DG200 on hetkel järgmine valik jah DG301 asemele. Pisut pisem, sisult suht sama, 2,4Ghz wifi ja ilma DECT toeta. Tänaseks on üks partii neid välja jagatud.
Kui nüüd wifist selle seadme puhul rääkida siis erinevate nõrgemate ja tugevamate seebikarpide võrdluses oli selle leviulatus ja koormustaluvus just klientide arvu vaates üsna hea ja stabiilne. Võiks öelda, et isegi parem kui eelkäija puhul. Ei välista, et hiljem tuleb välja ka sama mudel koos AC wifiga, hetkel ei ole kindel.
Pisut lootust, et kõrvale peaks tulema varem või hiljem ka vähe asisem seade ehk võib-olla DG400 millel ka AC wifi.
AC wifist endast rääkides, siis arvestades klientide eluruume, annab see võitu just 5Ghz tõttu millel häireid vähem, samas kannatab drastiliselt leviulatus ja kiirusevõitu saab vaid kahe eluruumi ulatuses. Kolmetoalises korteris oli tagumistes tubades diagonaalis läbi korteri AC wifi juba kiirus sama madal kui 2,4Ghz võrgus.
Kellelgi on veel jamasi internetiga? Interneti kiirus kõigub minul jubedasti üles alla ja üleslaadimiskiirus puudub pmst täielikult ning midagi teha ei ole väga võimalik peale uudiste ja foorumides käimistele. Äkki keegi targem oskab mind aidata? (kasutan Telia Koduinternet 4G paketti 20/5)
Väike pilt kiirustest.
helista toe telefonile. sageduse fikseerimisest piisab aeg-ajalt ruuteris . alamjaotus security profile managment all network settings vms.
Muutsin vähe sagedust, aga upload on siiski väga traagiline. Kõik teised veebilehed töötavad, aga suured probleemid on twitchi ära laadimisega
Kui sageduse vahetamisega on taoline tulemus, siis on väliantenni korralikult suunatuna kindlasti vaja! _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
DG400 omab ka jätkuvalt VDSL2 tuge? _________________ Tule ja arutle mobiilsidest, võrkude kaardistamisest, tehnoloogiast, telefonidest ja operaatoritest http://t.me/cellmappereesti
Jah, DG400 on pisut suurem ja omab lisaks uutele asjadele ka tänaseid DG301 võimalusi. Kõik tehnoloogiad.
Hetkeks pole veel testeksemplari luninud, ehk saan millalgi katsuda.
See kõik ei tähenda muidugi veel, et see sobib ja üldse turule tuleb.
DG200 on hetkel järgmine valik jah DG301 asemele. Pisut pisem, sisult suht sama, 2,4Ghz wifi ja ilma DECT toeta. Tänaseks on üks partii neid välja jagatud.
Kui nüüd wifist selle seadme puhul rääkida siis erinevate nõrgemate ja tugevamate seebikarpide võrdluses oli selle leviulatus ja koormustaluvus just klientide arvu vaates üsna hea ja stabiilne. Võiks öelda, et isegi parem kui eelkäija puhul. Ei välista, et hiljem tuleb välja ka sama mudel koos AC wifiga, hetkel ei ole kindel.
Pisut lootust, et kõrvale peaks tulema varem või hiljem ka vähe asisem seade ehk võib-olla DG400 millel ka AC wifi.
AC wifist endast rääkides, siis arvestades klientide eluruume, annab see võitu just 5Ghz tõttu millel häireid vähem, samas kannatab drastiliselt leviulatus ja kiirusevõitu saab vaid kahe eluruumi ulatuses. Kolmetoalises korteris oli tagumistes tubades diagonaalis läbi korteri AC wifi juba kiirus sama madal kui 2,4Ghz võrgus.
Eramus seega keldrikorrusele pole väga lootust levi saada, kui AC wifi väga ei levi.
Samas, kui mingi repeater vahele panna, peaks õnnestuma. Ei tea, kas on tehniliselt võimalik, kus 2,4Ghz ja 5Ghz purgid omavahel netti jagada suudavad?Modulatsioonid ja sagedused erinevad ju.
