|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jägaja
HV Guru

|
11.04.2016 10:25:04
|
|
|
Markos, tarbijatel on erinevad vajadused ja mul maksid mõlemad Chromecastid 20€
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
0 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.04.2016 10:58:08
|
|
|
Markos, viimati pidi ju teleka meediamängija kõik vajadused katma. Teleka enda meediamängijast pressib hea tahtmise juures isegi 3D MVC välja - minu omast vähemalt, kuid see on Kodi+RPIga võrreldes täielik rämps kasutusmugavuse poolest. Chromecastiga ei oskaks ma üldse midagi peale hakata. Pidevalt nutitelefoni äppide otsas elamine pole minu teema. Mul on meedia koduvõrgus NASis, valdavalt kõrge kvaliteediga video. Õige 3D toetus on minu jaoks piisavalt oluline ja Kodi kasutusmugavus ning arendus on praegusel hetkel maailmas number üks ja vaevalt see lähiajal muutub.
Peale Raspberry hankimist on HTPC minu jaoks ka kaugeks teemaks jäänud. Üleminek 4K, HEVCi, HDRi ja kõige muu praegu alles kandepinda saavutava peale toimub vähemalt mul nagunii alles aastate pärast, mistõttu väga ei vaeva oma pead sellega, et Raspberry jaoks praegu see kättesaadav pole.
|
|
| Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
11.04.2016 12:11:51
|
|
|
| Jah, teleka sisene saab ka hakkama, aga pulti on palju ebamugavam kasutada, kui nutikat, sestap on cc viimasel ajal muutunud main pleieriks. Kogu sisu on nas'is ja kõige jaoks ongi ainult üks app, ole kodus või kusagil mujal. Kes vaatab tänapäeval 3D mujal, kui kinos ? see peaks väljasurev tehnoloogia olema, üha enam teleritootjaid võtab selle oma uutelt mudelitelt maha. Selle "kõrge kvaliteediga video" osas peaks pimetesti tegema, mõni mees on varmas 24/96 audio suhtes sõna võtma, vaataks, kuidas pildiga lood on.
|
|
| Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
2 :: |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.04.2016 12:29:41
|
|
|
Markos, mis app see seal Chromecastis või nutikas sul on, mis kõike mängib? Seda ma olen korduvalt kirjutanud, et projektoriga on 3D täiesti normaalne asi, muidugi siis, kui vaadata 3D blu-ray kvaliteeti, mitte mingit pudrukspakitud SBS rippi.
Mis puutub video pildi kvaliteeti, siis sellega on lugu täpselt sama nagu heliga - kõrge kvaliteet on see, mis ei häiri kvaliteediprobleemidega. See, kas vahe on näha või mitte, oleneb sellest, mida omavahel võrrelda. Silmaga nähtavad kvaliteediprobleemid videotes ja video esituses on väga laialt levinud.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
11.04.2016 13:43:08
|
|
|
| Synology DS-Video ja DS-Audio. Hea on seegi, et chromecast oskab cec'i, mis tähendab, et telekapuldi meedianupud funkavad ka kenasti, kui vaja kerida või pausitada, ei pea tingimata nutikaga seda tegema. Kusjuures hea seegi, et app ise ei mängi, vaid cc võtab striimi üle, ehk siis mingit parasiitliiklust ei ole.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.04.2016 14:34:28
|
|
|
| Siit me jõuame selleni, et Chromecast üksi ilma abiks oleva transkodeeriva NASita ei saa eriti millegagi hakkama peale netist youtube või netflixi striimimise. Lisaks ei oska ta 24p videot väljutada, ei oska DTSi ja veel sada erinevat formaati, mida ta ei toeta. Raspberry oskab seda kõike ja talle võib USB ketta sappa lükata ja on tõesti lahendus, mille kohta võib ilma häbi tundmata öelda, et väga palju kõigest vajalikust puudu ei jää.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
11.04.2016 15:47:18
|
|
|
| Pi ei oska ka midagi teha ilma openelecita, täpselt sama teeb välja. Chromecast ei ole mingi standalone player, vaid API progetav extension.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
11.04.2016 16:26:11
|
|
|
| Markos kirjutas: |
| Pi ei oska ka midagi teha ilma openelecita, täpselt sama teeb välja. Chromecast ei ole mingi standalone player, vaid API progetav extension. |
Ja väidad, et Chromecasti API abil on võimalik progeda DTSi või 24p video toetus? Ei ole. Need on ikka kaks väga erinevat asja. Openelec+Kodi kasutab RPI riistvaralisi võimalusi, Chromecastile sellist võimalust ei saa ilmselt iial olema. Kõik, mis sellega teha saab, sõltub Google tahtmisest.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Oskar.r
HV kasutaja

|
11.04.2016 17:43:16
|
|
|
Endal on ka Chromecast ja Kodi kogu aeg paralleelselt järgi. Peab tõdema, et Chromecasti kasutan ainult siis, kui vaja laptopi pilt juhtmevabalt TV'se manada (presentatsioonid, pildid, youtube) Aga sellega on ka vahest tegemist, küll arvutid ei näe teda vahest koduvõrgus (võib ka siinsest teenusepakkuja vigasest ruuterist olla) ja "cast desktop" on ka Chrome'l alles vist arengujärgus (toimib ja mitte). Muidu käib kah.
