Natuke OT, aga radioneti ühendusega(traadita, aga mitte 2g/3g/4g) on mul katusel selline seade, kus ongi kogu tarkus seadmes ja tuppa tuleb RJ45. Tõenäoliselt on ekstreemsemate juhtude tarbeks ka mobiilse ühenduse jaoks sarnaseid ilmastikukindlaid seadmeid, mis ise masti panna.
Teleka antenniga on võimendi ka mastis antenni lähedal, kui töötab DVB-T puhul, saab arvatavasti sarnast võimendit kasutada ka mobiilse ühenduse puhul.
Ühesõnaga kui väga vaja, siis võimalusi on. Vahel tekib vaid küsimus, kes selle kinni maksab.
Btw, kosmosest 4G signaali kätte ei saa. Isegi paarikümne kilomeetri kõrgusel ei saa, kuna saatjad on suunatud maapinnale
ma tegin omale lausa kohviku ja pagaritöökoja ning vaatasime need videod koos külastajatega üle. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
No kahtlane natuke et andmesidele ei kohaldata ACK Timingut mastides. See parameeter nimelt määrab aja mille jooksul mingi pakett peab edasitagasi ära käima, mõõdetakse see aeg ja kui see etteantut ületab, siis ühendus katkestatakse - olgu signaalid kuitahes head. Olen seda ise katsetanud, toimib suht täpselt. Sellega välditakse liigkauged kliendid kel signaalid nagu olemas aga tegelikult pole need stabiilsed ja häired oleks garanteeritud. Muidugi, konkreetsel juhul on võimalik sektoris vastavat aega pikendada, kuid seda peab ISP sel juhul tegema ja lisaks peab ka kliendipoolne ots seda võimaldama (on seadmeid kus on vastav väärtus näiteks paigas max 20km ja kogu lugu, näppida seda ei võimaldata). Nii et on hea teada kuidas paraboole veel saab kasutada, kuid praktiliselt ei pruugi see meid edasi aidata.
Natuke OT, aga radioneti ühendusega(traadita, aga mitte 2g/3g/4g) on mul katusel selline seade, kus ongi kogu tarkus seadmes ja tuppa tuleb RJ45. Tõenäoliselt on ekstreemsemate juhtude tarbeks ka mobiilse ühenduse jaoks sarnaseid ilmastikukindlaid seadmeid, mis ise masti panna.
On, sama süsteem oli Telia Wimax, toas oli PoE toiteplokk ja katusel antenni sees aktiivseade, vahel võrgukaabel.
Radionetil või mis ta nüüd juba nimega on, on 5Ghz või 2,4Ghz vms. vabasagedust tarbiv aktiivseade, varem võis ka wimaxi taolisi asju olla.
Telia võiks ju ka kliendile pakkuda võimalust tellida säärane Zyxel. On ütlemata selge et ainult indoor purkidega ei saa ega pole mõtet üritada teenust toimima sundida.
Ilmselt peaks olema madalam kui muru aga endal on küll liitumisest saati, sõltumata kellast ja nädalapäevast max lubatud näidud olnud, up on isegi 6 peal suht tihti. Ping on üldjuhul 30ms (vahel parem vahel halvem) aga see võib ka pulk+ruuter põhjusel olla.
Telia võiks ju ka kliendile pakkuda võimalust tellida säärane Zyxel. On ütlemata selge et ainult indoor purkidega ei saa ega pole mõtet üritada teenust toimima sundida.
