praegune kellaaeg 27.06.2025 06:45:31
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 17:51:46
|
|
|
Sul on õnnestunud kuidagi teha 20% kaost 80%. Päris korralik "parandus".
|
|
Kommentaarid: 326 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
0 :: |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 17:53:09
|
|
|
anubis kirjutas: |
Sul on õnnestunud kuidagi teha 20% kaost 80%. Päris korralik "parandus". |
Ma ei ole midagi parandanud, kõik andmed on otse eile mulle soovitatud kohast võetud.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 17:53:52
|
|
|
Seljuhul soovitan sul numbreid ja statistikat edaspidi tarbida otse, mitte ümbertöödelda.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 18:04:24
|
|
|
Seljuhul soovitan sul numbreid ja statistikat edaspidi tarbida otse, mitte ümbertöödelda. |
Mina seevastu soovitaks sul teistele soovitatud linkidele ka endal pilk peale visata ja nähtust ka aru saada!
Kuna mõni vist ei saanud graafiku alla kirjutatud tekstist aru, et numbrid 1....31 on erinevad installatsioonid, siis rõhutan seda siin veelkord.
Huvitaval kombel tundub, et kas astub 11 kW tasemel siise paneelitootjate bluffifactor, või saab limiteerijaks inverteri suutlikkus, igatahes just 10 kW suurema võimsusega installatsioonid jäävad u 10000 kWh aastamahu juurde pidama. Vaevalt neid suuri süsteeme on endale üles pannud just sellised isikud, kes tahaks päikseenergeetikat halvast küljest näidata ja käivad seepärast oma paneele varjutamas vms. Piltidelt paistsid need suuremad süsteemid kenasti avatud maastikul olevat, keegi ju nii rumal ei ole, et oma võimsa süsteemi paneb päeval vaid lühiajaliselt päiksele avatud kohta.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
Renka
HV Guru

|
04.04.2016 18:28:51
|
|
|
Saan aru, et kogu selle vaidluse aluskiviks on see, et Tesla tootmiseks vs bensiiniauto tootmiseks kasutatav energiakulu on taandatud müügihinnale?
Ja kuna Teslat on kulukas osta siis see tähedab, et tegu on väga ökoloogiliselt kahva tootega.
Midagi nii absurdset pole ammu lugenud.
Parandage kui eksin kuid täpselt sellised väited ma Sultsi postitustest välja lugesin. See elektripaneelide jmt kõrvaline teema mis hiljem tekkis on kuidagi väga offtopic juba selle kõrval.
_________________ There is no place like 127.0.0.1 |
|
Kommentaarid: 71 loe/lisa |
   |
1 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 18:43:16
|
|
|
No johhaidii, Sults.
http://www.suntrol-portal.com/en/page/sutlepa-paikeseelektrijaam/total
11kw jaam, 44x250W Sunmodule Plus SW 250 poly paneeli.
Toonud algusest (Jun 6, 2014) alates kokku 17914.69 kWh
Ära aja p*ska, ühesõnaga. Päiksepaneelid ja nende tootlikkus skaleerub lineaarselt. Sina oled see mees, kes saab rohkemate paneelidega väiksema tootlikkuse.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
04.04.2016 18:43:42
|
|
|
aga nüüd on vähemalt teada kes meie teede olukorras süüdi on. need on need 40+ teslaomanikku ja teised elektriautode kasutajad keda kasutaja Sults hellitavalt elektritaburetifännideks kutsub. linnas bussitaskutes oli mõni aasta tagasi näha kuidas teslaomanikud seal asfaldi rulli on kiirendanud. kui suur protsent transpordivahendeid praegu üldse elektri jõul liigub? vähe neid on aga nii palju pahandust saadavad korda. hr Sults, viimane aeg on majandus- või keskkonnaministeeriumi ette minna plakatiga nõudma, et elektrile ränk aktsiis otsa keevitada. kWh-le vähemalt 1 eur küll siis teed ka korda saavad ja elu õitsema hakkab.
