Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 212, 213, 214 ... 479, 480, 481  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
ufo56
HV Guru
ufo56

sõnum 20.04.2016 12:46:46 vasta tsitaadiga

Isiklik absoluutne Inteno rekord

Uptime 15d 14h 39m 4s

Normaalse puhta openwrt ruuteri uptime 108d 16h 45m 45s

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 20.04.2016 12:48:12 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
Betamax kirjutas:
Parameetritelt parem, aga kui foorumit lugeda, siis stabiilsuse osas hullem.

Foorum säilitab ka ajalugu, viimased kommentaarid pigem positiivsed. Uusim soft on ikkagi väidetavalt lahendanud wifi mured ja restardid mida on siin küll veel mõni üksik maininud kuid reaalselt pole mina klientide juures selliseid muresid enam kuulnud.

Mul on viimasel ajal Wifi ühendus hakanud iseenesest ära katkema. Päris pange ei jookse nii ngu varem. Kui connectida uuesti, siis ühendab jälle ära ja nii võib juhtuda paar korda järjest. Ma ei tea kas see on nüüd jälle Inteno süü või mitte. Igatahes usaldust mul tema vastu tekkinud pole...
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
C1rca
HV veteran
C1rca

Autoriseeritud ID-kaardiga
sõnum 20.04.2016 13:29:15 vasta tsitaadiga

Sai Inteno võetud, oli vaja 15€ juurde panna Thompsonile thumbs_up.gif

E: soovivad nüüd valguskaablit korteri vedada, hmm, tundub päris robustne lahendus ühetoalises, kus koridor ei ole eraldi osana.
Kommentaarid: 104 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 97
tagasi üles
Laizk
HV kasutaja
Laizk

sõnum 20.04.2016 14:03:50 vasta tsitaadiga

Tomorrow kirjutas:
Huvitavad rohkem sisemised andmed. CPU/RAM vs DG301?

Mudelinumbri järgi on tegu justkui downgrade mudeliga, kuigi hind on sama.
Kuna mul DG301 renditud, siis saaks kuutasus midagi muutmata selle asemele võtta. Samas on 301 mul väga stabiilne igas osas, seega ei taha ka uut võtta ja halva üllatuse osaliseks saada.

https://pood.elion.ee/productInfo/430/ruuter-inteno-dg200a/DG200A
USB printeri tugi

keegi võiks selle ära katsetada, et KAS ning KUIDAS toimib icon_question.gif
Kommentaarid: 10 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 9
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 20.04.2016 14:19:48 vasta tsitaadiga

Laizk, DG301 omab samuti printeri tuge, kuidas töötab ei oska kahjuks kommenteerida.
tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 20.04.2016 14:39:37 vasta tsitaadiga

Proovisin kunagi printeri tuge TG-784-ga. Minu printeriga ei töötanud. Printis 1 lehe välja ja siis läks miskit lolliks. Keegi aidata ei osanud. Teistel inimestel töötas. Intenoga pole seda enam proovinud. Nii et see töötamine võib olla sõltuv ka kasutatavast printerist. Suletud protokolliga winprinteri data ei pruugi seda ruuterit adekvaatselt läbida...
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 20.04.2016 14:40:41 vasta tsitaadiga

Mõistlik oleks ära kaotada see printeri tugi, muidu keegi veel helistab ja hakkab kurtma et tal printer ruuteri küljes ei tööta.
Tg784 ja 789 sai ka printeri konsoolis natuke trükkides tööle. Mingi kala vist oli jah, et suvalisel hetkel järsku arvas et enam ei viitsi printida.
Kommentaarid: 151 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 133
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 20.04.2016 18:32:36 vasta tsitaadiga

ufo56 kirjutas:
Isiklik absoluutne Inteno rekord

Uptime 15d 14h 39m 4s

Normaalse puhta openwrt ruuteri uptime 108d 16h 45m 45s

Endal pole muret olnud. Uptime on alati olnud kuudes ja katkenud ainult siis kui mingil põhjusel ise restardi olen teinud (viimati tarkvarauuendus).
Lisaks UPnP ka toimib erinevalt 784 karbist.