Kehvema signaaliga kasutajatele läheb Nelli suundantenn. Kuna mul tegu ekstreemsituatsiooniga, kus lähim mast üsna kaugel ning otsenähtavus puudub, siis ei olnud lihtsalt soovi väga pikka antennikaablit kasutada, et signaal sumbuks, siis saigi variant paigaldatud. Pisut üle kuu uptime. Loodan, et purki restartima ei pea manuaalselt, sest muidu peaks ronima üsna kõrgele. Üritan end motiveerida ja suvel TeleDVA ja Elisa ära proovida. Isutab suurema kiiruse järgi.
helistati Teliast.
vägagi asjalik noormees oli teistpool toru.
vaatas järgi, et Kuusalu mast 1800 peal töötab 60 prossase koormusega (vähemalt ma sain nii aru).
masti saatjas viimase kuu ajaga mingeid jamasi pole olnud ja võimsus pole vähenenud.
mastini on minu antennist 5,4 km, kuid soovitas ka teist saatjat proovida, mis on küll kaugemal (6,5 km)
kuid ehk on sel suunal vähem segajaid
ndlvahetusel tegevus teada - astun ruuteri ja antenniga suhtesse
kuna Telia toppis kiiruga terve Eesti 1800 ja 2600 täis siis ongi neil ilmselt 800-t vähem seega kui puud lehes on täitsa reaalne, et see natukenegi kuskile kaduma hakkab... _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
kuna Telia toppis kiiruga terve Eesti 1800 ja 2600 täis siis ongi neil ilmselt 800-t vähem seega kui puud lehes on täitsa reaalne, et see natukenegi kuskile kaduma hakkab...
800 on peaaegu igas mastis va mõni madal 3G küla repiiter tugijaam.
1800 ja 2600 on täiendavad tugijaamad kas 800 mastis või linnades tiheasustuses, korstende, majade vms. küljes.
Nii nagu sagedustega kirja pandud, madalad sagedused maapiirkonnas ning vajadusel asulates kõrgemad lisaks.
Kõrgemad sagedused suuremates asulates/linnades tiheasustuses, harvemini tipitud sisse ka 800 tugijaamasid kuna see levib lihtsalt kaugemale.
aga minul tuleb Kuusalu mastist 1800 pealt parem kiirus kui seda on 800 peal
nagu Telia tüübilt teada sain, siis minul siin ümberringi ainult Kuusalu mastis 1800 ongi
ülejäänud on kõik 800 peal
Olen just Asuse 4 G LTE ruuterit ostmas talumajja: igaks juhuks küsin üle: Telial sgadesud, 800, 1800 ja 2600 MHz ainult, 2100 pole ja ilmselt ka tulevikus pole plaanis?
Talvel kasutaks linnas, seepärast uurin körgemate sageduste kohta
2100 on UMTS, seega vastus oleks tõenäoliselt EI, kui just 3G-d kasutada ei taha. Osades tugijaamades kasutatakse. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Kui sellist asust osta plaanid https://www.asus.com/Networking/4GN12/ siis võin öelda, et üldiselt toimetab suht pädevalt, aga on kaks probleemi:
1. Saab lukustada 3g/4g külge, aga mitte konkreetse sageduse külge st. seda otsustab ruuter ise, mis sagedust kasutada
2. Ei saa välist antenni panna
Ennetades kommentaare olgu ka öeldud, et ddwrt, openwrt ega asus merlin seda mudelit ei toeta st. kolmanda osapoole tarkvara sellega kasutada ei saa.
Kui sellist asust osta plaanid https://www.asus.com/Networking/4GN12/ siis võin öelda, et üldiselt toimetab suht pädevalt, aga on kaks probleemi:
1. Saab lukustada 3g/4g külge, aga mitte konkreetse sageduse külge st. seda otsustab ruuter ise, mis sagedust kasutada
Ennetades kommentaare olgu ka öeldud, et ddwrt, openwrt ega asus merlin seda mudelit ei toeta st. kolmanda osapoole tarkvara sellega kasutada ei saa.