2,4Ghz on suht hea leviga. Mul ulatub wifi läbi kahe korruse keldrisse ka (läbi betoonlae 1-2 pulka).
Enamus purke on mõlema funktsionaalsusega. Saab 5 GHz lingi abil silla tekitada ja 2.4 GHz peal interneti. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Korteriühistu peaks Teliaga ühendust võtma _________________ This message was sent from space using stargate
Inimene on troopiline AHV Aga kes on naine? Valge on ka inimene !
"Vaese inimese juttu räägid. Kui tundub kallis, siis on see kellelegi teisele mõeldud"
Kas Intenos Interfaces -> LAN -> Use Custom DNS servers on õige koht, kuhu määrata oma DNS (füüsiline server)? Ehk, et DNS-i jagaks Windows server, mitte inteno.
RaidoR, pole kindel. Võibolla nüüdseks töötab kah, varasemalt lisati need peale Telia nimeservereid.
Võimalus on veel ka need DHCP seadete juurde panna, seal justkui töötas.
Ise katsetanud pole aga jäi kusagilt siit või Neflix-i teemast silma. _________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
Mar 30 13:27:11 Inteno dropbear[3159]: Pubkey auth succeeded for 'root' with key md5 <numbrid> from <ip>:33990
Mar 30 13:27:13 Inteno dropbear[3159]: Exit (root): Error reading: Connection reset by peer
öösel 3 ajal kah paarisekundise vahega sama teade, port aga 46449
sooty, pane from ip kah...võin mürki võtta, et Telia käib su seadmes kolistamas. _________________ ...life is random...so am I...
So, there is a fan. Time to grab your sh*t, gentlemen!
Betamax, ära taha...
Broadcomi Xtream on paras fail... _________________ ...life is random...so am I...
Alustuseks, Xtream on Broadcomi proprietary wirelessi implementatsioon, mis vajab asjakohast Broadcomi võrkarit, seega järeldused tee ise... _________________ ...life is random...so am I...
Sain siis lõpuks tänu pikale pealekäimisele Teliast teada, et veel 2018 aastal on parimaks netikiiruseks mul saada 12/1. Tallinna kesklinna läheduses.
Võimas
viimati muutis Stabby 31.03.2016 17:53:22, muudetud 2 korda
Käsi südamel, mul pole aastaid muret olnud Elioni ühendusega, v.a. kui on kõigil katkestus.
+1
+1
Ka minul oli nii kuni munadepühadeni. Siis algas jama, mis kestab tänaseni.
Algas sellest, et Telion vahetas öösel Thomsonis softi ära.
Hommikul miski ei toiminud.
Tuhnisin nii Thomsonis (mille wifi välja lülitatud) kui selle taga olnud WRT54G-s (mis teeb wifit, AP-na).
Mälu järgi sain aru, et Thomsonis uus soft - menüüdesse asju juurde tulnud.
Jõudsin sisevõrgu seadeteni - whoa! endise ainukese 192.168.1.254 asemel on tal nüüd 2 sisevõrguaadressi, endisele lisaks ka 192.168.1.1.
Selge - WRT54G on terve elu olnud mul 192.168.1.1 - IP conflict.
Pikemalt ei hakka kirjeldama katsetusi Thomsonist 192.168.1.1 kustutamisega (selline võimalus on olemas) seoses. Ei saanud oma aastaid töös olnud kooslust toimima.
Ütlesin WRT54G-le, et ole 192.168.1.2. Ei aidanud.
Viskasin WRT54G vahelt välja ja panin Thomsoni wifit ka tegema.
Sisevõrgus kõik OK.
Aga Internetiga on siiani täisjama.
Vahest mingi väline www.misiganes.ee vastab pingile, aga brauser ei saa sedasama URL-i kätte. Thunderbird ei saa POP3 serveriga ühendust.
Pea iga päev pean tegema hommikul peale ärkamist ja töölt tulles Thomsonile restardi (menüü kaudu teen), sest internetti pole.
