2016 11:17:16
|
|
|
/--/ Ja mingi odava mittelukustatava amordiga asja ei tasu üldse võtta. Kui just ei soovi ka asfaldil sõites nautida tunned, nagu sõidaks pehme liiva sees või rehv on tühi. /--/ |
Endal ka lukk olemas, aga üldse ei kasuta. Peaks ikka sisse harjutama, et aktiveeriks kui nn trassile satub.
Muul ajal Tallinnas tundub tänavatel lukustatult kuidagi lõhkumisena (enda ja ratta) kuna äärekivid ja turnimine pidev
Pigem kuna unustab ära, et peal on. Aga eks harjumise asi.
|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
0 :: |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
20.05.2016 11:38:54
|
|
|
iceincube, äärekivi ületamiseks tõstad algul esi- ja pärast tagaratast (võimalik, et mul see BMX'ga sõitmise ajast "sisse jäänud"; kuigi siis sai bunny hop'i tehtud) + ei sõida täiskiirusel peale
_________________ Päevad lõpevad siis, kui lased neil minna...
M: Uus/pakendis Fjern Fjork Titanium Forked Spoon - 10€ |
|
| Kommentaarid: 366 loe/lisa |
   |
2 :: |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
20.05.2016 11:49:39
|
|
|
| Ilmselt aitab ka see, kui ei ela raskusega lenksu otsas kui äärekivi võtad.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ewur
HV veteran

|
20.05.2016 11:56:34
|
|
|
| Mul on lukustatav ja kohe on aru saada, kui juhuslikult on lukustus maha läinud. Ja kui sellisel normaalselt sõidul lukustus välja klõpsta, siis mingi tubli ~20% energiat tuleb lisaks panna, et samal tempol jätkata. |
eks paljuski oleneb sellest, milleks sõidad . Kui lihtsalt trenni mõttes (mitte punktist A punkti B jõudmiseks võimalikult kiiresti ja kergelt), siis on igasugused "raskused" just plussiks. Tean inimest, kes isegi rehve (maastikuratta) sellepärast päris täis ei pumpa, et oleks raskem sõita ja saaks oma koormuse võimalikult lühikese kilometraazi pealt kätte. Ta ei tee pooletunniseid otsi, vaid sõidab ikka vähemalt paar tundi...
|
|
| Kommentaarid: 60 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
20.05.2016 12:53:30
|
|
|
| ewur kirjutas: |
| Mul on lukustatav ja kohe on aru saada, kui juhuslikult on lukustus maha läinud. Ja kui sellisel normaalselt sõidul lukustus välja klõpsta, siis mingi tubli ~20% energiat tuleb lisaks panna, et samal tempol jätkata. |
eks paljuski oleneb sellest, milleks sõidad . Kui lihtsalt trenni mõttes (mitte punktist A punkti B jõudmiseks võimalikult kiiresti ja kergelt), siis on igasugused "raskused" just plussiks. Tean inimest, kes isegi rehve (maastikuratta) sellepärast päris täis ei pumpa, et oleks raskem sõita ja saaks oma koormuse võimalikult lühikese kilometraazi pealt kätte. Ta ei tee pooletunniseid otsi, vaid sõidab ikka vähemalt paar tundi... |
nõus. Kui kalorite kulutamine oleks ainukeseks eesmärgiks, siis amort on abiks. Mul pigem kaasnevaks. Sõidurõõm on olulisem tegur.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
20.05.2016 13:40:36
|
|
|
Kas jalgratta ketile ja muudele sellega ühenduses olevatele liikuvatele osadele on olemas mingit pihustit, mis suudaks maha sulatada kõik selle õlise klombistunud kõntsa, et see pärast veega maha uhtuda? Ei tahaks eriti ratast lahti hakata võtma selleks, aga enne keti jms määrimist võiks need kuidagi puhtaks saada.