Täpselt just see mudel on plaanis ja eelnevalt Asuse ruuteritega väga meeldivad kogemused. Hind ka väga soodne /57 Eur B Ware Saksamaal/ ja seepärast otsustasin Asuse kasuks. Mul talus ühel väikesaarel ainult 800 MHz tulebki ainult üle mere, seega lukustamisega ei tohiks ju probleemi olla
Täpselt just see mudel on plaanis ja eelnevalt Asuse ruuteritega väga meeldivad kogemused. Hind ka väga soodne /57 Eur B Ware Saksamaal/ ja seepärast otsustasin Asuse kasuks. Mul talus ühel väikesaarel ainult 800 MHz tulebki ainult üle mere, seega lukustamisega ei tohiks ju probleemi olla
Ma hangiks asisema seadme, sest ilmastikutingimusest olenevalt võivad häired tulla. Koduse seadmega väikesaarel netti püüda on retsept õnnetuse tarbeks. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Pakkuge siis miskit asisemat? Telia Zuxel ehk hoopis? See ka ju tegelikult kodukühvli kategooriasse liigitub..
Millisest otsast, ainus mida võiks puuduseks lugeda on 100M lan ja 2,4Ghz wifi kuid ütleme ausalt, gigast sisevõrku selle teenuse klient väga ei vaja ning eramajades pole ka väga wifidega häireid, 2,4 levib niikuinii paremini kui 5Ghz.
Põhiline mida mina eeliseks peaks, on see, et ruuter on konkreetselt teenusepakkuja supported mis tähendab ka igasuguste kiiruse ja leviprobleemide korral osaliselt tasuta tuge.
Välisantenni saab ühendada, ilusti seinale kinnitada saab ka, olulised tulukesed peal olemas. DMZ võimaldab kõiki porte suunata, 4G ja selle sagedused saab täpselt paika panna ja kui vaja siis Arrise digiboks töötab selle järgi igati stabiilsemalt kui näiteks Huawei järgi.
Rent 4.99 mis tähendab, et senikaua on ka peal garantii ning uuema seadme tulekuga saad kohe välja vahetada.
Kõik on muidugi maitse asi, kui kõigest sellest savi, siis võiks ju ka väikse AVMi võtta?:
https://avm.de/produkte/fritzbox/fritzbox-6810-lte/
keegi foorumis alles müüs ja eestis maaletooja ka olemas. Omadusi, sätteid ja võimekust ei tea, neid tootjal 4 sorti mudeleid erineva kooslusega.
Isiklikult valiks alternatiivruuteri vajadusel pigem siis sellise kus saab lisaks kõigele muule ka välisantenni ühendada ja kindlat sagedust määrata.
Millisest otsast, ainus mida võiks puuduseks lugeda on 100M lan ja 2,4Ghz wifi kuid ütleme ausalt, gigast sisevõrku selle teenuse klient väga ei vaja ning eramajades pole ka väga wifidega häireid, 2,4 levib niikuinii paremini kui 5Ghz.
See kui ükski ISP juhtmega võrku pakkuda ei suuda, ei määra veel väga sihtgruppi. Kõige lihtsam näide kus gigane võrk ja 802.11ac abiks on, on kasvõi NAS ketas, kus oma pilte, videoid jms. hoitakse kuna läpaka pisikese SSD peale suurt midagi ei mahu.
Btw, Tädi Maali(tm) kes kaks korda kuus pangas arveid maksab ja mõnikord harva(näpuga märkmikust järge ajades kuidas see keerukas protseduur täpselt käib)lapselapsele e-maili saadab, ei ole selle piiramatu 4g koduneti sihtgrupp, tema jaoks on mõistlikum kas kõnekaart või väga pisikese andmemahuga pakett
See kui ükski ISP juhtmega võrku pakkuda ei suuda, ei määra veel väga sihtgruppi. Kõige lihtsam näide kus gigane võrk ja 802.11ac abiks on, on kasvõi NAS ketas, kus oma pilte, videoid jms. hoitakse kuna läpaka pisikese SSD peale suurt midagi ei mahu.