Pea iga päev kipub täiesti lambist (mõni minut või tund) peale Thomsoni restarti brauser (FF, Chrome, IE, Edge kõik proovitud) veebiserveritega vaid selekiivselt ühendust saama.
Jälle vaja Thomsonile resa teha.
Ahjaa - Motorola boxid tahavad ka sellest alates vahest taaskäivitamist saada, suvalisel hetkel hanguvad. Esimestel päevadel kuni 10x päevas, nüüd harvem.
Ega ma mingi ruuteri näppimise kunn pole, niikaua kuni probleeme pole ma seal sees tuulamas ei käi. Kogemus tõrgetega minimaalne - asjad on päris mitu aastat probleemivabalt toiminud, Thomsoni uptime on lõppenud vaid voolukatkestuse tõttu.
Eramaja, optika, 100/100.
Mis värk on?
Mida veel vaadata, kontrollida?
Mis andmeid veel andma peaksin?
Millist settingut kus muuta?
Eh, insiderid ja muidu spetsid - teie kord! _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
Kaks varianti. Mul on juba ammu WRT54G kodust lennanud, kuna väga eakas seade ja kipub surema.
Lähed veebiliidesesse. Kui on valitud rida "Internet Connection Type" = Automatic configuratsion ( DHCP ) ründad rida Local IP Address ja muudad viimase näiteks 192.168.5.1. Salvesta, sule ja restart seadmetele. DNS serverid rea juurde võid panna 8.8.8.8 ; 8.8.4.4 Miinus Topelt-NAT.
Pole spetsialisti taset tarvis, võrgunduse alused vajalikud.
Last but not least. Jätad Thomsoni algsetesse sätetesse , wifi kinni pärast tehase seadete taastamist. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Sain siis lõpuks tänu pikale pealekäimisele Teliast teada, et veel 2018 aastal on parimaks netikiiruseks mul saada 12/1. Tallinna kesklinna läheduses.
Võimas
tagumine aeg siis hetkel juba parem mobiilne ühendus (kasvõi telialt) soetada ja suuremaid kiirusi nautida - saab nüüdseks ju mahupiiranguta neid
Kaks varianti. Mul on juba ammu WRT54G kodust lennanud, kuna väga eakas seade ja kipub surema.
Lähed veebiliidesesse. Kui on valitud rida "Internet Connection Type" = Automatic configuratsion ( DHCP ) ründad rida Local IP Address ja muudad viimase näiteks 192.168.5.1. Salvesta, sule ja restart seadmetele. DNS serverid rea juurde võid panna 8.8.8.8 ; 8.8.4.4 Miinus Topelt-NAT.
Pole spetsialisti taset tarvis, võrgunduse alused vajalikud.
Last but not least. Jätad Thomsoni algsetesse sätetesse , wifi kinni pärast tehase seadete taastamist.
Tänan.
Aga see wifi pole primaarne probleem.
Primaarne on see. et ilma WRT54G-tagi ei hoia Thomson internetiühendust stabiilselt toimivana.
Isegi mitte kaabliga tema taga olevate seadmete puhul.
Kui selle netiühenduse saaks stabiilseks, võin edasi WRT54G ja Thomsoni paaritamisega tegeleda. _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
trebla, viimane TG784 tarvara on juba aastaid väljas, nüüd tehakse lõplikud uuendused kõigile või vähemalt pakutakse.
See sisaldab IPTV NAT seadistust millega Linksys leppida ei taha, juhul kui võrgus jookseb ka digiboks koos pildiga. Vales häälestuses paugutavad paketid linksysi wifisse ja see võib kogu võrgule probleeme tekitada.
Lase kindluse mõttes Thomsonile reset, oota kuni püsti ja ühenda digiboksid, seadista wifi ja kasuta. Sellega peaks kõik ok olema, siis võib mõelda kuidas wifit laiendada.
indrekp, DD-WRT`l on IGMP Snooping ja ebtables, seega see "Wifisse paugutamine" on lahendatav... _________________ ...life is random...so am I...
trebla, viimane TG784 tarvara on juba aastaid väljas, nüüd tehakse lõplikud uuendused kõigile või vähemalt pakutakse.