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
20.05.2016 15:07:21
|
|
|
Ahjaa, veel üks mõte pots4t4j4le kaalu kohta. Üks asi, mille puhul kaal ilmselt rohkem rolli mängib, on amort. Üldiselt kui mingi maastikuäss ei ole, siis tasuks üldse kõvakahvel võtta. Sest ka lukustatav väsib mingil hetkel veidi ära ja hakkab läbi nõtkuma. Ja mingi odava mittelukustatava amordiga asja ei tasu üldse võtta. Kui just ei soovi ka asfaldil sõites nautida tunned, nagu sõidaks pehme liiva sees või rehv on tühi.  |
ma ei kasuta amordilukku üldse ja noo tõesti ei ole tühja rehvi tunnet või et sõidaks justkui liivas  |
Mul on lukustatav ja kohe on aru saada, kui juhuslikult on lukustus maha läinud. Ja kui sellisel normaalselt sõidul lukustus välja klõpsta, siis mingi tubli ~20% energiat tuleb lisaks panna, et samal tempol jätkata. |
ma olen seda proovinud kasutada, kuid selle kasutegur jäi minu puhul märkamatuks
ja see 20% tundub ikka julgelt ülepakutud olevat
_________________ ☠ |
|
| Kommentaarid: 82 loe/lisa |
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
20.05.2016 15:13:00
|
|
|
Mul on lukustatav ja kohe on aru saada, kui juhuslikult on lukustus maha läinud. Ja kui sellisel normaalselt sõidul lukustus välja klõpsta, siis mingi tubli ~20% energiat tuleb lisaks panna, et samal tempol jätkata. |
ma olen seda proovinud kasutada, kuid selle kasutegur jäi minu puhul märkamatuks
ja see 20% tundub ikka julgelt ülepakutud olevat |
Jah-noh... 20% on muidugi ülepakutud. Aga igatahes vahe on minu jaoks küll täiesti tuntav ja häirivalt suur. Kuna seetõttu 95% ajast sõidan nagunii lukustatud amordiga, siis ilmselt järgmiseks on kõvakahvel tagasi.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
20.05.2016 15:21:43
|
|
|
eks sõltub ka sõiduasendist, mul sadul niipalju madalamaks pandud, et jalga täiesti sirgeks ei saagi ja massiga lenksule ei toetu
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
20.05.2016 15:32:54
|
|
|
Kui tahad säästa siis võid kirjutada ka http://www.author.ee -le ja küsida eelmiste aastate mudeleid. Teevad nad otse jaemüüki ja eelmiste aastate mudelitele ka soodukaid.
|
|
| Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
61 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
20.05.2016 18:56:22
|
|
|
| Esimene MNT-na uus osta on minu arust lollus. 105 setiga asju võiks 1200 asemel leida kasutatuna 600-700€ eest.
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 170 loe/lisa |
   |
159 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
20.05.2016 22:53:12
|
|
|
| Betamax kirjutas: |
| Kas jalgratta ketile ja muudele sellega ühenduses olevatele liikuvatele osadele on olemas mingit pihustit, mis suudaks maha sulatada kõik selle õlise klombistunud kõntsa, et see pärast veega maha uhtuda? Ei tahaks eriti ratast lahti hakata võtma selleks, aga enne keti jms määrimist võiks need kuidagi puhtaks saada. |
Lapp ja (hamba)hari on selle jaoks
|
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Nastix
HV kasutaja
|
21.05.2016 00:13:55
|
|
|
| beastbeats kirjutas: |
| Kas jalgratta ketile ja muudele sellega ühenduses olevatele liikuvatele osadele on olemas mingit pihustit, mis suudaks maha sulatada kõik selle õlise klombistunud kõntsa, et see pärast veega maha uhtuda? Ei tahaks eriti ratast lahti hakata võtma selleks, aga enne keti jms määrimist võiks need kuidagi puhtaks saada. |
Lapp ja (hamba)hari on selle jaoks  |
Keemiast kasutatakse erinevaid asju (nt. mootoripesu või pidurite puhastamiseks mõeldud sprayd). Viimati võtsin ligi Motipi vahendi http://www.motip.com/products/motip/cycling/cycling/cycling-chain-cleaner275/ ja ütleks, et puhastab küll. Muidugi kui pikalt puhastamata või mudane, siis tahab kraapimist lisaks saada.