Btw, Tädi Maali(tm) kes kaks korda kuus pangas arveid maksab ja mõnikord harva(näpuga märkmikust järge ajades kuidas see keerukas protseduur täpselt käib)lapselapsele e-maili saadab, ei ole selle piiramatu 4g koduneti sihtgrupp, tema jaoks on mõistlikum kas kõnekaart või väga pisikese andmemahuga pakett
1. Ja mida sa selle imeväikse mahuga pihta hakkad? Igasugu telefonides ja arvutites on interneti tarbimine piiramata - kontrollimatu ja tulemuseks on see, et mõne päeva või mõne nädalaga on see väike maht lõhki kuna telefon ja arvuti harrastavad väga tihti omavoliliselt interneti tarbimist ning tihti lausa ka Gigabaitidesse ulatuvates mahtudes.
2. Üks pisike, imelihtne antenn veel lisaks - kellel on siva ja kähku antenni vaja.
Kaks videovarianti, ühes on siis ehitatud Digi-TV antenn ja teises 3G-4G-WiFi versioon.
PS: Sedasama Digi-TV versiooni katsetasin täna ka ise ja otsisin mööda tube taga, et kus peidab ennast ETV ja ETV 2 T2-levi - ja leidis selle levi täiesti üles, teine, mobiilneti, antenniversioon ootab hetkel ehitamist:
A. Antena HDTV w kilka minut //Build free antenna HDTV DIY
1. Ja mida sa selle imeväikse mahuga pihta hakkad? Igasugu telefonides ja arvutites on interneti tarbimine piiramata - kontrollimatu ja tulemuseks on see, et mõne päeva või mõne nädalaga on see väike maht lõhki kuna telefon ja arvuti harrastavad väga tihti omavoliliselt interneti tarbimist ning tihti lausa ka Gigabaitidesse ulatuvates mahtudes.
Tädi Maali(tm) omab nuppudega telefoni, mis ei ole kas üldse võimeline netti minema või siis on võimeline väga piiratud funktsionaalusega, mida Tädi Maali(tm) nagunii ei kasuta ja oma algatusel telefon netti ei lähe.
Arvuti lülitab Tädi Maali sisse siis kui on vaja seal midagi toimetada. Ja seda juhtubki 2-3 korda kuus. Kui laps või lapselaps arvuti õigesti seadistanud on, siis ei lähe see sel ajal selliseid oma asju ajama, mis gigabaitide viisi mahtu tekitavad.
Millest selline eelarvamus, et F4G kasutajad on tädi maalid???
Siiani täiest tavalised perekonnad, nii nooremad kui vanemad.
Kodudes mõned nuti või mitte nutitelerid.
Mõned sülerid, tahvlid, telefonid.
Üldiselt mitte mingeid erilisi seadmeid.
Ärikliendid on pigem väiksemad ja nende vajadused on netikiiruse kätte saamine, on see lan G või wifi ac, pole seni olnud oluline, kuigi nad on saanud siiani ka vajadusel huawei ruuterit üürida milles on kõik omadused olemas.
Seega ärge pidage ennast tädi maalideks kes F4G kasutavad.
indrekp, ise ju alustasid sellega, et F4G kasutaja ei vaja gigabitist võrku. Tädi Maali tõin vaid selleks näitena, et IT-s väga kaugel olev inimene ei vaja ka F4G ühendust. Gigane võrk, eriti veel koosluses LAN+802.11ac pole vaid friikide teema
itst väga kaugel olev inimesele piisab kodu-adsl-ist , äärmisel juhul kodutöö adslist. olid sellised asjad kunagi. f4g kasutaja, tõepoolest ei vaja gigabitist võrku. isegi sajane ei oleks pidevas kasutuses, aga see on kõige optimaalsem. vaevalt et sul laua all 10 megase võrkariga NT4 tiksub. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
indrekp, ise ju alustasid sellega, et F4G kasutaja ei vaja gigabitist võrku. Tädi Maali tõin vaid selleks näitena, et IT-s väga kaugel olev inimene ei vaja ka F4G ühendust. Gigane võrk, eriti veel koosluses LAN+802.11ac pole vaid friikide teema
jah, ÜLDjuhul mitte, erisusi võib olla, kui väga vaja, saab ju Huawei rentida.
