Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
vortex
HV veteran

|
22.03.2016 12:31:58
|
|
|
Enamasti ikka mitte. Mõlemale platvormile on piisavalt tasuta äppe. Reklaamiga pead selle muidugi kaudselt kinni maksma.
Aga teemasse: Ilmselgelt on olemas arvestatav nõudlus sellise suurusega tänapäevase telefoni järele mida Apple (ja enamik Androidiga seadmete tootjaid) viimasel ajal veidi ignoreerinud on.
Mis veel ei tähenda et Applel õnnestuks sellega täismüüdud turgu piisavalt raputada.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.03.2016 12:36:38
|
|
|
... pigem siis nagu (5)SE
   |
2 :: |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
ricom2ger
HV veteran

|
22.03.2016 13:02:08
|
|
|
_________________ Kamehameha in your face! |
|
Kommentaarid: 123 loe/lisa |
   |
111 |
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
22.03.2016 13:19:06
|
|
|
krist2an kirjutas: |
Kui Apple suudaks lõpuks need hiiglaslikud bezelid ära kaotada, võiks samasuurde korpusesse oluliselt suurema (4.5-4-7") ekraani ära mahutada. |
Jumala eest jätku mingidki raamid alles. Praegu uusimaid Huawei ja Galaxy kallima otsa mudeleid kasutanud nädala-kaks ja tõsiselt närvi ajab, et telefoni pole võimalik normaalselt käes hoida ja sellega opereerida, sest see kuradi ekraan reageerib servadelt ka siis, kui otseselt mitte puudutada.
|
|
Kommentaarid: 733 loe/lisa |
   |
1 :: |
554 |
|
tagasi üles |
|
 |
DigeBeni
HV Guru

|
22.03.2016 13:24:41
|
|
|
LKits kirjutas: |
DigeBeni kirjutas: |
... pigem siis nagu (5)SE  |
Aga samas on ju hea, sest mul nii mõnigi tuttav, kes tarbib Apple tooteid jättis iPhone 6 ostmata, sest see on nii suur.
|
... ma arvan, et paljud ootasid pigem 4SE-d
   |
5 :: |
160 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
22.03.2016 14:13:55
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
CnZ kirjutas: |
320 ppi on ikka naeruväärselt madal |
See, et sinule ei sobi ei tähenda, et teistele ei sobiks. Seda esiteks.
kuna 4" SE versioonil on täpselt sama 326 PPI mis 4,7" 6s versioonil, siis vastupidi see on teravam, kui 6s, kuna PPI on sama aga diagonaal 0,7" väiksem. |
Eks see oleneb kindllasti. Kõikidel nendel iföönidel on madal ppi minu silmadele, krabelisuse tuvastab kohe ära. Aga odav juust nagu Nexus 5 oma miski ~450 ppi-ga oli kui lust vaadata silmadele; eriti non-mobile lehti.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
22.03.2016 15:00:50
|
|
|
tsitaat: |
Elisas alustab kõige uuema iPhone SE eelmüügiga 29. märtsil
Elisa pakub iPhone SE, kõige võimsamat nelja tollise ekraaniga telefoni, alates 6. aprillist 2016.
Kliendid saavad eeltellida iPhone SE alates 29. märtsist 2016 Elisa e-poest www.elisa.ee |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
22.03.2016 15:08:54
|
|
|
Vaatame mis hind meil tuleb, kas tõesti saab soodsaks iPhoneiks lõpuks ühte nimetada.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 306 loe/lisa |
   |
270 |
|
tagasi üles |
|
 |
IceUul
Sinu Ema