_________________ |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 18:54:38
|
|
|
No johhaidii, Sults.
Ära aja p*ska, ühesõnaga. Päiksepaneelid ja nende tootlikkus skaleerub lineaarselt. Sina oled see mees, kes saab rohkemate paneelidega väiksema tootlikkuse. |
No johhaidii, Anubis! Mis Sul viga on?
Minu graafikul on see sinu lemmikinstallatsioon number 7 all. Millega sa rahul pole? Aastase maksimumina kasutasin selle installatsiooni kohta 2015. aasta tulemust. Kas tegin ülekohut? Või tahad väita, et olen päeva kohta keskmiselt toodetud energia valesti arvutanud?
Edit, iseendale: Rahu, Sulev, iga inimene ei pruugi osata graafikut lugeda. Mõni HV kasutaja võibolla käib veel algklassides.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 19:06:15
|
|
|
Sults kirjutas: |
No johhaidii, Sults.
Ära aja p*ska, ühesõnaga. Päiksepaneelid ja nende tootlikkus skaleerub lineaarselt. Sina oled see mees, kes saab rohkemate paneelidega väiksema tootlikkuse. |
No johhaidii, Anubis! Mis Sul viga on?
Minu graafikul on see sinu lemmikinstallatsioon number 7 all. Millega sa rahul pole? Aastase maksimumina kasutasin selle installatsiooni kohta 2015. aasta tulemust. Kas tegin ülekohut? Või tahad väita, et olen päeva kohta keskmiselt toodetud energia valesti arvutanud?
Edit, iseendale: Rahu Sulev, iga inimene ei pruugi osata graafikut lugeda. Mõni HV kasutaja võibolla käib veel algklassides. |
Sa isegi ei lugenud mida ma kirjutasin vahetult sinu tabeli järgmises postituses. Oleksid selgitanud poleks segadust olnud.
Kui ma nüüd sinu puudulikult märgistatud tabelit õigesti loen, siis sa arvad, et paneelid kaotavad 31 aastaga (x telg) 80% oma algvõimsusest (y telg)?
Kuskohast sa oma numbreid võtad?
Aga muidu, ma korra veel proovin. Reaalsed andmed reaalsest 11kw paigaldusest.
http://www.suntrol-portal.com/en/page/sutlepa-paikeseelektrijaam/total |
Seljuhul, kui sa tahad, et ma tuletan sinu enda tabelist järgneva.
Keskmiselt toodab Eesti kliimas 1000w paiksepaneele aastas 1000kwh jagu elektrit. Seega tavainimese mõistes vähendab tema aastakulutusi vahemikus €90-€120.
Palun sul nüüd selgitada, kuidas päiksepaneelid ennast kunagi nulli ei teeni.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 19:20:38
|
|
|
Sa isegi ei lugenud mida ma kirjutasin vahetult sinu tabeli järgmises postituses. Oleksid selgitanud poleks segadust olnud. |
Jälle sa valetad!
Lugesin, selgitasin. Igaüks võib eestpoolt vaadata, et selgitasin. Kuigi minu jaoks jääb mõistmatuks, kuidas täiskasvanud inimene ei saa aru, et kui graafikul on kõrvuti punktid erinevate nimivõimsustega ja all on juttu erinevatest paigaldistest, siis ongi tegemist erinevate installatsioonidega, mitte ühe paigaldise näitajate muutumisega ajas.
Seljuhul, kui sa tahad, et ma tuletan sinu enda tabelist järgneva.
Keskmiselt toodab Eesti kliimas 1000w paiksepaneele aastas 1000kwh jagu elektrit. Seega tavainimese mõistes vähendab tema aastakulutusi vahemikus €90-€120.
Palun sul nüüd selgitada, kuidas päiksepaneelid ennast kunagi nulli ei teeni. |
Aga ma ei taha. Miks sa ikka rohkem sõimad ja valetad. Oled oma klassi juba näidanud, aitab mulle küll.