Seda mida Maali vajab ei oska küll keegi öelda, vaatavad ka nemad juba järelvaatamist ja lapselapsed on sülearvuti lauale vedanud.
LAN on reaalne vajadus vaid siis kui sul on kodus võrguserver, ei mingit muud vajadust. (netikiirusest allpool) Olgu siis kaust ühes Gbit pesaga lauaarvutis või mõni muu kiire võrguketas mis ka selle Gbit ära kasutada jaksab.
AC wifi ise on samuti vaja kiires sisevõrgus andmete liigutamiseks kuid arvestama peab väga palju väiksema levialaga.
Mõlemad tehnoloogiad on vajalikud kiires püsiühendusega internetivõrgus kus kiirused ulatuvad üle 100Mbit/s, saab ikka 300 ja 500 ka kätte kui Gbit ja AC on.
Kas seda on vaja 5/1 või 20/5 pakettidega 4G võrgus, jäägu igaühe enda otsustada ja seade valida. Mina tuginesin tänastele klientidele ja nende vajadusele.
kuna Telia toppis kiiruga terve Eesti 1800 ja 2600 täis siis ongi neil ilmselt 800-t vähem seega kui puud lehes on täitsa reaalne, et see natukenegi kuskile kaduma hakkab...
1800 ja 2600 on täiendavad tugijaamad kas 800 mastis või linnades tiheasustuses, korstende, majade vms. küljes.
Nii nagu sagedustega kirja pandud, madalad sagedused maapiirkonnas ning vajadusel asulates kõrgemad lisaks.
Kõrgemad sagedused suuremates asulates/linnades tiheasustuses, harvemini tipitud sisse ka 800 tugijaamasid kuna see levib lihtsalt kaugemale.
Ah seenele sõida. Telia võttis omale simese litsentsigaa kohustuse Eesti kõrgete sagedustega katta. Levi auklik agu sveitsi juust. Niiet ei saa kuidagi olla et kõrged on 800le täienduseks. Pigem on Telial vastupidi ja seds näitab lte kvaliteet Tallinnas kui tiheasustuses tuppa ronid. Mu kodus ei saa endiselt Telia kliendid oma moblanetti kasutada va ühes toas. Tele2 ja Elisa toimetavad. _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
Ah seenele sõida. Telia võttis omale simese litsentsigaa kohustuse Eesti kõrgete sagedustega katta. Levi auklik agu sveitsi juust. Niiet ei saa kuidagi olla et kõrged on 800le täienduseks. Pigem on Telial vastupidi ja seds näitab lte kvaliteet Tallinnas kui tiheasustuses tuppa ronid. Mu kodus ei saa endiselt Telia kliendid
oma moblanetti kasutada va ühes toas. Tele2 ja Elisa toimetavad.
Kui võtta maakohtadesse mobiilset netti siis mina soovitan siiski Elisa. Miks , sest Elisal siiski parim levi üle eesti kui tahad veelgi paremat signaali siis kasuta välisantenni
ahsoo, imelik et mul mõlemis maakohas ei ole elisa levist lõhna kah mitte. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
3km 10000 elanikuga linna piirist, tõsi, paksu männimetsa sees. Pole just eriline pärapõrgu. Vaevu saab Elisa võrgus helistada. Toas pole mingit netti, õues on kindla koha peal seistes. Viimase aasta jooksul on veidi paremaks läinud, enne oli täitsa must auk.
Kui võtta maakohtadesse mobiilset netti siis mina soovitan siiski Elisa. Miks , sest Elisal siiski parim levi üle eesti kui tahad veelgi paremat signaali siis kasuta välisantenni
Ja mis sa selle signaaliga peale hakkad, kui võrk on ülekoormatud ja midagi ei liigu? Võibolla on neil nüüd olukord paremaks läinud, aga vahepeal müüs Elisa ennast küll lootusetult lõhki kui naeruväärselt odava hinnaga 50GB limiidiga pakette müüs.