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Metsjeesus
HV Guru
Metsjeesus

sõnum 20.04.2016 18:45:52 vasta tsitaadiga

789 updateb end "ise" või vaja kuskilt selga lasta see? Paneks ka oma käulale uusima juhul, kui hetkel pole. Muidugi enam ei meenu, mis ta admini lehe adregi oli.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 20.04.2016 19:10:37 vasta tsitaadiga

Metsjeesus, http://upgrade.telia.ee/ pakis lausa eestikeelne õpetus kaasas. NB! antud lehe külastamine võib põhjustada pöördumatut nägemiskahjustust.
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 20.04.2016 19:47:33 vasta tsitaadiga

KillFrenzy kirjutas:
Mõistlik oleks ära kaotada see printeri tugi, muidu keegi veel helistab ja hakkab kurtma et tal printer ruuteri küljes ei tööta.
Tg784 ja 789 sai ka printeri konsoolis natuke trükkides tööle. Mingi kala vist oli jah, et suvalisel hetkel järsku arvas et enam ei viitsi printida.

Kui võrguprinter LAN või Wifi toega, siis pole vahet. USB printeri korral ilmselt jah tuleb natuke rohkem vaeva näha. Ise kasutasin ST 780L otsas printserverit USB printeri kasutamiseks üle LAN-i. Nüüd majapidamises Wifi/Lan toega uus printer ja vahet pole, Inteno jaoks tegemist tavalise võrguseadmega.
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 20.04.2016 21:24:20 vasta tsitaadiga

ise krt mõtlesin ka, et tänapäeval kus uus printer on tahma või tindi hinnaga, on raudselt kõik juba endale wifi või võrgu kombainid ostnud.

hea, et veel teleri usb pesa võrguprinterina tööle pole pannud.
aga jah, ruuteri usb pesa töötab enamlevinud printeritega, kombainide kohta ei julge kinnitada.
Kommentaarid: 262 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 0 :: 228
tagasi üles
ab79
HV kasutaja

sõnum 20.04.2016 21:56:04 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
ise krt mõtlesin ka, et tänapäeval kus uus printer on tahma või tindi hinnaga, on raudselt kõik juba endale wifi või võrgu kombainid ostnud.

hea, et veel teleri usb pesa võrguprinterina tööle pole pannud.
aga jah, ruuteri usb pesa töötab enamlevinud printeritega, kombainide kohta ei julge kinnitada.

Mnjah. Asi on selles, et võrguliidesega printerid on suhteliselt odavad. Ja võrguliidesed on muutumas standardiks.Sülearvutiga on nii mugavam kasutada ka. Ja kui võtta siis kombain, kui ruumi kontorilaual on. Milleks mässata eraldi skänneriga, kui saab 3- või isegi 4- ühes seadme (4. funktsioon on fax)?
Hind vs mugavus vs vajadus on igaühe rahakoti paksusest sõltuv.

Mis puudutab siiski uut Intenot, siis wifi on ka minul katkema hakanud, on see firmwarest või segavast faktorist ei tea. Ei viitsi praegu sellega jamada, kuna millegipärast on katkestused rohkem öösiti (päeval ei ole see igapäevategemisi arvutis veel segama hakanud), aga kui tekib sügavam probleem, siis peab küll uurima, milles värk on. Äkki Inteno ei talu väiksemaidki voolukõikumisi??? Võimalik muidugi, et läpaka wifi kaart W10 all hülgab mingil põhjusel ühenduse, võimalusi on palju, miks...

viimati muutis ab79 20.04.2016 23:26:01, muudetud 1 kord
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 20.04.2016 23:03:02 vasta tsitaadiga

Inteno oli see tummahammas-karp, mida ise üldse konfida ei saa, jah? Ei mingit backuppi ega selle taastamist ega telnetti / ssh-d kliendi poole pealt?
tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 20.04.2016 23:24:25 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Inteno oli see tummahammas-karp, mida ise üldse konfida ei saa, jah? Ei mingit backuppi ega selle taastamist ega telnetti / ssh-d kliendi poole pealt?

