|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
| autor |
|
jaank
HV veteran
|
29.03.2016 17:00:41
|
|
|
| Ega lepingut kuidagi netis ei saa lõpetada?
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
29.03.2016 17:02:55
|
|
|
| jaank kirjutas: |
| Ega lepingut kuidagi netis ei saa lõpetada? |
Netis, ei. Digitaalselt allkirjastatud lepingu lõpetamise avaldus või kiire käik esindusse.
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 17:04:48
|
|
|
| Ükski operaator ei pane seda kodulehele. Seaduse järgi muidugi peavad nad lepingu lõpetama kui saadad selle kirjalikult taasesitatavas vormis ja sinu soov on üheselt mõistetav ehk teoorias võiks mailiga digiallkirjastatult saada. Praktikas sõltub kelle otsa satud, mõni teenindaja võib ikka kindlalt raiuda, et ainuke võimalus leping esinduses lõpetada.
|
|
| Kommentaarid: 78 loe/lisa |
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Pailaps
HV Guru
|
29.03.2016 17:47:22
|
|
|
| napoleon kirjutas: |
| Ükski operaator ei pane seda kodulehele. Seaduse järgi muidugi peavad nad lepingu lõpetama kui saadad selle kirjalikult taasesitatavas vormis ja sinu soov on üheselt mõistetav ehk teoorias võiks mailiga digiallkirjastatult saada. Praktikas sõltub kelle otsa satud, mõni teenindaja võib ikka kindlalt raiuda, et ainuke võimalus leping esinduses lõpetada. |
Ole kaunis , näita mulle rida seaduses, mis sideoperaatorit kohustab?
_________________ Ma trollin 50% oma postitustest. |
|
| Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
52 |
|
| tagasi üles |
|
 |
jaank
HV veteran
|
29.03.2016 18:14:47
|
|
|
| mul tegelt kogu lepingust ainult üks eraldi 3g pulk, aga ju siis ei saa..
|
|
| Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
57 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 18:27:57
|
|
|
| Pailaps kirjutas: |
| Ükski operaator ei pane seda kodulehele. Seaduse järgi muidugi peavad nad lepingu lõpetama kui saadad selle kirjalikult taasesitatavas vormis ja sinu soov on üheselt mõistetav ehk teoorias võiks mailiga digiallkirjastatult saada. Praktikas sõltub kelle otsa satud, mõni teenindaja võib ikka kindlalt raiuda, et ainuke võimalus leping esinduses lõpetada. |
Ole kaunis , näita mulle rida seaduses, mis sideoperaatorit kohustab? |
Aga palun https://www.riigiteataja.ee/akt/111032016002
§ 13. Lepingu muutmine ja lõpetamine
(1) Lepingut võib muuta või lepingu võib lõpetada lepingupoolte kokkuleppel või lepingus või seadusega ettenähtud muul alusel.
(2) Kui leping on lepingupoolte kokkuleppel sõlmitud teatud vormis, ei pea seda vormi lepingu muutmisel või lõpetamisel järgima, kui lepingust ei tulene teisiti.
(3) Kui lepingus oli ette nähtud, et lepingut muudetakse või leping lõpetatakse teatud vormis, ei või üks lepingupool sellele lepingutingimusele tugineda, kui teine lepingupool võis tema käitumisest aru saada, et pool oli nõus lepingu muutmise või lõpetamisega teistsuguses vormis.
Kuna lepingus pole kirjas, et lõpetada saab ainult esinduses, siis peaks digiallkirjastatud e-mail täiesti sobiv vorm olema.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 463 loe/lisa |
   |
5 :: |
7 :: |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 19:13:47
|
|
|
| Tanel kirjutas: |
| napoleon, see punkt ütleb just vastupidist, et ei pea järgmima sama lepinguvormi. |
Ei ole ju vastupidine. Vahet pole kas leping sõlmiti esinduses, tänaval, operaatori kodulehel või tuli kotipoiss ukse taha pähe määrima, lõpetada võib ka muul moel.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
29.03.2016 19:29:46
|
|
|
| tsitaat: |
lõpetada võib ka muul moel.
|
justnimelt.
Näiteks kui on leping sõlmitud neti teel, siis tingimata ei pruugi sa saada neti teel lõpetada, vaid pead näiteks esindusse minema.