See sisaldab IPTV NAT seadistust millega Linksys leppida ei taha, juhul kui võrgus jookseb ka digiboks koos pildiga. Vales häälestuses paugutavad paketid linksysi wifisse ja see võib kogu võrgule probleeme tekitada.
Lase kindluse mõttes Thomsonile reset, oota kuni püsti ja ühenda digiboksid, seadista wifi ja kasuta. Sellega peaks kõik ok olema, siis võib mõelda kuidas wifit laiendada.
OK
Thomsonil kõik tagant ära.
Hoian reseti nuppu all kuni teeb reseti - kõik tuled korraga põlema.
Digiboksid taha.
Switch muu LANiga taha.
Seadistan LANis oleva masina kaudu Thomsoni wifi.
Kas nii?
indrekp, kas on teada kaasaegseid wifi AP-sid, mis toimiksid normaalselt Thomsoni taga?
Kõik need wifi a kuni n jutud, concurrent dual band, guest wifi, Gigabit LAN, piisav seadistatavus ja piiratavus à la parental control ja jutud.
Või nende omadustega ruuter, mis oskab elada ka AP-na. Niske niivõrd-kuivõrd future proof asjandus.
Consumer tase, no 100-150 EUR max, mitte 500+ EUR business class.
EDIT:
ülalpool vahepeal spetsiifiline diskussioon edasi arenenud.
Minu WRT54G on ver2 ja tal on dd-wrt peal.
Aga kui juhatate kätte eelmises lõigus kirjeldatud toimiva asjanduse, võin enda WRT54G turule paisata. _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
need oleks minu kaks valikut, samas on igasugused ubiquitid, tp-linkid, mikrotikud jms. mis võibolla ei paku midagi kodust ja vajalikku ning võibolla vajavad ka pisut teadmisi.
need oleks minu kaks valikut, samas on igasugused ubiquitid, tp-linkid, mikrotikud jms. mis võibolla ei paku midagi kodust ja vajalikku ning võibolla vajavad ka pisut teadmisi.
Kas see ka kvalifitseeruks?
https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutikomponendid/V%C3%B5rguseadmed/425309/
Vaatasin ükspäe selle manuali, kõik konfitavus tundus olemas olevat.
Peale vastust tõmbaksin AP jutule joone alla, et moded offtopicu pärast käima ei läheks _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
trebla, ega see thomson sul surema ei hakka? Vabalt võib olla kokkusattumus, et just peale uuendust. Võta kruvikas kätte ja vaata ega kondekad punnis pole ruuteril. Samuti võib toide otsas olla.
Kui tahad et leviks ka, võta miski antennidega asus näiteks, selle engenius junni asemel. Kui lauatelefoni ei kasuta, võid selle sama asuse üldse thomsoni asemele panna. Suht lihsalt konfitav paari klikiga.
Kui konfid ruuteriks selle, siis võimalik 3 ja 4 port konfida digitv jaoks, aga samalajal nendest aukudest netti ei tule siis.
trebla, sobib see samuti ideaalselt.
Selles suhtes ei ole KillFrenzy, soovitus ka väga vale. Kui kasutad ainult Digibokse ja internetti, siis on ASUS konfitav. Samas ei ole mina neid testinud, kuidas peavad need vastu võrgukoormusele ning samal ajal iptv tarbimisele. Konfimisele pead aga ise käe külge panema ja teenusepakkuja sellele tuge ei paku, probleemide korral oled üksi.
Varem või hiljem tuleb see Thomson välja vahetada ja minu soovitus oleks Inteno üürile (kui raha on, osta 74€ või foorumis soodsalt) , seniks kuni ehk ka Telial mõni ekstreemsem AC seade välja tuleb.
aitäh taas vastajatele.
Asuse manuali olen ka vaadanud. AP vaatevinklist.