|
22.03.2016 15:18:29
|
|
|
SE tähendab siis Small Edition?
Mis telefoni suurusesse puutub, siis telefoni sobiv suurus sõltubki käe suurusest, ma saan aru, et siin enamus on neiud, kes sõna võtavad. Minu naisele ka üle 5" ekraaniga asjad kuidagi kätte ei istu. Endale
on samas väga käejärgi just 5.5-5.7" ekraaniga telefonid, istuvad hästi kätte ja tasku, ekraanil kõik piisavalt suur, et saab oma suurte sõrmedega pihta ja seisab käes piisavalt hästi ja ei kuku nii tihti maha
kui väiksemad isendid.
P.S. kunagi sai iphone 4 omatud, kaua ei omanud, sest trükkida oli suht võimatu oma suurte kätega, need väiksed telefonid on sellised naistekad või siis väikste kätega meestele
|
|
Kommentaarid: 214 loe/lisa |
   |
4 :: |
185 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
22.03.2016 15:45:13
|
|
|
Pime usk on ikka võimas. Ma tahaks nüüd kohe rääkida neist "tasuta" äppidest. Enamus tasuta asju on trial'id/reklaamidega. Ehk lõpuks ikka ostad äpi, kui tahad väga kasutada ning seda mõlemal süsteemil. Erandeid on, aga jah, niipalju sellest tasuta maailmast;) PS. hinnavahe on poodidel tarkvara(äppide) osas umbes sama.
Ma ootan, kuni see letti tuleb, siis kindlasti lähen uudistama
_________________ Asju saab kah teisiti teha!
viimati muutis rocki 22.03.2016 15:49:42, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
LKits
HV Guru

|
22.03.2016 15:49:21
|
|
|
rocki kirjutas: |
Spoiler 
joulukas kirjutas: |
joulukas kirjutas: |
No mina kui Sony Z Ultra kasutaja vaatan seda pisikest telefoni ja mõtlen, et kui ma ainult helistada tahaksin, siis võtaksin juba vaid nuppudega telefoni  |
Asi pole ainult helistamises, vaid ka ühe käega käsitlemises.
Ei saa alati kasutada kaht kätt, et telefoni opereerida ja minu jaoks ongi reaalselt 4.6'' maksimaalne ekraani diagonaal nii, et pöial ulatuks ülemist menüüd alla lohistama.
Telefonis filme ei vaata, YT videote jaoks piisav, navigatsioonil mahub kõik ära, taskus jääb ruumi ülegi, tehniline võimekus samuti piisav.
Aga iPhone on peamiselt neile, kes tahavad töötavat süsteemi ning ei pea vajalikuks liigselt "näppida".
iPhone, Mäkk, iPääd - kõik ühenduvad, peamised teenused olemas - raha läheb aint palju... |
Pole see Android midagi "näppimise telefon", see ikka oma suva, kas lähed sellele libedale teele või mitte (mina muidugi läksin). Kodus ka muud Androidid, ning nemad selgelt "mitte näppijad" ning asjad töötavad. Tänapäeval on Androidi ikka kõvasti silutud, võrreldes Cupcake või Eclaire aegu. Apple riistvara ja tarkvara uhildumise vastu muidugi ei saa ning see samuti suur pluss Apple'le.
Ainuke põhjus, minu hinnangul, miks iOS/Mac OS seadmeid kasutada on täiuslik ökosüsteem, mida täna ahjuks Google Androidile pakkuda sellisel kujul ei suuda. |
ot: |
Android isegi default olekus (ehk rootimata) on palju võimekam, kui iPhone. Tohutult rohkem (tasuta) rakendusi, suurem võimalus seadistada.
Usun, et mingis etapis olen sunnitud soetama endale iPhone selleks, et lihtsalt olla kursis, mis seadmega tegu ehk head ja vead, aga hetkel veel ei taha ennast nii närvi ajada.
Androidi puhul, kui mulle miski rakendus ei meeldi, võtan kasutusele millegi muu.
Ütleme nii, et enda telefonis olen välja vahetanud pea kõik.
Avakuva/launcher - Smart Launcher Pro