Mis tegelikke andmetesse puutub, siis nende 31 installatsiooni põhjal toodab Eestis päiksepaneel iga 1000 W nimivõimsuse kohta aastas keskmiselt 842,782 kWh elektrit. See on mõõdetuna paneeli väljundist ja seega võib vähendada omaniku elektrikulu, aga ei pruugi, sest suur osa sellest energiast on toodetud mai ja juunikuus kella 12 ja 17 vahel, mil tavainimene pole kodus ja elektrit ei tarvita.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 19:32:06
|
|
|
Esiteks, kui sa kodus pole ja elektrit ei tarvita siis ta kaob ära. Hea loogika
Teiseks, sa võtsid ühe aasta näite, nagu kõik teavad siis statistikat sa ühe näite varal ei tee. Kui jaam on olnud töös alla aasta siis järelikult on ta äärmiselt ebaefektiivne?
Kolmandaks, kogu jutt sai alguse sellest, et 11kw jaam mida ma näitena kasutasin, kataks minu elamise elektrivajadused päeva keskmise tootlikkuse põhjal 100%, lisaks saaks laadida korra nädalas Tesla Model S'i aku. Seega oleks mul planeeritava majaehituse käigus mõistlik alginvesteering päiksepaneelidesse teha justnimelt selles mahus. Eelarve suureneks umbes kümme protsenti kuid iga päev majas elades oleks elekter tasuta. Minu jaoks on see iseenesestmõistetav investeering. [siit tuli algselt ka päiksepaneelindus teemasse sisse, selgituseks teistele]
Aga ma enam ei vaidle sinuga, sa oled ära otsustanud, et kõik on mõttetu ja ei tasu mitte kunagi ära.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 19:36:44
|
|
|
Teiseks, sa võtsid ühe aasta näite, nagu kõik teavad siis statistikat sa ühe näite varal ei tee. Kui jaam on olnud töös alla aasta siis järelikult on ta äärmiselt ebaefektiivne?
Kolmandaks, kogu jutt sai alguse sellest, et 11kw jaam mida ma näitena kasutasin, kataks minu elamise elektrivajadused päeva keskmise tootlikkuse põhjal 100%, lisaks saaks laadida korra nädalas Tesla Model S'i aku. Seega oleks mul planeeritava majaehituse käigus mõistlik alginvesteering päiksepaneelidesse teha justnimelt selles mahus. Eelarve suureneks umbes kümme protsenti kuid iga päev majas elades oleks elekter tasuta. Minu jaoks on see iseenesestmõistetav investeering. [siit tuli algselt ka päiksepaneelindus teemasse sisse, selgituseks teistele]
Aga ma enam ei vaidle sinuga, sa oled ära otsustanud, et kõik on mõttetu ja ei tasu mitte kunagi ära. |
Mis sa valetad!
Erinevalt sinust, kes toppis kogu aeg ühte näidet, töötasin ma läbi kogu selles veebis olnud andmestiku, jätsin välja privaatsed paigaldised ja need, mis on käigus olnud alla aasta, ja päiksepaneelidele soodsamas suunas arvestuseks võtsin mitu aastat kasutuses olnud paneelide puhul kasutusele kõige suurema toodanguga aasta. Ma usun, et Eesti oludes on need päiksepaneelid küllatki esinduslik valim (kõik paneelid kindlasti seal veebis ei kajastu).
Aga tõesti, mulle aitab imbetsillidega suhtlemisest!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 19:48:16
|
|
|
1. Kui sa võtad oma enda tabeli ja leiad kõigi installatsioonide keskmise siis tuleb sinna tabelisse kolm paralleelset sirgjoont, vasakult ülevalt alla paremale. Suurimalt installatsioonilt väikseimale. Rohkem paneele toodab rohkem elektrit.
2.Kui sa võtaksid sinna tabelisse kas
a) sama aasta tootlikkused
b) mitme aasta keskmise tootlikkuse
oleks erinevused installatsioonide efektiivsuse vahel väiksemad ja punkt nr 1 oleks veel ilmselgem.