Aga Thomsonit ma temaga ei asendaks.
Las ruuteriks olla miski, mida Telion toetab.
Telefon on vajalik. Ja kuna ma siiani pole saanud Gigaset C610 VoIP variandis toimima, vajan tavatelefoni varianti.
Või siis oskab keegi mulle selgeks teha, kuidas toimiv VoIP seadistada.
Millisele väljale pean mida kirjutama ja kas eeltäidetud väljades on õiged väärtused?
Tegin kuvapaugu seadistuse väljadest.
Configuration assistantist pole kasu kuna maade valikus Eestit pole, rääkimata siis sellest, et saaksin teenusepakkujat valida.
Telioni kodukalt ega abimaterjalidest ei leidnud mitte midagi VoIP teemalist. _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
aitäh taas vastajatele.
Asuse manuali olen ka vaadanud. AP vaatevinklist.
Aga Thomsonit ma temaga ei asendaks.
Las ruuteriks olla miski, mida Telion toetab.
Telefon on vajalik. Ja kuna ma siiani pole saanud Gigaset C610 VoIP variandis toimima, vajan tavatelefoni varianti.
Või siis oskab keegi mulle selgeks teha, kuidas toimiv VoIP seadistada.
Millisele väljale pean mida kirjutama ja kas eeltäidetud väljades on õiged väärtused?
Tegin kuvapaugu seadistuse väljadest.
Configuration assistantist pole kasu kuna maade valikus Eestit pole, rääkimata siis sellest, et saaksin teenusepakkujat valida.
Telioni kodukalt ega abimaterjalidest ei leidnud mitte midagi VoIP teemalist.
Kas see VoIP on mingi kõvem voodoo, et Telioni helpi lehel kõik vajalikud sättungid kirjas pole?
Tellida mingi umbes 10 õnnetu välja, mis peaksid justkui standardne info olema, täitmiseks töö?
Või on see taas üks mikropump cashflow genereerimiseks? _________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee
trebla, kusagil iseteeninduses oli see kirjas kunagi kui uurisin ja omal ruuterit seadistasin. Aga ega miski mõistlikku teed pidi seda ei leidnud jah. _________________ There is no place like 127.0.0.1
Kas on lootust niisama "ilusate silmade" ja pika kliendistaaži eest uut ruuterit ja digiboxi ka saada?
Senine TG784 teeb aegajalt random restarte. Lisaks kaotab WiFit ära.
Amino box aga tahab pea ülepäeva restarti saada, sest pilti ette muidu ei tule
Kas on lootust niisama "ilusate silmade" ja pika kliendistaaži eest uut ruuterit ja digiboxi ka saada?
Me ei tea kahjuks. Pöördu 123 poole, kes vastavalt kliendivalimile saab pakkumise teha.
Ma väldiks võimalusel siduvaid lepinguid.
Eriti , kui foorumis liigub soodsa hinnaga Motorola seadmeid. Ma usun, et leiab sinna ruuteri samuti juurde. _________________ Ma trollin 50% oma postitustest.
Kui sul ikka väga ilusad silmad, siis võib ju ka foorumist küsida kellelgi käest, ehk keegi annab niisama.
Isegi kui soovid soodsamalt, siis ehk isegi väike võimalus on.
2 aastase lepinguga on seadmed juba pikemat aega 19€ ruuteri ja 29€ digiboksi ühekordne lepingutasu.
Tingimuseks kas uus klient või tehnoloogia vahetus. Sinu puhul aitaks siis see kui saaksid liituda VDSLiga (sõltub liinist) ning uue TeliaTV teenusega (sõltub valimist).
Muul juhul üür või ost nagu ikka iga teise koduse tehnoloogilise vidina uuendamisega.
SA oled natuke hiljaks jäänud, kuna märtsiga lõppes ära kampaania, digiboks 20€ eest. _________________ " Maailm on täis kõikvõimalike külatarkade kogukondi, kelle ühine joon on teadus- ja tõenduspõhisele elukäsitusele vastandumine."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.