Contacts/Dialer/SMS - Contacts Plus
Veebilehitseja - Firefox
Kaamera - Stock, aga kasutan ka Google Camera
Muusika - Google Play Music peamiselt
Vaikimisi rakendusi ei kasuta, sest need on paska täis ja pole piisavalt mõeldud kliendile.
Aga kui iPhone puhul pole isegi väga võimalik rakendusi välja lülitada või vahetada siis nojah... sellest räägingi, et Android on tolle kohapealt võimekam, aga kohmakam - vajab seadistust.
Out-of-box on iPhone arvatavasti parem ning koos ametlike teenustega omakorda kasutuskõlbulikum, aga mida rohkem soovid kujundada seadet enda nägemuse järgi, seda rohkem kiruma hakkad. |
|
Pime usk on ikka võimas. Ma tahaks nüüd kohe rääkida neist "tasuta" äppidest. Viimati sai androidi kasutatud 1.5 aatsat tagasi ja enamus tasuta asju olid trial'id ja/või kasutuskõlmatud. Ehk lõpuks ikka ostad äpi, kui tahad väga kasutada. erandeid on, aga jah, niipalju sellest tasuta maailmast;) PS. hinnavahe on poodidel tarkvara(äppide) osas umbes sama. Vaikimisi rakendused toimivad ios's kõik (möeldud kliendile siiski), sest on optimeeritud siiski.saab nad ära peita, muud tarkvara saab maha installida. Ei pea ka kasutama, pood on paksult erinevat tarkvara täis:) eks see vahe ongi selles, et üks on mänguasi ja teine on siiski telefon, mis täidab oma funtsiooni ja toimib suht murevabalt. Ühendades ka maciga
Aga nagu eelnevas kirjatükis ka kirjas oli: mingis etapis oled sunnitud ostma iphone aga mitte veel, ei aja veel närvi end . |
ot: |
Sa ikka said aru, et ma panin põhjusega sõna tasuta sulgudesse?
Ja nagu ma ütlesin, siis out-of-box on iPhone lihtsam.
Ära saa valesti aru, aga hetkel tundub, et just sinul on pime usk, sest kui mina ostan nutitelefoni, siis piiranguid peab olema võimalikult vähe.
Mulle ei sobi, kui mind sunnitakse tarbima telefoni tootja tooteid/teenuseid, kuigi konkreetsele süsteemile on arendatud kolmandate isikute poolt rakendusi.
Samuti, STOCK RAKENDUSI ei saa iPhone-l maha lasta / keelata. Äärmisel juhul (vist) saab neid takistada käivitumast, aga pole selles ka enam kindel - võib-olla taustal käivad.
Ning võrrelda Androidi mänguasjaga on veider. Kasutan enda Android telefoni vägagi töö tegemiseks ja enamus rakendusi on ka vastavasisulised.
Aga nagu ütlesin, siis see teema ei käi siia foorumiteemasse - võime kusagile mujale kolida, kui soovid.
EDIT: iPhone/iOS vs Android teemat vist ei eksisteerigi... |
viimati muutis LKits 22.03.2016 15:57:36, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
22.03.2016 15:55:32
|
|
|
rocki kirjutas: |
Pime usk on ikka võimas. Ma tahaks nüüd kohe rääkida neist "tasuta" äppidest... |
Läheb küll täiesti teemast välja, aga olles igapäevaselt mõlema platvormi kasutaja ei saa mitte nõus olla.
Samuti, vaatasin just nii Androidiga telefonil kui iPadil (kuna iPhone aku on hetkel tühi) installitud äppe, näib et vähemalt minul on ~90% äppidest mõlema puhul tasuta ja ~10% tasulised. See number ei sisalda "tootjate" (Apple, Google ja telefonitootja poolseid) kaasa tulevaid äppe. Kõik tasuta asjad mida kasutan on mõlemal juhul täesti korralikud ja tihti väga head.
Samuti on "tasuta" üsna suhteline mõiste mida saab mitmesse kategooriasse jagada.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
rocki
Kreisi kasutaja