Ja taas, kui miski ei aita siis ad hominem.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 19:59:01
|
|
|
1. Kui sa võtad oma enda tabeli ja leiad kõigi installatsioonide keskmise siis tuleb sinna tabelisse kolm paralleelset sirgjoont, vasakult ülevalt alla paremale. Suurimalt installatsioonilt väikseimale. Rohkem paneele toodab rohkem elektrit.
oleks erinevused installatsioonide efektiivsuse vahel väiksemad ja punkt nr 1 oleks veel ilmselgem.
Ja taas, kui miski ei aita siis ad hominem. |
Oeh! Kõigi installatsioonide keskmine on graafikul punkt, mitte sirgjoon! Mine ravi oma luulusid!
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
04.04.2016 20:02:36
|
|
|
Aga ma enam ei vaidle sinuga, sa oled ära otsustanud, et kõik on mõttetu ja ei tasu mitte kunagi ära. |
Mis sa valetad!
Erinevalt sinust, kes toppis kogu aeg ühte näidet, töötasin ma läbi kogu selles veebis olnud andmestiku, jätsin välja privaatsed paigaldised ja need, mis on käigus olnud alla aasta, ja päiksepaneelidele soodsamas suunas arvestuseks võtsin mitu aastat kasutuses olnud paneelide puhul kasutusele kõige suurema toodanguga aasta. Ma usun, et Eesti oludes on need päiksepaneelid küllatki esinduslik valim (kõik paneelid kindlasti seal veebis ei kajastu).
Aga tõesti, mulle aitab imbetsillidega suhtlemisest! |
Sel ajal kui maadled päikesepaneeliga, magasid maha, et Saatus tuleb sulle appi koos teatega, et Tesla uute autode akude täislaadimiseks läheb vaja spetsiaalset Tesla enda Superlaadimisvõrku ja esimene selline Superlaadija ehitatakse Pärnu lähistele.
Seega - avalda Kaastunnet Tesla autode omanikele, et nad peavad aku täislaadimiseks Pärnu kanti sõitma:
Tesla paigaldab Pärnu lähedale Eesti esimese superlaadija
http://tehnika.postimees.ee/3642621/tesla-paigaldab-parnu-lahedale-eesti-esimese-superlaadija
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
rtfm99
HV kasutaja
|
04.04.2016 20:13:07
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Mis sa valetad!
Aga tõesti, mulle aitab imbetsillidega suhtlemisest! |
Sel ajal kui maadled päikesepaneeliga, magasid maha, et Saatus tuleb sulle appi koos teatega, et Tesla uute autode akude täislaadimiseks läheb vaja spetsiaalset Tesla enda Superlaadimisvõrku ja esimene selline Superlaadija ehitatakse Pärnu lähistele.
Seega - avalda Kaastunnet Tesla autode omanikele, et nad peavad aku täislaadimiseks Pärnu kanti sõitma:
Tesla paigaldab Pärnu lähedale Eesti esimese superlaadija
http://tehnika.postimees.ee/3642621/tesla-paigaldab-parnu-lahedale-eesti-esimese-superlaadija |
teiste laadijatega läheb lihtsalt kauem aega.
_________________ |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wreckie
HV kasutaja
|
04.04.2016 20:16:35
|
|
|
Supercharger on vajalik eelkõige pikemate trippide jaoks. Kusjuures praegused mudelid saavad tasuta laadida, Model 3 kohta on teada, et on Superchargeri valmidus (ka kõige soodsamal mudelil), aga laadimise hinnapoliitika veel lahtine. Igapäevasõitudeks on mõeldud pigem kodus aeglasem laadimine. Huvitav kas plaanitakse peale Pärnu ka kuhugi mujale teha?
https://www.teslamotors.com/supercharger
Vaadates kaarti, siis Lääne-Euroopa juba päris tihedalt kaetud, Ida pool veel hõre. Samas juba järgmise aasta lõpuks lubati Superchargerite laadimispunkte duubeldada.