Ah seenele sõida. Telia võttis omale simese litsentsigaa kohustuse Eesti kõrgete sagedustega katta. Levi auklik agu sveitsi juust. Niiet ei saa kuidagi olla et kõrged on 800le täienduseks. Pigem on Telial vastupidi ja seds näitab lte kvaliteet Tallinnas kui tiheasustuses tuppa ronid. Mu kodus ei saa endiselt Telia kliendid oma moblanetti kasutada va ühes toas. Tele2 ja Elisa toimetavad.
Ma üldse imestan, et sul veel Telia telefone kasutavaid sõpru külas käib, arvestades su soravat juttu.
Paraku pean mina juhinduma reaalsetele andmetele mis mul tugijaamade kaardina hetkel ees on. Sealt vaatab vastu see, et olemas on 800 ja tipitakse ka maapiirkondadesse kõrgemaid juurde.
Ma võin ka reaalsetest kogemustest rääkida, reedel käisin sellise hea lihtsa koha peal nagu Viljandi mnt. Tõdva poe juurest metsa. Esialgu arvasin, et need kilomeetrid metsa ja seal pole kellegi levi olemas.
Maja juures telefonis 1 pulk 4G levi mis vaheldus 2 pulka 3G ja 2G võrguga.
Kliendil majas olemasolev Elisa mobiilne nett ruuteri ja väliantenniga sees, speedtest varieeruv 4-6Mbit/s, vana mingi 40+€ pakett
Sai siis Telia antenn katusele aetud ja ruuter tuppa järele, lootsin, et saaks 800Mhzki kätte mis mastis kindlalt olemas, läks paremini, sai isegi heade numbritega 1800Mhz ja 20/5 kiirused puhtalt olemas. MinuTV jooksis digiboksiga sujuvalt.
Ma tõesti ei oska öelda, milliseid sagedusi täna Elisal üle eesti käigus on, kuid kuna sa räägid levist, siis levi tagab ilmselt paremini 800Mhz aga kiirused võivad suuremate koormuste korral puudulikuks jääda, nagu eelmainitud olukorras juhtunud oli.
Siiski tõsi, see kõik ei välista,et leviauke sees on.
viimati muutis indrpo 21.05.2016 20:30:37, muudetud 1 kord
Ja mis sa selle signaaliga peale hakkad, kui võrk on ülekoormatud ja midagi ei liigu? Võibolla on neil nüüd olukord paremaks läinud, aga vahepeal müüs Elisa ennast küll lootusetult lõhki kui naeruväärselt odava hinnaga 50GB limiidiga pakette müüs.
Kas töötad ka mõne ISP juures ve, et sa neid nii usinasti kaitsed?
Olen 9 aastat kasutanud aktiivselt kõigi kolme ISP mobiilnetti ja ma pole veel kordagi kohanud ülemüüdud või ülekoormatud masti.
Küll olen kohanud ISP-de poolselt laiskust ja oskamatust mastide - saatjate võrku ning võimsuseid projekteerida.
Elisaga viimane näide;
1. nende LTE 800MHzi signaalitugevus oli alla igasugust arvestust, nii -90...-100dB.
2. Andsin probleemi Rikkena üles.
3. Ja küll siis hakkas "udu ajamine", et küll on ikka palju tarbijaid ja kes siis signaali "ära söövad".
4. Siis võtsin võimsa paraboolantenni ja tõestasin neile ära, et nende mastist tuleb ülinõrgukese signaalitugevusega see LTE800MHz-i ja et sellega ei saagi mingit kvaliteeti olemas olla.
5. Ja finaal oli siis selles, et meie piirkonda lubati lisavõimsus / lisasaatja juurde tekitada.
6. Ja praegu on siis kenasti näha kuidas nüüd on signaalitugevus nii -70...-80dB. Mõnes mõttes veel ikka nõrguke aga käib kah reservsagedusena kui mingil põhjusel LTE1800MHz-i ei tööta.