|
|
| Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
| tagasi üles |
|
 |
batman
HV veteran
|
21.05.2016 08:28:16
|
|
|
http://rehvid.grip.ee/index.php?id_product=1175&controller=product <- julgen soovitada. Toimib hästi, kestab kaua.
|
|
| Kommentaarid: 189 loe/lisa |
   |
149 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
21.05.2016 13:28:45
|
|
|
Liiv ja tolm peamiselt segunenud määrdega. Ei pea isegi kraapima, et maha tuleks, aga tahaks sealt ketaste vahelt selle kraami kätte saada ilma lahtilammutamata ja mingi hambaharjaperverssuse jaoks pole lihtsalt aega. Pigem pihusti peale ja siis veega üle.
Eks proovin ühe neist järgi, kui ette satub. Tänud.
_________________ M: Intel i5 4590 protsessorid
M: HP Elitedesk 800 G3 SFF
M: HP Elitedesk 800 G2 Mini 35W |
|
| Kommentaarid: 750 loe/lisa |
   |
563 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
21.05.2016 14:57:40
|
|
|
Survekaga. Mul muidugi keti pesuks spets harjadega seadeldis
|
|
| Kommentaarid: 94 loe/lisa |
   |
5 :: |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pots4t4j4
HV Guru
|
21.05.2016 19:32:11
|
|
|
| Rattaid myyvad poed siin "bike fit" teenust ka pakuvad vøi peab igaüks tunde jårgi seadistama?
|
|
| Kommentaarid: 493 loe/lisa |
   |
4 :: |
401 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
21.05.2016 20:32:36
|
|
|
Selle ketipuhastuskarbi saab ebayst odavalt kätte. Sisse olen valanud mnd suvalist Prisma mootoripesu (või muud õli lahustavat) vahendit. Pärast veega üle ja kenasti puhas. Tegelikult on samas poes olematu raha eest aerosoolina müügil ka Motipi ketipuhastusgeel ja MNT ning MTB õlid. Päris mitu tuhat km sai eelmine hooaeg nende abil ära vändatud. Kord nädalas sai lisaks harjaga käiguvahetid ka põhjalikumalt üle käidud. Soe fairyvesi lõpuks üldpesuks ja peale kuivamist ei tohi unustada üle õlitamast
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
valdeko
HV vaatleja
|
21.05.2016 20:36:58
|
|
|
| tsitaat: |
| Rattaid myyvad poed siin "bike fit" teenust ka pakuvad vøi peab igaüks tunde jårgi seadistama? |
Hawaii pakub: http://www.hawaii.ee/ideaalne-soiduasend.
Hind on omaette teema.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
23.05.2016 13:53:19
|
|
|
| Ei ole jah. Ja ilmselt ei saa koduste vahenditega.
|
|
| Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
lightbluefox
HV Guru
|
23.05.2016 15:38:48
|
|
|
Oot, kas keti ja hammakate puhastamiseks ei sobiks kõige tavalisem Brake cleaner, ehk pidurite puhastusaerosool?
Nt relva teeb see väga hästi puhtaks, kõik tolmu, õli, tahma jne eemaldab väga hästi.
|
|
| Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
44 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
24.05.2016 09:56:00
|
|
|
Krt täna hommikul oli parim ilm rattasõiduks. Tegin tööle sõites kohe tiba pikema ringi - 10 km asemel 18 km. Mai on üldse kujunenud ilmselt elu üheks aktiivseimaks rattasõidu perioodiks (kui rattamatkad välja arvata). Hetkel tiba üle 500 km juba ees sel kuul. Maanteratturi jaoks muidugi mingi kolme päeva trenn, aga ma olen tavakulgeja, mitte MAMIL.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
24.05.2016 11:54:21
|
|
|
| Plaan Tlnast-Haapsallu sõita rattaga. Mingit head äppi peale Endomondo, mille võiks käima lükata ?