Nagu näha, siis Telial on aktsepteeritud mõlemad variandid.
| 2.2.3.Taganemisõiguse kasutamiseks tuleb Tarbijal teavitada Ettevõtjat oma otsusest Lepingust taganeda ühemõttelise kirjaliku avaldusega, mis tuleb esitada Ettevõtja esinduses või saata e-postiga digitaalselt allkirjastatuna. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 19:31:18
|
|
|
| Mina saaks pigem niipidi aru, et kui lepingus pole sätestatud teistpidi, siis võib lõpetamise vormi valida see osapool, kes lõpetamise algatab. Aga eks ta ole tõlgendamise küsimus jah.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
29.03.2016 19:33:56
|
|
|
| (esindus) ei pea seda vormi lepingu muutmisel või lõpetamisel järgima, kui lepingust ei tulene teisiti. |
Mingit sellist asja pole, et lepingu lõpetamise algataja valib lepingu lõpetamise vormi. Kõik seaduses, või lepingus kirjas.
Ja kui ei ole lepingus kirjas, siis müüja võib öelda, et vaid esinduses saab lepingu lõpetada.
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 19:39:04
|
|
|
No ei ole päris nii, see annaks ju Teliale õiguse öelda, et lõpetada saab ainult nende emafirma kontoris ja avaldus lepingu lõpetamiseks tuleb esitada suahiili keeles
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
29.03.2016 19:44:05
|
|
|
napoleon, aga loe uuesti Telia lepingut, aktsepteeritaksegi digi-allkirjastatud lepingu lõpetamise avaldust.
Ja kui pole võimalus digi-allkirjastamiseks (mõned ignoreerivad ID-kaardi vajadust), seadki sammud esindusse.
| 2.2.3.Taganemisõiguse kasutamiseks tuleb Tarbijal teavitada Ettevõtjat oma otsusest Lepingust taganeda ühemõttelise kirjaliku avaldusega, mis tuleb esitada Ettevõtja esinduses või saata e-postiga digitaalselt allkirjastatuna. |
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
29.03.2016 19:45:06
|
|
|
No see on ju loogiline, et kui digiallkirja anda ei saa, pead esindusse minema. Muidu võiksin sinu nime ja telefoninumbrit teades ju kiusu pärast kasvõi sinu lepingu ära lõpetada
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
29.03.2016 19:45:59
|
|
|
No see on ju loogiline, et kui digiallkirja anda ei saa, pead esindusse minema. Muidu võiksin sinu nime ja telefoninumbrit teades ju kiusu pärast kasvõi sinu lepingu ära lõpetada  |
Justament
HV valuutakalkulaator |
|
   |
360 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.04.2016 19:14:46
|
|
|
| Mul on hea mitu erinevat masinas, aga hetkel enam ei mäleta milline neist toimis kui seda pulka häkkisin ja ei saa proovida ka, kuna pulk on juba maha müüdud.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
| Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
04.04.2016 19:20:13
|
|
|
| ummm.... vaatan õhtu poole ja üritan ikka sorteerida. Mul on hetkel 1mbit üleslaadimisega mobiilne net ja see erinevate firmwaredega kaust on ~800MB
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
11.04.2016 11:17:23
|
|
|
Igapäevaselt pakette ja operaatoreid ei vaheta ja pidevalt viimast senti lepingutest taga ei aja, aga nüüd tunnen küll et tahaks oma üllatust väljendada...
Lähteülesanne - pikaajalisel EM... ptüi, Telia kliendil tekkis vajadus ühel muidu vähese kasutusega numbril netti pruukima hakata, nii 1-2GB kuus oleks täitsa piisav. Hakkan mina siis pakette ja olemasolevaid võimalusi uurima.. nii, mingi vana minuEMT pakett, mis sellele numbrile ammusest ajast peale jäänud, seal oleks 1.5GB kuus 7.49€. Uus ja edev Mobiilne Elu - sama, lisaks peaks sinna selleks et juhuslikult veel ka mõni kõne teha, veel 3,99 € kõnepaketi ka juurde ostma (vanal minuEMT-l sai kõneaja võtmata jätta ja minutitasuga need mõned vajalikud kõned ära teha). OK, peaaegu leppinud sellega, et mis ikka teha, elu ongi kallis, kui keegi viskab ette Super kõnekaardi hinnad - 30 päeva, 1GB 2€ või 3GB 3,99€ Et siis.. oskab keegi ära seletada, miks on väikesemahuline nett lepingulisele kliendile üle 3 korra kallim kui kõnekaardikliendile, rääkimata sellest et viimasele pakutavad variandid on oluliselt paindlikumad? Või jääb mul mingi nüanss siin tabamata?
|
|
| Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
indrpo
HV Guru
|
11.04.2016 11:40:33
|
|
|
nüansse on niipalju erinevaid aga ilmselt on ka see üks äri eesmärk.