Kodi samas on kogu aeg järgi- vajutad ja toimib. Ja mulle ei sobi ka telefoni puldina kasutamine... eks kuidas kellelegi.
|
|
   |
14 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
11.04.2016 22:37:25
|
|
|
| tsitaat: |
| Openelec+Kodi kasutab RPI riistvaralisi võimalusi, Chromecastile sellist võimalust ei saa ilmselt iial olema. Kõik, mis sellega teha saab, sõltub Google tahtmisest. |
Google on selle küll suhteliselt avatult kasutamiseks andnud, tõsi, ma pole api ja sdk võimalusi detailideni uurinud. Millised need RPI riistvaralised võimalused siis on ? Mõlemal on kõhus arm cortex prosed (chromecastil A7, pi3'l A53), millel videocore 4 gpu, st mõlemad sisuliselt sama võimekusega, ok A7 on 32 ja A53 64 bitine, tuumade arv sama. Ma ei näe mitte mingisuguseid takistusi, teha seal kõike seda, mida xbmc suudab rpi otsas. Tegelikult oli asja iva rohkem selles, et igasugune htpc on tänapäeval juba relikt, meediapleierid kaovad ka turult tasapisi, sest tonnide kaupa dongleid tuleb ja need teevad sama töö ära.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
16.04.2016 12:19:52
|
|
|
| Ma olen proovinud neid dongleid ja raspberrysid, mitte ükski ei saa veel ligilähedalegi esimese gen. i3 põhisele htpc-le. Sama töö teevad ära küll, aga kuidas - selles on küsimus. (Odava klassi väikeauto vs premium klass)
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
VeixES
HV veteran
|
|
| Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
34 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
18.04.2016 15:46:21
|
|
|
| Ma olen proovinud neid dongleid ja raspberrysid, mitte ükski ei saa veel ligilähedalegi esimese gen. i3 põhisele htpc-le. Sama töö teevad ära küll, aga kuidas |
Mille üle me siis nuriseme täpsemalt ? Imho on tänapäeval, kus suvaline mobiil suudab fullhd asju maha mängida muuseas, mingi eraldi pc hoidmine ainult filmivaatamiseks teleka juures täiesti jabur. Mõnel on veel hiir ja klaver ka küljes.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
18.04.2016 16:10:35
|
|
|
| Tellisin nikerdamise mõttes ühe X5-Z8300 põhineva "NUC" laadse karbikese. Jagan muljeid kui kätte saan.
|
|
| Kommentaarid: 337 loe/lisa |
   |
283 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
18.04.2016 16:15:37
|
|
|
Mõned inimesed lihtsalt vaatavad blu-raysid või blu-ray kvaliteedis faile koos ressiiverist tuleva 7.1 HD formaadis heliga. Muidugi võib lõputult iriseda selle teemal, et kas see on kellegi arvates vajalik või mitte, kuid on fakt, et see on hetkel veel parim võimalik kättesaadav kvaliteet ja pole midagi imelikku, et inimesed seda täies ulatuses tarvitada tahavad.
Üsna varsti on 4K HEVC HDR see formaat, milles tõsised huvilised filme vaatama hakkavad. Esialgu 4K bluray mängijatega, hiljem HTPCde ja sobilike meediamängijatega ja alles kunagi kauges määramatus tulevikus võib-olla suvaliste mobiilidega.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
spezwend
HV veteran
|
18.04.2016 20:28:44
|
|
|
| Ma olen proovinud neid dongleid ja raspberrysid, mitte ükski ei saa veel ligilähedalegi esimese gen. i3 põhisele htpc-le. Sama töö teevad ära küll, aga kuidas |
Mille üle me siis nuriseme täpsemalt ? Imho on tänapäeval, kus suvaline mobiil suudab fullhd asju maha mängida muuseas, mingi eraldi pc hoidmine ainult filmivaatamiseks teleka juures täiesti jabur. Mõnel on veel hiir ja klaver ka küljes. |
| ihvike kirjutas: |
| Mõned inimesed lihtsalt vaatavad blu-raysid või blu-ray kvaliteedis faile koos ressiiverist tuleva 7.1 HD formaadis heliga. Muidugi võib lõputult iriseda selle teemal, et kas see on kellegi arvates vajalik või mitte, kuid on fakt, et see on hetkel veel parim võimalik kättesaadav kvaliteet ja pole midagi imelikku, et inimesed seda täies ulatuses tarvitada tahavad. |
Täpselt nii ongi. Isegi ~2k maksev uus androidTV ei suuda seda UX-i pakkuda mida ~100 eurone vana i3 kodiga suudab. Raspberryga saab kõige lähemale, aga prose jääb ikka lahjaks. Klaver, hiir, pult on loomulikult küljes + veel tahvlist/telefonist/arvutist juhtimine vastavalt tujule. Raske on seda inimesele selgitada kes ressiiverit/kodukino ei oma. Aga tunnen isegi selliseid täiesti normaalseid inimesi kes vaatavad kõhuli voodis läpakast/telefonist filme.