PS: aga seda olen aastaid kirjutanud, et eestlased on väga arad ja kardavad ISP-sid ja ei julge probleeme Rikkena üles anda ning nõuda probleemi kõrvaldamist. Jääb mulje, et eestlaste "talupojavaim ja veri" on kenasti alles ajast kus ei juletud "mõisnikule" midagi pahasti öelda.
ISP-d ei ole Neti-mõisnikud, ISP-d on kõigest Neti-kaupmehed kes müüvad Neti-Bitte, muud ei midagi ja mida jamam on see värk, seda kallimaks ühe Neti-Biti hind kujuneb.
tahanteada, Telia puhul on rikete vormistamine nüüd eriti aktuaalne, sest nüüd on see kodune internet sarnane kaablivõrgule. Kuigi kiirused on lubatud KUNI X, saab ikkagi rikke konsultant kõiki olukordi üksipulki lahata, on seal toetatud ruuter, väliantenniga,tugijaamade koormused, sagedused, suunad, kliendi asukoht jms.
indrekp, kuidas see koduühendus 20/20 kannatab netflixi 4k, tuleb üldse midagi läbi? _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
koormused sõltuvad tugijaama tihedusest . kui tihedalt need tugijaamad ülesehitatud Ja mida tihedalt need paiknevad oma-vahel seda parem ühendus ja katkestusi
jeesus188 kirjutas:
indrekp, kuidas see koduühendus 20/20 kannatab netflixi 4k, tuleb üldse midagi läbi?
koormused sõltuvad tugijaama tihedusest . kui tihedalt need tugijaamad ülesehitatud Ja mida tihedalt need paiknevad oma-vahel seda parem ühendus ja katkestusi
jeesus188 kirjutas:
indrekp, kuidas see koduühendus 20/20 kannatab netflixi 4k, tuleb üldse midagi läbi?
Vabalt
ok, siis tuleb paket vist ära muuta varsti _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
PS: aga seda olen aastaid kirjutanud, et eestlased on väga arad ja kardavad ISP-sid ja ei julge probleeme Rikkena üles anda ning nõuda probleemi kõrvaldamist. Jääb mulje, et eestlaste "talupojavaim ja veri" on kenasti alles ajast kus ei juletud "mõisnikule" midagi pahasti öelda.
[/color]
no võimalik et ongi arad, a need inimesed kel ikka netti vaja on. NeT-ti , need teavad täpselt kuidas seda saada ja kindlasti ei ole selleks elisa ega antenn. _________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti
Kas töötad ka mõne ISP juures ve, et sa neid nii usinasti kaitsed?
Olen 9 aastat kasutanud aktiivselt kõigi kolme ISP mobiilnetti ja ma pole veel kordagi kohanud ülemüüdud või ülekoormatud masti.
Ei ole ma ühegi ISP palgal. Tõsi, kunagi ühe ISP palgal olin, aga see oli rohkem kui 10 aastat tagasi.
Elisa puhul rääkisin samuti oma kogemustest ja seda ringi liikudes mitte ühes asukohas, kus saab välise antenni suunata kuhu vaja ja seadme õige sageduse külge lukustada.
Ah seenele sõida. Telia võttis omale simese litsentsigaa kohustuse Eesti kõrgete sagedustega katta. Levi auklik agu sveitsi juust. Niiet ei saa kuidagi olla et kõrged on 800le täienduseks. Pigem on Telial vastupidi ja seds näitab lte kvaliteet Tallinnas kui tiheasustuses tuppa ronid. Mu kodus ei saa endiselt Telia kliendid oma moblanetti kasutada va ühes toas. Tele2 ja Elisa toimetavad.
Ma üldse imestan, et sul veel Telia telefone kasutavaid sõpru külas käib, arvestades su soravat juttu.
Paraku pean mina juhinduma reaalsetele andmetele mis mul tugijaamade kaardina hetkel ees on. Sealt vaatab vastu see, et olemas on 800 ja tipitakse ka maapiirkondadesse kõrgemaid juurde.