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
16 |
|
tagasi üles |
|
 |
hondaa
Kreisi kasutaja

|
04.04.2016 20:28:39
|
|
|
Sults ja anubis arutlus on vägev, sekkun ka korra.
Niipalju, kui artikleid olen lugenud, siis elektriauto on "rohelisem" (efektiivsem?) kui nii diisel või bensiin. Vahe ei ole muidugi nii suur, nagu mõned tootjad üritavad väita, pigem sinna 10% juurde ja oleneb, millises regioonis kasutusel. Looduse säästmiseks Eestis peaks sõitma sisepõlemismootoriga, sest põlevkivi (ei tea, miks EU pole seda jama veel ära keelanud) on üks kõige reostavam viis, kuidas elektrit toota. Norras ja enamus Lääne-Euroopas, kus kasutusel loodussõbralikumad elektri tootmise viisid on aga elektriautol kindel eelis, isegi, kui akupaki vahetus sisse arvestada. Autohuvilise ja insenerina loodaks isegi, et sisepõlemismootor jääks püsima, aga idioodi kombel fakte eirata ja silmad kinni suruda on kah tobe. Elektriauto tuleb, võibolla kiiremini, kui alguses arvatud, arvestades Tesla edu.
Ja noh, tavakasutaja jaoks on elektriauto ikka odavam, isegi, kui laadija efektiivsus oleks 50% (vähetõnäoline), oleks kilomeetri hind ~2x odavam kui diisel või bensiin.
Väike link ka, sarnaseid ja uuemaid artikleid on lademetes.
link
|
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
24 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 20:45:05
|
|
|
Oeh! Kõigi installatsioonide keskmine on graafikul punkt, mitte sirgjoon! Mine ravi oma luulusid! |
Kui sa võtad iga installatsiooni keskmise, mitte ühe valitud aasta tulemuse (ei saa võrrelda erinevate paigaldust erinevate aastate erinevaid tulemusi, saad ikka aru) siis on 2x suurem samatüübiline jaam 2x suurema töötlusega. Seega sinu graafikul oleks tegemist 45-kraadise nurgaall sirgjoonega. Tõesta vastupidist, mitte ära vali endale sobivat infot ja esita seda endale sobival viisil.
Nõme on sinuga vaielda, sest sa ei mõtle kaasa.
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 21:16:31
|
|
|
Oeh! Kõigi installatsioonide keskmine on graafikul punkt, mitte sirgjoon! Mine ravi oma luulusid! |
Kui sa võtad iga installatsiooni keskmise, mitte ühe valitud aasta tulemuse (ei saa võrrelda erinevate paigaldust erinevate aastate erinevaid tulemusi, saad ikka aru) siis on 2x suurem samatüübiline jaam 2x suurema töötlusega. Seega sinu graafikul oleks tegemist 45-kraadise nurgaall sirgjoonega. Tõesta vastupidist, mitte ära vali endale sobivat infot ja esita seda endale sobival viisil.
Nõme on sinuga vaielda, sest sa ei mõtle kaasa. |
Statistika (reaalsus):
16 arvesse võetud installatsiooni on olnud kasutuses natuke üle ühe aasta kuni peaaegu 2 aastat. Kui nendel võtta arvesse ka aastat ületav mitteterviklik aasta osa, siis arvestades just lõppevat talvist hooaega, teeksin ma nendele paigaldistele ülekohut, eriti neile, mis paigaldati 2014. sügisel. Kindlasti ei sätiks see punkte sirgjoonele ritta.
14 arvesse võetud installatsiooni on olnud kasutuses kauem kui 2 aastat, kuid alla 3 aasta. Ainult nende puhul oli valikuvõimalus, kas võtta 2014. või 2015. andmed. Mina võtsin selle aasta, mis oli suurema toodanguga. Osal neis oli selleks 2014, osal 2015.
Üks installatsioon oli käigus olnud pisut üle 3 aasta, kuid kalendriaastates ikkagi tervikuna vaid 2014 ja 2015, ja suurim toodang 2015.