Jep... icon_razz1.gif

tagasi üles
-parun-
Kreisi kasutaja

sõnum 21.04.2016 00:07:17 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:

Need tahma hinnaga printerid näevad juba üsna "ühekordselt kasutatavad" välja. Pealegi peab tahma eest maksma printeri hinda icon_smile.gif Kasutan siiamaani veel üsna vana printerit põhjusel et sellega printimine on väga odav. Trummel on eraldi vahetatav ja selle ressurssi jätkub veel kauaks.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 21.04.2016 07:49:32 vasta tsitaadiga

ab79 kirjutas:
Mis puudutab siiski uut Intenot, siis wifi on ka minul katkema hakanud, on see firmwarest või segavast faktorist ei tea. Ei viitsi praegu sellega jamada, kuna millegipärast on katkestused rohkem öösiti (päeval ei ole see igapäevategemisi arvutis veel segama hakanud), aga kui tekib sügavam probleem, siis peab küll uurima, milles värk on. Äkki Inteno ei talu väiksemaidki voolukõikumisi??? Võimalik muidugi, et läpaka wifi kaart W10 all hülgab mingil põhjusel ühenduse, võimalusi on palju, miks...

Isegi kui rikkest ei teavita, registreeri igaks juhuks pöördumine Telias. Kui sellest kirjutada viitsisid, peab probleem ikkagi häiriv olema. Tahaks sellist infot läbi toe ja oma kõrvadeni saada, et mingi pilt kokku panna, kas tegemist on lokaalse või massilise probleemiga.
Asi nimelt selles, et kui teema oleks jätkuvalt aktuaalne seoses Inteno üldiste probleemidega, siis peaks umbes poolt klientuuri Telial kukil olema.

Dogbert kirjutas:

konfid veebist, wifi, pordi suunamised, gateway jms. Telia varundab ise konfi. Ruuteri reseti korral või vahetusel taastatakse sätted automaatselt.
isiklik backup sind ei aitaks, sest seni on iga inteno uuendus olnud praktiliselt sobimatu eelmisest tarkvaraversioonist tehtud backupiga.
Inteno on tehtud selleks, et seda mitte torkida, kui siis äärmisel vajadusel restartida.
Tahad torgitavat karpi, hangi selline sinna järele, tee Intenost DMZ oma ruuterile ja SSahista.
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 21.04.2016 10:54:09 vasta tsitaadiga

indrekp kirjutas:
ab79 kirjutas:

Isegi kui rikkest ei teavita, registreeri igaks juhuks pöördumine Telias. Kui sellest kirjutada viitsisid, peab probleem ikkagi häiriv olema. Tahaks sellist infot läbi toe ja oma kõrvadeni saada, et mingi pilt kokku panna, kas tegemist on lokaalse või massilise probleemiga.
Asi nimelt selles, et kui teema oleks jätkuvalt aktuaalne seoses Inteno üldiste probleemidega, siis peaks umbes poolt klientuuri Telial kukil olema.

Dogbert kirjutas:

konfid veebist, wifi, pordi suunamised, gateway jms. Telia varundab ise konfi. Ruuteri reseti korral või vahetusel taastatakse sätted automaatselt.
isiklik backup sind ei aitaks, sest seni on iga inteno uuendus olnud praktiliselt sobimatu eelmisest tarkvaraversioonist tehtud backupiga.
Inteno on tehtud selleks, et seda mitte torkida, kui siis äärmisel vajadusel restartida.
Tahad torgitavat karpi, hangi selline sinna järele, tee Intenost DMZ oma ruuterile ja SSahista.

Isiklik backup aitab väga hästi, peab lihtsalt vana ja uue versiooni kõrvuti panema ja mõttega lugema. Tädi-maali seda ilmselt ei oskaks, aga natuke võrgundust jagav inimene küllap saaks hakkama.
Sa ilmselt jätsid mu eelneva postituse tomsoni konfi uuendamisest vahele - TL/DR icon_lol.gif
"Õnneks" mul ei ole selle Intenoga lähema sajandi jooksul midagi teha, kui just tomson maha ei kärva. 2,3km vaske on seal taga ja Inteno ei teeks midagi paremaks.