Ma võin ka reaalsetest kogemustest rääkida, reedel käisin sellise hea lihtsa koha peal nagu Viljandi mnt. Tõdva poe juurest metsa. Esialgu arvasin, et need kilomeetrid metsa ja seal pole kellegi levi olemas.
Maja juures telefonis 1 pulk 4G levi mis vaheldus 2 pulka 3G ja 2G võrguga.
Kliendil majas olemasolev Elisa mobiilne nett ruuteri ja väliantenniga sees, speedtest varieeruv 4-6Mbit/s, vana mingi 40+€ pakett
Sai siis Telia antenn katusele aetud ja ruuter tuppa järele, lootsin, et saaks 800Mhzki kätte mis mastis kindlalt olemas, läks paremini, sai isegi heade numbritega 1800Mhz ja 20/5 kiirused puhtalt olemas. MinuTV jooksis digiboksiga sujuvalt.
Ma tõesti ei oska öelda, milliseid sagedusi täna Elisal üle eesti käigus on, kuid kuna sa räägid levist, siis levi tagab ilmselt paremini 800Mhz aga kiirused võivad suuremate koormuste korral puudulikuks jääda, nagu eelmainitud olukorras juhtunud oli.
Siiski tõsi, see kõik ei välista,et leviauke sees on.
Sa vist pole ikka aru saanud, et ma provotseerin sind meelega et end jälle siin "üles keeraksid"? See kiidulaul ja teise mahategemine on mõttetu sest igalühel on kohti kus on parem ja kohti kus on halvem. Aga ei, sinu joaks on Telia jumal ja igalpool kõik toimib ja sa pead seda igasugu lambiste näidetega tõestama. See et sa kuskile katusele mingi masti püsti tõmbasid ja kõik toimis ei tähenda et see igalpool nii on. Ema kasutab maal Tele2 teenuseid sest teised seal normi kiirust tagada ei suutnud. Nüüd äkki on lootust, et Elisa on seal paranenud sest jutu järgi toimus seal mingi tihendamine...eks näeb. Telia polelt tuleb vana vask milles internet siis ei jookse kui AKd vaatad. Küsides et noh kas äkki saaks kasvõi mingi netitikuga paremat ühendust vastatakse, et plaane sinna uusi pole...
Pealegi jätsid sa faktid puudutamata ja veidi otsides leiad sa need kõrgete sageduste kohustused ka üles:
Paigaldatavate elektroonilise side võrgu välitingimustesse paigaldatud baasjaamade arv kuue kalendriaasta lõikes:
2011 2012 2013 2014 2015 2016
Ehitatavate tugijaamade arv 0 150 150 150 150 100
Alates 01.01.2013 igale kalendriaastale kavandatavatest baasjaamadest peab vähemalt 10% asuma väljaspool asulaid, kus elab üle 10 000 elaniku. Käesoleva loa mõistes ei loeta baasjaamade hulka baasjaamu, mis on mõeldud levitingimuste parandamiseks piiratud territooriumil (picocell või microcell).
1800 oma ma ei viitsind otsida, see otsing on porr.
Ehk siis 800 on nende puhul just lisa kõrgetele. See et 800 üle Eesti praeguseks on, on selge. Ka selle sagedusloaga võtsid nad kohustuse Eesti katta. Selle sagedusloa pärast rabelesid nad ainult põhjusel, et saaks öelda et näe me olime esimesed (samuti nagu nende kõrgetega). Kes viitsib otsib üles artiklid selle kohta kuidas seda tehti ja kuidas oma 3g kliente kotiti. Tooaeg rääkis veel üks "posti otsa ronija" suunurgast, et ainus põhjus miks ta Telia (tolleaegse emt) klient pole on see et ta ehitas seda võrku. Sellest võib omad järeldused teha. A noh see on muidugi asjapulkadele talupojajutt ilmselt... Kogu see teema vaibus Telia õnneks suht kiirelt maha muidugi... _________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled)
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.