|
|
| Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
valdeko
HV vaatleja
|
24.05.2016 12:09:23
|
|
|
| miga kirjutas: |
| Plaan Tlnast-Haapsallu sõita rattaga. Mingit head äppi peale Endomondo, mille võiks käima lükata ? |
Jalgratturite maailmas peaks Strava populaarne olema.
|
|
| Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
7 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
24.05.2016 12:47:16
|
|
|
Maanteratturi jaoks muidugi mingi kolme päeva trenn, aga ma olen tavakulgeja, mitte MAMIL.
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
24.05.2016 16:36:47
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
Maanteratturi jaoks muidugi mingi kolme päeva trenn, aga ma olen tavakulgeja, mitte MAMIL.
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
24.05.2016 16:38:48
|
|
|
| bianchi.
|
|
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
Aeg maha 1p

|
24.05.2016 17:47:48
|
|
|
suunan pilgu maha ja vabandan. sõidan scottidega
_________________ Every version of the garment appears to be sold out online, with prospective shoppers given the opportunity to join a waitlist. |
|
   |
81 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
24.05.2016 18:05:33
|
|
|
| Super AMOLED kirjutas: |
| suunan pilgu maha ja vabandan. sõidan scottidega |
ega sa päris keskealine ka ei ole
| valdeko kirjutas: |
| Plaan Tlnast-Haapsallu sõita rattaga. Mingit head äppi peale Endomondo, mille võiks käima lükata ? |
Jalgratturite maailmas peaks Strava populaarne olema. |
panin prooviks selle strava peale, 30 päeva premium tasuta
statistikat ja putru ta pakub - täitsa hakkas meeldima
tulin töölt koju, käisin poest ka läbi
auto paus paneb distantsi seisma, kuid aega jooksutab endiselt edasi, seega tuli veidi mingid vedelemist ka
päris poeskäiku ei arvestanud, kuna koguaeg tuli mingi 20min
aga pull statistika, mitte, et see täpne oleks ja 1kW tuli vist siis, kui ristmikult kiirendades keti maha viskas esimeselt hambalt
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
DVDRW
HV Guru

|
25.05.2016 05:29:15
|
|
|
Igaksjuhuks mainin kui keegi veel ei tea, et Riisiperest läheb jalgrattatee kuni Rohukülani välja, mõnus vaikne metsas.
|
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.05.2016 09:43:19
|
|
|
Krt täna hommikul oli parim ilm rattasõiduks. Tegin tööle sõites kohe tiba pikema ringi - 10 km asemel 18 km. Mai on üldse kujunenud ilmselt elu üheks aktiivseimaks rattasõidu perioodiks (kui rattamatkad välja arvata). Hetkel tiba üle 500 km juba ees sel kuul. Maanteratturi jaoks muidugi mingi kolme päeva trenn, aga ma olen tavakulgeja, mitte MAMIL. |
Ja ka täna oli mõnu ilm. Nii et tegi 20 km ringi enne tööle jõudmist
Aga kesklinn ikka imeb täiega rattaga läbimiseks.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
25.05.2016 16:59:32
|
|
|
|
Mismõttes
|
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
25.05.2016 18:18:52
|
|
|
| DVDRW kirjutas: |
Igaksjuhuks mainin kui keegi veel ei tea, et Riisiperest läheb jalgrattatee kuni Rohukülani välja, mõnus vaikne metsas. |
Väga hea mõte
Plaan reede varahommikul pedaalima hakata. Pole enne nii pikka distantsi sõitnud. Veloks siis maastikuratas.