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 21.04.2016 14:44:24 vasta tsitaadiga

Mis august Intenol ipv6 porte avada saab kindlale seadmele? Seal on vaikimisi kõik pordid blokeeritud ja nende avades kõik toimib aga ma tahaks ainult ühte porti avada ühele seadmele. Proovisin ka uue forward rule teha ja panin destination aadressiks masina ipv6 aga see ei toimi.
Pailaps
HV Guru

sõnum 21.04.2016 14:56:11 vasta tsitaadiga

Ee, vaikimisi saad juu välise v6 aadressi, Network-Firewall-Traffic rules all peaks nägema/tegema reegli liikluse lubamiseks.
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 21.04.2016 15:55:49 vasta tsitaadiga

Seda ma proovisingi aga mul ei toimi või tegin siiski midagi valesti. Ma tean, et iga masin saab vaikimisi välise ipv6 aga ometi peaks ju saama ruuterist ühte porti lubada ühele seadmele, ilma kõiki avamata.
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2016 10:23:31 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Seda ma proovisingi aga mul ei toimi või tegin siiski midagi valesti. Ma tean, et iga masin saab vaikimisi välise ipv6 aga ometi peaks ju saama ruuterist ühte porti lubada ühele seadmele, ilma kõiki avamata.

ipv6-le vaikimisi NATi ei tehta, seega turvama pead oma masinas või Inteno tulemüüri reegli abiga. Eraldi porte suunata ei saa.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.04.2016 11:42:43 vasta tsitaadiga

Tulemüüri reeglit tahakski teha aga pole aru saanud kuidas. Kõiki masinaid võrgus oma tulemüüriga kaitsma hakata tundub ka kuidagi narr kui mul on vaja ainult ühele masinale ühe pordi kaudu ligi saada.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 22.04.2016 16:24:59 vasta tsitaadiga

Portide suunamine on teemaks ainult juhul kui kasutad ipv4 aadresse ja seega NAT-i - sel juhul on sisevõrgus kasutusel aadressid, mida ei saa/tohi kasutada WAN-is ja neile pole võimalik otse WAN-ist päringuid saata. Ipv6 aadressid on aga globaalsed, seal ei ole midagi kuhugi suunata. Võid oma kodust ipv6 aadressiga masinat hüüda kust võrgust tahes - küsimus on ainult selles, kas ruuteri tulemüür lubab WAN-ist ipv6 päringuid sisse või blokeerib.
Ma ise pole viitsinud ipv6-ga üldse jännata ega aega raisata selle peale, üritan välja lülitada kui vähegi saab. Kõik see on lisatöö, mis suurt midagi tagasi ei anna.

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.04.2016 17:37:17 vasta tsitaadiga

Ega ma arvanudki, et porte saab suunata nagu ipv4 NAT taga aga Inteno firewall ometi ipv6 porte blokeerida oskab, ju see siis oskab ka mõnda neist avada, ma lihtsalt ei tea kuidas. Kuna ise Linuxi kasutaja, siis ipv6 on suht musthave ja minuteada peab selle kinni keeramiseks päris mitmest rõngast läbi hüppama. Igatahes ipv6 on tulevik niikuinii ja tahaks hakata vaikselt ära harjuma sellega ignoreerimise asemel.
Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2016 19:08:01 vasta tsitaadiga

woox2k, on sul step-by-step juhendit tarvis? Linuxi kasutajana pidasin viimase seadistamist kuidagi iseenesest mõistetavaks.

Firewall - Traffic Rules - Lood uue reegli, vaikimisi seal IPv6-wan-2-lan.

Restrict to address family: ipv6, imcp type : ei muuda, kui tahad, et asi mingitele kindlatele päringutele vastab. Muud asjad samuti automaatse peal ehk Any.

Source port ja destination port on vaja määrata! Vaikimisi action on accept.

Kasutatakse ebtables ja broute pakki kernelis.

woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.04.2016 20:00:33 vasta tsitaadiga

Sellest ma loomulikult alustasingi, küsimus/probleem tekkis hoopis masinate filtreerimisega (destination address) "Any" peal nagu toimib aga see lubab ju selle pordi kaudu igale Inteno taga olevale masinale ligi saada, ipv6 aadress sinna pannes ei juhtu midagi. Ilmselt siis ongi võimatu destination aadresse filtreerida Intenos? Loogiliselt võiks ju arvata, et peaks ju saama...