|
|
| Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
63 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jeesus188
kodustatud

|
18.04.2016 22:13:04
|
|
|
+7
Mina vaatan filmi pildi ja heli pärast, pilt suvalise piiksuga jätan vahele
_________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud" |
|
| Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
64 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.04.2016 09:27:21
|
|
|
| Ma vaatan filmi sisu pärast, ilmselt olen ka kurt ja pime. Päris elamuse saamiseks lähen loomulikult kinno.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pois11
HV Guru
|
19.04.2016 11:07:33
|
|
|
| Ma vaatan filmi sisu pärast, ilmselt olen ka kurt ja pime. Päris elamuse saamiseks lähen loomulikult kinno. |
krt.. mis elamus kinos on.. viimane kord keelasin kaks korda ühte ema kes oli lapsega. Terve filmi jutustasid nagu poleks 10a. teineteist näinud. Lisaks minule rida ees pool ka keelas neid aga ei midagi. Terve mõnus filmi elamus oli sõna otseses mõttes perses. Ja nii tulebki 95% filmides kodus ära vaadata. Kõige mugavam ja kvaliteetsem hetk. Pealegi isegi selles mustamäe kinos kus peaks olema 4K projektor on pilt ikkagi udune kiirel liikumisel. Kodus sellist udukogu ikka naljalt ei leia ekraani pealt.
|
|
| Kommentaarid: 112 loe/lisa |
   |
109 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.04.2016 11:24:12
|
|
|
| Kodus täie kinoelamuse saamiseks peaks ekraan olema tarbetult suur ja naabrid kutsuksid politsei, kui heli "paika" keerata.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jägaja
HV Guru

|
19.04.2016 11:34:14
|
|
|
Markos, 92" on mulle paras (kompromiss) ning suuremat helielamust pakkuvat filmi tuleks vaadata enne öörahu saabumist, siis pole seaduse järgi naabritel midagi kobiseda (käitumine sõltub muidugi naabrisuhetest).
Romantikat ja komöödiat jmt. vaadates üldjuhul naabrid filmielemusest osa ei saa.
_________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine." |
|
| Kommentaarid: 145 loe/lisa |
   |
1 :: |
130 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.04.2016 11:49:21
|
|
|
Kinos on ekraan vaatamiskaugust arvestades reeglina tarbetult suur, kuna sisu kvaliteet ei kanna seda välja. Udune, tume ja kui tahad uut filmi kohe vaatama minna, pead tihti paratamatult 3Dga leppima. Heli jällegi on tihti ebameeldivalt vali. Kodus saab ekraan vabalt olla õige suurusega. Mida kaugemalt vaatad, seda suurem. Kui keskenduda sisule ja visuaalsele kvaliteedile, siis liiga suur on liiga suur ja liiga väike on liiga väike.
Naabritega on üldse selline asi, et nad peavad lihtsalt piisavalt kaugel elama. Ja seda mitte ainult kodukino või muusikakuulamise seisukohast, vaid üldise elukvaliteedi seisukohast. Ka see on muidugi maitse ja rahakoti asi nagu kõik sellised teemad.
Hoopis huvitavam teema on see, et tõenäoliselt üsna varsti koos järgmise-ülejärgmise põlvkonna 2x4K HDR VR seadmetega kolib parim kinoelamus meile füüsiliselt hoopis lähemale.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Markos
HV veteran
|
19.04.2016 12:01:09
|
|
|
Kompromiss tõesti, mul oleks terve sein seda kompromissekraani täis. Praegust on 40", kannataks kuni 50", siis hakkab teler interjööris domineerima ja see keerab sisekujunduse tuksi.
| Naabritega on üldse selline asi, et nad peavad lihtsalt piisavalt kaugel elama. Ja seda mitte ainult kodukino või muusikakuulamise seisukohast, vaid üldise elukvaliteedi seisukohast |
Ma ei ole mingi nerd ja ei vihka inimesi, siiani pole naabritega probleeme olnud, ning kõigile ei sobi elamine kusagil pagenduses metsa sees, et siis oma mussi ja kodukino nautida.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
19.04.2016 12:11:29
|
|
|
See teema siin ei paista lihtsalt sinu jaoks olevat, Markos - Meediapeierite ja HTPC arutelu. Inimesed ongi erinevad ja tahavad erinevaid asju saada. Selles, kui soovitakse saada kodus rohkemat kui suvalise mobiiltelefoni või 40tollise teleka ja chromecastiga seda saab, pole midagi taunimisväärset. Samuti pole midagi taunimisväärset selles, et see sinule sobib, lihsalt see teema pole väga mõistlik koht selliste filosoofiliste arutluste jaoks.
Me siin räägime sellest, kuidas bluray, 4K ja HEVC HTPCdest ning meediapleieritest võimalikult hästi kätte saada ja olgu see siis overkill või mitte, midagi kurja selles pole.
|
|
   |
12 |
|
| tagasi üles |
|