|
22.03.2016 16:01:15
|
|
|
Ma kasutan oma "kuute" ka töötelefonina ja stock rakendustega. Toimib Ise tulid "sisukalt" teemasse oma andoidiga, kedagi teist see tõesti siin teemas ei huvita.
Ice, siis sul peavad väga pikad näpud olema, et ühe käega majandad mugavalt "sellist labidat" telefoni. ja enamus pigem mehed, nagu ma olen aru saanud
Muidugi mõistan neid ka, kes suuremalt ekraanilt enam väiksemale ekraanile ei taha tagasi minna.
_________________ Asju saab kah teisiti teha! |
|
Kommentaarid: 7 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
vortex
HV veteran

|
22.03.2016 16:06:51
|
|
|
Mina pendeldan pidevalt üsna erineva suurusega seadmete vahel. Vahest on 5.5-5.7" väga hea kasutada, kohati jälle oleks tarvis võimalikult pisikest.
Kui aga valida üks, mille juurde pidama jääda, siis võtaksin ilmselt kompromisina midagi vahepealset, 4.7-5.1" kandis. Palju sõltub ka seadme füüsilistest mõõtmetest, mis võivad olla sama ekaani suuruse juures väga erinevad.
|
|
   |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
22.03.2016 17:04:05
|
|
|
IMo terendav telo. Ikka metallist korpusega ja lihtsalt inimestele kes ei taha endale suurt telefoni. See plastmassist 5C jäi tollal küll arusaamatuks et mis see sihtgrupp oli.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
TT
HV Guru
|
22.03.2016 17:06:12
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
IMo terendav telo. Ikka metallist korpusega ja lihtsalt inimestele kes ei taha endale suurt telefoni. See plastmassist 5C jäi tollal küll arusaamatuks et mis see sihtgrupp oli. |
Kõige enam jäi arusaamatuks hind. Eesti müüki tulles oli Tele 2 soodne iPhone hinnaga 799(kui nüüd õigesti mäletan). iPhone ja soodne ühes lauses koos olles võiks omada 3 algavat hinda.
_________________ Things ThaT You own end up Owning you! |
|
Kommentaarid: 306 loe/lisa |
   |
270 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
22.03.2016 17:09:19
|
|
|
Mhm, too oli tõesti kirve hinnaga. Vähemalt lombi taga 399 USD tutika telo eest on igati ok (uue iphone kohta).
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
gemini
HV Guru
|
22.03.2016 21:08:04
|
|
|
IceUul kirjutas: |
SE tähendab siis Small Edition?
|
Special Edition Tim Cooki sõnul.
|
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
61 |
|
tagasi üles |
|
 |
inca
HV Guru

|
23.03.2016 08:45:57
|
|
|
Second Edition. iPad PRO oli ka nagu second edition. Kogu see keynote oli ka selline second hand.
_________________ KASS |
|
Kommentaarid: 168 loe/lisa |
   |
157 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tanel
HV Guru

|
23.03.2016 14:47:33
|
|
|
TELIA EESTI PRESSITEADE
23.03.2016
Telia e-poes algab iPhone SE eelmüük
Telia Eesti hakkab pakkuma kõige võimekamat nelja tollise ekraaniga telefoni ehk iPhone SE mudelit alates 6. aprillist.
Kliendid saavad iPhone SE tellimusi esitada alates 29. märtsist. |
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 468 loe/lisa |
   |
12 :: |
7 :: |
359 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
23.03.2016 14:58:17
|
|
|
Palju maksma hakkab?
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
3 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus39
Kreisi kasutaja
|
23.03.2016 16:08:15
|
|
|
Kõigi eelduste kohaselt esialgu Eestis enamus kohtades 489.-
_________________ Ostan Tartu linnas Garaaźi! |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
RustyZ
HV Guru

|
23.03.2016 16:25:18
|
|
|
Tomorrow kirjutas: |
320 ppi on ikka naeruväärselt madal |
See, et sinule ei sobi ei tähenda, et teistele ei sobiks. Seda esiteks.
kuna 4" SE versioonil on täpselt sama 326 PPI mis 4,7" 6s versioonil, siis vastupidi see on teravam, kui 6s, kuna PPI on sama aga diagonaal 0,7" väiksem. |
Eks see oleneb kindllasti. Kõikidel nendel iföönidel on madal ppi minu silmadele, krabelisuse tuvastab kohe ära. Aga odav juust nagu Nexus 5 oma miski ~450 ppi-ga oli kui lust vaadata silmadele; eriti non-mobile lehti. |
Inimese juttu, kes väidab et 4 tollisel ja 4,7 tollisel ekraanil on sama reso juures silmaga nähtav vahe, ei saa lihtsalt tõsiselt võtta. Sorry, aga
Eriti kui jutt käib kõrgematest kui HD (420) reso.
_________________ Wreckfest 2 server: 136.243.70.252:30102 | parool: isamaa (kui on enabled) |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
11 |
|
tagasi üles |
|
 |
CnZ
HV veteran
|
23.03.2016 18:49:46
|
|
|
RustyZ kirjutas: |
Inimese juttu, kes väidab et 4 tollisel ja 4,7 tollisel ekraanil on sama reso juures silmaga nähtav vahe, ei saa lihtsalt tõsiselt võtta. Sorry, aga
Eriti kui jutt käib kõrgematest kui HD (420) reso. |
Jätame nüüd naljajutud ja igaks juhuks puhasta endal luubid ees ära, et vahet näha, aga:
http://wolfcrow.com/blog/notes-by-dr-optoglass-the-resolution-of-the-human-eye/
If a healthy adult brings any display screen or printed paper or whatever 4 inches (100 mm) from his or her face, the maximum resolution he/she can see at is 2190 ppi/dpi. It doesn’t get any better than this for 99.99% of us, except maybe during pre-kindergarten years. |
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|