elukaaslase pakett sai samuti üle viidud, enne oli mingi 3G 15GB maht kiirusel 3/1 ja kõned lisatasu eest 1xsim.
uus on mobiilne elu 1,5GB 4G kiirustel koos mingi 100/100 min ja sms pakett.
kokkuvõttes jäi hind samaks, eeliseks oli ainult see, et saab seda netti tarbida erinevates seadmetes eraldi sim kaartidega lisatasuta.
ehk lapse tahvlis ja sülearvuti sisemisse sim pessa sai lisakaardid, talvel kulub mahtu vähe ja enamasti kodus wifi otsas, suvel ringi liikudes saab mahu 5GB peale üles keerata ja kõikides seadmetes sama nett.
Hetkel veel pole vaja aga lisa simme saaks kasutada ka auto navis või kasvõi vanemate netipulkades kus korra kuus vaja arveid maksta.
Laps ka telefoni saab siis lisanumbri kõneside eest tuleb muidugi lisaks maksta.
Suur eelis on ka see, et mobiilse eluga soomes suusareisil saab peresiseselt täiesti tasuta lobiseda ja muidugi need uued võimalused, et baltimaad ja skandinaavia saavad samas mahus neti ja kõned ära tarbida.
Kokkuvõttes kokkuhoid.
|
|
| Kommentaarid: 262 loe/lisa |
   |
2 :: |
228 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
11.04.2016 11:54:00
|
|
|
saime järjekordselt teada, et indrekp'l on Teliaga kõik kõige paremas korras
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|
 |
napoleon
Unknown virus

|
11.04.2016 12:10:21
|
|
|
| pppd kirjutas: |
Igapäevaselt pakette ja operaatoreid ei vaheta ja pidevalt viimast senti lepingutest taga ei aja, aga nüüd tunnen küll et tahaks oma üllatust väljendada...
Lähteülesanne - pikaajalisel EM... ptüi, Telia kliendil tekkis vajadus ühel muidu vähese kasutusega numbril netti pruukima hakata, nii 1-2GB kuus oleks täitsa piisav. Hakkan mina siis pakette ja olemasolevaid võimalusi uurima.. nii, mingi vana minuEMT pakett, mis sellele numbrile ammusest ajast peale jäänud, seal oleks 1.5GB kuus 7.49€. Uus ja edev Mobiilne Elu - sama, lisaks peaks sinna selleks et juhuslikult veel ka mõni kõne teha, veel 3,99 € kõnepaketi ka juurde ostma (vanal minuEMT-l sai kõneaja võtmata jätta ja minutitasuga need mõned vajalikud kõned ära teha). OK, peaaegu leppinud sellega, et mis ikka teha, elu ongi kallis, kui keegi viskab ette Super kõnekaardi hinnad - 30 päeva, 1GB 2€ või 3GB 3,99€ Et siis.. oskab keegi ära seletada, miks on väikesemahuline nett lepingulisele kliendile üle 3 korra kallim kui kõnekaardikliendile, rääkimata sellest et viimasele pakutavad variandid on oluliselt paindlikumad? Või jääb mul mingi nüanss siin tabamata? |
Mobiilsel elul on lihtsalt lisavõimalusi, mida sa ei vaja. Näiteks on kõned baltimaades ja skandinaavias sama hinnaga mis Eestis, sama ka neti puhul. Kui interneti rohkem kui ühele seadmele vajad, siis ainult interneti kasutamiseks saad tasuta lisa sim'e, mis jagavad sama mahtu jms.
Disclaimer: ärge minu sõnu puhta kullana võtke, kirjutasin mälu järgi... ehk enne otsustamist lugege ikka ise kogu peenikeses kirjas tekst läbi.
|
|
   |
60 |
|
| tagasi üles |
|
 |
pppd
Kreisi kasutaja
|
11.04.2016 12:23:37
|
|
|
ma olen täiesti nõus et Mobiilne elu on selline pakett, mille pakutavad võimalusi ma ei vaja. Ainult et.. see ongi hetkel ainukene lepinguline pakett, mida Telia üldse erakliendile pakub, sisuliselt ainuke alternatiiv oleks loobuda Telia lepingust ning hakata anonüümseks ja kohustustevabaks kõnekaardikliendiks, sellest ka minu imestus. Jah, ma tõesti tahaks endiselt Telia konksu otsas edasi olla ja neile kuumaksu maksta, aga näe, kuidagi ei lasta
|
|
   |
3 |
|
| tagasi üles |
|