Väita ilma reaalseid andmeid kasutamata, et nüüd nendel juhtudel, kui oli valida 2014 ja 2015 vahel, viiks keskmise arvutamine nimivõimususe järgi kahanevas järjekorras järjestatud installatsioonide graafikupunktid sirgjoonele, on täiesti debiilne. Selliste mõttearendustega ei soovita mitte kellelgi kaasa mõelda. Selliste avalduste tegija tuleks saata ravile ja totaalne õnnetus on veel see, kui selline töötab mõne infosüsteemi arendamisel! See inimene on loll nagu lauajalg!
Kuna vanemad installatsioonid on reeglina väiksema võimsusega, siis on tänu mitme aasta seast kõrgema toodanguga aasta tulemuse valimine kergitanud just madalama nimivõimsusega graafikuosa mõnede punktide asendit. Kõrgema võimsusega paneelid on reeglina olnud kasutuses alla 2 aasta. Seega langetaks keskmise arvutamine madalama otsa osade punktide taset veelgi ja graafik omandaks veel kaarjama kuju.
viimati muutis Sults 04.04.2016 21:21:24, muudetud 1 kord |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 21:22:19
|
|
|
Võta siis kogutootlus, jaga päevadega - saad keskmise. Miks on vaja jalgratast leiutada? Nagu öeldud, suvaliselt valitud aasta tootlused, kui need ei ole samad üle kõigi valimisse võetud jaamade ei võimalda kahjuks luua pädevat üldpilti.
Kui ise ei viitsi siis avalikusta mis jaamade andmeid ja mis aastat sa kasutasid, saan selle väikse asja sulle selgemaks teha.
(Sinu solvav kõneviis muutub aina nõmedamaks, kusjuures. Täiskasvanud inimene võiks suuta oma emotsioone kontrollida veidi.)
viimati muutis anubis 04.04.2016 21:23:12, muudetud 1 kord |
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 21:22:35
|
|
|
Võta siis kogutootlus, jaga päevadega - saad keskmise. Miks on vaja jalgratast leiutada?
Kui ise ei viitsi siis avalikusta mis jaamade andmeid ja mis aastat sa kasutasid, saan selle väikse asja sulle selgemaks teha. |
Kui imbetsill korra veel graafikule vaataks, siis see näitaja ongi seal juba roheliste punktidega kujutatud. Aga ilmselt ei jätku tal nii palju mõistust, et seda hoomata.
Vaata oma kõnepruuk ja kõik see pask teema algusest peale üle, mis sa minu kohta oled siia paisanud ja mõtle uuesti, kas sinu lolluse osatamine on põhjendatud või mitte!
viimati muutis Sults 04.04.2016 21:28:33, muudetud 1 kord |
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 21:27:25
|
|
|
Kui sa täpset valimit ei avalikusta siis sinu senisest retoorikast lähtuvalt ma, kahjuks, ei usalda su arvutuskäiku.
Spoiler:
Spoiler 
Sinujaoks ju arvud pole olulised. Olulisem on see kivisseraiutud fakt mis sinu peas elab. Paar näidet.
Miks ühel võib kõik maha võtta ja teisel ei peaks? Ma ikka ei saa aru..
Muidu, tehtud on see mida tahad. Toetus enam ei päde kuid nagu eelnevalt mainitud, siis Model 3 on A4'ga samas hinnas, ilma toetuseta. Seega üldjoontes matemaatika pädeb. Võrdse hinna juures on TCO elektriautol madalam.