Lisaks proovisin ka muuta default "IPv6-wan-2-lan", sinna panin dest ja source pordiks 22 (SSH) ja mitte midagi muud ei muutnud. Tulemuseks avanes küll port 22 aga koos sellega ka kõik teised pordid. Ise uus rule lisades (IPv6-wan-2-lan disabled) on vastupidine tulemus, ühtegi porti ei avata, kuigi seaded on kastides samad. Proovisin ka dest aadress lisada sinna default rule alla aga see ei mõju ka kuidagi.

Pailaps
HV Guru

sõnum 22.04.2016 20:12:38 vasta tsitaadiga

Ma tahaks nüüd pilti seadetest näha siiski.
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.04.2016 21:55:45 vasta tsitaadiga

Kuvapauke tegema hakates sain asjast natuke rohkem sotti aga midagi on mäda ikka. Ma olin enne unustanud uue rule tegemisel "Protocol" any panna, seepärast need pordid ei vastanud. Masina IP destination aadressiks pannes hakkas see ka nüüd toimima miskipärast. (Lolli tunne on juba nii mõnigi aeg olnud ja ei tahaks teiste aega raisata aga tahaks tööle saada)
Probleemiks on ikka jäänud see, et ühte porti avades avanevad kõik. Õnneks destination töötab ja kõik pordid on avatud ainult ühel masinal, samas see ei tohiks nii ikka olla.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/60804341/ss-20160422-svVyv.png
Sellised on seaded hetkel aga ometi saab kõikidele portidele ligi selles masinas. IP muutsin natuke pildistamisel aga formaat on sama ja testimisel oli ikka õige.

Hädapärast võib ka siinkohal juba lahenduseta jääda, vähemalt hakkas masina filter tööle ja ühe masina firewalli taha panemine ei ole just probleem.

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 22.04.2016 22:40:49 vasta tsitaadiga

Sul see on omaenda Inteno, Telia kolhoosikonfist oled n.ö ära öelnud, et seda konfida saad üldse? Nagu siit juba jutt läbi käis, siis Telia Intenod olevat suht lukus (nagu ma aru saan, siis iseteeninduse kaudu midagi minimaalselt saab sättida, aga mul pole aimugi kui palju). Või siis see ongi see iseteeninduse kaudu seadistamine?

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 22.04.2016 22:57:01 vasta tsitaadiga

Ruuterist ikka seadistan nagu alati seda teinud ja kõik on stock, midagi kuskil kräkkinud pole. Ma ei tea kui kinni see peaks nüüd keeratud olema aga kui isegi firewalli "uue seaduse" järgi olla ei tohiks, siis olen ilmselt mingisugusest uuendusest veel ilma jäänud õnneks.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 23.04.2016 03:16:34 vasta tsitaadiga

Backup ja restore võimalus ka olemas, telnet või ssh access?
Huvitav, millest Etz siis rääkis?

tagasi üles
Etz
HV Guru
Etz

sõnum 23.04.2016 09:22:33 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:

GUI`st saad mingeid asju konfida, aga sel tasemel ligipääsu nagu sina soovid ei ole... icon_wink.gif
Backup/Restore kaotati kah mingi hilisema softireliisiga ära, koos Guest võrgu ning OpenVPN`iga.

tagasi üles
woox2k
Kreisi kasutaja
woox2k

sõnum 23.04.2016 12:07:43 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:

Neid ei ole enam. Muud asjad siiski veel on ja kuskil peaks juba piir ette ka hakkama tulema sellel piiramisel, päris portide suunamist jms. nad ikka ei saa kinni keerata.

Pailaps
HV Guru

sõnum 23.04.2016 14:03:58 vasta tsitaadiga

woox2k kirjutas:
Kuvapauke tegema hakates sain asjast natuke rohkem sotti aga midagi on mäda ikka. Ma olin enne unustanud uue rule tegemisel "Protocol" any panna, seepärast need pordid ei vastanud. Masina IP destination aadressiks pannes hakkas see ka nüüd toimima miskipärast. (Lolli tunne on juba nii mõnigi aeg olnud ja ei tahaks teiste aega raisata aga tahaks tööle saada)
Probleemiks on ikka jäänud see, et ühte porti avades avanevad kõik. Õnneks destination töötab ja kõik pordid on avatud ainult ühel masinal, samas see ei tohiks nii ikka olla.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/60804341/ss-20160422-svVyv.png
Sellised on seaded hetkel aga ometi saab kõikidele portidele ligi selles masinas. IP muutsin natuke pildistamisel aga formaat on sama ja testimisel oli ikka õige.