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pätu
HV Guru

|
25.05.2016 20:28:35
|
|
|
| Mis kattega see tee on ?
|
|
| Kommentaarid: 115 loe/lisa |
   |
89 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.05.2016 20:32:26
|
|
|
| Pätu kirjutas: |
| Mis kattega see tee on ? |
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
iceincube
HV veteran

|
|
| Kommentaarid: 39 loe/lisa |
   |
37 |
|
| tagasi üles |
|
 |
marqs
HV veteran

|
25.05.2016 20:47:36
|
|
|
Igaksjuhuks mainin kui keegi veel ei tea, et Riisiperest läheb jalgrattatee kuni Rohukülani välja, mõnus vaikne metsas. |
Väga hea mõte
Plaan reede varahommikul pedaalima hakata. Pole enne nii pikka distantsi sõitnud. Veloks siis maastikuratas. |
Kui hea, otsusta igaks-juhuks vähe hiljem. Vihjeks, olenevalt ilmast-värgist, varem alla pedaalitud kilomeetritest, seltskonnast ja vaimujõust kipub see silmapiiril täpiks tõmbav raudteetamm ajude pihta käima. Korra aastas selle trassi pedaalimist vast elaks ka üle, kord 5 a peale on parem . Kui jalga on, siis kiirelt saab kohale küll, praamiliste voorid ei tuiska ka pidevalt mööda.
Kui ~kolmandiku jagu pikem ots ei morjenda ja/või ei pea kindlasti samal päeval kohale jõudma, siis MTBga eelistaks ise näiteks läbi Nõva minekut ja pikiks RMK matkateed sisse. Nii palju veel, et praegu kusagil võssi vahel kimades on abiks suu kinni ja prillid ees hoida, õhk on faunast paks.
_________________ 0xDEAD
0xBEEF |
|
| Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
27 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
25.05.2016 21:21:46
|
|
|
| marqs kirjutas: |
Väga hea mõte
Plaan reede varahommikul pedaalima hakata. Pole enne nii pikka distantsi sõitnud. Veloks siis maastikuratas. |
Kui hea, otsusta igaks-juhuks vähe hiljem. Vihjeks, olenevalt ilmast-värgist, varem alla pedaalitud kilomeetritest, seltskonnast ja vaimujõust kipub see silmapiiril täpiks tõmbav raudteetamm ajude pihta käima. Korra aastas selle trassi pedaalimist vast elaks ka üle, kord 5 a peale on parem . Kui jalga on, siis kiirelt saab kohale küll, praamiliste voorid ei tuiska ka pidevalt mööda.
Kui ~kolmandiku jagu pikem ots ei morjenda ja/või ei pea kindlasti samal päeval kohale jõudma, siis MTBga eelistaks ise näiteks läbi Nõva minekut ja pikiks RMK matkateed sisse. Nii palju veel, et praegu kusagil võssi vahel kimades on abiks suu kinni ja prillid ees hoida, õhk on faunast paks. |
siinpool soovitatud straval on ka raudteetammi trass välja joonistatud
https://www.strava.com/segments/11141767
_________________ ☠ |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
miga
HV Guru

|
25.05.2016 22:21:06
|
|
|
| marqs kirjutas: |
Väga hea mõte
Kui ~kolmandiku jagu pikem ots ei morjenda ja/või ei pea kindlasti samal päeval kohale jõudma, siis MTBga eelistaks ise näiteks läbi Nõva minekut ja pikiks RMK matkateed sisse. Nii palju veel, et praegu kusagil võssi vahel kimades on abiks suu kinni ja prillid ees hoida, õhk on faunast paks. |
Hea info. Teekonna võtan ette üksi, eks tee peal kaalun, kas lähen raudteetammile või mitte. Plaan oleks kuskil 5-6 ajal kruiisima hakata. Hetkel pole õrna aimu ka, mis selle distantsi läbimiseks kulub, kuid see polegi oluline. Lihtsalt mingi kiiks lõi sisse ja tekkis mõte vähe priskem amps teha Reedeks lubab hetkel täitsa vinks vonks ilma ka. Strava konto tehtud. Mõtlen, kas telefoniaku peab vastu. Korra käis mõte, et on 5000mAh akupank, mille keriks ümber lenksu ka vajadusel annaks 6S+ särtsu kui suurema koormuse all on. Saab põnev olema
Telefoni hoiab paigal Quad Lock: http://www.quadlockcase.com/collections/ride
|
|
   |
32 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.05.2016 22:21:42
|
|
|
|
Mismõttes  |
Sõna otseses. Rattateed katkevad, kohati on, kohati pole, äärekivid on kõrged nii üle sõitmiseks kui kohati ka ohtlikult kõrged kõrval sõitmiseks. Või su arust on jube hästi rattal läbitav?