https://www.facebook.com/toruonu/posts/10152025768646543 |
Loe siit, see kalkulatsioon on reaalses maailmas reaalsete numbritega tehtud. |
Ei hakka aega raiskama. Ilus ilm väljas! Mario arvutab rahakulu omaniku jaoks, mitte energiakulu. Pealegi, nii palju kui mina tean, siis ta ei paigaldanud oma auto laadijale eraldi voolumõõtjat, seega pole tal reaalseid andmeid. |
Wreckie kirjutas: |
Selliste analüüside puhul oleneb palju sellest, kes sellist analüüsi teeb. Enamus selliseid analüüse on tehtud elektriautode tootjate või roheliste tellimusel, sellest ka kallutatus elektriautode kasuks. Samas need võõramaised analüüsid ei käsitle Eesti olukorda, kus teadupoolest maailmas ainulaadsena domineerib üks kõige väheefektiivsem energiatootmine põlevkivist. |
Vaatasid videot üldse? Vaevalt nii kiiresti jõudsid seda teha kui juba vastad. Seal oli toodud näide, et isegi 29% efektiivsusega kivisüsijaamast laetud elektriga elektriauto kulutab kokkuvõttes vähem energiat kui kõige säästlikum bensiinikas. Üldiselt sellise efektiivsusega jaamu enam ei leiagi. |
Ei vaadanud. Tõesti ei vaadanud! Aga kui kivisöejaama efektivsus on 29%, siis imestan, et meie põlevkivijaamade number nii kõrgeks on hinnatud (30+%), sest põlevkivi energiasisaldus on söest oluliselt madalam. Noh, nõuka ajal hinnati meie põlevkivijaamade efektiivsuseid madalamaks, siis peeti kasutegurit 25...27% kandis olevaks. |
Ühes liitris bensiinis on 34.2MJ energiat.
Ühes kilovatt-tunnis on 3.6MJ energiat.
Tesla Model S aku on praeguse näite puhul 85kwh, ehk siis 306MJ mahutavusega. Sõiduulatus sellega tehaseandmetel 426km. Seega 100km läbimiseks kulutab ta tehaseandmetel 71,8MJ energiat.
Bensiiniekvivalent oleks seega 2,1L/100km.
Sama klassi bensiinimootoriga auto võtab keskmiselt 8L/100km.
Mina maksin eelmisel kuul kwh eest 9,3 senti, Model S 85 täislaadimiseks kulub ütleme halval juhul 100kwh jagu - seega siis €9.
Ma ei näe elekriautol ühtegi probleemi, juhul kui tema soetushind on sama mis bensiinimootoriga autol. Ausalt, ei näe. |
Bensiiniliiter on u 10 kWh energiat. Maksab u 50 senti liiter. = u 5 senti /kWh
Elekter maksab samas suurusjärgus koos kohaletoimetamisega tiba rohkemgi (sinu näitel 9,3 senti, millet tuleks lahutada elektriaktsiis)
Sinu arvestused auto akus oleva särtsu kulust läbimise km kohta on täiesti ebapädevad kogu energiakulu mõttes. |
|
viimati muutis anubis 04.04.2016 21:30:28, muudetud 1 kord |
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
04.04.2016 21:30:27
|
|
|
Kui sa täpset valimit ei avalikusta siis sinu senisest retoorikast lähtuvalt ma, kahjuks, ei usalda su arvutuskäiku. |
Andmed on vabalt kättesaadavad ka sinule- arvuta aga ise! Ainult need muutuvad iga päevaga, seega TÄPSELT samasugust tulemust sa enam saada ei pruugi.
Kirjutasin paar kommi tagasi piisavalt täpselt, mis alusel ma valiku tegin.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
anubis
HV Guru

|
04.04.2016 21:34:21
|
|
|
Kas iga lisanduv päev muudab keskmist ebasoovitavas suunas? Samas ta ei tohiks mõjutada fikseeritud aastat, millel sinu väited põhinevad? Aasta, mis sinu sõnul on kõige indikatiivsem konkreetselt kõigi Eesti päiksepaneelipaigalduste ja nende tasuvuse/mõistlikkuse iseloomustamiseks?
Tõesti?
(installatsiooni iseloomustav number 1-31 ei ole kuigi indikatiivne ega võimalda teha kokkuvõtet ilma kogu eesti päiksepaneeliinfot ülekäimata. Kas see on mõistlik?)
|
|
   |
277 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|