Hädapärast võib ka siinkohal juba lahenduseta jääda, vähemalt hakkas masina filter tööle ja ühe masina firewalli taha panemine ei ole just probleem.

Pead jääma masina filtreerimist kasutama, kuna eesmärki on Intenos ilma CLI ligipääsuta keeruline täita.

Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 23.04.2016 16:55:15 vasta tsitaadiga

Paistab, et Telia kodulehelt on kiire interneti leviala kaart ära võetud. Kas kuskilt on võimalik saada infot, mis majadesse on juba plaanitud valguskaabli vedamine ja kuna see sealsetele tarbijatele kättesaadavaks tehakse?
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 23.04.2016 16:57:39 vasta tsitaadiga

Riivo kirjutas:
Paistab, et Telia kodulehelt on kiire interneti leviala kaart ära võetud. Kas kuskilt on võimalik saada infot, mis majadesse on juba plaanitud valguskaabli vedamine ja kuna see sealsetele tarbijatele kättesaadavaks tehakse?

https://geopank.elion.ee/haaletus/?keel=ET

Win11 25H2 upgrade skriptid neile kelle masin ise ei taha 23H2 või 24H2 pealt ennast uuendada: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11720738#11720738
Youtube lisa vene jama eemaldamiseks: https://foorum.hinnavaatlus.ee/viewtopic.php?p=11745846#11745846
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.04.2016 16:59:01 vasta tsitaadiga

https://geopank.elion.ee/haaletus/ ju täitsa olemas
Six
HV veteran

sõnum 23.04.2016 17:03:27 vasta tsitaadiga

Probleemiks oli, et Telia kodulehelt on leviala kaarti raske leida.
Ja ega ei leia küll esimese hooga...
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.04.2016 17:11:33 vasta tsitaadiga

Kodulehel sisestad oma aadressi ja pakub välja ju

https://www.telia.ee/era/kodu
Kommentaarid: 94 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 81
tagasi üles
Six
HV veteran

sõnum 23.04.2016 17:12:11 vasta tsitaadiga

Üldist leviala kaarti ju ei leia.

Super AMOLED kirjutas:
Kodulehel sisestad oma aadressi ja pakub välja ju

https://www.telia.ee/era/kodu
Kommentaarid: 40 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 39
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.04.2016 17:18:28 vasta tsitaadiga

Nojah, see tundub nii vanaaegne lähenemine probleemile lihtsalt.
KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 23.04.2016 19:11:07 vasta tsitaadiga

Tänapäevane led ekraan on rääkinud.

Väga hea on kaarti vaadata, kui tahaks näiteks kiiremat neti saada. Kohe saad üle vaate kas kõrval või lähimajades üldse midagi levib või jääb paari km kaugesele.

Aga tänapäevane ekraan paneb kõigepealt enda aadressi sisse, siis kõrvalmajade aadressi ja siis pisteliselt suvalisi aadresse kilomeetri raadiuses.
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.04.2016 19:13:50 vasta tsitaadiga

või siis huviline teab, et on olemas selline keskkond nagu https://geopank.elion.ee/haaletus/

kusjuures "Ehitajate portaalist" on see palju lihtsamalt leitav icon_smile.gif

KillFrenzy
HV Guru
KillFrenzy

sõnum 23.04.2016 19:20:45 vasta tsitaadiga

Vähemalt on kuskil olemas.
Tahtsin ükspäev vaadata huvipärast kus starmani kaabel levib, mis linnades, no ei leidnud sellist infot, hakka huupi aadresse sisse toksima.
Elisa samasugune, kaarti kuvab aga mingit kihti sinna peale ei suuda võluda, toksi aadress sisse ja annab mingit liba infot et levib 4G kuigi päriselt on hoopis 3,5G thumbs_down.gif
tagasi üles
pots4t4j4
HV Guru

sõnum 23.04.2016 19:21:44 vasta tsitaadiga

Peab vist ikka 300/300 peale ära minema, 100/100 on juba väga mitu aastat olnud ja no ei ole viitsimist enam kudeda selle otsas, 7€ kuus lisaks on hea diil küll, 500/500 jääb kalliks.
Kommentaarid: 493 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 401
tagasi üles
Sold OUT
no credit
Sold OUT

sõnum 23.04.2016 19:23:15 vasta tsitaadiga

kui võimalus on, miks mitte... iseasi kas sellest mingit kasu sünnib
pppd
Kreisi kasutaja

sõnum 23.04.2016 21:43:07 vasta tsitaadiga

natuke juttu elust enesest, paar konkreetset küsimust ja ehk ka midagi edasiütlemiseks (kui keegi juhtumisi peaks tundma et see kuidagi teda kõnetab):
- kui leping on ajutiselt peatatud, kas siis selle piiratud ühenduse otsast peaks iseteenindusele ligi saama (nt sellesama ajutise peatamise väljalülitamiseks) või ei? Kui ei, siis ehk tuleks sellelt kliendile näidatavalt dhcpportali lehelt lingid iseteenindusele ära korjata, ajab ainult segadusse, tekitab põhjendamatut lootust ning raiskab aega. Kui jah, siis on mingi testimine vist tegemata jäetud, asi roomab meeletult (ilmselgelt oodatakse mingite selliste asjade timeoute, mida üle piiratud ühenduse näidata ei saa) ning lõpuks jääb mobiil-ID autentimise taha ikka katki.
- kui nüüd see õnnetu piiratud teenuse klient on aru saanud et selle piiratud ühenduse tagant peatamist ära tühistada pole ikkagi võimalik ja üritab metsade taga karup*rses mobiili abil telia iseteenindusse minna, siis.. kas äkki on kunagi oodata mingi mobiilivarianti sellest iseteenindusest, kasvõi piiratud või osalise funktsionaalsusega? No see praegune ikaldus EI TOIMI ju mobiilibrauseriga, eriti veel kui ühenduseks ainult EDGE on (ma operaatorit ei ütle, jätame selle teema teiseks korraks)
- ja kui lõpuks on kokku aretatud läpakas ja eelpool mainitud edge dataühendusega mobiil - mis värk iseteenindusel Chrome'ga on? Kui ei peagi toimima, fine, aga äkki paneks siis kuhugi vastava teavituse või hoiatuse, hoiaks aega kokku, eriti kui enam ei kipu aru saama, kas ikaldus on põhjustatud 21. sajandi kiirest mobiilselst andmesidest, iseteeninduse iseärasustest või lihtsalt halvast tähtede seisust.

Ja miks ma üldse sellisesse olukorda sattusin - kui iseteeninduses hakata ajutist peatamist lõpetama, siis on kaks valikut, kas lõpetada kohe või muuta peatamise lõppkuupaeva. Eile hakkasin nikerdama - kohe ei taha lõpetada, siis aktiveeritaks ühendus ka kohe (ok, 10min jooksul), aga mul nii kiiresti vaja pole, jõuan kohale alles järgmisel päeval, seega hakkasin lõppkuupäeva muutma. Nii, jooksev kuupäev on hall ja seda lõpukuupäevaks valida ei saa - selge, klient teeb loogilise järelduse et kui tahan lepingu järgmiseks päevaks lahti teha, siis valimegi lõpukuupäevaks järgmise päeva. Tulemus.. hakake uuesti algusest lugema.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
indrpo
HV Guru

sõnum 23.04.2016 21:53:31 vasta tsitaadiga

pppd, väga vaoshoitud ja asjalik tagasiside, dubleerin selle Telia inimestele ka, on mõtlemisainet.
Tänud kommenteerimast.
tagasi üles
ccplazza
HV kasutaja
ccplazza

sõnum 23.04.2016 22:37:31 vasta tsitaadiga

Oleks soov oma IP domeeniga siduda. Tegin ära ja nüüd domeen viib Inteno confi lehele. Kas oleks võimalik kuidagi see default port ära muuta, mis sinna confi lehele viib? Või on veel mõni viis kuidas domeen õigele lehele suunata?
Hetkel üritan Apache2.4-ga tavalist kodulehte teha, pordid avatud ja suunatud ja läbi localhosti töötab kõik ilusti.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 59
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Telia Koduinternet mine lehele eelmine  1, 2, 3 ... 212, 213, 214 ... 479, 480, 481  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.