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
26.05.2016 21:51:29
|
|
|
namstoop, liigun igapäevaselt kesklinnas (võimalusel väldin jalakäijatega marsruuti jagamast), üldhindeks võiks anda rahuldav - ideaalis võiks olla nagu nt. Tehnika tn. kus on lausa lust sõita
|
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
libe
kvaliteetne mees

|
26.05.2016 22:07:54
|
|
|
namstoop, liigun igapäevaselt kesklinnas (võimalusel väldin jalakäijatega marsruuti jagamast), üldhindeks võiks anda rahuldav - ideaalis võiks olla nagu nt. Tehnika tn. kus on lausa lust sõita  |
mis viga inimeste vahel sõitmisel? mingi cruiseriga on vast keeruline manööverdada, kuid tavalise 26" MTB'ga saab vägagi mõistliku tempoga manööverdada ilma, et kedagi ohtu seaks.
_________________ ☠
viimati muutis libe 26.05.2016 23:03:27, muudetud 1 kord |
|
   |
70 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
26.05.2016 22:13:19
|
|
|
No jah, muidugi saab ka kesklinnast läbi, aga see ei tähenda, et parem ei saaks olla. Ideaalist on ju asi kaugel. Võrreldes "päris" rattateega ikkagi imeb see nugistamine. Ma liigun ka iga päev ja see on marsruudi kõige juram ja aegavõtvam osa. Pidevalt passi koos autodega valgusfooride taga Nad jäävad minust sageli muidugi sinna, sest ristuv teev on umbe sõidetud, aga ikkagi.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
beastbeats
HV Guru

|
27.05.2016 10:18:06
|
|
|
libe, isiklikult pean sõiduteel liiklemist kiiremaks ja ohutumaks võimaluseks.
namstoop, ideaalist on asi muidugi kaugel kuid aastatega on olukord ikkagi paranenud.
Foorid linnaliikluses on paratamatud - oma igapäevastel sõitudel tean arvestada/kiirendada-aeglustada, et "rohelisse lainesse" satuda
|
   |
282 |
|
| tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
27.05.2016 10:30:26
|
|
|
beastbeats, nõus, et tibake on paremaks läinud. Aga ei tohi kusagil kirjutada, et ollakse rahul. Muidug mõni keskerakondlane korjab selle üle ja saab näidata, et linnarahavas on rattateede olukorraga kesklinnas rahul
See, et sina ja mina ja mõni veel on valmis ka sõiduteel sõitma on üks asi. Ma mööda Liivalaiat keskinna suunas tulles vahetan enne Juhkentali rida ka, et saaks rohelise lainega üle Tartu mnt. Aga ma ei soovitakse seda manöövrit küll kõigile kasutamiseks.
Ega enne ei muutu rattaga liikumine igapäevaseks, kui selleks ei ole kõigi jaoks ohutuid ja mugavaid võimalusi. Seega ei tohi olukorraga rahul olla Sest tegelikult, see ju ikkagi imeb. Jah, vähem kui mõned aastat tagasi, aga siiski. On üksikud rattateed lõigukesed, mis omavahel ei ole ühendatud. Seega ratta kasutamise igapäevaseks asjaajamiseks või tööl käimiseks ei ole enamike jaoks piisavalt motiveeriv. Pigem õhtul pärast tööd tõmmatakse kileviineri-kostüüm selga ja sõidetakse autoga ratas kautusel kuhugi lähima äärelinna kergliiklusteele edasi-tagasi sõitma.
|
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |